Cigihez kapcsolodó minden

wasa

Új tag
Norbergerrel értek egyet.Mindenki tönkreteheti önmagát, ha ezzel nem zavar másokat.Persze azt,hogy ki mit visel el a másiktól sokszor temperamentumtól függően különbözik.(Valaki csak nem szól de nem tetszik neki.)
Legyenek elkülönített dohányzóhelyek (vagy ha úgy jobban tetszik elkülönített nem dohányzó helyek), de ha erre valamilyen okból nincs lehetőség, akkor ne fújjuk egymás orra alá a füstöt, mert az nemcsak a nem dohányzóknak nem esik jól.
 

formica

Kitiltott (BANned)
Engem elszomorít, hogy törvények és szabályok születtek dohányzás ügyben. Ez is csak szítja az ellentéteket. Milyen jó lett volna ha ennyi idő alatt kialakul egy dohányzási kultúra. Akkor nem lenne kérdés, nem foglalkoznánk vele. Nem az a gond, hogy dohányoznak, hanem ahogyan teszik, ahogyan nem törődnek a többi emberrel, és ha szóvá teszi valaki, még kikérik maguknak.

Mi azért nem jártunk szórakozóhelyekre, mert kirekesztettek minket onnan a dohányzók, a dohányfüst által.
Vannak helyek ahol már olyan klímaberendezések működnek amik szinte azonnal elszívják a dohányfüstöt és közömbösítő illatanyagot is befújnak. Ez lehetne az áthidaló megoldás ahol csak lehet. Így mindkét oldal jól jár.
 

Khain

Állandó Tag
Állandó Tag
a gond az, hogy a dohányos kultúra kialakulása ott elbukott, hogy az iskolákban nem tanítanak semmit az illemtanról, vagy ha igen, akkor az kimerül a köszöntés és társasági beszélgetés szintjén. Ami ugyan fontos, de az illemtan könyvekben külön fejezetek vannak szentelve a dohányzás szokásainak és etikettjének.
 
Midenkinek vannak jogai

Valoban sok problemat okoz az uj dohanyzasi tilalmak bevezetese az egesz vilagon. Szerintem (en dohanyos vagyok) a legnagyobb baj hogy minket nem kerdeztek meg. Mi is tudtunk volna otleteket adni ahhoz hogy mind a ket fel jol jarjon es kevesebb legyen a vita. Reszemrol mindig is vigyaztam hogy masokat ne zavarjon a fustom.
 

ildik79

Állandó Tag
Állandó Tag
Valóban kultúráltság kérdése. Én nem dohányzom, de a férjem igen. Én még azt is megérzem, ha belép a lakásba, hogy füstölt. A lakásban nem gyújt rá, lemegy a lépcsőház elé. A csikket nem dobja el csak úgy, gondosan elnyomja és úgy dobja a kukában. Sosem gyújt úgy rá, hogy másokat zavarjon a füst. Kimondottan fel volt háborodva, amikor meglátta, hogy egy egészségügyi oktatási intézmény belső udvarában dohányzásra kijelölt hely volt.
Családomat rendkívül zavarja, ha látjuk, mások hogyan dobják el az utcán a csikket és más szemetet. Én nem fogom megtiltani a gyerekeimet, hogy kipróbálják a cigarettát, hiszen amit tiltunk, az jobban csábít. De már most arra neveljük őket, hogy a dohányzás nagyon káros az egészségre stb.
 

Szkénija

Új tag
cigi

Erős cigis létemre azt mondom, hogy mindenkinek a magánügye, otthon mit csinál, és kocsmában is lehessen dohányozni, de azt nem ellenzem, hogy utcán meg más nyilvános helyeken betiltsák, mert a gyerekek-, nem dohányzókra nézve ez jogos. Például játszótéren, parkban mennyire nem vagány amikor az egyik ember cigifüstje telibe kapja egy másik embert, vagy esetleg a gyerekét.
 

fizberry

Állandó Tag
Állandó Tag
Én nem vagyok erős dohányos, 1 hónap alatt ha 1 dobozzel elszívok, akkor sokat mondtam, de ez a boszorkányüldözés, amit mostanában csinálnak, kezd tényleg sok lenni..... Hogy már a munkahelyen, kijelölt dohányzó részen se lehessen cigizni, az már azért több a józan ésszel megengedhetőnél. Ez a politikusokra miért nem vonatkozik? Akkor a Parlamentben is be fogják tiltani a dohányzást?! Elég érdekesen nézne ki a Kossuth tér, ha a Tisztelt Ház dohányzó tagjainak ki kellene vonulniuk cigizni....
 

Kufirc

Állandó Tag
Állandó Tag
Nem szeretem a számokat, sivárak, embertelenek... de tegnap az Este c műsorban az SMS-en szavazók 71%-a mondta azt, hogy helyes a teljes tiltás, míg csak 20% volt aki ellenezte. 9% volt aki altarnatív megoldást is elfogadna. Csak mosolyogva jegyzem meg, hogy a rendelet benyújtója fideszes képviselő, tehát még balliberális bolsevik ármány sem lehet, ami éppen ráront a dohányos nemzetére :D
Vajon megelőzi-e a dohányzáshoz való jog, az élethez való jogot?
Elsősorban a gyerekeknél, másodsorban az éppen ott nemdohányzóknál.
Mert az lehet dohányos is, aki pl. nem akar cigifüstös étteremben enni.
 

ambruse

Állandó Tag
Állandó Tag
jog a dohányzáshoz

Én ugyan nem dohányzom, de a munkahelyemen elég nagy indulatokat váltott ki, hogy meg akarják tiltani a kijelölt helyeken is a füstölést. Én magam is azt, gondolom, hogy a dohányosoknak is vannak jogaik.
Ha mindenhol megtiltják, akkor a dohányos feszült, ideges lesz, kihat a munkájára és az senkinek sem lesz jó.
 

kis.orsika

Állandó Tag
Állandó Tag
Én szerencsésnek mondhatom magam mert háromszor rászoktam de le is szoktam nemtudom egy idő után nem kellett, szerintem a dohányzásról leszokni nem nagy kunszt, de akarni kell.Ami a kocsiban való dohányzást illeti úgy hogy gyerek is ül benne na azt én felháboritónak tartom de egyébként nem zavarnak a dohányosok felőlem ott szivják ahol akarják.
 

ComPityu

Állandó Tag
Állandó Tag
Egy jótanács ,ha valaki le akar szokni ! A cigit csak egy módon lehet letenni.
Ugy ,hogy le teszed és kész ! Jó ideig nem pöfékeltem én sem. Közel 5 évig. És most azt hiszem megint abba hagyom ,de végleg. Szal, ha le akarsz szokni annak egy módja van, csak ez. Nem kell hozzá semmi egyéb, csak elhatározás, és némi akarat erő . Tényleg nem nagy dolog.
 

kataiangelika

Állandó Tag
Állandó Tag
Szerintem szabadtéren lehessen dohányozni.Én is cigizek,és elég zavaró hogy pl a moszkvatér ami egy egész megálló szambázni kell és nem mehetek a rövidebb úton mert ott már nem lehet cigizni.Vicces.A jétszóteret megértem.A pubokat nem mert lehetne ilyen is meg olyan is döntsd el melyikbe mész.A nemdohányzó dolgozók is kivehetik azt a szünetet,ez munkáltató kérdés nem?
 

miszti03

Állandó Tag
Állandó Tag
én dohányoztam,jelenleg az x-dik leszokáson vagyok túl.jó ideje nem gyújtottam rá.zavar ha cigiznek mellettem,ennek ellenére nem sajnálom mástól azt az időt,ami már nem tíz perc mert sürget az idő mindenkit,amit cigizésre tölt a munkahelyén.vannak dolgok amivel egy nemdohányos is üresben el tudja tölteni a munkaidejét.
 

szombathk

Állandó Tag
Állandó Tag
Tisztelt már leszokott Társaim
Kb 4 hónapja nem dohányzom. Van némi előnye főleg a pénztárcámon érzem. De hiztam öt kilót rendszers futás mellett és nem eszem többet mint valaha. Állandóan roszz a kedvem . Olyan tavékenységeket amit valamikor szerttem most is meg tudom csinálni de nem élvezem. Képtelen vagyok a sportolás és meditáció mellet is lazítani. Ezzel mi a fenét kezdjek? Vagy ez igy marad? Tapasztalatok vélemények ?
 

lacko2007

Állandó Tag
Állandó Tag
ComPityunak 100%-ig igaza van CSAKIS IGY lehet leszokni a dohányzásról! Az nem megy, hogy csökkentjük az elszivott cigik mennyiségét.
 

judubabó

Állandó Tag
Állandó Tag
Én dohányzom de sosem szívok tíz percig egy cigit. max. 5 perc és legfeljebb 2x a munkahelyen. És mi van azokkal akik fél órát kávéznak, meg kiszaladnak a piacra, boltba, stb. de ezt hagyuk is. Azzal én is egyet értek, hogy csak úgy lehet leszokni ha lerakod. De nem egy egyszerű menet. Aki soha nem dohányzott el sem tudja képzelni. Minden esetre engem elgondolkodtat, hogy ha ennyire szörnyű, miért nem tiltják be? Ja mert marha sok pénz jön be belőle. Azért ez elég álszent.
 
Oldal tetejére