2018 Valasztas

Kire szavaznal?

  • Fidesz

    Szavazat: 4 21.1%
  • Mszp

    Szavazat: 2 10.5%
  • DK

    Szavazat: 8 42.1%
  • Lmp

    Szavazat: 2 10.5%
  • Momentum

    Szavazat: 0 0.0%
  • Egyutt

    Szavazat: 0 0.0%
  • Ketfarku kutyapart

    Szavazat: 1 5.3%
  • Jobbik

    Szavazat: 2 10.5%

  • Összes szavazó
    19
Így fog kinézni a pártok listája a szavazólapon.

Jóváhagyta az országos pártlistás szavazólapok mintáját a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) szerdán. Az egyik a magyarországi szavazásra, a másik a levélben szavazásra készült. A szavazólapokon 23 pártlista neve szerepel.

Miután az NVB nyilvántartásba vette az országos pártlistákat, és az erről szóló határozatok ellen benyújtott jogorvoslatok lezárultak, a testület feladata a szavazólapok adattartamának jóváhagyása volt.

Ez az úgynevezett imprimálás azt jelenti, hogy az NVB elfogadja a szavazólap “képét”, azt, hogy helyesen szerepelnek-e rajta a jelölőszervezetek, valamint a listákon lévő jelöltek neve.

A jogszabály szerint a szavazólap a pártlisták nevét az NVB által március 6-án kisorsolt sorrendben tartalmazza. Az NVB által elfogadott országos pártlistás szavazólapon három sorban szerepelnek a listák. A szavazólap mérete A/3.

Az NVB külön szavazólapot hagyott jóvá a magyarországi lakóhellyel rendelkezők szavazásához (ezen szerepel a bal felső sarokban egy karika a bélyegzőlenyomatnak is), és külön szavazólapot a levélben szavazók számára. A szavazólapon fel van tüntetve az is, hogy csak egy listára lehet érvényesen szavazni.

A szavazólap tartalmazza a lista sorszámát (egytől induló, folyamatos sorszámozással), alatta a jelölőszervezet logóját (a jelölőszervezetek logóját egy 20 milliméter magas, 40 milliméter széles területen kell feltüntetni), a szavazásra szolgáló kört, alatta a pártlista rövid nevét, majd a jelölőszervezet teljes nevét és a lista első öt jelöltjének a nevét.

A listán a következő sorrendben szerepelnek a pártlisták:

  • 1 – Sportos és Egészséges Magyarországért Párt,
  • 2 – Momentum Mozgalom,
  • 3 – Demokratikus Koalíció,
  • 4 – Szegény Emberek Magyarországért Párt,
  • 5 – Közös Nevező 2018,
  • 6 – Európai Roma Keresztények Jobblétéért Demokratikus Párt,
  • 7 – Összefogás Párt,
  • 8 – Magyar Kétfarkú Kutya Párt,
  • 9 – Magyar Szocialista Párt – Párbeszéd Magyarországért Párt,
  • 10 – Iránytű Párt,
  • 11 – Magyar Igazság és Élet Pártja,
  • 12 – Magyarországi Cigánypárt,
  • 13 – Fidesz-Magyar Polgári Szövetség – Kereszténydemokrata Néppárt,
  • 14 – NET Párt,
  • 15 – Jobbik Magyarországért Mozgalom,
  • 16 – Magyarországon Élő Dolgozó És Tanuló Emberek Pártja,
  • 17 – Magyar Munkáspárt,
  • 18 – Együtt – A Korszakváltók Pártja,
  • 19 – Családok Pártja,
  • 20 – Lehet Más a Politika,
  • 21 – Tenni Akarás Mozgalom,
  • 22 – Rend és Elszámoltatás Párt,
  • 23 – Kell az Összefogás Párt.
Az NVB-nek a szavazólap adattartalmának jóváhagyásával kapcsolatos határozata ellen – egynapos jogorvoslati határidővel – felülvizsgálati kérelmet lehet benyújtani a Kúriához.
24.

valasztas2.jpg
 
Egy s csak egy.. van talpon a vidéken.
Nem csak a videóra vitt de már onnan egy lépésre.
(megnyitás új lapon)
Ilyen link kellett volna a beágyazás alá, pluszként.
Nagyon vérzik a gépem.
 
világéletemben mindíg is utáltam azt amikor az emberek nevetnek ha valaki hasra esik mert ügyetlen, ha olyan dolgot tesz ami a testi vagy a lelki hibájára vezethető vissza. sajnos ugyanezt teszik orbánék: addig csűrik-csavarják a szavakat amíg a nem éppen okos emberek (és ez vonatkozik az egyetemet végzettekre is, mert attól nem okos vki ha bemagol valamit) azokat el is hiszik. kihasználják az emberek tudatlanságát, butaságát azt amit ők feltudnak használni a hatalmuk eléréséhez. majd utána ezeket az embereket megvezetve kihasználják (mi több kizsákmányolják) a saját hazájukban azok akikben bíznak az emberek. erre csak egy szó van: gusztustalan.

régen erőszakkal vették el a bűnözők mások javait. mivel az emberiség fejlődik így nincs szükség az erőszakra (és amilyen nyüzügék nem is tudnák megtenni) így az agyukat használva politikusok lesznek és ugyanúgy elveszik mások javait mint anno csak most a törvényt is ők írják. így csak 1 dolgot tehetünk ha ezeket leszavazzuk és visszavesszük az igazságot azt amit elvettek tőlünk.

1 biztos, ha nem jön meg a magyar emberek esze és ezek a szélhámosok maradnak a hatalmon, akkor legközelebb már én is más országból írok.
 
Utoljára módosítva:
linyó általánosan írtad.
De több dolog van ami másképp véleményezve pontosítok
Az első szakasz a tanultság de józan ész hiányát mutatja.
De ugyanakkor a nem kreatív gondolkodásra tanítást is.A kritikai szemlélet hiányát.
Ez most az oktatás
A csűrik csavarják a szavakat az értelmes de nemtúl érzelgős embert nem téveszt meg
A csűrés csavarással megvezetni., nm a politikusok sajátja feltétlen van rosszabb az jogász
És most add össze van a politika ami érzelmekkel manipulál.
Ugyanez a politika gátlástalan morál nélküli emberek csapata.
És még add hozzá jogászok is.
Mi a végeredmény?
A rezsim amit szerinted el kell zavarni.
A bűneik szerint sokkal több kell.
Létezik a közélettől eltiltás.
 
Utoljára módosítva:
valóban általánosan írtam mert ez az igazság. ez minden politikusra vonatkozik. de ha nem értesz velem 1et akkor kérlek mutass 1 élő tisztességes politikust! éltem a másik rendszerben is és én azt látom, hogy a politika az nem más mint a "törvényes bűnözés" .
aki elmegy politikusnak az bűnöző, ha nem az akkor feláll vagy kidobja a szervezet, mert csak olyanok lehetnek 1 csapatban akik egyformán gondolkodnak.
nekem egyszer egy bíró ismerősem azt mondta hogy: minél nagyobba csinálod a bűnt, annál biztosabb hogy megúszod a büntetést. ezen ellehet gondolkodni. de sajna tény hogy igaza van.

ez az egész demokrácia egy nagy "update"-re szorul, mert ahol ez van ott nem működik. nekem az lenne a véleményem és javaslatom, hogy találjunk ki egy olyan társadalmi rendszert ahol valóban mi emberek döntünk a saját sorsunk felől és nem szélhámos bűnözők!
 
valóban általánosan írtam mert ez az igazság. ez minden politikusra vonatkozik. de ha nem értesz velem 1et akkor kérlek mutass 1 élő tisztességes politikust! éltem a másik rendszerben is és én azt látom, hogy a politika az nem más mint a "törvényes bűnözés" .
aki elmegy politikusnak az bűnöző, ha nem az akkor feláll vagy kidobja a szervezet, mert csak olyanok lehetnek 1 csapatban akik egyformán gondolkodnak.
Szerintem nem.
Most ezt csak az Orbán rezsim alatt mondod.Ezt élted és mélypontra került a politika.
Miféle más rendszerről beszélsz amiben éltél?
 
Szerintem nem.
Most ezt csak az Orbán rezsim alatt mondod.Ezt élted és mélypontra került a politika.
Miféle más rendszerről beszélsz amiben éltél?
a kádár korszakban, vagyis a kommunizmusban.

hidd el akkor sem és most sincsenek és nem is lesznek tisztességes politikusok.
 
sajnálom, de nem érted a mondandóm lényegét. a lényeg az hogy ezek politikusok (akiket te felsorolsz) ugyanúgy tudtak a mutyikról amit az orbánisták elkövettek, de nem tettek semmit sem ellene. tán ismered a mondást: osztozik a bűnnel aki vak rá. és ne mondd hogy nem tudtak róla mert azon a szinten midenki tud mindenkiről mindent.

és ami lényeg: 1 olyan országot teremtettek meg ahol nem jó élni. nem kalandvágyból hagyják ott magyarországot annyian mint még soha, hanem azért mert bárhová mész a világba nincs ez a romlottság ami magyarországon ma van.
amíg ők anyagilag erősödnek, addig az emberek morzsákat kapnak (és azt is csak elvétve) ami semmire se jó. és nincsen semmiféle felelősségre vonás. ez az ami irritáló az embereknek.
 
A választásra jogosultak 68,13 százaléka, 5 365 511 ember járult az urnákhoz a vasárnapi országgyűlési képviselő-választáson 18.30 óráig a Nemzeti Választási Iroda (NVI) adatai szerint.

van -e meg a visszalevo fel oraban annyi ,hogy elerje a 75%-ot ami mar kormanyt tudna valtani
 
Utoljára módosítva:
"Sokan azt gondolják, hogy a magas választási részvétel a Fidesznek nem kedvez, Fricz Tamás politológus azonban másként vélekedik erről.
Szerinte ezt az támasztja alá, hogy a választás fő témája a migráció, ez pedig a választók nagy többségét foglalkoztatja. A politológus úgy véli, hogy a választópolgárok között több azoknak a száma, akik a migrációt elutasítják, mint azoké, akik egyébként is a Fideszre adnák le voksukat.
Fricz Tamás aláhúzta: új szavazók állhatnak a Fidesz-KDNP mellé.
– Gondoljunk arra, hogy a kötelező kvótáról szóló népszavazáson 3,3 millió ember szavazott, ami messze felette áll a Fideszes szavazóbázisnak. Azt érzékelem, hogy a magas választói részvétel a Fidesznek kedvez, mert a migráció elutasítása egyértelműen a kormánypártnak hoz előnyt. A 2018-as országgyűlési választásokon a részvételt 73-74 százalékra tippelem, mivel az eddigi adatok nagyon hasonlóak a 2002-es referenduméhoz, ami ezt a részvételi arányt eredményezte – mondta lapunknak Fricz Tamás.
A politológus szerint a magas részvételi arány veszélyezteti a DK-t és LMP-t, akik így akár a parlamentből is kieshetnek.
A szakember szerint a DK nem tud új szavazókat szerezni, Gyurcsány Ferenc pártja kisszámú szimpatizánst tudhat maga mögött, az LMP-nek pedig vidéken alig van bázisa, így megvan az a bizonyos „üvegplafon”. Tény, hogy a gyűlöletkampány felébresztette a kormánnyal szemben álló rétegeket, ezért ha a szavazók ellenzéki pártra tennék le a voksukat, akkor csak az MSZP-re és a Jobbikra voksolhatnak, mert a többiek nem esélyesek kormányváltásra."
 
Nincs mit tenni ez van. Bar en rengeteg eloadast neztem de 2/3 ot kizartnak tartom, barkit megkerdeztek 90% a valtast akart fugetlen part szimpatiatol.
 
Jelenleg megvan a kétharmad.

Egyéniben, face to face 91 mandátum megszerezve a 106ból... ez kemény. Még nagyobb parlamenti többség, hatalmas részvételi arány mellett...

Én azt tippeltem a Dk nem jut be (és az Lmp meg többet kap a rovásukra), de úgy 20k szavazat átlökte őket a küszöbön- bár persze van még némi külföldi bejövő.

Nagyon unszimpatikus amikor a vesztesek rögtön a választási rendet kezdik kifogásolni, nem hozva fel h 2 tucat párt osztozik 50% szavazón a másik 50% meg Fidesz.(-persze érdemben csak 4-6 párt az ellenzék)

Kicsit sajnálom az elvesztett momentum, együtt stb szavazatokat vhol annak is meg kellene nyilvánulnia
 
Ez a valasztasi modszer nem korekt se nem fer mert ertem hogy kell egy bejutasi kuszob de minnel szinesebb a parlament annal tobb nezetet felfogast es embereket tudnak kepviselni.
Ezen sokat gondolkodtam már.

Mindenképpen furcsa, h vmilyen pártra több % szavazat érkezik, de nincs képviselője a parlamentben.
Ugyanakkor meg egyéniben 91 helyen győz egy párt a többi együtt szerez 20 helyet és kérdéses, h megvan-e a kétharmad...-persze a körzetek lakossága nem ugyanakkora.
 
Nagyon nem kedvelem Gyurcsányt, de a mostani beszédében okos dolgokat mondott, jó helyetértékelés. Tény, h a Fidesz a migránsügyön nyert. és mint Gy mondta ennek nem találták az ellenszerét.komolyan el kell gondolkodnom, mik voltak még a fidesz programban :)- és ezzel nem tudott versenyezni az egyetlen valódi ellenzéki cél és program:a kormányváltás

Jellemző, h a 2. legnagyobb párt meg az lett ami még szélsőségesebben gondolkodik nemzetiségi kérdésekben. Azt hiszem ezen is el kell gondolkodni ellenzknek és támogatóknak egyaránt.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönöm szépen a legújjab fordításod !
nkatalin wrote on bsilvi's profile.
Szia! Nagyon szépen köszönöm a renegát akseli kiborgot már nagyon vártam, lesz folytatása? Lehet tudni hány rész lesz még? Mit fordítasz következőnek? Köszi, ha válaszolsz!Szép napot!
Horváth Csilla Judit wrote on Melitta's profile.
Kedves Melitta!
Szeretnék hozzáférést a Legális E-bookok fórumhoz!
Előre is köszönöm: Judit
B Szabó Imre wrote on favorit82's profile.
Köszönöm szépen a Dolina.mp3 -at!
koby11 wrote on Recsi70's profile.
Szia! Érdekelne engem is a hiányzó oldal, ha el tudod küldeni. Köszi előre is!

Statisztikák

Témák
38,148
Üzenet
4,806,685
Tagok
615,962
Legújabb tagunk
Koviubii
Oldal tetejére