Asztrologia

masziii témája a 'Asztrológia' fórumban , 2007 Szeptember 25.

 1. annabell147

  annabell147 Állandó Tag

  Köszi, voltam már asztrológusnál (többnél). Nem igazán pontosítottak, egyikük szűz, másikuk mérleg aszcendenst mondott és így elemzett.
   
  tiger62 kedveli ezt.
 2. annabell147

  annabell147 Állandó Tag

  Olyat is hallottam (olvastam), hogy ilyen esetben mindkét jegy számít.
   
 3. Indus79

  Indus79 Állandó Tag

  mindkét jegy számít de egy korrekt asztrológus pontosítással kezdi az elemzést. több munka de az a tuti
   
 4. annabell147

  annabell147 Állandó Tag

  Köszönöm. Hát akkor még nem jártam jó asztrológusnál. (Igaz, a három közül az egyik nyugati asztroval, a másik keleti ÉS nyugati asztroval, a harmadik keleti asztroval foglalkozott.) Asszem a harmadik pontosított.
   
 5. Indus79

  Indus79 Állandó Tag

  Kaló Jenő a legjobb szerintem
   
 6. annabell147

  annabell147 Állandó Tag

  Köszönöm.

  Érdekes dolog ez, ti. nálam nagyon nagyon jó közelítéssel lehet tudni az aszcendenst, hiszen van kórházi zárójelentésem és anyám is emlékszik. Legalábbis viszonylag jól. :)
   
 7. asa52

  asa52 Állandó Tag

  ssiva! Szükségem lenne a Takács Tibor jegyzetekre. El tudnád küldeni a hozzáférést? Köszönöm előre is.
   
  PIDZSI122 kedveli ezt.
 8. bambi37

  bambi37 Állandó Tag

  Sziasztok!

  Érdekelne azok véleménye, akik kérdeztek már kérdőasztrológiával. Mennyire pontos, hiteles?
   
 9. wanna

  wanna Állandó Tag

  szia, nekem nagyon jó tapasztalataim vannak vele, ezért el is kezdtem tanulni, és nagyon élvezem - leginkább azért, mert egyszerűen lenyűgöz a pontossága, és az, hogy a mai felfordult, bolydult világunkban ugyanúgy érvényes, relevanciával bíró válaszokkal képes szolgálni, mint századokkal ezelőtt - és ami a legfőbb erénye szvsz, hogy nem igényel semmiféle ma "divatos" homályos-zavaros hókuszpókolást, mellébeszédet: egyenes kérdésre egyenes választ ad, minden sallang nélkül. IMÁDOM. :)

  ja, és nem, nem tanfolyamon tanulom, tehát ez nem reklámszöveg (nem gazdagítom ezzel senki pénztárcáját, bocsánat érte), hanem abszolút autodidakta módon a magam erejéből, a magam szórakozására tanulok - és ezzel el is oszlatnék egy közkeletű kamuinfót, miszerint "nem lehet a kérdőasztrológiát (sem) könyvekből elsajátítani", DEHOGYNEM!

  mégpedig úgy, hogy már a legelején, a gyakorló fázisban is simán lehet saját kérdések tömegét kielemezgetni, szerintem ebből lehet éppenséggel a legtöbbet tanulni -- na persze pénzt így is áldozni kell rá, én pl. minden magyarul fellelhető irodalmat beszereztem nyomtatott formában is ehhez - mert nekem valahogy könnyebb így, analóg módon aláhúzogatva-telejegyzetelgetve a könyveket tanulni; de azért az is hasznos, ha emellett digitálisan is megvan lehetőleg minden, mert pl. képletelemzéskor egyszerűbb keresgélni a gépen a szükséges infók közt, amíg még nincs az ember fejében a komplett tudomány ;)

  szóval, a kérdésnél maradva: nem csak pontos és használható az asztrológiának eme méltatlanul mellőzött ága, hanem a legtöbbször - a kérdés természetének függvényében - azonnal, vagy rövid időn belül ki is derül, hogy bejött-e, amit a képletből kihámozott az ember lánya, tehát abszolút ellenőrizhető a metódus hitelessége; és amint írtam már, egzakt kérdésekre egzakt válaszok jönnek, nincs homályban tapogatózás, kételyek közt vergődés, hogy jól értettük-e, amit, ecetera; és hát rendkívül élvezetes is - már a tanulási folyamat során is - az egész, ezért mindenkinek csakis ajánlani tudom, aki hezitál, hogy belevágjon-e, megbánni nem fogja, az tutiszáz! :)
   
  Utoljára módosítva: 2016 Augusztus 11
  posthuman, ani02, holdfeny56 és 1 másik tag kedveli ezt.
 10. bambi37

  bambi37 Állandó Tag

  Köszi szépen a válaszodat. Nem tanultam asztrológiát, csak napokkal ezelőtt kérdeztem meg egy asztrológust kérdőasztrológiával. Sajnos nem éppen pozitív választ kaptam a kérdésemre, de az is kijött, hogy korai a képlet. Tapasztalatod szerint ilyen esetben mennyi idő múlva érdemes újra rákérdezni?


   
 11. LadyEsther666

  LadyEsther666 Állandó Tag

  Sziasztok! Valaki ingázna nekem? Évek óta ingázom, de most egy olyan kérdésben kellene a segítség, amiben nagyon érintett vagyok érzelmileg, és attól tartok, hogy az inga azt mutatja amit én látni akarok. Ha valaki lenne olyan jó, és segítene, kérem írjon üzit, és privátban megosztok mindent! KÖSZÖNÖM!!
   
 12. pikon

  pikon Állandó Tag

  Sziasztok!

  Észrevettem, hogy az életemben vannak ciklusok jó és rossz napok sorozata követi egymást.
  Van egy olyan gyanúm, hogy ennek köze lehet az energiaáramlásokhoz és a bolygóállásokhoz.
  Meg lehet azt határozni az asztrológia segítségével, hogy kinek milyen napja lesz, hogyan támogatják az energiák?
  Esetleg órákra, percekre lebontva is meg lehet ezt határozni?

  Az astro.com-on el lehet készíteni a napi horoszkópot, de sajnos értelmezni, eggynelőre nem tudom.
  Tudnátok könyvet vagy weboldalt ajánlani, ahol röviden tömören érthetően le van írva, hogy hogyan kell ezeket az ábrákat használni?
   
 13. keem75

  keem75 Állandó Tag

  Szia Pikon, szerintem ez egy kicsit összetettebb. A napi horoszkóp nem minden esetben fedi azt, amire gondolsz. Bizonyos esetekben valamennyi asztrológiai ismertség is szükséges. A tranzit bolygók, tehát az áthaladó, jelen mozgást végző lassú bolygók (Jupiter, Szaturnusz, Uránusz, Neptunusz, Plútó) inkább felelősek azokért a bizonyos rossz - jó (nézőpont kérdése) ciklusokért. Ehhez ismerned kell (jó ha ki van nyomtatva) a születési képleted pontosan (óra, perc alapján beállítva) és meg kell nézned a lassú bolygók jelenlegi helyzetét. Ha ezek valamelyik tengely és, vagy bolygó közelében járnak, akkor ott valamilyen hatás várható, attól függően melyik házadról, melyik tengelyedről van szó. Pl. a Jupiter most a Mérleg 13 foka körül van, ha itt van tengely, vagy bolygó, akkor várható valamilyen hatás és ezek lehetnek a sokszor hátráló mozgásuk miatt hónapokig is érvényesek. A mindennapi hatásokért leginkább a Hold, Nap, Merkúr felelősek, de ezek a hatások tényleg csak olyan szintűek, hogy pl. találkozol régi ismerősökkel (főleg ha a Merkúr retrográd mozgást végez), vagy elmész egy előadásra, vagy valamilyen döntést hozol (1-3 nap hatás időtartam).
   
  phoenyx és ani02 kedveli ezt.
 14. andy333

  andy333 Tag

  Sziasztok!
  Tudna nekem segiteni valaki horoszkop ugyben? Par eve mar beleastam magam az asztrologiaba. Viszont egy lenyeges kerdest nem tudok megfejteni a horoszkopomban. Ez pedig a kulfold kerdese. A kulfoldon hivatalosan letelepedes. Ugy gondolom, hogy a 4-es a 9-es es meg a 3-as hazat kell figyelembe vennem. Ebben a temaban otthon van esetleg valaki?
  Elore is koszonom.
   
 15. Saille

  Saille Új tag

  Korai kérdés azt jelenti, a feltételek még nem alakultak ki, és nem is biztos, hogy ki fognak alakulni. Korai kérdést nem szabad elemezni, főleg másnak! Mivel, nem tudjuk, merrefelé alakul még a dolog. Ugyanaztugyanúgy már nem érdemes megkérdezni. Várni kell, és ahogy formálódnak az események, teljesen új kérdést feltenni.
   
 16. Saille

  Saille Új tag


  Szerintem meg nagyon nehéz autodidakta módon, ugyanis egyszerűen NINCS minden egyes nüansz benne a könyvekben, már csak terjedelmi okokból sem. Egy jó kérdőasztrológus szárnyai alatt, sok-sok képleten gyakorolva, viszont összeállnal a megközelítései módok, és helyükre kerülnek az apró de iszonyú fontos részletek is!
   
 17. Sziasztok!

  Ne haragudjatok, de szeretném megkérdezni tőletek, hogy valaki tudna-e segíteni, bizonyos fényszögállások értelmezésében, mert van, amit nem tudok értelmezni.o_O
  Már megcsináltam a szinasztriát progival, de van amit nem tudok értelmezni, hogy mit jelent pontosan. Párkapcsolat elemzésről lenne.

  Ezekről volna szó:
  1. A férfi Szaturnusza együtt áll a nő Vénuszával. (1,47)
  2. A férfi Szaturnusza kvadrátban áll a nő Jupiterjével (5,41)
  3. A férfi Szaturnusza szextilben áll a nő Uránuszával (0,44)
  4. A férfi felszálló holdcsomópontja kvadrátban áll a nő Szaturnuszával (0,48)
  5. A férfi leszálló holdcsomópontja kvadrátban áll a nő Szaturnuszával (0,47)
  6. A férfi Szaturnusza szembenáll a nő Mc-jével (2,47)
  7. A férfi ASC- se kvadrátban áll a nő Szaturnuszával (0,07)

  Nagyon hálás lennék, ha tudnátok segíteni, már egy ideje önállóan tanulmányozom az asztrológiát, de ezek még sötét foltok számomra.:confused::(
  Úgy tudom szinasztriában is a szaturnusz bolygó (illetve minden külső bolygó) és a másik fél belsőbolygói és aszcendense közötti fényszögek karmikusak.
  Csak épp azt nem tudom, mit jelent pontosan, neten szörfölve találtam pár kiírást ezekkel kapcsolatban, de nekem ezek nagyon felületesek, kevés nagyon és ezért nem értem pontosan, meg mint mondtam nem vagyok profi.

  Pl.:
  ASC kvadrát Szaturnusz jelentése ez:

  Dh: Hasonló az együttálláshoz. Ami lehet igen erõs és tartós kapcsolat, de az ASC tulajdonos igen sokat fog szenvedni. Ez egy nagy feladat, állandó próbatétel. A Szaturnusz gátakat és gyûlölködést hoz.

  Szaturnusz szextil Uránusz jelentése ez:

  H: A konzervatív szellem támogatja az ötleteket. Jó megértés szokatlan, érdekes kapcsolat. Kölönös találkozás. Kevésbé érthetõ ragaszkodás a másik félhez.

  MC szembenállás Szaturnusz ezt jelenti:

  Dh: Sok terhet és megpróbáltatást jelent a másiknak. MC-t kihasználja, vagy tönkre teszi. Mindenképpen terhére van.

  Szaturnusz együttállás Vénusz:

  E: A kapcsolat nem túl jó, viszont nagyon erõs. A túl kemény, hideg és zárt Szaturnuszt a Vénusz igen nehezen viseli. Nagy korkülönbség lehetséges, esetleg az anyagiak is szerepet kapnak a kapcsolatban.

  Szaturnusz kvadrát Jupiter:

  Dh: Az együttmûködés nehézségekbe ütközik. Nehezen megy az elfogadás. Egymásra szerencsétlenséget hozhatnak.


  Arról már nem is beszélve, hogy arra nem találok semmi magyarázatot, hogy akkor mi van, ha a férfi felszálló holdcsomópontja és a leszállója is kvadrátban áll az én Szaturnuszommal?


  MÉG VALAMI: :oops:
  Olyan esetben mi van, ha a nő ASC-e és a férfi ASC- e nincs fényszögben egymással, de mindkettőjük ASC -e oroszlán, tehát a jegy azonos mindkét félnél?
  Vagy olyankor mi van, ha a férfi vénusza és a nő marsa nincs fényszögben egymással, de mind a férfi vénusza a nyilasban áll, míg a nő marsa is a nyilas jegyben áll.
  Tehát nincs a fent említett 2 esetben fényszög kapcsolat, de mindkét esetben a nőnek és a férfinak azonos jegyben állnak a bolygói?
  Tudom nem kevés amit kérdezek, de megőrülök, hogy nem találok ezekre válaszokat.


  Infók amik még jól jöhetnek az értelmezésben:

  A nő Szaturnusza a férfi 4. házában.
  A férfi Szaturnusza a nő 3. házában.
  A nő vénusza a férfi 3. házában.
  A nő Jupitere a férfi 5. házában.

  A férfi Asc-e a nő 1. házában.
  A nő Asc-e a férfi 12.házában.
  A férfi marsa a nő 6. házában.


  Ha csak az egyéni (személyes) képleteket nézzük:

  A férfi Szaturnusza a mérleg jegyében áll és a 3. házban.
  A nő Szaturnusza a skorpió jegyében áll és a 4. házban.
  A nő Vénusza a mérleg jegyében áll és a 3. házban.
  A nő Jupitere a bakban áll és a 6. házban.
  A nő Uránusza a nyilasban és az 5. házban.
  A nő Mc-je a kosban áll és a 10. házban.
  A férfi ASC-e az oroszlánban és az 1. házban.
  A férfi felszálló holdcsomópontja az oroszlánban és az 1. házban.
  A férfi leszálló holdcsomópontja a vízöntőben és a 7. házban.
  A férfi marsa a bakban áll és a 6. házban.

  Ha esetleg még kellene valami infó a fényszögek pontos értelmezéséhez írjatok!
  Nagyon szeretném tudni, hogy mit jelentenek ezek a fent leírtaknál részletesebben!:(
  Léci segítsen aki tud nekem!
  Hálás köszönet előre is, a segítségért!:dr_24::dr_33::dr_24:
   
 18. Indus79

  Indus79 Állandó Tag

  szerintem ez röviden a se veled se nélküled kapcsolat ;) és látni kéne a radixokat... vagy a közös képletet
  ám eléggé halott ez a topic :(
   
  norvégviking kedveli ezt.
 19. Szia Indus79!

  Örülök, hogy reagál valaki! :)

  Ide töltsem fel a radixokat és a fényszög rácsot?

  Köszi :)
   
  phoenyx kedveli ezt.
 20. csillagviragcec

  csillagviragcec Állandó Tag

  A synastria nem teljesen így működik. Először külön elemezd le a két képletet, és utána nézd össze a kettőt. Csak a fényszögek alapján nem fogod látni a lényeget.
  pld. a nő vénusz kvadrát jupitere azt mutatja, hogy nem tudja megélni a saját nőiességét (ez a vénusz valószínűleg a IV. ház csúcsán van, a jupiter meg az Asc körül, ami még nehezíti a dolgot). A férfi szaturnusza valószínűleg abban segít neki, hogy ezzel végre kezdjen valamit, mert ha korlátozza a nőiességében, rámutat a problémára. Ezért találkoztak. De ha csak a fényszögeket nézed, ezt pld nem fogod észrevenni.
  Hosszútávon tényleg nem tűnik együtt egyszerűnek a két képlet. De csak unatkoznánk, ha nem lenne megoldandó feladatunk:)))
  Ez csak az én véleményem. Cecil
   
  norvégviking kedveli ezt.

Megosztás