Ezoterika

Karsay István

Kitiltott (BANned)
Koleszterin és szívhalál <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p>
Kezdjük ott, hogy mint Lawrence Broxneyer 2004-es tanulmányában idézi, az Amerikában regisztrált infarktusok felében a koleszterinszint normális. Vagyis alacsony koleszterinszinttel pontosan ugyanannyi az infarktus veszélye, mint magas koleszterinszinttel. Már ez azt sugallja, hogy szívhalálozás szempontjából teljesen mindegy a koleszterinszint. John P. DiMarco és David E. Haines 1990-es tanulmányában rámutattak, hogy koszorúér elzáródást a szívhalálban elhunytak harmadánál lehetett csak kimutatni. Ez azt jelenti, hogy a hirtelen szívhalálban meghaltak jó részénél nem a beszűkült koronáriaerek, hanem a stressz okozta ritmuszavar a halál oka. Szegény koleszterin, mint látjuk, főszereplőből lassan epizódszereplővé vedlik át. Persze nem ő tehet róla, ezt a szerepet ráerőltették.
Az említett „Hét ország” vizsgálatban mérték ám a koleszterinszintet is. Kelet és Nyugat Finnországban a koleszterinszint lényegében azonos volt, Kelet-Finnországban mégis két és félszer több volt szívbetegség. Krétán és Korfun szintén azonos volt a koleszterinszint, Korfun mégis 16-szor gyakoribb volt a szívbetegség.
A Framingham vizsgálatban 47 év fölött a vér koleszterinszintje már nem bizonyult kockázati faktornak a szívhalálozás szempontjából, ami azért meglepő, mert éppen ez az a kor, amikortól az emberek tartani kezdenek a szívhaláltól. Mi több, az egész vizsgálati mintát egybevéve pontosan az ellenkező jött ki annak, amit vártak: az alacsonyabb koleszterinszint fokozottabb kockázatot jelentett a szíveredetű és a bármilyen egyéb halálozás szempontjából. Az emberben felmerül az a hagymázas gondolat, hogy a koleszterin netán védőfaktor lenne?
Dmitri B. Shestov és munkatársai 1993-as tanulmányukban 6431 orosz férfi 12 éves követésének eredményeit elemezték, és arra következtettek, hogy az alacsony koleszterinszint fokozott kockázatot jelent a szívhalál szempontjából. Gondolhatnánk, na persze Szibériában talán fordítva tartották a műszert, azért jött ki ez a furcsa eredmény.
Csakhogy Ravnskov 2002-es összefoglalója szerint majd minden nagy vizsgálatban az jött ki, hogy a szívinfarktus szempontjából a legkritikusabb idősebb életkorban a magas koleszterinszint nemhogy fokozná a szívhalál kockázatát, hanem ellenkezőleg, védőfaktornak bizonyult. Magasabb koleszterinszint – hosszabb élet? Az amerikai Geriátriai Társaság lapjában Nicole Schupf és munkatársai 2005-ben tanulmányt közöltek, miszerint az alacsony koleszterinszintű idősek kétszer valószínűbben halnak meg valamilyen betegségben, mint a magas koleszterinszintűek. Az "eldugult lefolyócső" hipotézis tehát csődöt mondott, ezt minden háziasszony beláthatja, aki már viaskodott a fellázadt mosogatószifonjával. Ha tényleg a koleszterin dugítaná el az ereket, akkor ez az életkorral egyre rosszabbá válna.
Nők esetében pedig még gyászosabban leszerepelt a koleszterin hipotézis, mert nők esetén semmilyen életkorban nem mutatnak a vizsgálatok fokozott kockázatot.
Ezeket a tényeket kissé nehézkes az amúgyis ezerszer toldozott-foldozott koleszterin hipotézisbe beépíteni.
A koleszterin hipotézisre a végső csapást azonban az örökletesen magas koleszterinben tobzódok, a familiáris hiperkoleszterolémiások mérték. Ők ugye a hipotézis szerint már születésükkor halálra vannak ítélve. Kezdetben így is tűnt, ugyanis a kutatók „látóterébe” értelemszerűen azok kerültek, akiknek hiperkoleszterolémiája volt és a családjukban hullottak az emberek a szívbetegségtől, mint a legyek. 2001-es tanulmányuk szerint Eric Sijbrands és munkatársai azonban találtak három olyan személyt, akiknél bizonyítható volt a genetikai terheltség, és a dán anyakönyvi nyilvántartásnak köszönhetően évszázadokra visszamenően fel tudtak kutatni 412 rokont. Az elemzésből az a megdöbbentő következtetést vonták le, hogy a 19 században és a 20. század elején élt rokonok teljesen normális élethosszat éltek meg, sőt a 19. században az átlagosnál hosszabb életet éltek. 1915 után azonban a halálozási arány rohamosan nőni kezdett, s a csúcsát 1935 és 1964 közt érte el. Különös párhuzam, hogy Angliában és az USA-ban szintén ez idő alatt ugrott meg tízszeresére a szívhalálozás. Tanulság: nem a magas koleszterin öl, hanem valami más. Ez a valami más legvalószínűbben az életstílus, a stressz, a hajszoltság. <o:p></o:p>

A koleszterinszint csökkentőkről <o:p></o:p>
Gondolom nem kelt riadalmat ezek után az az tény, hogy a koleszterinszint csökkentő gyógyszerek hiába csökkentik a koleszterinszintet, ez nincs sok hatással a szív és agyi eredetű halálozásra. A legújabb és talán a legveszélyesebb koleszterinszint csökkentő "család" a sztatinok; ennek egyik változatát a Baycolt, több tucat haláleset után kivonták a forgalomból.
A sztatinok előtti, de manapság is forgalomban lévő koleszterinszint-csökkentők összesen 110 000 embert felölelő 40 vizsgálatának elemzése azt mutatja, hogy semmilyen mértékben nem javította a szív és érrendszeri halálozást, bár a koleszterinszintet csökkentették. Végülis ez a dolguk. A sztatinokkal kicsit más a helyzet. Bár az idős férfiak és a nők bármely életkort nézve is, fikarcnyit sem profitáltak a kezelésből, a középkorú férfiaknál némi csökkenés mutatkozott a szívhalálozás tekintetében. Ennek oka nem világos, de az eddigiek alapján is biztosan nem a koleszterinszint csökkenésből fakad a csekély védőhatás. De mekkora is ez a védőhatás? Az ALLHAT vizsgálatban 10 000 emberen nyolc év alatt semmi védőhatást nem találtak. A CARE vizsgálatban 5 év alatt a sztatin csoportban 5.7% halt meg infarktusban, míg a placebocsoportban 4.6%. A különbség 1.1%. Ezért a különbségért 2081 ember 5 éven át szedte a sztatint. A WOSCOP vizsgálatban a két csoport közti különbség 0.6%, ezért 3302 ember szedett sztatint 5 éven át. Egy ember kezelése egy éven át 40 000 és 200 000 dollár közt mozog. A WOSCOP vizsgálatnak csak a gyógyszerköltsége 3.3 milliárd dollárba került. Amerikában legalább 10-20 millió ember szedi a sztatinokat élete végéig! Ki meri valaki számolni, mekkora piac ez évente? Az AstraZeneca gyógyszercég a Crestor forgalomba hozatalára 1 milliárd dolláros kampányt indított, biztos meg fogja érni neki. Na persze az emberi élet felbecsülhetetlen. Éppen ezért kell vastag betűkkel írnunk, hogy míg a szívhalálozás a sztatinvizsgálatokban igen csekély mértékben, de csökkent, ugyanakkor az összhalálozás a sztatincsoportbannem változott, vagyis a gyógyszer mellékhatásai miatt legalább ugyanannyian haltak meg "ráadásként" pl. rákban, mint ahányat megmentett a gyógyszer. Ráadásul az öt éves vizsgálatok alatt nem tud kiderülni a 10-20 éves szedés kockázata. <o:p></o:p>

Kérdezzük meg talán orvosunkat, gyógyszerészünket?<o:p></o:p>
Fölösleges. Ők csak ugyanazt ismételgetik, amit nekik is mondanak. Ők csak eszközök, visszamondják a reklámszlogeneket.
Nagy tanulság, mint a só-mitosz esetén is láttuk, hogy ne higgyünk el kritikátlanul mindent. Nehéz persze szembeszállni a betegségiparral, amely mindentudó nagyhatalommá nőtte ki magát, és maga mögött tudhatja az orvostársadalmat és a minden lében kanál médiát. A koleszterin-mítosz elterjesztésében nagy szerepe volt a szabad amerikai sajtónak, amely címoldalon hozta a gyilkos koleszterinről a híreket, nem tudván, hogy épp most áll be a gyógyszeripar szekértolójának. A tudóstársadalom felelősségét majd egy későbbi kor tudománytörténete fogja igen súlyosan megítélni. A koleszterin-mítosz cáfolata ugyanis minden kutató számára elérhető, csak éppen a negatív, cáfoló eredményeket senki nem idézi. A világhírű orvosi lapban, a Journal of American Medical Association-ben jelent meg 1985-ben Miettinen és munkatársai vizsgálata, amely cáfolta a "diet-heart" hipotézist. Egy évvel korábban jelent meg a Lipid Kutatási Klinikák első eredménye, amely némi bűvészkedéssel a "diet-heart" hipotézis mellett felvonultatható volt. Miettinen-ék tanulmányát a megjelenést követő négy év alatt 15-en idézték, a Lipid Kutatási Klinikák vizsgálatot 612-en! Csak mert mindenki a jobban fizető koleszterin-üzlethez csatlakozott. A tudományban nincs "jó" és "rossz" eredmény, csak a gyógyszeripar és a koleszterin-kampányból hasznot húzók számára van ilyen különbség. A tudományban egy cáfolat többet mond, mint száz igazolás. Pláne, ha emberéletekről van szó.
2004-ben Amerikában óriási patália volt, mert a nemzeti koleszterinszint program irányelveit meghatározó bizottság leszállította az addig érvényben lévő "normális" koleszterinszintet, ezzel további 7 millió amerikait ítélve arra, hogy sztatinokat kell szednie, ha élni akar. Hamarosan kiderült azonban, hogy a bizottság 9 szakértőjéből nyolc anyagilag olyan gyógyszergyáraknak van elkötelezve, akik sztatinokat gyártanak. Miközben már a gyerekeknél is fontolóra veszik –jobb megelőzni a bajt alapon- a koleszterinszint akár gyógyszeres csökkentését is, senki nem tudja, hogy bárki által hozzáférhető adatok igazolják, a csecsemő és gyermekhalandóság annál nagyobb, minél alacsonyabb a gyerekek koleszterinszintje. Azt se kötik senki orrára, hogy időskorban nem rizikó, hanem védőfaktor a koleszterin, és aki időskorban csökkenti a koleszterinszintjét, kétszer valószínűbben hal meg a magasabb koleszterinszintűekhez képest. És arról vajon ki hallott, hogy a sztatinokat szedő nők körében a súlyos születési rendellenességek aránya 50%-os? És arról hallott valaki is, hogy a sztatinok fokozzák a rák, az izomdegeneráció, vagy a májdegeneráció kockázatát? Hogy izomsejtszétesést okozhatnak, ami halálos betegség? Hogy gátolják a Q10 termelődését, ami szívizom gyengeséghez és szívleálláshoz vezethet. Hogy csökkentik az immunrendszer működését?
Na de hagyjuk a sipákolást. Épp elég az, hogy sok százmillió ember fosztja meg magát naponta a normális táplálkozástól egy téveseszme nevében, és sok tízmillió ember teszi kockára egészségét a koleszterinszint-csökkentők szedésével. A veszteségek mind anyagilag, mind egészségben, horribilisek. És akkor még nem beszéltünk az én húsz éven át kidobott tojássárgáimról! De ennek vége!<o:p></o:p>

<o:p> </o:p>
 

TipeTupa

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia!

A védelmi technikák nagyon jól müködnek, ebben az esetben egy másik fórumon arról volt szó, hogy a munkahelyén van egy enegria vámpir, aki egyben utálja is a kollegáját, és én is irtam neki védekezési technikát, és egy másik foóumozó is, és ez volt a tükör - technika.

Sajnos nekem is kellett már alkalmaznom védelmi technikát, pedig "hivatalból" nekem eléggé nagy a védelmem, de eddig két esetben két komoly parafenomén ellen alkalmaznom kellett, mert kutakodni akartak "az agyamban", azaz bennem.

Kedves István!
Visszatérnék kicsit egy előző témádra: melyik fórumon található a tükör-technika leirása?
És az ember hogyan "védheti le" saját magát?
Olvastam egy ősrégi beszámolódat itt a fórumon, és azt irod, hogy mielőtt a médium elkezdi a szellemeket megidézni, a jelenlévőket le kell védeni. (Azt mondtad, azért hogy nehogy egy szellem megszállhassa a jelenlévőket. Legalábbis igy értelmeztem. Adtál példát is, egy hölgyet akit egy öngyilkos szellem szállt meg.) Ez a levédés különbözik az általános védelemtől, és miben?
Ezek a kérdések már a szellemvilágos topikba tartoznának?
Szivesen olvasnám a véleményedet.
Üdv, TipeTupa
 

Karsay István

Kitiltott (BANned)
Közben megtaláltam, ezt irta a barátom, és valóságosnak tünik a megoldás:

Nos, a lehető legegyszerűbb "technika" a tükör. Mondjuk elég hatásos tud lenni, ha teheted érdemes látni az arcát, ahogy elnyúlik a csodálkozástól.

Bár ez (látni a csodálkozását, hogy nem sikerült neki) elmehet az energia(vissza)rablás kategóriájába (káröröm)!
Tehát kifejezetten kerülendő, amennyiben káröröm iránti "vágyad" erősebb, mint Te! Ez esetben figyelj rá, hogy még gondolatban is kerüld az elképzelését, még gondolatban is kerüld a kárörömöt! Ilyen esetben az a legegyszerűbb, ha a technika alkalmazása után azonnal "megfeledkezel" az ügyről.

Nos... <?xml:namespace prefix = v ns = "urn:schemas-microsoft-com:vml" /><v:shapetype id=_x0000_t75 stroked="f" filled="f" path="m@4@5l@4@11@9@11@9@5xe" o:preferrelative="t" o:spt="75" coordsize="21600,21600"><v:stroke joinstyle="miter"></v:stroke><v:formulas><v:f eqn="if lineDrawn pixelLineWidth 0"></v:f><v:f eqn="sum @0 1 0"></v:f><v:f eqn="sum 0 0 @1"></v:f><v:f eqn="prod @2 1 2"></v:f><v:f eqn="prod @3 21600 pixelWidth"></v:f><v:f eqn="prod @3 21600 pixelHeight"></v:f><v:f eqn="sum @0 0 1"></v:f><v:f eqn="prod @6 1 2"></v:f><v:f eqn="prod @7 21600 pixelWidth"></v:f><v:f eqn="sum @8 21600 0"></v:f><v:f eqn="prod @7 21600 pixelHeight"></v:f><v:f eqn="sum @10 21600 0"></v:f></v:formulas><v:path o:connecttype="rect" gradientshapeok="t" o:extrusionok="f"></v:path><?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:lock aspectratio="t" v:ext="edit"></o:lock></v:shapetype><v:shape id=_x0000_i1025 style="WIDTH: 11.25pt; HEIGHT: 11.25pt" alt="Smile" type="#_x0000_t75"><v:imagedata o:href="http://www.asztromokus.hu/modules/Forums/images/smiles/icon_smile.gif" src="file:///F:\DOCUME~1\KARSAY~1\LOCALS~1\Temp\msohtml1\01\clip_image001.gif"></v:imagedata></v:shape>

----------------------------------------------------------------
személyes tükör
A tükör legegyszerűbb formája a személyes változata, amikor pl. Te csak saját magadra, vagy egy bizonyos személyre teszel tükröt, hogy az visszaverje az ártó dolgokat arra, akitől jönnek.

Tekintve, hogy a párodra az illető nincs hatással, ennek nincs sok értelme alkalmazni.

----------------------------------------------------------------
csoportos tükör
Ugyanolyan egyszerű megvalósítású (bár sokkal bonyolultabbnak tűnő) változata az, amikor általánosságban tükrözteted az ártó szándék visszaszállását a küldőjére, egy bizonyos csoport (pl. kollegák) körében.
Érthetőbben: minden ártó dolog, ami a kollegákra irányul, az visszatükröződik a küldőre, csak úgy, mint a személyes változat esetében.

----------------------------------------------------------------
gyógyító "szarkofág"
A leghatásosabb módszerek egyike, ha nem a leghatásosabb.
Lehet a "gonoszkodó" illetőre küldeni egy "szarkofágot" ("burkot").
Kibélelve (puhára!) legbelül "fehérrel", a körül "vörös"-sel, majd utána "égkék"-kel, és végül egy nagyon kemény (mindennek! ellenálló) fekete "szarkofággal" körülvenni ezt az egészet.

A fekete burkon keresztül belülről kijönni bármi és bárki számára lehetetlen, befele is csak a szeretet tud bemenni, egyébként a fekete burok teljességgel áthatolhatatlan.
Elképzelhető, hogy ez fizikai szinten is megjelenik, tehát pl. beteget jelent az illető, így fizikai szinten is "eltűnik", legalábbis a gyógyulása idejére.

Ja, persze jó szűkre kell "szabni" az egészet!
Ha emberi alakban és méretekben gondolkodunk, meg centiméterekben, akkor a belső "fehér" közvetlenül "rányomódik" (!) a "testére", és a külső fekete szarkofág max. 25-30 cm-re van a testétől. Mindezek persze csak szimbolikusak, csak azt segítik, ha a szarkofág küldője a gonoszkodó célszemélyt emberi alakban "képzeli el" a küldés során.

Mindezt úgy kell elérni, hogy előbb a fehérrel veszed körbe az illetőt jó lazán, kényelmesen, majd rászorítod, utána ugyanígy a vörössel is, majd az égkékkel, végül a feketével is.

Itt a színek is "csak" szimbolikusak, pl. a "fehér"-et más kifejezéssel lehet "isteni szeretet", vagy "univerzális energia" néven is nevezni, de nem a megnevezés a lényeg, hanem a tartalma (mint mindenben).
A vörös leginkább fizikai szinten nyúl bele az illetőbe, míg az égkék "lelkileg", a "felsőbb énjét" dobja meg némi energialendülettel, hogy érvényesülhessen, és átvegye az irányítást a "gonoszkodó" mindennapi ego felett.

Fontos, hogy a "mindennapi" egot kizárólag csak gyógyítani szükséges!
Annak rosszat tenni, azt pusztítani szigorúan tilos, különben fizikailag elpusztul az egész ember (még ha nem is azonnal)! A spirituális szinten elkövetett gyilkosság sokkal keményebb következményekkel jár, mint a fizikai szinten elkövetett (és itt nem a börtönre gondolok)!

Fontos a dologban, hogy minden ilyen "belenyúlás" a "gonoszkodó" számára minden szinten kizárólag gyógyító, javító és szeretetteljes hatású legyen!!!

Mint fentebb írtam, a "szarkofág" belsejét "puhára" kell bélelni a "színekkel", tehát elvileg kényelessé tenni. Az, hogy szűk, már önmagában elegendő "kényelmetlenség"!
Ráadásul a gonoszkodással átitatott "lélek" számára a színtiszta fehér (isteni szeretet, bla-bla-bla stb.) kifejezetten irritáló lesz eleinte!
Mint pl. ahogy szokták ábrázolni filmekben, hogy a Sátán számra irtózatos mondjuk a szentelt víz érintése.

Hagyni kell számára ebből a "szarkofágból" egy (nagyon szűk!) kiutat a koronacsakra (fejtető) felőli végen, amit azonban csak akkor vehet igénybe, ha felhagy a "gonoszkodással", netán még "vissza is csinálja" az eddigi "eredményeit", azaz "megjavul".
Azon a szűk kiúton (ha eljön az ideje) majd ő tutira ki fog tudni jönni, e felől biztos lehetsz, tehát tényleg nagyon szűkre kell szabni!
Ha ismét a testméretekhez hasonlítok, akkor ennek az "átmérője" maximum 1 mm (milliméter!) lehet, de inkább csak tűhegynyi!
 

TipeTupa

Állandó Tag
Állandó Tag
AAham. Na, most leesett a tantusz. Olvastam a barátod leirását (amit a beidézett rész előtt már bemásoltál), de akkor nem volt számomra annyira egyértelmű, h mi is a tükör. Szóval "tükör" és "szarkofág". :)
 

Karsay István

Kitiltott (BANned)
Szóba jött egy komoly támadás munkahelyen, és igy beszéltünk egy másik fórumon a helyi védekezési technikákról.

De lehet alkalmazni elkézelt fénypajzsot, védő tojásburkot ami fehér, de a legjobb szeretettel feloldani az ilyen helyzetet, persze csak akkor ha lehetséges! kiss
 

Karsay István

Kitiltott (BANned)
Szendi Gábor: Dátha<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p>

Megjelent: Internet Kalauz 2002 január 28-30 old. <o:p></o:p>
Telente minden újság, magazin, egészségügyi website megpróbálja rendkívül felcsigázóban előadni ugyanazt az uncsi szöveget, ami már tavaly sem tudott érdekes lenni. Jól ismersz minket, ha azt gondolod, hogy itt ezért valami más jön.<o:p></o:p>
Persze, ha ismeretlenül cseng a nátha szó füleidnek, mondjuk most érkeztél Pápua Új-Guineából, ahol eddig nevelkedtél, nem árt a másnak közhelyszámba menő infókat begyűjteni mondjuk a www.pro-patiente.hu-n, a www.hazipatika.hu-n, esetleg a szakszerű www.sote.hu/htsz/ribari.htm-en. Persze kaphatsz néhány hajmeresztő tanácsot is egy-két elszabadult természetgyógyásztól, akik kihasználva a náthás webpolgár védtelenségét, megpróbálják rutin tanácsaikat úgy elsütni, mintha az speciálisan a nátha leküzdésére volna kitalálva, pedig ezt mondják pikkelysömörre és szívbetegségre is. Mondjuk azt is megtudhatod, hogy a náthavírus a szemben egy napig is elvan, aztán lesunnyog a könycsatornán és meg vagy fertőzve. Ez ellen csak az véd, ha télen csukott szemmel közlekedsz, nem beszélsz és nem fogsz kezet senkivel. Tulajdonképpen jobb ha visszamész Pápua Új-Guineába. <o:p></o:p>
Ha maradsz, ne hallgass a mamádra, hogy "megcsap a hideg", mert pl. az Északi sarkon a hajóforgalommal együtt megszűnik a nátha is a kutatóbázisokon. A tanácsadó website-okat olvasgatva azt gondolhatod, ha Julia Roberts náthásan szájon akar csókolni, bizony nemet kell mondjál neki. Pedig van rá esélyed, hogy nem kapnád el tőle a náthát. Mert a náthával kapcsolatban az igazán érdekes kérdés az, hogy "miért pont én" és "miért pont most". <o:p></o:p>
A kérdést tisztázandó a British Common Cold Study (Angol Nátha Vizsgálat) keretében 420 személyt toboroztak össze, különféle személyiségteszteket és stresszkérdőíveket töltettek ki velük, majd ötféle náthavírus egyikével megfertőzték őket. Kiderült, hogy akik tartós stresszhatás alatt görnyedtek, vagy huzamosabb negatív emocionális állapotban szenvedtek, sokkal valószínűbben betegedtek meg. A Pittsburg Common Cold Study-ban, a kutatók újabb áldozataikat vizsgálva, az is kiderült, hogy nem akármilyen stressz fokozza a nátha-veszélyt. A tartós munkahelyi nehézségek, az állandósult családi konfliktusok, vagy a szoros érzelmi kapcsolatok zavara kb. négyszeresére fokozza a benáthásodás veszélyét. Ha a személyiségjellemzőket nézzük, a magányosabb emberek sokkal hajlamosabbak a náthára, ami ugye paradoxonnak tűnik, hiszen kevesebb emberrel találkoznak. Ennek okát más kutatások magyarázzák meg; az immunrendszer aktivitását ugyanis a szociális támogatottság rendkívül módon fokozza; akit "többen szeretnek", annak jobb az immunvédekezése is. A másik meglepő eredmény, hogy az introvertált, vagyis zárkózott, visszahúzódóbb személyek szintén sokkal gyakrabban és könnyebben lesznek náthásak, míg az extrovertáltak védettebbek a náthával szemben. <o:p></o:p>

Talán Te is azt gondolod, hogy a náthavírus kifejezetten rosszindulatú lény, mivel mindig kivárja, amikor éppen vizsgáznod kell, vagy éppen előkerült a határidős korbács a munkahelyeden. A kérdés már régen a kutatás homlokterében van, s a mindig kéznél lévő szerencsétlen orvos-egyetemistákat már agyonvizsgálták vizsgaidőszakban és azon kívül, disszertációírás előtt, alatt, után. Meg fogsz lepődni, de ezek a szívderítő időszakok bizony alaposan megtépázzák az immunrendszert, és ha Te náthavírus lennél, szerintem Te is élnél az alkalommal. Úgyhogy nem szabad rájuk haragudni, ők csak végzik a dolgukat. De sajnos tudunk még rosszabbat is. Van az az aggodalmaskodó típus (belőlük lesznek pl. a "sálazós" nagymamák), aki napszámban aggódik mindenen. Egy földrengés után (amin ugye van mit aggódni) összehasonlították őket immunológiai szempontból a happykkel, s kiderült, hogy még hónapok múltán is nagyon silány képet mutattak. <o:p></o:p>
De van egy jó hírünk is; ha a lelkinyavalyák rontják az esélyeinket a náthával vívott ádáz küzdelemben, akkor minden gyógyhatás fokozhatja erőinket. Egy vizsgálatban, pl. a kampuszon csellengő egyetemistákat rádumálták arra, hogy a diákcentrumban írják le életük legtraumatikusabb élményét, s akiknek ez elég kifejezőre sikeredett, azok immunrendszere hónapokra szárnyakat kapott. Egy másik csapat hónapokig azon buzgólkodott, hogy jegyzetelje, milyen napja volt, miközben rendszeresen nyálmintát vettek tőlük, mivel a nyálban van a nátha-csata első frontvonala, s ha már itt gyengék vagyunk, könnyen elbukunk. Kiderült, hogy az immunrendszer naprakészen követte a hangulati ingadozásokat, megalapozva azt a tapasztalatot, hogy percek alatt be lehet náthásodni, ha elég nagy pofont kapunk az Élettől. De fordítva is igaz; egy spanyol vizsgálatban azt is igazolták, hogy akik általában jókedvűek, azokat fele olyan gyakran lepi meg a náthavírus.<o:p></o:p>
Szóval, ha eddig a garázdálkodó természetgyógyászokra hallgattál, és élőflórás Jakupcsek-joghurttal, nyirokmasszázzsal, hagymateával próbálkoztál, jobb, ha szembenézel a ténnyel: az immunrendszer olyan, mint egy barométer, híven jelzi, ha gáz van. És ha gáz van, akkor hiába a kamillás lemosás, a köpölyözés vagy a vitaminbomba. <o:p></o:p>
Van még egy erős tévhit, amit el kell oszlatni, és ez a sporttal kapcsolatos. Sok mindenre jó a sport, az ember mutogathatja a muszklijait, lenézheti a nyamvadtakat és csökkentheti a szívbetegség kockázatát. De nátha ellen nem jó, sőt kifejezetten rossz. Élsportolókat vizsgálva kiderült, hogy ezek sokkal gyakrabban náthásak, mint az őket tévében néző nyápicok. Maratoni távfutóknál a napi edzésadaggal arányosan nőtt a nátha kockázata. Ennek egyébként pofonegyszerű a magyarázata: a sport komoly stressz. Szerinted van mégy egy élőlény a Földön, aki szórakozásból ötven kilométereket fut, vagy kétszáz kilókat emelget? Épeszű állat még a préda után is csak addig vágtázik, amíg értelme van. Nem így a teremtés koronája; ő megvadultan ugrál, rohan, vérbenforgó szemekkel tépi a másikat, eszét vesztve tempózik a vízben. Mi másra gondolna ősi viszonyokra programozott agyunk, mint hogy valami nagy veszély, élet-halál küzdelem folyik ott kint. Elnézve a győztes és vesztes sportolókat, végül is jó a megfigyelés. Azt, hogy mi közben ezt sportnak neveztük el, arra nincsen agyunk felkészítve. <o:p></o:p>


Na ezek után, egyáltalában megelőzhető-e a nátha?<o:p></o:p>
Ha szent ember vagy, és reggeltől estig meditálsz, természetesen igen. Ha csökkenteni tudod magad körül a stresszt, akkor is csökken a náthaveszély. Láthatod, hogy az immunrendszer állapota a kulcskérdés. A rendszeresen relaxálók (mielőtt félreérted, ez egyfajta izomlazító, pihentető gyakorlat) nyálában pl. sokkal magasabb az ellenanyagszint, mint a zaklatott életűekében. De vannak immunserkentő anyagok is, mondjuk nem feltétlen azok, amiket a gyógyászati reklámújságokban ajánlgatnak. Azok közös vonása, hogy erősítik az immunrendszert és csökkentik a koleszterinszintet, legyen az valami bogyó, tengeri állat kivonat, vagy titokzatos afrikai fa vakaréka.
Ha tudományosan igazolt álláspontot akarsz képviselni, akkor a következőket mondhatjuk:<o:p></o:p>

A C-vitamin egyáltalán nem használ a nátha megelőzésében, ezt egy rakás jól tervezett vizsgálat igazolja. Viszont, ha már náthás vagy, napi legalább egy gramm C-vitamin szedése kb. 20%-al enyhíti a tüneteket és lerövidíti a nyavalyát. <o:p></o:p>
Egy 2001-es angol vizsgálat viszont azt bizonyította be, hogy fokhagyma kapszula szedése harmadára csökkentette le a nátha kialakulásának esélyét, és ha mégis kialakult fertőzés, a betegség gyorsabban és enyhébb tünetekkel zajlott le.
A cink több vizsgálat szerint hatásos a tünetek csökkentésében. Egy vizsgálatban cinktartalmú, ill. hatóanyag nélküli cukorkát szopogattak náthás egyedek, és a cinkelt személyeknél a nátha 4.4 napig tartott, míg az üres cukorkát szopogatóknál 7.6 napig, ami nem rossz eredmény.
Az echinacea vagy kasvirág elterjedten használatos mind a nátha megelőzésére, mind kezelésére. Egy 16 vizsgálatot áttekintő analízis arra a következtetésre jutott, hogy az echinacea ártani nem árt, talán még használ is. A tudomány persze nagyon skrupulózus, a gyógynövénybolt tulajdonosok meg túlságosan derülátók, úgyhogy a pénztárcád fog dönteni. Hasonló a helyzet minden egyéb ötlettel (lásd. pl. www.pro-patiente.hu/pp/tegy/lap/0101/20-21.html), melyek tudományosan nem igazolódtak (még) be, de ettől pláne lehet gátlástalanul mindenfélét ajánlgatni, elég csak mélyértelműen azt mondani, hogy "népi", vagy "alternatív", de ha még "holisztikus" is, akkor már nincs helye a kétkedésnek. De tényleg, hol jár a tudomány? Már lassan az AIDS-nek is megvan az ellenszere, ezek a kis pofátlan náthavírusok meg itt kellemetlenkednek? <o:p></o:p>

Az új csodaszer már megvan, tremacarmra névre hallgat és a télen leggyakrabban náthát okozó un. rhinovírusok sejtekhez kötödését gátolja. Az első vizsgálatok biztatóak, de ha utcai árus akarja rád sózni, az még biztosan hamisítvány!<o:p></o:p>
Mit is mondhatnánk tehát búcsúzóul? Ha Julia Roberts náthásan mégiscsak szájon akarna csókolni, gondold végig, elég stresszmentes-e az életed, van-e nálad cinktartalmú cukorka, és szedsz-e rendszeresen fokhagyma kapszulát. Ha ez utóbbi is fentáll, nemcsak a náthát, de Julia csókját is kivédted.<o:p></o:p>
(Ha Julia Roberts már nem oly vonzó, nem bánom, a szöveg jelentéktelen módosításának tekintem, ha másról fantáziálsz.)<o:p></o:p>
 

Karsay István

Kitiltott (BANned)
Csakrák<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p>
<o:p> </o:p>
<o:p> </o:p>
<o:p> </o:p>
Minden élőlényben, energia központok találhatók:<o:p></o:p>
  • Energia központok - csakrák, <o:p></o:p>
  • Energia vezetékek - nádik, meridiánok, <o:p></o:p>
  • Fizikai test - durva anyagi test, <o:p></o:p>
  • Éteri test - fizikai test, minden minőségét tükrözű finom test, <o:p></o:p>
  • Asztrál test - elkülönítés a testtől - térben - időben, <o:p></o:p>
  • Mentál test - tartalmazza az alacsonyabb szintü tudat működéseket.<o:p></o:p>
A természetes gyógymódok azokat a beavatkozásokat foglalják magukba, amelyek a hagyományos gyógyitó rendszertől, döntően a betegségek megelőzését tüzik ki céljául! Elsösorban a szervezet öngyógyitó rendszererének, szabályozás képességnek erősitésével, kivánják elérni!
A holisztikus szemlélet, az egyén testi - lelki - szellemi egységben vizsgálja és kezeli!<o:p></o:p>

<o:p> </o:p>
<o:p> </o:p>
Csakrák a nevüket, a müködésükkor keletkező, örvényléstől kapták!<o:p></o:p>
  • Korona csakra - fejtető, lila szín, <o:p></o:p>
  • Homlok csakra - homlok, ibolya kék színű, <o:p></o:p>
  • Torok csakra - torok, kék színű, <o:p></o:p>
  • Szívcsakra - szegcsont táján, zöld szín, <o:p></o:p>
  • Szoláris pekszus /Isteni nap fonat/ - gyomorszáj, sárgás zöld szín, <o:p></o:p>
  • Köldök csakra - köldök, sárga szín, <o:p></o:p>
  • Alhasi csakra - alhas, narancssárga szín, <o:p></o:p>
  • Gyökér csakra - farokcsont, piros szín. <o:p></o:p>
Tenyér és talp csakrák:
A tenyér csakra, az energia átadásakor használja a gyógyitó! A kézrátételes gyógyitásnál, van nagy szerepe, a tenyér csakrának. Mivel az energia, a gyógyitó energia, itt áramlik ki a csakrából! A gyógyitónak, a korona csakrán keresztül áramlik be, az égi energia. A vállán keresztül, az alkaron át, a tenyér csakrán áramlik ki!<o:p></o:p>

A beteg test részre - az egész testre!
A talp csakrán, a káros - szennyezett energia távozik!
A beteg - kéz és láb rázással, szabadul meg a kezelés útán, ezektől a káros energiáktól!
A gyógyitó energia - a testben levő, negativ energiákat szünteti meg, a csakrákon keresztül!
Az energia csatornákon és a meridiánokon keresztül, töltödik fel, az új gyógyitó energiákkal!
A " képzett - beavatott " gyógyitó, az emberek aurájából, a lelke kiáramlásából - látja a betegségeket!
Sok, rejtett - lappangó betegség megszüntethető, energia tisztitással! Ehhez, nagyon - nagyon tiszta, tisztánlátó gyógyitó kell! Aki, nagyon sok éves tapasztalattal rendelkezik! Aki tud a lelkekkel, a védő-őrző angyalokkal, félistenekkel, beszélni! A sok éves tapasztalata alapján, rátudja vezetni a beteg embert, az életmód változásra! Ilyenkor, nem elég az életmódján változtatni! Hanem, a környezeti változások is szükségesek!<o:p></o:p>

Pl.: a család teljes támogatása a gyógyulásban.
- A hit - és a pozitiv dolgokban való megerősitésben.
- A gyógyteák - és a gyógymódok bizásában.
- A mozgás - a séták gyakoriságában.
- A táplálkozási szokások megváltozásában is változni kell.
- Nem a megszokott dolgokat kell folytatni!<o:p></o:p>


A gyógyitó energia átvétele, az attól is függ, hogy az illető - mennyire fogékony, és mennyire hisz benne!
Az átadást - érezni lehet, és tapasztalni!
Az energia csakrák - vezetik a tiszta energiát. Az elhasznált - negativ energiát, pedig - tolják maguk előtt, lefelé!
A láb csakrák felé! Ezt, csak ki kell rázni!
A " beavatott " gyógyitó pedig manifesztálással, megsemmisiti a negativ energiákat!
Ezek az energiák láthatók, és szinesek! Érzékelni lehet!
Sok, olyan ember van, aki elöször kétkedik! De, amikor valóban " beavatott" természetgyógyássazl találkozik. Akkor tapasztalja meg, a gyógyulást!
Aki, érti és szereti a szakmáját! Megtudja mutatni, és elmagyarázni, az energia - átadás - átvételt!
Aki, a betegekért dolgózik, és hittel, alázattal végzi a munkáját! A betegekért, az emberekért való tenni akarás vezényli!

A mozgás terápia - a mozgás gyakorlatok, segitik az egészséges test - lélek kialakulását! A test - lélek egységét! A rendszeres mozgás, a megfelelő légzés, serkentik a vér keringést, az egyenletes energia mozgást, és a megfelelő oxigén ellátást! Ezek, hozzájárulnak, a lélek és a test összhangjához, a teljes gyógyuláshoz!<o:p></o:p>



folyt.köv...
 

Karsay István

Kitiltott (BANned)
<TABLE class=MsoNormalTable style="WIDTH: 504.75pt; mso-cellspacing: 0cm; mso-padding-alt: 0cm 0cm 0cm 0cm" cellSpacing=0 cellPadding=0 width=673 border=0><TBODY><TR style="HEIGHT: 95.25pt; mso-yfti-irow: 0"><TD style="BORDER-RIGHT: #ece9d8; PADDING-RIGHT: 0cm; BORDER-TOP: #ece9d8; PADDING-LEFT: 0cm; PADDING-BOTTOM: 0cm; BORDER-LEFT: #ece9d8; PADDING-TOP: 0cm; BORDER-BOTTOM: #ece9d8; HEIGHT: 95.25pt; BACKGROUND-COLOR: transparent" colSpan=3><TABLE class=MsoNormalTable style="WIDTH: 90%; mso-cellspacing: 0cm; mso-padding-alt: 0cm 0cm 0cm 0cm" cellSpacing=0 cellPadding=0 width="90%" border=0><TBODY><TR style="mso-yfti-irow: 0; mso-yfti-lastrow: yes"><TD style="BORDER-RIGHT: #ece9d8; PADDING-RIGHT: 0cm; BORDER-TOP: #ece9d8; PADDING-LEFT: 0cm; PADDING-BOTTOM: 0cm; BORDER-LEFT: #ece9d8; PADDING-TOP: 0cm; BORDER-BOTTOM: #ece9d8; BACKGROUND-COLOR: transparent"><TABLE class=MsoNormalTable style="mso-cellspacing: 1.5pt" cellPadding=0 border=0><TBODY><TR style="mso-yfti-irow: 0; mso-yfti-lastrow: yes"><TD style="BORDER-RIGHT: #ece9d8; PADDING-RIGHT: 0.75pt; BORDER-TOP: #ece9d8; PADDING-LEFT: 0.75pt; PADDING-BOTTOM: 0.75pt; BORDER-LEFT: #ece9d8; PADDING-TOP: 0.75pt; BORDER-BOTTOM: #ece9d8; BACKGROUND-COLOR: transparent">Betegségek<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p>
</TD></TR></TBODY></TABLE><o:p></o:p>
</TD></TR></TBODY></TABLE><o:p></o:p>
</TD></TR><TR style="mso-yfti-irow: 1; mso-yfti-lastrow: yes"><TD style="BORDER-RIGHT: #ece9d8; PADDING-RIGHT: 0cm; BORDER-TOP: #ece9d8; PADDING-LEFT: 0cm; PADDING-BOTTOM: 0cm; BORDER-LEFT: #ece9d8; WIDTH: 11.25pt; PADDING-TOP: 0cm; BORDER-BOTTOM: #ece9d8; BACKGROUND-COLOR: transparent" width=15><o:p> </o:p>
</TD><TD style="BORDER-RIGHT: #ece9d8; PADDING-RIGHT: 0cm; BORDER-TOP: #ece9d8; PADDING-LEFT: 0cm; PADDING-BOTTOM: 0cm; BORDER-LEFT: #ece9d8; PADDING-TOP: 0cm; BORDER-BOTTOM: #ece9d8; BACKGROUND-COLOR: transparent" vAlign=top>A külömbözö betegségek akkor alakulnak ki, ha a csakrák nem müködnek, vagy alulmüködnek! Egyik sem jó, mivel amikor nem müködik, akkor a negativ energia teljesen elzárta a csakrát. Igy az képtelen müködni, és azt a test részt, müködtetni! Ha, alul müködik, ez azt jelenti, hogy kevés az energia, és nem tudja az a csakra, a megfelelő testrészt energiával ellátni, és szabályozni!

A külömböző betegségek a következől, ha a csakrák nem jól müködnek, vagy alulmüködnek!<o:p></o:p>

  • Gyökér csakra: Vörös szinü. Ha nem jól müködik, akkor a gerincoszlopnál, a csontoknál, fogak, köröm, végbél, vastagbél, prosztata, vér képzési problémák adódnak! <o:p></o:p>
  • Hasi, vagy alhasi csakra: Narancs szinü. Ha nem jól müködik, akkor a medence tájék, nemi szervek, vese, hólyag, nyirokrendszer, emésztőnedvekkel adódnak problémák! <o:p></o:p>
  • Köldök csakra: Sárga szinü. Ha nem jól müködik, akkor a derék táji, hasüreg, emésztőrendszer, gyomor, máj, epe próblémák adódhatnak! <o:p></o:p>
  • Napfonat csakra: Zöld szinü. Ha nem jól müködik, akkor vegetativ idegrendszeri próblémák lépnek fel! <o:p></o:p>
  • Szív csakra: Rózsaszin. Ha nem jól müködik, akkor szív, mellkas, tüdő, vérkeringés, bőr betegségek adódhatnak, próblémák léphetnek fel! <o:p></o:p>
  • Torok csakra: Kék szinű. Ha nem jól müködik, akkor nyak, tarkó,állkapócs, fülek, légcső, hörgök, nyelőcső, torok próblémák adódhatnak! <o:p></o:p>
  • Harmadik szem csakra: Indigókék szinü. Ha nem jól müködik, akkor arc, szem, fül, orr, kisagy, központi idegrendszeri problémák adódhatnak! <o:p></o:p>
  • Korona csakra: Lila szinü. Ha nem jól müködik, akkor nagyagy próblémáka adódhatnak! <o:p></o:p>
Az emberek többsége, nem figyel a lelki próblémákra! Pedig, a lélek próblémája, nagyon sok mindenre kihat! Ha a lélek nem tudja teljesiteni a küldetését, és az ember mást szeretne, akkor a lélek megbetegíti a testet! A legtöbb betegség ebből adódik! Ezek a betegségek a következők: <o:p></o:p>
  • Hasmenés, fokozott és felgyórsult anyagcsere: Pánik reakció, menekülés a tennivalók elől! Nem figyelés a lélekre! A lélek dolgainak, elnyomása magunkban! <o:p></o:p>
  • Székrekedés, lassú anyagcsere, a sebek lassú gyógyulása: Hajlamosak vagyunk a régi megszokott dolgokba, beleragadni. Nem vagyunk képesek megújulni, és változtatni! <o:p></o:p>
  • Köszvény /húgysav anyagcsere zavar/: Anyagi dolgok, anyagi elönyök, érdekek motiválnak bennünket, a szivből jövö lelki dolgok helyett! <o:p></o:p>
  • Körömgomba: Irányultságunk, nem a lelki fejlettségünknek megfelelő! <o:p></o:p>
  • Cukorbetegség: /cukor = szeretet/ érzelmeink kimutatásának nehézsége! <o:p></o:p>
  • Inzulin: Megmutatja, hogy milyen mértékig engedjük, hogy életünket az érzelmek irányitsák! <o:p></o:p>
  • Inzulin jelen van, de már csökkentett mennyiségben: Bizonyos helyzetekben, már képesek vagyunk a szivünkre hallgatni! <o:p></o:p>
  • Inzulin teljes hiánya: a külvilágnak, az embereknek való megfelelés, a lélek teljes kirekesztése. <o:p></o:p>
  • Gyakori szomjuság érzett: Szeretetre szomjazunk! Ám, adás helyett, csak kapni vágyunk! Ezért, iszunk sokat és mohón. <o:p></o:p>
  • Gyakori vizeletürités: Önzésünk biztós mutatója. A vizelet higsága a tartalom nélküli érzelem jele. <o:p></o:p>
  • Éjszakai fokozott folyadékfogyasztás: Lelki kiszáradás jele. <o:p></o:p>
  • Érszükület és vérellátás zavarok: Beszükültünk, az életörömök terén. <o:p></o:p>
  • Kóros soványság: Tudattalan hataloméhség! Vékony ember az eszével, IQ-val végzettségével akar dominálni! <o:p></o:p>
  • Elhizás: A túlsúlyos ember, a lelki hatalom megszállotja. A kézzel fogható javakat, mind magának akarja! <o:p></o:p>
  • Pánik: Erős döbbenet hatására, megszünik az érzelmi kontrol. Szélsőséges reakciókra ragadtatjuk magunkat! <o:p></o:p>
  • Fényérzékenység: A nap az Isteni Fény megtestesitője. Aki ettől fél, az elzárja magát, és az élet elől menekül! = kisebbrendüségi komplesszus. Állandóan a reflektor fényben kivánunk kerülni! <o:p></o:p>
  • Tömegfóbia: Azonosulástól, egybeolvadástól való félelem! <o:p></o:p>
  • Viziszony, viztől való félelem: Az egyenletes szeretet áramoltatás helyet, a szenvedélyek veszik át a szerepet! Gyakran terméketlenséggel jár együtt! <o:p></o:p>
  • Szőrtöl, kutyától való félelem: Nem merjük vállalni önmagunkat! Helyette, mi magunk akarunk hóditani! <o:p></o:p>
  • Undor a hagyma szagától: Nem birja a férfi szagot / ápolatlan szagot/. <o:p></o:p>
  • Irtózat a hüllőktől, a kigyóktól, pókoktól: Vágyunknál erősebb a bepiszkólástól való félelem! <o:p></o:p>
  • Alvászavar /altatók használata/: Halálfélelem. A lelkünk teljes elnyomása! <o:p></o:p>
  • Homoszexualitás: Rettegés az ellentétes nem képviselőjétől! <o:p></o:p>
  • Félelem a zárt, szűk helyektől: Az életben többre áhitozunk, mint amire képesek vagyunk! Vágyaink, elszakadtak a realitástól! <o:p></o:p>
  • Pincefóbia: Kevés dológgal merünk szemnbenézni, a probléma java részét, a tudattalanba söpörjük! Sók, rejtegetni valónk van! <o:p></o:p>
<o:p></o:p>
Beteg testrész, a probléma amire rámutat<o:p></o:p>

  • Arc: Szembe kell nézni valamivel. <o:p></o:p>
  • Fej / fejfájás/: Lelki konfliktus. <o:p></o:p>
  • Bőr: Túlérzékenység. <o:p></o:p>
  • Csípő: Az előre haladást valami akadályozza/ múlt béli terhek/. <o:p></o:p>
  • Epe: Visszafojtott düh, kritika. <o:p></o:p>
  • Fog: Akaraterő. <o:p></o:p>
  • Foginy: Biztonságérzet, önbizalom hiánya. <o:p></o:p>
  • Fül: Valamit, nem akarunk meghallani. <o:p></o:p>
  • Gerincoszlop: Elfojtott agresszió, teherbirás hiánya. <o:p></o:p>
  • Gyomor: Érzések, befogadóképesség hiánya. <o:p></o:p>
  • Hasnyálmirigy: Szeretet konfliktus. <o:p></o:p>
  • Hörgő: Túlzott gondoskodás. <o:p></o:p>
  • Húgyhólyag: Kisért a múlt. <o:p></o:p>
  • Idegek: Változtatni kell a körülményeken. <o:p></o:p>
  • Izületek: Konfliktus. <o:p></o:p>
  • Kéz: Cselekvőképesség hiánya. <o:p></o:p>
  • Láb: Rossz irányba halad. <o:p></o:p>
  • A jobb láb: A jővő bizonytalansága. <o:p></o:p>
  • Bal láb: A múlt bizonytalansága, nem tudja, hogy mit kell elengednie. <o:p></o:p>
  • Máj: Mértéktelenség. <o:p></o:p>
  • Nyak: Valamit, nem bír elfogadni. Szorongás. <o:p></o:p>
  • Nyombél: Elfojtott düh. <o:p></o:p>
  • Orr: Tulzott önértékelés. <o:p></o:p>
  • Pajzsmirigy: Félelem a becsapástól. <o:p></o:p>
  • Szem: Nem akar valamit észrevenni, belátni. <o:p></o:p>
  • Szív: Fél szeretetet adni, de kapni is. <o:p></o:p>
  • Tüdő: Depresszió, önsajnálat. <o:p></o:p>
  • Vastagbél: Tudattalan érvényesülési zavarok. <o:p></o:p>
  • Vese: Partnerkapcsolati problémák. <o:p></o:p>
  • Vékonybél: feldolgozás hiánya. <o:p></o:p>
  • Vér: Kevés az életerő, vitalitás hiánya. <o:p></o:p>
  • Viszér: Belső béke hiánya.<o:p></o:p>
</TD><TD style="BORDER-RIGHT: #ece9d8; PADDING-RIGHT: 0cm; BORDER-TOP: #ece9d8; PADDING-LEFT: 0cm; PADDING-BOTTOM: 0cm; BORDER-LEFT: #ece9d8; PADDING-TOP: 0cm; BORDER-BOTTOM: #ece9d8; BACKGROUND-COLOR: transparent"><o:p> </o:p>
</TD></TR></TBODY></TABLE>
<o:p> </o:p>
 

Karsay István

Kitiltott (BANned)
Egy hihetetlen gyógyulás! Viagrával mentették meg egy baba életét!

Hihetetlen, de igaz! Egy koraszülött baba életét orvosai utolsó lehetőségként Viagrával próbálták megmenteni. Sikerült!
<!--div align="center" width="100%" style="text-align:center;">
h i r d e t é s​

<!-- Adverticum zone (write): 14839, Életforma BILLBOARD ><script type="text/javascript">if(!window.goAdverticum)document.write('<sc'+'ript src="http://img.adverticum.net/scripts/gwloader.js?ord='+Math.floor(Math.random()*1000000000)+'" type="text/javascript"><\/sc'+'ript>');</script><script type="text/javascript">if(window.goAdverticum)goAdverticum.addZone(14839);</script><noscript> </noscript>​
</div-->​

Lewis Goodfellow 24 hétre született, alig néhány dekagrammal. Tüdeje összeesett, így nem jutott elég oxigén a vérébe. Az újszülött orvosai mindent megpróbáltak, utolsó esélyük az volt, hogy bevetik a Sildenafilt, más néven a Viagrát.
A kék csoda megnyitotta az apró véredényeket a tüdőben, ezzel pedig az oxigén végre szétáramolhatott a kis szervezetben. Lewis 2006 augusztusában született, és múlt hónapban már haza is vihették őt a boldog szülők - makkegészségesen.

Forrás: http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/england/tyne/6366693.stm
 

Karsay István

Kitiltott (BANned)
A mező virága - A mindent tudó BÚZAFŰ
BÚZAFŰLÉ TERÁPIA - IDD MEG A NAPFÉNYT !
<?xml:namespace prefix = v ns = "urn:schemas-microsoft-com:vml" /><v:shapetype id=_x0000_t75 coordsize="21600,21600" o:spt="75" o:preferrelative="t" path="m@4@5l@4@11@9@11@9@5xe" filled="f" stroked="f"><v:stroke joinstyle="miter"></v:stroke><v:formulas><v:f eqn="if lineDrawn pixelLineWidth 0"></v:f><v:f eqn="sum @0 1 0"></v:f><v:f eqn="sum 0 0 @1"></v:f><v:f eqn="prod @2 1 2"></v:f><v:f eqn="prod @3 21600 pixelWidth"></v:f><v:f eqn="prod @3 21600 pixelHeight"></v:f><v:f eqn="sum @0 0 1"></v:f><v:f eqn="prod @6 1 2"></v:f><v:f eqn="prod @7 21600 pixelWidth"></v:f><v:f eqn="sum @8 21600 0"></v:f><v:f eqn="prod @7 21600 pixelHeight"></v:f><v:f eqn="sum @10 21600 0"></v:f></v:formulas><v:path o:extrusionok="f" gradientshapeok="t" o:connecttype="rect"></v:path><?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:lock v:ext="edit" aspectratio="t"></o:lock></v:shapetype><v:shape id=_x0000_i1025 style="WIDTH: 150pt; HEIGHT: 150pt" type="#_x0000_t75" alt=""><v:imagedata src="file:///F:\DOCUME~1\KARSAY~1\LOCALS~1\Temp\msohtml1\01\clip_image001.jpg" o:href="http://mindenkilapja.hu/users/buzafu/uploads/hswheatgrass_1_.jpg"></v:imagedata></v:shape>
A fiatalos életerő és természetes egészség szerény hordozója a BÚZA.
Szerte a világon súlyosabbnál súlyosabb civilizációs betegségekre, gyógyíthatatlannak bélyegzett emberek legendaszámba menő gyógyulási sikertörténetei fűződnek a módszerhez.
Az Élet és vitalitás esszenciája.
Tartalmazza az összes ismert ásványi anyagot, amelyre a szervezetünknek szüksége van, enzimeket és klorofillt.
Tökéletes fehérjeforrás: az összes esszenciális aminósav a megfelelő arányban lelhető fel benne. Az egyik leggazdagabb A- és C- vitamin forrás.
Egyenlő arányban gazdag E-, F-, K-, és B- vitaminokban.
TUMORELLENES ÖSSZETEVŐK !!!
Enzimek sokasága! „A beteg emberek vérszérumában nagyon alacsony szinten találhatók meg az enzimek, vagy nem is találhatók meg!”
"A jó fűnek épp annyira nincs helyettesítője, mint a víznek, a fénynek és a levegőnek."
MIRE JÓ A BÚZAFŰLÉ? <o:p></o:p>
  • Segít az immunrendszer felépítésében, megerősítésében <o:p></o:p>
  • Bél-, emésztési, méregtelenítési problémák esetén, segít visszaállítani a hasznos baktériumok egyensúlyát a belekben, normális széklet <o:p></o:p>
  • Súlyfelesleg folyamatos leadása! <o:p></o:p>
  • Kisebb fáradékonyság, Életerő, Nagyobb munkabírás <o:p></o:p>
  • Magas klorofilltartalma miatt dúsítja a vérünket oxigénnel, a sejtek oxigénellátása javul, így a gyulladások megszüntetésében komoly szerepe van <o:p></o:p>
  • CSONTVELŐRÁK!, MELLRÁK!, VASTAGBÉLRÁK!, TÜDŐRÁK!, PROSZTATARÁK!, PETEFÉSZEKRÁK!, NYIROKMIRIGYRÁK!, NYIROKRENDSZERRÁK!, LYMFÓMA!, CISZTÁK!, <o:p></o:p>
  • CUKORBETEGSÉG!, <o:p></o:p>
  • SOKIZÜLETI GYULLADÁS!, <o:p></o:p>
  • BRONHITISZ!, <o:p></o:p>
  • HAJHULLÁS!, <o:p></o:p>
  • TÚLSÚLY!, <o:p></o:p>
  • STB… <o:p></o:p>


"Ötvenmillió évvel ezelött megérkezett bolygónkra őrangyalunk a fű, hogy lehetővé tegye az Életet, és előkészítse a Földet az emberi faj számára."
"A természet jót nevethet az ember úgynevezett tudományos ismeretein, amíg a fűszálat nem hasznosítja."
<v:shape id=_x0000_i1027 style="WIDTH: 105pt; HEIGHT: 99.75pt" type="#_x0000_t75" alt=""> <v:imagedata src="file:///F:\DOCUME~1\KARSAY~1\LOCALS~1\Temp\msohtml1\01\clip_image002.jpg" o:href="http://mindenkilapja.hu/users/buzafu/uploads/tiens1.jpg"></v:imagedata></v:shape>​
/Tudtad? 10Millió daganatos ember él a földön! Pár év múlva ez a szám megduplázódni látszik!!!/
A mai világban ÉLETMŰVÉSZeknek mondják azokat, akik EGÉSZségesek, ÖRÖMteli napjaik vannak, BOLDOGok, és szabadok.
A búzafű nem gyógyszer.
Semmilyen egészségre káros mellékhatása nincs! Mindenkire egy kicsit másképp hat. Hatóanyagai révén az egész szervezet működését pozitívan befolyásolja, a káros anyagokat lebontja a szervezetünkből.
Igen intenzíven méregtelenít, 2-3 nappal a búzafű lé fogyasztása után erősebb szagú, zavaros és sűrűn előforduló vizeletre számíthatunk. Székletünk hígabb lesz, de nem kell egész napos hasmenéssel küszködni.
A sejtekben lerakódott méreganyag bekerül a véráramba, és folyamatosan ürül a vizelettel, széklettel, bőrön keresztül.
A méregtelenítési tünetek alatt nehezen viselhető a búzafű lé szaga, ezért a véráramba került méreganyag felelős.
A szervezet folyamatos tisztulásával meg fog szűnni ez az érzés.

Ha az első 2-3 hét erős méregtelenítésén túljutunk, már csak pozitív hatásokat észlelhetünk. Súlyfelesleg folyamatos leadása, normális széklet, életerő, kisebb fáradékonyság, nagyobb munkabírás, betegségekkel szembeni nagyobb ellenállás lesz a jellemző.

A búzafű lé akkor is hat, ha nem változtatunk étkezési szokásainkon, de segíthetjük és gyorsíthatjuk is a méregtelenítés folyamatát, ha az első pár hét alatt lecsökkentjük az állati eredetű táplálékot.
Eszményi táplálék mindenkinek, aki szeretné elejét venni a betegségeknek, és fejleszteni, erősíteni az egész-ségét. Segíti táplálni és méregteleníteni testünk minden sejtjét. Használatával a magunk urai lehetünk.
Az Élő ételek vissza tudják állítani az életerőt egy beteg, fáradt testben! A klorofill friss ital formájában tömör napfényt és a test új életre keltéséhez szükséges elektromos áramot tartalmaz. Sejtjeink a lehető legtöbb elektromos töltést lesznek képesek tárolni, s így duzzadni fogunk az erőtől. Sűrített napenergia! Egyedülálló keverék! Ideális szövetséges.
Épp oly fiatalok vagyunk mint a vérünk. A környezeti ártalmakat nem mindig sikerül elkerülnünk, legokosabb, ha megerősítjük a testünket annyira, hogy együtt tudjunk velük élni, s ne ők pusztítsanak el minket. A klorofill minden más élelmiszernél vagy orvosságnál jobban meg tud védeni bennünket a karcinogénektől. A rákos sejtek oxigén jelenlétében nem tudnak létezni!
Megtört az az általános tévhit, hogy húsra, tejtermékre, és sok-sok fött ételre van szükségünk. Évmilliókon keresztül így jutottunk hozzá a vitaminokhoz, s még mindíg ez a legbiztonságosabb és legjobb módja. Még a legelcsigázottabb testet is képes megfiatalítani. Ha a fű egy bikának is vissza tudja adni a nemzőképességét, gondoljuk csak meg, értünk mi mindent tehet.
KINCSESBÁNYA: 5 kg Búzafű = 116 kg szokványos zöldség!

Miért kell kipréselni? Az emberi gyomor nem képes arra, hogy megeméssze a fű rostját, továbbá nem tudunk bevinni rágcsálással annyi levet a szervezetbe, amennyire szükség van.
Kismamák, szoptatós anyukák is nyugodtan fogyaszthatják.
Gyerekek 2 éves kortól 1 kávéskanállal.
Valójában egyetlen orvosság sem gyógyított meg még senkit. - A test gyógyítja önmagát! Hogyan is hihetjük, hogy tökéletesíthetjük a természetet?
A szervezetünk képes gyógyítani, nem a búzafű lé, de olyan állapotba hozza a szervezetünket, hogy igen sok betegség gyógyul meg ez által.
<v:shape id=_x0000_i1026 style="WIDTH: 150pt; HEIGHT: 150pt" type="#_x0000_t75" alt=""><v:imagedata src="file:///F:\DOCUME~1\KARSAY~1\LOCALS~1\Temp\msohtml1\01\clip_image003.jpg" o:href="http://mindenkilapja.hu/users/buzafu/uploads/greenhouse1_1_.jpg"></v:imagedata></v:shape>

Létezésünkért a föld növényvilága a felelős!
A búza egyetemes hordozója az Életnek!
Őrizzd az Egészséged! <o:p></o:p>
Egészség és harmónia egyszerűen és olcsón.
 

béqcika

Állandó Tag
Állandó Tag
Egy tanácsot szeretnékkérni Tőletek
Miért van az, hogy sokszor ami történik velem, olyan mintha már megtörtént volna, de a folyamatában mégsem emlékszem a végére. Ezt bonyolult egy kicsit leírni, de nekem ugyanilyen bomyolult megélni.
 

Karsay István

Kitiltott (BANned)
Ilyenkor a "deja vu" emlékek lépnek életbe, ami azt jelenti, hogy egy pár másodpercre belelátsz az akashába, ahol előrevetitett dolgok is vannak!
 

Karsay István

Kitiltott (BANned)
A betegségek okai: megbomlik a testsav-lúg egyensúlya.
(Rossz kedélyállapot, negatív hozzáállás is betegség)
<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p> </o:p>
Savasító tényezők: túl sok fehérje, cukor, alkohol, nikotin, telítetlen zsírsavak, tartósított élelmiszerek, elekroszmog, rovarirtó, permetező szerek, kémiai gyógyszerek, helytelen életmód, helytelen étkezési szokások, stressz, negatív érzelmek.
<o:p> </o:p>
Savtalanítás: mély lélegzetvételek (éneklés !!!)
Alapos rágás
Napi fél óra futás (pulzusszám 130), torna
Lao-ce légzés: 2 óránként mély beszívás, majd 30-40 db kifújás, szinte zárt szájjal, f-f-f-f-f..
(nehéz döntés előtt, fáradtság esetén is !!!)
heti 2-3x 2 órás fürdő langyos vízben, bele 1 EK szódabikarbóna
napi 1-2x 1 pohár langyos vízben 1 KK szb. Erősebb hatás: 10 percig forraljuk a
vizet, azután tesszük bele a szb

napi 2-3 liter vízet inni
bőr maszírozása testkefével
szénhidrát – fehérje együttes fogyasztása tilos
idősebb korban a fehérjék kerülése
reggelire csak gyümölcs, később növények
Royal Plus ital
Sok krumpli
Kevés só
Napi hasmaszírozás
Biojoghurt (napi 2 pohár 4 hétig, a gombás fertőzések ellen is jó)
Dohányzás mellőzése (8 évvel rövidíti meg az életet)
C-vitamin (+ kofaktora az OPC – oligomer proantocianidin – elsősorban a vörösborban fordul elő, gyümölcsök héjában, magjában, szárában) : allergia, koleszterin, méregtelenítés, zsírtalanítás, csontsűrűség növelése !!!)
<o:p> </o:p>
Savtalanító italok: krumplis víz
Zsúrlótea
Spirulina-alga tabletta
Virágpollen
Lucernasarj
Zöldárpalé-kivonat
búzacsíra
Sander-féle bázisital (csak reggel 10-ig, ill 14.00-22.00-ig) kb 1 litert !

Bázisital:<o:p></o:p>
<o:p> </o:p>
Natrium phosphoricum 10 g
Kalium bicarbonicum 10
Calcium carbonicum 100
Natrium bicarbonicum 80
Magnesium carbonicum 50
<o:p> </o:p>
<o:p> </o:p>
Salaktalanítás a bázikus fürdővel egybekötve: articsóka, gyermekláncfű, máriatövis teával (hashajtó) + bázikus beöntés 3g szb-vel. Éjjel bázikus italba áztatott, majd megszárított zokniban, hálóingben aludni.
<o:p> </o:p>
Infarktus esetén: 10 g szb-t feloldani annyi vízben, hogy teljesen feloldódjon, majd később a nap folyamán még 2x 5g szb
<o:p> </o:p>
Bázikus fűszerek:
Fahéj, babérlevél, fehér bors, kapor, majoranna, kömény, vörös-, foghagyma, római kömény vagy kandilla.
<o:p> </o:p>
Légzésjavító torna: háton fekvés. Mindkét lábunkat felemeljük kb. 30 cm-el, majd a felsőtestünket ugyanígy, kezünk a térdünk felé kinyújtva. Maradjunk így legalább 1 percig, lélegezzünk lazán. 1 perc szünet, kezünk –lábunk leeresztve, majd ismétlés
<o:p> </o:p>
Lehet, hogy a kúra idején visszaesést tapasztalunk, de ez csak látszólagos. Ilyenkor oldódnak a mélyre raktározott savak is. Folytassuk a kúrát mindaddig, amíg a reggeli vizelet pH-értéke tartósan meg nem haladja a 7 körüli értéket!
<o:p> </o:p>
<o:p> </o:p>
<o:p> </o:p>
„Ha nem vagy kész változtatni az életeden, nem lehet segíteni rajtad.”<o:p></o:p>
Hippokratész
 

Facélia

Állandó Tag
Állandó Tag
François Garagnon:
Jázmin és az élet szent rejtelmei cím&ucirc; könyvéb&otilde;l<?XML:NAMESPACE PREFIX = O /><O:p></O:p>

<O:p></O:p>
<O:p></O:p>

Mikor reggel felébredsz, gondolj arra, nem biztos, hogy megéred a naplementét…
Nem ez-e a legf&otilde;bb ok, hogy mindennap köszönetet mondjunk annak, aki a világmindenség mozgatója, és aki mindent irányít, azért, hogy a földet ilyen szépre teremtette.
Nem ok-e ez arra, hogy megcsodáld az életet, bármilyen formában is találkozol vele.
- Legyen az akár f&ucirc;szál, észrevétlen borzongása az esti szell&otilde;ben.
Nem ok-e ez arra, hogy megragadj minden alkalmat, keressed az értékes embereket, keressed a lehet&otilde;ségeket és mindent, ami reményt fakaszt?
Nem ok-e ez arra, hogy élj át minden örömöt, és méltósággal viseld el a fájdalmat?
Ne feledd el soha magadba szívni az élet illatát, táplálni a bels&otilde; vidámság lángját, legyél érzékeny a leveg&otilde; simogatására, töltsd be minden érzékedet a világ képeivel, illatával és dallamával.
Ne feledd el szürcsölni az élet ned&ucirc;jét, az érintetlen szépség&ucirc; virágairól gy&ucirc;jtött királyi nektárt. Selyem finomságú mézét, minden titkos lehet&otilde;ségét és csodáját.

<O:p>
***
</O:p>
<O:p></O:p>
A csendnek egész skálája létezik.
Én a csillagok csendjér&otilde;l beszélek,
Két ember csendjér&otilde;l, mely telve van
Jellel és üzenettel, a cinkosság titkaival,
A gyengédség lágy és puha csendjér&otilde;l,
Mely mámorító, mint a szerelem.
A halk kering&otilde; csendr&otilde;l, a csend halk kering&otilde;jér&otilde;l.
A szerelmesek semmit sem szeretnek annyira, mint a csendet.
Milyen különös ez: mikor nem mondanak semmit,
Akkor értik meg egymást a legjobban…
Az igazi szeretet arról ismerhet&otilde; fel, hogy a másik csendje
Nem betöltend&otilde; &ucirc;r többé, hanem tisztelni való cinkosság.

<O:p></O:p>
<O:p>***</O:p>​
Halld a két &otilde;r példázatát!<O:p></O:p>
<O:p></O:p>
„Hol volt, hol nem volt, egy hetedhét országon is túl lev&otilde; tartományban élt egy mérhetetlenül gazdag és hatalmas Herceg, aki fejébe vette egy szép napon, hogy elindul felkutatni az egyetlen dolgot, ami hiányzott életéb&otilde;l: a boldogságot.<O:p></O:p>
Els&otilde; dolga volt, hogy a barométer mutatóját leszögezte, hogy el ne fordulhasson a szép id&otilde; irányától, a szélkakast is rögzítette, hiszen amikor ez a rossz irányba fordult, pocsék kedve támadt.<O:p></O:p>
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy már rég megfigyelte, milyen mértékben érzékeny az ember a különböz&otilde; lelkiállapotokra – bels&otilde; lényünk éghajlatára, amely meghatározza boldogságunkat, de balsorsunkat is el&otilde;idézheti. A Herceg sziklaszilárdan elhatározta, hogy a maga oldalára fordítja a szerencsét.<O:p></O:p>
Kés&otilde;bb két olyan jövend&otilde;mondót fogadott fel, akik a birodalom legnagyobb jóstehetségeinek hírében álltak; egyikük elképeszt&otilde;en spontán ihletettsége, a másik próféciáinak óvatosan körültekint&otilde; és józanul mérlegel&otilde; volta révén. A két jövend&otilde;mondó meg is jelent annak rendje és módja szerint, a Herceg pedig felkészült, a lelke mélyén, fogadásukra.<O:p></O:p>
Jóreménység a nevem, mutatkozott be vidáman az els&otilde; teremtmény. Mit&otilde;l ez a semmivel sem magyarázható jókedv? A Herceg nem minden ok nélkül gondolkodott el azon, hogy egy elvarázsolt lélekkel van dolga.<O:p></O:p>
Rettegés az én nevem, szólt remegve a másik; riadt tekintetéb&otilde;l kiolvasható volt a nyugtalanság.<O:p></O:p>
Elég volt rájuk nézni, a Herceg alig ocsúdott fel meglepetéséb&otilde;l, hogy a két jövend&otilde;mondó mennyire különböz&otilde;. Csodálkozása n&otilde;ttön-n&otilde;tt, amint megtudta, hogy ez a két különös n&otilde;nem&ucirc; lény rokonságban áll egymással, els&otilde; fokú unokatestvérek, és soha nem váltak külön útjaik.<O:p></O:p>
<O:p></O:p>
- Mondd csak, miért vagy te zöld?<O:p></O:p>
- Mert én a Jóreménység vagyok! Válaszolta az els&otilde; és jóíz&ucirc;en felkacagott: vajon mit&otilde;l nem egyértelm&ucirc; ez, mások számára…<O:p></O:p>
- És te miért vagy kék?<O:p></O:p>
- Óh, én az anyámtól örököltem, az &otilde; neve: félelem…<O:p></O:p>
A Herceg a „Lelki állapot meghatározói” tiszteletbeli címet adományozta nekik, &otilde;k pedig odaadó &otilde;rei lettek. Az volt a feladatuk, hogy egymást fölváltva éjjel-nappal &otilde;rködjenek érzelmei felett. Tekintetük a messzi távolt fürkészte, és azon nyomban hallatták hangjukat, amint valami figyelemreméltó dolog t&ucirc;nt föl az égen. Rendszeresen készítettek bels&otilde; id&otilde;járás-jelentéseket, amelyek meghatározták a Herceg lelki állapotát. Röviden: es&otilde;t hoztak, vagy szép id&otilde;t, uruk-parancsolójuk szívébe.<O:p></O:p>
A Herceg számára kínkeserves volt a mindennapos várakozás, hiszen az &otilde;rök egymásnak ellentmondó információkat szolgáltattak, ez meg olyannyira zavarba hozta a Herceget, hogy már azt sem tudta, mihez tartsa magát, melyik érzésnek higgyen. Ugyanannál az eseménynél az egyik &otilde;r bátorította lépteit, föllángoltatta lelkében a boldogságot, a der&ucirc;látást, míg a másik megállás nélkül kételyekkel gyötörte, a bizonytalanság lázában tartotta.<O:p></O:p>
Jóreménység lelkesen szólt hozzá:<O:p></O:p>
- Látod milyen szép id&otilde;nk van! Látod milyen egyszer&ucirc; és egyben fenséges minden, a nap alatt! Mi kell még a boldogsághoz? Olyan az élet, mint egy szeret&otilde; szív&ucirc; anya, aki feléd nyújtja karját. Én lelkesedést, határozottságot lopok a szívedbe.<O:p></O:p>
Hogy az unokatestvére lírai áradozásait valamelyest ellensúlyozza, Rettegés félrevonta a Herceget, s óva intette: vigyázzon a rá leselked&otilde; veszedelmekre, amelyeket az égiek pillanatnyi kegye most éppen elrejt szeme el&otilde;l. Veszélyt sejtet&otilde;en súgta fülébe, mintha megtisztelné bizalmával, ha fölfedi neki a nagy titkot:<O:p></O:p>
- Való igaz, hogy szép id&otilde; van, de ez nem fog sokáig tartani. Amikor legpompásabbnak t&ucirc;nik a világ, akkor légy leginkább résen: valami rosszat rejteget. Semmi sem örökkévaló a nap alatt, és ami mára megadatott, holnapra már semmivé válhat. A természet gonosz mostoha.<O:p></O:p>
Jóreménység és Rettegés világa között hánykolódva, a Herceg mélyen elkeseredett. Éppen valami szerelmetesen-szép vonzalom csigázta fel – aminek a puszta gondolata is mérhetetlen örömmel töltötte el -, máris furcsa kétségek kezdték gyötörni, nem talált megnyugvásra.<O:p></O:p>
Azon a napon, amikor az érzelmek fergeteges vihara söpört át a Herceg lelkén, Rettegés diadalmas hangon jegyezte meg:<O:p></O:p>
- Na ugye, nem megmondtam neked?! Látod: nekem mindig igazam van!<O:p></O:p>
A Herceg azon nyomban maga elé rendelte Jóreménységet és földúltan, szigorúan vonta kérd&otilde;re:<O:p></O:p>
- Miért hazudtál nekem?<O:p></O:p>
Jóreménység mosolyogva válaszolt:<O:p></O:p>
- Kicsinyhit&ucirc; ember! Tudvalev&otilde;, a villámlás után zivatar következik. De a vihar múltán tiszta és világos lesz az ég, a táj pedig ragyogóan szép. Egész egyszer&ucirc;en ki kell várni a vihar végét. Ha mindenki bezárkózik kis kuckójába, mert retteg az es&otilde;t&otilde;l, akkor az évszakok nagy egyhangúságban múlnak el fölöttük – rejtve maradnak el&otilde;ttük a természet legcsodásabb kincsei, menedékhelyei, lelküket nem kavarják fel a nagy emberi szenvedélyek. És úgy hunyják örök álomra szemüket, hogy sohasem érezték át, milyen csodálatosak a nagy viharos éjszakák, amelyek valósággal el&otilde;készítik a másnap der&ucirc;s szépségét, az újból fölragyogó nap sugarainak finom simogatását.<O:p></O:p>
- Ne hallgasd meg &otilde;t – vágott a szavába Rettegés. Az élet olyan, mint a forrás: csordogál, sírdogál – szóval: siralmas.<O:p></O:p>
Jóreménység erre azt mondta:<O:p></O:p>
- Az élet olyan, mint egy forrás: csörgedezik, énekel. Akinek van füle a hallásra, meghallja éneklését.<O:p></O:p>
Rettegés – ez a szó a csüggedés szóra rímel – jegyezte meg a Herceg. Míg a másik? Jóreménység, gyermekség… Ez volt az a pillanat, amikor a Herceg eldöntötte, hogy ezentúl kevesebb hitelt ad Rettegés szavainak.<O:p></O:p>
- Mire jó a túlzott mérlegelés – morfondírozott a Herceg – ha csak a holnaptól való szorongást váltja ki, vagy állandó várakozást jelent, hogy netán egyszer mégiscsak jóra fordulnak az események? Talán a legszebb dolgok is véget érnek. De van ám kezdetük is! Akkor meg kezdetben legyünk boldogok! És ha ránk nehezednek a terhek, hiszen bizonyos dolgok természetüknél fogva elhomályosíthatják a horizontot egy id&otilde;re -, ne csak ezek irányába legyünk érzékenyek, mert akkor hosszú távon semmi sem lombozhatja le lelkesedésünket. Mit számít az hogy a napsugár csak mulandó és nevetséges kihívásra képes a természet elemeivel szemben, ha értékelni tudjuk simogatását, csókmelegét. És ha az évszakok körforgása miatt a nap id&otilde;nként ritkábban t&ucirc;nik el&otilde;, és nem áraszt el melegével, nos, ezt úgy kell tekinteni, hogy kedves kacérkodásból teszi. Mib&otilde;l meríthetnénk a nagy találkozások túláradó örömét, ha soha nem válnának szét útjaink?<O:p></O:p>
Így történt, hogy a távoli birodalom hercege, aki ezidáig még alattvalói titkos kis kertjét is szigorúan megrendszabályozta volna, feltett szándéka szerint, mostantól a szél csapodárságára bízta magát.<O:p></O:p>
Felszabadította a barométer mutatóját, majd a szélkakast is, mely nem is tudta hirtelen merre kapja a fejét, hiszen újból megkörnyékezték a csábos szelek. A szélkakas még aznap este a délkeleti szelet szemelte ki magának, a Herceg pedig elégedett mosollyal tárta ki az ablakokat. Néhány órával kés&otilde;bb, két állom között, a nyugati szél bömbölését vélte hallani, de hogy megnyugodjon, hogy nem lesz id&otilde;változás, a Gondviselésre bízta magát és sietett a déli széllel kacérkodó szélkakas látványával elaludni.<O:p></O:p>
Másnap volt az els&otilde; igazán boldog napja: bár ha minden zord, barátságtalan volt körülötte – és sötét az égalja, az &otilde; szíve ünnepélyes fényárban úszott. Úgy döntött, hogy Jóreménységet alkalmazza teljes munkaid&otilde;re és &otilde; lesz Lelkiállapotának egyetlen, kizárólagos joggal felruházott &otilde;re. Rettegés sóhajok közepette távozott ugyan, de semmi er&otilde;feszítésébe nem került új állást találnia, hiszen hírneve ellenére az emberek, amióta világ a világ, valósággal körüludvarolják…”

Érdemes a könyvet elolvasni, nagyon tanulságos mondanivalót tartalmaz.
<O:p></O:p>

Szívb&otilde;l ajánlom. <O:p></O:p>
 

Karsay István

Kitiltott (BANned)
A természet mannája<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p>

Mi az a búzafűlé?
A búzafű a fűnagyságúra megnőtt (kb. 15 cm), csíráztatott bio tönkölybúza. A búzafűlé, a búzafű préselt, édeskés zöld leve. A búzafüvet azért kell kipréselni, mert az emberi emésztőrendszer nem képes nagy mennyiségű rostot megemészteni.
A tapasztalatok szerint semmilyen káros mellékhatása nincs, ember és állat egyaránt fogyaszthatja. Kismamák, szoptatós anyák ugyanúgy, mint kétéves kortól a gyermekek. <o:p></o:p>


Mit tartalmaz a búzafűlé?
A fiatal búza friss leve természetes vitaminokat, ásványi anyagokat, enzimeket és klorofillt tartalmaz.
  • Tartalmazza az összes ismert ásványi anyagot, amelyre a szervezetünknek szüksége van.
  • Tökéletes fehérjeforrás: az összes esszenciális aminosav a megfelelő arányban lelhető fel benne.
  • Az egyik leggazdagabb A- és C- vitamin forrás. Egyenlő arányban gazdag E-, F-, K-, és B- vitaminokban.
  • Enzimek sokasága, amelyek az emberi szervezetben lejátszódó percenkénti sokmillió biokémiai reakciót vezénylik és ellenőrzik. A búzafűlé magas enzimtartalma miatt azonnal reakcióba lép a mérgekkel, és a gyomorban összegyűlt nyálkával.
  • Klorofill, amely a növények napenergia hasznosításának anyagi eredménye. Szerepe a növényen belül az, hogy szén-dioxidot vesz fel, és oxigént ad le, miközben ATP-t termel , amely a biológiai folyamatok kémiai energiaforrása. Molekulaszerkezetét tekintve nagy a hasonlóság a vér hemoglobinjának szerkezetével, amely viszont oxigént vesz fel, amit a sejtekbe juttat, és onnan szén-dioxidot szállít a tüdőbe. Ezért születhetnek azok a megfogalmazások, hogy "a klorofill folyékony oxigén", vagy hogy "a klorofill tisztítja, újítja a vért"
  • Jelentős a B17 (laetrile) tartalma, amely a tudós és kutató körökben elismert, hogy a normál sejtek befolyásolása nélkül rombolja szét a ráksejteket.

Mire jó a búzafűlé?
  • Összetevőinek felsorolásából is következik a széleskörű alkalmazhatósága, de hozzáférhetőségének nehézségei miatt elsősorban a rákellenes alkotóelemeiről vált híressé
  • Segít az immunrendszer felépítésében, megerősítésében
  • Bél-, emésztési, méregtelenítési, problémák esetén segít az emésztésben és a belső szervek működésében. Megsemmisíti a kórokozó baktériumokat, és segít visszaállítani a hasznos baktériumok egyensúlyát a belekben, amely folyamat lényeges az egészséges immunrendszer érdekében
  • Súlyfelesleg folyamatos leadása
  • Normális széklet
  • Életerő
  • Kisebb fáradékonyság
  • Nagyobb munkabírás
  • Betegségekkel szembeni nagyobb ellenállás
  • Magas klorofilltartalma miatt dúsítja a vérünket oxigénnel, a sejtek oxigénellátása javul, így a gyulladások megszüntetésében komoly szerepe van
  • Vágás, égés, bőrpír, csípés esetén rácsepegtetni a bőrfelületre.
  • Komolyabb esetekben, (nyitott sebek, fekélyek, daganatok, stb.) lével átitatott kendőt borogatásként alkalmazhatunk
  • Hajra téve hajmosás előtt egy órával, segít a lestrapált, töredezett haj regenerálásában. Jól bedörzsölve a viszkető, korpás fejbőrre is hatékony
  • Gargalizálva felfrissíti a leheletet, könnyít a torokfájáson. Csökkenti a fogínyvérzést. és képes megszüntetni a duzzadt fogínygyulladást
  • A finoman szűrt, desztillált vízzel 1/1 arányban hígított búzafűlé szembe csepegtetve nyugtatólag hat (pirosodás, égő viszkető, nyomás) tünetek esetén
<o:p></o:p>
Hogyan kell fogyasztani?
A kipréselt lé nem tartható el még hűtőszekrényben sem, mert alkotórészei gyorsan elreagálnak egymással és elbomlanak. Tehát a búzafűlét csak frissen préselve érdemes fogyasztani. A búzafűlétől elvárt reakciók sejtszintű megvalósulása miatt fontos, hogy fogyasztása éhgyomorra történjen, és ivása után legalább egy órán át ne jusson szervezetünkbe szilárd étel.

Milyen jelenségek kísérik a fogyasztást?
A búzafűlé igen intenzív méregtelenítő hatása a szervezetünkből távozó anyagokat - legyen ez vizelet, széklet, izzadság, vagy fülzsír - minőségileg ill. mennyiségileg megváltoztathatja.
Gyakran a tisztítókúrák kezdetén levertség az első tünet. Az émelygő érzés azt jelzi, hogy a tisztulás beindult. Lehetséges, hogy a méregtelenítési tünetek erősödnek: étvágytalanság, émelygés, hányás, hasmenés, izzadás, különböző fájdalmak, hőemelkedés, fáradékonyság, aluszékonyság, stb. jelentkezik. Ezek a jelei annak, hogy szervezet tisztul, a nem odavaló salakanyagoktól, amelyek 20-30-40 év alatt felhalmozódtak. Az említett - egyesek által gyógyulási válságnak nevezett - jelenségek nem mindenkinél jelentkeznek, akiknél viszont igen, azoknál az első időszak néhány napjára korlátozódik.

Hogyan juthatunk búzafűléhez?
Attól függően, hogy mennyi hely áll a rendelkezésünkre, és mennyi lekötetlen szabadidővel, munkabírással rendelkezünk, többféle lehetőség áll a rendelkezésünkre. Lehet a búzafüvet otthon termeszteni, de készen is beszerezhető. Lehet a füvet naponta, speciális préssel otthon préselni, de választatjuk a FitoMed Mélyfagyasztott Búzafűlé kockáját is. Bölcs dolog a döntés előtt tájékozódni, hiszen a bekerülés/megtérülés arány szubjektív, nem általánosítható.
<o:p> </o:p>
 

Karsay István

Kitiltott (BANned)
Kilenc napos Karmaoldó Program<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p>
<o:p> </o:p>
<o:p> </o:p>
Ez a gyakorlatsor az egyik legerősebb és legintenzívebb karmaoldó módszer. Évente kétszer érdemes elvégezni. Ajánlatos újhold napján elkezdeni. Erre a kilenc napra ki kell iktatni – amennyire csak lehet – minden hírközlő eszközt (például tv, rádió, újságok, telefon, számítógép) Ezt hívják médiaböjtnek.
<o:p> </o:p>
Mind a kilenc napon el kell végezni mind a kilenc gyakorlatot!<o:p></o:p>
<o:p> </o:p>
A gyakorlatok elvégzésével komoly hatással leszünk a múlt életből hozott karmacsirákra, oldjuk azokat vagy megszüntetjük.
<o:p> </o:p>
  • Ne elégedetlenkedj! Nem méltatlankodj, ha valami nem úgy történik, ahogyan vártad. Fogadj mindent örömmel a sorstól. Keresd meg minden eseménynek a fejlesztő és tanítóoldalát.
  • Ne kritizálj! Ne bírálj se embert, se tárgyat, de még magadat sem. Legyél ítéletmentes mindennel és mindenkivel szemben.
  • Figyelj magadra! Valósíts meg egy folyamatos önreflexiót! Figyeled éberen, ahogy gondolataid felmerülnek és távoznak. Légy tudatos tetteid végrehajtása közben is.
  • Kelj korábban! Mind a kilenc napon kelj fel egy órával előbb a szokásosnál. Ezt az egy órát használd ki a szellemi fejlődésre. A lehető legjobb valamilyen szellemi témájú könyv figyelmes olvasása.
  • Étkezz helyesen! A kilenc nap alatt ne fogyassz állati eredetű ételeket (hús, hal, zsír, tojás, tej, tejtermékek) Csak nyers gyümölcsöt, zöldséget és magvakat (dió, mogyoró, mandula stb..) egyél. Igyál sok tiszta vizet. Naponta csak egy főétkezés legyen (Gyümölcsfogyasztás nem számit étkezésnek)
  • Meditálj! Minden nap találj alkalmat a magányos visszavonult meditálásra. A meditációs gyakorlatot bevezetheted légzésed vagy egy gyertyaláng figyelésével. Próbáld meg teljesen kiüresíteni magad. Ürítsd ki magadból minden akarati, érzelmi és gondolati megnyilvánulást.
  • Tegyél valamit naponta, amit egyébként nem tennél! Naponta legalább egyszer tegyél olyasmit, amit nem szeretsz megcsinálni, és egyébként nem kellene elvégezned. Olyan tevékenységet válasz, ami nem fontos a mindennapi létfenntartáshoz.
  • Légy önzetlen! Mindennap hajts végre legalább egy önzetlen cselekedetet, amiről senki sem szerezhet tudomást. Tegyél valami mások vagy a világmindenség érdekében, de maradj a háttérben. Olyan tettet hajts végre, ami áldozattal vagy lemondással jár.
  • Nézd vissza a napod! Minden este lefekvés előtt nézd végig a napodat fordított sorrendben, a lefekvéstől a felkelésig. A nap visszanézése ne tartson tovább 10-15 percnél. Értékeld ki a napodat. Ha olyan ponthoz érsz, ahol szerinted máshogyan kellett volna viselkedni, akkor képzeld el az általad helyesnek tartott viselkedési módot.
<o:p> </o:p>
<o:p> </o:p>
<o:p> </o:p>
<o:p> </o:p>
<o:p> </o:p>
(Forrás: Manifesztum 2005.május)
<o:p> </o:p>
<o:p> </o:p>
<o:p> </o:p>
<o:p> </o:p>
<o:p> </o:p>
 

Karsay István

Kitiltott (BANned)
Vissza az életbe!
A mindent tudó búzafű
<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p>


Egy életerővel teli, gyönyörű bőrű, rendkívül csinos hölggyel beszélgetek egy neves életmód központban. Miért olyan különleges dolog ez? - teheti fel a kérdést az olvasó. Azért, mert a hölgy, név szerint Alexander Klára, néhány évvel ezelőtt a halál torkából jött vissza egy olyan növény levének a kúraszerű alkalmazásával, amelyet ha más formában is, de nap mint nap fogyasztunk.
Klára egy testet-lelket meggyötrő erőpróba után, a főnixmadárhoz hasonlatosan, újjászületve támadt fel hamvaiból. Történetét így mesélte el:
Akkoriban Floridában éltem. Sokat utaztam, élveztem az életet. Az egészségemre is ügyeltem. Vegetáriánusként rengeteg zöldséget, gyümölcsöt, algát ettem, az állati eredetű élelmiszerek teljesen kimaradtak az életemből. Álmomban sem gondoltam arra, hogy nekem bármilyen komoly bajom lehet. A munkám során jutottam el egy világszerte híres amerikai természetgyógyászhoz, akinek étrend-kiegészítőket ajánlottam. Fred Boysy a szemembe nézett, és az ő kissé nyegle stílusában közölte velem, hogy mellrákom van. Én megdöbbenve, ugyanakkor hitetlenkedve kérdeztem: honnan veszi ezt, amikor meg sem vizsgált. Azt mondta: a szemgolyóján három piros pötty jelzi, hogy rákos daganata van. Az íriszdiagnoszták tudják - és ma már én is -, hogy ez tényleg így van, sőt azt is, hogy a pöttyök elhelyezkedése arra is utal, hogy melyik az a szervünk, ahol rákos daganat található. Aztán meg is vizsgált. Három, köztük egy nagyobb daganatot is talált a mellemben. Azt mondta: még nincsen veszve semmi. Ha búzafű levével tisztítom és erősítem a szervezetemet, legyőzhető a kór. Megtudtam, hogy hatvankét évesen ő maga is áttétes rákos volt. Mexikóba ment át gyógyulni, ahol már jóval előbb ismerték a búzafű csodálatos hatását. Három hónapon át méregtelenítette a szervezetét ennek az életet hordozó növénynek a levével. A barátnőmtől tudom, hogy ma 99 esztendősen jobban néz ki, mint egy hatvanéves magyar ember, sportol, úszik és olyan kék a szeme, mint az Égei-tenger. Egyszóval éli a világát.
De visszatérve az én történetemre. Gondolhatod, hogy milyen lelkiállapotban mentem haza. Természetesen egyből orvoshoz fordultam, akinek azonban nem árultam el, hogy mi a bajom. Akár hiszed akár nem, ő is egy az egyben azt állapította meg, mint korábban Fred. Sőt azt is hozzátette, hogy a nagyobbik daganatot sürgősen ki kell venni. Magyarán kés alá kell feküdnöm, s valójában csak azután derül ki, hogy mik a további életkilátásaim. Sírva telefonáltam a barátaimnak, akik velem együtt sírtak, vigasztaltak. Legvégül hívtam fel a legjobb barátomat, aki nagyon keményen közölte velem: akkor keressem őt, ha az önsajnálat helyett eldöntöttem, mit akarok, ő mindenben mellettem áll majd.
A búzafűlékúra mellett döntöttem. Három hétig böjtöltem úgy, hogy csak friss búzafűlevet és rengeteg forrás- illetve desztillált vizet ittam, mellette minden reggel és este, beöntés formájában, átmostam a beleimet. Pici mennyiséggel, napi kétgyűszűnyi búzafűlé megivásával kezdtem, azért hogy lássam, miként reagál rá a szervezetem. Később már két-három decit is megihattam. Mindent betartottam, amit a természetgyógyász tanácsolt. Sőt az általa javasolt lémennyiség dupláját ittam meg, mert mielőbb meg akartam gyógyulni, s mert nagyon féltem. Három-négy nap után teljesen legyengültem, hiszen a szervezetemben évtizedek során lerakódott mérgek szabályosan elvették az energiámat. Minden bajom, még vesegörcsöm is volt, mert a kúra minden korábbi betegségemet a felszínre hozta. Arra gondoltam: csak kettő lehet, vagy meghalok vagy életben maradok. De végül is az életigenlés kerekedett bennem felül: ha Isten életet adományozott nekem, én élni fogok!
Az ötödik nap már jobban éreztem magam. Elmúlt a vesefájdalmam, a krónikus petefészek-gyulladásom, amivel korábban sokat kínlódtam. A csomók is eltűntek a mellemből. Szóval kezdtem erőre kapni. A búzafűlé kisöpörte a szervezetemből a salakanyagokat, a belek falán felrakódott hordalékot, akár a sósav, leoldotta, ugyanakkor a bélbolyhokat és magát a bélfalat megújította. Fred aki a kezelésért nem kért pénzt, nekem csak a füvet kellett megvennem, három hét elteltével közölte: rendben vagyok, kitisztultam. Ezt követően ismét felkerestem az orvost, akinél a kúrát megelőzően jártam, s aki azt hitte, műtétre jelentkeztem. Megkérdezte: mit csináltam, hogy ilyen jól nézek ki. Mondtam, búzafűlékúrát tartottam. A téma annyira érdekelte, hogy ő is beiratkozott abba az intézetbe, amelyet az az Ann Wigmore alapított, aki három évtizeden keresztül minden nap fogyasztott búzafűlevet, s aki személyes tapasztalatokkal is alátámasztotta, hogy ez eszményi táplálék mindazok számára, akik meg akarják előzni a betegségeket, és erősíteni szeretnék a szervezetüket.
Magam is beiratkoztam a Hippokratész Egészségvédő Intézet kétéves kurzusára, ahol sok egyéb mellett a búzafű és az élő ételek, mint például a nyers zöldhajtások, zöldségek, gyümölcsök, diófélék és magvak rendkívüli regeneráló hatását tanulmányoztam. Nemrégiben amerikai férjemmel visszajöttünk Magyarországra. Magam is termelek búzafüvet, s tanácsadóként öregbítem a búzafű csodálatos erejének a hírnevét. Barátom, Nagy László Zoltán, aki a bajban mindvégig mellettem volt, s aki Ann Wigmore búzafű témában írt könyvét magyarra fordította szintén a Hippokratész Intézetben tanult, ő is életmód tanácsadó - mondja Klára. <o:p></o:p>

R. Papp Ágnes (Demokrata 2002/43) cikke nyomán <o:p></o:p>
<o:p> </o:p>
 

Mira*

Állandó Tag
Állandó Tag
Anne Graham: A kitiltott Isten válasza
Interjú Billy Graham leányával, Anne Grahammel
(Az Új Tömlőben megjelent 2007. április 20-án)

Ismeretlen szerző bevezetője
Gyakran megkérdezik az emberek a vallások képviselőit: Ha van Isten, miért engedi meg azt a sok szenvedést és bajt, amely sújtja világunkat, benne a sok ártatlan embert és gyermeket? Az alábbi interjú találó választ ad a kérdésre.
Az ismert amerikai lelkész, Billy Graham leányával, Anne Grahammel készítettek interjút az egyik rádióműsorban, amelyben Jane Clayson riporternő megkérdezte őt az utóbbi idők borzalmas eseményeivel kapcsolatban: Hogyan engedhette meg Isten, hogy ilyenek történjenek? Anne nagyon mély éleslátásra utaló választ adott.

Anne Graham válasza
Úgy hiszem, Istent nagyon elszomorítja, ami velünk történik, ám évek óta azt mondjuk neki: menj ki az iskoláinkból, a kormányunkból, és távozz az életünkből. És Ő, amilyen gentleman, csendben visszahúzódott.
Miképpen várhatjuk el Istentől, hogy áldását és védelmét adja, ha egyben arra szólítjuk fel, hogy hagyjon bennünket békén? O Hare (akit meggyilkoltak, és testét nemrég találták meg) panaszkodott, hogy nem akar imádságot az iskoláinkban, és mi azt mondtuk, rendben.

Azután valaki azt mondta, jobb, ha nem olvassuk a Bibliát iskoláinkban: a Bibliát, amely azt mondja: ne ölj, ne lopj és szeresd felebarátodat, mint önmagadat. És mi azt mondtuk, rendben.

Azután dr. Benjamin Spock azt mondta, ne fenekeljük el a gyermekeinket, ha rosszul viselkednek, mert a kis személyiségük megsérül, és lerombolhatjuk önbecsülésüket (Spock fia öngyilkos lett). És mi azt mondtuk, egy szakember biztosan tudja, miről beszél, és azt mondtuk, rendben.

Aztán valaki azt mondta, hogy a tanárok és az osztályfőnökök jobb, ha nem fegyelmezik a gyermekeinket, amikor rendetlenül viselkednek. És az iskola vezetői azt mondták, hogy a tanárok inkább meg se érintsék a diákokat, nehogy ezzel rossz reklámot csináljunk az iskolának, és semmiképpen sem akarjuk, hogy bepereljenek bennünket. És mi azt mondtuk, rendben.

Aztán valaki azt mondta, hagyjuk, hogy diáklányaink abortuszt végezhessenek ha akarnak, és nem kell, hogy ezt elmondják szüleiknek. És mi azt mondtuk, rendben.

Aztán egy bölcs vezető azt mondta, mivel a fiúk fiúk, és úgyis meg fogják tenni, adjunk fiú diákjainknak annyi óvszert, amennyit akarnak, és nem kell, hogy erről szüleiknek beszámoljanak. És mi azt mondtuk, rendben.

Aztán valaki az általunk jelentős posztra megválasztottak közül azt mondta, hogy nem számít, hogy mit teszünk a magánéletben, ha elvégezzük a munkánkat. Újból egyetértve velük, azt mondtuk, nem számít, mit tesz valaki (beleértve az elnököt is) a magánéletben, amíg van munkánk és a gazdaság jól működik.

Aztán valaki még tovább lépett ebben az ámokfutásban, és meztelen gyermekek képeit publikálta, majd tett még egy lépést, és ezeket elérhetővé tette az interneten. És mi azt mondtuk: rendben, a szabad szólás joga ezt lehetővé teszi számukra.

És aztán a szórakoztatóipar azt mondta, csináljunk tv-műsorokat és mozifilmeket, amelyek az erőszakot, az erkölcstelenséget és a tiltott szexet reklámozzák. És készítsünk olyan zenefelvételeket, amelyek bátorítanak a nemi erőszakra, a kábítószer-fogyasztásra, a gyilkosságra, az öngyilkosságra és a különböző sátáni témákat dolgozzák fel. És mi azt mondtuk, ez csak szórakozás, nincs is rossz hatása, és különben sem veszi senki komolyan, úgyhogy, csak hadd menjenek.

Most pedig feltesszük magunknak a kérdést: Emiért nincs a gyermekeinknek lelkiismerete, miért nem tudnak különbséget tenni jó és rossz között, és miért nem okoz nekik problémát, hogy megöljék az idegeneket, osztálytársaikat, saját magukat? Talán, ha elég hosszan és keményen gondolkodunk rajta, ki tudjuk találni. Azt hiszem, elég sok köze van mindennek ahhoz a mondáshoz, hogy amit vet az ember, azt aratja.
 

Karsay István

Kitiltott (BANned)
Valahova eltünt a programajánló topic, igy most ide teszem be:


2007. május 12. 17. óra Kecskemét.
Misztika Keleti Teaház - Kecskemét Kőhid u. 11. (a belvárosban).
Téma:Szellemi törvények, EGO felismerése, lebontása, és hasonló kellemes
"csemegék"
Előadó: Karsay István

2007. május 13. 10 óra Debrecen
Helyszín, DEOEC volt DOTE 2. számú kollégium társalgó terme (a Nagyerdei
Klinika területén) Nagyerdei körút 98. szám.
Téma: Szellemtan alapjainak ismertetése, élet a halál után.
Előadó: Karsay István

2007. május 14. 18 óra. Székesfehérvár.
"Ego és Illúzió" c. előadás.
Budai út 22. Hétforrás Holisztikus Egyesület.
Előadó: Karsay István
 

béqcika

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Mindenki!
Engem mindig érdekelt az ezoterika, benne mindennel: jóslás, asztrológia stb..stb.., de találtam egy honlapot, mely elgondolkodásra késztetett. Szüleim által katolikus vallású vagyok, bár nem járok templomba a vallást nem gyakorlom, de hiszek abban, hogy valaminek, vagy Valakinek kell lennie. Szeretném, ha hozzászólnátok, a honlap oldalát melléklem.

http://web.tvnetwork.hu/vaise/si_joslas.html
 
Oldal tetejére