Csak ha akarsz velem beszélgetni

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

FagyisSzent

Állandó Tag
Állandó Tag
Azt gondolom nem értjük egymást. A fenti idézetek nem az MSZP propagandái, hanem tények. Újságirók, művészek, politológusok kétségbeesett kiálltásai ezek. Azok kiálltásai, akik ugyan túlélték a hazai fasizmus minden őrületét, s talán ettől ,,érzékenyebbek,, ha egy banda Goy motorosnak, a másik Magyar Gárdának hivja magát...
Nem állítom, hogy a téma nemzetközi hírű szakértője lennék, mégis szeretnék egy-két gondolatot közbeszúrni.

Amiket idéztél, egy kivételével vélemények voltak, nem tények. Igen, aggódó, és talán jogosan aggódó vélemények. De nem tények. Lehet, hogy akárcsak az egész világon, Magyarországon is radikalizálódik az emberek gondolkodása. De nehány radikális elem felvonulása, kiáltványozása nem teszi az egész országot fasisztává vagy a magyarok többségét holokauszttagadóvá.

Illusztrációként kínálom, hogy a melegek (büszkék) parádézása Toronto utcáin nem teszi a várost homokossá. Azért mert Amsterdam híres a vörös lámpás negyedéről és a kábitószerfogyasztáshoz való liberális hozzáállásáról, még nem nem minden holland kábítószeres prosti.

Mindenesetre egyetlen ember meggyilkolása is égbekiáltó bűn, akárcsak annak letagadása. A Holokausztot tagadni történelmietlen és valamelyest idiotikus. Ugyanakkor nem hiszem, hogy elő lehet írni embereknek, hogy az számukra pontosan mit is kell hogy jelentsen.
 

Pufi

Állandó Tag
Állandó Tag
sas

Köszönöm a kultúrált hozzászólásokat.

Pedro az izraeli példád igaz is meg nem is. Tudnod kell, hogy közel 2 millió orosz ment Izraelbe az utóbbi 18 évben. Ebből kb félmillió nem volt zsidó, hanem a vegyesházasságok produkálták ezt a számot. De voltak még ,,ügyeskedők,, is akik ,,zsidóként,, érkeztek, de nem voltak zsidók. Nevezetesen az a náci csoport amiről beszélsz mindössze pár zsidót jelent, de persze az egy is sok.

Gyuszi azok a kommentárok amit feltettem valóban nem elsősorban rendőri jelentések, de figyelemfelhivó segélykiálltások. Tudom kivülről minden másként néz ki. S akkor is könnyebb lenne a helyzet ha nem lehetne benne felfedezni a történelem ismétlődésének tragikumát. Rokonaimtól, amikor megkérdeztem, hogy miért nem mentetek el, mire vártatok? A válasz mindig az volt: mert nem hittük el, hogy ez megtörténhet... Még az Auschwitzba menő vonatban is reménykedő zsidók voltak... még ott is elhitték, hogy munkára viszik őket...

Nem akarok mindenáron vitát kezdeni erről, mert sokkal tragikusabb számomra, mint hogy bármely szélsőséggel szembetaláljam magam.
 

gnomnome

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Pufi!

Mindenképpn megértem és átérzem azt az aggodalmat amelyet a szélsőjobb megjelenései váltanak ki belőled. Azok akik átélték a borzalmakat teljesen természetes félelemmel tekintenek minden olyan jelenségre, amely azokra az időkre emlékezteti őket.

A valós veszélyt nem lebecsülve, mégis azt mondom Neked, hogy a helyzetértékelésben nemcsak az lehet baj ha a veszélyt alábecsüljük, hanem azis, ha nem helyesen becsüljük meg.
Az érzelmi hozzáállás teljesen érthető, de a helyes értékelést torzíthatja.Az érzelmeiddel befolyásolva bizony az izraeli szélsőjobboldal nagyságát alábecsülöd. Liebermann, aki a Haarec szerint szélsőjobboldali nézeteket képvisel, már benn van a kormányban és a Haarec egy korábbi cikke szerint - még az izraeli választások elöttről - már nemcsak az orosz emigránsok helyeslik a politikai nézeteit. Pártja olyan szavazati aránnyal jeleskedhet, amelynek a magyar szélsőjobb igencsak örülne.

Ettől függetlenül nem hívnám nácinak, mert a szélsőjobboldalon is vannak fokozatok. Mondjuk fajgyűlölőnek mint Heider volt. Az a szlovéneket paterolta volna ki Ausztiából egytől-egyig, emez meg Izraelből költöztetne ki mindenkit aki arab származású. Azért egyik sem gondolkodott Endlözung-ban.

Én úgy látom, hogy a szélsőjobbos gondolkodás nemzetiségtől független jelenség és mindehol megjelenik. Átlagosan 5-7 százalékot képvisel minden népben a statisztikák szerint, ha akarjuk ha nem.

Ahhoz hogy ne legyen több,és ne legyen erős befolyásuk, nem a kirekesztők kirekesztése kell.

A náci történet nem ott kezdődik hogy a zsidók NEM HITTÉK EL, hogy mi történhet velük, és az "árja" németek mennyire ellenségeik lehetnek. A történet korábban kezdődött amikor a nem zsidó németek ELHITTÉK, hogy a zsidók az ellenségeik.
Hittek a propagandának, amely ez állította. És itt kell megállítani a folyamatot, nem később amikor már "félni kell".

Ha ezt az igen fontos történelmi sorrendet felismerjük, akkor szerintem elfogadhatjuk, hogy a szélsőséges jelenséggel szemben legjobban úgy léphetünk fel, hogy párbeszédet folytatunk azokkal, akik eme propaganda célzottjai, érvelve, hogy azért aki nem tartozik a szálsőjobbhoz, nem az ellenségeik, és nem is nézik őket anblokk ellenségnek. Más véleményen vagyunk de éppen ezért érdemes véleményt cserélni. Hahalman egyszer azt írta, Ő még az ő népét gyalázónak is tiszteli azon jogát, hogy véleményét kinyilváníthassa. Bennem mondjuk ilyen tisztelet nincsen, mert a közélet és politika területén érzelemhiányban szenvedek, de éppen ezért az esetleges sértésre nem sértéssel felelek, hanem udvarias visszekérdezéssel, amely már egy beszélgetés eleje lehet, és amelyben már esetleg ellensúlyozni tudom a korábban említett szélsőjobboldai propagandát.

Ha rögtön elutasítanám a nézetei miatt, átengedném a propagandának. De nem engedem át, és ha az illető hajlandó velem szóba állni, akkor az a propaganda jól kösse fel a gatyáját ha engem le akar győzni az érvelésben...:)

Üdvözlettel:Gnomnome
 

m.szolar judit

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Gnomnome!
Nem tudom milyen szélsőjobboldali szörnyűségekre gondolsz Pufival kapcsolatban, de hogy nem a náci megszállásról és zsidó üldözésről/ kicsit finoman fogalmaztam/ az biztos, hiszen Pufi akkor még nem is élt.
De bennem is felmerül a kérdés, hogy Pufi miért olyan ellenséges velük szemben? Nem a szélsőségesekre, hanem a jobb oldalra gondoltam.
 

cathy222

Állandó Tag
Állandó Tag
A náci történet nem ott kezdődik hogy a zsidók NEM HITTÉK EL, hogy mi történhet velük, és az "árja" németek mennyire ellenségeik lehetnek. A történet korábban kezdődött amikor a nem zsidó németek ELHITTÉK, hogy a zsidók az ellenségeik.

Ahogy most épp az arabokról hisszük el, hogy az ellenségeink. Vagy ahogy a romákkal próbálják megtetni, hogy a magyarok az ellenségeik.
 

Pufi

Állandó Tag
Állandó Tag
sas

hiszen Pufi akkor még nem is élt.

Drága Judit bár az Isten beszélne belőled. Sajnos nem igy van. ,,Öreg,, barátod most 24-én a 70-be lép. Igy ott van a XX század szörnyűsége a memóriám kőfalába beirva. Ma is előfordul velem, hogy vizesen ébredek és el akarok bujni a bombázók elöl, vagy ma is hallom ahogy a bombarobbanás után hullik vissza a föld ránk. (Anyám felettem mint valami csigahaz.)

Gnomnome!
Nagyon örülök, hogy oly hosszú szünet után itt vagy. Mindig tisztelegtem fejtegetéseid elött, most azonban messze másként érzek bizonyos dolgokat és nem azért mert nekem ,,nyomasztó,, emlékeim vannak. De azért igen, hogy a hazai liberalizmus a népi naivák reprezentása és oly mértékben ártalmas bizonyos dolgok megközelitését illetően, hogy az egyszerűen kétségbeejtő. A rendszerváltáskor a kedvenc pártom a FIDESZ és az SZDSZ volt. Mindkettőt elveszitettem. Annyi igaz más-más okokból.
Jómagam Truedo liberális vagyok. Vagyis a kanadai liberalizmus nem arról szól mint a hazai. A kanadai liberalizmus képes integrálni a társadalomba a különböző politikai vonulatok eszmeiségét. A hazai olyan generális hibákat követett el, ami ma már szinte helyrehozhatatlan. A belső értelmetlen harcok - Kiss János és Tamás Gáspár kivállása - egy torzót hagytak maguk mögött mára. S ez a torzó sugalja még ma is az ideális, az öntudatos állampolgár országát. Megelőgezi a mérgező eszméknek, hogy lesz egy olyan társadalom amely majd autómatikusan kiveti magából a deformációt. Hát nem kedves barátaim, nem veti ki, sőt. Nagyon naiv dolog ,,elkenni,, a történelem, Játszd újra Sam játékát... Sőt, talán akár bűnnek is felfogható.

cathy222
Ahogy most épp az arabokról hisszük el, hogy az ellenségeink.

Ez sem ennyire egyszerű. Addig amig Mubarak, a Jordán király ,,jó elvtárs,, addig Szaud Arábia a gazdag emberek magabiztosságával keveri a szart. Megvette a Busht az alelnökét az összes olajmágnást és közben ott tesz keresztbe a világnak ahol csak tud. Ehhez jön az iráni hőbörgő - aki nem is arab, hanem perzsa -és máris kiderül, hogy a dolog nem kétszer kettő. Hogy vannak e szeretetreméltó arabok? Hát hogy a fenébe ne lennének? De amikor azt mondjuk, a zsidók, az arabok, a romák avagy a románok, a dolog másról szól. Ha mindezt leforditjuk magyarra, akkor jönnek ilyen manipulált varriációk, hogy ,,valakiknek érdeke a cigányok és a magyarok szembeállitása.,,

Na ne':rolleyes:
 

FagyisSzent

Állandó Tag
Állandó Tag
...,,Öreg,, barátod most 24-én a 70-be lép. ...
Pedig mintha tegnap lett volna az 60.-ikat ünneplő buli! Te jó ég! Lehet, hogy én is tíz évet öregedtem volna? :cool:

Amúgy tetszik az új avatarod!

...Ha mindezt leforditjuk magyarra, akkor jönnek ilyen manipulált varriációk, hogy ,,valakiknek érdeke a cigányok és a magyarok szembeállitása.,, ...
Én nem vallom, hogy feltétlen híve vagyok a manipulációs felfogásnak, de egy pillanatra elgondolkodtam, amikor ezt olvastam. Valóban érdekes lehetne eltűnődni, van-e valaki(k) aki(k)nek érdeke lehet ez a szembeállítás. A bűnügyek feltárásánál mindíg az egyik első kérdés, kinek volt motivációja? Ki profitált belőle? Nyilván nem nyomozok semmiféle bűnügyben, és a kérdésre nehéz is tiszta választ adni, hisz lehet, hogy nincs szembeállítás, csak szembeállás. Nem is kisérelem meg. Csak eltűnődtem. :confused:
 

m.szolar judit

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Pufi!
Bocsáss meg tudatlanságomért,sajnálom, hogy fájó sebeket szakítottam fel, de valóban azt hittem egy időben futkostunk mezítláb a porban./ mivel abban az időben nem volt Adidas cipő, esetleg kivágott orrú dorkó, ha felétek is így hívták/
Valóban sok mindenben eltér a véleményünk, de szerintem mind a ketten ugyan azt szeretnénk, nem csak Magyarországon, hanem az egész világban.
Békét, nyugodt, biztonságos életet. Remélem, ha a gyerekeink nem is, de az unokáink már ilyen világban nőnek majd fel, függetlenül attól hol születnek és hol fognak élni.
A cigány és a magyar összeugrasztása szerintem egyedül a cigányság bizonyos rétegének érdeke. /Nem vagyok fajgyűlölő, vannak cigány barátaink, munkatársaink és remekül kijövünk egymással./
Soha sem egy néppel, vagy fajjal van a gond, hanem azzal, hogy az adott népcsoporton belül vannak olyan emberek akik felakarják hívni magukra a figyelmet. Sajnos sok esetben, mint szerintem most is, a saját népüket irtják, /tudom durván fogalmaztam/ megvádolva ezzel másokat. Ezzel próbálják meg sajnáltatni magukat és érdemtelen előnyökre szert tenni.
Ezt Hitler nagyon ügyesen megtette annak idején, gondoljunk a második világháború kirobbantására, de a történelemben számtalan hasonló eset volt.
 

cathy222

Állandó Tag
Állandó Tag
Ez sem ennyire egyszerű. Addig amig Mubarak, a Jordán király ,,jó elvtárs,, addig Szaud Arábia a gazdag emberek magabiztosságával keveri a szart. Megvette a Busht az alelnökét az összes olajmágnást és közben ott tesz keresztbe a világnak ahol csak tud. Ehhez jön az iráni hőbörgő - aki nem is arab, hanem perzsa -és máris kiderül, hogy a dolog nem kétszer kettő. Hogy vannak e szeretetreméltó arabok? Hát hogy a fenébe ne lennének?

Erről beszéltem én is, meg az előttem szóló is. Az arab vezetés szarkeverése nem azonos az arab emberekkel. (Ahogy a roma bűnöző sem azonos minden romával.) Mégis terroristáknak kiálltotta ki a világ az arabokat anblokk.
 

gödipista

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Pufi! szomorú szivvel nyugtatlak meg: már megint Neked van igazad...
A nemzeti szocializmus ma Magyarországon még nem hatalmi tényező, de a legjobb úton van affelé.Aki a harangokat veri félre, nem idegbajos hisztérika, egyszerüen hisz a szemének, fülének, és továbbgondolja a dologot.Abból, ahogy ebben a topicban reagálnak a partnerek -akik a legrosszabb indulattal sem nevezhetők elvakult szélsőségeseknek - láthatod,
hogy nem tréfa ami folyamatban van.
Ha az ország mentálisan olyan egészséges lenne, ami kívánatos lenne ebben a helyzetben, azt mondanám én is: nevessünk ezeken a bohócokon!
- de így nincs kedvem a nevetéshez... ne legyen igazam...
 

Pufi

Állandó Tag
Állandó Tag
sas

Na kérem hires emberré lettem. Bede Fazekas úr (a Nagyember Kisöccse) reklámot csinált nekem Hunniába. Megválasztotta a módját és Széles elvtárs (aki nagyon jó elvtárs volt) Magyar Hirlap cimű lapjában - amelyet Bayer Zsolt kolléga fémjelez - a Nagyember Kisöccse elbüffentette magát. Anna Porternek a Globe and Mailben megjelent cikkét ,,elemzi,,. Annak az Anna Porternek aki épp ebben az évben kapott Rákóczi Érmet. Az összefüggések a hány lovat ülünk meg kategóriába tartoznak. Hülyeség: amennyit kell! Soha nem hittem volna, hogy a hazai besugók ilyen jó képzést kaptak, itt sem tudnak leszokni róla. De nézzük mit is irt a ,,renitens,, Mrs.Porter?

Magyarországon és a kanadai magyar közösségben is nagy felháborodást keltett Anna Porter cikke, amely a Globe and Mail című lapban jelent meg. Az írásban magyarországi rasszista, fasiszta veszélyről ír a szerző, a Civil Jogász Bizottság kanadai vendégeskedését pedig, megtévesztően, Jobbik-rendezvénynek titulálja. A tényfeltáró írásból valamiért kimaradt Vastagh Pál kanadai nagykövet és Bajnai Gordon iskolatársa háttérben húzódó szerepe.

Persze az nem derül ki, hogy Kanadában kik háborodtak fel!

Bede-Fazekas Zsolt, a kanadai Független Magyar Rádió tulajdonos-főszerkesztője és a torontói Kanadai Magyar Kultúrközpont – közkeletűbb nevén Magyar Ház – kulturális igazgatója lapunknak elmondta: a helyi magyar közösséget felháborította Anna Porter cikke. Az írásban hivatkozott eseménnyel kapcsolatban kijelentette, hogy Porter állításával szemben nem a Jobbik, hanem a Civil Jogász Bizottság volt a rendezvény meghívottja, s képviselői a 2006. október 23-i túlkapásokról tartottak előadást. Morvai Krisztinán kívül Szöőr Anna, Gaudi-Nagy Tamás és Juhász Imre is részt vett az eseményen. A hallgatóságból felháborodást váltott ki Kerekes Sándor – korábban a kanadai Magyar Rádió munkatársa –: esernyőt nyitott ki, amelyen a felirat arra utalt, hogy a jelenlevőknek több hazájuk van. A felzúdulás miatt Kerekest kivezették a teremből, később viszont mégis visszaengedték. A rendzavaró másik esernyőjén a "Kirekesztés? Kösz, nem!" felirat volt olvasható

Barátom ,,visszaengedték,,. Micsoda humanitás!

Kerekes Sándornak most a Bartus László szerkesztette Amerikai Magyar Népszavában jelennek meg írásai. Megtudtuk, hogy korábban közkapcsolati igazgatóként Maros Zoltán is a Magyar Házban dolgozott. Ma ő is támadja az intézményt. Furcsa adalék tevékenységéhez, hogy információnk szerint jó kapcsolatot ápol a szocialista Vastagh Pál kanadai nagykövettel, aki korábban igazságügyi miniszter volt. Maros Zoltán iskolatársa volt Bajnai Gordonnak, ezért többször ajánlotta, hogy a ház ápolja a kapcsolatot az akkor még miniszterként tevékenykedő kormányfővel, de ezt az akkori vezetőség valahányszor visszautasította. Maros ma, akárcsak a Kanadai Magyar Televízió vezetője, Kosaras Vilmos is, rendszeresen a hazai rasszistaveszéllyel foglalkozik, érdekes módon Gyurcsány és Bajnai gazdasági gondokat okozó politikája nincs ennyire munkálkodásuk célkeresztjében.

Hát bizony kisbarátom, a Nagyember Kisöccse igy kell ezt csinálni. Hazudni kell, csusztatni kell. Akik nézik a műsoromat, azok tudják, hogy abban soha nincs politikai anyag, legfeljebb a legritkább esetben hirként elmondjuk ki lett a miniszterelnök. Az Orbán Viktort is be fogjuk jelenteni. Hogy privát emberként van véleményem a hazai és az itteni eseményekről, hát uram bocsá, ezt a jogomat se nem a Bede, a Nagyember Kisöccse, se nem Vaski úr szabhatja meg, hanem befogadó hazám biztositja nekem.
Jobb lenne ha Bede, a Nagyember Kisöccse azzal foglalkozna ami a dolga lenne. Bár ahhoz érteni kell.:rolleyes:
 

m.szolar judit

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Pufi!
Sajnálom, hogy beléd martak, pedig nagyon messze vagy az itthoni dolgoktól. Most kóstolót kaptál az itteni kicsinyes, "amíg másokat bírálok, addig nem az én dolgaim kerülnek napvilágra" gyakorlatból.
 

Pufi

Állandó Tag
Állandó Tag
sas

Tudod Judy ebben két érdekes dolog van. Az egyik: ezt a szerencsétlen Bede Fazekast én 15 évig támogattam, nálam volt a szinházban és 1988-ban jött el otthonról. Megkérdezhetnéd miért jött el valaki 1988-ban otthonról? Itt az ember ilyet nem kérdezhet. Még akkor sem, ha olyan hirek vannak ezzel kapcsolatban, hogy el ,,kellett,, jönnie. III osztva 3-al az egy. Ebben a képletben a tört vonal értékmérő. De sebaj. Ma Morvai Krisztina vendéglátója. Sok sikert.
 

Pufi

Állandó Tag
Állandó Tag
sas

S.O.S. Hol vagytok??????
Mi tortent, mindenki szabira ment? Borella, bp. sirius, s akik meg nem jutnak eszembe hirtelen...
Bocsi

Pufi
 

FLAMINGO

Ne kérj hozzáférést! Ha jár, a rendszer ADJA.
Fórumvezető
Kormányos
Na kérem hires emberré lettem. ...
Látod! Az óhaza nem felejtett el.:rolleyes:

Egyébként a többiek valószínüleg el vannak foglalva a honi nyűgökkel (hozzáedződni az adóreformhoz - ami tkp. adóemelés+ új adónemek bevezetése, vagy készülnek a nagyon fontos június 07-i EP választásra...stb.), szóval nem nagyon érhetnek rá.
Borellát, már napok óta nem észleltem, Piroska meg szegény nyelvét lógatva moderátorkodik (mert mi a lábunkat lógatjuk:D - ez persze nem igaz).
Tény, hogy amióta Melitta megtisztelt a bizalmával nekem speciel alig van időm magán olvasásra a CH-n.
A harmadik hölgy (Sirius) jelen van néhány témában, de Ő is inkább csitító szerepkörbe kényszerült, mintsem, hogy érdemi hozzászólásokat tehessen.
Az is igaz, hogy amióta a 150 000 tagra már 4 moderátor jut - van értelme gyomlálni, de sokak szemében a kigyomlálandó a díszvirág és nemtetszésüknek adnak hangot, ha ezt a moderátor nem úgy ítéli meg.
De elég a sirámokból.:D
A CH élt él és élni fog!
Valahol ezt mintha már hallottam volna?:rolleyes:
 

FagyisSzent

Állandó Tag
Állandó Tag
Na kérem hires emberré lettem. Bede Fazekas úr (a Nagyember Kisöccse) reklámot csinált nekem Hunniába.
Úgy látszik barátságotok tovább "mélyül". :cool: Tudom, hogy nem ezt a fajta népszerűséget keresed, de azért felfoghatod pozitivan is: mégiscsak reklámértéke van a dolognak. Mindjárt többen fogják nézni műsoraidat keresve benne a rasszizmuselemeket... ;)

Barátom ,,visszaengedték,,. Micsoda humanitás!
Kicsit bizonytalan vagyok ezen a helyen... Azért rugtak valakit ki, mert azt hirdette, hogy a jelen levőknek két hazájuk van? Hát kéremszépen, nekem is két hazám van. Viszont feliratos esernyőm nincs. Most akkor ki kell engem rugni vagy sem? Vagy én kell, hogy valakit kirugjak? :confused:
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Valamennyiunknek ket hazaja van, mert aki kirugta Sandort az sem itt szuletett, es igen melyen magyar erzesei vannak.

Speci maga a politikai valogatas ami nem nyerte el tetszesem. Miert is kell tudni a halandonak egy kulturintezmenynek a politikai hovatartozasat?
Miert nem maganugy es minden ideologiatol mentesen csak a kulturat nyomjak ezerrel?
Morvai asszony a szelsojobbon politizal ide miert is kell ezt importalni?
Megjobban megosztja a kint eloket, lehet hogy 200 ember elmegy meghallgatni de itt nem 200 magyar el,akar duboroghetne is a haz mert van vagy 50ezer magyar a kornyelen ha abbol 2000 nek jo kulturprogramokat adnanak akkor a hir is pozitiv lene es valoban kulturat szolgaltatnanak.
Az en velemenyem egy kinti kultur haznak mindig az orszag vezetoivel kene jo kapcsolatot kialakitani fuggetlenul attol mely part kormanyoz Mo-on.
Sajnos inkabb veszik ezeket a canadai negativ kritikakat is minthogy a sajat elkotelezettseguket otthon hagynak es a kulturara fektetnek a hangsulyt.
A vilag nem szelsoseges ujsagokbol ertelesul es eleg szomoru ha a kulturigazgato itt szeret szerepelni es szerepeltetni a magyar hazat.
 

Pufi

Állandó Tag
Állandó Tag
sas

Gyuszikám tudod ha egyszer elmegyek a nagy ,,visszahivó,, parancsára, valószinű a naivitásom lesz a meghatározója annak, hogy a barátaim hogy fognak emlékezni rám. Volt egy Piroska József nevű papom - valóban az enyém volt, mert hittem neki -, az most foroghat a sirjában, amikor a MHázban egy szép szőke asszony megvilágosult elmével Szűz Máriára, mint palesztin asszonyra emlékezett. Emlékezett és a ,,hódolói,, ott ültek, tátott szájjal hallgatták a szép szőke asszonyt és senki nem volt aki felállt volna, hogy csókolom, ne tessék kiszúrni velünk. Oda az összes Biblia óránk. Vagy akik ott ültek, azok nem jártak Biblia órára?
Na ez a Kerekes bűne. A szemérmetlen nemcsak, hogy ott volt a Biblia órákon, de figyelt is. Tudta, hogy az Isten fiának az anyja valahogy mégis csak zsidó volt - ami nem szép ezekben a zavaros időkben - dehát Istenem megesik az ilyen. S ezt még a Nagyember Kisöccse sem tudta. Itt szembesült. Ezen az estén! Ugyanúgy minthogy ki kellett irni, egy ernyőre, hogy nekünk itt 2 hazánk van. Látod Gyuszi, ki kellett irni és még akkor sem jutott el a Nagyember Kisöccsének a tudatáig. Ebből is láthatod, hogy tudathiányos. Na még azt is kifogásolta az ernyős ember, hogy ,,Kirekesztés? Kösz nem!,, Mintha tudta volna előre. Kizárták Kerekest a Magyar Ház tagjainak a sorából. Megértem, tudta ki a Szűz Mária. Az ilyennek nincs ott helye. Megmondta a Nagyember Kisöccse és a Vice President. Akkor pedig annak úgy kell lenni.
Szóval érted Gyuszi, hogy az fontos, hogy az embernek legyen egy Nagyembere, meg egy Vicéje és akkor akár Kisöcsi is lehet.:111:
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére