(Autó)stoppolás.

leone

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia kedves Málnavirág!
A véleményem természetesen az,hogy minden esetbe teljes felelőséggel tartozik minden gépkocsi vezető az utasáért.Én is meg nézem kit veszek fel persze az nagyon kevés,de igyekszem minden esetbe úgy alakítani a szituációt,hogy ne legyen semmi gond.Pl.mindig el rakom szemelől értékeim,nem állok meg sötét eldugott parkolókba ha ki szeretne szállni,csakis jól látható és biztonságos helyen ahol emberek is vannak.Köszönöm neked is a hozzászólást.Jó utat és baleset mentes közlekedést kívánok mindennapjaidon.
János.
 

Konotka

Állandó Tag
Állandó Tag
Egy öltönyös úriembert szállítottam be Érdről a Belvárosba (Bp.), stoppolt, felvettem, majd meghívott egy jéghideg gyümölcslére az irodájától pár sarokra. (Júliusban történt.) Nem szokásom amúgy stopposokat felvenni.
 

petirex

Állandó Tag
Állandó Tag
Én veszélyesnek tartom a stoppolást mindkét fél részéről, mert ránézésre sose lehet eldönteni mi járhat a másik fejében...
 

_-Pötyi-_

Állandó Tag
Állandó Tag
Én nagyon sokat álmodoztam már, hogy stopal bejárom az országot (az országot? a világot! :D), de azt hiszem, ez csak ábránd marad, mert mindenki ellenem szól. És igazuk van. Mert ha egyedül megyek, (mint védtelen nő :D) akkor ugye nem akarok beszállni egy idegen férfi mellé! De ha magammal viszem a pasimat (hogy megvédjen :D) akkor senki nem fog minket felvenni. Szóval azt hiszem, én maradok az álmodozásnál, és megyek inkább vonattal. :)
 

Málnavirág

Állandó Tag
Állandó Tag
Én Katalóniába vágyom, de az anyagi keret hiányzik. Lehet hogy stoppal megyek? Mert addig úgysem halok meg, amíg el nem jutok oda!
:)
 

cillancs

Állandó Tag
Állandó Tag
felvettük...

Mi a férjemmel pár hete voltunk Francia Guyanában, ahol egy kis bérelt Renault Twingóval utaztunk (3 ajtós) Épp egy kihalt és kanyargós vidéki úton jártunk, amikor egy magányos férfit láttunk meg: nagy hátizsákkal a hátán, túrázáshoz öltözve, minket meglátva megfordult, és felmutatta a szokásos jelet. Megsajnáltuk (kb, 10-15 km-nyire volt mindkét irányban bármilyen település és ehhez kb. 35-36 fok). Kipattantam, hogy be tudjon hátra szállni, beraktuk a csomagtartóba a hátizsákját, aztán beültünk, és kb 10 km-ig visszatartott lélegzettel ültünk, épp csak a kötelező udvariassági mondatokat váltva -szegény, nagyon büdös volt, mert már két napja gyalogolt az őserdőben. Amikor kiszállt, szó szerint fellélegeztünk, de nem bántuk meg, végül is jól/jót tettünk...
cillancs
 

katalin17

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Melitta, kedves többiek.
Nagyon keresek hetek óta egy hiánypótló alfórumot, de igazság szerint idő hiányában nem indítanám el, de ötleteljetek már velem hátha van valakinek kedve hozzá.
Tehát nagyon kellene ide egy le és feltölhető utikönyvek, útleírások (saját megtapasztalások esetleg) topic. Mondjuk megkötésnek minimum városi szintű megnevezéshez ragaszkodni szükségeltetik.
Azért pattant ki ez a fejemből, mert most hétvégén voltunk Firenze-Bologna-Rimini-San Marino fapados városutazós hátizsákos őrületen, és két hétig vadásztam az adatokat mindenféle félinformált oldalakról, hogy mit és hogyan érdemes.
A nagy tanulság: 10 éve vágytam Velencébe, vágytam látni a Medici kápolnában Michelangelo keze nyomát, a két Medici síremléket. Nos, ott zokogtam a kápolna bejáratánál ahol is állt a felirat: a hónap harmadik hétfőjén zárva. Ezt az információt például ha valaki így megtalálja a neten most, azt meghívom egy valamire valahol. (nono, csak keretösszegig:))
Szóval ha valaki beütné a keresőbe, hogy Firenze, kidobna neki egy csomó adatot. Vagy akármelyik uticélt. Akár történelmi, akár hasznos adatot, ami segíti az utazókat, segít minket. Pl, én most nagyon szívesen legépelném tényszerűen, hogy milyen baromi egyszerű is Budapestről eljutni San Marino-ba, és vissza, ötöd áron mint bármelyik utazási iroda kínálja. Ja, és hozzáteszem két hete várok a bookline-on rendelt régi típusú Firenze utikönyvre, ami meg sem érkezett az indulásra.. Megvennénk szerintem sokan, ha kiadnák a jó kis régi városi kalauzokat. (Bár ez sem igaz, mert éppen 4500 Ft-ért láttam a minap egyvárosos utikönyvet, bár nagyon csilivili volt a borítója).
Ha érdekel valakit összefoghatnánk, mostanában már elég sokat járom Európa városait, nagyon odáig vagyok a hátizsákos turizmusért, olcsó szállásokért, megfizethetetlen információkért.
üdv
Kata
 

Méri45

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok! Még régebben volt valamelyik rádiócsatornán olyasmi címmel, hogy "Telekocsi" egy olyan hirdető szolgáltatás, hogy ha valaki valahová maga vagy másodmagával személyautóval ment hosszabb útra, akkor meghírdette, hogy hová indul, mikor és honnan, és hány utas fér be. Lehetett rá jelentkezni. Egyszer így utaztam le Miskolcra az egyetemista barátnőmet meglátogatni. Olcsóbb is volt mint a vonat és végig beszélgettük az utat a korombeli társasággal. Nem tudom, hogy manapság van-e még ilyesmi?
 

Miki962

Állandó Tag
Állandó Tag
Erdélyben ez úgy működik, hogy aki utazni akar stoppol az út szélén, mindenkit felvesznek, de az utazás végén kérés nélkül fizeti a buszjegy árát az adott útra. Náluk így járnak dolgozni is.
 

Lacika69

Állandó Tag
Állandó Tag
Én Katalóniába vágyom, de az anyagi keret hiányzik. Lehet hogy stoppal megyek? Mert addig úgysem halok meg, amíg el nem jutok oda!
:smile:
Malnavirag, ez nagyon jó ;-D
 

Szali1

Állandó Tag
Állandó Tag
gáz...gáz...én legutóbb lekéstem a távolsági buszom, a megállóban volt vagy -10 fok, a köv busz 1 óra múlva jött volna.... kiálltam stoppolnim, 5 perc múlva jött egy furgon, felvett, negyed óra múlva már ott voltam a célnál. Erre csak azt tudom mondani, hogy akinek gáz, fagyjon oda a kispadhoz a megállóban :D:D
 

Szali1

Állandó Tag
Állandó Tag
ja és tavaly is így jártam Budapestről a Balatonra. kiálltam az M1/M7 város felőli utolsó benzinkútjához, és legkésőbb fél órán belül találtam autót :)
 

Szali1

Állandó Tag
Állandó Tag
Bár egy haverom mesélte, aki régi stoppos, hogy változtak a stoppos szokások: míg régen út mellé álltak stoppolni, most inkább a város/település szélén levő utolsó benzinkutat választják, mert az autósok nem szívesen állnak meg út szélén.
 

leone

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia !
Ez egy jó megoldás ,mert a benzinkúton tutira megáll valami verda és személyesen lehet néhány szót váltani,amiből nagyábol le lehet vonni némi konzekvenciát.
 

tomazzi

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia !
Ez egy jó megoldás ,mert a benzinkúton tutira megáll valami verda és személyesen lehet néhány szót váltani,amiből nagyábol le lehet vonni némi konzekvenciát.

Az "útszéli tapasztalataim" után én is mindig benzinkútnál stoppoltam. Sztem ha minimálisan ápolt az ember, akkor átlag fél óra-órán belül kap egy stoppot. Rekordom Bp-Szicília(Siracusa)-Bp. Hajrá!
 
Oldal tetejére