Főzőcske: receptek v. a Nagy szakácskönyv

Kutiapu

Állandó Tag
Állandó Tag
Kukucskálós túrós<O:p></O:p>



<O:p> </O:p>

<O:p> </O:p>
<O:p> </O:p>
Tészta:
12,5 dkg margarin, 20 dkg liszt, 3 evőkanál kakaó,15 dkg cukor,2 egész tojás, 0,5 cs. sütőpor.
A hozzávalókat összegyúrni és golyókat kell formálni belőle, majd margarinnal kikent tepsibe
hézagosan kell elhelyezni és a következő masszát kell elkészíteni és ráönteni.
<O:p> </O:p>
Massza:
50 dkg túró, 25 dkg cukor, 12,5 dkg olvasztott margarin, 2 cs. vaníliás cukor , 1 cs. vaníliás pudingpor, 4 tojás sárgája, 4 tojás fehérje .
A hozzávalókat össze kell jól keverni és a végén a tojásfehérjéből kemény habot kell verni, majd ráönteni a tésztára.
<O:p> </O:p>
100 C -ra előmelegített sütőbe kell betenni és kb. 50-60 percig 175 C –on kell sütni.
Bármilyen formában elkészíthető pl. kuglóf, őzgerinc, muffin vagy tepsi.


<META name=ProgId content=Word.Document><META name=Generator content="Microsoft Word 11"><META name=Originator content="Microsoft Word 11"><LINK rel=File-List href="file:///C:%5CDOCUME%7E1%5CKuti%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmsohtml1%5C03%5Cclip_filelist.xml"><STYLE> <!-- /* Font Definitions */ @font-face {font-family:sans-serif; panose-1:0 0 0 0 0 0 0 0 0 0; mso-font-alt:"Times New Roman"; mso-font-charset:0; mso-generic-font-family:roman; mso-font-format:other; mso-font-pitch:auto; mso-font-signature:0 0 0 0 0 0;} /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </STYLE>
Túrótorta<O:p></O:p>

<O:p> </O:p>
<O:p> </O:p>
<O:p> </O:p>
Hozzávalók:<O:p></O:p>
25 dkg margarin} + összekeverni 25 dkg porcukor}
50 dkg túró}2 db tojás} +hozzáadjuk vaníliás cukor}3dl hideg tejbe elkeverünk 3 evőkanál zselatint ,2dl tejet felforralunk és hozzáöntjük a hideg tejhez majd az egészet összekeverjük csomómentesre végül a túrót is hozzáadjuk és rétegesen gyümölccsel lerakjuk és hűtőben megdermesztjük.

kérdésem lenne esetleg valaki nem tudja véletlen a császár omlett receptjét?
olyan édes tojás étel amit meleg áfonyöntettel szoktak felszolgálni
réges-régen ettem az oszták magyar étteremben Szegeden
 

cathy222

Állandó Tag
Állandó Tag
kérdésem lenne esetleg valaki nem tudja véletlen a császár omlett receptjét?
olyan édes tojás étel amit meleg áfonyöntettel szoktak felszolgálni
réges-régen ettem az oszták magyar étteremben Szegeden

Ilyesmire gondolsz?

omlette-souffle.jpg
 

Kijuma

Állandó Tag
Állandó Tag
kérdésem lenne esetleg valaki nem tudja véletlen a császár omlett receptjét?
olyan édes tojás étel amit meleg áfonyöntettel szoktak felszolgálni
réges-régen ettem az oszták magyar étteremben Szegeden

Édes omlett

Hozzávalók:
8 tojás, 1 cs. vaníliás cukor, 2 dl tej, kis cukor, 1 dl tejföl


Elkészítés:
A tojást a vaníliás cukorral, a tejjel, majd a tejfölt a cukorral szintén kikeverjük. Összedolgozzuk, és négy részre osztjuk. Négy omlettet sütünk.
Amikor kész, tálra csúsztatjuk, lekvárral megkenjük és egy kis tejszínhabot teszünk a tetejére. Ezután hajtjuk félbe.

Erre gondolsz?
 

cathy222

Állandó Tag
Állandó Tag
Ilyesmire gondolsz?

omlette-souffle.jpg
Édes omlett felfújt néven ezt találtam:

Egy-két evőkanál gyümölcsdarabos áfonya vagy ribizli dzsem
3 tojás sárgája
3 tojás fehérje
egy evőkanál vaj
2 evőkanál porcukor
plusz egy evőkanál porcukor a szóráshoz

A fehérjéből kemény habot verünk, félidőben hozáadunk egy evőkanál cukrot.
A sárgáját a máski evőkanál cukorral habosra keverjük, végül óvatosan öszedolgozuk a habot és a sárgáját. Egy serpenyőben a vajon süssük meg az egyik, majd a másik oldalát is az omlettnek, a közepének kicsit krémes állagúnak kell maradnia.

Tegyük tálra, öntsük a felére a felmelegített dzsemet, a másik felét hajtsuk rá, és a tetejét szórjuk meg finoman porcukorral.
 

Kutiapu

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Nagyon köszönöm mind a 2 receptet igen ezekre gondoltam!
Már alig várom, hogy holnap megcsináljam!!
Köszi még egyszer!:p:p:p
 

Kutiapu

Állandó Tag
Állandó Tag
éppen most fejeztem be egy egyszerű pogácsa sütését, igaz h nem a saját receptem de hamar megvan és incsi-fincsi most eszegették meg a csajok!!
 

Kijuma

Állandó Tag
Állandó Tag
Hoztam nektek egy tuti mézeskalács receptet:

Puha mézeskalács

Hozzávalók:

50dkg méz, 2 egész tojás+2 tojás sárgája a tészta kenéséhez, 6dkg cukor, 50dkg liszt, 1 kiskanál szódabikarbóna, 2 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék.

A langyos mézet, a 2 tojást, a többi hozzávalót a fűszerekkel együtt habosra keverjük, a lisztet apránként adjuk hozzá. A jól összedogozott tésztát 1/2cm vastagra nyújtjuk, különböző formákkal kiszaggatjuk, vajazott-lisztezett tepsibe rakjuk. Tetejét a tojássárgájával megkenjük, dióval, mogyoróval, mandulával díszíthetjük. Kis lángon kb. 30 percig sütjük. A kihűlt tészta természetesen cukormázzal is díszíthető.
Ezt a tésztát nem kell pihentetni, azonnal süthetjük, puhulnia sem kell, azonnal fogyasztható.
Zárt dobozban hetekig eláll.
 

gamocska

Állandó Tag
Állandó Tag
GYEREKEK ÁLMA
Főzz egy kiadós adag tejbegrízt jó sűrűre,2 dl grízből és 1,4 l tejből,1 zacskó vanília ízű (főzni való) pudingpor segítségével.Mikor már majdnem elég sűrű, 1 narancs reszelt héjjával és 1/2 narancs levével bolondítsd meg.Húzd le a tűzről, keverj hozzá 5 dkg vajat,és 1 tojás sárgájával kikevert 2 dl cukrot.Egy tepsibe tégy 1 réteslapot,locsold meg pici langyos vajjal,szórd meg morzsával.Folytasd még 3 réteslappal a rétegezést.Öntsd rá a turbó-tejbegrízt,majd még 4 rétegezett réteslappal zárd le.A széleket kicsit nyomkodd le.Egy vizes,éles késsel vágd 12 szeletre.Előmelegített sütőben a közepesnél kicsit alacsonyabb lángon kb. 35-40 percig süsd,míg ateteje aranybarna lesz.Közben 50 dkg cukorból,3 dl vízből,1/2 narancs levéből,1/2 citrom levéből és reszelt héjjából,egy kávéskanál fahéjjból főzz szirupot.Amikor felforr,húzd le a tűzről,hagyd hűlni.
Amikor a sütemény már hűlt pár percet,öntsd nyakon a cukorsziruppal (apránként!!!),és hagyd,hogy a tészta magába szívja azt.
(Én a szirupnak csak a háromnegyyedét szoktam ráönteni,a maradékot tálaláskor az asztalra teszem,így aki édesebben szereti,tehet még rá.)
Jó étvágyat hozzá!
(HA valaki kipróbálja,megírhatná hogy vált be a bemutatkozó receptem...):)
 

Judit

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Bejglireceptet keresek. Jó lenne egy régi bevált recept, amit már soxor elkészítettetek és tutira sikerül. :)
Előre is köszönöm!
 

Kijuma

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Bejglireceptet keresek. Jó lenne egy régi bevált recept, amit már soxor elkészítettetek és tutira sikerül. :)
Előre is köszönöm!

Szia:) Ezt egy idős nénitől kaptam, évek óta ezt süti:) Ha kérdésed van keress meg. Vannak még jó receptjeim, ha érdekel:)

Tuti beigli

Hozzávalók:
50dkg liszt
20dkg margarin
2 tojás sárgája
3dkg élesztő, 2dl langyos tej, 6dkg cukor, 1 evőkanál liszt

A lisztet a margarinnal elmorzsolni, bele a tojások sárgája, az élesztős cukros tej. Puha tésztát gyúrunk belőle, jól kidolgozzuk. Meleg helyen a duplájára kelesztjük. Nem érheti huzat, sem hideg levegő!
A megkelt tésztát 4 részre osztjuk. 2 diós és 2 mákos rudat készítünk.
A tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, rákenjük a tölteléket és jó szorosan feltekerjük.
A tetejét megkenjük a tojás fehérjével és 1 órára a hűtőbe rakjuk. Kivéve ismét megkenjük a tojás fehérjével és megszurkáljuk villával. Előmelegített sütőben sütjük. A sütő aljára egy lábasban vizet kell tenni, hogy gőzös sütőben süljön. Ha szép pirosra sült, kivesszük és hagyjuk kihűlni. Fóliába csomagolva a hűtőben több hétig eláll.
Töltelék:
25dkg darált mák, 20dkg porcukor, reszelt citromhéj és egy kevés reszelt alma, hogy a töltelék morzsalékos legyen. Kevés alma kell bele és a citrom reszelőn kell lereszelni.
A diós töltelék is így készül. Ízlés szerint mazsola is rakható bele.
 

Judit

Állandó Tag
Állandó Tag
Köszönöm Kijuma, ilyen gyors válaszra nem is számítottam! :p
A hétvégén ki fogom próbálni, ez lesz a Karácsony előtti főpróba...;)
 

recsa99

Új tag
kanadai kenyér

Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni.A barátnőm mesélt nekem egy bizonyos kanadai kenyér nevű ételről ami ahogy a neve is mutatja egy kanadai ételféleség.Ő az egyik ismerősétől-aki Kanadában élő magyar-kapott egyszer és nagyon ízlett neki.Szeretném őt meglepni ezzel az étellel születésnapján csak sajnos semmi konkrétumot nem tudok róla (hogy néz ki, mi van benne stb.), ezért gondoltam hátha ti tudtok nekem segíteni.
Előre is köszi
 

agikas

Új tag
szuuts.z

Cipóban sült füstölt csülök 1.

Hozzávalók: 1-1,2 kg füstölt sertés csülök, 3 db kemény tojás, 1 nyers tojássárgája, mustár.
A cipótésztához: fél kg liszt, 2 dkg élesztő, 1 dl tej, 1 kockacukor és pici só.
A füstölt sertés csülköt alaposan megmossuk, és bő vízben puhára főzzük. Ha kuktában főzzük cirka 1-1 óra 20 perc alatt meg van. Melegen kicsontozzuk, és a csontok helyére helyezzük a megtisztított három, kemény tojást. Míg fő a csülkünk elkészítjük a kelt tésztát (kenyértésztát), az alábbiak szerint. Langyos tejben feloldjuk a kockacukrot, hozzáadjuk az élesztőt és felfuttatjuk. Egy nagyobb tálban kidolgozzuk a lisztet az élesztővel, lehetőség szerint robotgéppel. Végül a tál alját meglisztezzük, cipó alakban beletesszük a tésztát, s a tetejét is meghintjük liszttel, majd letakarjuk egy konyharuhával, és langyos helyen megkelesztjük. Lisztezett deszkán átgyúrjuk, kerekre kinyújtjuk, és a közepére tesszük a kihűlt, levétől alaposan lecsurgatott, tojásokkal megtöltött csülköt, melynek tetejét vékonyan megkenjük a csípős mustárral, majd ráhajtogatjuk a tésztát. További fél órát pihentetjük, azután előmelegített sütőben, közepes lángon, pirosra sütjük (kb. 40 perc). Félidőben megkenjük a tetejét tojássárgájával. Melegen tálaljuk, de hidegen is kitűnő. Ecetes torma, ecetes savanyúság illik hozzá.
Hali! Légyíszives megírni, hogy pulykát hogyan lehet ilymódon megsütni.
Köszi agikas
 

h.melinda

Állandó Tag
Állandó Tag
Meggyes pite:
40 dkg liszt
30 dkg vaj
2 tojás
12 dkg cukor
1 cs sütőpor
mindezt összegyúrni, tepsipe teríteni kb fél cm vastagon, a tetejét megkenni lekvárral, de ez nem szükséges és rátenni a meggyet, megszórni fahéjas cukorral és megsütni. nagyon finom.
 

KóborAngyal

Állandó Tag
Állandó Tag
Sörös pulykasült

Hozzávalók:

4 pulykaszárny
grill fűszerkeverék
fokhagyma
füstölt szalonna
bacon
sör

Elkészítés:

A pulykaszárnyakat befűszerezzük a grillfűszerrel, megspékeljük fokhagyma- és füstöltszalonna szeletekkel. Tepsibe rakjuk, majd az egészet betakarjuk bacon-szeletekkel. Nyakon öntjük 1 üveg sörrel, letakarjuk fóliával, így sütjük 40 percig. Ezután levesszük a fóliát, és további 30 percig sütjük, miközben sörrel locsolgatjuk. Ropogós pirosra sütjük. Krumplipürével és sok-sok salátával tálaljuk

a kép csak illusztráció
img_793-20051201175905.jpg


1172735470sajtosrud.jpg
Sajtos rúd

Hozzávalók:

12 dkg margarin
25 dkg sajt
35 dkg liszt
tejföl
1 cs. sütőpor
só, tojás a kenéshez
a tetejére reszelt sajt

Elkészítés:

A puha margarint a reszelt sajttal a sütőrorral elkevert liszttel a sóval és annyi tejföllel hogy jól nyújtható tésztát kapjunk, összegyúrjuk.
A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, megkenjük tojással és megszorjuk reszelt sajttal. Derelyevágóval ujjnyi széles, 8-10 cm hosszú darabokra vágjuk. Tepsibe rakjuk és forró sütőben szép világosra sütjük.
 

Meszti

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Nekem is van egy virslis receptem:

Virslivel töltött kifli:

30 dkg liszt
20 dkg rétes liszt
1 tojás
5 dkg margalin
2 kávéskanál só
130 ml tej
100 ml víz
2 dkg élesztő

A vírsli nagyságától függően kb. 10-12 darab lesz.
Ha feltekerem én még a tepsiben hagyom kelni kb. fél órát, a tetejét sem árt bevagdosni.
 

Macika

Állandó Tag
Állandó Tag
Egyszerű fehér kenyér <o> </o>
1 csomag száraz élesztő<o> </o>
2 és ¼ csésze langyos (teljes) tej <o></o>
2 evőkanál vaj vagy margarin (lehet olaját is használni)<o> </o>
2 teáskanál só <o></o>
6 – 6 ½ csésze fehér liszt <o></o>
<o></o>
Készül 2 db kenyér <o></o>
Idő 45 perc <o></o>
Sütő 350-375 F/ 190-175C<o> </o>
 
Oldal tetejére