(Autó)stoppolás.

leone

Állandó Tag
Állandó Tag
Be vagyok táblázva a jövö honapra,de szerintem másoknál is akad egy,két hely és bizonyára tudtok segíteni a kis pénzü útazokon.Sok embert vittem már magammal szép útakra szerencsére gond nélkül és köszönöm a sorsnak ,amiért tudtam ily módon segíteni.

nem csak kapni,de adni is jo!!!!!!!!!!!
 

Szonja11

Állandó Tag
Állandó Tag
Stop

Ez nagyszerű dolog. Valamikor rengeteget stoppoltam, de akkor a közbiztonság sokkal jobb volt. Ma már meggondolnám. Ezért is nagyon nagy ötlet, hogy segíteni tudsz nekünk. Egyenlőre a közeljövőben nem merült fel bennem, de ha szükségem lesz rá szólok.
Köszi!:D
 

leone

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia Szonja11!
Természetesen szívesen állok rendelkezésedre!
Tökéletes biztonságot nem tudok kínálni,de csak is olyan embereket,kollégákat ajánlok,akiket jol ismerek és leinformálhatóak.sajnos a gazdasági válság a fuvarozást is nagyban érinti,mind bizonytalanabb a munkánk és szinte percröl percre változik az úti cél.Egyre nagyobb a várakozási idö egy importra.Nagyon nehéz pontos dátumot pl:angliábol,vagy spanyolbol meg adni.Azért igyekszem.Nem igazán müködik a telekocsi rendszer sem mert sok kis kocsit látok hazafelé tartani németböl is szinte üresen,pedig gondolom volna jelentkezö-e szükös esztendökbe.
 

leone

Állandó Tag
Állandó Tag
Igazad van Smigi!
Az útcárol én sem szívesen veszek fel embereket mert sok a rossz tapasztalatom,sokan vissza élnek a jo indulattal.Azért nem szeretnék álltalá
nosítani.Nekem is stoppal kelett haza jönöm a hét végén mert nem volt hazáig fuvarom,hát elég nehéz volt mit mondjak,pedig nekem rengeteg kamionos ismerösöm van.Pontosan ezért indítottam ezt az oldalt,hogy ilyen helyzetbe tudjak segíteni.Van egy netes ismerösöm akinek hetente kel vinnie a gyermekét korházba 120 km-re a lakástol és nagyon nehezen tudta megoldani,de szerencsére találtam egy kolégát aki álando fuvarral arra jár és igy meg oldodott az utazásuk.Nos én ijesmire gondoltam föként.
 

szisusz

Állandó Tag
Állandó Tag
Egy ismerőssel történt, hogy egyik városból ment haza egy másik településre. Stoppolt egy viszonylag jó megjelenésű srác- felvette.
Nem is mentek túl sokat, a srác kérdezte, hogy van-e telefonja, mert felhívna valakit, sofőr mondta, hogy most nincs nála.
Hazafelé érve mondja a stopposnak a sofőr, hogy most ő itt kirakná ha itt jó, mert menne haza. Stoppos meg a város másik végére akarta magát vitetni. Szóváltásba keveredtek, már-már veszekedéssé, de a sofőr csak nem vitte el messzebbre a stoppost.
Másnap a stoppos a sofőr lakása előtt várta őt, amikor kiszállt a kocsiból, és úgy megverte, hogy össze-vissza törte a szerencsétlent. A felesége kiszaladt a lakásból, megpróbálta lefékezni az indulatokat, de szerencsétlenségére kapott ő is a stoppostól.
A stopposnak még neki állt feljebb, feljelentette a srácot a rendőrségen, ahol azt mondta, azért verte meg az autóst, mert az fajtalankodni akart a gyerekével. Természetesen a rendőrök sem hittek neki. A srác, akit összevertek, megfenyegettek azóta nem mer hazamenni, a lakását árulja, már mindegy mennyiért, csak megvennék tőle.
Ja, és a bántalmazó dehogy volt r_ma származású! Ilyen világot élünk.
Régebben én is többször vettem fel stoppost (annak idején engem is többször felvettek), de ma már csakis ismerőst..
 

leone

Állandó Tag
Állandó Tag
Most én szorultam potya útra.Mosonmagyaróvárrol kellet stop hazáig.Sikerült!! Köszönettel Erika trans !
 

gasparn

Állandó Tag
Állandó Tag
Vidéken mindig könnyű stopplni, bár ha BKV-sztrájk van, még Pesten is leeht esélye az embernek (pár óra után:S )
 

karesz501

Állandó Tag
Állandó Tag
Én vettem fel stoppost nem egyszer Balaton felé menet, csak pozitív tapasztalataim voltak/vannak. Mostanában nem tudom mi lehet a helyzet, 10 éve nem nagyon volt para.......
 

Moky01

Állandó Tag
Állandó Tag
Én a múlt nyáron soppoltam el a havreommal Egertől Milánóig.
Lyon volt a cél, de vissza kellett fordulni mert vége volt a nyári szünetnek. ):
Ebben az évben Amszterdam lessz a cél. Sokan felvettek minket, sok jó arcal találkoztam, de egyedül nem válalkoznék rá hogy stoppoljak, az biztos.
 

freedom86

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Én csak nagy ritkán szoktam stoppolni,de eddig csak normális jó lelkületű emberekkel találkoztam.Ha valaki nem szimpatikus ahhoz nem kötelező beszállni.Valamint nem csak az út széléről rabolhatnak el embereket hanem bárhonnan.
 

noemih7

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves leone, freedom86 és persze a többi hozzászoló!
Mostanság én is ritkábban stoppolok, csak ha nagyon szükség helyzet áll elő. Viszont régen sokszor közlekedtem igy. És állithatóm, hogy 90% százalékban, ha nem többen, jó tapasztalatom volt (és van). A világ tele van jó és kevésbé jó emberekkel, viszont ahhoz hogy az utobbiakat "megtaláljuk" nem feltétlenül stoppolni kell.
Nekem kifejezettem tetszett a stoppolás mert eleve szeretek új embereket megismerni és persze beszélgetni is velük. Ma már az munkahelyemtől függöen kevesebb szabadidőm van, de továbbra is szivesen utazgatok, stoppolok. Persze ma már nem ugyanaz a helyzet mint pár évvel ezelőtt, de ha alkalmatok van rá probáljátok ki ezt az utazási formát.
Ja és igen gratulálok ehhez a témához.
Szép napot mindenkinek
 

elvira00

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok én a nyáron Németországban laktam, és ott az emberek nagyon aranyosak, nagyon sokszor kellett stoppolnom, sajnos legtöbbször este, mert valahol mindig lekéstem a vonatot vagy buszt. Persze nem egyedül hanem egy barátnőmmel. És őszintén Németországgal kapcsolatban csak jó tapasztalatom volt! Mindig felvett az első vagy maximum a harmadik autó és mindig mondták hogy mennyire veszélyes és hogy vigyázzunk és többször ne stoppoljunk. Szóval ott nagyon aranyosak az emberek!! Ha Németországban vagytok akkor semmi akadálya nincs hogy ezzel az utazási formával utazzatok! Viszont lehetőleg ne éjszaka!
További Szép Napot!!
 

Andresen

Állandó Tag
Állandó Tag
sokat járok Európában kocsival, szoktam felvenni stoppost is gyakran, de egyre jobban hiányolom azt a régi szokást, hogy a stoppos kiírja egy kartonra az uticélját. Mindkét félnek egyszerűbb lenne a dolga.
 

miner

Állandó Tag
Állandó Tag
Legényke koromban (1975 nyara) Krakkótól a lengyel tengerpartra, majd Berlinbe, és vissza Krakkóba mentünk stoppal, az egyik barátommal. Életre szóló élmény volt. Aludtunk szántóföldön, bakterházban, padláson, és párszor ágyban is a 3 hét alatt. A lengyel-NDK határon gyalog mentünk át.
Még most is csodálkozom, hogy a szüleim elengedtek.
Lengyelországban akkor létezett stoppos igazolvány, ha jól emlékszem aki felvett stopposokat, az a stoppostól kapott igazoló jegy után benzinár kedvezményt kapott.
 

Macintosh

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Én csak nagy ritkán szoktam stoppolni,de eddig csak normális jó lelkületű emberekkel találkoztam.Ha valaki nem szimpatikus ahhoz nem kötelező beszállni.Valamint nem csak az út széléről rabolhatnak el embereket hanem bárhonnan.

Valami miatt mégis félnek a stoppolástól az autósok és a stopposok is. Túl sok volt a rémhír?
 
Oldal tetejére