Cukorbetegség

jutta80 témája a 'Eszem-íszom' fórumban , 2010 Április 5.

 1. GJodie

  GJodie Állandó Silver Tag

  Én inzulinos cukorbeteg vagyok már régóta. Sajnos nem minden a diéta. Én betartom, amit előírnak, mégis nagyon sok esetben ment fel a cukorszintem 15, sőt 20 fölé. Egyértelműen a munkahelyi stressz volt az oka. Amikor a főnököm "van sapkám, nincs sapkám" alapon folyton engem rugdosott, mert tudta, hogy 47 évesen nem fogom otthagyni a céget, hiszen nem találok munkát, vagy legalábbis nem olyat, ami viszonylag jól fizet.
  Az orvosom is megerősítette ezt a tényt. Most - ugyan más problémám is jelentkezett - 9 hónapja táppénzen vagyok. Ugyan van miért aggódnom, mégis ez más, mint régen... és milyen meglepő... a cukorszintem egészen jónak mondható. :)

  (bár az is igaz, hogy azóta beléptek az életembe a gyógyító nemeskövek is)
   
 2. Nora42

  Nora42 Állandó Tag

  Én kb.10éve vagyok cukorbeteg, 3 hónapja insulinos.Én a mai napig nem tudtam elfogadni azt, hogy cukros vagyok.Pár hónapja rátaláltam Szoó Judit könyvére:Kilófaló sütemények a címe.Nagyon sokat segített és segít.Nagyon jó ötletek vannak benne, nemcsak sütireceptek vannak, hanem vacsorák, reggelik, amelyek nemcsak cukorbetegeknek,hanem fogyókúrázoknak is jó ötleteket ad.Így már sokkal könnyebb! Szeretnék mozogni is, de nem nagyon merek, mert a + mozgástól többször hipóztam.Ha valakinek van ezzel kapcsolatba tapasztalata, nagy örömmel fogadnám.
   
 3. Natascha

  Natascha Állandó Tag

  Sziasztok!


  Fel tudná valaki tölteni Szoó Judit kilófaló könyveit?
  Nagyon örülnék neki!

  Köszönöm szépen!
   
 4. petirex

  petirex Állandó Tag

  Az én testvérem is már sok éve cukorbeteg és a megfelelő inzulin adagolással mindent megehet és nem is les rosszul tőle. Ő így próbálja kiküszöbölni a betegség okozta hátrányokat, hogy nem igazán figyel rájuk, így teljesebb életet élhet.
   
 5. Juca77

  Juca77 Új tag

  Sziasztok! Az Édesanyám is már jó pár éve cukorbeteg és szintén inzulinozza magát. Szerinte is a megfelelő adagolással, odafigyeléssel bármit meg lehet enni, bár azért engem is érdekelne a Szoó Judit féle könyv. Ha valaki fel tudná töltené, annak nagyon szépen megköszönném. Nagyon örülnénk neki!
   
 6. ta_anita

  ta_anita Állandó Tag

  Sziasztok!

  Örülök, hogy egy ilyen topic is létrejött, nagyon jó ötlet! Gratula!

  Én fiatalon (23 évesen) lettem cukorbetegséggel diagnosztizálva, és azóta is inzulinozom magam, már 4 éve.
  Az első időkben én nem igazán tudtam az étkezésre odafigyelni, mert a fősulin adott volt az étkezési lehetőség. A vizsgaidőszakban pedig rendszeresen magas volt a cukrom akár mennyire figyeltem a szénhidrátra.
  Mióta végezetm és megint otthon vagyok teljesen más a helyzet, mindig figyelek a szénhidrát mennyiségre. Az én úgynevezett csalásom a következő. Az étkezéseknél kevés szénhidrát tartalmú ételet eszek és inkább idény zöldséggel, télen pedig savanyúsággal lakatom jól magam.:) Nekem bevált, mert nagy átlagban jók a mért cukorértékek.
  Nekem problémás volt az édességről való lemondás de ezt ma már nagyon jól kezelem. Ha nagyon vágyom édességre eszek egy kicsi túró rudit, nálam nem viszi fel a cukor értéket. Ha igazán csokira vágyok akkor lehet kapni nagyon finom diabetikus csokit. Nekem főleg a PENNY-ben kapható Libolo diabetikus csokik jöttek be. Több ízben is van és az ára se sokkal drágább mint a rendes csokiknak. Persze ezt is csak mértékkel eszem:p.

  Most hirtelen ennyi jutott eszembe, amit le szerettem volnan írni.
  Szívesen válaszolok bármilyen kérdésre. Keresetek bizalommal:..:
   
  Szofika3 kedveli ezt.
 7. csidat

  csidat Állandó Tag

  Sziasztok.3 éve fedezték fel nálam a cukorbetegséget.Szerencsére még elég a gyógyszer.Egyedül a cukros dolgokat hagytam el,bár néha nagyon megkivánom a csokikat.ekkor eszem egy kicsit,aztán megint böjtölök.A diabetikus csokik egy kivételével nem jó izüek.A canderel finom, de drága
   
 8. Erika 75

  Erika 75 Állandó Tag

  Sziasztok! Mindenkinek aki érintett a témában ajánlom Szendi Gábor könyvét. Címe: Paleolit táplálkozás
   
  kiszhalasz kedveli ezt.
 9. picepoca

  picepoca Új tag

  Amunkámból kifolyólag sok cukorbeteggel találkozok nap mint nap, amit fontosnak tartok az a folyamatos vércukorszint mérés.
  És nem csak a már cukorbetegek részére. Mivel sokszor túl későn derül ki valakiről a baj ezt az önellnőrzéssel lehet csak kivédeni
   
 10. terika75

  terika75 Állandó Tag

  Voltak előjelei a betegségednek?Hogy vették észre?
   
 11. albyz

  albyz Állandó Tag

 12. d.jozsi1

  d.jozsi1 Állandó Tag

  Én mióta nem vacsorázok, minden rendben.:p
   
 13. Erona

  Erona Állandó Tag

  A cukorbetegség tünetei:
  - szájszáradás
  -fokozott szomjúságérzés
  -a vizelet mennyiségének a megnövekedése
  -fokozott éhségérzés
  -indokolatlan fogyás
  -levertség ,fáradtság érzése
  -bőrtünetek megjelenése
  -húgyúti fertőzések
  -epehólyag gyulladás
  -sebek lassú gyógyulás

  Több tünet esetén érdemes orvoshoz fordulni. Jobb megelőzni a nagyobb bajt és időben elkezdeni a kezelést. Nekem az egyik nagynéném és az egyik legjobb barátnőm diabéteszes. Mindketten megtanultak együtt élni ezzel a betegséggel.
   
  klarissza4 és gedia kedveli ezt.
 14. geza800

  geza800 Állandó Tag

  unokatesóm is cukros:( nagyon rossz lehet neki mert mindig nyomja be magának az inzulint,nem kivánom senkinek az tuti
   
 15. zokee

  zokee Állandó Tag

 16. erzsipe

  erzsipe Állandó Tag

  Így igaz. családbqn is van cukorbeteg és a szeretethiány az oka, ezt az orvos is megerősítette. Válás és a gyerekek még látni sem akarják, pedig felnőttekről van szó.
  A szeretet csodákra képes, csak kevesen tudják.
   
 17. szmse

  szmse Állandó Tag

  sziasztok valakinek nincs meg szoó judit receptkönyvei? láttam már kérdezték ebben a fórumban. akinek megvan légyszíves töltse fel nekem. köszönöm előre is.
   
 18. kecsike

  kecsike Új tag

  Apukám is cukorbeteg, a II típusból. Napi 5-ször szúrja magát. A diétát nem nagyon tudja betartani, mert nem is akarja.
   
 19. szandi89

  szandi89 Állandó Tag

  Szerencsére nincs cukorbeteg a családban.
   
 20. andyhugi1

  andyhugi1 Állandó Tag

  Fiam 25 éves. Vezetés közben azt vette észre, hogy nagyon rosszul lát. Mivel szemüveges elment orvoshoz új szemüveget csináltatni. Ám nem az volt a baj.
  Sajnos túlsúlyos és a cukra mikor mérték 18 volt. Rögtön beutalták kórházba, hogy beállítsák neki. Mostanra már beállt neki, persze gyógyszert szed minden reggel. Már azt hittük, hogy inzulinra kényszerül. Szerencsére nem így lett. Fogyózik, de még dolgozik az ügyön.
   

Megosztás