Amit nem tudunk megbocsátani!? Felfordult az életem!

vero17 témája a 'Nő és férfi' fórumban , 2009 Május 11.

 1. gicus66

  gicus66 Állandó Tag

  Sziasztok! Érdekes amiket írtok. Valamelyikőtök tudna ajánlani olyan művet, ami a megbocsájtásról, az elfogadásról szól?
  Köszönettel: Dóri
   
 2. E-Muffin

  E-Muffin Állandó Tag

  Nem szeretem a hazugságot és ha valaki nem őszinte.
  AMit nem tudok megbocsájtani, ha valaki a barátom és úgy csap be, használ ki, hazudik a hátam mögött. = Aki elárulja a barátait
   
  cipófej kedveli ezt.
 3. macika6

  macika6 Állandó Tag

  Én sem tudnám megbocsátani ha valaki megcsalna.
   
 4. cmono

  cmono Állandó Tag

  Igen, ez a megcsalás dolog nálam is kényes téma. Biztos nem tudnám megbocsátani, mert aki egyszer megteszi, az máskor is.
   
 5. szelo

  szelo Állandó Tag

  mindig nézd meg a körülményeket, lehet, h tanulhatsz belőle a következő kapcsolatodra
   
 6. Nessie78

  Nessie78 Állandó Tag

  Az Igazából szerelem című filmben Emma Thompson-nak volt erre egy nagyon jó szövege, amikor rájött, hogy a férje (Alan Rickman) nem neki vette karácsonyra az aranyláncot:
  "Várakoznál, hogy kiderüljön, hogy csak egy nyaklánc... vagy pedig szex és nyaklánc... vagy a legrosszabb, nyaklánc és szerelem?
  Maradnál? Tudva, hogy az élet mindig rosszabb lesz?
  Vagy ott hagynád az egészet?
  Belőlem is bolondot csináltál.
  Az életemet tetted bolonddá."

  Én nem tudom, mit tennék. Talán lenne bennem annyi kitartás, hogy ha megtenné a párom, és bebizonyosodna, hogy "csak szex" volt, úgy tudnám venni, hogy mostantól kvittek vagyunk ( :) :) ), és nem hagynám el...
   
 7. inaderdos

  inaderdos Állandó Tag

  x

  1 esély bőven elég , néha még sok is!
   
 8. Melinduska

  Melinduska Állandó Tag

  Teljes mértékig egyet értek veled!
  A hazugság megöli a kapcsolatot.
  Jelenleg a második házasságomban élek, és a fő "szabály" az őszinteség. Mindent meg lehet, és mindent meg kell beszélni.
  És így működik.
   
 9. vendel69

  vendel69 Állandó Tag

  én nemrég olvastam erröl a témáról egy nagyon jó könyvet,
  amit bátran tudok ajánlani mindenkinek:
  Kathrin Kiss: Vedd kézbe az életed!
   
 10. Rózácska

  Rózácska Állandó Tag

  Hisz valaki a feltétel nélküli szeretetben? Iszonyatosan nehéz, igazából talán nem is létezik. Rozália
   
 11. Édua22

  Édua22 Állandó Tag

  Én a megcsalást meg tudnám bocsátani, ha tudnám, hogy én is hibás vagyok benne. Szerintem van, amikor ezt meg lehet beszélni és túl lehet lépni rajta. Én a pasikban azt nem tudom elviselni, ha uralkodni akarnak fölöttem. Vagy egyenlő a két fél a kapcsolatban, vagy sehogy... Nekem szükségem van az önállóságra, tehát egy kis szabadságra a kapcsolaton belül, cserébe ezt én is megadnám a páromnak.
   
 12. vectorsector

  vectorsector Állandó Tag

  Minden a szeretet és elfogadás mértékén múlik.
   
  Bodka kedveli ezt.
 13. pafrany111

  pafrany111 Állandó Tag

  Ha mar megcsalas van, akkor a kapcsolat mar nem lesz tartos.Szerintem. Aki egyszer megteszi, az kesobb is csak az alkalomra var.
   
 14. Kertes

  Kertes Állandó Tag

  Szép estét!
  Már hazai idő szerint.
  Elképzelése jónak tűnik, csakhogy!: Mi van akkor, ha addigra, mire a párod is élne ezzel a -megcsalási- "lehetőséggel", te már másképp gondolnád, és mégsem lennél képes jó lélekkel elviselni, hogy megcsalattál?
   
 15. Orshy

  Orshy Állandó Tag

  Szia Rózácska! Létezik, csak nem ezen a szinten, ahogy mi gondoljuk. Hallunk innen-onnan dolgokat és bele akarjuk eröltetni az életünkbe, mert érezzük, hogy ez egy jó valami...a dinnyének sem a magját esszük meg és várjuk, hogy dinnyévé érjen bennünk, hanem meg kell várnunk, hogy megérjen a dinnye, érezhessük milyen édes, mikor megesszük.... nem elfelejtve a folyamatot, ami a termesztését segíti.
  Odaérünk majd.
  Szeretettel:Orsi
   
 16. miniterminator58

  miniterminator58 Állandó Tag

  A hazugsag szamomra is megbocsathatatlansag ha en jovok ra mar keso ,
   
 17. manka31

  manka31 Új tag

  nehéz megbocsátani
   
 18. csimcsim

  csimcsim Állandó Tag

  Sziasztok! Olvastátok a "A Course in Miracles"t? A megbocsátásról szól és úgy definiálja azt, hogy akkor bocsátottál meg, ha úgy érzed, a dolog meg sem történt. Hogy a másik elkövetett ugyan egy hibát, de te meglátod benne azt, akit előtte is szerettél, és ami nem változott meg attól, hogy hibázott. Amint így nézünk rá valakire, az megérzi azt és megpróbál felnőni hozzá.
  Mikor egy 20 éves kapcsolatból elköltöztem, nem voltam még képes a megbocsátásra - és tanulom még azt a mai napig is. Akkor úgy éreztem, hogy nem tudom megbocsátani, amit a '"másik" tett, és nem tudatosan ugyan, de meg akartam büntetni ezért. Pedig a megbocsátás egy "csak" egy döntés. A mi döntésünk. Senki más nem kell hozzá, a másik fél sem. Ha képesek vagyunk rá, valóban csodák történnek. Valahogy megváltozik a másik. Ez történt Apuval is. Sokat vert gyerekkoromban. De nem jutottunk előre addig, míg okoltam érte. Nem tudott mást tenni, őt is verték. Meddig lázadozzak hát, ha úgy is így történt. Ez van, megbocsátottam és megyünk tovább. Azóta, mintha nem is a korábbi Apu lenne :). Csak azért írtam, mert gyűjtöm a kötelező 20 fórum hozzászólást. Sok-sok érdekes megosztást kívánok nektek!
   
  Bodka kedveli ezt.
 19. nalazs53

  nalazs53 Állandó Tag

  Ez tényleg komoly dilemma.
  Mi okoz nagyobb bajt: a kapcsolat felrúgása, vagy a minden áron való megbocsátás?
   
 20. Khenni

  Khenni Állandó Tag

  Ha meg is bocsátasz, úgy gondolom sohasem lesz már minden olyan, mint régen. Gyanakvóvá, féltékennyé válsz és ez megmérgezheti a kapcsolatodat hosszútávon.
  Legalábbis én így jártam.:confused:
   

Megosztás