Cigihez kapcsolodó minden

tundermano

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Kocsisbela!

Remélem nem baj, de Én nem értek veled egyet!

Nekem hál'Istennek nem volt kábítószeres ismerősöm, de akinek volt, az mesélt egy s mást.....Szerintem egy kábítószeres hasonló lehet egy alkoholistához(ebben pedig van ismerősöm)...Lehet, hogy egészségileg nem "fenyegetnek" téged, vagy embertársainkat, de minden máshogy igen....
Lelkileg igen megterhelő az ilyen emberek társasága...és sokszor ki sem lehet őket kerülni!
Agrreszívak, zsarnokok és alkoholért, kábítószerért szinte bármire képesek!
Egy dohányost kikerülhetsz, legfeljebb elmész mellőle....

Ezért írtam, csak a kúltúrájukon kellene változtatni, hogy legyenek tekintettel a nem dohányzókra....bár tisztelet a kivételnek!
 

Abigel573

Állandó Tag
Állandó Tag
Csatlakozva Tündérmanóhoz, kedves Béla, beülnél az anyósülésre, ha egy éppen belőtt egyén vezetné a kocsit? Vagy ekkor is csak a saját életét veszélyezteti?:rolleyes:
 

hanangi

Állandó Tag
Állandó Tag
PHP:
TündérManó
Úgy látszik, a cigiben nincs üzlet, az alkoholban meg van.

Bizton állíthatom, hogy a cigarretta is nagy biznisz!!!!!!!!!
Akár dohányt termeszteni - "munkás" egy növény, de szépen lehet vele keresni...
Akár feldolgozni...
Akár az államnak, báris nálunk Szerbiában valami luxus adó megy rá...
És ha belegondokok, hány karton cigit sefteltek át már a határövezetben lakók és gazdagodtak meg rajta! Akár a határ egyik, akár másik oldalán!!!!
A cigi jó üzlet!!!!!!
És addig még jó üzlet, nem is lesz cél az emberek tartós leszoktatása!!!!!!!!!!!
Mindenféle állami intézkedés csak az "igazság" kendőzése....
Kövezzetek meg, ha nem jól látom!
 

tarhos

Állandó Tag
Állandó Tag
Angliaban most julius 1-tol vezettek be a dohanymentesseget. Ami azt jelenti, hogy munkahelyen csak kint a szabadeg alatt dohanyozhatnak es a szorakozohelyekrol is kitiltottak a cigit. Igy a pub-okban kint ucsorognek a cigizo vendegek.
Egyebkent en is azon vagyok felhaborodva ha csak ugy az orom ala fustolnek. Volt mar olyan amikor megkerdeztek szabad e ragyujtanom es en mondtam, hogy nem mert en nem dohanyzom es zavar. Erre o volt megsertodve.
Igen joguk van a dohanyosoknak dohanyozni, de masok jo kozerzetet tonkretenni ahoz nincs.
 

Katka58

Új tag
Az emberi jog érdekes dolog ugymint cigarettázok de hol

Hogy hol cigizik az ember az a szocializálásától függ legnagyobb mértékbe.
Amúgy lehet sok helyet és idöt felsorolni pro kontra hol, mikor ne ,de ha ezt bevezetik akkor az emberi jogok nagyon sérülnek.Innen egy ugrás és annyi dolgot lehet tiltani a védelem örve alatt mert azt mondja a politikus, a töbség választott a kisebség nem engedi ezt-azt csinálni nosza korlátozzuk őket.Például.Vagy a fantáziára bizom ki mit gondol hozzá..
Én nem dohányzok Hakima...
 

Ildikóka

Állandó Tag
Állandó Tag
Na,én nem tudok leszokni.
Egyszer nem gyújtottam rá három egész hónapig,aztán nem bírtam tovább.
Egyszerűen jólesik,függök tőle.
Ez van...
 

bogaras

Állandó Tag
Állandó Tag
....... és szeretném, ha betiltanák az alkoholizálást ( nem kell ecsetelnem, hogy rengeteg baleset, gyilkosság, hülye döntések - mind alkohol hatására történik ) ,
......... és az autókat az utakon ( passzív autósok ezrei halnak meg a kipuffogó füstjének beszívásától , tehát csak külön, zárt helyen lehessen autózni )
..........és a kekeckedő hivatalokat ( százezerek vérnyomása megy fel nap mint nap az ügyintézések közepette, ezek többsége meg is hal )
.......... és a politikusokat ( tucatnyian kapnak naponta agyvérzést attól amit hadoválnak )
..........és a a papagályokat ( nem bírok aludni tőlük mert éjszaka is képesek ordítozni, aztán másnap megyek bele álmosan az árokba)
...........és a szomszédok kutyáit ugyanezért
...........és sorolhatnám még ....... persze mindent lehetne úgy csinálni, hogy mást ne zavarjon, de manapság sajnos eltaposni kell a másikat, nem megérteni ( legalábbis 1esek szerint ).
 

derive

Állandó Tag
Állandó Tag
A dohányzást sokszor inkább betiltanám, mint a kábítószerezést.
A kábszeres csak a saját egészségét veszélyezteti, a bagós meg mindenki másét is.
Tiltsuk be a dohányzást!

Azt hogy mit tiltanak be, vagy mit nem, az állam határozza meg.
A dohánytermékek után az államnak kell adózni, és az egészségünk érdekében ezeket az árakat tovább is emelik... több mint 80%-a a dohánytermékek árának az a jövedéki adó, eü hozzájárulás stb... mondjuk amennyi bevételük van ebből, fél Magyarországot elfoglalhatnák a tüdőgyógyászattal és az érrendszerekkel foglalkozó gyógyintézmények.. ettől függetlenül látjuk hol tartunk eü téren...

A kábítószer, hát Hollandiában pl. van ami engedélyezett, nemigaz? Mindenesetre kérdés mi lenne kábítószer? A legtöbb nyugtató az lehet, de függőséget a KV is okozhat akár... szóval kábítószer alatt akkor mire is gondolsz pontosan? Pl. az alkohol is oda sorolható lenne.

Szerintem tiltsuk be a betiltásokat :)
 
én 34 éves vagyok mot költöztem ide ameribából
idegen vezető vagyok és mindig nagyon zavart hogy miattam kellet megálni a busznak
betelt a pohár
4 éve próbáltam először leszokni de csak 2 hónapja sikerült
és azóte se hiányzik
 

b.p.

Állandó Tag
Állandó Tag
szió:)
nekem segített hogy elhitettem az agyammal hogy nem esik jól a cigi,s már nem is dohányzom csak hébe hóba ha buli van:)de most azon vagyok hogy totál elhagyjam.minden rágyújtásnál elmondtam magamban hogy nem jól esik már a cigi,nem dohányzom.persze eleinte mindig elfeledtem azt belejöttem 3hét múlva vettem észre hogy már csak 2-3 szálat szívok esténként,s egyszer csak úgy döntöttem nem veszek magamnak több bagót,mert ugysem kívánom:)és hát ott tartok hogy 3-4 havonta ha eljutok valami bulizos társaságba,a buli erejéig még füstölgök de elötte sem utánna senem kívánom:)próbáld ki hátha bejön nálad is:)puszó
Ezt megpróbálom!! Köszönet a tippért. Bár sokszor nem azért gyújtok rá, mert kívánom, hanem ürügyet keresek a pihenésre. Lakásban ui. nincs dohányzás, ki kell mennem és oda van készítve a háztartás legkényelmesebb ülőalkalmatossága! :( Lehet, hogy ezen is kellene változtatni?
Megyek rágyújtok, csak el ne felejtsem mondogatni közben, hogy fujj, de rossz! :mrgreen:
 
Ú

útkereső

Vendég
:DNahh..akkor most elmegyek és rágyujtok...:p
Nem helyes, bár néha még én is megteszem.
Annak ellenére hogy többszöri sikertelen próbálkozás után sikerült abbahagyni az aktiv dohányzást.
Igen csak abbahagyni, nem leszokni, mert igaz hogy több éve elhagytam a cigit, de ha megkivánom akkor egy szivar vagy egy pipa elmegy. Különösképpen télidőben, hosszú estéken jó dolog elszutyakolni egy pipával. :)
.
 

angyalkám

Állandó Tag
Állandó Tag
Látom jó régen nem szoltak hozzá.......... én sohasem dohányoztam igy a témához sem igen tudok hozzászolni, és inkább tornázom minden nap, most éppen meghuzodott a derekam azt hiszem párnapot kihagyok!! Ki tornászik? vagy űz valamilyen mozgást??
 

bogaras

Állandó Tag
Állandó Tag
Én például szeretek pipázgatás közben sétálni, tenni-venni a kertben, úgyhogy egy kis mozgásra mindig kapható vagyok . :mrgreen:
 

bogaras

Állandó Tag
Állandó Tag
Egy érdekes adalék a dohányzási tilalomhoz :

Németország egyes tartományaiban tilos dohányozni az éttermekben máshol nem. Például Ulmban nem lehet, de Neu Ulmban lehet. Nagyon közel vannak egymáshoz így az ulmiak átsétálnak néhány száz méterre dohányozni az éttermekbe és krimókba , nem csoda, hogy a neu ulmiaknál igen nehéz helyet találni, ha valaki csak úgy odamegy. :777:
 

Totu Erika

Állandó Tag
Állandó Tag
Talan elhatarozas kerdese meg egy kis rasegites. Amikor megtudtam, hogy gyereket varok rogton letettem es nem is ereztem kenyszert mindaddig amig szoptattam. Utanna miert gyujtottam ra talan azt nem hataroztam el, hogy utanna sem elek majd e karos szenvedellyel.:mrgreen:

A tanacsom tehat az donsd el komojan,kerj segitseget es addig is ameddig elmulik a vagyad teljesen talalj valamilyen kevesbe karos potcselekvest.:!:

Hogy miert nem csinalom en is ezt? :confused:

Talan meg nem volt idom megbeszelni magammal ezt a kerdest.:99:
 

mong0l

Állandó Tag
Állandó Tag
Akkor hagytam abba, amikor napi egy doboz elment és minden reggel köhögéssel nyitottam. Ekkor gondoltam azt, hogy annyi minden baja lehet, az embernek, direkt minek keresi. Rettenetes volt, mindig savanyúcukorra "gyújtottam", cigi helyett, de úgy egy hónap múlva majdnem megszünt a késztetés.
 
Oldal tetejére