(Autó)stoppolás.

freshseaside

Állandó Tag
Állandó Tag
ennyi erővel kilépni sem az utcára!!

Az igaz, hogy egy kicsivel körültekintőbbnek kell lenni egy egyszerű utcán való sétáláshoz képest, amikor lestoppolt járműbe száll be az ember, ugyanakkor nem olyan gáz. Persze észnél kell lenni, és ha a lestoppolt sőför nem túl bizalomgerjesztő, látva ezt, amint kihajol az ablakon, olyankor egy ürüggyel le lehet rázni, hadd menjen tovább :)
Én, lévén férfi vagyok, a többi férfinek ezt tudom mondani.

Azonban, gondolom, lányok, asszonyok jobb, ha tízszer átgondolják, stoppolnak-e. Ugyanis nekünk, férfiaknak sokkal kisebb félnivalónk van.

(Nyilván a homoszexuálisok között is csupán a kisebbséget képviseli a nyíltan agresszív, akár köztünk, heterók között. És hát a melegek eleve sokkal kevesebben léteznek, mint mi, heterók. Több a nyíltan agressziv férfi, mint nő. Az iménti összes következtetésből eredően a nőneműek jobb, ha óvatosabbak a stoppolás mellett döntés kapcsán, szerintem.)
 

Panem

Állandó Tag
Állandó Tag
Szerintem a jólét növekedésével csökkent az emberekben a szolidaritás és az együttérzés. Akinek "több" van, az fél attól, hogy azt elvesztheti. Ebben a közbiztonság romló helyzetének is szerepe van. Az emberek félnek egymástól. Talán ez is oka, hogy nem vesznek fel (annyi) stoppost.
 

johnq

Állandó Tag
Állandó Tag
Egyetértek azzal hogy sajnos manapság nem jó sem felvenni stoppost sem stoppolni nem biztonságos, ja és az utakra kilépni sem az :)
 

alma21

Állandó Tag
Állandó Tag
Nem tűnik túl biztonságosnak, de túléltem már párszor.
stoppoltam is (még fiatalabb koromban: 18 körül), és most már stopposokat veszek fel, de szigorúan csak ha kedvem van hozzá (és az időjárási körülmények is olyanok)
 

Bodka

Állandó Tag
Állandó Tag
Fiatal koromban a rossz tömegközlekedési viszonyok miatt rendszeresen stoppal jártam a közeli városokba, falvakba. Soha sem ért semmilyen atrocitás. Legtöbbször azért vettek fel,mert beszélgetni szerettek volna,hogy a monoton vezetéstől nehogy elaludjanak. Most már nem divat a stoppolás,mert nem bíznak meg egymásban az emberek,és nem szeretnek egymásnak segíteni.
 

LalaGaba

Állandó Tag
Állandó Tag
Nem nagyon szoktam stoppost felvenni, de kb. 3 hete megtettem. Nem bántam meg. Nagyon jó érzés volt, hogy tudtam segíteni egy ismeretlen embernek. :) Máskor is megteszem.
 

galilei

Állandó Tag
Állandó Tag
Én gyakran veszek fel stoppost, mert fiatal koromban rengeteget stoppoltam, és olyan rossz érzés volt, ha órákig nem vett fel senkit.
Sőt részt vettem egy stoppos versenyen is, Debrecenből kellett Sopronba stoppolni minél rövidebb idő alatt, amit sikerült megnyerni is irtó nagy mázlival :)
 

virvic

Állandó Tag
Állandó Tag
Mikor gimis bakfis lányok voltunk, sokszor nem maradt meg a bérletpénzünk a buszbérletre, így nem maradt más hátra, mint a stoppolás vagy a bliccelés.:) Sokszor vettek fel minket, soha nem esett semmi bajunk. Most, felnőtt fejjel nőként valószínűleg nem mernék stoppolni. Mára már nem bízom meg annyira az emberekben...
 

GyRenáta

Állandó Tag
Állandó Tag
Ez egy jó ötlet. Én is sokat stoppoltam. De akkor még nem láttam át teljesen a veszélyeit. Igaz mindig rendes sofőrök vettek fel.
 

Lawson

Állandó Tag
Állandó Tag
Mikor mi stoppoltunk, akkor jó pár vezető mutogatott lefele a műszerfalra, hogy csak ide a szomszédba megy, mi meg azzal szórakoztattuk magunkat, hogy azt mutogatja: ez a kormány..
 
Oldal tetejére