Autizmus

gyozok témája a 'Pedagógusoknak' fórumban , 2011 Május 27.

 1. szi2csi

  szi2csi Állandó Silver Tag

  Úgy látom ismét kezd eldurvulni, de semmi gond. A szülőnek mindig az a dolga nem csak az autista esetében.
  De most én teszek fel egy kérdést. Nem lehet-e, hogy az anyának kellene kivizsgáltatni magát mielőtt gyermeket szeretne, és pláne ha a családba van autista, és ő kezdené el ezeket a terápiákat már ha annyira a terápiákra építünk. Mivel kimutatták, hogy az anyai gének tehetnek róla durva szóval.

  Ez volt a kérdésem, de a terápiákkal csak annyi bajom van, hogy tudok olyan szülőt, hogy de csinálni kell, akkor is mikor megmondták neki, hogy veszélyes, és a gyermek bele is hallt. Személy szerint nem tudom ,elfogadni, hogy bármilyen terápia megváltoztatja a géneket, megszületett gyermekben.

  Pedig feltalálhatnák már.

  Szi2Csi
   
  nanny és gyozok kedveli ezt.
 2. rona.kriszta

  rona.kriszta Állandó Tag

  Visszavonom a kérdéseimet, és a jövőben is inkább magamban rágódom ilyen dolgokon, mert a legutolsó dolog, hogy itt, vagy bárhol ebből feszültség legyen.
  Még egy gondolat és utána tényleg abbahagyom, mert nem tudok genetikát változtatni. Csak magatartási mintákat tudok erőltetni. És nem azért mert szülőként ez vagy az a feladatom, hanem mert szülőként rettegek a gondolattól, hogy a fiam majd mit csinál ha én már nem leszek. Mert nála pont azok a szociális részek sérültek a leginkább, amik miatt az ember ember. Azaz, hogy vágyik a tárasas kapcsolatokra, a barátságokat, a szerelmekre. Az én gyerekemnek ezek felesleges nyűgök. Nem gondolom, hogy a homeopátiával majd meggyógyul az autizmusból, mint már több helyen említettem pontosan tudom, hogy mi a genetika, és főleg, hogy mik a korlátai. Csak azt gondolom, hogy a viselkedési zavarait lehet oldani, és ezt nem csak a terápiával, hanem egyéb segédletekkel is tehetjük. Mondjuk, úgy, hogy egy homeopátiás szer szedésével azokat a gátakat gyengítjük, amelyek miatt neki nehézségei vannak a társas kapcsoltok kialakításában. Mert abban igenis hiszek, hogy vannak olyan tápanyagok, olyan növények, amik stimulálják az agyban lévő terülteket, hogy az jobban betudjon fogadni információkat, és ez által a gyermek jobban ránk tudjon koncentrálni,célzottan, mondjuk abban a félórában amikor a terápiás kezeléseket kapja. Amikor megtanulhatja, hogy egy-egy társas szituációban mit kell tennie.
  És ha ebben segít a homeopátia, akkor legyen.

  szép estét mindenkinek és köszönöm az őszinte válaszokat/kérdéseket
   
  nanny és gyozok kedveli ezt.
 3. szi2csi

  szi2csi Állandó Silver Tag

  Nem kell vissza vonni a kérdésedet, de te magad meg adtad a választ, hogy igen.
  Nincs is ezzel semmi gond mert azt gondolom igazából az ilyen helyzetekben a szülőnek kell dönteni.

  Sajnos nekem vannak rossz tapasztalataim, viszont valahol azokat is elfogadom, mert a szülő reménykedik, és ez a természetes, és ezért én úgy gondolom a szülőnek kell dönteni, mert nem biztos, hogy ami egyik helyen jó a másikon is ugyan azt az eredményt produkálja.

  Viszont ismerek olyan szülőt, egy társaságban azt mondták neki sajnos, hogy ilyen a gyermeked azt mondta nem sajnos ő így van jól, aspergeres, középiskolába jár, és nem szeretné meg változtatni, mindent meg tesz ő is de tiszteletbe tartja gyermeke állapotát.

  Szi2Csi
   
  Afrik, nanny és gyozok kedveli ezt.
 4. GadMar

  GadMar Állandó Tag

  Mindig mérlegelni, dönteni kell és nem ész nélkül.

  Így igaz, a szülőnek kell dönteni, még hozzá helyesen.

  Üdv.
   
  nanny és gyozok kedveli ezt.
 5. GadMar

  GadMar Állandó Tag

  Szia Kriszta!

  Abszolút ne izgasd magad! Te őszintén fordultál segítségéért, véleményért egy olyan fórumhoz, ami azzal a betegséggel foglalkozik, ami téged aggaszt a gyermekeddel kapcsolatban. Ez teljesen érthető.
  A fórumok meg ilyenek, mivel ahány ember annyi vélemény, hozzászólás a témával kapcsolatban.
  Biztos vagyok benne, hogy a kicsit más véleményekből is össze tudod rakni magadban a választ.

  Üdv: Marcsella
   
 6. gyozok

  gyozok Állandó Tag

  Nehogy bárki is eltűnjön a kérdéseivel, kéréseivel, válaszaival, mert dühbe jövök:99:....csak így tovább és köszönet mindenkinek...üdv.
   
 7. nanny

  nanny Állandó Tag

  Bizony ne! Senki ne tűnjön el a kérdéseivel, kéréseivel (igyekszem sokat tanulni belőle). Köszönöm én is kiss
  A válaszokat is, amiket mindig keres az ember, a véleményeket, a szavakat (amikről tudjuk, hogy gyakran a félreértés forrásai), ne bántsátok egymást, ne bántódjatok meg. (elég nehéz enélkül is, nem?) A döntés mindig nehéz, szülőként is, szakemberként is, betegként is.
  Nem ártani, jó módszer, politika, gazdaság, szakmai rivalizálás, mi lett volna, ha...... - hát ezen el lehet rágódni egy darabig,........
   
 8. Lulu69

  Lulu69 Állandó Tag

  A vitákból jönnek ki a legjobb dolgok!!!
  Lehet, hogy kicsit fájdalmas néha ha nem azt hallod teljesen amit hallani szeretnél, de utólag ezek az ellentétek gondolkoztatnak el és jutsz a jó megoldáshoz.
  Egyébként is minden gyerek más, kinek ez kinek az lesz a jó...
  Ha valaki igazán akar segíteni a gyerekének, akkor nyitott a vele ellentétes véleményekre is éppen ezért.
   
  HBíborka, GadMar és rona.kriszta kedveli ezt.
 9. gyozok

  gyozok Állandó Tag

  Alaptények az a utizmusról

  a kért anyag- cserébe magadról valamit?:)
   

  Csatolt fájlok:

 10. edike0720

  edike0720 Állandó Tag

  Sziasztok!
  Én új tag vagyok itt. Fogyatékos gyerekek óvónője vagyok. Van több autista gyerkőcöm is. Minden nap kihívás velük. :) Nagyon sok olyat láttam, olvastam ezen a fórumon, aminek én is hasznát tudom majd venni a következő tanévben. KÖSZÖNÖM!!!! :p
   
 11. edike0720

  edike0720 Állandó Tag

  Sziasztok!
  Van valakinek autista csoportra tanmenete? Óvodáskorúakra írt tanmenet érdekelne. Köszönöm!
   
 12. csilla001

  csilla001 Állandó Tag

  Gap szindróma

  Sziasztok,
  èn most olvastam el a könyvet ès szerintem nem szabad kihagyni. Olyan logikus ès ijesztő de ugyanakkor nagyon hasznos. A könyv olvasása után minden szülő eldöntheti, h hajlandó e kiprobálni a modszert vagy sem. Ès igen a könyv remènyt kelt de ha mèg remèny sincs már, akkor mi marad? Szerintem minden szülőnek el kellene olvasni mert nagyon sokat tanulhatunk az egëszsèges táplálkozásrol. Eddig aszt hittem, h családomat egèszsègesen táplálomm csak bio èlelmiszereket vásárolok, mègis úgy tünikrengeteg mèrget viszek be a mindennapi ètrendünkbe. Vannak akik szerint az autizmus genetikai rendellenessèg, itt az irónő ( aki mellesleg idegsebèsz ès mostanra saját klinikája van Angliában ahol föleg autista gyerekeket kezel igencsak sikeresen) azt tartja, h az anyánál fenálló emèsztèsi problèmák, a gyerek táplálási módja ès különböző vakcinák következmènye.
  Ami enge meggyözött, a tèny h Ő is egy autista gyerek anyukája aki nem akart beletörödni , h a gyereke nem èlhet teljes èletet ezèrt az èletèt arra tette fel, h követi a különböző kutatásokat miközben Ő is vègezte a saját kutatásait. Ha valaki elovassa a könyvet, gyorsan látni fogja, h ez a könyv nem anyagi èrdekek miatt született. Gondolom, h itt már mindenki mindent elolvasott a tèmában amihez csak hozzájutott, mègegy könyv pluszban talán aszt gondoljátok nem oszt nem szoroz, de ez esetben szoroz,
  Sajnos nekem nincs lehetősègem beszkenelni a könyvet, de ha valaki vállalkozik rá szivesen odaadom. Nagyon örülnèk ha közkincsè lehetne tenni ès nem csak autista szülök számára.
   
  Convallariam és elliza kedveli ezt.
 13. csilla001

  csilla001 Állandó Tag

  Amit mčg meg akartam emlitenni az az, h a tudomány azčrt mčg bőven fejlődčsi fázisát čli čs mčg rengeteg dologra nem derült fčny, h bizonyos betegsčgeket, rendellenesčgeket pontosan milyen tčnyezők váltanak ki. Söt sokszor amit biztosnak gondolunk időnkčnt az is modosul. Megërtem a szkepticizmust amennyiben nyitotsággal párosul. Az člet azt bizonyitja újra ës újra, h Rómához több út is vezet.
   
 14. Parr

  Parr Állandó Tag

  sziatok, szerintem mindenkiben egy kicsit benne van az autizmus.
  az is érdekes hogy milyen szempontok alapján sorolják be a gyerekeket ebbe a kategoriába, na meg az hogy kb mostanra kezdenek el veluk foglalkozni.
  nem tudom hogy van ez nyugaton de MO - és a kornyezo országokban mostanába nyilott csak meg az egyetemeken az _autizmus szakirány_.

  szoval ha jo a megérzésem akkkor ez a besorolás erosen billeg - het...
   
 15. Parr

  Parr Állandó Tag


  szia, a bio élelmiszerekkel csak az a baj, hogy :
  1. hol tudunk biio elelmiszert kapni?
  2. mit nevezunk bio élelmiszernek?
  3. bio e a bio élelmiszer és ah igne milyen mértékbenM?

  csak azért irom ezt mert a bio élelmiszerek foleg a gyumolcs zoldség - et is kezelik kulombdozo vegyi dolgokkal, csak meg van adva a limit.
  meg a permetek fajtái.

  egyébként a rovarok is tudnak mérget prmetezni a novényekre szoval ... nem biztos hogy rosszat teszunk vele ha megpermetezzuk oket.
  csak mindent modjával...

  egyébként szerintm már a levego is eléggé meg van fertozve, a talaj is, tehát a bio minoség is más mint 42 évvel ezelott lehetett.

  ja és nem tudom de szerintem ez a limit - hogy mivel és milyen mértékben kezeljunk - permetezzunk stb - országonként változhat, szoval másmilyen bio élelmiszert kaphatsz Chikagoban mint Canadában...
  de lehet ho nem...
  ui
   
 16. Nagyildike

  Nagyildike Állandó Tag

  szociális készségek

  Vígh Katalin - Kanizsai-Nagy Ildikó:
  A szociális készségek tanítása, fejlesztése
  Segédanyagok
   

  Csatolt fájlok:

 17. Nagyildike

  Nagyildike Állandó Tag

  problémás viselkedés

  Janoch Monika: Problémás viselkedések megelőzése, kezelése
  jegyzet
   
 18. Anesz27

  Anesz27 Új tag

  Sziasztok!
  Nem tudja valaki véletlenül,hogy honnan tudnám teljes egészében letölteni Dr. Erdélyi Andrea:Nézd a kezem című könyvét?
  Köszönöm!
   
 19. Andkris

  Andkris Állandó Tag

  Sziasztok, nagyon keresem dr. Natasha Campbell-McBride a gap-szindróma c. könyvét. Esetéeg másik fórumon vagy itt elérhető? Köszönöm Andkris
   
 20. nanny

  nanny Állandó Tag

Megosztás