Biblia, minden ami a Szentírással kapcsolatos!

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

HG3FCB BARBARA

Állandó Tag
Állandó Tag
Azért ez érdekes hogy 2000 évvel ezelőtti dolgokat bizonygattok hogy az hogy is volt, hiszen ott sem voltatok, hisz csak mások írására hagyatkozva bizonygatjátok a saját vélt igazatokat, ami persze nem a sajátotok csak hisztek abban amit 2000 éve valaki lejegyzett és abban amit azóta hozzá raktak, vagy elvettek többen belőle.
 

Chris58

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Jaszladany es Asperrimus!
Ne haragugjatok, hogy egyutt irok Nektek, de igy egyszerubb. Eloszor is koszonom az ertekes irasokat. Ha rosszul is tudom, de szarmaztatom valahonnan ezeket a gondolatokat is. Tortenetesen a Bibliabol is. Koszonom a korrekciokat. Jaszladany, amikor kijelented, hogy nem hiszem a Bibliat, akkor a nezeteimet es ezen keresztul a hitemet is ketsegbe vonod. Ezt kifogasoltam. Igaz nagyon, hogy Jezus a koszikla, es en is ezt hiszem. Ra, a tanitasaira lehet epiteni, de azokra az apostolokra, es tanitvanyokra, akik nem ertettek meg teljesen Jezust, nem tudok maximalisan epiteni, mert ok is emberek voltak, es torzulhatott a karakteruk es felfogokepesseguk szerint az isteni mondanivalo.
A hit nagyon szemelyes es komoly dolog. Ti nem beszeltek a hitrol, csupan magyarazzatok, a Biblian keresztul. Szerintem ez olyan, mint egy elokoncert es a TVn keresztul vetitett koncert kozotti kulonbseg. Probaljatok megerteni, hogy annak, akinek erzelmi alapon van egy Jezus elmenye, sot, Isten elmenye, az esetleg nem tudja magaeva tenni minden reszet a Biblianak. Aztan lehet olyan is kozottunk, aki eloszor mondjuk az esszenus irodalmat vette a kezebe, es onnan van kepe Jezusrol es a tanitvanyokrol. Utana olvassa a Bibliat. Vagy tudomanyos kutatasok eredmenyeit hallotta eloszor. Az o szemukban a Bibliat kell alatamasztani, nem? Az nem lehet erre replika, hogy a Biblia mennyivel ismertebb, hiszen az apokrifok pl meg 100 evesek sincsenek felfedezesuktol szamitva, mig a Biblianak a vilag legjobb marketingje jut mar lassan ket evzrede, nevezetesen az MLM rendszerben mukodo egyhaz.
Tehat ha tanitotok, tanacsot adtok, jo pedagogus modjan bele kell elnetek magatokat a tanitvanyok helyzetebe, mint ahogy azt Jezus is tette.
Jezus szerette a kihivasokat. Ezert is beszelt metaforakban, peldazatokban. Szerette a gyerekeket, mert nyitott szellemuk kepes a kepi atdolgozasra es a szinergiak megertesere. O nem bukna ki Furrier kerdesein pl, mert tudna, hogy belole lesz a legnagyobb tamogatoja, hiszen o ismerni akarja igazan! Nemcsak a szivevel, az eszevel is. Semmi baj nincs abban, ha az ember valamit tudni akar, megha a stilus nem is finomkodo. Nem szabad ugrani ra. Isten annyi, de annyi bunt megbocsatott Biblia ismeret nelkul is , gondoljatok, hogy azt taszitja el magatol, aki hisz benne, csak kerdesei vannak egy szent konyvvel kapcsolatban? Ez tulzottan zsido istenkep. Nem akarom tobbszor megismetelni, akar hiszitek, akar nem, tapasztalatbol mondom, Isten szeret, csak es kizarolag szeret, ezt bizonyitja, hogy meg mindannyian itt elunk, es valoszinuleg most jot mosolyog azon, hogy a mindenseghez kepest ( ami bennuk van) ennyire kicsinyes dolgon tudunk hosszu tavon vitatkozni.
 

Jaszladany

Állandó Tag
Állandó Tag
Erre írtam:
Én nem említem Péter levelét egy szóval sem.

Senki nem néz hülyének, furrier.
Péter a levelében igazolta és elismerte Pál apostolt és a tanításait (Asperrimus már idézte), márpedig Péter levelét nem Pál írta.
Erről van szó.

Amit pedig nem értesz:

"Péter nem volt zsidó. Péter, mint Jézus tanítványa, aki nem hirdetett zsidó tanokat,
nem taníthatta a "pogányokat" zsidóként élni
.:confused:"

Tisztázzuk az alaptévedést, amit már Asperrimus helyesbített. Péter zsidó volt, mint ahogy mind a 12 apostol az volt.
Pál is így kezdi a hozzá intézett mondatát: "Ha te zsidó létedre..."

Ő pedig így beszél magáról:

Csel. 10.28
És monda nékik: Ti tudjátok, hogy tilalmas zsidó embernek más nemzetbelivel barátkozni, vagy hozzámenni; de nékem az Isten megmutatá, hogy senkit se mondjak közönséges, vagy tisztátalan embernek:

Tehát zsidónak mondja magát.

A másik tévedés:

Péter, mint Jézus tanítványa, aki nem hirdetett zsidó tanokat,
nem taníthatta a "pogányokat" zsidóként élni

Péter ezerrel zsidó tanokat hirdetett, és akárcsak Pál, ő is az Ószövetség alapján győzte meg a zsidókat, hogy Jézus a messiás.
Csel. 2.14, 17, 24, 25
Péter azonban előállván a tizenegygyel, felemelé szavát, és szóla nékik: Zsidó férfiak és mindnyájan, kik lakoztok Jeruzsálemben, legyen ez néktek tudtotokra, és vegyétek füleitekbe az én beszédimet!...
Hanem ez az, a mi megmondatott Jóel prófétától:
És lészen az utolsó napokban, ezt mondja az Isten, kitöltök az én Lelkemből minden testre: és prófétálnak a ti fiaitok és leányaitok, és a ti ifjaitok látásokat látnak, és a ti véneitek álmokat álmodnak...

Kit az Isten feltámasztott, a halál fájdalmait megoldván; mivelhogy lehetetlen volt néki attól fogvatartatnia.
Mert Dávid ezt mondja ő róla: Magam előtt láttam az Urat mindenkor, mert ő nékem jobb kezem felől van, hogy meg ne tántorodjam...

Csel. 2.29-32
Atyámfiai férfiak, szabad nyilván szólanom ti előttetek Dávid pátriárkáról, hogy ő megholt és eltemettetett, és az ő sírja mind e mai napig minálunk van.
Próféta lévén azért, és tudván, hogy az Isten néki esküvéssel megesküdött, hogy majd az ő ágyékának gyümölcséből támasztja a Krisztust test szerint, hogy helyheztesse az ő királyi székibe,
Előre látván ezt, szólott a Krisztus feltámadásáról, hogy az ő lelke nem hagyatott a sírban, sem az ő teste rothadást nem látott.
Ezt a Jézust feltámasztotta az Isten, minek mi mindnyájan tanúbizonyságai vagyunk....

És még hosszan folytatódik Péter prédikációja, javaslom, hogy olvasd el. Látni fogod, hogy "zsidó tanokat" hirdet, és azok alapján támasztja alá az állításait Jézusról, amit a hallgatósága hittel el is fogad.

És nem tanította a pogányokat zsidóként élni, egészen másról van szó Pál levelében.
Az újszövetségi tanítás szerint kegyelemből van az üdvösség, nem pedig a törvény cselekedeteiből. Ez alapvető igazság.
A törvény előírta, hogy a zsidók nem étkezhetnek együtt pogányokkal. De az Újszövetségben már nincs különbség zsidó és pogány között, mert Krisztusban mindnyájan egyek. Ezt hirdették az apostolok és Pál is.

Róm. 10.12
Mert nincs különbség zsidó meg görög között; mert ugyanaz az Ura mindeneknek, a ki kegyelemben gazdag mindenekhez, a kik őt segítségül hívják.

Ennek ellenére Antókhiában Péter elkülönült a pogány hívőktől az étkezések alatt olyankor, ha zsidó honfitársai érkeztek látogatóba. És így tettek zsidó társai is. Péter bizonyára tartott attól, hogy a Jeruzsálemből érkezett zsidó hívők megszólják, ha együtt eszik a pogány hívőkkel.

Pál azonnal felismerte, hogy itt veszélybe kerül az Újszövetség legfontosabb igazsága: ha Péter figyelembe veszi ezt a törvényt, azzal kifejezi, hogy a törvény még mindig érvényben van a kegyelem mellett. Akkor pedig a pogány hívők is kötelesek lennének megtartani a törvényt.

Erre hívja fel Pál Péter figyelmét és erre figyelmezteti: hisz eddig azt hirdette, hogy a zsidók élhetnek pogány módra, mivel a törvény már nincs érvényben. Közben pedig a zsidók előtt továbbra is azt mutatja, hogy szem előtt tartja a törvényt, arra kényszerítve ezzel az ezt látó pogány híveket, hogy ők is tartsák szem előtt a törvényt.
Erről szól Pál beszámolója:

Gal. 2.11
Mikor pedig Péter Antiókhiába jött, szemtől szembe ellene állottam, mivel panasz volt rá.
Mert mielőtt némelyek oda jöttek Jakabtól, a pogányokkal együtt evett; mikor pedig oda jöttek, félrevonult és elkülönítette magát, félvén a körülmetélkedésből valóktól.
És vele képmutatóskodtak a többi zsidók is, úgy hogy Barnabás szintén elcsábíttatott az ő tettetésök által.
De mikor láttam, hogy nem egyenesen járnak az evangyéliom igazságához képest, mondék Péternek mindnyájok előtt: Ha te zsidó létedre pogány módra élsz és nem zsidó módra, miként kényszeríted a pogányokat, hogy zsidó módra éljenek?
Mi, természet szerint zsidók és nem pogányok közül való bűnösök,
Tudván azt, hogy az ember nem igazul meg a törvény cselekedeteiből, hanem a Jézus Krisztusban való hit által, mi is Krisztus Jézusban hittünk, hogy megigazuljunk a Krisztusban való hitből és nem a törvény cselekedeteiből; Mivel a törvény cselekedeteiből nem igazul meg egy test sem.

Péter alázatos ember volt, igazat adott Pálnak, ez tűnik ki a leveléből is, és így Pálnak sikerült megakadályoznia, hogy az egyház helytelen irányba haladjon tovább, és letérjen a hit általi megigazulás útjáról a törvényeskedés irányába.

Ezt az esetet azért említi meg Pál a galatabeli gyülekezethez írott levelében, mert a galatabeli hívek között felütötte a fejét a tévtanítás, miszerint a keresztények kötelesek megtartani a mózesi törvényeket is. Ha elolvasod a Galata levelet, látod, hogy Pál milyen mélyrehatóan foglalkozik ennek a tévtannak a helyreigazításával, és a hitből való kegyelem tanításának a megerősítésével.

Nem tudom, sikerült-e érthetően elmagyaráznom, remélem.
 

HG3FCB BARBARA

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Barbara, erdekes felveteseid vannak.
Azert is, mert kerdeseidben benne van a valasz, ami folyamatos irritaciot jelent a Biblia topikban. A reinkarnaciorol hallottal e mar?
Ha nem, szolj, van anyagom rola.
Kedves Chris!
Nagyon sajnálom ha pont Téged akit (többek között) itt e topikban megkedveltem, irritál az amit írok.
:(
A reinkarnációról hallottam de úgy tudtam, hogy itt nem szabad megemlíteni, talán ezért is írtam úgy amit írtam a "feltámadásról".
 

Chris58

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Chris!
Nagyon sajnálom ha pont Téged akit (többek között) itt e topikban megkedveltem, irritál az amit írok.
:(
A reinkarnációról hallottam de úgy tudtam, hogy itt nem szabad megemlíteni, talán ezért is írtam úgy amit írtam a "feltámadásról".

Sajnalom, hogy felreerthetoen irtam.( faradok) Nem a Te kerdeseid az irritalok, hanem a valasz rajuk, ami a reinkarnacio tanaban rejlik, es bibliai tema annyiban, hogy sok utalas van benne erre.
kiss
 

Jaszladany

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Jaszladany es Asperrimus!
Ne haragugjatok, hogy egyutt irok Nektek, de igy egyszerubb. Eloszor is koszonom az ertekes irasokat. Ha rosszul is tudom, de szarmaztatom valahonnan ezeket a gondolatokat is. Tortenetesen a Bibliabol is. Koszonom a korrekciokat. Jaszladany, amikor kijelented, hogy nem hiszem a Bibliat, akkor a nezeteimet es ezen keresztul a hitemet is ketsegbe vonod. Ezt kifogasoltam. Igaz nagyon, hogy Jezus a koszikla, es en is ezt hiszem. Ra, a tanitasaira lehet epiteni, de azokra az apostolokra, es tanitvanyokra, akik nem ertettek meg teljesen Jezust, nem tudok maximalisan epiteni, mert ok is emberek voltak, es torzulhatott a karakteruk es felfogokepesseguk szerint az isteni mondanivalo.

Kedves Chris!

Igazán nem állt szándékomban sem megbántani, sem a hitedben megsérteni. A beírásaidból látom, hogy nyitott és befogadókész vagy, és hogy őszinte érdeklődésből veszel részt ebben a topicban. Ezért is, és a megnyilvánulásaid alapján is mélyen tisztellek és becsüllek.
Tehát eszemben sincs megbántani Téged (és mást sem).

A Biblia, jelen esetben az Újszövetség egyenrangú részeit képezi Jézus apostolainak és tanítványainak az írásai is. Tekintve, hogy Jézus egy sort sem írt bele az Újszövetségbe, kénytelenek vagyunk az apostolainak és a tanítványainak az írásai alapján elfogadni Jézus kilétét, tanításait, és a feltámadását. Egy hívő ember számára ez nem okoz gondot, mivel a teljes Újszövetséget Istentől ihletettnek tekinti, tehát Jézus szólal meg számára az evangéliumi szerzőkön és az apostoli leveleken keresztül is.

Ha viszont az a meggyőződésed, hogy (másolom) "azokra az apostolokra, es tanitványokra, akik nem értettek meg teljesen Jézust, nem tudok maximálisan épiteni, mert ők is emberek voltak, és torzulhatott a karakterük és felfogoképessegük szerint az isteni mondanivaló.", akkor ez azt jelenti, hogy az Újszövetséget nem tekinted ihletettnek, tehát nem fogadod el.
Én ebből a beírásodból is ezt értettem ki, de bocsáss meg, ha tévedek.
Akkor viszont nem értem, hogy lehet elfogadni a Bibliát anélkül, hogy az evangéliumot vagy az apostoli leveleket hitelesnek tekintenénk.

Probaljatok megerteni, hogy annak, akinek erzelmi alapon van egy Jezus elmenye, sot, Isten elmenye, az esetleg nem tudja magaeva tenni minden reszet a Biblianak.

Én ezt elfogadom és megértem. Nem tudja az ember mindjárt magáévá tenni az egész Bibliát egy Jézus élmény után, de azért támadni nem szokta, és most nem Rád gondolok.

Akik bibliai hitre jutnak, azoknak is van érzelmi alapon Jézus élményük. De aztán ez az élmény minden esetben arra indítja az embert, hogy tanulmányozni kezdje a Bibliát, mert Jézus Szelleme, akit befogadott, erre indítja.

Aztan lehet olyan is kozottunk, aki eloszor mondjuk az esszenus irodalmat vette a kezebe, es onnan van kepe Jezusrol es a tanitvanyokrol. Utana olvassa a Bibliat. Vagy tudomanyos kutatasok eredmenyeit hallotta eloszor. Az o szemukban a Bibliat kell alatamasztani, nem?

Hisz éppen erre törekszem.

Az nem lehet erre replika, hogy a Biblia mennyivel ismertebb, hiszen az apokrifok pl meg 100 evesek sincsenek felfedezesuktol szamitva, mig a Biblianak a vilag legjobb marketingje jut mar lassan ket evzrede, nevezetesen az MLM rendszerben mukodo egyhaz.

Erre nem is hivatkoztam egyszer sem.

Jezus szerette a kihivasokat. Ezert is beszelt metaforakban, peldazatokban. Szerette a gyerekeket, mert nyitott szellemuk kepes a kepi atdolgozasra es a szinergiak megertesere. O nem bukna ki Furrier kerdesein pl, mert tudna, hogy belole lesz a legnagyobb tamogatoja, hiszen o ismerni akarja igazan!

Amikor Jézusnak olyan kérdéseket tettek fel, amivel csupán provokálni akarták, és valójában nem az igazságra voltak kíváncsiak, ő is megmondta őszintén:

Luk. 20.23
Ő pedig észrevévén álnokságukat, monda nékik: Mit kísértetek engem?

Mát. 22.29
Jézus pedig felelvén, monda nékik: Tévelyegtek, mivelhogy nem ismeritek sem az írásokat, sem az Istennek hatalmát.

Jézus sem örült a provokatív, az igazságot szándékosan elferdítő, csupán cáfolatra törekvő kérdéseknek, amikből ezen a fórumon igen sok akad. Elnézést, ha bennem nincs mindig annyi türelem, mint Jézusban volt. Hidd el, hogy igyekszem.

Semmi baj nincs abban, ha az ember valamit tudni akar, megha a stilus nem is finomkodo. Nem szabad ugrani ra. Isten annyi, de annyi bunt megbocsatott Biblia ismeret nelkul is , gondoljatok, hogy azt taszitja el magatol, aki hisz benne, csak kerdesei vannak egy szent konyvvel kapcsolatban? Ez tulzottan zsido istenkep.

Nem tudom, mitől zsidó istenkép az, hogy Isten eltaszítja magától azt, aki kérdez tőle valamit. Miért mondod ezt?
Sem én nem mondtam ilyet, sem a Biblia. Épp a "zsidó istenkép" mondja ezt:

Jer. 33.3
Kiálts hozzám és megfelelek, és nagy dolgokat mondok néked, és megfoghatatlanokat, a melyeket nem tudsz.

Nem akarom tobbszor megismetelni, akar hiszitek, akar nem, tapasztalatbol mondom, Isten szeret, csak es kizarolag szeret, ezt bizonyitja, hogy meg mindannyian itt elunk, es valoszinuleg most jot mosolyog azon, hogy a mindenseghez kepest ( ami bennuk van) ennyire kicsinyes dolgon tudunk hosszu tavon vitatkozni.

Senki sem cáfolja, hogy Isten szeret. Én is erről írok egyfolytában.
És így van, ezt bizonyítja, hogy még mindannyian itt élünk, de még inkább a Golgotai kereszt bizonyítja, amelyen Jézusban meghalt helyettünk a bűneinkért.
 

Jaszladany

Állandó Tag
Állandó Tag
Sajnalom, hogy felreerthetoen irtam.( faradok) Nem a Te kerdeseid az irritalok, hanem a valasz rajuk, ami a reinkarnacio tanaban rejlik, es bibliai tema annyiban, hogy sok utalas van benne erre.
kiss

Kedves Chris!
Sajnálom, mert látom, valóban megharagudtál, hogy ha már Te is ilyen provokatív megjegyzéseket teszel. Milliószor cáfoltuk már, én is és Asperrimus is, hogy a reinkarnáció benne lenne, vagy valaha is benne volt a Bibliában. Az egész megváltási terv logikája kizárja a reinkarnációt.

Barbarának pedig köszönöm, hogy tiszteletben tartja a topic jellegét, és nem hozza itt fel a reinkarnációt. Erre van külön topic.
 

Chris58

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Chris!
Sajnálom, mert látom, valóban megharagudtál, hogy ha már Te is ilyen provokatív megjegyzéseket teszel. Milliószor cáfoltuk már, én is és Asperrimus is, hogy a reinkarnáció benne lenne, vagy valaha is benne volt a Bibliában. Az egész megváltási terv logikája kizárja a reinkarnációt.

Barbarának pedig köszönöm, hogy tiszteletben tartja a topic jellegét, és nem hozza itt fel a reinkarnációt. Erre van külön topic.

Kedves Jaszladany!
Koszonom kimerito valaszodat, melyer most nem tudok reagalni, keso van.
Az utolso megjegyzesedre viszont meg kitamasztom a szemhejamat, es szeretnelek megnyugtatni, hogy nem haragudtam meg, nem vagyok haragvo tipus, es megprobalom kikerulni a reinkarnacios temat, habar mar elokerestem azokat az igehelyeket, amit indoklasul szeretnek felhozni, de ezt is meg megteszem egyszer, mert azt gondolom, ez egy nagyon hasznos megbeszelesunk lesz.

Kivanok jo ejt az en mindennapos imammal:
"Draga Jezusom, szeretlek,szuksegem van rad,
koltozz a szivembe, a szeretteim, csaladom, barataim, segitoim
szivebe, es hagyd, hogy energiaid szabadon mukodjenek bennem. Segits
abban, hogy embertarsaim hasznara lehessek es az Uj Foldert
munkalkodhassak. Koszonok minden napot, amit a Kegyelem megenged
nekem, es kerlek tamogass minden tervemben, amit a segites es onzetlen
odaadas iranyit. Te tudod, hogy az en szivem nyilt es szandekaim jok.
A tobbit Rad bizom. Legyen meg a Te akaratod!"
kiss
 
J

jpcika

Vendég
A reinkarnációról hallottam de úgy tudtam, hogy itt nem szabad megemlíteni, talán ezért is írtam úgy amit írtam a "feltámadásról".

Szia Barbi!
A topic címe: Biblia, minden ami a Szentírással kapcsolatos!
A Te gondolataid (megtapasztalásaid) nem mondanak ellent a Jézus néven ismert entitás tanításainak,sőt! Nincs semmi gond a hozzászólásoddal.
A Könyv tanításainak előadásmódja a 2000 éve élt emberekhez lett igazítva (az akkori tudati szintjükhöz mérve). Azok az idők már elmúltak.
Jézus tisztában volt "már akkor" is a Rendszerrel, és abban elfoglalt helyével. De hogyan is tudta volna elmagyarázni? Hiába próbálta volna az akkor élt embereknek elmondani, hogy Ő maga, sokadik reinkarnációja után fókuszált erre a fizikai síkra újra, átadni az Egyetemes Erkölcsi Törvényeket.
Istenhez az út nyitottságon keresztül vezet, nem pedig demagógia, korlátozás, embertársaink megkülönböztetése által.
 
J

jpcika

Vendég
Tetszenek ezek a szent képek.
Szerintetek mi az a három tölcsérszerű pirosas izé a glóriában?
Azért a régiek még tudtak valamit!

Minden energia. A Rendszer- amiben létezünk- Isten része. De Isten felfoghatatlanul több, mint amit a háromdimenziós gondolkodásunkkal el tudunk képzelni. Az ember, mint mentális entitás azért van ebbe a fizikai rendszerbe fókuszáltatva, hogy a teremtő hatalmát anyagi formába kivetítve gyakorolja. A fizikai test az entitás önmagáról alkotott fogalmának fizikai formába való kivetítése. A tudat nem a fizikai testen belül tartózkodik, hanem "kívül" a test körül. Sokan látják, egy bizonyos szinten érzékelik. Ezt nevezik aurának. A magas szintű tudatok aurája a fej körül speciális színű, ez a glória. Nem véletlenül ábrázolták a "régiek" úgy, ahogy.
Még mindig arról beszélek amivel Jézus tökéletesen tisztában volt, és Te is tisztában vagy vele, mikor nem erre a síkra fókuszálsz. Mindannyian Isten "kiterjesztései" vagyunk. Ezen tudatossághoz rendkívül szorosan hozzátartozik az egyéni felelősség felismerése. Minden tudat fontos. Figyelj az álmaidra, a Biblia sok helyen említi.
Az a Krisztus aki nincs ezekkel tisztában, az nem jelenhetett volna meg itt Tanítóként. De újra említem, az akkor élt emberek tudati szintjéhez igazodva közölhetett csak tanításokat. A jó Tanító csak úgy fejtheti tevékenységét eredményesen, ha igazodik az adott kultúrához, annak hiedelemvilágához, az egyéni hitrendszerhez.
 

Asperrimus

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia Barbi!
A topic címe: Biblia, minden ami a Szentírással kapcsolatos!
A Te gondolataid (megtapasztalásaid) nem mondanak ellent a Jézus néven ismert entitás tanításainak,sőt! Nincs semmi gond a hozzászólásoddal.
al.
A reinkarnációnak semmi köze a Bibliához, így a topikhoz sincs. De van legalább kettő reinkarnációs topik, ha nem három, ahol meg lehet vitatni azt is.
 

furrier75

Kitiltott (BANned)
Én a helyedben egyetlen kérdést tennék fel Jézusnak, a legfontosabbat. Amit a börtönőr kérdezett az apostoloktól:

"Mit kell cselekednem, hogy üdvözüljek?” (Csal 16,29)

Egy napon egy fiatal ember jött a bölcshöz, és azt kérdezte:
- Mester, mit tegyek, hogy én is bölcs legyek?
A bölcs nem adott neki feleletet. A fiatalember többször is megismételte a kérdést, ugyanazzal az eredménnyel. Végül otthagyta a bölcset, de másnap visszatért ugyanazzal a kérdéssel. Megint nem kapott feleletet, de a fiatalember harmadik napon is visszatért, és megismételte a kérdést:
- Mester, mit tegyek, hogy én is bölcs legyek?
A bölcs ekkor a közeli folyó felé fordult. Belement a vízbe, és magához intette a fiatalembert. Amikor elég mély volt a víz, a bölcs vállon ragadta a fiatalt, és a víz alá nyomta, akár hogyan is kapálodzott. Végül felengedte, és amikor a fiatalember levegőhöz jutott, megkérdezte a bölcs:
- Fiam, mire vágytál a legerősebben, amikor a víz alatt voltál?
Amaz tétovázás nélkül felelt:
- Levegőre, levegőre, semmi másra!
- Nem akartál volna gazdagságot és hatalmat, örömöt vagy szeretetet, fiam? Gondoltál ezek közül valamelyikre? - kutatta a bölcs.
- Nem mester, csak levegőt kívántam, csak levegőre gondoltam! - jött a felelet.
- Akkor jól van, - mondta a bölcs - ha bölcs akarsz lenni, akkor a bölcsességet ugyanolyan bensőségesen kell kívánnod, mint az előbb a levegőt. Harcolnod kell érte, és minden más életcél kizárnod. Éjjel, és nappal, az egyetlen célod kell hogy legyen. Ha a bölcsességet ilyen áhítattal keresed fiam, akkor minden bizonnyal bölcs leszel.
 

Asperrimus

Állandó Tag
Állandó Tag
Egy napon egy fiatal ember jött a bölcshöz, és azt kérdezte:
- Mester, mit tegyek, hogy én is bölcs legyek?
A bölcs nem adott neki feleletet. A fiatalember többször is megismételte a kérdést, ugyanazzal az eredménnyel. Végül otthagyta a bölcset, de másnap visszatért ugyanazzal a kérdéssel. Megint nem kapott feleletet, de a fiatalember harmadik napon is visszatért, és megismételte a kérdést:
- Mester, mit tegyek, hogy én is bölcs legyek?
A bölcs ekkor a közeli folyó felé fordult. Belement a vízbe, és magához intette a fiatalembert. Amikor elég mély volt a víz, a bölcs vállon ragadta a fiatalt, és a víz alá nyomta, akár hogyan is kapálodzott. Végül felengedte, és amikor a fiatalember levegőhöz jutott, megkérdezte a bölcs:
- Fiam, mire vágytál a legerősebben, amikor a víz alatt voltál?
Amaz tétovázás nélkül felelt:
- Levegőre, levegőre, semmi másra!
- Nem akartál volna gazdagságot és hatalmat, örömöt vagy szeretetet, fiam? Gondoltál ezek közül valamelyikre? - kutatta a bölcs.
- Nem mester, csak levegőt kívántam, csak levegőre gondoltam! - jött a felelet.
- Akkor jól van, - mondta a bölcs - ha bölcs akarsz lenni, akkor a bölcsességet ugyanolyan bensőségesen kell kívánnod, mint az előbb a levegőt. Harcolnod kell érte, és minden más életcél kizárnod. Éjjel, és nappal, az egyetlen célod kell hogy legyen. Ha a bölcsességet ilyen áhítattal keresed fiam, akkor minden bizonnyal bölcs leszel.

"Fiam! ha beveszed az én beszédimet, és az én parancsolatimat elrejted magadnál, Ha figyelmeztetvén a bölcsességre a te füleidet, hajtod a te elmédet ( szívedet ) az értelemre, Igen, ha a bölcseségért kiáltasz, és az értelemért a te szódat felemeled, Ha keresed azt, mint az ezüstöt, és mint a kincseket kutatod azt: Akkor megérted az Úrnak félelmét, és az Istennek ismeretére jutsz. Mert az Úr ád bölcseséget, az ő szájából tudomány és értelem származik. Az igazaknak valóságos jót rejteget, paizst a tökéletesen járóknak, Hogy megőrizze az igazságnak útait, és kegyeseinek útját megtartja. Akkor megérted az igazságot, és törvényt és becsületességet, és minden jó útat. Mert bölcseség megy a te elmédbe ( szívedbe ), és a tudomány a te lelkedben gyönyörűséges lesz. Meggondolás őrködik feletted, értelem őriz téged, Hogy megszabadítson téged a gonosznak útától, és a gonoszságszóló férfiútól; A kik elhagyják az igazságnak útát, hogy járjanak a setétségnek útain. A kik örülnek gonoszt cselekedvén, vígadnak a gonosz álnokságokon. A kiknek ösvényeik görbék, és a kik az ő útaikban gonoszok. Hogy megszabadítson téged a nem hozzád tartozó asszonytól, az idegentől, a ki az ő beszédével hizelkedik, A ki elhagyja az ő ifjúságának férjét, és az ő Istenének szövetségéről elfelejtkezik; Mert a halálra hanyatlik az ő háza, és az ő ösvényei az élet nélkül valókhoz. Valakik mennek ahhoz, nem térnek meg, sem meg nem nyerhetik az életnek útait. Hogy járj a jóknak útjokon, és az igazaknak ösvényeit kövessed. Mert az igazak lakják a földet, és a tökéletesek maradnak meg rajta. A gonoszok pedig a földről kivágattatnak, és a hitetlenül cselekedők kiszaggattatnak abból." ( Péld 2,1-22 )
 

furrier75

Kitiltott (BANned)
"Fiam! ha beveszed az én beszédimet, és az én parancsolatimat elrejted magadnál, Ha figyelmeztetvén a bölcsességre a te füleidet, hajtod a te elmédet ( szívedet ) az értelemre, Igen, ha a bölcseségért kiáltasz, és az értelemért a te szódat felemeled, Ha keresed azt, mint az ezüstöt, és mint a kincseket kutatod azt: Akkor megérted az Úrnak félelmét, és az Istennek ismeretére jutsz. Mert az Úr ád bölcseséget, az ő szájából tudomány és értelem származik. Az igazaknak valóságos jót rejteget, paizst a tökéletesen járóknak, Hogy megőrizze az igazságnak útait, és kegyeseinek útját megtartja. Akkor megérted az igazságot, és törvényt és becsületességet, és minden jó útat. Mert bölcseség megy a te elmédbe ( szívedbe ), és a tudomány a te lelkedben gyönyörűséges lesz. Meggondolás őrködik feletted, értelem őriz téged, Hogy megszabadítson téged a gonosznak útától, és a gonoszságszóló férfiútól; A kik elhagyják az igazságnak útát, hogy járjanak a setétségnek útain. A kik örülnek gonoszt cselekedvén, vígadnak a gonosz álnokságokon. A kiknek ösvényeik görbék, és a kik az ő útaikban gonoszok. Hogy megszabadítson téged a nem hozzád tartozó asszonytól, az idegentől, a ki az ő beszédével hizelkedik, A ki elhagyja az ő ifjúságának férjét, és az ő Istenének szövetségéről elfelejtkezik; Mert a halálra hanyatlik az ő háza, és az ő ösvényei az élet nélkül valókhoz. Valakik mennek ahhoz, nem térnek meg, sem meg nem nyerhetik az életnek útait. Hogy járj a jóknak útjokon, és az igazaknak ösvényeit kövessed. Mert az igazak lakják a földet, és a tökéletesek maradnak meg rajta. A gonoszok pedig a földről kivágattatnak, és a hitetlenül cselekedők kiszaggattatnak abból." ( Péld 2,1-22 )

Mivel az elme mellé ideírtad a szívet gyanítom, hogy érted a leírtakat.
Az álltam közölt tanmese talán valamivel érthetőbb, bár mindkettő ugyanarról szól, és a tied teljesebb leírás.
Nem semmiért emeltem ki az "Isten ismeretére jutsz" részt.
Ismerethez két módon juthatsz, elsőkézből, saját tapasztalatból, és másodkézből, valaki más tapasztalatának ismeretéből, ami nem fog teljes képet mutatni, de elindíthat a saját tapasztalat útján.
Afrikát megismerheted úgy, hogy elmész oda, és egy gyermek kíváncsiságával felfedezed, és megismerheted, egy útikönyv leírása alapján is.
Szerinted melyik megismerés áll közelebb a valósághoz?
 

Asperrimus

Állandó Tag
Állandó Tag
Mivel az elme mellé ideírtad a szívet gyanítom, hogy érted a leírtakat.
Az álltam közölt tanmese talán valamivel érthetőbb, bár mindkettő ugyanarról szól, és a tied teljesebb leírás.
Nem semmiért emeltem ki az "Isten ismeretére jutsz" részt.
Ismerethez két módon juthatsz, elsőkézből, saját tapasztalatból, és másodkézből, valaki más tapasztalatának ismeretéből, ami nem fog teljes képet mutatni, de elindíthat a saját tapasztalat útján.
Afrikát megismerheted úgy, hogy elmész oda, és egy gyermek kíváncsiságával felfedezed, és megismerheted, egy útikönyv leírása alapján is.
Szerinted melyik megismerés áll közelebb a valósághoz?

Mindez igaz is, de a Biblia tanítása szerint a megtapasztalások, vagyis a megismerés akkor elfogadható, ha a Bibliával összhangban van. A Biblia nem helyettesíti az Isten ismeretét, hanem hitelesíti azt. Azért adatott a Biblia, hogy általa megismerhessük Istent. De ha megelégszünk pusztán a Könyv megismerésével, akkor olyanokká válunk, mint Jézus korának farizeusai, akik azért fürkészték az Írásokat, mert azt gondolták, hogy az Írásokban van benne az örök élet, nem pedig Krisztusban, Akiről az Írások bizonyságot tesznek. Ők az Írásokat elfogadták, de a testté lett Logoszt visszautasították. Így vannak azok a vallásos emberek is, akik visszautasítanak minden természetfelettit, mert attól félnek, hogy megcsalattatásba esnek. Én nem utasítom vissza a természetfelettit, hanem elfogadom a valóságát, de megtapasztaltam azt, hogy úgy van, ahogy a Biblia leírja, vagyis kétpólusú. Ez a két pólus egymással kibékíthetetlen, és ha a természetfeletti azon oldalát, ami ellenkezik a Bibliával elfogadnám, akkor megtagadnám azt az ismeretet, amiben részem lehetett.

Az idézetben azért írtam az értelem mellé azt, hogy szív, mert az eredeti szövegben az áll. De azt is vedd észre, hogy azzal kezdődik, hogy "Fiam! ha beveszed az én beszédimet, és az én parancsolatimat elrejted magadnál..." Az a szó, hogy fiam, arra vonatkozik, aki a Biblia meghatározása szerint a Fiúság Szelleméből részesült. Az ő számára is feltételes módban van írva, hogy ha beveszed az én beszédeimet. A Biblia meghatározása szerint a Biblia az Isten Beszéde. Ennek a befogadása megelőzi azt, hogy az ember megértené az Úr félelmét és Isten ismeretére jutna. Az Isten ismerete nem azonos azzal, hogy valaki találkozott Jézussal. Jézussal találkozni csak az ajtó. Az ismeret sokkal többet jelent. Az ismeret bensőséges szeretetkapcsolatot jelent az Isten és az ember között. Megmondom őszintén, hogy annak ellenére, hogy sok szellemi megtapasztalásban volt részem, és sokszor tapasztalom Isten érintését az imádkozás során, nem merném azt mondani, hogy megismertem Istent. Az ugyanis sokkal többet jelent annál, mint amit én eddig átéltem. Azt jelenti, hogy Isten vezeti az embert az élet legapróbb dolgaiban is. Például, olyasmire gondolok, amikor valaki egy bizonyos autóalkatrészt keresett, ami nem volt kapható sehol, akkor a Szent Szellem megmondta az illetőnek, hogy hova menjen be, és ott valóban kapott olyan alkatrészt. Annak a boltnak azonban semmi köze nem volt az autókhoz, nem emlékszem, de talán zöldségeket árult. Tehát, nem csak az történt, hogy Isten megmondta annak az embernek azt, hogy hova menjen, de az illetőnek volt bátorsága arra, hogy előhozakodjon azon a helyen egy teljesen abszurd kéréssel. Ehhez valóban élő hit és bátorság kell.
 

Ariel88

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Ariel!
A Biblia holt betűk sokasága, amit emberek írtak!

"Ne a szentírásokban keressétek a Törvényt, mert a Törvény az Élet, az írás pedig halott. Bizony
mondom néktek, Mózes sem írásban kapta törvényeit az Istentől, hanem élő szóval. A Törvény az
Élő Isten élő szava az élő prófétákhoz, az élő emberek számára. Mindenben, ami él, bele vagyon
írva a Törvény."
(Jézus szavai az Esszénus Béke Evangéliumban)
Én nem nevezném a Bibliát holt betűknek!A Biblia Isten szava,amit azért iratött le, hogy tudjon hozzánk szólni!Ha egy kicsit utána nézel,megtudod,hogy miután lezárult a Biblia megszűntek az angyali jelenések.Vagyis Isten már nem küld hozzánk angyalokat és nem üzen rajtuk keresztül.Vagy nem szól hozzánk személyesen egy pl. égő csipkebokorból.Azért van a Biblia,hogy olvassuk és ha kérjük Istent szólni fog általa mihozzánk!
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére