Csak ha akarsz velem beszélgetni

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

Keliger Mara

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia Pufi! én nagyon új tag vagyok megnéztem az interjút amit Dr Frank Tiborral készítettél,óriási nem találok szavakat egy darabig küszködtem a könnyeimmel,kavarognak az érzéseim büszke vagyok,hogy ilyen magyarjaink vannak mint Frank Tibor,de olykor kétségbeesett mikor az összetartásról esik szó valóban ilyenek vagyunk...és nem tudom mikor változunk....Köszönöm élmény volt a műsorod.
 

Pufi

Állandó Tag
Állandó Tag
Jaj nagyon örülök, hisz igy nyer értelmet az a munka amit immár 35 éve csinálok. Köszönöm, kedvesek vagytok, adjátok tovább a cimemet www.kmtv.ca onnan menjetek az INTERJUINKra, majd ott Frank Tibor.
 

Pufi

Állandó Tag
Állandó Tag
Keliger Mara Isten hozott, gyere máskor is. Ezen az oldalon ,,örömszerzés,, folyik. Ugyanis tiszteljük egymás véleményét. Még akkor is.<SCRIPT type=text/javascript> vbmenu_register("postmenu_1350240", true); </SCRIPT>
 

Pufi

Állandó Tag
Állandó Tag
sss

Drága Judit
400 kanadai dollár a bruttó havi fizetése egy átlag embernek, aki bérből és fizetésből él, mondjuk én ezt három műszakban teszem.[/QUOTE]
együttérzek Veled.
Korábban volt egy közgazdászom - Rónai - aki szintén innen ment haza és az itt szerzett tapasztalataival szeretne otthon segiteni. Az ő példája számomra nagyon érdekes volt. Azt mondta: Az alkotmányt Rákosiék csinálták és az első pontja kimonta, hogy az államplgárnak joga van a munkához, a lakáshoz, az ingyen orvosi ellátáshoz, a tanuláshoz. Kettes pont, mindezért teljes loyalitással tartozik a ,,hazának,,. 1989-ben a Kerekasztalnál alkotmány módositás volt. Az egyes pontot ugy ahogy volt meghagyták, a kettes pontot viszont elvetették. Na itt tartunk ma, mondta Rónai.
Azaz az nem megy hogy a szocializmusban megszerzett javakat megtartva kapitalista igényekkel lépünk fel. Ez nem Mo-on, de sehol a világon nem dolgozik. Természetes egy személyre lebontva - pl a Te esetedben - katasztrófális lehet, de a megoldása fájdalmas.
Kanada egy gazdag ország, nem akarom sorolni, hogy mióta egzisztál itt a kapitalzmus stb... De azért amikor idejöttem csak kapkodtam a fejem. Ez sincs, az sincs. Ez se jár, az se jár...
A fiam sokáig itthon lakott. Már dolgozott, pénzt keresett. Az anyja közbejárására nem kellett hazaadnia semmit. Kiment a konyhába kinyitotta a fridzsit és azt mondta: nincs itthon tej? Nincs mondtam. Tudod kisfiam se anyád se én nem iszunk tejet, ha Neked ez fontos vedd meg magadnak. Nemsokra rá a gyerek elköltözött. Egyszer hazajött vacsorára és kérdezem, hogy izlik a szabadság? Azt mondja: képzeld Daddy tegnap még a WC papirt is meg kellett vennem. Semmi baj kisfiam, csak el ne feledd, hogy ez ezentúl már mindig igy lesz.
 

m.szolar judit

Állandó Tag
Állandó Tag
Köszönöm Pufi!
Aranyos a történeted és gondolom azóta a kisfiad megoldotta az önállósággal járó gondokat.
Ne ért félre én nem panaszként írtam a helyzetet, csak azért, hogy némi rálátásotok legyen az egyszerű emberek gondjaira. Egyébként én a reformok mellett vagyok, csak tudod itthon az a baj, hogy a megszorítások elérnek bennünket, csak a lényeg marad el, a reform! A riporttal kapcsolatban a túlzott segélyezés valóban ostoba pénz kidobás. Senki sem szorulna segélyre, ha lenne biztos munkahelye, és a normális megélhetéshez mért fizetése. Ahogy hallgattam dr. Frank Tibort a megoldásokkal kapcsolatban, Jézus szavai jutottak eszembe:" Ne halat adj az éhezőnek, tanítsd meg halászni." Örök igazság!
 

siriusB

Állandó Tag
Állandó Tag
Már bánom, hogy Pirinek azt mondtam, hogy a dohányzás káros az egészségre...:mrgreen: Azóta nem látom.:(
 

b.p.

Állandó Tag
Állandó Tag
Már bánom, hogy Pirinek azt mondtam, hogy a dohányzás káros az egészségre...:mrgreen: Azóta nem látom.:(
Igen! Amióta megtudtam, folyamatosan figyelem az állapotomat, grafikonokat vezetek róla és egyre rosszabbul érzem magam! :mrgreen::mrgreen: Kár volt belém az információ!
 

Pufi

Állandó Tag
Állandó Tag
b.p.

már elmondtam mindent, amit mondani tudok.[/QUOTE]
irja b.p. Én meg azt hogy ha ha ha... Hát persze... Ha nem ismernélek, hinnék Neked...
De kétségtelen, hogy vannak időszakok, amikor az ember ,,impotens,, lesz és semmi nem jön. Márpedig akkor megette a fene. Mindig úgy irigyeltem azokat akik renszerességgel tudnak irni. Mikor azt mondja pl egy iró, hogy ,,napi 6 órát irok,, akkor mindig rájövök, hogy valószinű ez is az egyik oka lehetett, hogy nem lettem iró. Közben azért mindig elkövetem azt a marhaságot - legutóbb a lapomban (Menora) -, hogy kitalálok magamnak valami rovatot (ez esetben Heti morgolódásaim cimmel.) s aztán a magam ötletének a rabja leszek. A nagyobbik baj ha az olvasók megszeretik és ha véletleül nem irok - mert nem jön az ihlet - akkor már szól is a telefon: szerkesztő úr hol vannak a morgolódásai? Tudja a 3 oldallal kezdem olvasni a lapot - ott szokott lenni a morgolódás - ami önmagában véve kurva jólesik, csak iszonyatos. Hányszor? - ott ülök a computerem elött és semmi nem jut eszembe. Mer ha eszembe jut azt akkor egyszusszra leirom. Szinte soha nem javitok. Ennek persze meg van az a hátránya, hogy sok hülyeség benne marad a morgolódásaimba, de hát én ilyen vagyok. Sokáig azt kerestem, miért népszerű a morgolódás? Egyszer aztán megkérdeztem az egyik telefonálómat, miért azzal kezdi olvasni a lapot? Azt mondta szószerint: mert azt nekem irta, többi meg politikai humbuk, bár az se rossz. És igaza van. A szándékom az ,,olvasónak irni,, Igy egyesszám első személyben. Akkor Vele vagyok, ott a hétköznapjaiban, a gondjaival együtt. S még valami, molnárferenci dramaturgián nöttem fel - mondom időnként kissé nagyképüen, pedig igaz - tőle tanultam egyszerűséget. Amikor előszr olvastam a A Pál utcai fiukat... sikitoztam az örömtől. Felfedeztem, hogy minden üzente a legtökéletesebb módon landolt nálam s aztán játszottam a darabjait és csak erősödött bennem ez a hit. Ma azt gondolom az egyszerűség adottság, ajándék az élettől. Bár az enyém nincs igazán ,,becsomagolva,, de ha arra jó, hogy az ,,olvasómat,, arra ,,kényszeriti,, hogy velem kezdje olvasni a lapot, akkor talán jó uton vagyok.
Persze kérdezhetnétek, miért filozok ezen? Mert az utóbbi időben látom, hogy a hazi ,,nemzedék,, bajban van. A Kádár rendszeben fantasztikus teljesitményekre sarkalta a művészeket a ,,tilos,,. Kialakult egy szimbólum-rendszer amiben mindent el lehetett mondani. Illetve amit még akkor sem azt az Aczél elvtárs betiltotta. De azért megszülethetett a Szegénylegények, az Apa, a Párbeszéd stb... és akár a Csurka Döglött aknája vagy a Házmester siratója, megannyi könyv, történet. Ma azonban még 20 év után sem tudják kezelni az új ,,mindent szabad,, helyzetet a Kádár rendszerben szocializálódott nemzedék. Hogy a fiataljaink, akik már ma nőnek fel merre tartanak, az még nekem nem egészen látható. Persze ebbe belejátszik gondolom az is, hogy nincs velük napi kapcsolatom.
Szóval mit irt a b.p.? már elmondtam mindent, amit mondani tudok.
Ne hiszek Neked b.p.
 

Borella

Állandó Tag
Állandó Tag
Na ez szép! Végre jövök, nem is keveset bajlódtam a gondolataimmal, erre mint rendre mostanában, lefagyott az egész... Még jó hogy elszállás előtti pillanatban lementettem! Állítólag február végéig vacakol velünk a szerver, Santane beszélt Goyoval.
Akkor visszamásolom:

Szia drága Pufi, én meg úgy elhavazódtam, hogy már be se merek jönni, annyi visszaolvasnivalóm lett.
Sok a gondom az öreggel, bedöglött a hűtőszekrényem, lótok-futok, keveset voltam itthon, akkor meg rámtört az animált betű mánia és jó néhány éjjelt elvacakoltam vele, Santane, Barbi, Tájdi és Garibaldi adták a löketet, aztán nem bírtam abbahagyni, ráadásul ez az új profiloldali üzenet elviszi már az elején az összes fórumozási időmet, pedig nagyon kedves ötlet, de időigényes, ha az ember meglepi képeket keres, a topikokra már nem is jut időm, szóval csak úszom, úszom egyre jobban szanaszét, a saját levelezésem hullámai összecsapnak a fejem felett, meg egyéb dolgaim is, erre most lerobbantam, lázas vagyok, megfáztam, nyomom az ágyat, szervezem a nevelőapám helyettesítő látogatását itthonról és dögrováson vagyok.
Na csak ez van, mondanivaló dolgában meg úgy vagyok, ha olvasok valamit az kivált belőlem olykor reakció-hullámot, és akkor a közlési kényszerem győz, én sajna nem vagyok olyan bölcs, mint B.p.

Fentebbi eszmefuttatásodhoz is hirtelenjében azt kell hozzátennem: igen, nálam például a Koncz-Illés mánia is a kimondhatatlan dolgok művészi és nekem tetsző kimondását jelentette, Bródy a sorok mögötti írás mestere volt a maga műfajában, az ember ezzel lázadt, ezzel kacsintott össze a másikkal. És valóban, az u.n. szabadság ezt a virágnyelven való kommunikálást vette el tőlünk, amit olyan jól megszoktunk és a lelkünket-agyunkat is stimulálta. Eltartott egy ideig, míg megszoktam, hogy a sorok mögötti tartalomnak nincs többé jelentősége, de ez engem nem sújtott le. Örültem akkor még a szabadságnak. Az más kérdés, hogy azóta kiderült, nem nagyon tudunk vele élni. A sokáig megkötözött lelkek menekülnek a bilincs biztonságának illúziójához.
Ami kifejezetten bántó, az a totális káosz és értékzüllés, az, hogy a demokrácia törvényei és lehetőségei nem építették be maguk közé az alapvető etikai, erkölcsi elvárásokat, hogy végtelen a variáció a törvények, helyzetek kifacsarására, az átláthatatlan ügyletekre, az országot romboló önző és befolyásos gazdasági, politikai és más erők kiismerhetetlen működésére. Na ebbe ne menjünk bele, te is ízelítőt kaptál a házad táján, mit meg lehet csinálni "törvényesen".
A fiatalokról meg az a véleményem, bár felületes a rálátásom, a médiák és az utca népe nagyjából, meg értesüléseim pedagógus testvéreimtől és ismerőseimtől köreikről, hogy szellemi-lelki töltetük katasztrofális. Tisztelet a kivételnek, azok mindig vannak. De a teljes felületesség, semmi tudás, semmi ismeret, semmi tájékozottság, semmi érdeklődés, bulvár életfelfogás, ez jellemzi őket, nagyjából ezt látom, az egyetemeken kis gazemberek ülnek tömegével, élnek tanuláshoz való jogaikkal és hátráltatják a tanárt az oktatásban, agresszívek, rombolnak, nem tudnak semmit, szokta is nekik mondani egy Koncz-os barátom, aki vízügyi témában ad elő a TTK-n, hogy reméli, nem látja viszont őket a szakmában.
Ahogy meg a többségük viselkedik az utcán, köztereken, plázákban, az meg egyszerűen ellenszenves, megint csak tisztelet a ritka kivételnek.
Én nem tudom, milyennek láttak engem akkoriban az idősebbek, de úgy emlékszem, állandóan lobogtam és lelkesedtem. Ha akkor a mai technikáknak és lehetőségeknek csak a töredéke rendelkezésre állt volna, én repültem, szárnyalltam volna. Ezek meg fád pofával veszik tudomásul az összes jót, jár nekik minden, teljesen természetes, hogy minden van. Pedig még nem tudják, hogy nincs.

Legözelebb veled kezdek, megfogadtam, és visszalapozok a Magyar Ház témáig, ahol elmaradtam.
 

Borella

Állandó Tag
Állandó Tag
2116.gif
2121.gif
2106.gif
2109.gif
:rolleyes:
2316.gif
2321.gif
2306.gif
2309.gif
:mrgreen:
p.gif
u.gif
f.gif
i.gif
:neutral:
p.gif
u.gif
f.gif
i.gif
:rolleyes:
p.gif
u.gif
f.gif
i.gif
:confused:
p.gif
u.gif
f.gif
j.gif
:?
ABC2100P.gif
ABC2100U.gif
ABC2100F.gif
ABC2100I.gif
:D
p.gif
u.gif
f.gif
i.gif
:5:
p.gif
u.gif
f.gif
i.gif
:ugras:
691_25.gif
691_30.gif
691_15.gif
691_18.gif
;)
p.gif
u.gif
f.gif
i.gif
\\m/
p.gif
u.gif
f.gif
i.gif
:..:
Na ilyenekkel vacakolok napok óta:D
 

Pufi

Állandó Tag
Állandó Tag
visszalapozok a Magyar Ház témáig, ahol elmaradtam.

Jaj ne! Szeretnék túllenni rajta. Szégyelem magam ha erre a témára gondolok. Megalázottnak érzem a ,,magyarságom,, amibe 35 kemény évem van. Nem szeretném. Kedves vagy, de most eljutottam oda: ennyi volt. Teszem a magam dolgát. Zömmel eddig is ,,egyedül,, voltam, meg a közönségem. Ha sikerült őket boldoggá tennem, - mert ez volt a célom - akkor megérte. Ha nem, akkor bocs.
Annyi erőm talán még maradt, hogy az üzeneteimet veszi még az a réteg, akiknek szánom. S ez a legfontosabb. Boldog csak úgy lehetek, ha kikapcsolom a körülöttem zajló iszonyatot. Vagy tudok teremteni magamnak ismét egy sikeres nekilódulást vagy valóban a legnehezebbet választom, visszavonulok teljesen. Egy értelmiségi klub képei most rajzolódnak. Talán...
 

Pufi

Állandó Tag
Állandó Tag
tegnap kaptam egy telefont

tegnap kaptam egy telefont, - na nem ajándékba - csak úgy felhivott valaki s csak mondta, mondta... Megpróbáltam félbeszakitani, de nem lehetett. S amikor a végén azt mondtam: Te öreg ez engem nem érdekel, akkor azt mondta, hogy hát miért nem mondtam hamarabb, akkor nem beszélt volna ennyit fölöslegesen. Azt gondolom ez a kis ,,esemény,, sok mindenre választ ad, ha az ember a saját háza (közössége) táján söpröget. A kommunikácó fontos része az életünknek, mégis milyen felületesen bánunk vele. Igy aztán a szembeállások ,,megkövesednek,, nem oldódnak, néha brutális formát öltenek s ilyenkor ebből elmenekülni kényszerül az ember. Azt hiszem itt tartok ma és ezért irtam Neked kedves Bori, hogy nem akarok semmiféle véleményt nyilvánitani, még akkor sem ha ezzel ,,ők,, gyöztek, elérték amit akartak, befogják a számat. S ez fontos számukra, mert még mindigott tartanak, mint 1978-ban amikor Vörösváry úr legalább a szemmbe mondta: úgy kellene maga nekünk, mint egy falat kenyér, de amig én itt leszek, addig ide be nem teszi a lábát. Ime az utókor is betartja mindezt, holott ma már rég nem akarok még ,,bemenni,, sem. Ezért szeretném lezárni ezt a témát. Köszönöm ha elfogadjátok a döntésemet.
 

FLAMINGO

Ne kérj hozzáférést! Ha jár, a rendszer ADJA.
Fórumvezető
Kormányos
Kedves Vili!
Először csupán az előző beírásod olvastam és rögtön megfogalmazódott bennem, hogy lebeszéllek róla, valahogy így:

Bár én csak a magam véleményét írhatom le, de gondolom (vagy legalábbis remélem), hogy a többiek is egyetértenek azzal, hogy kár lenne bezárni ezt a témát.
Sokan hozzászólunk több-kevesebb értelemmel és tartalommal, még többen olvassák és remélhetőleg élvezik a Te írásaid id és a többiek észrevételeit is.
egyébként nem hinném, hogy a Te szád olyan egyszerű befogni, ha Te nem akarod.


Aztán megláttam a Borinak szóló ezt megelőzőt és "elkanyarodtam".

Persze ha Te a "házas" témára értetted, akkor az a Te döntésed. (Nyilván a teljes topic lezárása is a Te kompetenciád, pontosabban a Tied és a végrehajtó Melittáé.)

Majd oldandó a téma komorságát egy könnyedebb záróakkordot illesztettem a beírásomhoz:

De, hogy kis hazánkkal kapcsolatban is írjak valamit - itt sem mások a magyarok.
Van például egy jó sörreklámunk, ami egyébként szerintem elég jó országimázs építő is.
De már megvan hozzá a "magyarítás" is.
Egyébként az alapötletet természetesen a kanadaiaktól loptuk(ták) - a Kanada sör kapcsán.

Természetesen először a dőlt betűs részeket kalapáltam be, aztán nem akarván veszni hagyni a (csupán számomra értékes) soraimat:-D - inkább magyarázó keretet adtam hozzá.


És ha már ennyit küszködtem, kívánom, hogy
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére