De hol vannak az avarok és a besenyők?

Magyarországon a rendszerváltás következményének sokáig az anyagi leszakadást tartották. De az elmúlt negyedszázad legnagyobb problémája nem az anyagi leszakadás, hanem a tömeges elbutulás volt.

A világ ezzel a menekültügy kapcsán szembesül, pedig nem is tudják, hogyan gondolkodik az átlagmagyar. Akik bírják a magyar nyelvet, régebb óta képet alkothattak a sötétségről, amely egyes magyar fejekben van.

Az elbutulás nemcsak alacsonyan iskolázott rétegekben jelenik meg. Tömeges méretekben vallanak rasszista nézeteket, antiszemita tanokat és mindenféle összeesküvéselméleteket, amelyeket gyakorló elmebetegek terjesztenek a világhálón: az amerikaiak pénzelik a menekültáradatot, a háttérhatalom találta ki, Amerika az olajért igáz le országokat, miközben soha nem volt olyan magas a benzin ára, mint az iraki és az afganisztáni háború idején. Miután távoztak, azóta kezd újra olcsó lenni a benzin. Az amerikaiak annyit költöttek naponta egy hadseregre Irakban, hogy abból annyi olajat vehetnének, hogy száz évig mindenki ingyen autózna. Az emberéletekről nem beszélve. A nagyokos magyarok soha nem jártak Amerikában, de mindent tudnak. Fogalmuk sincs semmiről, a tények nem számítanak. Ha Amerika beavatkozik, az a baj, ha nem teszi, mint most, azért felelős. Merkelt kriminalizálják, Rétságon vagy Lajosmizsén mindent tudnak.

Nem képesek különbséget tenni az izraeli vagy a mexikói kerítés funkciója és Orbán gyűlöletkeltő és embertelen primitív drótkötege között. Alapvető dolgokkal nincsenek tisztában, de a mindent tudók bátorságával nyilatkoznak. Világszemléletük arról tanúskodik, hogy sem a világot nem értik, sem saját történelmüket nem dolgozták fel. Ennek az értelmi színvonalnak a képviselői a 90-es években a Jurta Színházban elfértek, amit egy Szálasi mellett dolgozó nyilas, Bosnyák Imre, és a később gyilkosságban való közreműködésért elítélt Romhányi László vezetett. Ma ez a színvonal lett uralkodó az országban. Ez már a miniszterelnök beszédeiben is megnyilvánul, cselekedetei pedig ezekkel összhangban állnak. Az Indexen elmebetegek könyveit elemzik, miszerint Amerika idézte elő Magyarország német megszállását. Egy kormányszóvivő minden következmény nélkül mondhat olyat, hogy a megfulladt menekült tehet saját haláláról. Miközben ezek a menekültek két hét múlva a szögesdrótot állító kormány buszával mehettek volna az osztrák határig. Oda, ahova ők már holtan érkeztek meg. S a nép osztja a buta és embertelen elméleteket, maga is gyártja ezeket.

Nem képesek beleérezni menekültek helyzetébe, lelkivilágába. Miért nem akarnak ujjlenyomatot adni, regisztrálni, miért nincsenek papírjaik? Majd ha te is menekült leszel, megérted. Azt is, miért nem kell olyan emberek kezéből a víz, akik be akarnak tenni egy emberi létezésre alkalmatlan menekülttáborba, ott akarnak tartani, mint a vágásra vagy mutogatásra ítélt állatokat, hogy saját népüket uszíthassák az idegenek ellen. Kész tervük van arra, hogy majd ingyen dolgozni hajtanak, azért a falat kenyérért, amit emberségből kellene adniuk. Elhiszik, hogy kétezer ember gondot jelenthet egy országnak, ahol milliárdokat szórnak el hetente.

Elhisznek minden hazugságot, és megtagadnak minden emberséget olyan emberektől, akik az életüket kockáztatva menekülnek egy mészárlás elől. Kisbabák nem indítják meg a szívüket, mert a butaságból származó gyűlölet nagyobb. De ez nemcsak a menekültügyre igaz. Ugyanez a sötét butaság jellemzi a gondolkodást az élet minden területén. Nehogy azt higgye a magyar ősbunkó, hogy csak a menekültekkel szemben állatiasodott el. Ilyen ő az élet minden területén. Mindn megnyilvánulásából süt a tahóság, a tudatlanság, és ha ezt megmondják neki, “magyargyűlölőt” kiált. Nem a magyarságot, hanem a buta gőgöt tesszük szóvá. Reméljük, a kettő még nem azonos.

A butaság, a műveletlenség következménye a lelki eldurvulás, amely barbársághoz vezet. Nem is értik, miért embertelenség elnézni a kövezeten alvó gyerekeket. Nem is tudják, hogy a nemzetközi jog szerint egy civilizált ország köteles lenne megfelelő ételt, italt, fekvőhelyet, tisztálkodási lehetőséget és orvost biztosítani. Nem olyat, hogy attól elmenjen a kedvük menekülni. Leromlott az emberi minőség, nincsenek emberi gesztusok, nincs együttérzés, nagyvonalúság, áldozatvállalás, szolidaritás, kedvesség, csupa olyan emberi tulajdonság, amely élhetővé teszi az emberi életet. Csupán egy elenyésző kisebbség az, amely a menekülteknek is segíteni próbált, és egész életében szenved ettől. Elsivárosodott a magyar lélek. Nincsenek nemes érzések, a gyűlölet kiszorította őket.

Az értelmes és bölcs emberek a perifériára kerültek. Akik nem adják fel a harcot, maguk is elurvulnak, mert szélmalomharcot vívnak a csőcselékkel szemben. Az ország intelligensebb része belső emigrációba vonult, rejtőzködik a közéletet elárasztó szenny, durvaság és fizikai fenyegetettség elől. Pedig, ha magára hagyják az országot, annak gyilkolás és népirtás lesz a vége. A butaságnak a temető a végállomása. Arról már nem is beszélve, hogy Magyarországon a szellemi elit is súlyos válságot él át. Nemcsak azért, mert haszonleső és politikailag elkötelezett, hanem azért, mert ami evidencia más részein a világnak, az a magyar értelmiség számára nem egyértelmű. Ha valaki Magyarországra érkezik, még minden világos számára, képes különbséget tenni jó és rossz, igaz és hamis között, de Vecsés fölött ez a biztos érzékelése megszűnik. Mire magyar földre lép, már a szavaknak sincs egyértelmű jelentése, nincsenek fogalmak, axiómák, minden relatív. Ez butaság.

Régen is voltak kevésbé képzett, tájékozatlan emberek, hátrányos helyzetűek, akik nem jutottak megfelelő iskolázottsághoz. De tudták, hol a helyük. Volt egy tisztelet a tudással, a felkészültséggel, a műveltséggel szemben. A bunkó tisztában volt azzal, hogy ő egy műveletlen tahó, és ezt meg is mondta. Nem tartott igényt arra, hogy a demokrácia nevében mindenkivel megossza, ami a fejében van, és ezzel a felkészültséggel minősítsen egyetemi tanárokat. Ez megváltozott, a társadalom alja került felülre, amely mércét szab, minősít és a nyilvánosságot terrorizálja. Ennek újratermelése pedig biztosított, miután az alja igényeit kiszolgáló kormány működik, amely nácikkal versenyezve az ő nyelvüket beszéli, az ő szintjükön gondolkodik és az ő érzelmeiket stimulálja. E folyamat csúcspontja volt, amikor a csőcselék-kormány üldözőbe vette a filozófusokat és a tudós a bűnöző szinonimája lett.

Mindezt segítette az interaktív média, a közösségi oldalak elterjedtsége, amely felszabadította a gátakat és egyenrangúvá tette a Nobel-díjas tudós és az otthon írogató seggfej véleményét. Egyesek elhitték, hogy a demokrácia az, ha a legsötétebb bunkó is világgá kürtölheti kontroll nélkül a műveletlenségét, tájékozatlanságát és abból fakadó artikulálatlan indulatait. A “Ria-Ria-Hungária” mindent visz, a tudomány nem számít, a tények semmit nem jelentenek. Nem lehet gátat szabni a tökfejű senkik terrorjának. Akiknek van annyi pénzük, hogy befizessenek egy internetes vonalra, korlátlanul szórhatják tele a világot az egysejtűeket idéző agytérfogatuk termékeivel.

Korábban ezeket az okosságokat egy füstös VII. kerületi kocsmában adhatták elő, jobb helyeken ott is pofán vágták érte. Vagy a kocsma falára firkálhatták fel ezeket, de most az a demokrácia, hogy a klozet falára illő okosságokat a világháló terjeszti, kitörölhetetlenül őrzik egy-egy elmebeteg beírásai, mocskolódásait. Minden szöveg egyenrangú, nem lehet külön választani a bolondok házától. A jelenség abszurd voltát mutatja, hogy ez olyan, mintha valamelyik suttyó bemenne egy újság szerkesztőségébe, letenné az asztalra a sötét agyának szüleményeit, és a demokrácia jegyében azt a másnapi újságban meg kellene jelentetni. Az interneten való publikáció ma szinte ugyanezt jelenti. Olyan felülethez jutnak, ami nem illeti meg őket.

Hasonló pusztítást okoztak a magyar kereskedelmi televíziók, amelyek azt gondolták, akkor lesznek sikeresek, ha az ország legbutább, legaljasabb, legerkölcstelenebb emberének színvonalát lövik be, és erre a szintre nivellálnak mindenkit. Megdicsőült a giccs, a szemét, a mocsok, a buta, az aljas, a primitív, amelyet ennek megfelelő üresfejű senkik közvetítettek az egyre mélyebbre süllyedő nagyérdeműnek. Amit ezek a kereskedelmi csatornák folytattak az általános butítás terén, az felér egy bűncselekménnyel a magyar nép ellen. Amit maguk mögött hagynak, az egy végtelenül sötét és buta embertömeg, amely ijesztő dolgokat mond és tesz, és megindult az elaljasodás felé. Minden demagógiára nyitottak, ellentétei mindannak, amit normális emberi érintkezésnek nevezünk.

Ők azok, akikben az együttérzésnek szikrája sincs. Akik villanyt vezetnének az Orbán-szögesdrótba, legszívesebben lelőnék a háború elől menekülőt, átvennék akár az Iszlám Állam módszereit is. Nem számít, ha egy kisbaba a hideg betonon fekszik, takarodjon haza. Rasszisták, s amikor ezt a szemükre vetik, felteszik a tíz pontot érő, mindent elsöprő kérdést: “És az indiánok?” Ezek annyira hülyék, hogy azt sem tudják, az indiánokat nem az emberi jogokért harcoló Amerika irtotta, hanem a hozzájuk hasonló európaiak, akik szintén áthajóztak Amerikába. Az emberi jogi Amerika nem irtotta ki az indiánokat, hanem megvédte őket az olyan sötét bunkóktól, mint ők. Ma is olyan kedvezményekben részesíti, amilyeneket mások nem kapnak. De hol vannak az avarok és a besenyők?

Amerikában a “Thanksgiving” (“Hálaadás”) nagyobb ünnep, mint a karácsony. Egész Amerika hálát ad az indiánoknak, hogy étellel fogadták a első menekülteket. Ez olyan, mintha a madárgyilkos Semjén által kitalált “Trianon-napon” a magyarok hálát adnának az összes kisebbségnek, akikkel együtt éltek a Monarchiában, minden magyar ajándékot vinne Magyarországon élő kisebbséginek, egy szlováknak, németnek, zsidónak, szerbnek, cigánynak, románnak, stb.. El tudja ezt képzelni valaki? Ha ilyen lenne Magyarország, akkor kerülne kicsit közelebb az amerikai gondolkodáshoz és járna közel az igazsághoz és a tényekhez. De a Jászkaratehénfarkán élő magyar, aki megtestesít egy jelentős tömeget, bekapcsolja a számítógépet, és mindent tu. Megörül, hogy mégis kár lett volna elvégezni a szakmunkásképzőt, és máris tolja a világhálóra a tutit. A szennyet, a gyűlöletet, a lelket és szívet fertőző butasságot. Ez a folyamat iszonyatos mélyre süllyesztette a magyar népet.

A lelket mérgező gyűlölet alapja a butaság. A gyűlölködő ember érzelemorientált, az értelmére, az ismereteire nem támaszkodhat. Ilyenek nincsenek neki. Ez a populistáknak kedvez, s ha egy populista szélsőjobboldali kerül hatalomra, az nem független az adott ország értelmi színvonalától. Valóban minden országnak olyan vezetői vannak, amilyen az ország többsége. Az Orbán-rendszer léte legnyilvánvalóbb bizonyítéka annak, hogy ennek az országnak az általános értelmi és morális színvonala milyen mélyre süllyedt. Nemcsak azoké, akik őket támogatják, hanem a balliberális oldalon levőké is. Magyarország 1989-ben magasabb értelmi színvonalon állt, mint most. Ma nem lehetne Magyarországon demokratikus rendszert építeni a szabadság, testvériség egyenlőség, valamint a felvilágosodás és az Emberi és Polgári Jogok Nyilatkozata szellemében.

Iványi Gábor hívta fel a figyelmemet arra, hogy a világ romlik, ha magára hagyják. Ha egy kertet nem ápolnak, elgazosodik. Ha egy gyereket nem nevelnek, megromlik. Ha nem metszik a szőlőt, nem hoz termést. Ha nem ápoljuk a testünket, megbetegszik. Ha egy népet nem tanítanak, elbutul. Művelni kell mindent. Ez az ember dolga a világban, mert amit magára hagy, az tönkremegy. Minden napon el kell végezni a környezet rendbentartásának munkáját, különben magától visszafordul az enyészet felé. Magától minden tövist és bogáncskórót terem.

Ha egy népet nem művelnek, olyan mértékben elbutul, hogy rá sem lehet ismerni. Olyan dolgokra válik képessé, amiről azt gondolnánk, fejletlenebb korszakokban lehetséges volt, de korunkban már lehetetlen. Az embereket hamis illúziókba kergeti az oktatás, amely azt állítja, hogy az emberiség folyamatosan fejlődik, és egy bizonyos szintre nem eshet vissza. Nem így van. Nincs olyan evolúció, amely magától megakadályozná, hogy egy nép vissza ne süllyedjen a barbarizmus szintjére. A világ különböző részein ma is gyilkolás és népirtás zajlik. A magyaroknak nem kell messzire menniük: nem olyan régen a határaiktól nem messze zajlott népirtás és létesültek tömegsírok.

Nemrég olvastam Vadász János, volt népművelő, egykori államtitkár, a közművelődési dolgozók szakszervezete alapítójának egy tanulmányát. Nagyon okos dolgokat írt arról, hogyan számolták fel Magyarországon a közművelődést, a kulturális intézményhálózatot, a helyi közösségek művelődési házait. Először arra gondoltam, hogy ezek a szocializmus termékei voltak, a piacgazdaság más, ez egy letűnt világ nosztalgiája, mint a Régi idők focija. Aztán rájöttem, Minarik Ede még tudott valamit. Aközművelődés felszámolása felégetett tarlót hagyott maga után. Hiányoznak a filmklubok, a művelődési házak, a kiskönyvtárak, a művészeti csoportok, olvasóklubok, az emberi lelket nemesítő katarzis élményei. Helyükön a sivárság maradt.

Ezt a népet huszonöt éve nem művelik. Az iskolában hamis történelemszemléletet, nacionalista agymosást kapnak. Úgy végeznek el középiskolát, hogy nem látják összefüggésében a történelem eseményeit, nem ismernek fel ok és okozati összefüggéseket. A világról, más nemzetekről, kultúrákról semmit nem tudnak. Nem kapnak sem emberi, sem nemzeti identitást önámító hazugságokat és nemzeti giccseket leszámítva. Nem beszélnek nyelveket, nem értenek alapvető gazdasági és politikai összefüggéseket, törvényszerűségeket. Nincs használható tudásuk. Nincs hobbijuk, nincs kedvenc könyvük, nincs semmi szép, ami betöltené a képzeletüket. Nem látnak jövőt, ahogy a múltat sem ismerik. Vezéreket keresnek, egyszerű és jólhangzó magyarázatokat, amelyek felmentik őket minden felelősségvállalás alól. Nincs érzékük a joghoz, az emberi méltósághoz, nem ismernek és nem tisztelnek olyan emberi értékeket, mint udvariasság, kedvesség, jóindulat, szolidaritás.

Barbárosodik a nemzet, és saját hatalmára koncentráló egyházi oktatás csak ront a helyzeten. Az egyházi agymosás századokon át tartotta sötétségben Európát. Az egyháznak tudatlan tömegre van szüksége, amely cselédként és jobbágyként dolgozik, csőcselék módjára viselkedik, ha valaki ellen felúszítják. Iszonyatos az a sötétség, amely egy generáció alatt a magyar fejekben keletkezett. Az élet a fizikai funkciók szintjére esett vissza, a hatalom pedig úgy bánik az intelligenciával is, mintha ugyanezen a szinten élne. A társadalom nem jobb- és baloldalra szakadt ketté, hanem művelt és a barbarizmus felé tartó két részre. Ez a kettő elszakadt egymástól. Nincsenek pozitív minták, nincsenek mértékadó személyiségek, tekintélyek, nincs képzés, nincs oktatás, csak a lángoló gyűlölet.

Ma a Facebook neveli az oszágot. Gazemberek kezében van a nép. Tanulni senki nem akar, senki nem kérdez, mindenki mindent tud. Szörnyűség, ami a fejekből árad, és szörnyűek a tettek, amelyek ebből következnek. Ezzel szembesül ma a külvilág. Ezzel kell megküzdeni naponta. Nem kérdés, ki fog győzni. A rossz.

Bartus László /USA/

menekult-gyerekek-foldon-alszanak.jpg
 
Mindenkinek szép napot. Szerintem sok igazság van Bartus úr írásában,de kérdem én mit várunk egy olyan nemzettől,kormánytòl aki a cigánykérdést sem tudja tudta kezelni?Mellesleg én félcigány vagyok,de el kellet menekülnöm a saját országombòl.Mit vártok azoktòl az emberektől akik hagyják ünnepelni a gyilkosokat?(lásd : Marian Kozma)
 
El kellett menekülnöd? Ugyan miért?
Mellesleg megemlíteném, hogy a kisebbségként nyilvántartott lakosság egészen szép támogatást kap állambácsitól....
 
S hol is fejleszt az AUDI edves Csaba?Magyarország legfejlettebb régiójában,Észak-Dúnántúlon.A keleti régió meg elmehet a fenébe ugye?Az ottaniak csak arra jók hogy feketén elmenjenek a nagy épitkezésre dolgozni,bepiszkolni kezüket,nemde?
Nyugat-, Közép- és Kelet-Magyarországon is vannak gyárak, üzemek. Mercedes, LEGO stb. Az Audi csak egy példa volt. (Egyébként számos család költözött az Audi miatt Ny-Mo-ra, hogy a családfő ott dolgozhasson.)
Én továbbra is azt vallom, hogy aki végre nem csak sajnáltatja magát, hanem tesz valamit a sorsa jobbra fordulásáért, meg tudja tenni itthon, Magyarországon is. Számos embert ismerek az ország különböző pontjairól, akik nem az államtól várják a megváltó megoldást, mert az állam (ami belőlünk, mindannyiunkból áll) nem fog helyettük semmit sem megtenni. Aki pozitív érzésekkel áll az élethez, azok előtt nyitva állnak a kapuk. (Ezzel szemben akik folyamatosan kárognak, hurrognak, azoknak valahogy sosem jön össze semmi... Ilyen embereket is ismerek, és nem értik meg, hogy rajtuk múlik. Inkább sajnáltatják magukat.)
 
Éppen ezért megyek én is a saját fejem után!S amit látok azt nem egy luxuslakópark ablakából szemlélem!
Én sem onnan szemlélem. Dolgozom, ingázom, eltartom a családomat, jövök-megyek az országban. Sok tennivaló lenne még vidéken, amiből honfitársaink gyarapodhatnának, de sok helyen csak a panaszkodás van és a tunyulás. Itt is megjegyzem, hogy az állam nem fog nekünk jólétet teremteni. Az 40 évig volt, és a végére majdnem megszűntünk ország lenni...
 
Igen sértő de, ha nem ismered el hogy ilyenek is vannak szép számmal akkor a felháborodásoddal őket is véded. Mert lehet hogy kivülről jobban lehet látni dolgokat. Számomra azért nem sértő mert sajnos nap mint nap ilyennel találkozok. Nehogy már én védjem meg őket!
Engem is az zavar, hogy teljességgel általánosít a cikkíró, nem a véleményét írja le, hanem tényeket közöl, és ez már-már kimeríti a nagy nyilvánosság előtt elkövetett becsületsértés büntetőjogi tényállás fogalmát. Minden országban vannak buták, de ennyire egy nagy buta nemzetként kezelni a magyarokat felháborító.
 
Utoljára módosítva:
Miért kellett ezt a cikket megosztani?
Ezt a kérdés csak diktaturában szokták feltenni!
Szólásszabadság van ha nem tudnád, és a Forumvezetőnek(is ) joga van olyan cikket kirakni ami érdeklődésre tarthat számot,vagy amit érdemes elolvasni tájékozottság végett.
Ha egy hir nem tetszik,attól még tartalmazhatja az igazságot.
Természetesen szólásszabadság van, ezt nem is vitatom, ugyanakkor személyiségi jogok is vannak, például az emberi méltósághoz való jog. Ez az írás (ami nem "hír", hanem egy cikk) annyira általánosít a magyarokkal kapcsolatban, hogy ez, ha úgy vesszük, becsületsértés, ami itthon büntetőjogi kategória. Ezért kérdeztem csak, hogy miért kellett megosztani. Sehol nem szerepel a "szerintem" vagy a "véleményem szerint" szófordulat, ami tükrözné a cikkíró szellemiségét. Tényeket közöl, amiket nem támaszt alá, és ez így, ebben a formában nem pusztán véleményformálás. Ez sok magyar ember számára sértő – köznyelven szólva: bunkó – megfogalmazás. Ez az én véleményem, és ahogy látom a kommentekben, többünk véleménye is.

Még egy megjegyzés: Mivel a Fórumvezető is kommentár nélkül osztotta meg a cikket, úgy tűnik, egyetért a cikkíróval, és ezzel bűnsegéddé válna, ha becsületsértésről beszélnénk, ugye.

U.i.: Ti, akik a hozzászólásokban igazat adtok a cikkírónak, és Magyarországon éltek, Ti is képzetlen, barbár, elbutult, gyűlölködő, internetfüggő, tájékozatlan, ostoba, tiszteletlen, műveletlen embernek tartjátok magatokat? Hiszen magyarok vagytok Magyarországon, és róluk szól a cikk! Igen? Szomorú. Akkor tényleg csak néhányan vagyunk kivételek... :)

További szép napot!
Megyek jól érezni magam itthon, a Hazámban, Magyarországon. Mert szeretem. :)
 
Azt azért nem értem ebben a cikkben mit keres abszolut nem ideillö KÉP .az avarok besenyök nem igy néznek ki. Sokkal fehérebbek.
 
Magyarországon a rendszerváltás következményének sokáig az anyagi leszakadást tartották. De az elmúlt negyedszázad legnagyobb problémája nem az anyagi leszakadás, hanem a tömeges elbutulás volt.

Az elbutulás nemcsak alacsonyan iskolázott rétegekben jelenik meg. Tömeges méretekben vallanak rasszista nézeteket, antiszemita tanokat és mindenféle összeesküvés-elméleteket, amelyeket gyakorló elmebetegek terjesztenek a világhálón: az amerikaiak pénzelik a menekültáradatot, a háttérhatalom találta ki,.
Amerika az olajért igáz le országokat, miközben soha nem volt olyan magas a benzin ára, mint az iraki és az afganisztáni háború idején.
Az olajért igáz le érdekes kérdés
Most szándékosan téved vagy tájékozatlanságból?
Mert valóban az olajárrobbanás 1973-ban kezdődött és nem az iraki(2003-) és Afganisztáni háború(2011-)idején. Addigra már visszaesett legalább 80%-al

De éppen az USA-t is sújtotta
Éppen ezért kezdett beavatkozni
A cikk csúsztat talán el kellett volna olvasnia a jóm kippúri(Egyiptom és Izrael) háború történetét
Azokra sújtott akik Izraelt támogatták
Tehát az olajárobbanás 1973 tól tartott 1996 körül már visszaesett
Majd 2014-2015 ben lett egy olajárválság amit a csökkenő keresletek okoztak és a növekvő kínálat

Abban téved az cikkíró hogy Az iraki és Afganisztáni háború idején volt a legmagasabb

1024px-Oil_Prices_1861_2006.jpg


olaj1040910.gif

Az 1973-as olajválság vagy olajárrobbanás 1973. október 17-én kezdődött, amikor az OPEC arab tagjait magába foglaló OAPEC (az Arab Olajexportáló Országok Nemzetközi Szervezete) az akkor zajló jóm kippúri háború hatására bejelentette, hogy felfüggeszti az olajexportot azokba az országokba, amelyek a háborúban Izraelt támogatják Szíriával és Egyiptommal szemben. Az olajembargó az Amerikai Egyesült Államokat és..

Az elbutulás nemcsak alacsonyan iskolázott rétegekben jelenik meg. Tömeges méretekben vallanak rasszista nézeteket, antiszemita tanokat és mindenféle összeesküvés-elméleteket, amelyeket gyakorló elmebetegek terjesztenek a világhálón
A többivel egyetértek, egy kikötéssel maga cikkíró is egy ellen elméletet terjeszt
Vagy maga is olyan mint akikről ír, vagy szándékosan mos össze dolgokat
 
Utoljára módosítva:
Szervusztok ,
aztán majd jött Mr. Reagen idején amikor a Szaudiakkal karöltve levitték az árát és igy kényszeritették sikerrel az Oroszokat tönkre tenni ! Majd most pont azért történik megint az Ukrajna miatt hiszen az olaj adja még ma is a legnagyobb bevételt az Oroszok "háztartásában". Lehet hogy máshol drágább , de pillanatnyilag nálunk 1,289€/l a Normál benzin , miközben a nyesrolaj ára /brent/ 45,22$
 
Persze, Melittának mindig és mindenben igaza van!
Könnyű külföldről, a jól bebetonozott ál()demokráciából osztani a hazája felé a pofonokat!
Ha annyira okos, indulhatna Magyarországon is a következő választásokon!
 
L
JÓSLÁS A TRÁGYAÖZÖNRŐL

Minden megnyilvánulásod, mely szépen, üdén, szabadon kibontakozik: ajándékod; minden megnyilvánulásod, mely mohóságodtól bűzlik: ürüléked. Bármelyikünkből sokkal több salak fakad, mint adomány, s ez ellen nincs más segítség, mint hogy salakunkat eltakarítjuk; ehelyett az európai ember kezdettől fogva és mindinkább, ürülékéből rendszert, törvényt, erkölcsöt épít, amit fegyverrel, pénzel, hatósági pecséttel, rangos testülettel őriz és mindenkitől megköveteli, hogy e bélsár-palotákhoz és ünnepélyes ganajszobrokhoz igazodjék. Ezek folyton repedeznek, omlanak, általános bűzt és viszketegséget terjesztve; s egyre több, frissebb, puhább ganajjal kell toldani-foldani őket.

Lassanként az emberiség egész ürülék-metropoliszt emelt maga fölé, mely most, a huszadik században ráomlott a gazdáira. Ahogy valamikor az egetostromló óriássá nőtt emberiségre tűz- és víz-özön zúdult, most a ganajimádóvá törpült emberiséget utolérte a trágya-özön. Évszázadokig nem lesz egyéb, mint fojtogató bűz, mocsokban evickélés, háborúzás durrogó, rotyogó, trágyaszagú fegyverekkel a régi fényes fegyverek helyett, míg a ganaj-kor embere ki nem pusztul. Aki az egész földgolyóból pöcegödröt csinált, most belefullad.

Mit lehet tenni a trágya-özön ellen? Orrunkat befogni, semmi egyebet. Mert aki valamelyik ganajtornyot le akarja bontani, csak
egyik helyről a másikra hordja és közben maga is szaporítja a rondaságot. A trágya-özön magától fog lefolyni, lassan, míg a trágya-korszak embere az utolsóig bele nem fullad. Aki bármílyen iránynak, rendszernek, emberi kigondolásnak szívvel-lélekkel behódolt, azt elborította a trágya-özön; aki a tiszta érzést, szabad látást, örök mértéket őrzi, bárkában lebeg a trágya-özön felett. S ahogy a vízözön után megjelent az égen a szivárvány, jeléül, hogy vízözön nem lesz többé: majd megjelenik az égen a tiszta fehérnemű, jeléül, hogy trágyaözön nem lesz többé.

W.S.
 
L
Természetesen szólásszabadság van, ezt nem is vitatom, ugyanakkor személyiségi jogok is vannak, például az emberi méltósághoz való jog. Ez az írás (ami nem "hír", hanem egy cikk) annyira általánosít a magyarokkal kapcsolatban, hogy ez, ha úgy vesszük, becsületsértés, ami itthon büntetőjogi kategória. Ezért kérdeztem csak, hogy miért kellett megosztani. Sehol nem szerepel a "szerintem" vagy a "véleményem szerint" szófordulat, ami tükrözné a cikkíró szellemiségét. Tényeket közöl, amiket nem támaszt alá, és ez így, ebben a formában nem pusztán véleményformálás. Ez sok magyar ember számára sértő – köznyelven szólva: bunkó – megfogalmazás. Ez az én véleményem, és ahogy látom a kommentekben, többünk véleménye is.

Még egy megjegyzés: Mivel a Fórumvezető is kommentár nélkül osztotta meg a cikket, úgy tűnik, egyetért a cikkíróval, és ezzel bűnsegéddé válna, ha becsületsértésről beszélnénk, ugye.

U.i.: Ti, akik a hozzászólásokban igazat adtok a cikkírónak, és Magyarországon éltek, Ti is képzetlen, barbár, elbutult, gyűlölködő, internetfüggő, tájékozatlan, ostoba, tiszteletlen, műveletlen embernek tartjátok magatokat? Hiszen magyarok vagytok Magyarországon, és róluk szól a cikk! Igen? Szomorú. Akkor tényleg csak néhányan vagyunk kivételek... :)

További szép napot!
Megyek jól érezni magam itthon, a Hazámban, Magyarországon. Mert szeretem. :)
"Akik bírják a magyar nyelvet, régebb óta képet alkothattak a sötétségről, amely egyes magyar fejekben van."
Ha legalább a negyedik mondatig elolvastad volna, feltűnt volna, hogy "szerintem" vagy a "véleményem szerint" ugyan nincs, de van "egyes".
Ebből következik, hogy akinek nem inge, ne vegye magára. Akire nem illik a leírás, nem érezheti magát sértve. Szerintem és véleményem szerint.
 
Utoljára módosítva a moderátor által:
JÓSLÁS A TRÁGYAÖZÖNRŐL

Minden megnyilvánulásod, mely szépen, üdén, szabadon kibontakozik: ajándékod; minden megnyilvánulásod, mely mohóságodtól bűzlik: ürüléked. Bármelyikünkből sokkal több salak fakad, mint adomány, s ez ellen nincs más segítség, mint hogy salakunkat eltakarítjuk; ehelyett az európai ember kezdettől fogva és mindinkább, ürülékéből rendszert, törvényt, erkölcsöt épít, amit fegyverrel, pénzel, hatósági pecséttel, rangos testülettel őriz és mindenkitől megköveteli, hogy e bélsár-palotákhoz és ünnepélyes ganajszobrokhoz igazodjék. Ezek folyton repedeznek, omlanak, általános bűzt és viszketegséget terjesztve; s egyre több, frissebb, puhább ganajjal kell toldani-foldani őket.

Lassanként az emberiség egész ürülék-metropoliszt emelt maga fölé, mely most, a huszadik században ráomlott a gazdáira. Ahogy valamikor az egetostromló óriássá nőtt emberiségre tűz- és víz-özön zúdult, most a ganajimádóvá törpült emberiséget utolérte a trágya-özön. Évszázadokig nem lesz egyéb, mint fojtogató bűz, mocsokban evickélés, háborúzás durrogó, rotyogó, trágyaszagú fegyverekkel a régi fényes fegyverek helyett, míg a ganaj-kor embere ki nem pusztul. Aki az egész földgolyóból pöcegödröt csinált, most belefullad.

Mit lehet tenni a trágya-özön ellen? Orrunkat befogni, semmi egyebet. Mert aki valamelyik ganajtornyot le akarja bontani, csak
egyik helyről a másikra hordja és közben maga is szaporítja a rondaságot. A trágya-özön magától fog lefolyni, lassan, míg a trágya-korszak embere az utolsóig bele nem fullad. Aki bármílyen iránynak, rendszernek, emberi kigondolásnak szívvel-lélekkel behódolt, azt elborította a trágya-özön; aki a tiszta érzést, szabad látást, örök mértéket őrzi, bárkában lebeg a trágya-özön felett. S ahogy a vízözön után megjelent az égen a szivárvány, jeléül, hogy vízözön nem lesz többé: majd megjelenik az égen a tiszta fehérnemű, jeléül, hogy trágyaözön nem lesz többé.

W.S.
Ambar nagyreszt igazat tudok adni a fent irtakhoz, a problemam azzal van hogy megint a "kis embert" akinek nincs beleszolasa a "nagyok dolgaba" teszi altalanositva felelosse.
Nyugodtan javits ki ha nem jol ertettem.
 
Persze, Melittának mindig és mindenben igaza van!
Könnyű külföldről, a jól bebetonozott ál()demokráciából osztani a hazája felé a pofonokat!
Ha annyira okos, indulhatna Magyarországon is a következő választásokon!

Senki de en sem allitom hogy mindig mindenben igazam lenne, foleg nem politikaba ami alaldoan keplekeny es valtozik orarol orara.
Aldemokracia ? biztos lehetsz benne demokratikus orszag Canada. A demokracia ott kezdodik, hogy masokat nem sertegetunk, egy tarsalgasban lehet diferent velemeny ,hisz mindenkinek mas szempontok erdekesek es fontosak.
Senkinek se sallert se pofonokat nem osztok, vilag eletembe ,elitelem a durvasagot es az eroszakosagot,okoljogot. Feher asztal mellet lehet eredemenyesen targyalni.
Meg a szavazati jogommal se elek MO-on, nem hogy barmilyen politikai szerepet vallalnek.
 
L
Ambar nagyreszt igazat tudok adni a fent irtakhoz, a problemam azzal van hogy megint a "kis embert" akinek nincs beleszolasa a "nagyok dolgaba" teszi altalanositva felelosse.
Nyugodtan javits ki ha nem jol ertettem.
Weöres Sándor jóslásában nem hatalmasok és kisemberek között "dől el a csata", hanem újraidézem a szerintem legfontosabb részt:

"Aki bármilyen iránynak, rendszernek, emberi kigondolásnak szívvel-lélekkel behódolt, azt elborította a trágya-özön; aki a tiszta érzést, szabad látást, örök mértéket őrzi, bárkában lebeg a trágya-özön felett."

Ennek szellemében kívánok további jó elmélkedést.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

joesea wrote on kevidiak's profile.
Helló!
Butcher - Fehér éjjel (Dresden akták 09) nincs meg véletlenül ebookban?
Köszönöm!
Joe
berczineani wrote on Ajuda67's profile.
Kedves Ajuda! Köszönet minden fordításodért. Csodálatos. Nemrégiben felfedeztem egy oldalt ahol is sok sok könyv magtalálható ( angolul). Christine Feehan több sorozata is. Szerintem sokakat érdekelhet. A Kárpátok vámpírjai 35 rész is fent van. címe Sötét tarot. Sandu és Adalasia története.
Kiss Tibor Miklós wrote on Melitta's profile.
Kedves Melitta! Érdeklődöm, miért nem reagál senki , ha kérek kottát a "kotta, akkord ,dalszövegek oldalon. Korábban flottul" működött. Lehet , hogy köze van ,ahhoz hogy megváltoztattam az E-mail címem. Nem az van amivel ide regisztráltam: Kérlek segíts, mert a zenei előmenetelem az oldal nélkül visszafejlődik/szaxofon/ Előre is köszönettel Kiss Tibor /bocs a nyafogásért
Sziasztok!Nincsen meg valakinek véletlenül Dianne Duvall Halhatatlan őrzők sorozata?
aszinész wrote on Melitta's profile.
Szia. Melitta, Kérhetnélek, hogy a lenti link témáról is feltennél egy cikket.

Statisztikák

Témák
37,169
Üzenet
4,557,071
Tagok
600,354
Legújabb tagunk
Barbee5
Oldal tetejére