Cigihez kapcsolodó minden

Melitta témája a 'Egészségünkre!' fórumban , 2004 Április 1.

 1. hangay13

  hangay13 Állandó Tag

  Hemingway mondta (állítólag), hogy a dohánytásról leszokni a legkönnyebb, ö is leszokott már legalább tízszer.
  Ha a kapcsolaz elején nem sikerül a párunkat leszoktatni, később sem fog sikerülni.
  A dohányzás erős függőség.
  Az sikerülhet, hogy velünk egy térben ne gyújtson rá.
   
 2. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

 3. nkatinka

  nkatinka Állandó Tag

  A mindennapokban nem tudom, hogy lehet együtt élni egy antidohányosnak egy napi 3 dobozt szívó dohányossal. Olyan szinten életmód lett belőle, hogy a párkapcsolatokat is érdemes ez alapján választani,mert megkeserítheti az együttlétet.
   
 4. 0Hanga

  0Hanga Állandó Tag

  Én nem dohányzom, de az ismerősem közöl nagyon sokan teszik. De aki leszokot az mind azt mondta, hogy csak ugy tudott leszokni, hogy lerakta és nem szívott többet. Azok akik tapasszal vagy rágóval vagy egyébb modokon akartak leszokni azoknak nem sikerült. Nekem ez a tapszatlatom, hogy nagyon nagy akarterő kell hozzá, hogy letegye valaki.
   
 5. Baby2010

  Baby2010 Állandó Tag

  Aki tud, jó leszokató módszert, kérem jelezze!
   
 6. hangay13

  hangay13 Állandó Tag

  Egy ismerősöm azt mondta, hogy a leszokáshoz halálfélelem kell.
  Neki nem volt, de az ismerősök közül azoknak sikerült, akik nagyon megijedtek (de közülük sem mindnek).
   
 7. triglav

  triglav Állandó Tag

  Ha valaki külföldről érkezik Magyarországra, az első, ami a szemébe ötlik, a kocsmák előtt és az aluljárókban részegen fetrengő alkoholisták nagy száma. Tényleg a dohányzás a legnagyobb problémánk?
   
 8. hangay13

  hangay13 Állandó Tag

  Valamibe bele kell kapaszkodni, amivel le lehet kötni az embereket, el lehet terelni a figyelmüket más, esetleg fontosabb dolgokról. Az se baj, ha nem teljesen igaz, amit írnak.
  A házi pálinkáról, a nem igazán szakszerűen elkészített ital káros hatásáról, az otthoni főzés miatt kiesett adóról nem esik szó egyszer sem!
  Most hallottam, hogy a dohánytermékekből származó állami jövedelem 6,5 milliárd, a dohányzás okozta betegségek kezelése 7,5 milliárd. A bevételnél nem csak azt kellene számolni, ami a termékek adójából származik, hanem azt is, amit adóként befizetnek az ezekkel foglalkozó cégek adóként a termesztéstől az értékesítésig, az ott dolgozók személyi jövedelemadóját, és azzal is számolni kellene, hogy az ott dolgozók közül hányan vesztenék el a munkájukat, ha sikerülne jelentősen visszaszorítani a dohányzást!
   
 9. hudnik

  hudnik Állandó Tag

  Tudnátok ajánlani jó módszert a dohányzásról leszokásra?
   
 10. hangay13

  hangay13 Állandó Tag

  A leszokáshoz első sorban komoly eltökéltségre van szükség, és a környezet támogatására.
  Az első időkben (ez nem csak néhány nap!) komoly elvonási tünetekre lehet számítani, ez megterheli a velünk élőket is. Ilyenkor rosszul érzi magát az ember, idegesebb, ingerlékenyebb. (Volt olyan partnerem, aki először nagyon rá akart venni a leszokásra, de néhány nap után azt mondta, hogy inkább gyújts rá, mert elviselhetetlen vagy.)
  Fontos az is, hogy a környezetünkben élők ne kínálgassanak rendszeresen feledékenységből, vagy "jóindulatból".
  Nagyon sok recept van, olvastam már egy könyvet is, ami csak erről szólt.
  De nem találtam ezek között olyat, amelyik nekem bevált volna, pedig többet kipróbáltam. Ismerőseim között sem sikerült csak kettőnek (azokat nem számolom, akik csak alkalmanként szívtak el 1-5 szálat a társaság kedvéért), de az egyik olyan betegségen esett át, hogy az orvos azt mondta, hogy nem gyógyul meg, ha nem teszi le a cigarettát, a másik többször visszaesett, de eltökélt volt, mindíg újrakezdte a leszokást, több mint öt év kellett, hogy sikerüljön neki. Olvastam olyan véleményt, hogy gyógyszeres támogatás is kell hozzá. Van, aki cukorkát, rágógumit, almát, ropogtatni valót ajánl helyette. Én csak a pótszereket útáltam meg, amikor kipróbáltam. Más felszedett több kilót, amikor mégis visszaszokott, akkor sem tudta leadni, ez tehát nem jó.
  Nő ismerőseim közül többen terhesség, szoptatás alatt letették a cigarettát, de utána újrakezdték.
  Szóval nem könnyű, komoly eltökéltség és támogatás kell hozzá. Nincs mindenkire érvényes recept, ha lenne sokan leszoktak volna már.
  Próbáld ki, ne add fel, ha nem sikerül, kezd újra! Ha nagyon akarod, előbb-utóbb sikerülhet!
   
 11. csafi

  csafi Állandó Tag

  Cigi

  A dohányzó ember??
   
 12. dedanih

  dedanih Állandó Tag

 13. hangay13

  hangay13 Állandó Tag

  Nekem még mindíg a régi egri "Fecske" a legjobb!
   
 14. gezadu

  gezadu Állandó Tag

  Üdv!

  Már régóta dohányzom,sajnos,leszokni próbáltam meg nem is.Tudatosan egy napig ha sikerült.Diák korom óta szinte minden cigaretta fajtát kipróbáltam.A cigik közti különbség csak az első pár szálnál érezhető.Azután egy kutya az egész.
   
 15. Hurlyburly

  Hurlyburly Állandó Tag

  14 év dohányzás után 3 éve élek füstmentesen
   
 16. adrian2003

  adrian2003 Állandó Tag

  Én tinédzser koromban kipróbáltam, de nem tetszett. Így azóta sem gyújtottam rá egy cigarettára sem. A szüleim több mint harminc év dohányzás után szoktak le, fogadásból. És azóta nem szívtak el egyetlen szált sem, pedig ez már több mint 10 éve volt.
   
 17. elke

  elke Vendég

  elektromos cigarettáról van valakinek tapasztalata? És megosztaná velünk?
   
 18. eronis

  eronis Új tag

  Ha jól hallottam a rádióban új elrettentő "képek" fogják díszíteni a cigis dobozokat, kanadában, amik a cigizés okozta betegségek súlyos elváltozásait, stádiumait ábrázolják majd. Remélve, hogy még elretentöbb lesz.
   
 19. hangay13

  hangay13 Állandó Tag

  Egy-egy ilyen intézkedés, még az áremelések is csak időlegesen csökkentették lényegesen a dohányosok számát.
  Nem olyan régen hallottam egy műsort a rádióban, ahol egy orvos azt mondta, hogy a kábítószerekről való leszokás sikeresebb, mint a dohányzásról leszokás.
  Ott lehet esetleg javítani valamit a helyzeten, hogy a rászokást csökkentsük. Ehhez viszont nem ilyen kampányszerű intézkedés kell!
  De, ha a tüdőrák ellen akarunk valamit tenni, sokkal hatékonyabb és sikeresebb lenne, ha a legkörnyezetszennyezőbb gépkocsikat nem engednénk a forgalomba, a környezetszennyező üzemeket rászorítanánk a kibocsátott gázok tisztítására, a gumi és műanyagégető embereket elkapnánk. Most ősszel az avar, gaz, tarló égetés legalább annyit árt sok helyen!
   
 20. Ari973

  Ari973 Állandó Tag

  Sajnos sokat fizetünk az EÜ-ben a káros szenvedélyek okozta betegségek miatt.
   

Megosztás