Csak ha akarsz velem beszélgetni

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

Pufi

Állandó Tag
Állandó Tag
Bocsánat nálam az esztergályos a ,,munkásosztályt,, jelenti, a ,,kocsma,, minden éttermet, mégha a Gundel is avagy a kedvenc munkahelyem a Moulen Rouge.
Bubu még annyit kell tudnod, hogy vegyipari technikumba jártam az első 2 évben nyári üzemgyakorlaton a Zalai Kőolajipari Vállalatnál dolgoztam. Második nyáron nem volt szabad hely a laborba és betettek a lakatos mühelybe, ahol azonnal beleszerettem az esztergapadba. 17 éves volt, szőkés-vörös és nekem ő testesitette meg a munkásosztályt. Együtt hordtuk ki a forgácsot (Már nem tudom mi volt a forgács neve, de valami sné vagy valami ilyesmi, segitsetek ki.) Na ennyit a munkás multamról.
 

bubu

Állandó Tag
Állandó Tag
Pufi! Ertelek mostmar mire is montad, egyebkent "Spen"= vas forgacs.
Nemetul van mondva, hat akkor igy szoktuk meg, de vasforgacs
az igazi Magyar neve.
 

cippola69

Állandó Tag
Állandó Tag
Jó Titeket olvasgatni. Hogyan keresgetitek közös szavainkat. S hát egy letűnt kor emlékei közt turkálva néha visszaköszön a klasszikus szakmai spéci magyar nyelv. Én is sokat dolgoztam kőművesek közt, s hát, ősi magyar nyelven ők sem értik meg egymást. :)
 

gödipista

Állandó Tag
Állandó Tag
meg vagyok nyugodva...

hogy tisztázódtak a félreértések.Buburól nem feltételeztem hogy gömbvasgömbölyítéssel múlatta az időt, de most, hogy tudom, tovább nőtt a szememben... kivált, hogy a Munkásosztály védelmére kelt...(félreértések elkerülése végett, magam is az emlitett társadalmi osztály tagjaként érdemeltem(?) ki a nyugdíjat, mint villanyszerelő)
Pufival a kiegészítések után, továbbra is egyetértek...
üdv mindenkinek: GP
 

Pufi

Állandó Tag
Állandó Tag
Egy ideje ez rovat lelassult, kifogta a szelet a vitorlából a ,,belpolitika,,. S tekintettel arra, hogy ennek a ,,belpolitikának,, a behatárolása nem is olyan egyszerű, hát bizony elég képlékennyé vált a ,,profil,,. Nevezetesen helyet harcoltak ki maguknak azok a megállapitások, amelyekre az ember nem annyira büszke, de tudomásul veszi, hogy lám-lám ilyen is van, az ,,ellenség,, betette a lábát a legféltettebb köreinken belülre is.
Már már úgy alakult, hogy korábban szigorú elutasitást kiváltó helyzetekkel is kezdtem megbarátkozni. De amikor kiderült, hogy palira akarnak venni akkor bizony egy ösztönös megérzés helyre parancsolt. Itt tartok ma. Tudom, hogy újra beindul a masina csak meg kell találnunk a társalgás szépségét. Már többször sikerült.


"Nekünk, emlősöknek nem mellékes kérdés, hogy mi daráljuk-e a húst, vagy bennünket darálnak-e meg." (Örkény István)
 

m.szolar judit

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Barátaim!
Van mondandóm és majd le is írom, de ma csak azt kívánom, hogy a Télapó békét és nyugalmat hozzon mindenkinek.

<table style="width: auto;"><tbody><tr><td> </td></tr><tr><td style="font-family: arial,sans-serif; font-size: 11px; text-align: right;">Származási hely: szép napot</td></tr></tbody></table>
 

Pufi

Állandó Tag
Állandó Tag
Ilyenkor - karácsony előtt - másként reagálunk bizonyos dolgokra. Egyrészt megelőlegezzük embertársainknak, hogy komolyan veszik azt, hogy a karácsony a szeretet ünnepe, másrészt, hogy aki nem tud eljutni ide az is realizálja, hogy embertársainak a karácsony mégis csak melegséget, szeretetet jelent.
Itt van a gondom. Vagy megöregedtem visszavonhatatlanul, vagy nekem ezek az elemi dolgok nekem mást jelentenek, mint a ma emberének. Lehet, hogy ahhoz hogy az ember olyan feltétel nélkül is képes legyen szeretni mint mi éltük meg gyerekként, s mára ez a kis csoda kitünt az életünkből.
Gyerek koromban ezek voltak, a ,,pénzkereső,, napok. Bethlehemezni jártunk. Napokig csináltam a Bethlehemet. Szereltem bele a laposelemet és kivül belül világitottak a ,,csillagok,,. Évekkel ezelött vettem a fiamnak ,,kész,, bethlehemet. Nem az igazi. Minden olyan szép volt. Tudom nekem sem könnyű a kedvembe járni, de.... M már a Mamával ketten vagyunk. Tavaly vettem egy kicsi plasztik ,,fát,,. A fiam Jamaicában volt a mennyasszonyával, a lányunk Austráliában ,,csavargot,, .. Hát akkor?
AZ IDÉN SEM LESZ MÁSKÉNT, HA CSAK TI ÁT NEM JÖTTÖK. Aszalt szilva lesz...
 

gödipista

Állandó Tag
Állandó Tag
Szivemből szóltál - nem először...
Mivel 12.12. közelebb van, mint 12.24. ezért először azoknak, akik mindkettőt tartjuk:Chag chanukka sameah!
 

Pufi

Állandó Tag
Állandó Tag
Igy van Katikám, de az azért mégis csak érdekes, hogy a Detroit-i Holiday Inn elött van és 1974 karácsonya volt. Dec 4-én volt a koncert - Kabos-Koós-Koncz és a Scorpio zenekar - ezzel a műsorral kerültem ide. De szép is volt...
 

Annamari55

Állandó Tag
Állandó Tag
Üzi!

Én is szeretnék kellemes ünnepeket kívánni mindenkinek, bár a karácsony még egy kicsit odébb van, kiss És szeretném megköszöni neked Pufi mégegyszer hogy közben jártál és segítettél Gyuláékkal kapcsolatban, bár nem írt azóta sem, és az a helyzet sokat gondolkoztam rajta én is és a testvérem is, lehet hogy nem kellet volna keresni őket 30 év az nagy idő. Egyébként a tesóm is regisztrált ezen a honlapon, utána meg azt mondta hogy nem érdekli, most volt egy súlyos műtétje rosszindulatú daganatot távolítottak el a melléből, úgy hogy ő teljesen kivan most, de ez érthető. Remélem azért Gyuláék jól vannak. Mostanában megkaptam az Anna Frank naplója című filmet, te melyik szerepben voltál Pufi mert van egy tippem de nem biztos hogy jó.
 

Annamari55

Állandó Tag
Állandó Tag
Hát nem tudom, de nem válaszoltál semmit kedves Pufi, talán megsértettelek valamivel? vagy még mindig nem ugrik be kiről van szó? nem baj hanem, mert már tárgytalan...:rolleyes::):( :11:
 

Annamari55

Állandó Tag
Állandó Tag
Üzi!

Kedves Pufi! "Nagyon édesek a képek."

Szóval áprilisban amikor regisztráltam, teljes véletlenül kérdeztem meg tőled mivel Torontóban laksz, hogy nem-e ismersz egy Hegedűs Gyula nevű magyart aki már vagy KB:40.éve kint él a családjával, azt válaszoltad hogy ismered őket, Hungarian Hot néven volt egy kocsmája azt eladta és most kocsikat árul. Emlékszel? Majd beszéltél is vele azt írtad nem tudja ki vagyok, írjam meg hogy honnan ismerem ki ő nekem Stb, majd elküldtem a címemet, telefonszámomat, e-mailben neked, majd ismét válaszoltál hogy odaadtad neki, azaz "Gyuszinak" hát ennyi dióhélyban.:confused:
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére