Ezoterika

Karsay István

Kitiltott (BANned)
"Minden dolgok alapja a víz; vízből van minden és minden a vízbe tér vissza."

milétoszi Thales (i.e. 400)



<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p> </o:p>
<o:p> </o:p>
A tiszta víz a legfontosabb érték a földünkön. Mindenkinek szüksége van rá az élethez.
Mára a nyugati háztartások 98%-a rendelkezik higiéniai szempontból tökéletes ivóvízzel. Azonban az, hogy higiéniailag tökéletes nem jelenti azt, hogy rendelkezik az egészség megőrzéséhez szükséges minden fontos tulajdonsággal. Régen a vizet közvetlenül a természetes forrásokból és kutakból
nyerték. Ezáltal az életenergia és a természetes adottságok, mint a víz struktúrája, fennmaradtak eredeti formájukban.


Ma a vizünk, mielőtt inni és használni tudnánk, több kilométeres csőrendszereken átfolyik. A nyomás, ami a vezetékekben a víz szállítása miatt, uralkodik, És a sok környezeti behatás miatt a víz információhordozó struktúrája megváltozik és tönkremegy.
<o:p> </o:p>
Élő víz és a testünk:<o:p></o:p>

Az emberi test kb. 75%-ban vízből áll, amiből a vérkeringés kb. 90%.
Az anyagcserénk nagy része tehát bizonyítottan strukturált víz hálózatában zajlik. A víz struktúrájában keletkező zavarok ezáltal a testünkre is kihatnak.
Legújabb tudományos felismerések mutatják, hogy mikrohullámú sütők, mobiltelefonok, vezeték nélküli telefonok és hasonlók, erősen megváltoztatják testnedveink struktúráját. Ezáltal a sejtnek teljesen új környezete keletkezik az összes anyagcsere folyamathoz.
Sok orvos ajánlja ezért az energetikailag magas minőségű víz ivását ennek az általános megterhelés pozitív ellenhatásaképpen.
Sok embernek nincs sajnos lehetősége, hogy visszatérjen a természetes víznyeréshez. Ezért sürgősen szükséges, hogy a vizünk erre alkalmas eljárásokkal visszanyerje eredeti információit és a természetes források frissességét. Mert minél nagyobb a rendezett, strukturált hányada a víznek, annál jobb a biológiai minősége.



folyt.köv....
 

Saba

Állandó Tag
Állandó Tag
"Minden dolgok alapja a víz; vízből van minden és minden a vízbe tér vissza."

milétoszi Thales (i.e. 400)



ffice:office" /><O:p></O:p>
<O:p></O:p>
"Ezért sürgősen szükséges, hogy a vizünk erre alkalmas eljárásokkal visszanyerje eredeti információit és a természetes források frissességét. Mert minél nagyobb a rendezett, strukturált hányada a víznek, annál jobb a biológiai minősége.


folyt.köv....
És hogyan lehet ezt megoldani?
 

Karsay István

Kitiltott (BANned)
Most tekintsük át a víz programozásának szellemtani gyakorlati hatását szervezetünkre a mindennapi életünkben:<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p>
<o:p> </o:p>
Mint olvastuk tudós barátainktól, az emberi test 75%-a víz, érdekesképpen ugyanúgy, mint a bolygónk felülete, ami szintén 75% vízből áll. Annyit tudni kell, hogy a különböző bolygókon lévő életformák – természetesen a megfelelő dimenzióban – az anyagi világokban az adott bolygó anyagából tevődik össze, így ezért az egyezés a testünk és a bolygó anyagi összetétele között. Tudós barátainktól eltérően nekünk elég a Bibliai magyarázat a Teremtésről, vagy a Magyar Halottas beszéd szép sorai, „porból lettünk, és porrá válunk”!
Miután már tudjuk, hogy a vizet programozni lehet, így jogos az a feltevés, hogy ugyanúgy a testünket is lehet programozni a víz tartalma miatt.
Itt jogosan felvetődik a dimenziók egymásra hatása is, amit a legjobban a következő példával lehet illusztrálni:
Ha a kezünket a fal felé tartjuk, akkor megfelelő fény estén a kezünk árnyéka kirajzolódik a falon, ami egy kétdimenziós rajzkép, a kétdimenziós árnyéknak kötelessége végrehajtani a háromdimenziós kéz „parancsait”, a kétdimenziós árnyéknak nincs lehetősége, hogy hatással legyen a háromdimenziós kézre.
A lélek a negyedik dimenzióban tartózkodik, így a negyedik dimenziós „parancsokat” a háromdimenziós fizikai testnek kötelessége végrehajtani! Ez a magyarázata sok betegségnek is, mert nagy része lelki eredetű, és egy komplex kezelés esetén a lelket kell elsősorban vizsgálni, és sok esetben egy komoly feltáró beszélgetés végére, vagy pár napon belül a betegség megszűnik!
A lélekgyógyászatnak (szellemsebészet, léleksebészet) is ez a kiinduló alapja, hogy a lelket gyógyítják, és a lélek megteremtett fantomjában létrejött gyógyítás átíródik a fizikai testre eredményesen!<o:p></o:p>

Nagyon fontos dolog, hogy mi magunk is tudjuk gyógyítani magunkat!<o:p></o:p>
Gondolati úton elképzeljük, hogy egészségesek vagyunk, nem vagyunk betegek, és képesek vagyunk magunkat jó formában tartani, és ezzel tudunk védekezni a betegségek ellen.
Ha megbetegszünk, akkor elképzeljük (komoly HIT- tel), hogy egészséges vagyunk, és nincs semmi bajunk. Sajnos sokan félelemből is meg tudják betegíteni magukat, például egy kisebb gyulladás estén beképzeljük magunknak, hogy rákosok vagyunk, és képesek leszünk magunkat valóban megbetegíteni, és rákos sejt képződik ki bennünk.

Nekem nemrég (2006. januárban) megsérült a lábam, sokat dolgoztam, megterheltem, és a röntgenfelvétel belső sérülést és egy daganatot mutatott a jobb térdemben. Az orvosok szerint műteni kell a térdemet. Én haladékot kértem, majd erősen összpontosítottam a térdemre, és a tudatomban kijelentettem, hogy nincs semmi daganat a térdemben és kész, egészséges vagyok! Az áprilisi kontrollnál az orvosok legnagyobb meglepetésére a daganat a felére már összement, így a műtét elmaradt, amit előre sejtettem, de ezt a gyakorlatot már gyerekkorom óta csinálom, igaz akkor még tudatlanul tettem.

Hathatós segítség, ha valaki aki beteg, kiírja a falra otthon sok helyre, hogy EGÉSZSÉGES VAGYOK, és ezzel ez a tudatában rögzülni fog, és meggyógyul.<o:p></o:p>



folyt.köv.....
 

Karsay István

Kitiltott (BANned)
Nézzük tovább a gyakorlatokat!<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p>
<o:p> </o:p>
Érdemes minden este egy pohár vizet valahova előkészíteni, amit programozni fogunk!
A pohár vízhez lehet imádkozni, megáldani, és este az ágyunk mellé készíteni, majd reggel azzal kezdeni a napot, hogy megisszuk.<o:p></o:p>


Másik nagyon jó dolog, ha a pohár víz alá valamilyen olyan tárgyat teszünk, ami hatással lehet a víz összetételére, például egy szép mandalát!
Természetesen itt nagy a választék, mert a szimbólumoknak nagy jelentőségük van, és ezek mindegyike hatással van a vízre, melyet programozni fog.

Nekem súlyfeleslegem van, és már előkerestem egy régi képemet, és ezt fogom majd a pohár alá tenni felváltva egy mandala képpel, és ezzel a pohár víz segítségével adok majd útmutatást, „irányelveket” a testemnek, hogy melyik irányba induljon el.
Természetesen egy pohár víz kevés az alakformáláshoz, emellett azért még sok mindent tennem kell az egészségem érdekében!
<o:p> </o:p>
Ha betegek vagyunk, akkor egy egészséges képet is a pohár alá tehetünk, egy olyan képet amelyik nagyon teszik nekünk, és így a tudatunk és a víz együttes hatására szép lassan beindulnak a változások.
<o:p> </o:p>
Árulnak energiával feltöltött, vagy megáldott vizet is. Annak idején az asztali áldás is étkezés előtt csodálatos jelentőséggel bírt, mert az étel rezgéseit átalakította a benne lévő víz segítségével, és az étel gyógyító hatása érvényesült a szervezetünkben.
Nagyon sajnálom, hogy ez a szokás sok helyen már feledésbe merült, ez betudható a gyorséttermek elterjedésének, valamit a vallási ceremóniák kiszorulásának az élet eme területéről, pedig ez a hasznos ceremóniák között van a mai napig is. Sok gyógyító olyan vizet árult, amit előtte megáldott, energiát vezetett bele, programozta, majd ezeket árulta a betegeinek, de ebben az a fő lényeg, hogy ezt mi magunk is megtehetjük minden nap!
<o:p> </o:p>
<o:p> </o:p>
<o:p> </o:p>
Lehet kísérletezni is a vízzel, és a növényekkel is. Ha két pohár vízbe egy – egy virágot teszünk, az egyiket dicsérjük, és szeretettel fordulunk felé, a másikat pedig szidjuk, akkor szemmel láthatóan az egyik virág kivirul, a másik mag elhervad, és nagyon hamar tönkremegy!



A kiküldött szeretet hullám ugyanilyen hatással van az emberi testre is, és közvetetten bolygónk életére!<o:p></o:p>
<o:p> </o:p>
Az emberi tudatokban lévő gondolathullám összegződik, és ezek a hatások érződnek a bolygónk életén is.
<o:p> </o:p>
<o:p> </o:p>
<o:p> </o:p>
Érdemes tehát nagyon elgondolkozni, hogy hogyan viselkedünk, gondolkozunk, és cselekszünk. Mi közvetlenül irányítani tudjuk a saját fizikai testünket, a körülöttünk lévő emberekre is hatással vagyunk, és gondolataink összessége – sajnos – bolygónkon keresztül hatással van fizikai testünkre, és itt a sok természeti katasztrófára gondolok, melynek okozója maga az EMBER.
<o:p> </o:p>
A termálvizek is gyógyító hatással vannak ránk, az már köztudott. Fontos, hogy amennyire csak lehet, ne igyunk szennyezett vizet, ilyen a csapvíz nagy része is, alkalmatlan a fogyasztásra szellemtanilag, hiába tisztították meg vegyszerekkel előtte! Ha lehetőségünk van, igyunk minél több forrásvizet, természetes vizet, akár kúraszerűen, de ha betegek vagyunk, akkor fontos a tiszta víz fogyasztása!
<o:p> </o:p>
Gyógyvizek fogyasztása esetén legyünk elővigyázatosak, mert a tartalmazott ásványi anyagok nagyobb mennyiségű fogyasztása is bajt okozhat a szervezetünkbe, mert felborulhat a „fizikai test háztartása”, így a gyógyvíz fogyasztása előtt kérjük ki orvosunk és gyógyszerészünk tanácsát! DE lehet, hogy az is elég, ha elolvassuk azt, amit ráírtak a címkére!
<o:p> </o:p>
Ha elfogadjuk a bizonyított tényt, hogy a víz programozható, és ez bizonyított már tudományosan is, és ismerjük, hogy a fizikai test is nagy része vízből áll, amit szintén már a tudomány bizonyított, akkor ezeknek az összefüggéseknek birtokában megfelelően tudjuk alakítani fizikai testünket szellemi programozással.
<o:p> </o:p>
Megjelent a Víz üzenete című film is, nagyon érdekes, javaslom megtekintésre feltétlenül!
<o:p> </o:p>
<o:p> </o:p>
Végezetül mellékelek egy pár mandala képet poháralátétnek, remélem sikeresen sikerül majd alkalmazni.
<o:p> </o:p>
<o:p> </o:p>
Vége a Viz előadásnak!
 

Karsay István

Kitiltott (BANned)
Sziasztok, egy barátom küldött nekem egy érdekes írást, megosztom veletek szeretetel:



AZ ÉTEL MINT ENERGIA FORRÁS<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p>
<o:p> </o:p>
Az ételek, táplálékok tápanyag tartalmának és energia-értékének kiegyensúlyozottnak, valamint egyénre, vércsoportra szabottnak kellene lennie. Mind a tápanyaghiány, mind az energiahiány, vagy túladagolás, de a vércsoportnak való meg nem felelés is, befolyásolja az egészségi állapotot és a teljesítőképességet. Ebben az összefüggésben legriasztóbb a túl magas kalória bevitel, a mikro-tápanyagok egyidejű hiánya, ugyanakkor a táplálékok bioenergia értéke nagyon alacsony, vagy gyakorlatilag nulla.
<o:p> </o:p>
Ha az ételek energiatartalmáról hallunk, akkor szinte mindenki arra gondol, hogy hány kalória, vagy joule van a különböző ételekben. Szinte senki sem gondol arra, hogy az ételek bioenergiát is tartalmaznak. Ezek az élő ételek. Csak a nyers étel az élő étel. Minden ételféleség, amely <?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" /><st1:metricconverter ProductID="50 Celsius" st="on">50 Celsius</st1:metricconverter> foknál nagyobb hőmérsékletre lett melegítve, már halott élelmiszer. Amíg az enzimeket nem pusztította el a hő a melegítéskor, addig az élő élelmiszer.
A természet rendje szerint élő és táplálkozó élőlények kivétel nélkül nyers táplálékot fogyasztanak. Az ember és az ember által beháziasított állatok egy része, viszont főtt, azaz hőkezelt ételeket fogyaszt, Ezek az állatok a főtt ételtől ugyanolyan betegségeket kapnak, mint az emberek. Van kutya-cukorbetegség, macska-vesebaj, állat-gyomorrák. A tápok nagy része már nem élő, hanem hőkezelt táplálék, ezért élő energiáktól mentes. A Biblia, „ Ne ölj!” tiltása nemcsak az emberek, hanem az álltok, ételek leölésére is vonatkozik. Az étel „ megölése” a főzés, hőkezelés, mert ezáltal az holt étellé válik, azaz bioenergia értéke nulla, a kalória tartalma pedig magas, s így nem lesz kiegyensúlyozott az energia-értéke.
<o:p> </o:p>
A táplálkozási szakértők minden felvilágosító munkája ellenére a legtöbb ember túl sokat, túl zsírosat, túl édeset, túl sósat és magas kalória-értékű ételeket eszik és nem figyel, sem a bioenergetikai egyensúlyra, sem az esszenciális mikrotápanyagok megfelelő bevitelére, sem pedig a vércsoportnak való megfelelőségre. A modern élet fokozott munkahelyi, környezeti, stb. megterhelései a szakértők által is alábecsült vitálanyag ( élet-anyag) szükségletet indokolnak. A „modern” korunkban a helytelen táplálkozás már az anyaméhben kezdődik, aztán folytatódik a bölcsödében, óvodában, iskolában, a munkahelyi, de az otthoni étkezéseknél is.

A szervezetünk bonyolult biokémiai mechanizmus, amelynek nap, mint nap tápláló anyagokra és energiákra van szüksége. Hogy egészségesek maradjunk, nemcsak fehérjékre, zsírokra, szénhidrátokra, tiszta vízre, tiszta sóra, vitaminokra,, ásványi anyagokra, mikroelemekre, aminosavakra,, telítetlen zsírsavakra van szükségünk, hanem életenergiákra, vagyis bioenergiákra is szükségünk van. A felsoroltak bármelyikének a hiánya felborítja a szervezetünk energetikai egységét és ennek következtében különböző rendellenességek, betegségek jelenhetnek meg, de súlyosabb esetekben a halál is bekövetkezhet.

folyt.köv....
 

Karsay István

Kitiltott (BANned)
<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p> </o:p>
Tulajdonképpen minden általunk fogyasztott élelmiszer ki van téve a környezet ártó hatásainak. A műszaki haladás egyik káros következménye a savas esők megjelenése, melynek következtében a kipufogó gázok (ideértve minden járművet: autó-, motor, hajó, vonat, repülőgép, traktor stb.) és az ipari üzemek mérgező anyagai a talajon ülepednek le. Az ipari-és vegyi hulladékok beszivárognak a talajvízbe, az élő vízfolyásokba, végül pedig ivóvizünkbe, s az élelmiszereinkbe jutnak. Ezen kívül a növénytermesztésben műtrágyákat, herbicideket, rovarirtó- és növényvédő szereket alkalmaznak. Az állatoknak antibiotikumokat, növekedést serkentő szereket, hormonokat adnak. A konzervgyárakban, az élelmiszeriparban az élelmiszereket úgy dolgozzák fel, hogy közben azok elveszítik természetes tápláló értékeik, bioenergiájuk nagy részét, vagy teljes egészét.. Az élelmiszer ipar, ezt kompenzálva szintetikus vitaminokat, konzerváló szereket, festékanyagokat, élelmiszer színezékeket,, mesterséges aromákat kever a félkész- és készételekbe. Életenergiát, bioenergiát, enzimeket viszont nem tud mesterségesen sem bevinni, tehát minden így készült étel, holt étel, azaz megölt étel. Ha valaki ilyen, vagy csak ilyen ételeket eszik, akár akarja, akár nem, kénytelen a sok felsorolt, és fel nem sorolt vegyszert, vegyi anyagot beviszi a szervezetébe és ezzel felborítja annak energetikai egységét. Dr. Litsek Ákos le meri írni, hogy a margarin nem más ( még a bio margarin is), mint élelmiszernek álcázott vegyipari termék. A másik gond a margarinnal az, hogy főképpen napraforgóból készítik, az meg csak a lakosság 40 %-át kitevő A vércsoportnak jó, a többi 60-ot még a bio napraforgó, vagy bio napraforgó-olaj is mérgezi.
<o:p> </o:p>
A tömeg-ételekhez kevert kémiai vegyületek felhalmozódnak és lerakódnak a szervezetben és belülről roncsolják azt Vegyszereket alkalmaznak a talaj trágyázására, a gyomok, rágcsálók, rovarok elleni védelemben, a termés megóvására a gombásodástól, penészesedéstől. Vegyszerek segítségével növelik a terméshozamot, a termékek raktározhatóságának idejét, javítják a gyümölcsök, zöldségfélék küllemét. Közben azonban csökkentik a termék tápértékét, és méreggel telítik azt. Energia értéke van ezen táplálékoknak, de bioenergia értéke nincs.
<o:p></o:p>
A mezőgazdaságban alkalmazott vegyszerek nem egyebek, mint időzített bombák. Az évtizedek során nagy mennyiségű vegyszer halmozódott fel a talajban. Onnan a növényekbe, halakba, vízforrásokba jut. Szenvednek az állatok: vegyszerekkel kezelt takarmánnyal etetik őket, majd hormon injekciókkal, antibiotikumokkal serkentik magasabb produktivitásra. Az állatok sejtjei vegyi anyagokkal telítődnek. Ezek közül sok biológiai méreg. Az ember szervezetébe jutva folyamatosan rombolják a sejteket, szerveket, s végső soron különböző betegségeket okoznak, korai öregedéshez és elhalálozáshoz vezetnek. Az ilyen táplálékok nyersen való fogyasztása ad ugyan bioenergiát, de a táplálékokban lévő káros anyagok túlsúlya miatt kevés a benne lévő bioenergia az ártó hatások ellentételezésére.


folyt.köv.....<o:p></o:p>
 

Karsay István

Kitiltott (BANned)
A friss zöldséget, gyümölcsöt az üzletekben vagy a piacon vesszük. De milyen árat fizetünk ezért a „frissességért”?<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p>
Rendszerint a termés betakarítása és elfogyasztása között elég sok idő telik el. A piaci konkurencia, a szállítási problémák megoldása és az értékesítés növelése céljából különböző módszerek alkalmazásához folyamodnak.<o:p></o:p>
Sajnos közben megfeledkeznek a termékek minőségéről. A növények nagy részét éretlenül szedik le, akkor, amikor azok termése még nem érte el a kívánt tápértéket. Az éretlen táplálék bioenergia és egyéb energiatartalma is kevés, s nincs meg az egyensúly sem a két energiatartalom között. A betakarítás után nagy távolságokra szállítják a termést és hosszú időn át raktározzák. Közben folyamatosan csökken annak vitamin, ásványi só, és tápanyag tartalma. A burgonyában például téli raktározásának végére a hasznos tápanyagok alig 8%-a marad meg. A hosszú ideig tárolt ételek bioenergia tartalma is csökken a tárolás idejének függvényében.<o:p></o:p>
Az élelmiszerekhez szintetikus konzerváló, színező, aromatizáló, fehérítő, édesítő vegyszereket adagolnak, hogy javítsák azok ízét, növeljék tápértékét, lassítsák romlását, meghosszabbítsák raktározhatóságának idejét, megkönnyítsék konyhai elkészítését. Sok rákkeltő anyagot juttatnak az élelmiszerekbe anélkül, hogy erre figyelmeztetnék a vásárlókat. Ma már a gyermekek között is előfordul a rák. Régen nem volt a kórházban gyermek rák osztály.<o:p></o:p>
Naiv dolog lenne feltételezni, hogy táplálékunkkal együtt szervezetünk mindent megkap, amire szüksége van. Még a legfontosabb tápanyagok felhasználásával összeállított étrend sem biztosíthatja a szervezet valamennyi szükségletét. Minél több feldolgozott élelmiszert fogyasztunk, annál fontosabb, hogy pótoljuk az étrendünkből hiányzó anyagokat. Különösen fontos a táplálék bioenergia veszteségeinek pótlása.<o:p></o:p>
<o:p> </o:p>
Mindez arra utal, milyen veszélyesek a mai élelmiszerek. Az emberi szervezet azonban bölcs, alkalmazkodóképes, nagymértékben hajlamos önmaga gyógyítására. Tudja, mire van szüksége, még akkor is, ha néha ezzel magunk sem vagyunk tisztában. Ha ellátjuk szervezetünket megfelelő energiákkal, valamint az összes tápanyaggal, akkor az kiválasztja azok közül a legszükségesebbeket, és sikerrel küzdi le betegségeit.<o:p></o:p>
<o:p> </o:p>
Nézzük, hogyan tehetjük bioenergiákkal telítetté az ételeinket:<o:p></o:p>
A hüvelyeseket nem szabad nyersen enni az embereknek. Még főtten is sok embernek gondot okoz, mondjuk egy szárazbab főzelék megemésztése. A gabonaféléket sem ajánlatos nyersen enni –kivéve a kölest és a cirkot-. Viszont ha több napig desztillált vízben áztatva vannak, akkor nyersen is meg lehet enni a gabonákat. A barnarizs csak több nap áztatás után puhul meg annyira, hogy nyersen is meg lehet enni. Minden más étel nyersen ehető. Dr. Norman Walker orvosként hirdette a nyerstáplálkozás előnyeit, s meg is élt 116 évet!! Ma Magyarországon az orvosok fele meg sem éri a nyugdíjkorhatárt. Ma mindent főznek, párolnak, sütnek, még sok esetben a zöldségeket és gyümölcsöket is. Ugyanazon ételféleségek eltérő energiát jelentenek a szervezetünk számára. Például egy étolaj, ha melegen sajtolt, akkor az már élettelen, bioenergia tartalma nincs, de a szervezet számára energiát biztosítanak a benne lévő telítetlen és telített zsírok, csak az a baj, hogy ezek a hő hatására transz zsírsavakká alakultak át, mert a szervezet számára csak a cisz-kötésben lévő zsírsavak hasznosak. A hidegen sajtolt étolajak, viszont többszörösen hasznosak, mert van bioenergia tartalmuk és az energia tartalmuk is jó, mert a bennük lévő zsírsavak cisz kötésben vannak jelen, ezért jól hasznosulnak a szervezetben, és ezektől nem lehet elhízni, míg a melegen sajtolt olajak túlzott fogyasztása jelentés testsúlytöbbletet okoz, ha nem mozgunk eleget.
<o:p> </o:p>
A gyümölcsök éretten, frissen szedve a fáról teljes értékű táplálékok úgy a bioenergia, mint a benne lévő zsírok, szénhidrátok energiatartalmának szempontjából. Az energetikai egyensúly is tökéletes. Ha a gyümölcs éretlen, aszalt, vagy kompótnak, lekvárnak főzött, akkor már csökkent, vagy nulla energia tartalmú. Ilyenkor lehet energetizálni, a kereskedelemben még csak elvétve kapható úgynevezett energia kártyákkal, energia kapszulákkal. Ezek mindenféle és fajta élelmiszer energetizálására felhasználhatóak, de mégsem lesz velük olyan teljes értékű, mint a frissen szedett, érett gyümölcs. Az ember emésztő- és bélrendszere alapján gyümölcsevőnek kellene, hogy legyen.

folyt.köv....
<o:p> </o:p>
 

Karsay István

Kitiltott (BANned)
A zöldségekre is ugyanaz a szabály vonatkozik, mint gyümölcsökre. Mindkét táplálékfajtára igaz az is, hogy a vágás, darabolás, őrlés, préselés, stb. csökkenti az élő- azaz a bioenergia értékét, ami a tárolás idejével arányban ugyancsak csökken. Csökkentik még a táplálékok energia értékét a fém edények, fém evőeszközök, mert ezek elvezetik az energiát, ami ugyanolyan rezgés, mint pl. a rádióhullámok rezgése. Egy rádióadó sem működik, ha nincs adóantennája. A természet, és a fizika törvényei a táplálékok szintjén is ugyanúgy működnek, mint bárhol a kozmoszban, függetlenül attól, hogy az időszámítás előtti időkről, a máról, vagy a holnapról beszélünk, mert ezek a törvények örök törvények.
<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p> </o:p>
Aki nem vegetáriánus, az a húsokat a vércsoportjának megfelelően, bio-húsfajtákból válassza ki. Nagyon fontos, hogy a húst frissen a leölés után és nyersen egye meg, mert csak ekkor van elegendő bioenergia a húsban. Ha ezt valaki nem tudja magának teljesíteni, akkor ne egyen húst. Ezt én sem tudom, ezért lettem vegetáriánus 18 évvel ezelőt. Az ölés tilalmát ugyan megszegte, de ennek a következményeit vállalnia kell, ha eljön az ideje a számonkérésnek. Nagyapáink sok nyers húst ettek. A hunok a nyereg alatt puhították. A füstölt húsok is mind nyers húsok (kolbász, sonka, szalonna), viszont a tárolás miatt az energiatartalmuk csökken, de az enzimgazdagságuk megmarad. A szárított, pácolt húsok is még tartalmaznak bioenergiát, de ha ezeket megsütik, megfőzik, akkor már holt táplálékok minden szempontból és hulla-bomlástermékek milliárdjait tartalmazzák, ami sejtszintű méreg az élő szervezetek számára. A hiénáknak és a dögkeselyűknek van csak az ilyen táplálékok feldolgozására alkalmas anyagcsere rendszerük, az embernek nem!!
<o:p> </o:p>
A tejre és tejtermékekre, valamint tojásokra és a tojásételekre a húsokra vonatkozó szabályok vonatkoznak. Az ember az egyedüli lény a kozmoszban, aki felnőtt korában is „szopik” és ráadásul egy, az emberi tejtől teljesen különböző összetételű tejet fogyaszt, melyet nem bír feldolgozni az anyagcsere rendszere. A lakosság 80 %-a tej- és tejtermék allergiás, csak sokan ezt nem tudják, vagy nem annak vélik, vagy másra hárítják ( nyírfa, nyárfa, libatop, parlagfű, ürömfélék, poratka, stb.). A tojás pedig nem más élettanilag, mint a tyúk ( kacsa, liba, stb.) menstruációja ( héjba ágyazott petesejt leválás)..
<o:p> </o:p>
Mindenféle táplálék energia-értékét nagymértékben csökkenti a csomagoláson lévő vonalkód gerjesztett rezgés, Tulajdonképpen ezt a rezgést érzékeli a vonalkód-leolvasó és így tudja beazonosítani az árut. Ezt bioenergetika mérésekkel, kineziológiával, valamint a Voll-féle elektro-akupunktúrás- és biorezonanciás vizsgálatokkal is igazolni, bizonyítani lehet.

Ha valaki energia-egyensúlyos ételeket fogyaszt, akkor nem kell félnie az elhízástól. A természetben, a természetes életmódot folytató és energia –egyensúlyos táplálkozást folytató állatok nincsenek elhízva. Ha az ember életenergiákban dús táplálékokat fogyaszt, akkor csak annyit eszik, amennyi a szervezete számára szükséges. Ha viszont nem így étkezik, mindig hiányérzete van és ezt újabb táplálék bevitelével próbálja kiküszöbölni, de csak táplálékenergiát tartalmazó ételeket eszik, élő energiát tartalmazókat pedig nem, ezért felborul a szervezet egyensúlya ( homeosztázisa).
Lehet fogyni úgy is, hogy negatív energiájú ételeket fogyaszt a túlsúlyos ember. Azokat a táplálékokat nevezzük negatív kalóriájúnak, melynek a bevitelével kevesebb kalóriát viszünk be, mint amennyi a bevitt táplálék megemésztéséhez kell. Ilyen negatív kalóriát tartalmazó ételek:
<o:p> </o:p>
Ilyen gyümölcsök: <o:p></o:p>
alma, citrom, papaya, körte, <o:p></o:p>
narancs, cseresznye, eper, mandarin,<o:p></o:p>
meggy, málna, ribizli, egres, <o:p></o:p>
szeder, mangó, grapefruit, birs, <o:p></o:p>
ananász naspolya, áfonya, csipkebogyó, kiwi<o:p></o:p>
<o:p> </o:p>
Ilyen zöldségek:<o:p></o:p>
kínai kel kelbimbó spenót káposzta görögdinnye<o:p></o:p>
retekfélék cukkíni zöldpaprika torma zellergumó<o:p></o:p>
sárgadinnye articsóka karalábé fejessaláta uborkafélék<o:p></o:p>
sárgarépa hagymafélék csicsóka zöldbab brokkoli<o:p></o:p>
mángold zsenge tök paszternák spárga zöldborsó<o:p></o:p>
karórépa cékla endívia petrezselyem kelkáposzta <o:p></o:p>
pitypanglevél karfiol paradicsom avokádó sóska padlizsán<o:p></o:p>
<o:p> </o:p>
Nagy a víztartalmuk, de kevésbé karcsúsítanak (egy kicsit többet kell mozogni a fogyasztásuk után): szilvafélék, sz&otilde;l&otilde;félék, sárgabarack, &otilde;szibarackfélék, f&otilde;z&otilde;tök, süt&otilde;tök, cukorrépa, zsenge kukorica, lucernalevél, stb. <o:p></o:p>
<o:p> </o:p>
A zsírlebontásban és vízháztartásban hatékony f&ucirc;szerek is segítik az anyagcserét; ezek a fokhagyma, bazsalikom, tárkony, borsikaf&ucirc;, borsmenta, petrezselyem-levél, zeller-levél, sárgarépa-levél, pasztinák-levél, retek-levél, zöldhagyma-szár, snidling, kömény, édeskömény, szegf&ucirc;szeg, zsálya, kakukkf&ucirc;, fahéj, &otilde;rölt paprika (csíp&otilde;s is lehet), kurkuma, kapor, majoránna, lestyán, rozmaring, citromf&ucirc;, szárított citrom-, narancs-, mandarinhéj, szerecsendió, boróka, turbolya, orbáncf&ucirc;. (Itt is csak vércsoportnak megfelel&otilde;eket szabad fogyasztani!)<o:p></o:p>
<o:p> </o:p>
Természetesen a felsorolt táplálékok is akkor jók szervezet számára, ha bio-, azaz élő energiákat tartalmaznak és megfelelnek az adott vércsoport számára.
<o:p> </o:p>
Végezetül azt szeretném még elmondani, hogy aki egyszer kipróbálja, és energetikailag egyensúlyban lévő ételeket fogyaszt, olyan megtapasztalásokban lesz része, hogy nem fog a továbbiakban, csak tiszta, élő, energiadús táplálékokat fogyasztani. Összességében az árban jóval kevesebbe fog kerülni, mint a jelenlegi felbomlott energia-egyensúlyú táplálkozása. Ha csak ilyen ételeket keresnek a fogyasztók, akkor a gyártók és a kereskedők is ilyen ételeket fognak kínálni, mivel a másik tömegáru élelmiszer a nyakukon marad, nem tudják értékesíteni.
Tehát a lényeg: mi vásárlók tudjuk megváltoztatni a kereskedőket, termelőket, nem pedig azok minket. A mai étkezési szokások közül a kóser étkezés felel meg legjobban az energiadús étkezésnek, de az sem az igazi, mert nem veszi figyelembe a vércsoportnak való táplálék megfelelőséget. Fogyasszunk minél több nyers ételt. Kövessük Dr. Normann Walker módszerét és akkor mi is megélhetjük a biológiai rendszerünknek megfelelő, akár 120 éves életkort is.
Várhegyi László
mérnök-radiesztéta, bioenergetikus, fitoterpeuta
életmód- és táplálkozási tanácsadó- és terapeuta
természetgyógyász
 

Karsay István

Kitiltott (BANned)
Sziasztok, most az egyik legfontosabb témát veszem elő, a Félelmet!


<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p> </o:p>
Theodor:<o:p></o:p>
A félelem hatása az életre<o:p></o:p>
(részletek)<o:p></o:p>
<o:p> </o:p>
<o:p> </o:p>
<o:p> </o:p>
,,Minden cselekedetedet vagy a szeretet vagy a félelem vezérel. Rajtad áll, hogy melyiket választod.<o:p></o:p>
<o:p> </o:p>
<o:p> </o:p>
THEODOR<o:p></o:p>
<o:p> </o:p>
Bevezetés<o:p></o:p>

<o:p> </o:p>
<o:p> </o:p>
A címből is kiderül: nehéz témába kezdtünk. Mindenki érdekelt benne --- nincs emberi élet félelem nélkül. Valamilyen fokon mindenki fél, aki nem a szeretetben él, de senki nem tud tovább félelemben élni, aki észrevette, hogy abban él. Különböző jellegű és erősségű aggodalmak léteznek. Te hol állsz a skálán saját félelmeiddel, kedves Olvasó? Megnyugtatlak, meg tudod változtatni hozzáállásodat, és le tudod győzni a makacs félelmeket. Nem kell hozzá drága ,,elhárító kurzus”, pszichológus, külső segítség. Minden eszköz a birtokodban van, máris használhatod. Ehhez próbálok segítséget adni. Csodákat ne várj tőlem, mert a csoda benned van. Amit mondok, egyszerű és természetes. A kérdés csak az: akarod-e a változást. <o:p></o:p>
<o:p> </o:p>
Eredeti küldetésed az, hogy örömöd legyen, boldogan éld az életed, élvezd, amid van, és amit adsz. Boldogságra születtél. Minden energia és erő abban segít téged, hogy az eredendően neked adott boldogságot tartósan birtokold --- a baj ott kezdődik, hogy ezt valamilyen szinten elfelejtetted. Pedig természetes közeged a Szeretet, a Fény, amely körülölel. Ha a félelemérzés hatalmába kerít: vastag kőfalat építesz magad köré, elszigeteled magad, beborít a sötétség, összeszűkülsz, megkeményedsz. Az emberek többsége annyira körbeépítette magát, hogy lassan külön kurzusokon kellene oktatni, mit jelent az önzetlen, ,,politikamentes” szeretet. Az sem egyértelmű, ha azt mondom: a szeretet közege olyan, amiben állandó örömöt, boldogságot, megelégedést érzel. Ahány ember, annyiféle boldogság és megelégedés létezik. Nézz körül, ki minek örül, és meg tudod állapítani, kinek milyen fokú a jelenlegi tudása a szeretetről. Hát még ha arról kezdenék beszélni, hogy a szeretet nem is érzés, hanem állapot, akkor még több értetlen arcot látnék. Nehéz arról beszélni, amit mindenki másképpen lát. Inkább abban próbálok segíteni, hogy le tudd bontani a félelem kőfalait, hogy a sötétségből a fényre kerülhess.<o:p></o:p>
<o:p> </o:p>
Sokféle alapanyagból lehet falat építeni. Van, aki azt hiszi: sorsát ráerőltették, ezért nehéz helyzete miatt másokat okol. Pedig a sors: következmény --- nem ok, hanem okozat. Ha megelégedett vagy, hamarabb hiszel ebben. Tudom, nehéz helyzetekben az ember nem szívesen gondol arra, hogy egy korábbi, saját maga által meghozott döntés juttatta jelen körülmények közé. <o:p></o:p>
<o:p> </o:p>
Ne haragudj rám, amiért ezt mondtam. Tudom, kényelmesebb lenne számodra továbbra is abban a tudatban élni, hogy ,,áldatlan” sorsodat Rád erőszakolták, vagy hogy a körülmények felelősek azért, ha kiút nélküli helyzetbe kerültél. Nem így van! A nehéz élet is a Te választásod. <o:p></o:p>
<o:p> </o:p>
Ha elfogadnád, hogy az élet mindig olyan helyzetet tár eléd, ami az előzőleg kitűzött céljaid megvalósításához visz közelebb, talán nagyobb bátorsággal vállalnád a sorsodat. Ez lenne az első lépés a tudatos felelősségvállalás felé. <o:p></o:p>


Elképzelhető, hogy nincs bátorságod vállalni az élet kihívásait és azok következményeit. Ebben az esetben döntéseidet és cselekvéseidet elodázod. Ilyenkor belső feszültség keletkezik, ami cselekvésre ösztökél. Ha a feszültséget nem tudod kezelni, könnyen aggódni kezdhetsz. Az is lehetséges, hogy elvárásaiddal szembeállítod a jövőre vonatkozó elképzeléseidet. A jövő mindig bizonytalan, és ez a bizonytalanság könnyen nyugtalanná tehet. A tartós nyugtalanság félelemmé alakulhat, amiből nagyon nehéz reálisan szemlélni a helyzetet. <o:p></o:p>
<o:p> </o:p>
A teremtés minden erejével rendelkezel. Elhatározás kérdése, hogy biztonságot vagy félelmet teremtesz magadnak. Amit kigondolsz, amiről beszélsz, amit teszel, az fizikai valósággá válik. Már a gondolat felmerülése pillanatában megteremted vágyad tárgyát, ami számodra még láthatatlan, azonban már létezik. Ha semmit nem teszel, csak rábízod magad az életre --- a szeretetre ---, olyan út tárul eléd, amelyen eljuthatsz célodhoz. A létezés alaptörvénye: minden gondolat --- a szeretetteljes éppúgy, mint a félelmekkel teli, (még a viccelődés is) --- teremtő energiája révén érzékelhetővé válik. Nem mindegy tehát, mire gondolsz, miről beszélsz, mivel foglalkozol.<o:p></o:p>


folyt.köv...
 

Karsay István

Kitiltott (BANned)
Tudatos figyelemmel félelmeiden felülkerekedhetsz. Semmi egyebet nem kell tenned, mint tudatosan figyelned a negatív gondolataidat. A gondolatok jönnek-mennek, egyikkel se azonosulj! A gondolat nem Te vagy. Szemléld úgy, mintha az országút széléről figyelnéd az elsuhanó autókat, amelyekkel soha sem azonosítanád magad. Hasonló módon --- kívülről --- kövesd figyelemmel a cikázó gondolatatokat. Hagyd őket száguldozni. Ne stoppold le egyiket sem, amely ellenedre van. Ne vedd fel a kapcsolatot a negatív gondolatokkal, mert pusztán a kapcsolatfelvétellel nyomban nagyobb szerephez is juttatod őket, és saját energiáddal táplálod, segíted erősödésüket. Így az eredeti célod elhomályosodik --- hiszen ellene dolgozol (ellenteremtesz) ---, és az ellengondolat tárgya felé fog eléd tárulni az út. Azt hiheted, a sors adja a ,,pofonokat”, pedig Te csapkodod magad.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p>
<o:p> </o:p>
Figyeld magad tudatosan, különben elveszted a kontrollt saját magad felett. Ne gondolkozz a múltadon. Ne foglalkozz azzal, mit csináltál rosszul. Rossz cselekedet nincs, csak más választás, a tapasztalatszerzésnek más útja létezik. Nincs elhibázott élet. Csak egyszerű, minősítetlen tett --- választás így vagy úgy ---, és annak következménye létezik. Utólag ne hibáztasd magad semmiért. Minden általad elítélt tettből tanultál, gazdagabbá váltál, így a következő pillanatot már érettebben fogadhatod. Tiszteld magad az elmúlt évekért. Munkálkodj azon, amit el szeretnél érni, amivé válni szeretnél, koncentrálj a célra. Figyeld magad. Nem mindegy hogyan állsz hozzá saját terveidhez.<o:p></o:p>
<o:p> </o:p>
Ha kitűztél egy célt, ne gondold át, milyen negatív ,,mellékhatásokat” rejt. Csak a tiszta cél lebegjen a szemed előtt. Éld bele magad a kívánt helyzetbe, érezd magad körül a megvalósult terveket, beszélj róla másoknak, viselkedj úgy, mintha máris minden úgy lenne, ahogy eltervezted. Váljon ez szokásoddá. A Gondolat-Szó-Cselekedet hármassága olyan hatalmas erőt biztosít számodra, amit nem lehet eltéríteni, legyőzni. Egy ellensége van: a félelem. De figyeld csak meg: a félelmed tárgya is gondolat, szó és cselekedet útján jön létre. Igaz, ez más gondolat, más szó, más cselekedet. A minősítést, miszerint valami jó vagy rossz neked, Te magad hozod létre pillantnyi értékrended (hit-rendszered) alapján. A Gondolat-Szó-Cselekedet univerzális ereje nem pozitív vagy negatív --- így válogatás nélkül mindent megteremt, amire irányul. Légy tudatában ennek! Napi teendők formájában találkozol azokkal a kihívásokkal, feladatokkal, amelyek elvégzésén keresztül eljutsz oda, ahová vágyakozol, vagy azzá válsz, aki szeretnél lenni.<o:p></o:p>
<o:p> </o:p>
Félelmet akkor érzel, ha nem hiszel önmagadban. Ilyenkor a cél kiszínezésére szánt festékes palettádra felviszed a múlt sikertelenségeinek szürke és fekete árnyalatát. A múlt azért sikerülhetet szürkére vagy feketére, mert egy korábbi előzmény sötét tónusát használtad. Analizáld saját festési technikádat. Ha a szürke és fekete festék jobban fogy a készletedből, mint a világos színeké, hit-rendszered korrigálásra szorul. Dobd ki a sötét korongokat és használd a tiszta, világos színeket. Persze, tudom, nem könnyű a válogatás.

<o:p>Bizonyára előfordult már az életedben, hogy amikor választhattál volna egy színesebb képet, Te a megszokásaid, beidegződéseid hatására --- vagy csak kényelemből, esetleg félelemből --- a ború mellett döntöttél. Ha végignézhetnéd eddigi történeteid filmkockáit, és újból ott lehetnél a döntéseid pillanataiban, megláthatnád, milyen egyszerűen lehetne egy másik terv szerint cselekedni. A különbség csupán annyi, hogy ezúttal fel lennél készülve a választásra: tudatos lennél. Döntő különbség ez. Légy tudatos és felelősségteljes önmagadhoz. Légy ott az adott pillanatban, ne a múltban vagy a jövőben kószálj. Érdekeljen a saját sorsod, vedd kezedbe az irányítást. Ha tudatosság nélkül cselekszel, csak tengsz-lengsz, hánykolódsz, csakhamar célt tévesztesz. A tudatosság annyit jelent, hogy teljes lényeddel benne vagy a pillanatban --- nem húz vissza a múlt, nem bódít a jövő. Úgy vagy képes felelősen meghozni egy döntést, ha tudatod az adott pillanatra koncentrál.


folyt.köv...<o:p></o:p>
</o:p>
 

Karsay István

Kitiltott (BANned)
Zavar a felelősség terhe? Tisztázzuk gyorsan, mit jelent ez. A helyesen értelmezett felelősség eredendően felszabadít. Ha a felelősséget nyomasztónak találod, alighanem téves a felfogásod róla. A felelősség azt jelenti: minden lépést a saját véleményed szerint teszel meg. Ne befolyásoljanak előítéletek, családi vagy társadalmi szokások, tradíciók. Az adott pillanatban a tudatos lépés maga a felelősségteljes tett. Csak magadért vagy felelős. Hogyan is vállalhatnád másokért a felelősséget, amikor kiszámíthatatlan, mit cselekszenek. Azzal vállalod a felelőséget önmagad sorsáért, ha tudatosan lépsz a soron következő pillanatba. Ez persze hatással van környezetedre is. Mások sorsa kapcsolódik a Tiédhez, ugyanakkor nem vállalhatod a felelősséget azért, hogy ők tudatosan benne vannak-e saját válaszukban. Ha eddig nem így láttad, akkor hatalmas terheket cipelhettél a válladon.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p>
<o:p> </o:p>
Mindig a benned rejlő, eddig felhalmozott tapasztalataid szerint döntesz, illetve azok szellemében cselekszel. Ha eddig nem voltál boldog, valószínűnek tartod, ezek Nálad nem válnak be. Amennyiben volt már részed örömteli percekben, napokban, akkor alighanem bizonytalanná válsz: aggódsz, mi lesz, ha rosszul választasz. Ha eddig több volt a ,,jó” döntésed, mint a ,,rossz”, akkor nyilván tudod, mitől fosztod meg magad a ,,rossz” út választásával. Mindenképp aggódni kezdesz, mert úgy hiszed, van veszteni valód. A régi tapasztalat nem jó tanácsadó. Minden új élménnyel gazdagabbá válsz --- az új pillanatban új önmagad vagy. Soha ne nézz hátra!<o:p></o:p>
<o:p> </o:p>
Az is elképzelhető, hogy egy döntés pillanatában megjeleníted magad előtt a jövőt, és gondolatban lejátszod a várt eseményeket. Ahogy haladsz előre a történetben, egyre szebbnek, hatalmasabbnak, fényesebbnek látod magad. Minden logikusnak látszik. Vigyázz: lehet, hogy hiúságod rendezi a darabodat! Egódnak tetszik a színjáték, hiszen mindig a csúcsok felé törekszik, imádja a kihívásokat. Megerősítve érzed magad, és belevágsz a történetbe. Ha félénkebb vagy, elfog a bizonytalanság, végül úrrá lesz rajtad a félelem. Aggódva, bizonytalankodva, félelemmel nem lehet boldogító döntést hozni. Mindenképp csalódás vár rád, mert elrugaszkodsz önmagadtól, akár a hiúság, akár a félénkség vezérel.<o:p></o:p>
<o:p> </o:p>
Millió más variáció is lehetséges, miként reagálsz egy új helyzetre. Egyik választásod sem lesz megnyugtató, ha nem vagy tudatos és felelősségteljes. A döntés azonban csak akkor lehet felelősségteljes, ha nem befolyásol sem a múlt, sem a jövő. Csak úgy láthatod meg, hol tartasz a belső fejlődésedben, ha befelé nézel. Élj tudatosan, és a következő pillanat kihívása többé nem nehézség, probléma, véletlen sorscsapás lesz, hanem a fejlődésed útján lévő, megoldásra váró újabb feladat. <o:p></o:p>

<o:p> </o:p>
A pillanatok felelősségteljes megoldása tartós boldogsággal jár. Minden apró momentummal gazdagabb leszel. Nem mondom, hogy nem lesznek nehézségeid. De ha nem szereted a nehézségeket, azt ajánlom, minden új feladatot oldj meg azonnal. Ha szembe nézel a soron következő feladattal --- nem hátrálsz meg, nem halogatod ---, akkor a legkevesebb erőfeszítéssel végzel vele. Ugyanez a feladat akkor válik bonyolulttá, látszólag megoldhatatlanná, amikor sokszor átléped, megkerülöd, ,,megúszására” törekszel. Ne feledd: a soron következő feladat azért kerül az utadba, mert már készen állsz a megoldására --- különben nem került volna még eléd. Mindenki annyi bátorsággal és erővel rendelkezik, amennyire szüksége van az útja bejárásához, és senki sincs magára hagyva.<o:p></o:p>
<o:p> </o:p>
Nem vagy egyedül. Benned a Mindenség lakozik, nem tudsz elkülönülten, csak önmagadban lenni. A tenger cseppjeinek egységükben van az ereje. Te is a tenger cseppecskéje vagy. Időnként együtt hullámzol a vízzel, időnként kicsapódsz a partra. Bárhol állsz is most, ne felejtsd el, hogy a tengerhez, az Egységhez tartozol, az Egész erejét birtokolod.

folyt.köv...<o:p></o:p>
 

Karsay István

Kitiltott (BANned)
Még ma megváltozna a világ, ha ezzel mindenki tisztában lenne. Az emberek többségében azonban nincs meg a ,,tengertudat”. Az egységből érkezve mindenki emlékszik az összetartozás biztonságának, erejének, szeretetének érzésére. Hatalmas űr tátong a ,,partravetettség”- és a ,,tengerélmény” között. Ebbe az űrbe észrevétlenül bekerülhet a félelem. Az elkülönülés támadás jelleget ölthet. <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p>
<o:p> </o:p>
A világnak szüksége van Rád. Minden ember más, és ez így van jól. Nincs szükség duplikátumokra. Ne add fel magad! Járj nyitott szemmel és füllel, vond le saját következtetéseidet. Alakítsd ki saját életfilozófiádat, élj aszerint --- egészen addig, míg egy új tapasztalat bírtokodba kerül ---, azután módosítsd. Légy tekintettel arra, hogy a saját kialakított törvényeid hamarosan elavulttá válnak, és szinte minden pillanatban szükségessé válik a törvénymódosítás. A merevség korlátozza, a rugalmasság felszabadítja a szellemet.<o:p></o:p>
<o:p> </o:p>
Az ember szelleme összetett. A vágyak sugallják a terveket, amelyeket az egó űz a magaslatok felé, a lélek az örök lét biztonságára vágyik. Szellem és lélek vagy harmóniában él egymással, vagy egyik leigázza a másikat. Amennyiben békesség honol közöttük, egyensúlyban vagy, ennek látható jele: tested egészséges. A szellem uralkodik az anyag felett, így előbb a finomabb energiák összhangjára kell törekedni. Megfoghatatlan, szemmel nem látható mechanizmusok összessége produkálja a megfogható, szemmel látható fizikai formákat. A tudósok megismerték, hogy az anyag nem más, mint energia-sűrűsödés. Tehát tested is energia. Ami viszont energia, az éteri szinten is létezik. Ami éteri, az örök. Adj hálát, hogy örök létben létezel. Lehet ugyan, hogy most csak egy kis szeletkéjét fogod fel létezésednek, de egyszer össze fog állni a kép. Sok nehézségen és sok boldog élményen keresztül jutottál idáig. Egyre tudatosabb leszel, ,,nehézségeid” enyhülni fognak, dereng a hajnal a látóhatárod szélén. Nemsokára a fényre kerülsz. <o:p></o:p>
<o:p> </o:p>
A világ is nagy változás alatt áll: az emberiség újjászületik. Mentális síkra terelődik a tudat fejlődése. Amit Te érzékelsz: szinte minden a mélyponthoz közelít. De ne feledd, minden nagy változást káosz előz meg. Ne higgy a szemednek. A megtévesztő képek mögött ott dereng az új élet. A fizikai világ lassan alakul, mert az anyag nehéz. Ami látható, azt előzőleg a láthatatlan szellem hozta létre. Az új forma már éteri szinten elkészült, nemsokára fizikailag is láthatóvá lesz.<o:p></o:p>


folyt.köv...
 

Karsay István

Kitiltott (BANned)
<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p> </o:p>
Ebben a könyvben a félelmek legyőzéséről beszélünk, azért, hogy utat engedjünk a szeretetnek. Nem véletlen egybeesés ez. Az emberiségen eluralkodott a félelem, mert elhatárolta magát a szeretettől. Nem tart ez így sokáig. Minden egyes ember, aki legyőzi magában a félelmeit, ráhangolódik a szeretet hullámhosszára, amelyen előbb-utóbb mindenki egymásra talál. Ennek az egybeolvadásnak a hatalmas energiájával jön létre majd a lelkileg újjászülető emberiség. Az új élet félelemtől mentes lesz. Minden egyén szeretetben él majd, mert előző döntésével életeleméül azt választotta. A hatalmas energia magával emeli azokat is, akik nem azonosulnak a szeretet ideájával, eleinte nem is érzik jól magukat. Az új életre az ,,átlátszóság” lesz majd jellemző, vagyis nem lesz értelme a hazugságnak, az intuíció (a megérzőképesség) mindenkinek adottsága lesz, rögtön kiderül majd a félrevezetés. <o:p></o:p>
<o:p> </o:p>
A változást a félem nélküli élet utáni vágy, a szeretetért való sóvárgás idézi elő. A félelem valójában elkendőzi valódi önmagad, hiszen az előítéletek, szokások, aggodalmak anyagából varrt sokfajta hímes jelmez alatt cselekszel. Csak a félelem adhatja rád a hiúság, öndicséret, féltékenység, bizalmatlanság, irigység, káröröm, tolakodás, nyüzsgés, harsogás, harácsolás, hazugság, önvédelem, támadó hozzáállás, kivagyiság jelmezét. A jelmez alatt mindig más nevében cselekszel, mássá teremted magad, mint aki valójában vagy. Ha félsz a háborútól, éhezéstől, nincstelenségtől, akkor háborút, éhezést, szegénységet teremtesz. Nézz körül és láthatod, mire vágyik ma a megtévesztő jelmez alá bújt emberiség. Amitől napjainkban tart a világ, az közel kerül hozzá. Ne vedd fel más köpönyegét, hiszen ezzel csak magad elől palástolod magad. Más elöl nem bújkálhasz, ugyanis magadon kívül senki nem ismerhet. Mindenki egyedi és utánozhatatlan --- máshonnan érkezett, máshová tart. <o:p></o:p>
<o:p> </o:p>
Amikor vállalod az életed felelősségét, nem függsz senkitől és semmitől. Szabadságtudat erősíti a céljaidba vetett hitet. Maga ez a hit pedig átemel a félelmeken. Csakis félelmek nélkül tud érvényesülni valódi önmagad. Cselekedeteiddel azt a szintet tudod igazolni, amelyen pillanatnyilag állsz, aki éppen most vagy. A következő pillanat újabb bizonyítéka lesz önmagadnak, a személyiséged fejlődésének. Minden új tudásodnak, bölcsességednek megfelelően újrateremted önmagad. Ez az önmegvalósítás, más szavakkal: az élet értelme és feladata. Vállald tudatosan önmagad. Így kiiktatod szokásaidból mindazokat a tulajdonságokat, tudattalan beidegződéseket, amelyek valójában nem is részei személyiségednek. Csak így lehetsz független és szabad.<o:p></o:p>
<o:p> </o:p>
Elképzeléseid határozzák meg a céljaidat: aki akarsz lenni, akivé válni szeretnél. Nem mindegy tehát, hogyan tervezed az életed, mert minden gondolat mágikus erővel bír, és meg akar valósulni. Sorsoddá kovácsolódik minden elképzelés, akár pozitív, akár negatív. Amikor hited lesz az életben, már nem lesznek negatív céljaid. Fontos, hogy a sorsod előidéző terveidbe ne keverj sötét árnyalatú elemeket. Árnyképeket a félelmeid hozzák létre. Te magadtól erre képtelen vagy. <o:p></o:p>
<o:p> </o:p>


folyt.köv...
 

wienerin

Új tag
sziasztok! Én is voltam szellemidézönél a Bujka Antalnál, de nekem csak pár szot irt le betüvel, a többit kör, ill. háromszöggel volt jelölve. Férjen 2 éve halt meg öt idéztem meg, kérdeztem töle szüleimet látta-e? és van e üzenet a számomra azt irta le, hogy ölelik a lelkedet. A hideg futot rajtam, mert nekem ilyen válasz a fejemben sem volt. Arra gondoltam, hogy azt üzenik, hogy vigyázz magadra, sok csok...stb Lerajzolt a férjem egy szabályos szivet és beleirta, hogy szeretlek, 3 kutyám van kérdeztem, hogy melyik lesz beteg leghamarabb, leirta és ugy is lett. Viszont voltam egy lélekláto lánynál is akinél a férjem megjelent és üzente, hogy lejárt a zöld kártyám az autonál, nem készült a halálra, ha megengedik, akkor mindig segiteni fog nekem.... és még sok döbbenetes dolgot üzent, és mind stimmelt. Kérdezném, hogy a Karsai István is a fenti embernél volt, ill kérdezném töle, hogy kiaz az ember aki az apja hangján szolalt meg, mert engem is érdekelne. wienerin
 

Karsay István

Kitiltott (BANned)
Szia!

A Bujka Antal régi ismerősőm, sokszor voltam már én is nála, általában másokat szoktam elkisérni, és mindig bejönnek a dolgok ezt más ismerem!

Annyit tudni kell, hogy amikor a szellemvilágból közléseket kapunk, addigra ott már sok minden átértékelődik, más dolgok válnak fontossá, és sok olyan dolog amit itt a fizikai sikon fontosnak látunk odaát értelmét veszti!

Nagyon nehéz irni folyamatosan a fehér papirra a szellemvilágból, így ezért is egyszerüsödik a válaszadás az igan és nemekre, illetve még egy pár másik jelre.

Sajnos a Salgótarjáni beszélő médium már eltünt a látókörömből, hiszen az az ese már 10 éve történt kb, és még a nevét se ismerem, de próbáltam utána érdeklődni, de akiket kérdeztem azok nem ismerték, de nem adom fel a keresését!

szeretettel:

István

UI: különben ezek a szellemidézések arra jók, hogy sok ateista embert rádöbbent arra, hogy a szeretet ember aki meghalt él tovább egy másik dimenzióban, és ezzel átalakítja az életét is! Volt már olyan hölgy, aki nme hitt benne, de elment kiváncsiságból, és 15 perc múlva sirva borult az asztalra amikor a halott férjével kapcsolatba került, és intim dolgkról beszéltek amiket csak ők tudtak ketten! :fuck:
 

Karsay István

Kitiltott (BANned)
<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p> </o:p>
<o:p> </o:p>
Légy tudatos. Ha tudatos vagy, hited is van. Hittel erőt és önbizalmat szerzel. Ha önbizalmad van, állandósul a boldogságod. Nem mondom, hogy kevesebb lesz a tennivalód, hiszen az állandó fejlődés érdekében, a saját magad által kitűzött céljaid eléréséhez mindennapi munkára lesz szükség. De azt állíthatom, hogy erődet nem forgácsolja szét a félelem. Ha tudatosan élsz, akkor minden pillanatban tisztában vagy azzal, mit gondolsz, miről beszélsz, mit cselekszel. Tudod, hogy az önmegvalósítás érdekében egy előző vágyad állította eléd a soron következő feladatot. Bátran nézz szembe a kihívással, hiszen a Te saját magad által megfogalmazott --- ,,mit szeretnék elérni, kivé akarok válni?” --- célkitűzésedre most kapod meg a megvalósítás lehetőségét. Értelmetlen aggódni amiatt, hogy céljaid megvalósítás alatt állnak. Ne torpanj meg a vágyaid elérésének pillanatában. A soron következő tetten múlik, hogy megvalósítsd, vagy egy nagy lépéssel közelebb kerülj az álmodhoz. Lehet, hogy most viszed sikerre saját színdarabodat. Az első sikeres mű után elégedett leszel, és örömmel írod, rendezed, játszod majd el a többi darabodat is. Ezek a darabok a drámai elemektől megszabadulva egyre inkább a komédia jegyeit viselik, mivel nem kapnak szerepet benne a cselszövő, hiú, dölyfös, uralkodó karakterek. Minden sikeres bemutató után új erőre kapsz, szárnyalóbb ötletekkel állsz neki a következő szövegkönyv írásának.<o:p></o:p>
<o:p> </o:p>
Szeretnék segítséget nyújtani abban, hogy nyitott szemmel járj, és meglásd mindazokat, amiket a kezdetektől fogva tudsz --- csak esetleg megfeledkeztél róla. Minden erő benned van. Kedves Barátom, fogom a kezed. Elvezetlek Önmagadhoz. Nem tévedhetsz el!


folyt.köv...<o:p></o:p>
 

Karsay István

Kitiltott (BANned)
A félelem<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p>

<o:p> </o:p>
<o:p> </o:p>
Minden szeretetteljes gondolat, szó, tett: Igazság. Minden egyéb: segélykiáltás a szeretetért. Fontos ezt tudni, különösen azért, mert előfordul, hogy nem szeretetteljes viselkedéssel találkozol. A tudatos figyelem, együttérzés, türelem, megértés --- vagyis a szeretet kinyilvánítása --- tehet alkalmassá téged arra, hogy a tudatlanság, ostobaság, durvaság, nemtörődömség látszata mögött felismerhesd a félelemben élőket és meghallhasd segélykiáltásukat. A segítséget kérőknek semmi másra nincs szükségük, mint szeretetre, ezért minden más adakozás hiábavaló és csalódottságot okoz. Nem áll szándékomban megbántani azokat, akiknek megesik a szívük a világ szegényeinek, elesettjeinek láttán, csak arra szeretném felhívni a figyelmet, hogy a pénz önmagában nem képes megszüntetni az okokat. Amilyen mértékben fokozódik vagy oszlik szét az emberiség félelme, olyan mértékben erősödik vagy halkul el a segélykiáltás, és annak megfelelően szorul háttérbe vagy jut érvényre a Szeretet --- az Igazság --- a Földön. Saját félelmeid leküzdése a Szeretet ügyének felelősségvállalásával egyenlő.<o:p></o:p>
<o:p> </o:p>
<o:p> </o:p>
<o:p></o:p>

<o:p></o:p>

A félelem anatómiája<o:p></o:p>

<o:p> </o:p>
<o:p> </o:p>
Gondok csak akkor merülnek fel az ember életében, ha nem ismer valamit. A feltérképezett terület már nem fehér folt többé. A mikroszkópok alatti világ már vagy kezelhető, vagy nemsokára az lesz, az újabb ismeret birtokában pedig új irányok, új utak tárulnak fel. A már megismert dolgok szinte feleslegesnek tűnnek, ugyanakkor nyilvánvaló, hogy az eddig megszerzett tudás alapfeltétele az éppen most zajló kutatásnak. Az ismeretlenhez való vonzódás a világ fejlődésének mozgatórugója.<o:p></o:p>
<o:p> </o:p>
Az aggodalmak leküzdése érdekében nagy lépést teszel előre, ha kezedben tartod a ,,boncoló késedet”. Vágd fel apró darabokra félelmeidet, és sorban rakd őket mikroszkópod alá. Amikor így megismersz egy-egy különlegesebb példányt, preparálhatod, és el is helyezheted a laboratóriumod polcán. Ahogy gyarapszik a készleted a konzervált preparátumokból, úgy lesz nagyobb a tudásod, jártasságod a boncolás és megismerés terén. A feldarabolt egységeket felismerheted majd egy újabb boncolás közben, és lassan rájössz, mely elemek ismétlődnek minden esetben. A boncolás, vizsgálódás, csoportosítás után, ki fog derülni: alig van néhány megismerésre váró összetevő. Minden új kutatásod tárgya erre a néhány alapegységre bontható. Ha kellőképpen elszánt vagy a kutatásra, máris fél sikert arattál. Tudatos boncolás és mikroszkópikus vizsgálódás eredményeként bátorságra tehetsz szert. Ha csak a műtős köpenyedet veszed fel --- és még be sem lépsz a laboratóriumodba ---, máris birtokodba kerül az univerzum minden tudása a boncolások terén. Elég a szándék kinyilatkoztatása, és a képzelet láthatatlan csatornáin keresztül elsajátítod a tudást. <o:p></o:p>
<o:p> </o:p>
A kutató munka során összegyűjtheted a saját félelmeidet felépítő sejteket, szöveteket, szerveket. Az alábbi felsorolás elemei között meg fogod találni a saját kutatásod felismert képződményeit, amelyeket összehasonlíthatsz saját eredményeiddel.<o:p></o:p>


folyt.köv...
 

Karsay István

Kitiltott (BANned)
Sejt<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p>

<o:p> </o:p>
A sejt tiszta gondolatból áll. Ha közelről vizsgáljuk, átlátszó részecske, melyben egyetlen szándék dominál: megvalósítani a benne rejlő egyedüli értelmet. Annyira picinyke, hogy létét egyetlen szóval össze tudjuk foglalni: ,,megcsinálom”. Azt, hogy ,,mit”, egy magasabb szinten lévő információ tartalmazza.<o:p></o:p>
Szövet<o:p></o:p>

<o:p> </o:p>
A szövet magasabb intelligencia fokon áll, mint a sejt. Kapcsolata és gondolata összetettebb: ,,közvetítem az információt”. A közvetítés magában foglalja az információ befogadását, értelmezését, és továbbítását. Ha a szövetet boncolgatjuk, rájövünk: az is ,,megcsinálni”-sejtekből áll össze. Ezeknek a feladatoknak az ellátásására a funkciók gondolata köré csoportosult sejtek egységben vannak, így a befogadásnak, az értelmezésnek, és a továbbításnak külön sejt-csoportulások felelnek meg, amelyeket a szövet gondolata ural.<o:p></o:p>
<o:p> </o:p>
Szerv<o:p></o:p>

<o:p> </o:p>
A szervnek magasabb intelligenciája van, mint a szövetnek. Önálló élethivatása: ,,vagyok, teszem a dolgomat”. A ,,vagyok” funkció magában foglalja a megteremtettek gondolatát, vagyis az életbentartás kötelezettségét. A ,,teszem a dolgomat” pedig a megteremtés okának gondolatát állandóan figyelembentartó tudatos funkciók összessége. A szerv funkciója célirányos. Nincs szerv cél, megvalósítási élet-terv nélkül. A szerv életterve több funkció-tervre bontható. A funkciók anatómiája megegyezik a szövetekével, azok pedig a sejtekével. <o:p></o:p>
Test<o:p></o:p>

<o:p> </o:p>
A test szervekből, szövetekből, sejtekből tevődik össze. Láthattuk, az anyaghoz minden szinten gondolat kapcsolódik. A magasabb intelligencia mindig a hozzáadott gondolatban rejlik, amely az anyag látható különbözőségét eredményezi. A gondolat maga a tudat, amire a ,,megcsinálom” sejthivatás vonatkozik. <o:p></o:p>
<o:p> </o:p>
A gondolat uralja az anyagot. Minden anyagi részecske gondolathoz tartozik. Nincs anyag gondolat nélkül. Előbb a teremtő gondolatnak kell megszületni valamilyen cél érdekében. A cél gondolata előbb születik, mint az eszköz. A cél az anyagi részecske életfeladata. A sejt életfeladata egyszerű, a szöveté összetettebb, a testté a legbonyolultabb. Az anyagi hierarchia alsóbb fokáról egy szinttel magasabbra tekintve a különbség csupán egy plusz gondolat. Az összetartozás kódolva van, így minden részecske tudja, mely gondolat uralja, és hová tartozik. A hierarchia legalsó fokán lévő sejtben a kódolt információ minden fölötte lévő összetartozást definiál. Az anyagi hierarchia legmagasabb fokán az emberi test fizikailag összeáll és mögötte ott egy kérdés: ,,milyen gondolat alkotta”, vagyis ,,hová tartozik”.<o:p></o:p>


folyt.köv...
 

Saba

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia!
Annyit tudni kell, hogy amikor a szellemvilágból közléseket kapunk, addigra ott már sok minden átértékelődik, más dolgok válnak fontossá, és sok olyan dolog amit itt a fizikai sikon fontosnak látunk odaát értelmét veszti!
Ezt lehetne egy kicsit bővebben kifejteni?
Engem mindig is vonzottak az e féle dolgok, de ezidáig még nem sikerült hasonlót átélnem... Még csak jóssal sem találkoztam személyesen...
 
Oldal tetejére