Hírek Kína békejobbot nyújtott egy fontos országnak

Kína és Kanada "nem riválisok" - mondta Vang Ji kínai külügyminiszter szombaton kanadai kollégájának, Melanie Joly-nak a Münchenben rendezett biztonsági konferencia keretein kívül tartott találkozón.


Hangoztatta, hogy a két ország "nem rivális", és bírálta az állítólagos kínai beavatkozásról szóló "hamis információkat".
A kétoldalú kapcsolatok azóta feszültek, hogy a kanadai hatóságok 2018-ban letartóztatták a Huawei kínai távközlési konszern egyik vezetőjét, és Kína megtorlásul bebörtönzött két kanadai állampolgárt.

Bár azóta mindhármukat szabadon engedték, a feszültségek továbbra is megmaradtak: Peking bírálja Ottawát, amiért igazodik Washington Kína-politikájához, a kanadai hatóságok pedig rendszeresen beavatkozással vádolják Kínát.

"A kétoldalú kapcsolatok jelenlegi nehézségei" "nem olyanok, amilyennek Kína látni szeretné" - hangoztatta Vang Ji. Hozzátette,
"A két ország nem rivális, nemhogy ellenség. Együttműködő partnerekké kell válniuk".

A külföldi beavatkozás gyanúja, különösen Kína, Oroszország és India részéről, arra késztette a kanadai kormányt, hogy tavaly nemzeti vizsgálatot indítson, hogy fényt derítsen ezekre a feltételezésekre.
A kínai beavatkozással kapcsolatos vádak, amelyek a 2019-es és 2021-es kanadai szövetségi választásokkal kapcsolatosak, Justin Trudeau kormányát az ellenzéki pártok nyomása alá helyezték.

"Reméljük, hogy Kanada felhagy a kínai fenyegetés elméletével, és nem terjeszt tovább hamis információkat a Kanada belügyeibe való állítólagos kínai beavatkozásról" - fejtette ki Vang Ji.
A két ország diplomáciai vezetője "kritikus globális biztonsági kérdéseket, köztük Oroszország ukrajnai támadását és a közel-keleti válságot" is megvitatta - olvasható a kanadai kormány által kiadott közleményben.

"A miniszterek egyetértettek abban, hogy a kétoldalú kérdéseket továbbra is gyakorlatisasan és konstruktívan kell megvitatni, a kölcsönös tisztelet szellemében és a két fél közötti rendszeres kommunikációval" - olvasható a jegyzőkönyvben.
Vang Ji szombaton biztosította a müncheni biztonsági konferencián részt vevő politikai és katonai vezetőket arról, hogy Kína "a stabilitást szolgáló erő" a világban.

MTI

1708259897128.jpeg
 
Vang Ji szombaton biztosította a müncheni biztonsági konferencián részt vevő politikai és katonai vezetőket arról, hogy Kína "a stabilitást szolgáló erő" a világban.
Na végre egy erő amely nem a hódítást hanem a stabilitást helyezi előtérbe.
Még jó hogy magyarországnak ilyen jó barátai vannak.
(gondoltam ide teszek egy irónia jelet de, ki tudja? )
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

vivant wrote on nadva's profile.
máj 14 péntek 8:47
PaSa1957 wrote on Elek János's profile.
Legalább olvasnád el a játékszabályokat!
Kostenszky Valéria wrote on Olaszné Kovács Andrea's profile.
Helló! (Gábor vagyok.)
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönöm szépen a legújjab fordításod !
nkatalin wrote on bsilvi's profile.
Szia! Nagyon szépen köszönöm a renegát akseli kiborgot már nagyon vártam, lesz folytatása? Lehet tudni hány rész lesz még? Mit fordítasz következőnek? Köszi, ha válaszolsz!Szép napot!

Statisztikák

Témák
38,223
Üzenet
4,819,626
Tagok
616,723
Legújabb tagunk
RobertDeawl
Oldal tetejére