2012-a Nap ötödik korszakának utolsó éve

kockásfülűnyúl

Állandó Tag
Állandó Tag
... volt "szerencsém" megnézni a 2012 című filmet (külön örülök, hogy nem moziban) és szeretnék másoknak is kedvet csinálni hozzá.

Irigyellek, hogy volt hozzá türelmed:p

Láttam néhány eléggé nézhető katasztrófa-filmet, de ez nem tartozik közéjük, pedig még csak a mozielőzetest láttam. Úgy gondolom a lényeget megtudtam és fölösleges ugyan azt, de több mint egy órán keresztül néznem.
 

Kellenifog

Állandó Tag
Állandó Tag
Egyszer meg lehet nézni... az effektek kedvéért :)

Én spirituális szintlépést képzelek el az ominózus időpontra és nem katasztrófák garmadát!
 

csuby1975

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok sz.tem pont a lényeg a spiritualitás ami hiányzik a filmböl.
A rendező nem állt a helyzet magaslatán!!!
 

oposur

Állandó Tag
Állandó Tag
Csodálatos lenne a nap ötödik szakaszának hatodik mifenéje, ha szakértőtől hallhatnánk erről. Állítólag itt van egy csillagász nénink...?
 

Kellenifog

Állandó Tag
Állandó Tag
Nem kell feltétlenül csillagásznak lenned, elég ha például utána nézel a "precesszió" kifejezésnek .... "a nap ötödik szakaszának hatodik mifenéje" pedig a maja naptárral kapcsolatos kifejezés érdekes megfogalmazása. Nem állítottak semmi egyebet, csak hogy a jelenlegi helyzetünk az univerzumban az ötödik precessziós ciklus végén tart.
Ettől függetlenül lehet kételkedni és hüledezni de tény, hogy a maja naptár mögött rendkívül fejlett csillagászati megfigyelések állnak.
 

Kavics22

Új tag
Tiszteletem Mindenkinek,
Ha valaki többet szeretne megtudni a témával kapcsolatban.
Mármint a Maja naptár és 2012, akkor javasolnám:
Barbara Hand Clow - Maja kód című könyvét
Elég komoly, olvasmányos és érdekes felvetések.+Maja napjegy meghatározás.
 

oposur

Állandó Tag
Állandó Tag
Hát ez a nagy maja PACAL jól ideküldi a sugarát, a fene enné meg. Azonban -mielőtt megijednénk- jó lenne ezt a Pacal Plejád sugarat bővebben kifejteni, hogy milyen élettani hatásai lesznek és miért?
Mi a bizonyíték arra, hogy létezett, sugárzott ez a Pacal?
PACAL által jósolt energiasugár behatol ide vajjon, a mágneses mezőnk ellenére? Meddig és miért? Vagy eltéríti ezt a Föld és az Ebihal galaxison landol?
Az viszont -mint sirius béta oknyomozóan militáns bölcselkedéseiből is kitűnik- öosszefoglalóan látható, érthető, hogy mi is egy hatalmas világ lényei vagyunk és erősen függünk is a kozmikus környzetünktől. Micsida merész és kozmológikus gondolat, még spinje is van...erre sem gondoltam..
Mivel nem is gondoltam volna, hogy ez így van, ezért elbúcsúzom szégyenemben.
 

hadiah

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Mindenki!

Én két hete láttam a filmet(2012) és a vége a leghitelesebb számomra ugyanis csak a leggazdagabb emberek menekülnek meg.
Én hiszek a jó energiában hivhatjuk Egy Istennek. És reménykedek mikor eljön az idö jó (vagy jobb:D) helyre kerülunk majd... mert a félelem az ami megöli a jót!
 

siriusB

Állandó Tag
Állandó Tag
Én két hete láttam a filmet(2012) és a vége a leghitelesebb számomra ugyanis csak a leggazdagabb emberek menekülnek meg.
Én hiszek a jó energiában hivhatjuk Egy Istennek. És reménykedek mikor eljön az idö jó (vagy jobb:D) helyre kerülunk majd... mert a félelem az ami megöli a jót!

Hénoch apokalipszisét nem tudom ismered-e Hamvas Béla fordításában. Azt mondják ez az első írás, régebbi mint a Biblia vagy a Védák. Hénochnak Isten megmutatta, hogy mi vár erre az emberiségre és erről szól a könyv.

Egy részlet:

<link rel="File-List" href="file:///C:%5CDOCUME%7E1%5CDRA8F7%7E1.BEN%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmsohtml1%5C01%5Cclip_filelist.xml"><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:punctuationKerning/> <w:ValidateAgainstSchemas/> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> <w:DontGrowAutofit/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:LatentStyles DefLockedState="false" LatentStyleCount="156"> </w:LatentStyles> </xml><![endif]--><style> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; text-align:left; text-indent:0cm; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; color:windowtext; mso-ansi-language:SK; mso-fareast-language:SK;} p {margin-top:.75pt; margin-right:1.5pt; margin-bottom:.75pt; margin-left:1.5pt; text-align:justify; text-indent:14.4pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; color:#002030; mso-ansi-language:SK; mso-fareast-language:SK;} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </style><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> "... A tudás magja a szentek és a kiválasztottak szívében vettetett el és ezek azon a napon ottfognak állni az ő színe előtt. A királyok, a hatalmasok és mindazok, akik a földön uralkodnak, arcra fognak borulni előtte és mindnyájuknak egyetlen reménysége az Ember Fia lesz, könyörögni fognak hozzá és kegyelemért fognak esedezni, Ő pedig meg fogja parancsolni, hogy színe elől eltávozzanak, arcuk pedig szégyenben fog égni és szemük el fog sötétedni. Át fognak adatni az angyaloknak, hogy büntetésüket elszenvedjék, hogy vezekeljenek, amiért az ég gyermekeit és a kiválasztottakat sanyargatták. Az igazak és kiválasztottak pedig látni fogják a hatalmasok megaláztatását és szívük meg fog könnyebbülni, amikor a Szellem Urának haragja a hatalmasokat éri és a harag reájuk, mint egy kard lesujt. <o></o>
Ez a nap lesz az igazak és a kiválasztottak megmenekülésének napja és a vétkesek és az igaztalanok nem fogják többé az igazakat látni. Mert a Szellemek Ura magához veszi őket és az Ember Fiával együtt fognak lakni, vele fognak feküdni és vele kelni örök időkig. Az igazak és a kiválasztottak elfogják hagyni a földet és nem fognak többé szemlesütve járni, hanem a dicsőség ruháiba fognak öltözni. Ez legyen a ti ruhátok, az élet ruhája, amelyet a Szellem Ura adott s ez a ruha nem fog elöregedni és a ti dicsőségetek a Szellem Ura előtt nem fog elmúlni. <o></o>[FONT=&quot]A királyok, a hatalmasok és azok, akik a földön uralkodnak, a büntető angyalokhoz, akiknek őket kiszolgáltatják, könyörögni fognak: adjanak nekik nyugalmat és egy kis békét, hogy a Szellemek Ura előtt leborulhassanak és vétkeiket bevallhassák[/FONT]..."


Ámen...;)

Itt a könyv, ha érdekel.
 

Kellenifog

Állandó Tag
Állandó Tag
Hamvas írásait szeretem :) köszi, a feltöltést. Van egy imája azt hiszem a "Silentium" című esszéjében ami számomra elég megrázó és gyomorszorító volt, amint megvan hozom ide ;) ....
 

hadiah

Állandó Tag
Állandó Tag
Érdekes könyv és azonosulni tudok vele. Én ugy hivnám a "jókat", hogy a tisztaszivuek, mert mindannyian elkövetunk hibákat és gonosz dolgokat néha lehet aztán megbánjuk és teszunk is ellene, de itt majd a legbelsö számit.ami a legméllyén van az emberben. Bár már egy jó pár éve próbálok tudatosan élni, és nem csak magamat látni e világban.A saját érdek, önzés a legrosszabb tulajdonság.
 

siriusB

Állandó Tag
Állandó Tag
2003 UB-313 (Eris vagy Xena?) lenne Nibiru?

Angol nyelvű oldalakon olvasható a feltételezés.

http://apod.nasa.gov/apod/ap050801.html

<center> 2003 UB<sub>313</sub>: A Tenth Planet?
Illustration; Discovery Credit: M. Brown (Caltech), C. Trujillo (Gemini), D. Rabinowitz (Yale), NSF, NASA </center>
A fenti kép illusztráció, de ez nem:http://www.strudel.org.uk/blog/astro/000349.shtml

20051002_2003UB313_moon.jpg



(http://index.hu/tudomany/urkutatas/xena2403/)
 

Sanyi0226

Állandó Tag
Állandó Tag
Ami talán következik?!

A "katasztrófához" kapcsolódva:egy hónappal ezelőtt voltam egy spirituális tanácsadó és látó előadásán.Ő az állítja-a maja naptártól eltekintve-,hogy az emberi társadalomban nagy változások állnak be.Elindul egy elszegényedési folyamat-lásd pénzügyi válság-ami nem csak anyagilag teszi tönkre az embereket hanem erkölcsileg is.Eltűnik az emberekből a jó érzés nem tudnak egymáshoz emberi módon közeledni.Bármilyen problémája van az emberek többségének nemképesek megbeszélni,hanem egyből a "plafonon" vannak.Családok esnek szét.Talán ez nagyobb katasztrófa lesz,mint a filmbeli látomások.Hiszem ha a jóérzés tűnik el az emberekből,akkor az anyagi javak mit sem érnek.
 

apaa

Állandó Tag
Állandó Tag
Angol nyelvű oldalakon olvasható a feltételezés.

http://apod.nasa.gov/apod/ap050801.html

<center> 2003 UB<sub>313</sub>: A Tenth Planet?
(http://index.hu/tudomany/urkutatas/xena2403/[/URL])

Kedves SiriusB!
Nibiru a joslatok szerint időnként beérkezik a Naprendszer belső régióiba
és ezt az égitestett örökitették meg a régiek festményben,történetben...stb.:shock:


A fenti 2003 UB313 vagyis a Xena is VÉGZETbolygó,de másként.;)

Röviden méretével meg haladta a Plutó -Kháron ikerbolygót,
és mivel még ebben a térségben van hasonló tömegü egyébb égitest is felfedezve,
előbb-utóbb a Ceres,Vesta...kisbolygókat is elő kellet volna léptetni nagy bolygóvá.:99:

Így "Veszen a Plutó!" jelszóval-maradt 8 nagybolygó a csillagászok lajstromában.:222::``:

Ha majd egy minimum 2x-es Földtömegüt találnal odakint
vagy amit regélnek hogy Jupiter méretü is lehet
ez a 10-k vagy is 9-ik bolygó
és úgy nevezett "üstökös -pályán"
vagyis erősen elnyujtott elipszisen közeledik
a Naprendszer belseje felé
akkor lehet izgulni,:5:
mert tán ő a Nibiru. kiss
De amit az müvelne a kisbolygó övezetben:(
és egyáltalán...:mad:
az nem 20-ikai tűzijáték lenne\\m/
 

Khata

Állandó Tag
Állandó Tag
A világvégét már többszáz éve hirdetik. Ha még elhúzzuk száz évig, akkor az már nem az én gondom:D
 

Kis Sarkcsillag

Állandó Tag
Állandó Tag
Én inkább abban hiszek, hogy 2012-ben egy fordulóponthoz érünk,és talán többen lesznek azok az emberek akik tisztelik embertásaikat,mindenki egyenlő lesz,a "szeretet" kapja a legnagyobb szerepet,az elme és a lélek egy magasabb szintre (rezgésszámra) jutása a cél. Ezért is van, hogy az ezoteriának ekkora szerep jutott az utóbbi időben, mindenki aki csak tudja a gyógyulását akár lelki akár testi kiegészíti valamilyen alternatív gyógymóddal, kommunikál angyalokkal, szívét próbálja megnyitni, megtanulni szeretni és szeretve lenni!
 

Mirdad

Állandó Tag
Állandó Tag
Minden nyitottszívű embernek a világ legrégibb teremtéstörténetének, a majd' 5 ezer éves sumér-akkád Gilgamesnek első sorai, a híres "Enuma Elis", "Midőn fönn", kezdetű.

Hatása önmagáért beszél, időtlen időkből, oly tudást rejt, mihez csak a legérettebb lelkek férhetnek hozzá: egyisten(hit), fejlett kozmogónia (őskáosz), bőven az Ószöv. előtt:


"Midőn fönn az ég névtelen
s alant a föld szintazonképp;
Apszu, az ős - kezdet, minden
dolgok teremtője atyja
s Mummu-Tiámat ősanyánk
még vizekkel egybemosódtak;
nem volt szárazföld se, láp se,
s egyike sem a tündéreknek;
név nélkül szunnyadott a sors is,
betöltetlen várt a végzet
Apszu s Mummu-Tiámat akkor
tündéreket nemzett és szült:
szülték Latemut s Laizamut."

(Gilgames 18, 1. tábla)

http://www.angelfire.com/realm3/hmult/nepek/sumerhitvb.htm
 
Oldal tetejére