Cica szeretet...

Hilda1949 témája a 'Háziállatok' fórumban , 2005 December 27.

 1. cat34

  cat34 Állandó Tag

  [​IMG]
   
  Jártó Róza és Dabadi75 kedveli ezt.
 2. felelf

  felelf Állandó Tag

  Sziasztok!
  Tegnap kiakasztott a macsekom. Mindig mondom, hogy okosak, de amit csinált.... Eléggé fáradt voltam, ültem a fotelben és néztem ki a fejemből értelmetlenül. Nagy nehezen felfogtam, hogy cicamica ott tekereg a lábam körül. Ez nála nem a szag átadása, hanem, hogy el akar csalni valahova. Felálltam, erre elindult afelé a szekrény felé, ahol a kajáját tartom, leült elé és addig nem állt fel, amíg nem kezdtem el kinyitni. Mire ez megtörtént, már elindult a tálkája felé és félúton visszanézett, hogy követem-e.
  Azért tetszett a dolog, mert nem voltam elkésve az etetésével, elvileg volt még a szokott időhöz kb. 1 óra. Természetesen adtam neki, de jó érzésem volt, hogy ilyen ötletesen megoldotta a problémát.
   
 3. Jártó Róza

  Jártó Róza Állandó Tag

  Én is valahogy így jártam Nari/ Narancs/ cicámmal aki majd 8 kilós kandúr. Már elkezdte az udvarlást és idén már 2x is jól elverték...Elsőnek kiverték a szemét valakik, másodjára meg valami állat , tán kutya, marta szét a pofáját. Az első megverésénél is jó sok pénzt költöttünk rá, meg itthon kezelgettem. Úgy megszelídült a lábadozása alatt, hogy mindig a lábam alatt forgolódott. Én hittem, hogy ő eztán egy aranyos, kedves szobacicus lesz, de nem lett... mert jött a tavasz és szerelmes szíve ...
  Ekkor agyabugyálták megint meg. De már jobban van. Most, mikor újra elvittem az dokihoz, kapott az pár injekciót, és 2 naponta lekezelték a sebét amiért nagyon hálás volt, annyira, hogy még az ölembe is beleült. Már megint jobban is lett, mert reggel elment és azóta se jött haza. Olvastam ilyen-olyan cicairodalmat, szakanyagot és ott helytelenül azt írják, hogy megfogja az egeret... Most vagy Nari egy válogatós, vagy a szakemberek nem tudnak semmit, mert ha egeret lát Nari, akkor unottan, vagy inkább utálkozva, de akár megvetéssel rá néz és alszik tovább. Esküszöm, hogy a kutyáim, akik szinte soha nem jönnek be a lakásba, és simogatást is kevesebbet kapnak, több egeret fogtak már, mint ez a fél szemű, fél pofájú macsek.
  Nem is értem miért örülök annyira ha pár naponként, koszosan, büdösen és jó ha nem összeverve, de hazajön.
   
  ladybug7spots, felelf és Dabadi75 kedveli ezt.
 4. felelf

  felelf Állandó Tag

  Sziasztok!
  Ma bővült a szobám lakóinak a száma. Még nem tudom mit csinálok, de rettenetesen dühös vagyok. Megjött az ősz, a termés learatva, egérkék szokás szerint költöznek be a városba télire. Macsek egerészési kedve is az egekben. Az a ciki, hogy dicsekszik vele és élve hozza elém a kajának valót. Némelyik el is szabadul a szobámban. Ma éjjel is elengedte, hogy kicsit játsszon vele, de egérke sikeresen elfutott. Macsek őrzi a könyvszekrényt, mert a polcok mögé nem tud utána menni az egérnek. Én sem nagyon mozoghatok, el ne tereljem a figyelmét őkelmének. Most, hogy ezt gépelem és figyelem közben a macskát, látszik a fülén, hogy az egyik rám van állítva és engem hallgat.
   
  ladybug7spots, Jaszladany és Dabadi75 kedveli ezt.
 5. felelf

  felelf Állandó Tag

  Sziasztok!
  Macsek megint csavart egyet a tekervényeimen. Haza hoztam nagyanyámtól pár doboz könyvet és lustaságból, a kiürült dobozok a szoba sarkába kerültek. Macseknek megtetszett az egyik és birtokba is vette. Először csak üldögélt benne egy kicsit, majd kipróbálta alvásra is. Amikor pedig levittem a kazánhoz a dobozokat, ami tetszett a macskának természetesen fenn maradt a szobában. Valahonnan egy régi takaró is került bele, meg ne fázzon "szegény cicamica". Eljött az este, cicus elhelyezkedett a dobozban. Kérdőre vontam, hogy képzeli, hogy nem a lábamnál alszik az ágyon, ahol szokott. Erre, mint aki érti mit mondanak neki, felugrott és elfoglalta a helyét az ágyon a lábamnál. Napközben alszik a dobozban, este a lábamnál.
  És még azt mondják, hogy a macskák nem kötnek kompromisszumot.
   
  ladybug7spots és Dabadi75 kedveli ezt.
 6. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  A macskák is nagyon tudnak kötődni, sőt írigyek is, ha van rá alkalom. Röfff kutyum augusztusban meghalt, 3 nap múlva kaptam egy másik fr.bulldogot, az ő neve Zsöme=CsiliViliMalacVirág és mint előző kutyámnak, neki is számtalan neve van. A cica először barátkozott, az (új) kutya viszont nem. Semmiképpen nem akart barátkozni. Elég nagy problémában voltam, hogyan oldjam meg ezt a dolgot? Majd felvettem a cicát a kezembe, kutty lent a földön, majd lassan, érthetően elmagyaráztam, hogy a cica az enyém és soha, de soha nem szabad bántani! Ezt többször megtettem. A kuttty először elviselte a cica dörgölődzését, majd később már együtt játszottak. A finom falatokat is egyszerre adtam, két kézzel és kétfelé. Így Zsöme belátta, hogy ez a maccccs tényleg az enyém és nem szabad bántani. Ma már? Mint két rossz gyerek, egymást nyúzzák, hol a macska rágja a kutya fülét, hol fordítva... hol az egyik zavarja a másikat, hol a másik az egyiket. De harag nélkül, majd jön a puszpuszpusz... egymást puszilgatják. De amikor leülök, az nem járja, hogy csak az egyiket simogatom, mert a másik azonnal jön és ő is követeli a simit. Nagyon szép, kerek az életem ezzel a két rosszcsonttal. Úgy, hogy van kutya-macska barátság, csak okosan kell megszervezni, no meg mérhetetlen türelemmel és még több szeretettel. ♥♥♥
   
  ladybug7spots, aryes, felelf és 1 másik tag kedveli ezt.
 7. vandorcsillag

  vandorcsillag Állandó Tag

  A neten találtam,cicuska akinek macska folt van az orra alatt.
  cat-with-cat-nose19db.jpg
   
 8. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  CICA szeretet - KUTYA barátság - egyikük jobbra a másikuk balra dől....
   

  Csatolt fájlok:

  cat34, felelf, Dabadi75 és 1 másik tag kedveli ezt.
 9. felelf

  felelf Állandó Tag

  Eddig tartott a nagy szerelem. A macsek már három napja rá sem néz a dobozra, nem megy a közelébe. Nem tudom mi a baja vele, nem nyúltam hozzá sem én, sem más.
   
 10. Beka Holt

  Beka Holt Kormányos Fórumvezető Kormányos

  Elpusztult Bob, a világ leghíresebb utcamacskája.

  Gazdája szerint a macska segített neki legyőzni heroinfüggőségét. Film is készült az életükről, Bob, az utcamacska címmel.
  A gazdája, James Bowen egykori drogfüggő londoni utcazenész által írt könyvek tették ismertté a vörhenyes szőrű állatot, a bestsellerré vált kötetek 40 különböző nyelven, 8 millió példányban keltek el.
  A 14 évet élő macska halálhírét Bowen kiadója, a Hodder and Soughton közölte. A könyvbemutató turnéknak és világkörüli utazásoknak köszönhetően Bobnak "hihetetlen élete volt", írta a kiadó.
  ames és Bob sikertörténete 2007-ben kezdődött. A drogfüggő férfi ekkor találta meg a sérült állatot és úgy döntött, megpróbálja meggyógyítani és felerősíteni. Ezután meg akart tőle szabadulni, de a később Bobnak elnevezett négylábú mindenhová követte és végül elszakíthatatlanná váltak.

  Bobbal az oldalán az utcazenéléssel és a hajléktalan magazin árusításával pénzt kereső James a londoni belváros nevezetességévé vált. Hogy végül sikerült legyőznie heroinfüggőségét, James saját elmondása szerint ennek a különleges kapcsolatnak köszönheti.
  Végül Bowen könyvet írt barátságukról 2012-ben, mely magyarul Bob, az utcamacska - Hogyan talált rá a remény egy férfira és macskájára a nagyváros utcáin címen, folytatása pedig Bob szerint a világ címmel jelent meg. A nagy sikernek köszönhetően az első kötetet 2016-ban azonos címmel meg is filmesítették Bobbal a főszerepben. Bowen azóta öt további kötetet is kiadott szeretett macskájáról, és a BBC szerint még idén bemutatnak egy újabb filmet, melyben szintén önmagát alakítja a vörös szőrű kedvenc.
  James Bowen szerint Bob megmentette az életét.
  "Ez ennyire egyszerű. Sokkal több volt mint társ. Vele az oldalamon iránymutatásra leltem, célra, amely addig hiányzott. Több ezer emberrel találkozott, milliók szívét érintette meg. Nem volt hozzá fogható macska és soha nem is lesz. Úgy érzem, mintha kihunyt volna a fény az életemben. Sohasem fogom elfelejteni" - írta Bowen könyveinek hivatalos Facebook-oldalán.
  Előzetes a filmből

  A teljes film
   
 11. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  *
  Ez csodálatos, amit leírtál és a film is egészen biztosan. Megtapasztaltam, hogy egy-egy állat, kutya, macska, madár olyan erős köteléket ki tud építeni ember és a saját között, hogy mesébe illő lenne, ha nem volna igaz. De, mint a bevezetőmben írtam, én is megtapasztaltam. Sőt a lovaknak is hihetetlen intelligenciája van, sőt kötődése, ha igaz, szerető, megértő, gondoskodó, jó gazdára lel. Szerencsém volt, én ismertem ilyen lovat, de kutyát és macskát is. Ettől szép az életünk, hogy vannak körülöttünk olyan élőlények, melyek rányitják a szemünket, a kezünket a szeretetre... Az is igaz, hogy ha már megszelídítettük, ha már befogadtuk, akkor az kötelezettséggel jár. Gondoskodásra, időnként ápolásra szorulnak, de olyan sok szépet kapunk tőlük, hogy azt fel sem tudnám sorolni. De hiszen a szeretetben soha nem súlyzóztam, mit kapok és mit adok. Egyszerűen szeretek és kész. Embert, állatot, ha ők kiérdemlik... s, rendszerint mindig kiérdemelték és ki is érdemlik. Köszönöm azt, hogy behoztad.
   
  Beka Holt és Dabadi75 kedveli ezt.
 12. Dabadi75

  Dabadi75 Őstag Platina támogató

  Én először a könyvet olvastam és már az is nagyon tetszett. Később láttam a filmet is. Mivel már tudtam a történet végét nem volt nagy meglepetés, de az is jó volt.
  Tanulságos emberi és emberi oldaláról is!
  A Férjem a napokban jegyezte meg: "akinek nincs vagy soha nem volt valamilyen állata, az nem tudja mennyi mindent tudnak adni." Nagyon egyetértek Vele!
   
  Beka Holt kedveli ezt.

Megosztás