Cigihez kapcsolodó minden

Melitta témája a 'Egészségünkre!' fórumban , 2004 Április 1.

 1. afca

  afca Kitiltott (BANned)

  NO COMMENT:(

  [​IMG]
   
 2. fülesmaci93

  fülesmaci93 Vendég

  [​IMG]

  A dohányzás következtében Magyarországon mintegy harmincezer ember hal meg évente. Egy, a hazánkban készült tanulmány adatai szerint a férfiak 34,9%-a, a nők 22,8 %-a dohányzik. Ez az arány korcsoportok szerinti bontásban még szomorúbb képet mutat: a 18-44 életév közötti férfiak közel 40%-a, míg a nők 30%-a hódol ezen káros szenvedélynek.

  [​IMG] !!!!!!!!!!!!!


  [​IMG]
  A passzív dohányzás káros [​IMG]

  [​IMG]  [​IMG] a gyermekek későbbi egészségükre ...
  [​IMG] [​IMG]
   
 3. muki86

  muki86 Állandó Tag

  rekord 6 doboz.vki döntse meg
   
 4. horvathc

  horvathc Állandó Tag

  Sziasztok!

  Ma regisztráltam, így a téma előzményeit nem ismerem, és sajna nem volt időm végigfutni sem, de azért elmondaám, hogy én több, mint 1 éve szoktam le a dohányzásról, mondhatom, hogy nehézség nélkül és mindenféle pótcselekvés nélkül! Azóta sem vágyom a cigire, sőt...! Szerintem én sosem fogok visszaszokni, és pont amiatt, ahogy leszoktam... Nekem a fokozatosság jött be, amit "precízen" megterveztem, no és persze akarat is kellett, de nem szenvedtem sosem... Ja, kb. 5 évet dohányoztam csak előtte, és csak napi fél dobozt, tehát valószínűleg könyebb volt, mintha napi 2 dobozról szoktam volna le, de szerintem max. csak tovább tartott volna. Ja igen, kb. 3/4 év - 1 év alatt mentem le a 12 szálról a nullára.

  Ha érdekel valakit, írok részleteket, vagy kérdezzetek. ;)
   
 5. oregjoe

  oregjoe Állandó Tag

  Én kb. 30. évig dohányoztam. Szerintem tényleg FEJBEN kell leszokni a cigiről.A ma csak tíz, holnap kilenc stb. nem segít. Vagy szeretném abbahagyni a dohányzást és akkor ne cigi.vagy csak saját magam csapom be és már másnap bepótolva a kihagyott cigi mennyiséget ,rögtön rágyujtok.
   
 6. horvathc

  horvathc Állandó Tag

  Szerintem ez embertől, esetleg helyzettől függ. Nekem bevált. ;) De persze tényleg fejben kell eldönteni.

  Az én véleményem az, hogy a tapasz sem számít, maximum olyannál, aki már nagyon régóta masszív dohányos, mert ott már tényleg megvan a szervezetnek a nikotin szükséglete...
   
 7. Ritus04

  Ritus04 Állandó Tag

  sziasztok!
  én a kedvesem szeretném leszoktatni, de nagyon makacs. attól félek, addig, míg az orvosok meg nem ijesztik, nem tudok hatni rá..
   
 8. horvathc

  horvathc Állandó Tag

  Szia!

  Szerintem ne akard leszoktatni.....hanem érd el, hogy ő akarjon leszokni. ;) Ez mondjuk érdekes, mert félig-meddig előző párom miatt szoktam rá, mivel ő cigizett, bár lájtosan, és ügyelt, hogy én ne nagyon érezzem....aztán szétmentek útjaink kb. 5 év után.... Jelenlegi párom nem dohányzik, és bár ő sosem mondta, hogy szokjak le, én le szerettem volna, nem is csak miatta, de ez is számított....meg talán szerencsém is volt, mert sokan lerakták ismerőseim körében, és ez a pozitív példa jó hatással volt....meg igazából ha belegondol az ember, nem is tudja megmondani sokszor, miért gyújt rá.... Szóval itt gondolni kell az embernek a saját egészségére is, de a környezetében élőkére is.....no és amit így megtakarít, azt költheti értelmesebb dolgokra is. ;)
   
 9. Ritus04

  Ritus04 Állandó Tag

  szia
  köszi a tanácsot. Lenne ötleted, hogy érjem el nála, hogy ő akarjon leszokni? Én nem dohányzom, és ő maga is zavarónak találja már a reggeli köhögéseket, de hiú.. És tart tőle, hogy meghízik..
   
 10. horvathc

  horvathc Állandó Tag

  Hát ez nem könnyű így "messziről", szerintem más-más embernél más-más dolgok tudnak hatni... Ha őt is zavarja, az már egy jó irány. ;) Ez a hízás téma mondjuk érdekes, egyik ismerőseim leszoktak (pár), és - gondolom pótcselekvés - elkezdtek szinte "zabálni", és nagyon gyorsan és látványosan híztak, aztán inkább visszaszoktak... pedig nem hiszem, hogy a dohányzás a legjobb fogyókúra. Szerintem pont ezért jó a fokozatosság, mert az, hogy most 12 szál helyett csak 10-et szívsz, az nem olyan nagy törés....aztán 2 hónap után innen viszed le 8-ra pl., és igy tovább. Az ütemet neki kell éreznie, mi az, amit meg tud állni. Én úgy kezdtem, hogy elkezdtem a max. 10 szálat, hétvégén ez napi pár szálra ment le elég hamar, mivel párom mellett nem nagyon gyújtottam rá, nem is igényeltem...meg tudtam, hogy egy nem dohányzónak ez büdös, és annál jobban szeretem, hogy rosszat akarjak neki, így kicsit érte is, de megálltam, hogy pár szál... Azért mindemellett úgy voltam, hogy ha véletlenül nagyon rámjött a cigizhetnék, sosem "tagadtam meg magamtól", még akkor sem, ha már elértem a napi max-ot, mert szerintem a szervezet is olyan kicsit, mint egy gyerek....minél inkább tiltanak valamit tőle, annál inkább vágyik arra...és ha sokáig megy így, már olyan erős lesz a vágy, hogy egyből elszív az ember 2 dobozzal....szóval az egész nem ért akkor semmit. Ilyenkor volt, hogy a másnapi adagból vettem el... Sokszor csináltam úgy, hogy annyi szál volt a dobozban, amennyi aznapra volt az adag, ha elfogyott, ez van... Egyet mindig tartalékoltam estére, vagy vész esetére.. :o) Aztán ezután teljesen leálltam a hétvégi cigivel, illetve csak nagyritkán, és csak 1 szál, de leginkább nem....akkor már csak melóhelyen gyújtottam rá, és persze mentem le a 8 szálra, és igy tovább....

  Amúgy van akinek az meggyőző, ha látja, mit művel a cigi - erre pl. jó megoldás lett volna a Bodies kiállítás Pesten, de vannak oldalak a neten, ahol láthatsz sok cigitől fekete tüdőt, stb....de ez sem riaszt el mindenkit... Van akinek erősebb ok az, hogy a párját zavarja....de kényszeríteni nem szabad szerintem. Ha érezteted, hogy jó lenne, ha lerakná, de egyébként konkrétan nem kéred, és a végén ő határozza el, az sokkal jobb és tartósabb...

  Hát hirtelen ennyi..... én szurokolok neki...nektek. ;)
   
 11. tati126hu

  tati126hu Állandó Tag

  Szerintem ez a fokozatos leszokás nem működik, mert időbeli függőséget okoz amikor már csak azt várod, hogy mikor jöhet a következő cigi. Csak abba kell hagyni és kész. Önakarat azért csak van valamennyi?
   
 12. rudolph13

  rudolph13 Állandó Tag

  A meghízás nem a cigi miatt van, mert ha így lenne akkor fogyasztó szerként használnák. Szerintem hozzátartozó leginkább "én központú" üzenetekkel tud segíteni a leszokásra való motiválásban. pl aggódom érted. számomra kellemetlen a leheleted, örülök, hogy le szeretnél szokni, nem aggódom a testsúlyod miatt...stb. Sok féle módszer létezik a leszokásra legjobb ha többet megpróbál az ember......ha meg nem megy egyből....a visszaesés megcsúszás a tanulási folyamat része nem szabad miatta kétségbe esni elbizonytalanodni.
   
 13. horvathc

  horvathc Állandó Tag

  Szerintem meg igen. :) Ráadásul első kézből tudom...és nálam nem volt meg ez az időbeli függőség. És akaraterő is volt, hisz leraktam. De hát ez is ízlések és pofonok, kinek ez válik be, kinek az. :cool:
   
 14. rudolph13

  rudolph13 Állandó Tag

  Szerintem is működhet. Kinek ez kinek az. Nekem személy szerint nem működött a fokozatos csökkentés, viszont a nikotin tapasz sem. Meg kellett terveznem a stratégiát mint már írtam az előzőekben. Ja és még valami...Egy dekát sem híztam.
   
 15. horvathc

  horvathc Állandó Tag

  Örülök, hogy egyezik a véleményünk, legalábbis ebben a pontban. ;)

  Eddig nem hallottam olyat, hogy valakinek segített volna a tapasz.... Az meg külön jó, hogy nem híztál emiatt...mondjuk én sem, de szerintem a módszer miatt sem.
   
 16. rudolph13

  rudolph13 Állandó Tag

  Azért én sok embert ismerek akinek tapasszal sikrült a dohányzást abbahagynia. Rossz módszer nem létezik szerintem, csak adott embernek nem megfelelő. ....Valakinek az jön be ha bevarrják a száját..... :D
   
 17. horvathc

  horvathc Állandó Tag

  ...vagy még az sem.... :D :D :D
   
 18. rudolph13

  rudolph13 Állandó Tag

  Végül is az emberek többségének van két orrluka és füle is. :D:D:D
   
 19. Eniko15

  Eniko15 Állandó Tag

  Sziasztok! Én kilenc évig dohányoztam. Eleinte nagyon keveset, de az utolsó három évben napi két doboz volt a minimum! Kiprobáltam mindenfélét de semmi nem vált be! Véletlenül kezem ügyében akadt egy könyv és nagyon sokat segített! Ha valakit érdekel a címe: ALLEN CARR - LESZOKNI A DOHÁNYZÁSRÓL? 1985-ös kiadás
   
 20. rudolph13

  rudolph13 Állandó Tag

  És akit érdekel itt le is töltheti:

  http://data.hu/get/320408/Allen_Carr_-_Vegre_nem_dohanyzom.pdf.html
   

Megosztás