Biblia, minden ami a Szentírással kapcsolatos!

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

Chris58

Állandó Tag
Állandó Tag
fény: fej,értelem
szeretet: szív,érzelem

Persze nagybetűvel más a kép.:confused:

Furrier kedves! Ha a Bibliat nem veszed szentirasnak, mast se vegyel, mert szentirasok "csak ugy" nincsenek.....
A feny nincs szeretet nelkul es szeretet nincs feny nelkul, ha igen, eletkeptelen mindegyik egymas nelkul, ugyanugy mint egy fejetlen sziv, vagy egy szivtelen fej( habar ez utobbi mintha letezne es mukodne????:rolleyes::confused:)
 

Csillagözön

Állandó Tag
Állandó Tag
Talán nem is skizofrén volt, hanem érintett és azért kereste a keresztséget a segítséget mert azt remélte valamelyik megszabadítja a látomás, hang stb érzékelésétől.
Sok skizofrén szerintem inkább érintett mint beteg. Viszont a társadalom nem tud velük mit kezdeni és a végén egy psichiátrián találják magukat agyon gyógyszerezve psychésen vezetve és akkor végképp talajt-síkot stb. vesztenek.

Kedves elke !

Nagyon fontos és igaz dolog, amit írtál.

Ezen a téren sok bajt csinál a "tudomány".:66:
 

furrier75

Kitiltott (BANned)
Furrier kedves! Ha a Bibliat nem veszed szentirasnak, mast se vegyel, mert szentirasok "csak ugy" nincsenek.....
A feny nincs szeretet nelkul es szeretet nincs feny nelkul, ha igen, eletkeptelen mindegyik egymas nelkul, ugyanugy mint egy fejetlen sziv, vagy egy szivtelen fej( habar ez utobbi mintha letezne es mukodne????:rolleyes::confused:)

Hoppá!:D
A fizikai a szellemi levetülése a fizikai szívnek nincs szüksége az agyra, mert saját beidegzés van.

Kedves mondásom Csernustól: Meleg szív és hideg fej!;)
Tud valamit meg kell hagyni.:D
Ez a kettő kell harmonikusan együttműködve!kiss
Van meleg fej is, és van hideg szív is.:confused:
 

Jaszladany

Állandó Tag
Állandó Tag
Köszönöm, kedves Jászladány! Most aztán tényleg mindent tudok a keresztelésről. kiss Azért én érdekesnek tartom, hogy ez a bemerítkezés, vagy másképp a bűnök jelképes lemosása bemerítkezéssel, más vallásokban is jelen volt már akkor is, sőt Indiában a mai napig gyakorolják.

Nagyon szívesen, Sirius. Örülök, ha valami ismerettel szolgálhattam.

Én nem csodálkozom azon, hogy a bűnök jelképes lemosása más vallásokban is megjelenik. Az áldozat is megjelenik más vallásokban, és még egy csomó más elem.
Az én véleményem, hogy ilyen egyezésre háromféle magyarázat közül lehet választani.

1. Ha ősi időkből ered a gyakorlat, anélkül, hogy a vallások ismerték volna egymást, mint pl. az áldozat, akkor jobb esetben feltételezhetjük, hogy az áldozat fogalma Noé idejétől fogva generációkon át hagyományozódott a különböző népcsoportokban, bár időközben a valódi jelentését és értelmét elvesztették, az igaz Isten ismeretével együtt.
Elvileg a bűnök lemosása is áthagyományozódhatott így.

2. A másik magyarázat, ami ellen Te bizonyára tiltakozol, hogy sátáni utánzásról van szó, amellyel ugyan az eredetihez hasonló gyakorlatot vezettet be az emberekkel, de annak valódi jelentéstartalma nélkül.
Mert ugyan mit ér a bűnök lemosása, ha nincs bűnért való áldozat? Mindenki tudja, hogy maga a víz nem mossa le a bűnt. Csak Jézus vére mossa le a bűnt, mivel az élete a vérében van, és az életét adta helyettünk a bűneink miatt.
Az Ószövetségi papok rituális mosakodása összefüggésben volt a bűnért való áldozattal, és mindkettő Krisztus bűnökért való helyettes áldozatára mutatott. Ha Krisztus áldozatát kivesszük a bemerítkezésből, az egész értelmét veszti. És akkor ahogy mondani szokták: bemegy a vízbe a száraz bűnös, és kijön a vizes bűnös.

3. A harmadik lehetőség, hogy a vallások egymástól vettek át elemeket, de ez csak akkor lehetséges, ha egymással érintkeztek. Ilyen módon átvehette a hinduizmus a júdaizmusból a bemerítkezés elemét, de fordítva semmiképp sem gondolnám. Épp azért nem, amit az előző pontban említettem: a bemerítkezés szellemi tartalmát, a bűntől való megtisztulást Krisztus helyettes halála adja meg, ez által lehetséges megszabadulni a bűntől, nem a víz által, ami csupán jelkép.
Ezzel a tartalommal Isten töltötte meg a bemerítkezést, és Ő adta ezt a gyakorlatot a zsidóknak, azt pedig nem gondolnám, hogy Isten a hinduktól vette volna át. Nyilvánvalóan fordítva van. Annál a népnél kellett megjelennie először, ahol ezt Isten rendelte el.

A hinduizmus és más vallások, ahol bemerítkezés van azonban nem vették át a bűntelen Krisztus bűnért való helyettes áldozatának tanítását, tehát lényegében az ő gyakorlatuk nem az eredeti, Istentől rendelt gyakorlat. Nem más, csak egy külsőség, még ha ők szellemi tartalmat is képzelnek bele.

Ezt a három variációt tudom elképzelni, de ez az én véleményem. A ti véleményeteket Rátok bízom.
 

Asperrimus

Állandó Tag
Állandó Tag
Mit jelenthetett az a kifejezés Jézustól, hogy "megkeresztelkedik"?

Én eddig abban a hitben voltam, hogy a "kereszt" "keresztény" "keresztelés" csak Jézus keresztre feszítése óta és a keresztény vallás kialakulása óta használatos fogalom. Tévedésben voltam?
Igen, tévedésben vagy.
 

Asperrimus

Állandó Tag
Állandó Tag

Húúú jaj húúú jaj most akkor nagy bajban lesznek mert nem fogják megtalálni a testüket (de még a csontokból egy porszemnyit sem) amit halálukkal hátrahagynak.
Baj lesz mert nem fog tudni senki elmenni az utolsó ítéletre.


...


Tudod, ez egy bibliai topik, ahol a Biblia léte és a bibliai hit nem szorul magyarázatra. Az viszont igen, hogy miért is jön valaki egy bibliai topikba, ha nem ismeri a Bibliát, nem is áll szándékában megismerni a Bibliát, és tulajdonképpen nincs is alapja a Bibliával kapcsolatos véleményének.Ki kényszerít arra, hogy akaratod ellenére elfogadd azt, amit a Biblia mond?

Sok ember hisz abban, most a huszonegyedik században, hogy amikor kimond egy jó dolgot, akkor azt egy fa asztallapon bal kézzel alulról háromszor le kell kopogni, különben oda a szerencse. Sokan félnek a fekete macskától. Sokan nyúlfarkat, vagy patkót tartanak, hogy szerencséjük legyen. Nem különb ennél, amikor valaki rózsafüzért tart az autójában hasonló céllal. De a keleti világ imamalmai is gyakran forognak, mert azt gondolják, hogy ahány fordulat, annyiszor megy fel a kérésük. Arra még nem gondoltak, hogy motorizálni is lehetne, akkor nagyobb fordulatszámon pöröghetne, csak alkalmasabb csapágyazásra volna szükség. Sokan abban hisznek, hogy a tenyerükből ki lehet olvasni a jövőjüket. Sokan pedig abban hisznek, hogy a csillagok állásából meg lehet tudni az ember sorsát. Sokan hisznek abban, hogy az egész emberiséget fel lehet osztani aszerint, hogy melyik hónapban született az állatöv jegyei szerint. Sokan hiszik azt, hogy a világot alkotó alapelemek a föld, a levegő, a tűz és a víz. Sokan abban hisznek, hogy a sorsuk előre lejátszott meccs, ezért szeretnék megtudni, hogy mit hoz a jövő. Sokan abban hisznek, hogy amikor meghalnak, akkor újra megszületnek egy másik testben, háttértől függően, akár állati testben is. Sokan pedig abban hisznek, hogy vudu babákat szurkálva érvényesíthetik az akaratukat. Sokan abban hisznek, hogy ha találkoznak egy kedvesnek látszó szellemi lénnyel, akkor az automatikusan jó és a javukat akarja. Sokan abban hisznek, hogy angyalokat irányíthatnak az akaratuknak megfelelően. Hiszik ezeket a maguk gondolataiból kiindulva, vagy azért, mert már az ősök is így csinálták.

A Biblia Isten kinyilatkoztatásának nevezi magát. Ezt lehet vitatni ugyan, de tény, hogy aki a Bibliában hisz, az egy rendszerben hisz, nem pedig babonákban, hiedelmekben. A rendszer felett Isten áll és Ő működteti a rendszert. Mindenki része a rendszernek, de különbözőek a státuszok. Az is része a rendszernek, aki kézzel-lábbal tagadja ezt, ugyanis Krisztus tartja fenn az Univerzumot hatalmának Szavával. Az ember felelős a saját döntéseiért, a sorsa egyáltalán nem dőlt el születése előtt, csak az a környezet adott, amibe bele született. Ezt nevezzük körülményeknek, amelyekből ki lehet törni, ha az ember jó döntéseket hoz. Ha azonban rossz döntéseket hoz, akkor a körülmények leuralják az életét, és az utódai nehezebb helyzetbe kerülnek. Nincs reinkarnáció. Egyetlenegy lehetősége van minden embernek arra, hogy a sorsát jó irányba fordítsa. Utólag semmit sem lehet tenni, csak addig, amíg az ember itt van a földön.

Mindezt lehet tagadni. De számomra megdöbbentő, hogy egyesek mennyi energiát fektetnek abba, hogy ezeket a bibliai tényeket tagadják, pedig abba is fektethetnék ugyanezt az energiát, hogy megtudják, hogy igaz-e. Hát, sok szerencsét hozzá!
 

Ariel88

Állandó Tag
Állandó Tag
Illetve ha üzen, akkor azt ti nem ismeritek el, hogy angyal hozta az üzenetet, hanem azt mondjátok, hogy a démon volt, mert nincs benn a Bibliában! :p
Hidd el , nem fog hozzád szólni semmilyen természetfeletti hangon vagy lényen keresztül!Az ige pedig többet ér,mint bármilyen idézet!!!A démonok a Sátántól jönnek és nem Istentől jön !De ez már teológiai vita kezd lenni, és mivel nem vagyok teológus,nem mélyedek jobban bele!
 

siriusB

Állandó Tag
Állandó Tag
Hidd el , nem fog hozzád szólni semmilyen természetfeletti hangon vagy lényen keresztül!Az ige pedig többet ér,mint bármilyen idézet!!!A démonok a Sátántól jönnek és nem Istentől jön !De ez már teológiai vita kezd lenni, és mivel nem vagyok teológus,nem mélyedek jobban bele!

Lehet, hogy igazad lesz, mert legalábbis eddig még nem szólt hozzám senki sem természetfeletti hangon. :mrgreen:Biztosan ugyan nem tudhatom, de van rá esély, hogy nem is fognak szólni hozzám ezek a hangok. Viszont számos megbízható emberhez szóltak, megjelentek előttük és kijelentéseket, tanításokat adtak.:00:

Nem tudom, hogy ez miért lenne valamiféle különleges teológiai vita? Én, mint ember, miből tudom megállapítani, hogy egy ilyen látomás, aki például úgy fest mint egy angyal, vagy azt mondja, hogy ő Énoch - a sátán küldötte, vagy Isten küldötte?

Szerintem abból, hogy mi a célja azzal, hogy megjelent előttem és jóra vagy rosszra akar-e tanítani. Ismét tévednék?:D
 
E

elke

Vendég
Egyes valláskutatók szerint nem remete volt a sivatagban, hanem esszénus a Carmel hegyen Jézussal együtt (aki ugye rokona volt!).

De még ha tényleg remete lett volna, akkor is furcsán hangzik az én fülemnek az a mondat amit aláhúztam. ;)

Huncut a füled:p gondolkozni mindenen lehet:D

Biztos így lehetett, Elke! Nem hiszem, hogy a problémáit a keresztelés okozta, lehetett szegénynek része benne már azt megelőzően is. Szerintem nem találta el a megfelelő gyógymódot. Emiatt hiszem, hogy mindenkinek a számára más-más út vezet a helyes cél felé.

Én sem. A keresztelés nem okozhatta.
Fontos lenne, mindenkihez úgy viszonyulni amilyen a hitvilága, felismerni a nyitottságot a zártságot. Nem ítélni.Figyelni egymásra. Elfogadni -segíteni és persze nagyon nagyon vigyázni egymásra.Bármit hiszel, bárhogyan van Nem vagy rosszabb sem jobb másoknál, se több sem kevesebb.... :656:
A kicsi lélek meséje jutott eszembe, emlékeztetőül.... (#1057) ;)
 

sirkan49

Kitiltott (BANned)
Tudod, ez egy bibliai topik, ahol a Biblia léte és a bibliai hit nem szorul magyarázatra. Az viszont igen, hogy miért is jön valaki egy bibliai topikba, ha nem ismeri a Bibliát, nem is áll szándékában megismerni a Bibliát, és tulajdonképpen nincs is alapja a Bibliával kapcsolatos véleményének.Ki kényszerít arra, hogy akaratod ellenére elfogadd azt, amit a Biblia mond?

A Biblia Isten kinyilatkoztatásának nevezi magát. Ezt lehet vitatni ugyan, de tény, hogy aki a Bibliában hisz, az egy rendszerben hisz, nem pedig babonákban, hiedelmekben. A rendszer felett Isten áll és Ő működteti a rendszert. Mindenki része a rendszernek, de különbözőek a státuszok. Az is része a rendszernek, aki kézzel-lábbal tagadja ezt, ugyanis Krisztus tartja fenn az Univerzumot hatalmának Szavával. Az ember felelős a saját döntéseiért, a sorsa egyáltalán nem dőlt el születése előtt, csak az a környezet adott, amibe bele született. Ezt nevezzük körülményeknek, amelyekből ki lehet törni, ha az ember jó döntéseket hoz. Ha azonban rossz döntéseket hoz, akkor a körülmények leuralják az életét, és az utódai nehezebb helyzetbe kerülnek. Nincs reinkarnáció. Egyetlenegy lehetősége van minden embernek arra, hogy a sorsát jó irányba fordítsa. Utólag semmit sem lehet tenni, csak addig, amíg az ember itt van a földön.

Mindezt lehet tagadni. De számomra megdöbbentő, hogy egyesek mennyi energiát fektetnek abba, hogy ezeket a bibliai tényeket tagadják, pedig abba is fektethetnék ugyanezt az energiát, hogy megtudják, hogy igaz-e. Hát, sok szerencsét hozzá!

Kedvesem!

Látom,Te még mindig nem tudsz olvasni,mert ennek a topiknak a címe:

Biblia, minden ami a Szentírással kapcsolatos!

Remélem,világos!

Ezt a topikot nem Te nyitottad,ezért ha "tisztán" csakis a Bibliával szeretnél foglalkozni,és nem azokkal ami vele kapcsolatos,akkor keresd fel a saját topikodat. Ott jól elbeszélgethetsz magaddal. Nekünk pedig itt hagyd meg a keresés és a "tévedés" lehetőségét!

Tehát a saját energiádat légyszi' a saját topikodba fektetni! Köszönöm!

Egyvalamiben igazad van: a rendszer felett Isten áll,de ne feledd e rendszernek része vagyunk mi is. Az összes más vallású, minden földi halandó és az is, aki meri értelmezni a Bibliával,a szentírással kapcsolatos dolgokat!
Nem gépek vagyunk,akik mások által előre leírt szavakat szajkóznak,hanem normális hétköznapi emberek. Részemről valódi,mélységgel hittel megáldva.

Számomra meg az a "megdöbbentő"(?),hogy Te mennyi energiát fektetsz "magolásra",értelmezés helyett.

Ha jól emlékszem,a Bibliával kapcsolatos a Lót és leányai is. nem? Na akkor ilyen alapon megbeszélhetnénk azt is,hogy milyen dolog az,amikor a leány az apjával csináltat magának gyermeket. Utána meg beszélhetnénk a sóbálványokról is.

De ha már itt tartunk,értelmezhetnénk Illés szekerét is,nem? Az is a Bibliával kapcsolatos! Stb,stb....
 

siriusB

Állandó Tag
Állandó Tag
Drága Barátném! Most meg kell hogy védjem Asperrimust! Én úgy látom nem nagy örömmel jár a mi topikunkba, hát még ha fel is szólítjuk a távozásra...:rolleyes:
 

Chris58

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Asperrimus!

"aki a Bibliában hisz, az egy rendszerben hisz, nem pedig babonákban, hiedelmekben. A rendszer felett Isten áll és O muködteti a rendszert. Mindenki része a rendszernek, de különbözoek a státuszok. Az is része a rendszernek, aki kézzel-lábbal tagadja ezt, ugyanis Krisztus tartja fenn az Univerzumot hatalmának Szavával. Az ember felelos a saját döntéseiért, a sorsa egyáltalán nem dolt el születése elott, csak az a környezet adott, amibe bele született."

Ez remek megfogalmazas. ez teljesen igy van. Csak innetol vannak elteresek, ha megfigyeled. Igazabol akik itt beszelgetunk, nem tagadjuk Istent, sot, ahogy latom, mindenki elismeri a rendszert. Csak a felepitesenek taglasasaban vannak kulonbsegek. Tehat az energiat abba fektetik, fektetjuk, hogy -tudva, tudatlanul,- megtudjunk valami tobbet, ami nalunk hianykent jelentkezik. Ha nem lenne ez az igeny, nem lennek itt beszelgetni, keresni, kutatni, velemenyt cserelni, hiszen mi magunk lennek a tokeletesseg, a boldogsag.A Biblia tartalmanak egy reszet nem elismerni nem egyenlo Isten lenyenek megkerdojelezesevel, ugyanis Isten mindenen, a Biblian is felul all!
Itt, amikor eloszor Jezusrol beszeltunk bennszulottekkel, egy oreg rakerdezett, akkor o olyan, mint amikor egy mas torzs elrabolta az asszonyaikat es a falujukbol valaki felajanlja magat egy eletre szolgaul az elrabloknak? Valahol latod kell lenni egy kiindulasnak, egy szinthez mert hasonlitasi alapnak. Ha akkor azt mondjuk nekik, hogy ugyan, hogy kepzeled, o sokkal tobb, mas volt, nem ertik meg, ebbol kellett kiindlni, amit megertettek. Ezt szovogetve lett vilagos a megvaltas, nem kell vitazni a reinkarnaciorol, vagy hogy ufok vagy kik egettek a csipkebokrot....Ha mindenki teszi, amit megertett a Bibliabol, akkor valik elove Isten szava, Jezus utmutatasa. Es csak ez a lenyeg, mindezek nelkul a Biblia halott papirtomeg. ( szerintem)
 

Jaszladany

Állandó Tag
Állandó Tag
Lehet, hogy igazad lesz, mert legalábbis eddig még nem szólt hozzám senki sem természetfeletti hangon. :mrgreen:Biztosan ugyan nem tudhatom, de van rá esély, hogy nem is fognak szólni hozzám ezek a hangok. Viszont számos megbízható emberhez szóltak, megjelentek előttük és kijelentéseket, tanításokat adtak.:00:

Kedves Sirius! kiss

A probléma ott kezdődik, ha ezek a hangok ezeknek a megbízható embereknek egymással teljesen ellentétes értelmű kijelentéseket és tanításokat adnak. Mint ahogy így is van. Itt a böki. Na most akkor mi van?
Mert amíg csak szép elméleteket mondanak, addig hagyján. Addig mindegy, melyik szimpi, melyik nem, vagy egyik sem.
De onnantól, hogy a személyes életed érintik ezek a tanítások, már nem teljesen mindegy, melyiknek van igaza.
Mert ha egyik azt mondja, szállj le a vonatról (maradva a vonatos hasonlatnál), mert a híd le van szakadva és a vonatod pár km után szakadékba fog rohanni, a másik hang meg azt mondja, le ne szállj, mert leugrani veszélyes, és igenis van híd, és az út végén ott vár Holle anyó a jószerencsével, akkor most melyiknek fogsz hinni?

Szóval ez a gond a hangokkal. Kell valami támpont, ami alapján meg tudod ítélni, melyikre hallgass, melyikre nem. Mert lehet, hogy mire kiderül, melyik mondott igazat, addigra már késő. Tudod: "Vágd el a pirosat!... Nem a pirosat, hanem a kéket!... Nem a kéket, a pirosat!!!..." Na most melyiknél van a bumm? A kéknél, vagy a pirosnál? Kire hallgatsz?

Nem tudom, hogy ez miért lenne valamiféle különleges teológiai vita? Én, mint ember, miből tudom megállapítani, hogy egy ilyen látomás, aki például úgy fest mint egy angyal, vagy azt mondja, hogy ő Énoch - a sátán küldötte, vagy Isten küldötte?

Szerintem abból, hogy mi a célja azzal, hogy megjelent előttem és jóra vagy rosszra akar-e tanítani. Ismét tévednék?:D

Na most ha a hang piros vezetéket tanácsolja neked, Te pedig azt vágod el, és felrobbansz, már késő lesz megtudni, jót akart-e ez a küldött vagy rosszat. Előtte kell tájékozódni, hogy tudjad, ki szól Hozzád, és ebből még idejében rájöjj, meg akar-e menteni, vagy fel akar robbantani. Nem érdemes a végeredményre várni az okulásért.

A "jó vagy rossz" pedig igen viszonylagos biztos támpont nélkül. És ha már robbanás... A terroristának azt mondja a hang, robbantsa fel magát a zsúfolt 21-es buszon reggel fél 8-kor, és ezzel nagyon jót fog tenni a hazájának, a népének, az istenének, és nem utolsó sorban önmagának, mert bőséges a lesz a jutalma a paradicsomban.
A terrorista szerint tehát ez a hang Istené. Gondolom, azért erről Te is vitatkoznál vele.
Szóval nem árt tájékozódni előre a hangok eredetéről.

"Teljesen normális vagyok... a hangok is megmondták!" :smile:
 

csillagos

Új tag
Szerintem ezek a "Hangok" sokszor a mi fantáziánk szüleményei: azt igazolják, amit szeretnénk, de nem merünk (pl. megvenni valamit), vagy éppen amitől rettegünk (betegség), stb. Az emeberi tudatalatti sok furcsa és sokszor ijesztő dologra képes, de én úgy érzem, hogy képesnek kell lennünk arra is, hogy győzzünk bizonyos hangok és fantáziák felett. Nekem az Ige segít, és ezzel nem vagyok egyedül: Luther Márton, amikor a kísértő jelenlétét érezte, ezzel harcolt ellene, érdemes olvasni a feljegyzéseit!
 

Chris58

Állandó Tag
Állandó Tag
"Tehát a saját energiádat légyszi' a saját topikodba fektetni! Köszönöm!"


En megkoszonom azt is, ha tovabbra is fektetsz energiat ide, mert ha nem is mindennel ertunk egyet, kibontakozik egy epito ismeretszolgaltatas, ami az elmeleti tudasod alapjan megbizhato.
 

Chris58

Állandó Tag
Állandó Tag
Szerintem ezek a "Hangok" sokszor a mi fantáziánk szüleményei: azt igazolják, amit szeretnénk, de nem merünk (pl. megvenni valamit), vagy éppen amitől rettegünk (betegség), stb. Az emeberi tudatalatti sok furcsa és sokszor ijesztő dologra képes, de én úgy érzem, hogy képesnek kell lennünk arra is, hogy győzzünk bizonyos hangok és fantáziák felett. Nekem az Ige segít, és ezzel nem vagyok egyedül: Luther Márton, amikor a kísértő jelenlétét érezte, ezzel harcolt ellene, érdemes olvasni a feljegyzéseit!

Lutherhez csatlakozva az "asztali beszelgetesek"-et is ajanlanam!!!
Csak erdekessegkent Lutherrol, aki tudvalevoleg az egyetlen igazsagot kutatta es valt ki es lett "vogelfrei" az eletet kockaztatva a katolikus egyhazbol, megnosult, 6 gyermeke volt, es Kata asszony, a feleseg volt leghubb szellemi tarsa is, amikor Luther a ketsegbeesestol napokig nem evett es jart kelt szotlanul a szobajaban, o sem szolt semmit, hanem feketebe oltozott. Ez volt az egyetlen, ami Luthert kihozta az apatiabol. Kerde, ki halt meg? Kata asszony: Isten! Nyilvan azert vagy annyira ketsegbe esve. Luthernek ez segitett, hogy a megprobaltatasait kiallja. Nekem ez minta!!!!!
 

Jaszladany

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedvesem!

Látom,Te még mindig nem tudsz olvasni,mert ennek a topiknak a címe:

Biblia, minden ami a Szentírással kapcsolatos!

Így van, az a címe, nem pedig ez:

Biblia, minden ami a Szentírás cáfolatával kapcsolatos

Mert egyelőre leginkább erről van szó ebben a topicban, és ez az, amit Asperrimus jogosan kifogásol. :cool:

Tisztelet a kivételnek, akiknek vannak idevágó beírásai vagy kérdései is.

(És éppen Te zavarászol, kedves Sirkan, Aki bejelentetted, hogy a Te hitednek a Bibliához semmi köze nincs. Attól még itt lehetsz persze, de Asperrimus hitének meg van. És egy Bibliai topicban a Bibliáról szeretne társalogni, ahogy én is, és nem a Bibliától idegen "szellemi entitásokról", felfogásokról, irodalomról és egyebekről.
Nem kell, hogy valaki higgyen a Bibliában, attól még remekül el lehet róla társalogni, de az örökös off-olás néha tényleg fárasztó.
Lót lányairól viszont nyugodtan beszélhetsz, ha ez a téma téged annyira izgat.)
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére