Bevandorlas Kanadaba

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

king146

Új tag
Szia!
Egy kis segítség. Szerintem a lényeg benne van.

http://hellokanada.blogspot.com/2009/02/bevandorlas-kanadaba-1-szakkepzett.html

http://www.cicic.ca/en/page.aspx?sortcode=2.19.19

http://www.cic.gc.ca/english/index.

Előttetek nyitva áll Kanada kapuja. Ha véletlenül nem így van majd a többiek megcáfolják. Ismereteim szerint, amit leírtál simán meglenne a 67 pontotok. (Nekem csak 56, a nyelv miatt) Majd el felejtettem a pontokat itt tudod meg nézni:
http://www.migrationexpert.ca/immigration_canada/

A te helyedbe biztos hogy felkutatnám régen látott rokonaim, hátha a 4 közül valaki írna egy befogadó nyilatkozatot. Ez csak szigorúan magán vélemény, remélem nem haragszol.

Üdv: kovijani72

Nagyon köszönöm a válaszodat! :smile: Igen, én is gondoltam rá, hogy megkeresem a nagybácsikat, csak az a baj, hogy akivel fel tudnám venni a kapcsolatot -fent van egy közösségi oldalon-, sajnos igen rossz útra tért...egyikükkel nagyon jó volt a kapcsolatom, amikor kint voltam, csak elvált és elköltözött Toronto-ból, nem tudok róla semmit :(
Már verem a fejem a falba, hogy annak idején nem maradtam kint...ha nem lennék most újra egyetemista, legszívesebben holnap pakolnék. De már nagyon sok energiát fektettem az orvosi tanulmányaimba, életem álma, szeretném mindenképp befejezni, de még a fele visszavan:o (elég sok idő) ezért is lenne jó tudnom, hogy kint be tudnám -e fejezni, milyen költséggel jár...stb...(itt államin vagyok)vagy előbb szerezzem meg a végzettséget Magyarországon és inkább utána. A másik két szakmámban is szívesen dolgoznék, viszont mindenem a gyógyítás és elsősorban az orvos végzettség megszerzése. Aztán itt is ki tudja mi lesz, mert azt akarják, hogy ha külföldön vállalunk a jövőben orvosként munkát, vissza kell fizetni a tandíjat. Megmondom őszintén, szívesen visszafizetem, ha sikerül kint munkába állni. De itt a férjem fizetése elmegy a hitelre, máról holnapra élünk, nekem 3 gyerekkel esélyem sincs a munkaerőpiacon. Mire végzek, lehet az állami rezidens helyeket is megszüntetik.(így is nevetséges amit fizetnek, nettó 90 ezret...)
 

szil76.

Állandó Tag
Állandó Tag
Egy ideje már olvasgatom a fórumot és ezúton is küldöm gratulációmat a fenntartóknak - nagyon hasznos!!!

Mindenesetre, ami érdekes számomra, hogy ahogy észreveszem egyre többen olvassák és egyre több kivándorlással kapcsolatos bejegyzés van. Én sem teszek másképp és emígyen a segítségeteket (hozzászólásotokat) szeretném kérni:

Mit jelent az, hogy a permanent residence vízumhoz Franciából az '5-ös' szintet kell tudni? Milyen elbírálási rendszerben? (DELF/TEF?) Ezt hogyan ellenőrzik a vízum elbírálásakor?

Egy ügynökkel már egyeztettem, de ő csak a fenti kritériumot tudta szajkózni, viszont arra nem tudott választ adni, hogy mit is jelent ez.
Esetleg tudnátok támpontot adni?

Angolból IELTS7,5-em van, a szakmai múlt alapján meglenne a pontom, de ez a francia nyelv - az életben nem tanultam még, így nem tudom pontosan, hogy a kívánt '5-ös' szint mi alapján és mit is jelent,..., s hvaj megtanulható-e számomra egy év alatt...

Megtisztelő válaszaitokat előre is köszönöm: AmerigoVespa

Ui.: amennyiben ez korábban már kérdés volt, úgy elnézést - linket is örömmel veszek!
Ha meg van a pontod, akkor a francia egyedül akkor szükséges, ha olyan nyelvterületre mész. Quebecen kívül viszont beadhatod anélkül is.
Ha már mindenáron ügynökkel akarod intéztetni a dolgot, akkor javasolnám a fentiek alapján, hogy konzultáj egy-két másikkal is.
Viszont ha úgy gondolod hogy először utánaolvasnál és csak azután bízod magad másokra (vagy nem is bízod magad másokra azután), akkor ajánlanám a hivatalos bevándorlási oldalt ahonnan majdnem mindent megtudhatsz: www.cic.gc.ca
A te angoloddal nem jelent gondot és a pontjaidat is leellenőrizheted, valamint a nyelvi kérdéseidre is megtalálhatod a választ.
Sok sikert!
 

king146

Új tag
csak nem ő a rossz útra tért rokon?? .... egyébként mi van ha igaz ami a kép alá van irva? kanada kiadja az ilyen embereket még ha kanadai is? http://www.facebook.com/photo.php?f...52247662.66180.100000468472096&type=3&theater


azért annyira nem tért rossz útra.........:confused::confused::confused: mármint a nagybácsim. Ő csak drogos, dolgozik, aztán drogra költi....amúgy ők nem menekültek, kint születtek, nagypapámék mentek ki 56-ban. Csak elváltak, újraházasodott a papa és így születtek ők kint. Apám meg az anyja hazajöttek, de apám a 80-as években kiment az apjához, ő is újranősült, így lett ő is kanadai állampolgár. De vele abszolút nem tartom a kapcsolatot, mert soha nem vett rólunk tudomást. A papámat nagyon szerettem, nem akart úgy meghalni, hogy sosem látott, ezért utaztam ki 11 éve.
 

Kistotyi

Új tag
Tisztelt Fórum!

Szeretnénk családostól kiköltözni, de nem tudom, h hol és hogyan kezdjek a dologhoz. Próbáltam elolvasni és értelmezni ezzel kapcsolatban a hozzászólásokat, de az rengeteg és elég rossz az internet kapcsolatom is.

Sajnos nincs nyelvvizsgám, de most fekszek rá az angolra. "Van" egy olajmérnöki és egy bányamérnöki diplomám, amivel talán lehet odakint boldogulni.
Aki tud segíteni, annak előre is köszönöm!
 

Zsolti08

Kitiltott (BANned)
Hello!

Ahogyan Lenin is mondotta tanulni,tanulni,tanulni marmint az angol nyelvet.
Ez az amit nagyon kell vagni az itteni barmilyen munkahoz.

Udv
 

phoonix

Kitiltott (BANned)
Igen, én is gondoltam rá, hogy megkeresem a nagybácsikat,
a nagybacsik SEMMINEMU SEGITSEGET NEM JELENTENENEK a LETELEPEDESI ENGEDELY MEGKAPASABAN /mivel van csaladjuk /
SOT MEG AZ APAD SEM, leven a szulo NEM sponzoralhatja a felnott gyermeket !!!!
a befogado nyilatkozat pedig ITT SEMMIRE SEM JO !!!
tovabba ilyen NINCS IS >>> CSAK sponzoralasi lehetoseged lehetett volna anno a nagyszulok altal SLUUUUSSSSZZZ !!!! de ez a hajo eluszott ...
marad szamodra a pontrendszer amit valosagosnak, elerhetonek tartok >>> igaz SOKKAL gorongyosebb mintha sponzoralna valaki !!!
 

king146

Új tag
a nagybacsik SEMMINEMU SEGITSEGET NEM JELENTENENEK a LETELEPEDESI ENGEDELY MEGKAPASABAN /mivel van csaladjuk /
SOT MEG AZ APAD SEM, leven a szulo NEM sponzoralhatja a felnott gyermeket !!!!
a befogado nyilatkozat pedig ITT SEMMIRE SEM JO !!!
tovabba ilyen NINCS IS >>> CSAK sponzoralasi lehetoseged lehetett volna anno a nagyszulok altal SLUUUUSSSSZZZ !!!! de ez a hajo eluszott ...
marad szamodra a pontrendszer amit valosagosnak, elerhetonek tartok >>> igaz SOKKAL gorongyosebb mintha sponzoralna valaki !!!

valahogy sejtettem;) amúgy írtam tegnap az egyik kint élő unokatesómnak, azt írja, hogy orvosokat keresnek és a fizetés is igen magas. Mivel ő szakmunkás, nem hiszem, hogy tud segíteni abban a kérdésben, hogy kint be tudnám -e fejezni az egyetemet. Mert igazából az a parám, hogy ha itt elvégzem (ami még 3 év, a felénél járok, és az még nagyon sok idő) és utána megyünk ki, nem kapok olyan munkát, mintha ott végeztem volna, sőt gondolom mindenféle különbözeti vizsgákat kellene tenni. Gondolom én, de infóm persze semmi. Van sok orvos ismerősöm, akik Angliában vannak, és ott sem nagyon veszik őket emberszámba.
 

Anthony71

Állandó Tag
Állandó Tag
Többen panaszkodtak,hogy a "CanadaHun" főlapján -és Melitta által is-reklámozott '"Wagman"úgyvéd úr elérhetetlen,levelekre nem válaszól.

Esetleg valami történhetett vele is mint pl "Lakos" úrral?
 
<!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:punctuationKerning/> <w:ValidateAgainstSchemas/> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> <w:DontGrowAutofit/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:LatentStyles DefLockedState="false" LatentStyleCount="156"> </w:LatentStyles> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> Sziasztok!

A kanadia letelepedésről, a kinti életvitelről, az egészségügyről szeretnék érdeklődni.
Székesfehérváron élek, 23 éves vagyok, van egy történelem-angol alapszakos diplomám, egy OKJ-s fogász asszisztensi végzettségem és egy angol középfokú nyelvvizsgám. Szeretnék kimenni Kanadába, letelepedni, és az asszisztensi végzettségemmel elhelyezkedni, majd később tovább tanulni. Tud valaki ebben tanácsod adni? Milyen az egészségügy helyzete? Egy külföldinek ebben a szakmában mennyi esélye van elhelyezkedni? Pláne, hogy pálya kezdő, mind a 2 területen? Aki kint dolgozik teljes munkaidőben, hogy tud tanulni mellette?


Segítségeteket előre is köszönöm.


Sebestyén Andrea
 

Oscee

Új tag
Én inkább arról kérdeznék, hogy mi a jó stratégia egy közép-távolbeli kanadai munkavállalási/letelepedési kérelem előkészítésére és elkezdésére. Konkrétabban a szituáció, hogy érthetőbb legyen: igaz, hogy fiatal, mobilis, vagyok, de ugyanakkor természetesen munkatapasztalatom nem nagyon van, és dollár tízezrek se állnak a számlámon (jó is lenne, egyetem mellett, részmunkaidős közalkalmazottként...).
Tehát teszem azt, tavasszal befejezem a sulit, lesz két diplomám két országból, egy egész jó szakmában, mikor érdemes lépni és elkezdeni a folyamatot? Esetleg ilyen esetben érdemesebb egy suli/munka kombináció felé kacsingatni?

A nagyon közeli jövőben még nem tervezem (ezért nem is ismerem még behatóan a folyamatot), főleg, mert internship jelleggel jelenleg még több mozgásterem van, mint permanent job jelleggel - tavasszal próbálkozok pár USA és Japán internship pályázattal, de ha sikerül is valamelyik, utánuk se maradnék Magyarországon hosszú távon.

Valamint: sikerült valakinek az itteniek között kétlaki életet kialakítani Kanada-Magyarország között? Van 1-2 Silicon Valley-ben dolgozó ismerősöm, akiknek összejött egyfajta 1-2 hét Magyarország - 1-2 hónap California jellegű életet kialakítani, ami elég inspiráló :)
 

phoonix

Kitiltott (BANned)
Off topic/tájékoztatás

FLAMINGO
OKOS Kormányos OKOS intelmei


FLAMINGO írta:
Kedves Érdeklődő!
Ezt akkor olvasd át, ha Kanadába szeretnél kivándorolni "bármilyen" céllal:
Minden kivándorlás egyedi eset, ezért nem lehet mindenkinél egyöntetűen alkalmazható válaszokat adni a felmerülő kérdésekre.
Így a kérdéseidre adandó válaszoknak helyetted senki sem fog személyre szabottan utánajárni.(Hacsak nem ügyvéd - rengeteg pénzért.)
Van egy hivatalos oldal:http://www.cic.gc.ca/english/index.asp
Itt Minden kivándorolni kívánó ember megtalálhatja a választ a legfontosabb kérdéseire.
(Csak épp számolgatni, elemezni kell).
Nagy általánosságban: menekültként Mo-ról kijutni semmi esély. (EU,NATO tagállam és legfőképp - Kanada szemében is - jogállam vagyunk.)
Angol vagy francia nyelvtudás nélkül kijutni szintén semmi esély.
Az elérendő pontszám ami a kijutáshoz kell több elemből áll (nyelvtudás, kor, végzettség...stb.). Ennek a részletezése szintén a fenti címen megtalálható.
A kivándorlási kérelem a bécsi (kanadai) nagykövetségen keresztül adható be és az átlagos átfutási idő 1-2 év.
A többit magad is kicsemegézheted a fenti szájtról, de a bevándorlási téma mintegy 10500 hozzászólásának átolvasása is sokat segíthet.
 

bantuedu

Állandó Tag
Állandó Tag
hát öcsém mindenki több diplomás értelmiségi és nem tud érvényesülni magyarba megjegyzem máshol sem fog..... én csak egy szaros kétkezi szakmunkás vagyok hál istennek és pont ezért tudok kimenni. mennyire jó érzés :D :D :D :D :D
 

FLAMINGO

Ne kérj hozzáférést! Ha jár, a rendszer ADJA.
Fórumvezető
Kormányos
Kicsit off

hát öcsém mindenki több diplomás értelmiségi és nem tud érvényesülni magyarba megjegyzem máshol sem fog....
Azért azt szögezzük le, hogy az esetek zömében nem a munkavállaló a hibás (itt persze ez nem a jogász/bölcsész és hasonló túltelített végzettségre vonatkozna).
Ha pl. azt kérik (és bizony soxor azt kérik) a kezdő munkavállalótól, hogy a két nyelvtudás mellett legyen 5 év tapasztalata, de ne legyen 30-nál idősebb - azt kevesen fogják tudni teljesíteni.
A másik véglet a 40 felettiek. Nekik ugyan meg lenne akár a 2-3x5 év tapasztalat is, de ők "nem illenek a fiatalos munkakörnyezet"-be.
És van még egy korlát, amiről nem nagyon hallani, csak az eltorzított változatáról. Nevezetesen az, hogy a magyarok nem mobilisek.
Persze mondjuk egy kezdő orvos (rezidens) vagy tanár a nettó 80-90 eFt-ből nem fog tudni nemhogy lakást, de még albérletet sem szerezni, legalábbis egyedül. Hiába hirdetnek tegyük fel Szombathelyen egy állást, ha a családja Debrecen környékén él és egy szál rokon sincs, akinél 1-2 hónapig meg tudná magát húzni a "diplomás". A rossz csengésű munkásszállók meg annyira eltűntek, hogy már az un. nőtlen tiszti szállók (amiket én ide sorolnék a jelen szempontok alapján) - szintén kezdenek elpárologni, pedig egy "katonatiszt" ott védi a hazáját, ahová vezénylik. (Most abba ne menjünk bele, hogy Mo-n már szinte nincs is hadsereg, mert az már nem kicsit lenne itt off.)
Szóval diploma ide-oda, az csak egy szempont/követelmény/lehetőség vagy akármi.
én csak egy szaros kétkezi szakmunkás vagyok hál istennek és pont ezért tudok kimenni. mennyire jó érzés :D :D :D :D :D
Mondjuk én más jelzőt használtam volna, de...
Szóval a lényeg a vastagított 4 betű. Akinek (megfelelő) szakma van a kezében és ért is hozzá, azt nyugaton anyagilag (és általában erkölcsileg is) elismerik és talán még az esélye is több az érvényesülésre kint.
 

leffler

Állandó Tag
Állandó Tag
Szóval a lényeg a vastagított 4 betű. Akinek (megfelelő) szakma van a kezében és ért is hozzá, azt nyugaton anyagilag (és általában erkölcsileg is) elismerik és talán még az esélye is több az érvényesülésre kint.

Azért egy diplomásnak, különösen az utóbbi években végzetteknek, vagy a most tanulóknak az idegen nyelvismerete nagyobb, többnek van mint egy szakmunkásnak, aki lehet nagyon jó szakember, de pont e miatt nemigen van ideje, meg ereje, szakmunka után még nyelvet tanulni! Pláne ha a nehezen keresett pénzecskéből nem telik nyelvtanárra!
Mindkét oldalnak vannak előnyei és hátrányai, az a lényeg, mindkét fél ÉLNI akar az IGÉNYEINEK MEGFELELŐ SZÍNVONALON!!!! :7:

Üdv.: Zsolt
 

tsz

Állandó Tag
Állandó Tag
...
Szóval a lényeg a vastagított 4 betű. Akinek (megfelelő) szakma van a kezében és ért is hozzá, azt nyugaton anyagilag (és általában erkölcsileg is) elismerik és talán még az esélye is több az érvényesülésre kint.

teee, haver.... ez a madár mindenhez ért...
magyar, nyugati, -- neki mindegy: keni-vágja... biztos rohadt sok tapasztalata van itt is meg ott is -- vagy csak egy született megmondózseni...

a magyar felihez nem tudok kontrázni, de gyanús, hogy asse úgy van...
a "nyugati" félen K. vonatkozásában az a kinyilatkoztatás, hogy a szaktudást és szakvégzettséget elismerik ÉS több az esély az "érvényesülésre", vaskos tájékozatlanságra vall.

a legtöbb végzettséget, szakmát nem ismerik el csipőből, különbözeti vizsgákat követelnek és helyi tanfolyamokat várnak el.
szakmai gyakorlatnak leginkább csak a helyi gyakorlat számit, bizalmatlanok minden "messziről jött" jellegű életrajzi bekezdéssel szemben...

bőven lehetne taglalni az összefonódások miatti torzulásokat (sógor, koma, jóbarát , családtag, rassz-társ(!), rokon nyelvű, stb), a nyelvtudáson alapuló megkülönböztetést/hátrányokat de ez itt off lenne.
recesszios időkben ez a kép jelentősen sötétedik, boom esetén kicsit világosodik...
 

FLAMINGO

Ne kérj hozzáférést! Ha jár, a rendszer ADJA.
Fórumvezető
Kormányos
teee, haver.... ez a madár mindenhez ért...
magyar, nyugati, -- neki mindegy: keni-vágja... biztos rohadt sok tapasztalata van itt is meg ott is -- vagy csak egy született megmondózseni...

a magyar felihez nem tudok kontrázni, de gyanús, hogy asse úgy van...
a "nyugati" félen K. vonatkozásában az a kinyilatkoztatás, hogy a szaktudást és szakvégzettséget elismerik ÉS több az esély az "érvényesülésre", vaskos tájékozatlanságra vall.
Kedves TermelőSzövetkezetem!
ÉN NEM a VÉGZETTSÉGet igazoló papírokról írtam, hanem a TUDÁSról.

Azt nem tudom, hogy Kanadában hogyan van, de az óceánon innen, azonban a Lajtán túl - ha jó szakember vagy (legyen az ápoló, vagy CNC esztergályos) - természetesen egy minimál nyelvismerettel felvértezve - bizony találhatsz jól fizető állásokat. Igaz a válság miatt beszűkültek a lehetőségek, de csak pl Ausztria 23000 (nem elírás, bár lehet, hogy nem ennyi, mert csak a tv híreiben mondták be) üres állással várja a keleti uniós munkavállalókat (főként a vendéglátóiparban). Az EU-ban meg legalább1 millió betöltetlen állás van.

Azt persze én is irreálisnak vélem, hogy valaki kimegy és csak szaktudással azonnal karriert csinál, de ez határon innen sem realitás.

Ettől függetlenül az óceán túloldalát még mindig az álmok földjének tartják sokan és fel sem merül az ötlet, hogy közelebb próbálkozzanak. Természetesen a jelen válságot figyelembe véve, na meg azt, hogy "odaát" a diverzitás a munka terén megszokott dolog, érthető a távolbanézés.

Ja és személyes tapasztalatom nem sok van, mert eddig csak 3 országban éltem hosszabb-rövidebb ideig, de beszélgetni tucatnyi ország lakosával beszélgettem már és abból szűrtem le azt amit.
Persze ez még nem jelenti azt, hogy minden úgy van, ahogy hallottam, de nagyfiú lévén kb el tudom dönteni, hogy mi reális és mi mese ezen a téren is.
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére