Advent és Karácsony

clívia*

Állandó Tag
Állandó Tag
Gregorian - Christmas Chants

1|Ave Maria
2|Silent Night
3|When A Child Is Born
4|Amazing Grace
5|The First Noel
6|In The Bleak Midinter
7|Pie Jesu
8|A Spaceman Came Travelling
9|O Come All Ye Faithful
10|Gloria In Exelsis
11|Footsteps In The Snow
12|Peace On Earth - Little Drummer Boy
13|Sweeter The Bells
14|Child In A Manger
15|Happy Xmas War Is Over
16|Auld Lang Syne


http://rapidshare.com/files/71416559/www.Kold9.com__GregoChrhants.rar

Jelszó: kold9.com
 

clívia*

Állandó Tag
Állandó Tag
Jim Brickman - Christmas Romance - 2006

01. I'll Be Home For Christmas (04:06)
02. Winter Wonderland (03:51)
03. O Tannenbaum (03:13)
04. Snowflake (03:12)
05. Canon in G (03:12)
06. Silver Bells (04:36)
07. O Holy Night (04:37)
08. The Holly And the Ivy (04:20)
09. Do You Hear What I Hear (04:22)
10. Greensleeves (04:15)
11. We Wish You a Merry Christmas (03:50)
12. Even Santa Fell in Love (Ft. Vocals By Jim Brickman) (04:35)

http://rapidshare.com/files/122397229/www.Kold9.com__JiBrChstRmn.rar


Jelszó: kold9.com
 

enca

Állandó Tag
Állandó Tag
karácsony

Sziasztok,
nagyon szép zenéket töltöttetek fel. Köszönöm. kiss

Én néhány ötlettel járulok a karácsonyi készülődéshez:
 

kata53

Állandó Tag
Állandó Tag
Karácsonyi történet

Karácsony felé közeledve nemcsak az ajándékok vásárlásával, hanem a szívünkben, lelkünkben is készülnünk kell az ünnepre. Hiszen - bár sokszor hajlamosak vagyunk erről elfeledkezni - ez az ünnep elsősorban nem a vásárlási lázról, hanem a szeretetről szól, kellene, hogy szóljon. Olvass el egy szívmelengető karácsonyi történetet, amely a lelkedet is felmelegíti...

<table class="noborder" align="left" cellpadding="0" cellspacing="0"> <tbody><tr> <td>
53.jpg
</td> </tr> </tbody></table>Karácsonyi történet

"Mi, gyerekek, nagyon vártuk az első havat. Karácsonytájt érkeztek meg nyugat felől a szürke fellegek, s letették terhüket a hegyek koszorúja övezte völgyben, de nem olyan városias, hosszú szállingózás módján, hanem vastag bunda alá került a táj, a falu. Az iskolának akkor egyszeribe vége szakadt, a szünidő kezdetét nem a kalendárium betűi, hanem az első hó jelentette. Mi már december eleje óta a reggeli felkelés után azonnal az ablakhoz siettünk, hogy ledörzsölve a jégvirágokat, megláthassuk az első havat, szabadságunk kezdetét.

Idén sem kellett csalódnunk. Már november végén megjelentek a fellegek, András-napra már hósipka borította a Kömöge tetejét, s december közepén egy éjszaka kétarasznyi hó hullott, beterített mindent, s mesevilágot varázsolt a környékre. Hurrá! - rohantunk vissza az ablaktól, s sarokba dobva az iskolatáskát, lázasan kezdtük szőni a szünidei terveket. Kertünk vége a hegyek lábáig nyúlott, s kukoricacsutkát cipőnkre kötve vígan siklottunk a havon. Csúszkálással, ródlizással telt az idő, s este, mikor a konyhában egybegyűlt a család, hallgattuk az öregek szavát, apám, Márton tréfálkozásait, a világ gondját, s körülfogott bennünket anyám szerető gondoskodása.


<table class="noborder" align="right" cellpadding="0" cellspacing="0"> <tbody><tr> <td>
71.jpg
</td> </tr> </tbody></table>Kezdetét vette a sütés-főzés, a készülődés. Hamarosan itt a karácsony. S mikor apánk egy este azt mondta, hogy másnap levágjuk a disznót, tudtuk, már csak napok vannak hátra, s esténként leszakítva a leveles naptár lapjait, mi, gyerekek, lestük azt az egyre közelebb kerülő piros betűs számot. Már a szánkózás sem volt az igazi, s amíg a férfiak az udvarban tettek-vettek az állatok körül, mi néztük a konyhaasztal köré kuporodva az anyám keze alól kikerülő mézes figurákat, cukordíszeket, apró meglepetéseket. Titkolózni nemigen lehetett, nem is volt rá szükség. Őszinte világ volt a miénk, tiszta szándékú, egyszerű szavú.

Úgy mondták otthon: karácsonykor Jézust várjuk, hogy eljöjjön hozzánk, készülünk, hogy méltónak találjon minket. S az igazi ajándékok ezek az esték voltak, amikor a család összehajolva, gyerekek és szülők közös izgalmával, tréfálkozással az eljövendő nap örömében készülgetett.

Egy este, hogy apám elfújta a lámpást, Dorka húgom odasúgta anyjának: Anya, ugye a Mennyországban is így telnek az esték? Anyám igenére már tudtuk, eljön Ő hozzánk, mint tavaly, tavalyelőtt, s amióta csak az eszemet tudom. Aznap szépet álmodtam, angyalok seperték a havat a behavazott utcán.


<table class="noborder" align="left" cellpadding="0" cellspacing="0"> <tbody><tr> <td>
72.jpg
</td> </tr> </tbody></table>Egy meglepetés azonban mindig volt. A fa. Ezt mindig apám hozta, de oly észrevétlen, hogy mi, gyerekek sehogy sem értettük, hogyan kerül oda az asztalra, csak lenyűgözve álltuk körül este a gyertyafényben alakot öltő karácsonyfát. A várt reggelen apám szokás szerint fogta a fejszéjét, felvette hótaposó csizmáját, s mikorra mi előkászálódtunk a meleg dunyhák alól, már csak imbolygó alakját láttuk a hegynek tartva a fehér hómezőben. A fát még az ősszel kinézte. Igaz, kicsit messze kellett mennie fel a hegyekbe, de ezt az utat minden évben megtette, talán neki is le kellett tenni a gondokat, kóborolni a csendes, behavazott tájon. A hó érintetlen volt, nehezen haladt előre. Itt-ott állatnyomokat látott. A fagy megdermesztette a fákat, bokrokat, s tündérvirággá varázsolta az erdőt. A Kömöge alatt vitt az útja, aztán fel egy dombtetőre, majd végig a gerincen. Megismerte a helyet. Az ősszel itt kaszáltak egy réten, s már akkor látott egy kis fenyőfát. Arányos termete, dús ágai, tömött levelei, szürkészöld színe rögtön feltűnt neki, s képzeletében már látta is felöltöztetve a szoba sarkában. Ott is volt a fa egy kis beszögellésben, évszázados fenyők oltalmában. Két csapásra kivágta, majd kicsit megpihenve belakmározott tarisznyájából, amelyet anyám varrt neki, s elindult visszafelé. A megindult hóesés betemette a nyomokat, s bizony iparkodnia kellett, hogy sötétedésre visszaérjen. Baljós zúgással feltámadt a szél. Hóna alatt a fenyőfával ugyancsak különös látvány lehetett. De ismerte a tájat, hiszen itt gyerekeskedett, s a falut is alig hagyta el. S mikor arról beszélt az unszolásunkra, hogy volt egyszer Pesten is, teljes bizonyossággal gondoltuk, hogy apánk világlátott ember. Leért a völgybe, s már erőst szürkült az idő, mikor elérte a falu első házait.
<table class="noborder" align="right" cellpadding="0" cellspacing="0"> <tbody><tr> <td>
14.gif
</td> </tr> </tbody></table>A hegyek alatt, a forrásnál - hova együtt jártunk a nyáron a többi gyerekkel vízért -, kis ház állott. Egy öreg juhászé volt, kit, mivel nem csizmában járt, hanem bakancsban - mindenki Bakancsos Pista bácsinak szólított. Rossz érzés fogta el apámat a behavazott udvar, a setét ablakok láttán. Megnyitotta a kertajtót, letámasztotta a fát a tornácra és benyitott a házba. Pista bácsi az ágyban feküdt. Mi van magával? - kérdé apám, ahogy meggyújtotta a világot.
Beteg vagyok, Márton - mondta az öreg. A kályha hideg volt. Mindjárt befűtök. Zsófi majd holnap hoz meleg levest meg kóstolót.

Kiment a fészerbe, fát keresett. De csak a hó alatt talált nyirkos, korhadt fadarabokat, így a feladat reménytelennek látszott. Aztán pillantása az ajtónál lévő fára esett. A tuskóra tette a kis fenyőt, s nagyot fohászkodva apróra hasította. Lassan pattogni kezdett a tűz, s fenyőillat töltötte be a kicsi házat. Pista bácsi megkönnyebbedett. Akkor holnap - mondta apám búcsúzóul. Már nagyon vártuk őt. Nehéz lépteit hallva izgalom vett rajtunk erőt. Végre mindannyian együtt vagyunk idehaza.


<table class="noborder" align="left" cellpadding="0" cellspacing="0"> <tbody><tr> <td>
logo_5999.gif
</td> </tr> </tbody></table>Mikor pillantásunk fehér arcára esett, csak annyit gondoltunk, milyen hideg lehet, s újra átadtuk magunkat a várakozás bódító érzésének. Anyám néhány szót váltott apámmal, majd ünneplőbe öltözve ültünk le a konyhában, s kezdődött, amit úgy vártunk. Apám ölbe vett bennünket, s szokásunk szerint mesélni kezdett egy idegen országról, egy házaspárról, a születendő kisgyermekről, emberekről, hatalmasokról és szegényekről. Beszélt a rokonokról, a barátokról, a nélkülözőkről, s percek alatt odavarázsolta elénk a falut, a múltat és jövőt, az egész világot. Aztán énekelni kezdtünk, s mikor a kis csengő megszólalt, nagy izgalommal nyitottuk ki a szobaajtót. Az asztalon egy tányérban ott voltak a mézes és cukrozott díszek, égtek a gyertyák a tartókban, de a fa, a fa nem volt sehol. Könnyes szemmel, kérdőn néztünk apánkra. A sarokban állt, anyával egymáshoz hajoltak, szemükben megcsillant a gyertyák fénye.

Találkoztam az úton Vele, elkérte a fát, én meg odaadtam neki, hiszen nem illik egy kérést Tőle megtagadni. Szavai megnyugtatóan csengtek. Anyám, hogy a csend feszültségét feloldja, az ünnepi asztalhoz invitált bennünket.

Boldog karácsonyt mindenkinek - mondta, és behozta a gőzölgő levest."
Garay András

<table align="center" border="0" cellpadding="7" cellspacing="0"> <tbody><tr> <td style="border: 1px solid gray;" class="Kepkeret" onmouseover="javascript:this.style.border='1px solid red'" onmouseout="javascript:this.style.border='1px solid gray'" align="center"> </td></tr></tbody></table>
 

kata53

Állandó Tag
Állandó Tag
Bernáth William:

Karácsony

Hó nem szitál. Az ég derűs.
Csupán az este hűs.

A szív örül: Jézusra vár.
A lélek: fénysugár.

Havatlan pusztán mély a csend
egy csillag megjelent.

Az arcokra kíváncsiság
mély áhitata szállt.

Idézve látom múltamat…
a gyémántos havat.

S míg lelkem Jézust keresi:
szívem békével van teli.
32.bmp

 

kata53

Állandó Tag
Állandó Tag
<table><tbody><tr><th>Ó gyönyörűszép mid kar</th></tr> <tr> <td>
gyonyoru1.jpg
</td> </tr> <tr> <td align="center">
gyonyoru2.jpg
</td> </tr> <tr> <td>
gyonyoru3.jpg



<!-- FŐKERET --> <table border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" width="100%"> <tbody><tr> <td> <!-- menü sor--> DICSŐSÉG MENNYBEN AZ ISTENNEK

<table border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" width="100%"> <tbody><tr valign="top"> <td> <!-- árnyék --> <!--
e02.gif
--> Szerző: Szöveg: Simon Jukundián Dallam: Tárkányi - Zsasskovszky: Kath. Egyh. Énektár
Dicsőség mennyben az Istennek! /2x
Az angyali seregek,
vígan így énekelnek:
Dicsőség, dicsőség Istennek!

Békesség földön az embernek! /2x
Kit az igaz szeretet,
a Jézushoz elvezet,
Békesség, békesség embernek!

Dicsérjük a szent angyalokkal,
Imádjuk a hív pásztorokkal
Az isteni Gyermeket,
ki minket így szeretett,
Dicsérjük, imádjuk és áldjuk!

Ó, Jézus! Ne vess meg bennünket,
Hallgasd meg buzgó kérésünket!
Most előtted fogadjuk,
hogy a vétket elhagyjuk.
Ó, Jézus, ne vess meg, hallgass meg!

Dicsőség az örök Atyának
És értünk született Fiának,
Hála a Szentlelkének,
áldások kútfejének:
Dicsőség, dicsőség Istennek!


</td> </tr> </tbody></table> </td> </tr> </tbody></table> </td> </tr> <tr> <td></td> </tr> </tbody></table>
29.jpg
 

kata53

Állandó Tag
Állandó Tag
Áprily Lajos:<o></o>
Karácsony-est<o></o>
Angyal zenéje, gyertyafény –
kincses kezem hogy lett szegény? <o></o>

Nem adhattam ma semmi mást,
csak jó, meleg simogatást. <o></o>

Mi győzött érdességemen?
Mitől csókolhat úgy kezem? <o></o>

Simogatást mitől tanult?
Erembe Krisztus vére hullt? <o></o>

Szemembe Krisztus-könny szökött? –
kinyúló kézzel kérdezem. <o></o>

Áldott vagy a kezek között,
karácsonyi koldus-kezem. <o></o>

05.jpg


<o></o><o></o>
 

kata53

Állandó Tag
Állandó Tag
Karácsony
Bernáth William<o></o>
Hó nem szitál. Az ég derűs.
Csupán az este hűs.<o></o>

A szív örül: Jézusra vár.
A lélek: fénysugár.<o></o>

Havatlan pusztán mély a csend
egy csillag megjelent.<o></o>

Az arcokra kíváncsiság
mély áhitata szállt.<o></o>

Idézve látom múltamat...
a gyémántos havat.<o></o>

S míg lelkem Jézust keresi:
szívem békével van teli.<o></o>

<o></o>
<o>Itthoni!!</o>
<o>Polgár Ifjúsági csoport
</o>

<link rel="File-List" href="file:///C:%5CDOCUME%7E1%5CKata%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmsohtml1%5C01%5Cclip_filelist.xml"><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:punctuationKerning/> <w:ValidateAgainstSchemas/> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> <w:DontGrowAutofit/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:LatentStyles DefLockedState="false" LatentStyleCount="156"> </w:LatentStyles> </xml><![endif]--><style> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </style><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]-->
item_14888.jpg

A római katolikus templom Polgár
Fotó: Nagy Gábor
 

kata53

Állandó Tag
Állandó Tag
Fésűs Éva: Álmodik a fenyőfácska<o></o>
Álmodik a fenyőfácska
odakinn az erdőn.
Ragyogó lesz a ruhája,
ha az ünnep eljön.
Csillag röppen a hegyre,
gyertya lángja lobban,
dallal várják és örömmel
boldog otthonokban.
Legszebb álma mégis az, hogy
mindenki szívébe,
költözzék be szent karácsony
ünnepén a béke.

Folytatom a polgári katolikus egyház fiataljainak az Dicsőítésével



Pogár egy kis képekben


Református templom



<o>Folyt ..
</o>
 

kata53

Állandó Tag
Állandó Tag
Fésűs Éva: Karácsonykor<o></o>
Karácsonykor
fényesek a felhők,
csillagokból
horgol a tél kendőt.
Ráteríti
hegyek tetejére,
fenyőágnak
jégrojtos a vége.
Karácsonykor
mindenki varázsol,
meglepetés
bújik ki a zsákból.
Szekrényeknek
titkos rejtekéből,
édesapám
legmélyebb zsebéből.
Karácsonyra
kalácsot is sütnek,
nincsen ennél
izgalmasabb ünnep!
Ajándékot én is
készítettem,
amíg készült
majdnem tündér lettem!




<o>
</o>
 

kata53

Állandó Tag
Állandó Tag
Csendes éj 1.<o></o>
Csendes éj, drága szent éj,
Mindennek álma mély
Nincs fönn más, csak a drága szent pár,
Várja gyermeke alszik-e már,
Küldj le rá álmot nagy ég!
Küldj le rá álmot nagy ég!
<!--[if !supportLineBreakNewLine]-->
<!--[endif]--><o></o>

Csendes éj!
Örvendj szív, bízva élj!
Isten gyermeke áldva néz rád,
hív az óra ,mely víg reményt ád,
Jézus a földre szállt!
Jézus a földre szállt!
<!--[if !supportLineBreakNewLine]-->
<!--[endif]--><o></o>

Csendes éj!
Csendes éj, drága szent éj,
Pásztor nép gyorsan kélj,
Halld az angyali alleluját,
Szállj itt zengve, s a távolon át:
Üdvhozó Jézusunk él!
Üdvhozó Jézusunk él!
Csendes éj! <o></o>

<o></o>
<o></o>
Csendes éj 2.<o></o>
Csendes éj, szentséges éj!
Mindennek álma mély,
ám még éber az ájtatos pár,
fürtös Kisded ó, Téged csodál.
Ringasson égi derű...
Ringasson égi derű...
<!--[if !supportLineBreakNewLine]-->
<!--[endif]--><o></o>

Csendes éj, szentséges éj!
Pásztor nép, nagy hír kél


Bojtorján zenekar
Karácsony
 

kata53

Állandó Tag
Állandó Tag
Csanádi Imre - Karácsony fája <o></o>
A Karácsony akkor szép,
hogyha fehér hóba lép,
nem is sárba, latyakba.
Ropog a hó alatta.

Hegyek hátán zöld fenyő,
kis madárnak pihenő,
búcsúzik a madártól,
őzikétől elpártol.

Beszegődik, beáll csak
szép karácsony fájának,
derét-havát lerázza,
áll csillogva, szikrázva.

Ahány csengő: csendüljön,
ahány gyerek: örüljön,
ahány gyertya: mind égjen,
karácsonyi szépségben.





<link rel="File-List" href="file:///C:%5CDOCUME%7E1%5CKata%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmsohtml1%5C01%5Cclip_filelist.xml"><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:punctuationKerning/> <w:ValidateAgainstSchemas/> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> <w:DontGrowAutofit/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:LatentStyles DefLockedState="false" LatentStyleCount="156"> </w:LatentStyles> </xml><![endif]--><style> <!-- /* Font Definitions */ @font-face {font-family:Verdana; panose-1:2 11 6 4 3 5 4 4 2 4; mso-font-charset:238; mso-generic-font-family:swiss; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:536871559 0 0 0 415 0;} /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </style><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> DÖMÖTÖR ILONA <o></o>
KIÁLTÓ SZÓ <o></o>
(Ézsaiás 40:3.) <o></o>
Egy szó kiált. A hanghullám elindul, <o></o>
a pusztaságban szertehömpölyög. <o></o>
Visszhangot verő sziklák sokszorozzák <o></o>
a nagy kiáltást, mely szent és örök. <o></o>
A füledet befoghatod előtte, <o></o>
kigúnyolhatod, megtagadhatod, <o></o>
de nincs hatalom, mely elhallgattatná <o></o>
ezt a világba zendült szózatot. <o></o>
Ajtóidra rakhatsz hangtompító párnát, <o></o>
dübörögtethetsz zajongó zenét - <o></o>
te nem hallod már, de viszi az éter, <o></o>
s eljut, ahova nem is sejtenéd. <o></o>
Egy szó kiált. Nagy jót mond, békét hirdet, <o></o>
elmondhatatlan boldogságra hív. <o></o>
Áldott a perc, ha kísérőzenéül <o></o>
megdobban rá egy bűnös földi szív<o></o>
<o></o>













<o></o>




Bojtorján folyt...
 

clívia*

Állandó Tag
Állandó Tag
Weöres Sándor: Jászolban a szalmán sehol sincsen ágy

WEÖRES SÁNDOR:
JÁSZOLBAN A SZALMÁN SEHOL SINCSEN ÁGY



Jászolban a szalmán sehol sincsen ágy,
Itt fekszik kis Jézus, lássa a világ!
Boldogan figyelnek égi fényjelek
Széna-szalma ágyat, alvó kisdedet.
Jászolban a szalmán sehol sincsen ágy,
Itt fekszik kis Jézus, lássa a világ!​

Rongyos istállóban pislákol a mécs,
A gyermek fölébred, nem sír: egyre néz.
Tekints le az égből, mert szeretlek én,
Tartsd fölém kezecskéd védőn, könnyedén!
Rongyos istállóban pislákol a mécs,
A gyermek fölébred, nem sír: egyre néz.​

Légy közelebb hozzám, ahogy csak lehetsz,
Most és mindörökké: imádságom ez.
Az aprókat áldd meg itt és mindenütt,
Élhessenek égben teveled együtt!
Légy közelebb hozzám, ahogy csak lehetsz,
Most és mindörökké: imádságom ez.​
 

kata53

Állandó Tag
Állandó Tag
Kormorán : Közelednek az ünnepek - dalszöveg
<o></o><o></o>
Közelednek az ünnepek
év jön év után.
Egy régi-régi dallam
füledben muzsikál.

Közelednek az ünnepek,
mondd mit adhatok neked ?
Csak néhány szót, mely szívedhez ér !
Együtt legyek veled.

Már hosszabbak az árnyak,
kell mosoly, bíztató.
Ki egyedül ünnepel,
annak vigasz legyen a szó.

Kéz a kézben hosszú a sor,
az égig felér,
ott találkozunk azokkal is,
akikért egy-egy gyertya ég.

Ha átjutunk az Üveghegyen,
majd mesélek neked,
sárkányokról, bajnokokról,
s miért jó veled.

Legyünk együtt, ünnepeljünk,
mint egy nagy család,
s a képzelet, mint kék madár
minket megtalál.

Énekeljük együtt a dalt,
mely az égbe száll.
Kigyúlt a csillag felettünk,
valaki reánk vár.

Otthonodban gyertyák gyúlnak,
fellobban a láng,
megterített asztal mellett
jó hírekre vársz.

Legyen egy szó,
egy igazán jó,
legyen a szó :
a szeretet jó.

Legyen egy szó,
egy igazán jó,
legyen egy szó :
mely hozzád szól



nagyon sajnálom,hogy nincs meg zenében.
A Bojtorján folytatása
 

kata53

Állandó Tag
Állandó Tag
ANKOVICH FERENC: EGY FENYŐ ÁLMA<o></o>
Egy vén fenyőfa, sok tűlevéllel,
Fent borzonkodvána Bakony-hegyében:
Nagy sóhajtást tesz, mert hó lepi ágát,
Rázza magáról jeges ispilángját.
<o></o>

Ó, nagy természet, viharaid tépnek…
Én nyögöm búvát a zimankós télnek.
Százszor jobb volna, ha betelne vágyam:
Állnom ragyogva, öröm csarnokában!


Mert ha én egyszer választott lennék,
A téli zöldet bennem ünnepelnék,
S ága lehetnék népek ünnepének:
Örömmel adnám törzsem a fejszének!
<o></o>

Betellene minden gyermek-nép álma:
Minden tű rajtam ajándékká válna,
S tél közepében, csillagos éjjel,
Ragyogva szórnám köztük szana-széjjel!
<o></o>

Autót és babát, kardot és lovat:
Csüngetve drága ajándékokat,
Úgy terpeszkedne szét a világra
Tömjénes ágam, mint a mosoly ága.
<o></o>

Kis kucsmásoknak: földet és házat:
Vén sipkásoknak: jó napot százat:
Kalaposoknak: nyílt ész-virágot,
És igaz verset a jó poétának…
<o></o>

Zsarló uraknak: szomjat, éhséget:
Beteg lelkeknek: friss egészséget:
Nagy gőgösöknek: szép szerénységet,
Kárhoztatottaknak: egy kis üdvösséget…
<o></o>

Örömgyertyáit szent áldomásnak
Úgy lobogtatnám pirosan…S mint másnak
Áldozna gyertyám, levelem, ágam:
Magam fogyasztanám el az éjszakában.
<o></o>

Egy vén fenyőfa, sok tűlevéllel,
Fent borzonkodván a Bakony-hegyében:
Nagy sóhajtást tesz, mert hó lepi ágát,
Rázza magáról jeges ispilángját.




<o></o>
<!--[if gte vml 1]><v:shapetype id="_x0000_t75" coordsize="21600,21600" o:spt="75" o:preferrelative="t" path="m@4@5l@4@11@9@11@9@5xe" filled="f" stroked="f"> <v:stroke joinstyle="miter"/> <v:formulas> <v:f eqn="if lineDrawn pixelLineWidth 0"/> <v:f eqn="sum @0 1 0"/> <v:f eqn="sum 0 0 @1"/> <v:f eqn="prod @2 1 2"/> <v:f eqn="prod @3 21600 pixelWidth"/> <v:f eqn="prod @3 21600 pixelHeight"/> <v:f eqn="sum @0 0 1"/> <v:f eqn="prod @6 1 2"/> <v:f eqn="prod @7 21600 pixelWidth"/> <v:f eqn="sum @8 21600 0"/> <v:f eqn="prod @7 21600 pixelHeight"/> <v:f eqn="sum @10 21600 0"/> </v:formulas> <v:path o:extrusionok="f" gradientshapeok="t" o:connecttype="rect"/> <o:lock v:ext="edit" aspectratio="t"/> </v:shapetype><v:shape id="_x0000_i1025" type="#_x0000_t75" alt="Kategóriák" style='width:16.8pt;height:11.4pt'> <v:imagedata src="file:///C:\DOCUME~1\Kata\LOCALS~1\Temp\msohtml1\01\clip_image001.jpg" o:href="http://xn--karcsonyi-21a.xn--ajndkok-iwa8e.net/wp-content/themes/genman-wordpress-theme-11/images/cate.jpg"/> </v:shape><![endif]--><!--[if !vml]--><o></o><o>
</o>
 

kata53

Állandó Tag
Állandó Tag
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8"><meta name="ProgId" content="Word.Document"><meta name="Generator" content="Microsoft Word 11"><meta name="Originator" content="Microsoft Word 11"><link rel="File-List" href="file:///C:%5CDOCUME%7E1%5CKata%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmsohtml1%5C01%5Cclip_filelist.xml"><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:punctuationKerning/> <w:ValidateAgainstSchemas/> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> <w:DontGrowAutofit/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:LatentStyles DefLockedState="false" LatentStyleCount="156"> </w:LatentStyles> </xml><![endif]--><style> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} pre {margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Courier New"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </style><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]-->
Közénk lehozott,</pre>
Angyaloknak énekével</pre>
Néked áldozok</pre>
Terjeszd fölém kezedet,</pre>
Hogy az Istenszeretet</pre>
Töltse el ma szívem, lelkem,</pre>
Jászolod tövén.</pre>
</pre>
2. Bár nem látom gyermekarcod</pre>
Szent vonásait,</pre>
Hiszem mégis rendületlen:</pre>
Hogy már Te vagy itt.</pre>
És mosolygón fölfogod</pre>
Könnyemet, amit hozok</pre>
Ajándékul jászolodnak</pre>
Trónusához én.</pre>
</pre>
3. Istengyermek, nézd szívemnek</pre>
Forró vágyait:</pre>
Boldogságot adni másnak</pre>
Nincs hatalma itt,</pre>
Csak Tenéked, Istenem.</pre>
Ó, ha arcod megjelen</pre>
Áldott ostya szent színében,</pre>
Boldog vagyok én.</pre>
</pre>
4. Betlehemi csillagodat</pre>
Ragyogtasd nekem,</pre>
Ki e sötét lelki éjben</pre>
Jászlod' keresem!</pre>
Add hitemnek fényedet,</pre>
Akkor biztosan megyek</pre>
S meg nem állok, míg a trónod</pre>
El nem érem én. </pre>
</pre>
5. Szentségházad jászolához</pre>
Állok ôrnek én,</pre>
Hogy ne bántson senki Téged</pre>
Már e földtekén.</pre>
Ó ha Téged sértenek,</pre>
Én szívembe rejtelek</pre>
S menedéket adok Néked</pre>
Mindhalálomig.</pre>
 

gotta42

Állandó Tag
Állandó Tag
Köszöntő

Kedves Mindenki!
Amint láthatjátok, ez az első üzenetem ezen a fórumon és egészébe véve a stílus is még ismeretlen a számomra. Nézzétek el nekem, még új vagyok ebben a "szakmában". Viszont amit eddig olvastam, az nagyon megfogott, és így egy kis bátorságot adott, hogy szóljak. :)
Kedves Kata53! Bizonyára az igyekezet miatt, de lemaradt a karácsonyi ének első sora, mely így hangzik: "Istengyermek, kit irgalmad". Nagyon tetszenek a versek, szövegek, bár még nem jutottam a végére. Csak így tovább. Áldott készületet az ünnepekre. Igaz, még egy kicsit odébb van. Azaz igazság, hogy amióta november végefelé megjelennek a feldíszített karácsonyfák a kirakatokban, multikban, azóta egészen más hangulata van ennek az ünnepnek.
Üdv: Ágota
 
Oldal tetejére