Autizmus

gyozok témája a 'Pedagógusoknak' fórumban , 2011 Május 27.

 1. erdeiné

  erdeiné Állandó Tag

  Sziasztok! Nagyon nagy szükségem lenne a Babzsák Fejlesztő Program című kiadványra. Ha valakinek megvan és feltöltené, nagyon megköszönném.
   
 2. erdeiné

  erdeiné Állandó Tag

  Kedves Gyozok!
  Nagyon köszönöm, hogy ilyen gyorsan feltöltötted a kért anyagot. Nem akarok követelőző lenni, de még szükségem lenne a Szociális történetek 1. részére. Neked vagy esetleg másnak nincs meg véletlenül? Gyógypedagógus vagyok. Szeptembertől kerül a csoportomba egy autista kisfiú és szeretnék minél felkészültebb lenni.
   
 3. nanny

  nanny Állandó Tag

 4. gyozok

  gyozok Állandó Tag

  Nézz a szemembe - John Elder Robison

  John Elder Robison - Nézz a szemembe

  pdf, angolul és magyarul a csomagban, 3 mb.

  Feloldott tartalom:
  Kód:
  http://www.mediafire.com/?aqvvd60i3cputat
  Jelzést kaptam hogy az előző link nem működött, ezek remélem már jók....
   
 5. nanny

  nanny Állandó Tag

  Szociális történetek I.

  Kérésre - nagyon szívesen !
   

  Csatolt fájlok:

 6. edike0720

  edike0720 Állandó Tag

  Sziasztok! Van valakinek autista ovisokra éves tanmenete és egyéni fejlesztési terve? Előre is nagyon köszönöm!
   
  szokerita és szorinna kedveli ezt.
 7. nanny

  nanny Állandó Tag

  Szociális történetek - a folytatás

  Talán így működik:confused:
   
 8. parapoli

  parapoli Állandó Tag

  Sziasztok!

  Azt szeretném kérdezni, hogy autista gyerekek testnevelés óráján mi szokott történni? Hagyományos testnevelés órára hasonlít vagy inkább csak mozgásfejlesztés van? Akinek van ilyen tapasztalata legyen szíves ossza meg velem/velünk! Előre is köszönöm!
  parapoli
   
 9. Banilla

  Banilla Állandó Tag

  Szia!

  Szerintem ez nagyon egyéni - személyre szabott. Függ a csoporttól, a gyerekektől a lehetőségektől.
  Mi ezt "keverve" alkalmazzuk.
  Az én csoportomban a srácokkal minden alkalommal sorakozással kezdünk, majd bemelegítünk: futással, járással és gimnasztikával. Persze van egy MOZGÁS táblájuk, melyre előre kiteszem a tervezett gyakorlatokat. A gimnasztikába sokminden belefér. :) Aztán magát a tananyagot "gyakoroljuk" - egyensúlyozástól kezdve a labdapattogtatáson át a Bobath labdán való ugrálástól a bordásfalig --> tehát amit meghatározok aznapra, és a csoporthoz illik.
  Utána általában "szabadfoglalkozás" jön. Van, hogy javasolnak valami kedvelt foglalatosságot (kosárlabdázni, kuglizni imádnak.), van hogy az én "ötletemet" csináljuk.
  Aztán légzőgyakorlat, majd vége az órának.
  Persze minden gyakorlatot bemutatok én is, ha kell fizikailag is segítek. És minden gyakorlat végénél leveszik az adott gyakorlatra vonatkozó kártyát.
  A sorakozó helye színes tappancsokkal kijelölt, és minden gyakorlatot világos "útvonalak" jeleznek.
  És én is csinálom sokszor velük együtt.

  Szóval vizuálisan kijelölve, megerősítve, támpontokat adva szerintem sokminden belefér - csoporttól függ.

  Remélem segítettem. Üdv:

  Banilla
   
  szorinna, kittyconty és parapoli kedveli ezt.
 10. Anya 1971

  Anya 1971 Állandó Tag

  Sziasztok! Üdvözlök mindenkit!
  2 gyermeket nevelünk férjemmel, 2. gyermekünkről (5,5 éves fiú) most szept. közepén derült ki (papírral igazolhatóan), hogy nem meghatározott pervaziv (átható) fejlődési zavara van. 2 éve már magánúton ayres-terápián és alapozó terápián veszünk részt, amit nagyon szeret és szívesen végez. 1 éve foglalkozik vele logopédus az oviban. Sima ovi jár (egész nap) 2x járta a kiscsoportot, jelenleg a középső csoportot kezdtük meg.
  Nagyon örülök ennek a fórumnak, biztos sok hasznos tanácsról olvashatok benne.
   
 11. gyozok

  gyozok Állandó Tag

  Autizmus - Felkészülés a felnőttkorra - Patricia Howlin

  Autizmus - Felkészülés a felnőttkorra - Patricia Howlin

  Pdf, 9 mb.

  HTML:
  http://qs9tzg.1fichier.com/en/
  
   
 12. nanny

  nanny Állandó Tag

  Kommunikáció

  Ma belebotlottam egy kiadványba (perfect passwords), melynek képanyagát magyar felirattal ellátva, most megosztok veletek :D
   
 13. edike0720

  edike0720 Állandó Tag

  Sziasztok!
  Van egy autista kisfiú a csoportomban (5 éves). Nagyon nehéz őt leültetni az asztalhoz, hogy foglalkozzunk vele. A formakirakókat imádja és ez az egyetlen ami miatt hajlandó leülni. (De már mindegyiket megtudná csukott szemmel is csinálni) Van ötletetek, hogy hogyan tudnám őt leültetni és rávenni, hogy más feladatokat is megcsináljon? Nagyon akaratos gyerkőc és iszonyú hisztiket tud levágni, ha valami nem úgy van ahogy ő akarja. A vizuális megsegítés nem működik nála. Mindent ért amit mondunk neki és már néhány szót mond is. De ami nem érdekli azt nem akarja megcsinálni. És már kifogytam az ötletekből. Segítsetek lécci! Tavasszal bizottság elé küldjük, de ha nem csinál csak formakirakót vagy ami őt érdekli, akkor nem tudom őt fejleszteni. A jutalmazás sem jött be. Tanácstalan vagyok! :(
   
 14. szi2csi

  szi2csi Állandó Silver Tag

  A vizuális megsegítés működik amint megtanítod neki, hogy mi is az, és azzal feladatok megoldására tudod vezetni.
  Nem akaratos, csak nem érti mit szeretnél neki közölni, mit szeretnél tőle kérni,és ő sem tudja neked megmondani, hogy ő mit szeretne.
  Ezért ajánlatos megtanítani a vizuális támogatás használatára. Eleinte nehéz, de utána nagyon jól alkalmazható.

  Szi2Csi
   
 15. -Erázs-

  -Erázs- Állandó Tag

  Szia edike0720! A vizuális megsegítés nagyon fontos, ahogyan az is hogyan adod a feladatot! Én jelenleg gyesen vagyok, gyes előtt autizmussal élő ovis csoportom volt, ha gondolod szívesen segítek!
   
  nanny és gyozok kedveli ezt.
 16. gyozok

  gyozok Állandó Tag

  szia, ha lehet, ne egymás között, hanem okulásul itt a nagy (remélem nagy:p) nyilvánosság előtt folytatódjon a tapasztalatcsere, hiszen ez az egyik fő célja e fórumnak...:656:
   
 17. ambivalence

  ambivalence Állandó Tag

  Sziasztok!

  Nehéz szavakba önteni, mit jelentett nekem, hogy rátaláltam erre e fórumra. Néhány hónapja tudtuk meg, hogy érintettek vagyunk. Egy csodálatos 3 éves kislány anyukája vagyok. Igen, én már korábban is gyanakodtam, de az elutasítás ami a környezet felől érkezik egy másfél éves esetében... a beszéd leállását leszámítva egyébként 2 - 2 és fél éves koráig annyira mintaszerű és normális volt. Most úgy tűnik kezd egyre többet mondani és intenzíven reagál minden fejlesztésre. Azért vagyok most itt, hogy minél többet tudjak meg Róla. :-(

  Szóval nagyon rég ismerem a CanadaHun-t. Ezt a usert még a férjem regisztrálta, nagyon szeretjük. Én különösképp, mert szinte sosem lenne időm olvasni, de a telefonomról tudok... Ez igazi ajándék volt számomra! Köszönöm mindenkinek, aki segített felépíteni.

  Lenne egy kérésem is. A fórum elején rengeteg olyan link van (pl. megaupload, mulitupload), ahol a fájlok már nincsenek fent. Az is lehet, hogy én vagyok képtelen leszedni, de a gépemre nem vagyok hajlandó ehhez plusz programot feltenni (céges és azonnal kapom a mailt, hogy szedjem le), ott vannak a vírusok is.
  Nagyon hálás lennék, ha ezeket fel tudná tenni valaki, akinek megvan és sima csatolt anyagként le tudnám tölteni.

  Ilyenek pl.
  Theo Peeters -Autizmus
  Julia Moor-Hogyan játsszunk és tanuljunk autista gyerekkel?
  Szociális és kommunikációs intervenció autizmussal élő gyermekek számára
   
  tosa622, gyozok és bringa72 kedveli ezt.
 18. edike0720

  edike0720 Állandó Tag

  Sziasztok!
  Próbáltuk a vizuális megsegítést is, többféle módon és formában, de sajnos nem működik. Én egy speciális intézményben dolgozom és van egy kolléganőm, aki autista csoportot vezet, ő segített a kártyákkal. De Lacus lazán lesöpri a kártyát, mondja, hogy nem és megy a dolgára. Próbáltuk fényképpel, jutalmazással is. A jutalmazással annyit értünk el, hogy hisztizett, hogy megkapja a jutalmat, de a feladatot nem csinálta meg. (Bár a jutalmazás ilyen formájával nem értettem egyet, de úgy voltam vele, ha beválik, akkor oké.) Ami érdekli abban nagyon lelkes. Csak nagyon nehéz eljutni addig, hogy rájöjjön, hogy az a valami amit én mutatok, adok az igenis érdekes. Próbáltam színes, nagy, új és különleges dobozba tenni, de amikor meglátta mi van a dobozban rájött, hogy azzal én már próbálkoztam és ott hagy. De nyitott vagyok mindenre! A vizuális megsegítéssel kapcsolatban is! Most úgy érzem, hogy csődöt mondtam, pedig nagyon szeretem a munkám és a gyerkőcöket is. :(
   
 19. gyozok

  gyozok Állandó Tag

  Óvodai program

  óvodai program
   

  Csatolt fájlok:

 20. barbi0503

  barbi0503 Állandó Tag

  Sziasztok!

  Egy ismerős családnak szeretnék segítséget kérni. Van egy hároméves autista kisfiúk, aki nem beszél, csak hangokat ad ki. a beszédfejlődését hogyan lehetne elősegíteni? otthoni , könnyen megvalósítható játék ötletekre, módszerekre lenne szükség! nem csak a kommunikáció területén! hogy tudnának elindulni?
  köszönöm előre is a segítséget!
  barbi0503
   
  nanny és gyozok kedveli ezt.

Megosztás