Csak ha akarsz velem beszélgetni

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

siriusB

Állandó Tag
Állandó Tag
Az en anyukamat is nagyon nehezen tudtam meggyozni hogy egy 4 szobas 2 furdoszobas hazat keptelenseg fentartani 1 nyugdijbol.
Itt mikor az ember nyugdjas akkor eladja a hazat es kisebbet vesz amit meg fent tud tartani mikor agg korba er es szukseges masok segitsege, bemegy egy olyan garzon fele lakasba ahol van minden tarsalgo etterem stb.Ha lebetegszik akkor tovabb koltozik olyan helyre ahol napi ellatasarol gondoskodnak az idok vegezetig.
Hiaba van kifizetve itt egy haz pl egy idos nyugdijas parnak, ha tobb mint a fele nyugdijuk ra megy az ingatlan adora es a rezsi koltsegre bizony meg kell gondolniuk mire i skoltenek vagy kisebb ingatlant vasarolnak a nagyobb helyet.Aki nem igy tesz az a felretett penzebol egesziti a kiadasait. Termeszetesen sokan gondoskodtak a magan nyugdijrol stb.

Na ez az, amit itt nálunk, a szocializmusban szocializálódott emberek nem képesek felfogni! Az irigyelt és vágyott kapitalizmusban az embereknek saját magukról kell gondoskodni és mindig figyelembe kell venni a lehetőségeiket és az országuk lehetőségeit! Amit nem engedhet meg magának az után nem vágyakozik és bizony még az igényeket is néha kicsit lejjebb kell szállítani. Azzal, ha panaszkodik, háborog, újjal mutogat azokra, akik miatt neki most nagyobb terheket kell vállalnia, nem lesz könnyebb az élete, de ha képes megelégedni kevesebbel, akkor igen. Egyfolytában összefogásról papolni, közben pedig az ország egyik felét ellenségnek tekinteni és az adót fizetni már vagy még nem képeseket kirekeszteni és felesleges teherként kezelni... na ez nem éppen "keresztényi" cselekedet, pedig ugye ez az alap értékrend része!
 

FLAMINGO

Ne kérj hozzáférést! Ha jár, a rendszer ADJA.
Fórumvezető
Kormányos
Ezt értsem úgy, hogy jobban járt volna az ország, ha nem a gumigyárnak adjaák azt a pénzt munkahelyteremtésére, hanem mindjárt ott hagyják a költségvetésbe, így aztán nem kellene ingatlanadót fizetni, úgy mint más országokban, annak akinek van ingatlana? Igaz, hogy a gyár akkor nem ide települt volna....

Egyébként olyan ingatlan adó van vidéken, hogy az aki 50 négyzetméteren lakik egy társasház legfelső emeletén ugyanannyi adót fizet, mint az aki a kétgarázsos, több száz négyzetméteres úszómedencés házban lakik! Szerinted ez a helyes?
Látom nem értetted meg a lényegét.
Én nem a mit, hanem a hogyant kritizálom.
Új adót akarnak bevezetni.
Ez nem új adó, hanem egy régóta létező, de nem központilag, hanem helyi önkormányzati szinten szabályozott. Ha központilag egységesíteni akarják, akkor az önkormányzat kieső bevételeit pótolni kell. Magyarul az így beszedett adó nagy része "csupán utazik" egyet -megjárja a MÁK -ot (Magyar Államkincstár), de nem lesz (jelentősen) több bevétel.
Ma reggel Oszkó Péter az egyik tv csatornán már úgy nyilatkozott, hogy jelenleg mintegy 90 milliárd amit ingatlanadó címén fizetnek, már ahol kell ilyen típusú adót fizetni.(Csak halkan és zárójelben - nekem pl. azért majdnem mindegy, mert a 120 m2 -es házam után most is 45 000 Ft-ot fizetek, ami legfeljebb felmegy 60-70-re)
Szóval a 90 milliárd dupláját várják, ha ebből lehon a "hatékony apparátus" költsége és az eddigi 90, akkor szerény matematikai tudással is kiderül, hogy ez kb 60-80 milliárd, ami persze irtózatos összeg egy átlagember számára, de még csak csepp sem a költségvetésben. (Mondjuk 2 gumigyár ;) támogatása). Ha már felmerült a gumigyár - 36 milliárd osztva 5-el (mert öt évig adómentességet/adókedvezményt kapnak a multik) az 7,2 milliárd/év.
Ha 5000 dolgozója lenne a cégnek, akkor dolgozónként évi 1,4 milliót kapnak. Ezt tizenkettővel osztva havi 120 000 Forint, ami gyakorlatilag egy átlagfizetés.
Magyarul az állam megfinanszírozza a dolgozók fizetését 5 évre előre.
Nem ismerem az állammal kötött szerződés részleteit, de a gyakorlat az, hogy 5 év után a cég átalakul és új néven újrakezdi kedvezményekkel. Vagyis az állam megtehette volna, hogy azt az 5000 dolgozót (már, ha egyáltalán van ennyi munkás) saját maga alkalmazza a saját hasznára. Mert a gyár bevételéből egy árva kanyi sem fog állambácsihoz visszacsorogni. Az már csak hab a tortán, hogy állítólag az alacsony bérezés és a kedvezőtlen munkakörülmények miatt külföldi vendégmunkások tucatjai dolgoznak ott és nem magyarok. De ha nem így van - készséggel elnézést kérek.
Azonban az én szűk látókörű matematikai számításaim folytán sehogyan sem tudom felfedezni itt, hogy mi ebben a haszna a Magya Államnak, merthogy a munkahelyteremtés bérköltségeit 5 évre előre lefedezte az állam és cserébe nem kap vissza adóforintokat csupán 5 év múlva (már, ha addig megmarad a cég).
Ha már egyszer a "Zemberektől" vesz el ez a kormány, akkor már csak nem bűn, ha azoktól a "zemberektől" próbál elvenni, aki meg tudja venni a nagy teljesítményű terepjárókat. Miért a kormány az aljas szemétláda, miért nem az, aki mint hazafi, inkább szlovák rendszámmal furikázik, csakhogy meg tudjon takarítani a saját hazájától pár ezer forintot?

Néha tényleg olyan kifordítottan tudtok gondolkodni, Flamingó és észre sem veszitek...

Persze lehetne szaporítani a szót és vitázni, de mindez nagyon okos és igazságos lépésnek látszik majd, ha a miniszterelnököt Orbán Viktornak hívják majd. Ez az igazság.
Megint nem értesz.
Direkt azért hoztam a CD/DVD-s példát, hogy az adók nem megfelelő helyen és módon való növelésével nem jár jól az ország. Egyébként fordítva is igaz (ezért járnak hozzánk most vásárolni az északi szomszédaink).
Hiába vezetik be az növelt adót, ha hivatalosan arra is van lehetőség, hogy amerikai rendszámú kocsival, amerikai jogosítvánnyal és amerikai biztosítással amerikai autót vegyél. akkor a beszerzés és a fenntartás adóvonzata is kikerül az országból függetlenül a miniszterelnök nevétől.

És ha már itt tartunk, nekem a hitelességgel is van némi gondom. Az, ha valaki csapatot cserél, a fociban még elfogadható. Az, hogy valaki, aki pénzügyminiszter lesz egyből paradigmát vált (lásd offshore cégek megadóztatása) számomra már kevésbé tűnik hitelesnek.
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Igaz az off shore cegeket mindenhol probaljak megfogni szorongatni kisebb nagyobb sikerrel.Svajcot is probalja amerika preselni,hogy az oda vitt adomentes penzeket le tudja adoztatni./19milliard dolcsit emlegetnek hogy oda hortaka jenkik/

A toke /sajnos en nem tartozok a tokesek koze/adokedvezmenyt kap a vilagon mindenhol mert mezes madzaggal csalogatjak a toket a penzt a befektetoket.
Az allam nem igen tud adni munkat az embereknek csak a gazdasagi vallakozok.
Eleg szep penzt kell befizetni minden alkalmazott utan vagy a aru eladas utani afa ami nem semmi . GP nem az allami alkalmazottak allitjak elo. HA a tokes letrehoz uzemet gyarat vagy barmilyen feldolgozot epitmenyt vagy barmit ha semmi kedvezmenyt nem kap akkor miert is menne bele barmilyen projectbe?
A penz iranyitja a gazdasagot es meg a politikusok is ennek fugvenyeben lepnek.
Otthon meg ez nem olyan termeszetes az embereknek a fejekben meg a kormanyt az allamot szidjak mindenert ha fel megy a kenyer ara azert is.
 

Annamari55

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Pufi! Úgy látom te Torontóban laksz, nem ismersz véletlenül egy Julius Hegedüs nevü magyart? már elég régóta kint él a családjával, szeretném megtalálni őket, én még csak most lettem tag nem rég, Magyarországon, Miskolcon lakom, nem ülök folyton a gép előtt, csak egy héten 2-3 alkalommal netezek, ha van valami témád én szivesen írok. Annamari!
 

FLAMINGO

Ne kérj hozzáférést! Ha jár, a rendszer ADJA.
Fórumvezető
Kormányos
Rendben, kapjon kedvezményt a tőke. De ilyen mértékben?
Az a 120 000 amit számoltam - bruttó fizetés - ebből 69 000 csak a munkavállalóé és a többi adó és járulék (ha kell kibontom).
Az Áfá-t pedig a vevővel minden láncszem megfizetteti a gyártótól a kiskereskedőig. Tehát az első öt évben mindent Róbert bácsi, vagyis az állam áll ebben az esetben.

Az állam egyébként - Ti ezt kintről nem biztos, hogy látjátok - de tud munkát adni: úgy hívják közmunka program.
Milliárdok vannak erre elkülönítve a költségvetésben és a Szociális és Munkaügyi Minisztériumnak nagyjából ez az egyik fő feladata (mármint ezen kör menedzselése).
Amúgy teljesen igaz, a GDP-t nem az improduktív állami alkalmazottak termelik meg, de az szerintem nem megoldás, hogy bármelyik "állami" szerv létrehoz egy kht-t, kft-t, vagy rt-t és ott próbálja meg elvégeztetni a rábízott feladatokat (legyen az akár a közlekedés, akár az egészségügy), mert az a bizonyos tulajdonosi felelős gondolkodásmód nem fog érvényesülni.
Talán, ha az állam, pontosabban a politika nem szólna ilyen mélyen bele a gazdasági folyamatokba nálunk, az esetleg hozhatna javulást.
Többször leírtam - nem vagyok közgazdász, csak próbálok logikusan gondolkodni, de valahogy még számomra az egyszerű közember számúra is látszik a hibás döntések sorozata, már a meghozatalakor.
Még mielőtt bárki megkérdezné, hogy, ha ilyen jól látom - miért nem jelzem valakinek - visszakérdezek: kinek?
 

Pufi

Állandó Tag
Állandó Tag
sas

Flamingo valamit nem értek, lassan olyan leszel mint a FIDESZ. A FIDESZ most nem szavazta meg, hogy 15%-kal kevesebb legyen a miniszterek fizetése, hanem a 2002-es fizetésre akarják rábirni a kormányt. Nem találod viccesnek? Te is eddig mindig kiszámitottad, hogy csak minimális lenne a megtakaritás akkor ha... pár milliárd... Nem értem. Gondolom azért azt ismered, hogy sok kicsi sokra megy... S közben a határon átnyuló vásárláson példálódzol meg az amerikai jogositványon. Már nehogy azt mond, hogy minden második magyarnak amerikai jogositványa és rendszámú kocsija van, mert hülyére röhögöm magam....Bár lehet, hogy tévedek

Annamari55 - ismerem a Gyusziékat régóta. A Gyuszinak Hungarian Hot néven volt egy nagyon jó kis kocsmája, azt eladta és most kocsikat árul. Megszerzem neked a telefonszámát.
 

cathy222

Állandó Tag
Állandó Tag
Nekem ezek az al-al-al-alvállakozós üzletek nem szimpatikusak. Építőiparban jellemző, hogy egy nagyvállalkozó megnyer valami nagyberuházást, azt kiadja két-három másik alvállalkozónak, akik tovább adják, de még mindíg nincs érdemi munka, és majd a sokadik körben lesznek ott akik a munkát elvégzik. Mire persze a pénz lejut a munka elvégzésének szinterére, már alig lesz belőle valami. Már ha eljut valami odáig egyáltalán. Most épp az antennaszerelők köréből hallom, hogy a megbízók (T-home, Via-Sat, stb) leszerződnek egy céggel, akiknek csak annyi a közük az antennaszereléshez, hogy továbbadják a munkát, vélhetően olyannak, aki még tovább adja. Ez a tili-toli odakint mennyire jellemző? Igazából nem értem, miért nem rögtön a munkát végzőkkel szerződnek le a megbízók.
 

cathy222

Állandó Tag
Állandó Tag
Flamingo valamit nem értek, lassan olyan leszel mint a FIDESZ. A FIDESZ most nem szavazta meg, hogy 15%-kal kevesebb legyen a miniszterek fizetése, hanem a 2002-es fizetésre akarják rábirni a kormányt. Nem találod viccesnek? Te is eddig mindig kiszámitottad, hogy csak minimális lenne a megtakaritás akkor ha... pár milliárd... Nem értem. Gondolom azért azt ismered, hogy sok kicsi sokra megy... S közben a határon átnyuló vásárláson példálódzol meg az amerikai jogositványon. Már nehogy azt mond, hogy minden második magyarnak amerikai jogositványa és rendszámú kocsija van, mert hülyére röhögöm magam....Bár lehet, hogy tévedek

Annamari55 - ismerem a Gyusziékat régóta. A Gyuszinak Hungarian Hot néven volt egy nagyon jó kis kocsmája, azt eladta és most kocsikat árul. Megszerzem neked a telefonszámát.

Keresgéltem a neten a témában, de alig volt érdembeni találatom. Lehet, rossz kereső szavakat adtam meg. Hát szerintem sem nagy ÁSZ a FIDESZ, hogy nem mérte fel a lehetőségeit, és nem szavazott igennel, mert akkor legalább elmozdulás lett volna az ügyben. Azzal, hogy ő többet akart - vagyis kevesebb fizetést (?) - két szék között a földre került. Se ez, se az.
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Az epitoiparban mindenhol sok a kisvallakozo azert vannak a mernokok hogy jol osszehangoljak a folyamatot hamar a kivetelezesre kerul a sor.
A vilagon mindenhol igy dolgozik az epito ipar legfeljebb vannak +++lehetosegek hogy esetleg o maga a befekteto investor es ugy vegig viszi kulcs atadasig.

Olyan csak a szoc -ban volt, hogy az allam navigalta a gazdasagot es az epito ipar igen komoly penzt produkal, es munkat ad nagyon sok embernek.
 

cathy222

Állandó Tag
Állandó Tag
Az epitoiparban mindenhol sok a kisvallakozo azert vannak a mernokok hogy jol osszehangoljak a folyamatot hamar a kivetelezesre kerul a sor.
A vilagon mindenhol igy dolgozik az epito ipar legfeljebb vannak +++lehetosegek hogy esetleg o maga a befekteto investor es ugy vegig viszi kulcs atadasig.

Olyan csak a szoc -ban volt, hogy az allam navigalta a gazdasagot es az epito ipar igen komoly penzt produkal, es munkat ad nagyon sok embernek.

Melitta, nem mérnöki összefogó, irányító munkáról van szó, hanem körbetartozásról. Túl sok kézen megy át a megbízás. Nem egy-kettőn, hanem ötön-haton-tizen.
 

FLAMINGO

Ne kérj hozzáférést! Ha jár, a rendszer ADJA.
Fórumvezető
Kormányos
Flamingo valamit nem értek, lassan olyan leszel mint a FIDESZ. A FIDESZ most nem szavazta meg, hogy 15%-kal kevesebb legyen a miniszterek fizetése, hanem a 2002-es fizetésre akarják rábirni a kormányt. Nem találod viccesnek? Te is eddig mindig kiszámitottad, hogy csak minimális lenne a megtakaritás akkor ha... pár milliárd... Nem értem. Gondolom azért azt ismered, hogy sok kicsi sokra megy... S közben a határon átnyuló vásárláson példálódzol meg az amerikai jogositványon. Már nehogy azt mond, hogy minden második magyarnak amerikai jogositványa és rendszámú kocsija van, mert hülyére röhögöm magam....Bár lehet, hogy tévedek

...
Isten menst! Mármint, hogy olyan legyek.
Mellesleg abszolút nem találom viccesnek. Mert a miniszterelnök olyan személyeket válogatott maga köré, akik szintén 1 Ft-ért vállalhatták volna azt az egy évet követve a Bajnai példát és akkor most nem lenne ez a durci murci.Persze tudom, hogy a miniszterelnöki fizetéstől függ egy csomó más magas pozíciót betöltő személy (AB, LB elnök) fizetése, tehát hivatalosan nem lesz a Bajnaié sem 1 Ft, de a gesztus akkor is szép lenne.
Visszatérve az adókhoz az a bosszantó, legalábbis számomra, hogy már most látszik, hogy a Bajnai kormány csak egy évig regnál és ha ki is tölti az egy évét - nem fog tudni eredményt felmutatni ingatlanadó ügyében.
A következő kormány meg dafke másként fogja csinálni.
Akkor minek borzolni a kedélyeket.
A nagy teljesítményű autók tulajdonosai általában a gazdagabb rétegből kerülnek ki és nekik lehetőségük lesz, mit lesz, már van az előbb vázolt módon kikerülni a megnövelt adót. Tehát ismét fölös intézkedés, de bár adná az ég, hogy ne legyen igazam.
Én egy tizenezres kisvárosban lakom, ahol 3 (azaz három amerikai rendszámú, 2 szlovák + 1 francia) fut az utakon és ez csak a közvetlen környezetem. Interneten cég ajánlja ezt a lehetőséget - mármint hogy leszervezi a rendszámot, jogsit...stb.
Utálok pesszimista lenni, de, ha reálisan nézem...:rolleyes:
És persze attól, hogy nem beszélek/beszélünk róla, a jelenség még létezik, sőt terjed.
 

Annamari55

Állandó Tag
Állandó Tag
Flamingo valamit nem értek, lassan olyan leszel mint a FIDESZ. A FIDESZ most nem szavazta meg, hogy 15%-kal kevesebb legyen a miniszterek fizetése, hanem a 2002-es fizetésre akarják rábirni a kormányt. Nem találod viccesnek? Te is eddig mindig kiszámitottad, hogy csak minimális lenne a megtakaritás akkor ha... pár milliárd... Nem értem. Gondolom azért azt ismered, hogy sok kicsi sokra megy... S közben a határon átnyuló vásárláson példálódzol meg az amerikai jogositványon. Már nehogy azt mond, hogy minden második magyarnak amerikai jogositványa és rendszámú kocsija van, mert hülyére röhögöm magam....Bár lehet, hogy tévedek

Annamari55 - ismerem a Gyusziékat régóta. A Gyuszinak Hungarian Hot néven volt egy nagyon jó kis kocsmája, azt eladta és most kocsikat árul. Megszerzem neked a telefonszámát.


Szia Pufi, kösz hogy megszerzed a telefonszámot, vagy ha van esetleg E-mail címe az is jó lenne, nagyon örülök neki hogy találtam valakit aki ismeri őt, köszi szépen. Annamari55
 

Pufi

Állandó Tag
Állandó Tag
re

annamari kedves megtaláltam a Gyuszit, de nincs computere. Kérlek ird meg nekem e mailbe, a cimedet, telefonodat és azt hogy honnan ismered a Gyuszit, mert ezt az annamarit nem tudta beazonositani. Ennyit tudtam tenni érted. E mail [email protected]
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére