EMBERTELEN ÉS MEGALÁZÓ

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
A stuttgarti közigazgatási bíróság úgy döntött, hogy a menedékjogért folyamodókat „rendszerszerű hiányosságok” miatt a továbbiakban nem szabad Magyarországra kitoloncolni.

Ezúton hívom föl a stuttgarti bíróság figyelmét arra, hogy „rendszerszerű hiányosságok” miatt meg kellene vizsgálni azt is, hogyan bánik a hatalom saját polgáraival – már csak azért is, mert egyre többen „menekülnek” Magyarországról Angliába, Németországba stb.

A legkevesebb annak kimondása volna, hogy Magyarországon (Orbániában) rendszerszerűenembertelen, megalázó bánásmódban van része az ország polgárainak. És nincs mindenki abban a helyzetben, hogy Angliába stb. „meneküljön” – ám a dolog valahogy mégiscsak európai ügy, ha már (még) tagjai vagyunk az EU-nak.

Azok, akik az orbániai önkény ellenfelei, viszonylag könnyen viselhetik el a hatalom packázásait, önkényeskedéseit: őket Orbánia “csupán” kitagadja, nem létezőknek tekinti; de vigasztalhatják magukat azzal, hogy nem ismerik el legitimnek (legálisnak se) az orbáni uralmat: ezért aztán ez a hatalom őket megsérteni, megalázni nem képes.

De mi lesz a zemberekkel? Hosszú ideje folyamatosan olyan embertelen és megalázó bánásmódban részesülnek (teljesen hülyéknek nézi őket a hatalom), amilyenre az EU-ban nincs példa. Vannak ugyan bizonyos (Tavares-, EBESZ- stb.) jelentések, de azok eddig hatástalanoknak bizonyultak: a Tavares-jelentést a hatalom sikerrel legyalázta, az EBESZ-jelentést pedig, úgy tűnik, sikerrel hallgatja el.

Kellene egy bírósági ítélet, amely a tényekkel összhangban embertelennek és megalázónak minősítené az orbániai önkényuralmat. Talán egy ilyen döntésre fölfigyelne a CDU-CSU, sőt, maga a Néppárt is…

gepnarancs


orban_merkel.jpg
 

Kyra_

Kitiltott (BANned)
Állandó Tag
Én ezt a cikket nem értem, pedig kétszer átolvastam. Talán van valamilyen előzménye, amiről nem tudok? Milyen menedékjog kérőkről van szó és milyen kitoloncolásról és mit tesz ellenük a magyar állam?
 
F

Fricsó

Vendég
Én ezt a cikket nem értem, pedig kétszer átolvastam. Talán van valamilyen előzménye, amiről nem tudok? Milyen menedékjog kérőkről van szó és milyen kitoloncolásról és mit tesz ellenük a magyar állam?

Német bíróság: „embertelen és megalázó eljárással” kell számolniuk a Magyarországra visszatoloncolt menekülteknek

(hj) 2014.07.15.04:41

A Juraforum című német jogi portál Embertelen bánásmód miatt nem toloncolnak ki Magyarországra menedékjogért folyamodókatcímmel közölt hírt. A Magyarországra kitoloncolandó menekülteknek „embertelen és megalázó eljárással” kell számolni. A menedékjogért folyamodókat „rendszerszerű hiányosságok” miatt a továbbiakban nem szabad oda kitoloncolni – mondta ki a stuttgarti közigazgatási bíróság a szombaton, 2014. július 12-én közzétett ítéletében. (Az ítélet aktajele: A 11 K 387/14).

Az ítélet nyomán egy iráni menekült egyelőre Németországban maradhat. Az illető 2013. május 27-én érkezett Magyarországon át Németországba. Menedékjogi kérelmét azonban a Szövetségi Migrációs és Menekültügyi Hivatal nem fogadta el, és elrendelte a férfi kitoloncolását.


A hatóság az úgynevezett Dublin II. rendelkezésre hivatkozott, amelynek értelmében kizárólag az az ország illetékes a menedékjogi kérelem elbírálásában, ahol az EU területére lépett a menekült, feltéve, hogy a menekülteket ott az emberhez méltó élet minimális normáinak megfelelő módon kezelik. Az illető már Magyarországon is biztonságban volt, és ott is kellett volna végigvinnie a menedékjogi eljárást – mondta ki a hatóság.

A közigazgatási bíróság 2014. június 26-án hozott ítéletében azonban megállapította, hogy Magyarország megsérti az Európai Unió menekültügyi minimális normáit, és ezért az illető menekült Németországban folytathatja le a menedékkérő eljárást.

Magyarország már korábban is megsértette a menedékjogi eljárásokra vonatkozó uniós előírásokat. Így az EBSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) és a Pro Asyl civil szervezet adatai szerint napirenden vannak olyan esetek, hogy a menekülteket az őrizetben bántalmazzák vagy gyógyszerekkel lenyugtatják. A Magyarországra kitoloncolt menekülteknek ott őrizetbe vételre és további kitoloncolásra kell számítani.

Magyarország ugyan 2012-ben elfogadott törvénymódosításokat, amelyeknek értelmében a menedékjogot kérőket ügyük tárgyszerű vizsgálata nélkül nem toloncolják ki Szerbiába vagy Ukrajnába, „amennyiben az illetők a kérelmüket beutazásuk után azonnal benyújtják”. A módosítások szerint a Magyarországra a Dublin II. egyezmény értelmében visszatoloncolt menekülteknek nem kellett volna őrizetre számítaniuk.

Ezt a fejleményt azonban már meghaladta az idő – mondta ki a közigazgatási bíróság. A menedékjogi eljárás elhúzódása vagy akadályoztatása esetén újra lehetségessé vált a menekültek őrizete. Fennáll az őrizet meghosszabbításának rendszere „az ügyvédek beadványainak megfelelő figyelembe vétele nélkül”, illetve a menekült egyéni körülményeinek a figyelembe vétele nélkül. „Figyelemre méltó valószínűséggel” abból kell kiindulni, hogy a Németországban benyújtott menedékkérelmet a magyar hatóságok „elhúzódásnak” tekintik, ami viszont őrizetet von maga után – szögezi le az ítélet.
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Ami eleg erdekes.......... es az itt eloket is erintheti vagy van akit erint,hogy
a továbbiakban nem szabad Magyarországra kitoloncolni.
Valoszinu par nap es tobb info lesz errol a toloncolasrol. Az is lehet, hogy Eus orszagbol ertendo csak.
 

Efike

Állandó Tag
Állandó Tag
Csak ámulok és bámulok. Egyrészt nem értem, hogy ez a cikk miért lett beidézve, hiszen a CanadaHun-on állítólag nincs politika és vallás. Ennek a feltételnek a tükrében az Orbanisztán mégiscsak furcsa.
Másrészt mindeddig úgy tudtam, hogy a kitoloncolás, vagy kiszorítás jogi fogalma azt jelenti, hogy az adott államba nem jogszerű keretek között érkezett idegen állampolgárt vagy saját volt országába, vagy amennyiben az életét és/vagy személyi szabadságát veszélyeztetné egy más befogadó országba kell küldeni.
Nomármost innentől válik igazán homályossá a stuttgarti bíróság döntése, mert ugye Németország az EU tagállama és Magyarország is. Vagyis, ha az illető iráni állampolgár valami ravasz testcsellel Németországba érkezett, akkor az EU-ba érkezett, vagyis Magyarországra (gyengébbek kedvéért az szintén EU) nem is toloncolható át. Norvégiába viszont igen, mert az már nem EU - feltéve, hogy a norvégok hajlandók befogadni.
 

kágyula

Kitiltott (BANned)
Szervusztok,
magam nagyon is furcsának tartom ezt az újság cikket, mert elöször is Németország söpörjön már a saját ajta elött menekült ügyben ! Hiszen ök már az EU-s állampolgárokat tolocolják haza . Meg mi is van most azzal a jópár Afrikai menekültel akik Berlinben egy iskolát foglalatak el ?? Inkább nedobáljak kövel , ha magam is üvegházban üllök . Meg hány eset létezik ahol éjnek idején rohamoznak meg menekült szállást verik bilincsbe az menekülteket és tolloncolják ki öket . Azokat akiket meg kikéne toloncolni azokat meg nem merik , lásd Kiel ahol egész város részek Libanoni családok kezében vannak és a rendörség csak csoportosan mer oda menni . Erröl igy reggel csak ennyit , de meglehet gondolom a Wikin nézni ha nekem nem hisztek ;)
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Efike, a kivetel erositi a szabalyt. Menekult ugy mindenkit erdekel mert itt is nagy gondok vannak. Innen sok magyarallampolgart deportaltak ha ugytetszik kitoloncoltak.Soha ennyi ember nem jott ki meg Mo-rol mint mostanaban, es tobben probalkoznak(tak) menekult kerelemmel, a vilag sok orszagaba.Canadaba meg mindig sokan varakoznak elbiralasra a menekult kerelmukkel./ezres nagysagrendrol beszelunk nem 1-2 csaladrol/
Csupan ezert kerult fel a cikk. Mashol meg nem volt fent ,csak itt, lenyegtelen hogy a korites mi a lenyeg a toloncolas, miert, hogyan, oka, stb./
Gondolom ha egy irani magyarba megy es onnan tovabb pl nemetbe , es ott nem fogadjak el a refuge kerelmet, nem lehet Mo-ra kuldeni ismet.
Zindorf es meg nagyon sok lager uzemel teljes gozzel mert rengeteg a menekult, minnel tobb a balhe , polgarhaboru vagy csete-pate van , sok embernek nincs mas lehetosege mint elindulni jobb elet remenyeben, mielott megolnek ill. aldozatta valik.
 
Utoljára módosítva:

kágyula

Kitiltott (BANned)
Szervusztok,
szerintem a baj ott kezdödik , hogy oda lesz az illetö menekült visszatoloncolva mondjuk ahol elöször az EU-ba belépett . Igen ám , de a legtöbbjük az nem az "új" EU országokba szeretne maradni , hanem a "Kánaának" tekintett nyugatra akar kerülni és itt kezdödnek a problémák . Lásd Olasz vagy Spanyolország , és alig kapnak segitséget az uniótól . Oldmeg magad , ez a jelszó . Oda elmenni mondjuk Lampedusába ahol már lassan több a menekült mint az ös lakosság az nem . Az meg szerintem egy emberi dolog hogy ha a lehetöség megvan adva lelépek ,ha a családom vagy magam élete veszélyeztettve van az okokat meg nem itt szeretném kifejteni hiszen akkor megint annál a fránya politikánál lyukadnák ki , sajnos . De ami a legmegrázobb , hogy a szerencsétlenek nem kapnak munkát , pedig hányan de hányan közülük szeretnének dolgozni , hasznos egyede a befogadó országnak lenni .
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Ugy látszik a Melitta által leirt eset nem egyedülállo, néhány nappal ezelött olvastam egy Hamburgi lapban, hogy: Zsido hitközösség nyujt menekültjogot egy Szudánbol származo mohamedánnak, akit a Német hatoságok Magyarországra akarnak kitoloncolni.

Aki nem emlékezne rá, a templomba valo menekülésnek régi traditioja van, a 33 éves szudáni Ashraf O. egy vallásos mohamedán, most a zsinagogában guritja ki naponta ötször az imaszönyeget Mekka felé, alszik egy összecsukos ágyon a könyvtárban, eszik az épülethez tartozo konyhában amit a közösség ajándékoz neki, az idelyét telefonálással és TV-nézéssel tölti, a legszivesebben BBC, és állatokrol szolo filmet néz, na és természetesen a foci-világbajnokságot Braziliábol. A szudániai egy maratonfuto, ismeri az összes német focistát név szerint, néhány szot beszél németül is: "En asztalos vagyok"
-
A politikailag ellenállásban dolgozo szudáninak sikerült Magyarországra eljutnia ahol menekültjog kérelemre kötelezték és üdvözlésül rögtön bezárták egy börtöndbe. A Debrecen meletti lágerban jol megverték bottal. "Inkább Szudánban halok meg mind mégegyszer visszamenjek Magyarországra"
-
Sudanesischer-Fluechtling.jpg

-
Öszintén mondva nem lep meg, amikor én a prolettárdiktatura idelyén Németországba jöttem a magyar "érzéseim" azt diktálták, hogy velem is ez fog történni itt de nem.
-
Elmentem a rendörségre és mondtam, hogy nem akarok visszamenni Magyarországra. Ahelyett, hogy ottartottak volna: "Ich freu mich für sie.." mondta inkább közönbösen mind szivböl a hivatalnok, "sajnos ma szombat van, jöjjön vissza hétfön"... ezekröl a történetekröl lehetne egy külön topikot inditani mert szerintem aki átélt ilyen emigratiot sokmindenröl tud beszámolni.
-
Erdekes, hogy számos közigazgatási-biroság (Freiburg, München, Stuttgart..) nem küldi vissza Magyarországra a menekülteket ahogy a Dublin II egyezmény azt elöirja, azzal a megokolással, hogy a menekültek helyzete Magyarországon katasztrofális.
-

Na ja és milyen sors vár a szudánira? Ugy látszik a német hatoságok akceptálják a templomi-menedékjogot és ha agusztus 3.-áig ott maradhat akkor már anyi idöt töltött Németországban, hogy joga lesz itt menedékjogot kérnie.
-
Kedves Gyula, hol láttál Budapesten éhség-streikban levö menekülteket akik az eljárás meggyorsitása miatt tüntetnek?
-
 
Utoljára módosítva:

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Csak ámulok és bámulok. Egyrészt nem értem, hogy ez a cikk miért lett beidézve, hiszen a CanadaHun-on állítólag nincs politika és vallás. Ennek a feltételnek a tükrében az Orbanisztán mégiscsak furcsa.
Másrészt mindeddig úgy tudtam, hogy a kitoloncolás, vagy kiszorítás jogi fogalma azt jelenti, hogy az adott államba nem jogszerű keretek között érkezett idegen állampolgárt vagy saját volt országába, vagy amennyiben az életét és/vagy személyi szabadságát veszélyeztetné egy más befogadó országba kell küldeni.
Nomármost innentől válik igazán homályossá a stuttgarti bíróság döntése, mert ugye Németország az EU tagállama és Magyarország is. Vagyis, ha az illető iráni állampolgár valami ravasz testcsellel Németországba érkezett, akkor az EU-ba érkezett, vagyis Magyarországra (gyengébbek kedvéért az szintén EU) nem is toloncolható át. Norvégiába viszont igen, mert az már nem EU - feltéve, hogy a norvégok hajlandók befogadni.
Kedves Efike
-
Nincs egyetlen téma sem ami teljesen politikamentes lenne. Valojában minden forumtag aki a zárt határok idelyén hagyta el a szülöhazáját és itt megszolal egy politikai ujmutatás az akkori rendszerre.
-
En ugy érzem, hogy a humanitás melett szot emelni minden ember kötelessége.
-
A kritika egy magyrországon uralkodo állapotrol és nem magyar mentalitásrol szol. Remélem a többi hozzászolás is ezt fogja alátámasztani.
 
Utoljára módosítva:

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
A menekulteket mostansag sehol nem varjak tart karokkal. Ano mi Nemetorszagba mentunk, az ismerosom ismerosenek az ismerosetol kaptunk egy lager cimet , hetvegen erkeztunk vasarnap reggel, Egy nagyon kulturalt hazba ill mint egy szalloda 3 szobat kaptunk konyha hasznalattal ami minden joval fel volt szerelve. NA jott a hetfo es ugy vagtak ki minket mint macskat sz@rni, mert kiderult nem vagyunk nemetek nem honositani akarunk, hanem Canadaba menni. Eleg tanacstalanok voltunk merre is induljunk , hivtunk egy taxit az is csak a masodik vett fel, /a "csop" csalad letszama miatt/es felig angolul kezzel labbal elmagyaraztunk nem tudjuk hova akarunk menni de vigyen el minket olyan irodaba ahol Canadaba tudunk menni. A taxis egy kozepkoru nemet no volt halvany dunsztja nem volt ezekrol a dolgokrol mire kifiguralta ,egy halom tisztelet koroket tettunk a varosba ,mar mar,celba ertunk, megint azt mondtak jojjunk holnap mert 4 ig van iroda.
Ez 70km re volt a varostol ujbol vissza a varosba de hova is......mi kezdtunk nagyon idegesek lenni mert azert a sporolt penzunket csak nem taxizasra kivantuk kolteni.........es o is tanacstalan volt hova is vigyen bennunket,...vegul az allomas alatt vagy 50-70m-re a melybe egy missiohoz vitt ahol aludni lehetett, az agyak lepedokkel voltak elvalasztva ..........tiszta volt az igaz de aludni nem mertunk egy szemet se. Reggel 8ra jott ertunk a taxis es irany ujbol a lager ahol sikerult lejelentkezni es elkezdodott a "menekult" eletunk ami 2 evig tartott mire Canadaba zold utat kaptunk.
Volt meg egy ket kellemetlen elmenyunk, de osszesegeben koszonettel tartozunk Nemetorszagnak hogy otthont adott 2 evre nekunk.
Mindez 1986 ban tortent. A lager akkor is tele volt a vilag minden tajarol , tobb ezer embert tudott befogadni, es ez csak egy varos es az ahoz tartozo korzet. NAgyon sok lager volt nemetbe , olaszba az osztrakoknal, franciaknal, Cipruson stb.
 
Utoljára módosítva:

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Nekem szerencsére nem voltak élményeim lágerokkal, mert elötte megismerkedtem a villamoson egy csinos lánnyal aki felajánlotta nekem, hogy nálla lakhatok ha mégis ugy gondolnám, hogy nem megyek vissza Magyarországra. Most már mondhatom, hogy ö adta meg a döntésemhez az utolso lökést. :)
-
Erdemes megemliteni, mert a németek is elfelejtették, hogy annakidelyén szinte lepkeháloval gyüjtötték azt aki Berlinbe volt hajlando menni, most meg mérgelödnek, hogy a föváros Törökökkel van tele. Ök voltak a "várostartok", az Egri csillagok storyjával ellentétben. :)
-
Nem tudom mire vezessem vissza, hazugságra, vagy tudatlanságra, azt a hiedelmet, miszerint a németek idegengyülölök lennének. Ez nem igaz ha leszámitjuk azt az évtizedet amiben a bolond Osztrák dominált.
-
Németország évszázadokon keresztül nagy vonzoerövel hatott az idegenekre, akik párját ritkito vendégszeretettel voltak befogadva az ittélök által. Az elmult évszázadok europai népvándorlásainak a célpontja Németország volt.
-
Ahogy Sebastian Haffnernél olvasom, az ország egy mentöpart volt az Europai üldözöttek, megsértettek és megalázottak számára. 1700 körül minden harmadik ember Berlinben egy francia volt.
-
Pillanatnyilag 7 millio idegenböljött él Németországban, ehez jönnek a menekültek és a menekült jogra várok. Ezekböl Nyugatnémetország a 90-es évek derekán több mind kétszer anyit vett fel mind Franciaország, Anglia és Olaszország összesen.
-
Természetesen vannak itt is emberek akik az idegeneket egy tehernek tekintik, néha az ucán protestálnak és magukat "polgári initiativának" nevezik. Oda kell egy kicsit nézni és akkor kiderül, hogy nem bejegyzett organizátiokrol van szo hanem neonaci gyülekezet, kudarcott vallott polgárokbol.
-
Szerintem egy ország számára elismerés, a nagysága jele ha hozzájuk jönnek és nem elszaladnak.
 

kágyula

Kitiltott (BANned)
Szervusz Ernoe,
engedj már meg nekem nem emingránsnak , hogy kissé kiegészitselek . Az igaz , hogy nagyrésze a Németeknek nem idegen gyülölö , na mármint fehér vagy nem a mohamedán valláshoz tartozik ! De az is elöfordulhat mint már emlitetted a köreink különbözöek ;) . de nem tudom mennyire emlékszel e a 90-es évek elején amikor Rostockban egy házat felgyujtottak amely külföldiekkel volt tele és a rendörség csak ott állt és nézte mi történik ?? Vagy amikor Magdeburgban egyett félholtra rugdostak és azt mondta a belügy miniszter , hogy ez azért volt mert "alkoholt fogyasztottak" . Lehet ez neked hazugság , nekem tény ! tudnám sorolni a többit is de nincsen szükség a feszültségre a lapon gondolom , Te biztosan nem foglalkoztál soha az ilyen dolgokkal mert minek is . De sajnos a tudatlanság , a képzés és munka hiánya nagyon sok embert a frusztrációba kerget és a gyengébbeken engedik ki a mérgüket , a menekült mindegy honnét jönn mindig is gyengébb .
 
M

magdusis

Vendég
Még egyszer régen,amikor Németországban egyre több idegen telepedett le,csináltak egy tanulmányt,hogy az eredeti környezet hogyan és milyen körülmények között mennyire toleráns a betelepültekkel kapcsolatban.
Ha megjegyeztem,akkor biztos elég tág népességet használt mintának,nem úgy mint a tengerentúlon szokás.
Szóval,az általános következtetés az volt,hogy még a legoptimálisabb helyzetben is,amikor a betelepülők mindenhogyan erőlködnek a teljes beilleszkedéssel,még akkor is csak 13-14 százalékban tűrik el a betelepülőket a teljes népességben.Nem emlékszem,hogy nagyvárost hogyan értékeltek,de elég sok falut,kisvárost még említettek név szerint is,példa és ellenpéldaként.
A százalék is csak azért maradt meg,mert kb. ugyanannyi,mint a balkezesek aránya is ugyanabban abban az időben.
Akkor az a 7 millió ,jól elosztva ,lehet,hogy rendben is lenne.A színesek egyszerű bevándorlóként úgyis továbbmennek,pl.Kanadába is.
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Még egyszer régen,amikor Németországban egyre több idegen telepedett le,csináltak egy tanulmányt,hogy az eredeti környezet hogyan és milyen körülmények között mennyire toleráns a betelepültekkel kapcsolatban.
Ha megjegyeztem,akkor biztos elég tág népességet használt mintának,nem úgy mint a tengerentúlon szokás.
Szóval,az általános következtetés az volt,hogy még a legoptimálisabb helyzetben is,amikor a betelepülők mindenhogyan erőlködnek a teljes beilleszkedéssel,még akkor is csak 13-14 százalékban tűrik el a betelepülőket a teljes népességben.Nem emlékszem,hogy nagyvárost hogyan értékeltek,de elég sok falut,kisvárost még említettek név szerint is,példa és ellenpéldaként.
A százalék is csak azért maradt meg,mert kb. ugyanannyi,mint a balkezesek aránya is ugyanabban abban az időben.
Akkor az a 7 millió ,jól elosztva ,lehet,hogy rendben is lenne.A színesek egyszerű bevándorlóként úgyis továbbmennek,pl.Kanadába is.
Kedves Gyula
-
Félreismersz, én nemcsak itt a virtuális világban emelem fel a szavamat inhumánus tettek ellen hanem elsösorban a reális életben, a magam választotta uj hazában.
-
Nem akarom itt felsorolni a fiatalságomat mert még összetévesztel a Joschka Fischerrel, én nem lettem külögyminiszter a 90-es évekre. A politikai blokkok leomlása nemcsak keleten hanem a nyugaton élt emberek együttes munkájának a következménye. Bizalmat nem lehet egyoldaluan felépiteni.
-
Igen, a frontok lebomlását az emberek különbözöképpen értelmezték. Sajnos voltak olyanok akik a maguk álltal épitett fal miatt nem vették észre, hogy Nyugatnémetország már nem az akit az osztrák örült megtévesztett. Ezek tapsoltak miközben a suhancok szinesbörüeket, törököket, vietnamiakat és a keleti blokkbol menekülteket ülldöztek, felgyujtották rájuk a házakat.
-
En nemcsak, hogy emlékszem az eseményekre hanem rögtön az utcára mentem emberek százezreivel (a Bundespräsident Weizsäckerrel az élen) és kifejeztük a nemtetszésünket a barbárság ellen, szolidaritásunkat a megkárositottak, ülldözöttek melett.
-
Jo, hogy szobahoztad az esetet és alkalmam van téged emlékeztetni arra, hogy az adott idöben a Vecsési hentes fia volt a külögyminiszter, a kabinett nem volt semmi esetre sem nationalistának nevezhetö.
-
A Magyarokkal az a baj, hogy ha valami nemkivánatos történik az országukba akkor megprobálják eltussolni, holott nem értenek egyet vele. Félnek, hogy "hirbe kerülnek", ez butaság. A világ azt veti fel nekik, hogy nem használják a lehetöségeiket, a szimpátiának, és az ellenvetésnek is hangot kell adnunk.
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Mindenhol a bevandorlonak kell alkalmazkodni es beilleszkedni az uj hazajaba.Nagyon mas kulturabol van hogy par genereacio kell ehez.
Nemetorszagba is rengeteg azsiai afrikai arab stb orszagokbol mennek az emberek menekult kent. Eubol nem igen, /hacsak nem az oroszoktol ukranoktol/ se errol a continensrol.
Nagyon sokan vegcelkent tekitik Nemetorszagot.
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Még egyszer régen,amikor Németországban egyre több idegen telepedett le,csináltak egy tanulmányt,hogy az eredeti környezet hogyan és milyen körülmények között mennyire toleráns a betelepültekkel kapcsolatban.
Ha megjegyeztem,akkor biztos elég tág népességet használt mintának,nem úgy mint a tengerentúlon szokás.
Szóval,az általános következtetés az volt,hogy még a legoptimálisabb helyzetben is,amikor a betelepülők mindenhogyan erőlködnek a teljes beilleszkedéssel,még akkor is csak 13-14 százalékban tűrik el a betelepülőket a teljes népességben.Nem emlékszem,hogy nagyvárost hogyan értékeltek,de elég sok falut,kisvárost még említettek név szerint is,példa és ellenpéldaként.
A százalék is csak azért maradt meg,mert kb. ugyanannyi,mint a balkezesek aránya is ugyanabban abban az időben.
Akkor az a 7 millió ,jól elosztva ,lehet,hogy rendben is lenne.A színesek egyszerű bevándorlóként úgyis továbbmennek,pl.Kanadába is.
Kedves magdusis
-
Németország lakoinak a száma 80 millio, tehát a 7 millio kevesebb mind 10%. Továbbá azok az emberek akik már évtizedek ota német állampolgárok nem tünnek fel a "külföldi" rublikában.
-
Németországban több elsö/második-generatios bevándorlo magas politikai hivatalt tölt/töltött be. Az elöbb emlitett Vecsési hentes fia, külügyminiszter és Vice-kanzler volt. A vietnami szülök gyereke egészségügyminiszter és vice-kanzler volt. Franciaország elnöke egy magyar bevándorlo volt. Egyre több külföldi származásu szülö gyereke állami hivatalnok, rendör.
-
Olyan emberek akik az uj rendszerben voltak kénytelenek elhagyni Magyarországot ma kultur-politikai vezetök nyugaton. Nem mindha a nivo itt alacsonyabb lenne.
-

Természetes, hogy az emberek gyürik egymást mind mindenüt és az az elsö ami a szemünkbe tünik a másikon, hogy milyen a börszine, hogy beszéli a nyelvet, milyen végzettsége van.
-
Bayorországban van több afrikábol (Senegal, Kongo, Nigéria..) hozott "vendégmunkás-pap", mert nincs elég fehér lelkész. A gyonás ilyen esetben nem mindig könyü. :)

 
Utoljára módosítva:

kágyula

Kitiltott (BANned)
Szervusz Ernoe ,
sokmindenben amit irtál egyett is értek , de már megint kötözködnöm kell :rohog:nem Vecsés-i ,tudod onnét az az Istenien finom savanyúság jönn , hanem a mellettünk levö kis faluból Budakesziröl származnak . Ismertem a nagybátyját , azt hiszen az elsö kitelepitésekkel együtt lettek 46-ban kitoloncolva . Ö még akkor amikor ez történt még nem volt Schröder barátjával a hatalmon mert Rostock-Lichtenhagen és Hoyerswerda ez mind 92-ben történt Sajnos . Sajnos mert pont akkor volt Jugó háború és sokukat oda irányitották át mert senki sem számolt azzal , hogy a pont ott a volt NDK-ban történik ilyen dolog . Igen ám csak hát a beigért virágzó területekböl , lebulldozerezett gyárak lesznek és a felnöttek nagyrésze munkanélkülivé válik. Szerintem ez adta meg egyrészt annak a ténynek , hogy sajnos az ottani lakoság a neonácik pártján lépett fel és nem a menekülteket segitette ! Megdöbbenve néztük a TV hireket naphosszatt mert ilyent Normális ember nemtud elképzelni .Borzasztó volt !
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Szervusz Ernoe ,
sokmindenben amit irtál egyett is értek , de már megint kötözködnöm kell :rohog:nem Vecsés-i ,tudod onnét az az Istenien finom savanyúság jönn , hanem a mellettünk levö kis faluból Budakesziröl származnak . Ismertem a nagybátyját , azt hiszen az elsö kitelepitésekkel együtt lettek 46-ban kitoloncolva . Ö még akkor amikor ez történt még nem volt Schröder barátjával a hatalmon mert Rostock-Lichtenhagen és Hoyerswerda ez mind 92-ben történt Sajnos . Sajnos mert pont akkor volt Jugó háború és sokukat oda irányitották át mert senki sem számolt azzal , hogy a pont ott a volt NDK-ban történik ilyen dolog . Igen ám csak hát a beigért virágzó területekböl , lebulldozerezett gyárak lesznek és a felnöttek nagyrésze munkanélkülivé válik. Szerintem ez adta meg egyrészt annak a ténynek , hogy sajnos az ottani lakoság a neonácik pártján lépett fel és nem a menekülteket segitette ! Megdöbbenve néztük a TV hireket naphosszatt mert ilyent Normális ember nemtud elképzelni .Borzasztó volt !
Kedves Gyula
-
Wie auch immer, a zöldek már a 80-as években egy jelentös politikai erövé váltak, Joschka Fischer ebben az idöben már Környezet és Energia-ügyi miniszter volt Hessenben, egy nagy szerepet játszott az atomfegyverek, rövidtávolságu rakéták felállitása elleni protestálásban ami végsösoron a blokkok széteséséhez vezetett.
-
Nem hiszem, hogyha a nyugati világ egyhanguan kötötte volna magát a felfegyverkezéshez, a blokkok szétesése vérmentesen zajlott volna le. A békemozgalom meggyözö érveket szolgáltatott a leszereléshez, kinyilvánitotta az itt élö emberek joindulatát.
-
Felveted a néhánynapos Jugoszláviai háborut Fischernek, pont most amikor a Den Hageni biroság a Holland UN csapatokat jogerösen elitélte segitségnyujtás elhanyagolása miatt.
-
De maradjunk a témánál, Németország egyesitése a legnagyobb eröfeszités volt az ország számára, a karekterét tekintve nyugodtan beszélhetünk menekültfelvételröl. Nemcsak a Kelet-Németek, hanem Lengyelek, Magyarok, Románok, az akkor már nyugtalan Jugoszláviábol idemenekültek, Lettek, Livánok... mind ebben az idöben landoltak itt.
-
Ne felejtsük, hogy a menekültek között is van egy rivalitás, a Keletnémetek ugy érezték nekik több segitség járna márcsak a "származás miatt ist". Ha tudnád menyi megalázást törtek el ezek az emberek a blokkok idelyén. En emlékszem egy keleti-blokk ország szállodájára, hosszu sorban álltunk üres szobára várva, elöl meg kiszelektálták a keletnémeteket: "Keleti vagy nyugati Márka?" kérdezte a receptionál a szállodás. Keletnémet márka esetén kiintették öket a sorbol. Ez volt a magyar Camping-platzokon is, a szállodákban is.
-
Mégegyszer a rivalitásrol, a menekültek között is van sok aki magát "többnek" képzeli mind egy más országbol jött. Ezt jol megfogalmazza a magyar Alkotmány elöszava. Aki ilyen szellemben nö fel az egy törököt soha nem tud vele egyenrangunak érezni.
-
Volt egy magyar ismerösöm aki egy balesetnél megsértette az arcát, ezért kénytelen volt szakált hordani. Sokáig nem értettem a nagy ellenszenvét a törökök ellen, aztán kiderült a szakála miatt öt is érték már atrocitások.
 

Kyra_

Kitiltott (BANned)
Állandó Tag
Annyit jegyeznék csak meg, hogy már többször olvastam arról az embertelen bánásmódról, amit ezek ellen a szerencsétlen emberek ellen elkövetnek. Tényleg felháborító és elkeserítő.

Amit művelnek most a szomszédunkban, Ukrajnában és szinte lassan mindenhol Szíriától, Afganisztántól Irakig, annak egyenes következménye az, hogy már megint belecseppent ez az ország egy olyan zónába, ahova beömlik minden sz., de tovább csak a szaga megy. Szerintem fogadják be a menedékkérőket azok az országok, akik előidézték ezt a helyzetet azzal az undorító, aljas politikájukkal. Van nekünk enélkül is épp elég bajunk.
 
Oldal tetejére