Csak ha akarsz velem beszélgetni

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

b.p.

Állandó Tag
Állandó Tag
Most egyelore el kell bucsuznom, mert megyek az ohazaba egy rovidke kis idore.;) Latjuk egymast a jovo evben!

Tudod, az első reakcióm szomorú volt.
17.gif
El tudtam volna képzelni, hogy személyesen megölelhetlek... Tudom, ez csak nekem lenne élmény, de a fantáziám, tudod...
A második reakcióm is szomorú volt :(, mert hátha gond van itthon, és nincs kedved korpulens csotrogányokat ölelgetni...

Nagyon kellemes ünnepeket kívánok, és azt, hogy találj itthon mindent a legnagyobb rendben.
 

Pufi

Állandó Tag
Állandó Tag
d

Drága Pirikém! nem vagyok kifejezetten udvarias és ez nagy hiba. De ebben az esetben nem pontosan értem a korpulens csotrogányokat kifejezést, mert az nem Te vagy. Vannak az ember életében a meglátni és megszeretni rovatban olyanok akik ezt valóban gerjesztik maguk körül. Ez esetben még azt is hozzátenném, olvasni és megszeretni egy pillanat műve volt. Nagyon örülök a személyes találkozásnak és kivánok Boldog Karácsonyt Neked.
 

b.p.

Állandó Tag
Állandó Tag
Drága Pirikém! nem vagyok kifejezetten udvarias és ez nagy hiba. De ebben az esetben nem pontosan értem a korpulens csotrogányokat kifejezést, mert az nem Te vagy. Vannak az ember életében a meglátni és megszeretni rovatban olyanok akik ezt valóban gerjesztik maguk körül. Ez esetben még azt is hozzátenném, olvasni és megszeretni egy pillanat műve volt. Nagyon örülök a személyes találkozásnak és kivánok Boldog Karácsonyt Neked.
kiss kiss kiss
Drága Pufi! Kölcsönös szeretetünk és nagyrabecsülésünk kifejtése jólesett a lelkemnek. ;)
Nagyon kellemes ünnepeket kívánok az egész családnak. Mirának puszi.
 

Borella

Állandó Tag
Állandó Tag
Na jókor jöttem vissza! Pont elköszönt Hahalman.
Itt is megköszönöm Pirinek, hogy jelezte "igazolt távollétem" okát.
Drága Pufi, leírtam az emlékezősben röviden kálváriámat, hát, ez is jelez valamit az itthoni állapotokról.
De itt vagyok és visszaolvasok lassanként mindenkit, ahogy győzöm, ott és nálad is elsőrorban.
Igaz, az ünnepek táján még többet kell az öregnél lennem, és érzem is hiányát és hátrányát, hogy nem tudok olykor belőletek napra kész lenni. De gondolom, nem ez a lényeg, mindenképpen nagy ajándéka az életnek a társaságotok.
Mirát én is szeretettel üdvözlöm, és mindannyiotoknak kívánok békés, szép Ünnepeket én is, remélve, hogy a két ünnep közt talán lesz időm-módom beszélgetni veletek és pótolni a kényszerű mulasztásokat.
 

Borella

Állandó Tag
Állandó Tag
Nemsokára itt a Karácsony. Számomra mindig a legszebb ünnepek egyike volt. Gyerekkorom karácsonyai anyámmal apám hazavárásában teljesültek ki. (Apám munkaszolgálatos volt a Donnál és január 27-én 1943-ban egy reggelre a lövészárokban megfagyott.) Soha nem jött haza, de arról az eshetőségről anyám elött nem is lehetett beszélni, hogy meghalt. Mi mentünk a fogolyvonatok elé, vittük a virágot, de apám sehol. Felmentünk a kiskápolnához, anyám letette a virágot imádkozott és mentünk haza. Ez volt a szombati program. 1945 szeptember elején a kalauz kiabálta: a Klein nénak vannak e itt rokonai? Melyik Klein nénak, mert 3 volt a városban. A fás Kleinné. Én vagyok a menye mondta anyám. Mire a kalauz, akkor vegye le a 8-as vagonból. 36 kg volt a Nagyi. Ortodox nagyanyám s a katolikus anyám a legjobb barátokká lettek.
Jött az első Karácsony. Anyám ,,melaszból,, csinált szaloncukrot, Selyempapirt apritotta hópehelynek és pattogatott kukoricát fűzött fel cérnára, azzal tekerte körbe a fát. Én megkaptam az unokabátyám elsős könyvét, aminek hiányzott az első 10 lapja. Azóta is rossz a helyesirásom. Arra 10 lapra fogom. Innentől szebbnél szebb, meghatóbbnál meghatóbb karácsonyaim voltak.
Amióta itt élek a Karácsonyok itt is fontosak nekem. Nem vagyok különösebben vallásos, de a zsidó felem mindig ott van a Mártirok ünnepén, apám emlékére, a katolikus felem meg mindig elmegy az éjféli misére. Illetve elment. Itt a Menóra nevű zsidó újságnál kezdtem dolgozni. Igy azonnal megtudtam, hogy zsidó vagyok. Addig ilyen drasztikusan nem találkoztam ezzel a szeparálással. Itt Torontóban elmentem az éjféli misére s ahogy kijöttem valaki rámszólt: Maga mit keres itt. Elállt a lélegzetem. Hirtelenjében csak annyit mondtam: Én még csak, nekem ma itt egy rokonom született, de Te hülye paraszt Te mit keresel itta szeretet ünnepén. Azóta nem járok éjféli misére.
Az idén nagy családi ünnep lesz. Hülye világ! A feleségem és a nővére zsidók, a nővérének van 2 gyereke, az egyiknek az apja nem zsidó, a mi gyerekeink 3/4 zsidók, ehhez még kapcsolódik egy nemzsidó vej és menny. Na mit akartok, lehet ennél szebb Karácsony. Nekem ezt hozta a Jézuska.kiss
Amióta csak belebotlottam a fórumba és a topikodba, rendkívül szeretem az írásaidat, az emlékeidet.
Az a 10 lapos hiány adja meg a soraid bukéját, így egyszerű és így sajátos, csak rád jellemző minden írásod. Mondhatni, utánozhatatlan, mert mindig adsz valami meglepetést, amire nem lehet felkészülni.
Ezt a történetet elmesélted nekünk élőszóban is Pesten, akkor is csak hallgattunk téged, és mint a gyerek a mesét, újra elmondod és újra csak olvasom, hallgatom. Nagyon szép ez az emlékezésed. Szinte irígylésre méltó, ahogy és amikről emlékezel, mert akármilyen szép meg akármilyen tragikus, neked olyan kor jutott osztályrészedül, mikor még teljes sorsokat éltek az emberek. A történelem részese voltál és a legnagyobb nehézségek és drámák közepette is szeretet vett körül, ami mindig kísér téged. Ez a kincs az életben. Jó lenne, ha itt megállnál, és nem engednéd magadba a bántó szándékú, gonosz megjegyzéseket.
Látom, Torontóban is megnyilvánult az antidemokratikus emlőkön nevelkedett, diktatúrákon és feudalizmuson edződött, ideológiai és szemléleti korlátoktól beszűkült agyú és lelkű mindenkori honfitársunk, hogy mindenütt otthon érezhessük magunkat:(. De ne hagyd magad, Bp-nek, Spankynak igaza van.
(Közben fél szemmel épp az Anna Frank naplója alapján készült játékfilmet nézem, Ragályi az operatőre, az ilyen történeteknél el kéne gondolkodnia mindenkinek, hova vezet az, ami így kezdődik: maga mit keres itt...

És ha a film minden részlete igaz eseményeken alapul, akkor Anna Franknak volt egy Cirmi nevű cicája... Kár, hogy a történészek nem tartják nyilván az emberek produkálta háborúk és kegyetlenségek állat-áldozatait és azok tragikus sorsát. Én tudok idős ismerőstől első világháborúban szolgált farkas-kutyáról, aki hősiesen szolgált a fronton gazdája mellett és idegbeteg kutyaként halt meg az elszenvedett traumák miatt.)

Az én karácsonyaim már évek óta az elmúlás árnyékában telnek. Kevesen maradtunk és egyre szomorúbbak a karácsonyok. Végülis, ha visszanézek, már látom, hogy valahogy a munka és mellette az öregek istápolása elvitte az éveimet, lemaradtam arról, hogy a magam karácsonyait a magam köreiben éljem meg. Örülj a nagy családodnak, ennek öröme nem mérhető azzal a szomorú tapasztalattal, amit bunkók megjegyzése jelent.
 

Pufi

Állandó Tag
Állandó Tag
kk

Valamikor régen - 1974 karácsonyán - is egy esett a hó, Detroitban, mint ma itt Torontóban. Egy hazai műsort vittünk körbe Északamerikában. A húzónév a Kabos Laci volt, de mellette ott volt a fiatal Koós Jani és a Koncz Zsuzsi, na meg a Scorpio zenekar Freinreisz Karcsi vezetésével. Talán annyi külömbség van a két hóesés között, hogy a detroiti hóesésnél éppen a highway-n voltunk egy kocsiban. Immár 3 órája se előre, se hátra. Na persze az énekes is csak ember, neki is müködnek az ingerei és hát pisilni kellett valakinek. A fiuk végén megmentették a helyzetet 3 pokrócból egy paraván alkottak - és udvariasan háttal álltak a produkciónak - és minden sikerült.
Szeretem a havat. Lehet, hogy valami eszkimo vér is van bennem. Bár a hidegért - minusz 30 is szokott lenni errefelé - nem rajongok, de a havat szeretem. A bátyám aki Ausztráliában adja elő 56 óta nem látott havat. Nem cserélnék vele. Megvan ennek a maga szépsége. Tudom - mondja ilyenkor a nejem, neked minden tetszik ami másnak nem. Nincs igaza. Szerintem nem vagyok egyedül ezzel a hóval.
Amikor a fent emlitett turnézás második menete után - Kazal show - tönkrement a vállalkozó és itt álltam télviz idején lakás és állás nélkül, nosztalgiával gondoltam a Szabadság tér 15-re és kérdezgettem magamtól, mi a túrót keresek itt? De a kocsmáros akinél a ,,csapat,, általában étkezett rámkérdezett, hogy akkor most mit csinálsz? Nem tudom.
Felveszlek portásnak, kapsz 80 dollárt és kaját. Lakás? - kérdeztem vissza. Az sincs? Na persze megoldotta, hisz a takaritó nőnek volt 2 kiadó szobája. A munkához egyetlen utasitása volt: a Vágottszájú Simon és a Gólya nem jöhetnek be mert mindig verekedést provokálnak. A Simon kissé kövérkés és el van vágva a szája. Valami verekedéskor megkéselték.
Na beálltam a Kazaltól leörökölt piros szmokingba az ajtóba, nagyokat köszöntem és megtanultam elfogadni a borravalót. Sőt hétvégére kaptam 2 asztalt amit eladhattam némi jattért olyanoknak akik nem foglaltak előre asztalt. Éltem világom, amikor is megjött a Vágottszájú Simon. Sajnálom Uram - azt hittem ez meghatja - de egy árva székünk sincs. Menjen a francba engem vár a góré. S erre meglökött. Ide figyeljen uran ne tapogasson mert berakor abba a virágágyásba - ami tele volt hóval. Erre nekem ugrott, kiabálás és sikerült hátracsavarnom a kezét és beletettem a ládába. A zajra kijött a góré és igy: Kovács úr, hát hol van? Nem tudom tovább tartani az asztalt. És bevitte. Kovács úr kifele menet csak annyit mondott: meglátszik, hogy a góré Béres egy bivalyt szerződtetett. (Béres Gábor volt a góré):555:
 

b.p.

Állandó Tag
Állandó Tag
:):) Aranyos a Vágottszájú története! Végülis annyi információd volt, amennyit kaptál, és nem volt elégséges... :):)

A havat régen én is szerettem, különösen a vidéki havat, ami nem vált szurtos latyakká két pillanat alatt. Ma már olyan pocsék szempontjaim is vannak, hogy én vagyok az a valaki, akinek el kell takarítani. Bár a szomszédom nagyon rendes, be szokott segíteni, de a maradék is sok. Meg a letaposott hó csúszik és én olyan boldogtlan tudok lenni, ha nem tapad a talaj a lábam alatt. :mrgreen:
De a frissen esett, ropogós hó, ami pelyhes, kicsit nedves és a fákat és bokrokat pompázatosan lepi el, hát az gyönyörű. ;)
 

Pufi

Állandó Tag
Állandó Tag
s

Ki született ezen a napon, amit sokáig ünnepelni kellett?

Ebből ugyanis kiderül, hogy ki mikortól egzisztál e sárgolyón.
 

b.p.

Állandó Tag
Állandó Tag
Ki született ezen a napon, amit sokáig ünnepelni kellett?

Ebből ugyanis kiderül, hogy ki mikortól egzisztál e sárgolyón.

1944-től, jelentem!! :mrgreen::mrgreen:
Dzsugasviliék Józsefnek keresztelt fia ünnepelte ezen a napon a születését!

Én még az isiben gyűjtöttem virágocskákat a jó feleleteimmel meg a jó magatartásommal. Az Ica Pajtásnak titulált tantónéni a virágocskákba beleírta a gyerek nevét és felragasztotta egy böhöm rajzlapra. Kellő ügyességgel a sok-sok virágocskából koszorút kerekített, azt küldtük el Józsi bá születése évfordulójára. Én meg kisgyerek fejjel elgondolkoztam azon, hogy de jó lehet neki, annyi mindenkitől kap szép ajándékot a szülinapjára. :mrgreen::mrgreen:

\\m/

Igyekeztem a rejtvényből másnak is hagyni.... :) Ki lehetett ez a József?
 

Spanky

Állandó Tag
Állandó Tag
Amikor a fent emlitett turnézás második menete után - Kazal show -

Hat Pufi, mindha tegnap lett volna.
Emlekszel mikor felvittuk Kazal Laci bacsit a torontoi Magyar konzulatusba es ott eloadta a "Tudomanyos borkostolast".
Ha jol emlekszem a Magyar nagykovet vagy Konzul volt a nezok kozott.
En es a Hosszu ultunk egyik asztalnal es a Feher meg a Rado lanyokat csabitottuk. Az eloadas utan Laci bacsi oda ult mellenk es kerdezoskodot, hogy mikor jottunk el Magyarorszagrol, merre laktunk otthon, na meg hogy smint jutottunk ki, stb.
Egy kis beszelgetes utan nagyot sohajtott es azt mondta, "jol tettetek, hogy eljottetek sracok".
Istenem, mindha tegnap lett volna.

http://www.youtube.com/watch?v=tu-cWQ5po9M&feature=related
 

Pufi

Állandó Tag
Állandó Tag
Spanky

Hogy emlékszem-e? Emlékszem arra is Spanky, hogy segitettek szerelni. (hangerősitő) Erről a borkostolóról van még egy storym. New Yorkban az ENSZ missión voltunk vendégek. Hollay volt a nagykövet és Mária a felesége régi kumcsaftom volt. Még szegény Ősz Ferivel humoros interjukat vettünk fel és a Hollay is benne volt a csapatba. A lakásukon volt a felvétel és a felvétel közben eldurrant az egyik lámpa halogén izzója, le a perzsa szőnyegre, na az meg a természetéből eredően azonnal meggyuladt. Szóval a Mária egy életre a szivébe zárt, s ime New Yorkban megint ő volt a háziasszony. A Kazal ott is előadta a borkostolót. A Máriának fogalma sem volt, hogy a műsorban ez kamu pia szines viz. Ő viszont kedveskedni akart a Kazalnak és igazi bort fehéret és vöröset tett az asztalra. Mondanom sem kell Laci bácsi ugy bepiált a szám végére hogy szinte tántorgott. De az nem is lett volna baj, de végighányta a szőnyeget. A Mária rámnézett, s azt mondta mondja Pufi maga szőnyere specializálta magát? S aztán egy jót nevettünk és amikor elbucsuztunk, akkor odasugta:nem haragszom. Na Spanky mikor is volt ez? 1975 tavasszal.
 

Spanky

Állandó Tag
Állandó Tag
Hogy emlékszem-e? Emlékszem arra is Spanky, hogy segitettek szerelni. (hangerősitő) Erről a borkostolóról van még egy storym. New Yorkban az ENSZ missión voltunk vendégek. Hollay volt a nagykövet és Mária a felesége régi kumcsaftom volt. Még szegény Ősz Ferivel humoros interjukat vettünk fel és a Hollay is benne volt a csapatba. A lakásukon volt a felvétel és a felvétel közben eldurrant az egyik lámpa halogén izzója, le a perzsa szőnyegre, na az meg a természetéből eredően azonnal meggyuladt. Szóval a Mária egy életre a szivébe zárt, s ime New Yorkban megint ő volt a háziasszony. A Kazal ott is előadta a borkostolót. A Máriának fogalma sem volt, hogy a műsorban ez kamu pia szines viz. Ő viszont kedveskedni akart a Kazalnak és igazi bort fehéret és vöröset tett az asztalra. Mondanom sem kell Laci bácsi ugy bepiált a szám végére hogy szinte tántorgott. De az nem is lett volna baj, de végighányta a szőnyeget. A Mária rámnézett, s azt mondta mondja Pufi maga szőnyere specializálta magát? S aztán egy jót nevettünk és amikor elbucsuztunk, akkor odasugta:nem haragszom. Na Spanky mikor is volt ez? 1975 tavasszal.

Igen 1975 tavasz.
Na nekem ez a datum sokat jelent. Akkor kaptam meg a kanadai allampolgarsagot. :)
 

Borella

Állandó Tag
Állandó Tag
1944-től, jelentem!! :mrgreen::mrgreen:
Dzsugasviliék Józsefnek keresztelt fia ünnepelte ezen a napon a születését!

Én még az isiben gyűjtöttem virágocskákat a jó feleleteimmel meg a jó magatartásommal. Az Ica Pajtásnak titulált tantónéni a virágocskákba beleírta a gyerek nevét és felragasztotta egy böhöm rajzlapra. Kellő ügyességgel a sok-sok virágocskából koszorút kerekített, azt küldtük el Józsi bá születése évfordulójára. Én meg kisgyerek fejjel elgondolkoztam azon, hogy de jó lehet neki, annyi mindenkitől kap szép ajándékot a szülinapjára. :mrgreen::mrgreen:

\\m/

Igyekeztem a rejtvényből másnak is hagyni.... :) Ki lehetett ez a József?
Íme a megfejtés: egy csábos dús bajusz, egy retusált elbaltázott bal alsó kar, egy gyanús multú grúz ürge, boldog pajtások százezrei és hullák milliói. Ő született, még ha ezt nekem hálistennek már nem kellett megünnepelnem.
 

Borella

Állandó Tag
Állandó Tag
Valamikor régen - 1974 karácsonyán - is egy esett a hó, Detroitban, mint ma itt Torontóban. Egy hazai műsort vittünk körbe Északamerikában. A húzónév a Kabos Laci volt, de mellette ott volt a fiatal Koós Jani és a Koncz Zsuzsi, na meg a Scorpio zenekar Freinreisz Karcsi vezetésével. Talán annyi külömbség van a két hóesés között, hogy a detroiti hóesésnél éppen a highway-n voltunk egy kocsiban. Immár 3 órája se előre, se hátra. Na persze az énekes is csak ember, neki is müködnek az ingerei és hát pisilni kellett valakinek. A fiuk végén megmentették a helyzetet 3 pokrócból egy paraván alkottak - és udvariasan háttal álltak a produkciónak - és minden sikerült.
Szeretem a havat. Lehet, hogy valami eszkimo vér is van bennem. Bár a hidegért - minusz 30 is szokott lenni errefelé - nem rajongok, de a havat szeretem. A bátyám aki Ausztráliában adja elő 56 óta nem látott havat. Nem cserélnék vele. Megvan ennek a maga szépsége. Tudom - mondja ilyenkor a nejem, neked minden tetszik ami másnak nem. Nincs igaza. Szerintem nem vagyok egyedül ezzel a hóval.
Amikor a fent emlitett turnézás második menete után - Kazal show - tönkrement a vállalkozó és itt álltam télviz idején lakás és állás nélkül, nosztalgiával gondoltam a Szabadság tér 15-re és kérdezgettem magamtól, mi a túrót keresek itt? De a kocsmáros akinél a ,,csapat,, általában étkezett rámkérdezett, hogy akkor most mit csinálsz? Nem tudom.
Felveszlek portásnak, kapsz 80 dollárt és kaját. Lakás? - kérdeztem vissza. Az sincs? Na persze megoldotta, hisz a takaritó nőnek volt 2 kiadó szobája. A munkához egyetlen utasitása volt: a Vágottszájú Simon és a Gólya nem jöhetnek be mert mindig verekedést provokálnak. A Simon kissé kövérkés és el van vágva a szája. Valami verekedéskor megkéselték.
Na beálltam a Kazaltól leörökölt piros szmokingba az ajtóba, nagyokat köszöntem és megtanultam elfogadni a borravalót. Sőt hétvégére kaptam 2 asztalt amit eladhattam némi jattért olyanoknak akik nem foglaltak előre asztalt. Éltem világom, amikor is megjött a Vágottszájú Simon. Sajnálom Uram - azt hittem ez meghatja - de egy árva székünk sincs. Menjen a francba engem vár a góré. S erre meglökött. Ide figyeljen uran ne tapogasson mert berakor abba a virágágyásba - ami tele volt hóval. Erre nekem ugrott, kiabálás és sikerült hátracsavarnom a kezét és beletettem a ládába. A zajra kijött a góré és igy: Kovács úr, hát hol van? Nem tudom tovább tartani az asztalt. És bevitte. Kovács úr kifele menet csak annyit mondott: meglátszik, hogy a góré Béres egy bivalyt szerződtetett. (Béres Gábor volt a góré):555:
Na ez a Kazal-sztori teljesen új! Pufi, Mi van még a tarsolyodban?
Kazalt egyébként Kalocsáról ismerte nevelőapám, az első házasságánál esküvői tanú volt, azt mondja, aranyos ember volt.
Ez a detroiti Koncz Zsuzsa 1975-ből, azt mondtad, valahol van képed is róla! Hátha megtalálod!kisskiss:656:
(Egyébként most lesz december végén az Arénában az őszi-téli koncertsorozata utolsó előadása, a vidéki turnékból kettőre eljutottam a "kiállítási csapattal", fergeteges volt. Ott leszek ezen is, ha le nem robbanok addig, mert sajna ez a tél most betesz nekem, pedig még nincs is hó...:()
 

garibaldi

Állandó Tag
Állandó Tag
Na megvagy Borella! Szép jóestét kívánok Pufi!

Sztálin az én nagy tévedésem. Meg még sokaké persze. Az enyém azért, mert kiskoromban volt egy bélyegem. Rajta egy huncutul mosolygó nagybajuszos bácsi, nevetőráncokkal a szeme sarkában és ezen bizony ő volt. Még ma is, így vénen, sokkal több tapasztalattal is átverne engem egy ilyen fazon és azt hinném róla, hogy jó ember.
 

Pufi

Állandó Tag
Állandó Tag
ss

Bori jól feleltél, egy külön beigli jár érte. Igen Sztalin és 1953 tavaszán meghalt. De ha nem halt volna meg, akkor én még mindig a Kisújszálási Állami Gazdaságban a kitelepitésben tölteném a napjaimat. Ahogy meghalt júniusban jött elősyör miniszterelnöknek a Nagy Imre, aki feloszlatta a kitelepitést.
Rafinált ravasz róka volt. A Roosweltet is és a Churchillt is megmajmolta Jaltán. Ami a döbbenetes egy mai felmérés szerint a mai Oroszországban az ötödik a népszerűségi listán. Ja kérem !:555:
 

Borella

Állandó Tag
Állandó Tag
Pufinak pár igazi havas kép. Idén november végén készítettem, mikor leesett az idei első hó, azóta nem követte újabb hóesés, csak eső, szél, nyirok, randa idő. Ez pazar volt, a Lipótmezei úton mentem fel a behavazott lépcsőn a Széher úti kórházba az öreg vérnyomás-leletéért, hazafele seggre is estem. Ez gyönyörű valóban, főleg ha nem kell rohanni időre meg a városon keresztül átbumlizni.
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére