Főzőcske: receptek v. a Nagy szakácskönyv

gurulyka

Állandó Tag
Állandó Tag
Sós aprókák

Hozzávalók: 40 dkg RAMA margarin, 45 dkg liszt, 1 db tojás, fél citom, só.
<O:p</O:p
A margarint és a lisztet sós, enyhén citromos vízzel jól összedolgozzuk, dupla hajtogatással vajas tésztát készítünk. 3-10 mm vastagságúra nyújtjuk attól függően, hogy milyen alakú formát akarunk kiszúrni a tésztából. Ez tetszés szerint félhold, kocka, hasáb is lehet. Tiszta sütőlemezre tesszük, felvert tojással bekenjük, majd forró, kb. 230 fokos, gőzmentes sütőben aranysárgára sütjük.
<O:p</O:p
Elkészítési idő: 50 perc
<O:p</O:p
 

gurulyka

Állandó Tag
Állandó Tag
Gyümölcsös locsolókínáló
Hozzávalók: 25 dkg RAMA margarin, 15 dkg porcukor, 40 dkg liszt, 2 db tojás (egész), 1 csomag vaníliás cukor, fél csomag sütőpor, reszelt citromhéj, 15 dkg cukrozott gyümölcs, 1 db tojás kenéshez.
A lisztben elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a tojást, a sütőport, a vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat, majd gyors mozdulatokkal (nem sok gyúrás) összegyúrjuk. Az így kapott tésztát hűtőszekrényben körülbelül fél óráig pihentetjük.
A hűtőből kivéve a tésztát 4 milliméter vastagságúra nyújtjuk, és tetszés szerinti kiszúró használatával 3-4 centiméter nagyságúra formákat szaggatunk belőle, melyeket sütőlemezre helyezünk. Tetejét tojással megkenjük, darabolt, cukrozott gyümölccsel díszítjük, majd 160-180 fokos sütőben készre sütjük.
 

gurulyka

Állandó Tag
Állandó Tag
Locsolók kedvence
Hozzávalók: 50 dkg RAMA margarin, 70 dkg finom liszt, 40 dkg tehéntúró, 15 dkg gomolyatúró, 5 dkg só, 15 dkg reszelt sajt (trappista), 1 db tojás kenéshez.
A margarint, lisztet, tehéntúrót, gomolyatúrót és a sót összegyúrjuk, majd hűtőszekrényben egy órát pihentetjük. Ezt követően a tésztát 3 milliméter vastagságúra kinyújtjuk, tojással megkenjük, és derelyevágó segítségével 3x3 centiméteres lapocskákra vágjuk. Tetejét reszelt sajttal megszórjuk, és előmelegített sütőben 190-210 fokon megsütjük.

Marcipánborzaska
Hozzávalók: 30 dkg marcipán, 2 teáskanál rum, 20 db rumos meggy, 2 db tojásfehérje, 10 dkg porcukor, 10 dkg hámozott, szeletelt mandula.
A marcipánt összegyúrjuk a rummal, ezáltal puha, formázható masszát kapunk. Ezt 1,5 dkg-os darabokra vágjuk. A darabokat kissé ellapítjuk, közepükbe 1-1 szem rumos meggyet nyomunk, majd golyó alakúra formázzuk. A tojásfehérjét a porcukorral "tejföl sűrűségűre" keverjük. A marcipángolyókat ebbe a kikevert masszába mártjuk, szeletelt mandulában meghempergetjük, majd papírral beborított sütőlemezre tesszük. 160 fokon addig sütjük, amíg a mandula kissé megpirul.
Díszítésként a golyók tetejére meggylekvárból egy-egy kis pöttyöt formázunk.
 

Andrea6

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok.
Habos tölcsérek
Hat tojás súlyának megfelelő cukrot és lisztet összekeverünk hat egész tojással.Jól kidolgozzuk s aztán jól kikent tepsibe,kellő távolságban,kávéskanállal kis halmokat rakunk a tepsibe a tésztából.Mikor megsültek,melegen tölcsér alakúra formázzzuk és szitára rakjuk.Tálalás előt tejszínhabbal megtöltjük.
 

Andrea6

Állandó Tag
Állandó Tag
Marcipánbomba
Harminc deka édes-és 6deka keserűandulát megtisztítunk és megszáritunk sütőben.Megőröljük és 30 dkg porcukorral és 2 kiskanál rózsavízzel tésztává gyúrjuk és egy éjjen át pihentetjük.Ezután golyókat formázunk belöle és ügyesen bevonjuk csokoládé mázzal majd rácson megszáritjuk.
 

lapappilon

Állandó Tag
Állandó Tag
Fűszeres paradicsomkoktél

Hozzávalók 4 személyre:
1 csomó petrezselyemzöld
1 levél zellerzöld
2 ek. aprított friss hagyma
1 l paradicsomlé
A paradicsomlébe keverjük a petrezselymet, a zellerzöldet, a hagymát, turmixgépbe tesszük, elkavarjuk.
Paradicsomital

Natúr paradicsomlé ízesíthető mézzel, citromlével, szegfűborssal, lestyángyökérrel, reszelt szerecsendióval, édesköménnyel, bazsalikommal.
Paradicsomtej

Hozzávalók 1 személyre:
1 db nagy paradicsom
1-2 ek. tejszín
2 ek. tej
Turmixoljuk. Paradicsompüréből vagy paradicsomléből is készíthetjük.
 

lapappilon

Állandó Tag
Állandó Tag
Márványsüti

Hozzávalók:
3 csésze liszt
2 teáskanál sütőpor
1 csésze cukor
1/3 csésze olívaolaj
1 teáskanál őrölt fahéj
1/4 teáskanál őrölt szegfűszeg
41 dkg kondenzált (sűrített) tej
3-4 teáskanál karobpor
3-4 teáskanál cukor
1/3 csésze mazsola
1/3 csésze kókuszreszelék
Az utolsó 4 hozzávalót külön keverjük össze. Alaposan keverjük össze a lisztet, cukrot, olajat, sütőport, fahéjat, szegfűszeget. Öntsünk annyi sűrített tejet bele, hogy krémszínű masszát kapjunk. Olajozzunk és lisztezzünk ki egy kuglófformát. Öntsük bele a tészta felét. Keverjük bele a maradék tésztába a karobot, cukrot, mazsolát, kókuszt és annyi tejet, hogy jó állagú maradjon. Öntsük rá az első masszára. 180 C-on 45-60 percig süssük.
 

lapappilon

Állandó Tag
Állandó Tag
Dara leves

6 személy részére 1 csésze darát veszünk. Vajon megbarnítjuk, aztán 1 evőkanál lisztet adunk hozzá azt is megpirítjuk felöntjük zöldséglével, de csak annyira, hogy egy 1/2 l. tejet is adhatunk hozzá,- zöldpetrezselyemmel ízesítjük, ha felfőtt kész.
 

Drinkmann

Állandó Tag
Állandó Tag
Egyszerű recept férfiaknak:

Két szendvicskenyér közé egy szelet sajt, aztán be a melegszendvicssütőbe és kész. Sima elektromos sütő esetén pitával jó, pár perc az egész és kész. :)

Tilos a vaj!

Megolvadt, kifolyt és a sütő teflonbevonatára ragadt sajtot óvatosan le kell enni, mert az is finom. :)
 

lapappilon

Állandó Tag
Állandó Tag
Kukoricagölödin-leves

Hozzávalók:
2 ek kukoricaliszt
2 ek hidegensajtolt olaj
2 fej vöröshagyma apróra vágva
1 csomó petrezselyemzöldje apróra vágva
2 csipet tengeri só
gölödinhez:
2-3 szem burgonya főzve, áttörve
1 csésze kukoricaliszt
1 csipet tengeri só
A hagymát az olajon megpároljuk, rászórjuk a kukoricalisztet, vízzel felengedjük, sózzuk. A burgonyát megfőzzük, levével a kukoricalisztet leforrázzuk, hozzákeverjük a tört burgonyát. A masszából kis nudliformákat sodrunk, és a forrásban lévő levesbe főzzük.
Tálaláskor petrezselyemzöldjével szórjuk meg.
 

Antikbakfis

Állandó Tag
Állandó Tag
Kapros tekercs:

1 kis szál sárgarépa, 5 dkg zeller, kb. 7 cm hosszú póréhagyma, 60 dkg tengeri halfilé, halak fűszerkeverék, 2 babérlevél, 10 szem bors, 1 citrom leve, 1 kis fej hagyma
Mártás:
3 dkg vaj, 1 csapott ek. liszt, 1 ek. vágott kapor, 1 dl tejszín
Köret:<O:p</O:p
50 dkg burgonya, 3 dkg vaj, 2 dl tej, 1 csipet reszelt szerecsendió, 30 dkg brokkoli, 2 tojássárgája
Díszítéshez:<O:p</O:p
citrom, babérlevél

<O:p</O:p
A répát, zellert, póréhagymát megtisztítjuk, vékony csíkokra vágjuk és a halszeletekre tesszük. Halfűszerrel ízesítjük, majd feltekerjük és szorosan alufóliába csavarjuk, a fólia végét eltekerjük. Pár helyen villával megszúrkáljuk a fóliát.
6-8 dl vizet öntünk egy lábosba, a babérlevelet, a sót, a borsot, a citromlét, és a tisztított, negyedelt hagymát beletesszük. Forrás után az alufóliás halcsomagokat a vízbe engedve, 10-15 percig lassan fűzzük. Ha kész, kiszedjük a vízből.
<O:p</O:p

Mártás:
A vajat felolvasztjuk, a liszttel meghintjük, habzásig hevítjük, majd a hal főzővizéből 1,5-2 dl-lel felöntjük és felforraljuk. A sóval, a vágott kaporral és a tejszínnel bekeverve 1-2 percig lassan forraljuk. (Aki savanykásan szereti, citromlét is tehet bele.) Ha kiforrt, az alufóliából kibontott halakat beletesszük a mártásba.
<O:p</O:p

Köret:<O:p</O:p
A burgonyát sós vízben héjastól megfőzzük. Megtisztítjuk, majd áttörjük. Összekeverjük az olvasztott vajjal, a forró tejjel, sóval, szerecsendióval ízesítjük.
A brokkolit rózsáira szedve forró, sós vízben megfőzzük.
A krumplit felmelegítjük, a két tojássárgáját belekeverjük. Nyomózsákba téve szép rózsákat nyomunk belőle a tányérra. A mártásos halat mellétálaljuk, a brokkolit szépen elrendezzük rajta, majd az egészet citromkarikákkal és kaporlevéllel díszítjük.
 

lapappilon

Állandó Tag
Állandó Tag
Fasírtok

Gombás: egy-két zsemlét vagy kenyeret megáztatunk, közben a gombát apróra vágva hagymán, olajon puhára pároljuk, amíg a levét elfővi. Összekeverjük a kicsavart zsemlével, egy kevés snidlinggel és tetszés szerint, de mértékkel fűszerezzük, hogy a gomba maradjon a domináns íz. Paprikát ne tegyünk bele. Ha a masszánk hígabb a kelleténél, reszelt sajttal és a pehelylisztek valamelyikével meghintjük, végső soron megteszi a morzsa is. A gombócokat morzsába forgatva kisütjük. A fasírtok készítése fantáziánkra van bízva. A szójafasírt széles körben ismert, viszont a szóját lehet helyettesíteni:
- kölessel, ami reszelt sajttal jól összeáll;
- búzával, hántolt durumbúzát megpárolunk, finom semleges ízű;
- zöldséggel, az előbb leírt erőlevesben főtt zöldségeket ledaráljuk, nyers burgonyával vagy reszelt sajttal jól összeáll;
- káposztával, párolva, lé nélkül;
- burgonyával, nyersen reszelve vagy hajában megfőzve és törve.
 

2003mte

Állandó Tag
Állandó Tag
Krumplisfánk

<table cellpadding="0" cellspacing="3" width="100%"><tbody><tr><td>
</td> </tr> <tr> <td>
krumlisfank.jpg
<recept></recept>​
</td> </tr> <tr> <td> [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]

A burgonya sokrétű felhasználhatóságával és értékes tápanyagtartalmával tűnik ki. Legfontosabb tápanyaga a keményítő, amely a fajtától és egyéb tényezőktől függően változó mennyiségű. Az étkezési burgonyák keményítőtartalma 14-18 % között váltakozik. Fehérjetartalma alacsony - átlagosan 2% körül van -, de nagyon jó a biológiai értéke. A tápanyagokon kívül említést érdemel a burgonya vitamintartalma is; főleg C, B1 és B2 vitaminokat tartalmaz. Összefoglalva megállapítható, hogy a burgonya - tápértéke és táplálkozás-élettani jelentősége mellett - változatosan és könnyen elkészíthető élelmiszer, amely eltarthatósága révén az év minden szakában fogyasztható.

Íme a legegyszerűbb burgonyafánk recept. Alapja a héjában főtt lisztes burgonya. Se liszt, se tojás nem szükséges hozzá. Ízletes körete minden húsos ragunak, szaftos húsételnek.

Hozzávalók:
egy-másfél kiló burgonya; snidling; só; olaj a sütéshez.

A megmosott burgonyát héjában megfőzzük. Majd a vízből kivéve, villára tűzve lehúzzuk a héját. Egy erre alkalmas edényben összetörjük. Meghintjük bőven snidlinggel, sózzuk, esetleg borsozzuk, kézzel lapos korongokat formázunk belőle, és bő, forró olajban kisütjük.

tipp:

A burgonya masszához apró, szálasra vágott káposztát is keverhetünk. Ha sajttal gazdagítjuk, akkor a fánk pufi lesz.

A pogácsákat sütés előtt fűszerezett lisztben is megforgathatjuk.

Óvatosan forgassuk, előbb várjuk meg a külső része világos barnára kérgesedik.

A felesleges zsiradékot itassuk le.
[/FONT]


[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Forrás: www.kertpont.hu
[/FONT]​
</td></tr></tbody></table>
 

MonicaBelucci

Állandó Tag
Állandó Tag
Ma sütöttem meg, és pillanatok alatt elfogyott mert nagyon finom! :)

MEGGYES SÜTI<O:p</O:p

<O:p</O:p
15 dkg porcukor, 1 dl tej, 1 cs vaníliacukor, 3 tojás sárgája, 1 üveg vanília aroma, 20 dkg liszt, 1 cs sütőpor, A vajat simára keverjük és óvatosan hozzáadjuk a porcukrot, vaníliacukrot, tojássárgáját, vaníliaaromát és a sütőporral elkevert lisztet. Belekeverjük a tejet és robotgéppel kb 3 percig keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, óvatosan a tésztához adjuk. Tortaformába öntjük, meggyel kirakjuk, megsütjük, ha megsült, porcukorral (fahéjassal szoktam) megszórjuk. :)<O:p</O:p


TÖLTÖTT KENYÉR

Hozzávalók: 2 baguette, 10 dkg. vaj, 15 dkg füstölt sonka (vagy füstölthús), 15 dkg füstölt sajt, 15 dkg párizsi, 3-4 nagyobb ecetes uborka, 1 db zöldpaprika, 3 egész tojás, A baguetteket kifúrjuk, a belét tálba tesszük, meglocsoljuk a tejjel, a vajjal, és a mustárral simára keverjük. Apró kockára vágjuk a a füstölt sonkát, párizsit, uborkát, zöldpaprikát a 3 kemény tojást és belekeverjük a tejes-vajas kenyérbélhez, hozzáreszeljük a sajtot, sózzuk, elkeverjük és a kifúrt kenyereket megtöltjük a masszával.

Fóliába csomagoljuk, hűtőszekrénybe tesszük legalább egy éjszakára. Vékony szeletekre vágva tálaljuk.
 

bogaras

Állandó Tag
Állandó Tag
Saját bográcsgulyás :
A kockára vágott húst átfőzőm a bográcsban sós vízben. Kétszer leöntöm a lét, majd félreteszem a főtt húst tálban. A feldarabolt hagymát zsírral elkezdem üvegesíteni. Beledobok hüvelykujjnyira darabolt (lehetőleg lángolt és csípős ) házikolbászt. Amikor a kolbász félig átsült ráőntöm a húst, egy kicsit együtt sülnek. Só, paprika, bors majd felöntés vízzel. Amikor a hús végleg megpuhult mehet bele a krumpli, rengeteg csipetke, ha van akkor előre párolt borsó vagy kukorica. Vége fele még egy kis fűszerezés kiigazítás ( főleg majoranna ). Zöldséget nem használok de, ha kész akkor paprikát szoktam apróra beledarabolni. A levet a végén úgy párologtatom le, hogy a klasszikusnak számító levesnél egy kicsit kevesebb legyen .
Az alapízét az egésznek a hagymán együtt sült kolbász és hús adja meg, a kellemes tömörséget meg a sok csipetke.
Jó étvágyat annak aki esetleg kipróbálja !
 

Antikbakfis

Állandó Tag
Állandó Tag
Kakaós-mandulás fonottkalács:

1 cs porélesztőt (vagy ennek megfelelő friss élesztőt) megfuttatunk 3 dl langyos cukros tejben. Előtte pici liszttel elmorzsoljuk a friss élesztőt.
Tészta: 4 evőkanál cukor, fél teáskanál só, 3 tojás sárgája, 4 kanál olaj,
kb 50 dkg liszt (ha nem eléggé nyújtható, akkor még kell beletenni lisztet, hogy ne tapadjon). Ezt jól kidolgozzuk.
Krém: 20 dkg margarin, 20 dkg porcukor, 2 cs vaníliás cukor, 3 kanál kakaó, pici fahéj. Ezt jó krémesre kikeverni.

A tésztát 3 felé osztjuk, kinyújtjuk, megkenjük a krémmel. Egyenként feltekerjük és a 3 kígyót összefonjuk.Tojással megkenjük és vágott mandulával vagy dióval megszórjuk. Tepsiben fél órat pihentetjük. Közepes lángon sütjük amíg megbarnul /majdnem 200 fokon/. 20 perc után ellenőrízni kell a sütőben. Ha gyorsan pirulna a teteje, akkor lejjebb lehet venni a hőt, nehogy kívül megégjen, belül pedig nyers maradjon.
 

Vilus

Állandó Tag
Állandó Tag
Almás sertésborda

Hozzávalók: 120/50 g csont nélküli sertéskaraj, 200/150 g alma, 6/5 g olaj 5/10 g Ráma margarin, 5/- g liszt, -/10 g étkezési keményítő, 0,3/0,3 dl tej, 20/- g kefír, -/30 g tejföl, 0,2/- db tojás, -/0,5 tojásfehérje, 10/- g Óvári sajt vagy trappista, szerecsendió, só

A hússzeleteket kiverjük, széleit bevagdossuk, sózzuk, és egy teflonserpenyőben felmelegített olajon mindkét oldalát hirtelen átsütve, egy edényben félrerakjuk. Az almát meghámozzuk, magházat kiszúrva karikára vágjuk. Lapos hőálló edényt vagy teflontepsit vékonyan kiolajozunk, és a karikára vágott alma felét az edény aljára terítjük. Erre fektetjük a hússzeleteket, majd a tetejére ismét almát teszünk. A margarinból, lisztből, tejből besamelt készítünk. Amikor kicsit hűlt belekeverjük a tojássárgáját, kefirt, a reszelt sajt felet, sózzuk, szerecsendióval ízesítjük, és végül a tojás fehérjéből vert habbal lazán összekeverjük. Ráöntjük a húsra, tetejét megszórjuk reszelt sajttal és forró sütőben szép pirosra, sütjük.
 

kovi_boka

Állandó Tag
Állandó Tag
Az eredeti somlói galuska<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p>
Hozzávalók: a sárga piskótához: 2 egész tojás, 2 evőkanál liszt, 2 evőkanál cukor, a diós piskótához: 2 egész tojás, 2 evőkanál cukor, 2 evőkanál liszt, 1 evőkanál darált dió, a csokoládés piskótához:2 egész tojás, 2 evőkanál cukor, 2 evőkanál liszt, 1 evőkanál kakaópor, a vanília krémhez: 5 dl tej, fél rúd vanília, 20 dkg cukor, 10 dkg liszt, 3 egész tojás, a rumos cukorszörphöz: 2 dl víz, 20 dkg cukor, 1 dl rum, a csokoládéöntethez: 3 dl tej, 3 evőkanál kakaópor, 1 tojás sárgája, 4 evőkanál cukor, 1 púpozott teáskanál liszt, valamint 2 dl rum, 8 dkg darált dió, 8 dkg mazsola, 1 evőkanál kakaópor, 6 dl tejszín. Előkészítése: a háromféle piskóta lapot egyenként- azonos nagyságú tepsiben- megsütöm: a sárga piskótához a tojásokat habosra keverem a cukor felével, a tojásfehérjéket kemény habbá verem, majd a cukros tojássárgáját is belekeverve, óvatosan beleforgatom a lisztet. A diós piskótához a lisztel kevert diót keverem a cukros tojáshoz, a kakaóshoz pedig a lisztel kevert kakaóport adom. A megsült tésztalapokat hagyom kihűlni.<o:p></o:p>
Elkészítése: a krémhez 4 dl tejet a vaníliával és a cukor kétharmad részével felforralok. A maradék tejet külön edényben simára keverem a liszttel és a tojás sárgákkal, a tojásfehérjékből pedig az egyharmad cukorból kemény habot verek. A forrásban lévő vaníliás tejbe állandó keverés közben beleöntöm a tojásos tejet, felforralom, majd a tűzről levéve azonnal belekeverem a cukros tojáshabot. Hagyom kihűlni. A rumos szörphöz a cukrot a vízzel felforralom, majd ha langyosra hűlt, belekeverem a rumot. A csokoládéöntethez a kakaót a tejjel simára keverem, utána a cukrot és a tojássárgáját is hozzáadom, majd állandóan kevergetve felforralom. A tűzről levéve rummal ízesítem. A tejszínből kemény habot verek. Ezután az összes hozzávalót az asztalra teszem, és a következő módon rakom össze: olyan mély tepsit (vagy tálat) készítek elő, amelybe a piskótalap egészben belefér (de legalább négyszer magasabb legyen, mint a piskóta!) A tepsi aljára teszem a sárga piskótát. Meglocsolom a rumos cukros szörp egy részével, és rákenem a sárga krém egyharmadát. Meghintem a dió és a mazsola felével, majd rá fektetem a csokoládés piskótalapot. Ezt meglocsolom a szörppel, majd megkenem a sárga krém második harmadával. Ismét meghintem dióval és mazsolával, ezután ráborítom a diós piskótát. Rásimítom a maradék krémet és a kakaóporral megszórom. Alufóliával letakarom, a hűtőszekrényben jól lehűtöm. (Három napig áll.) Tálalás előtt evőkanállal desszertes tányérokra adagolom. Mindegyik adagra nagy kupac tejszínhabot nyomok, amit leöntök csokoládé öntettel.<o:p></o:p>
 

kovi_boka

Állandó Tag
Állandó Tag
Kakaós pókhálómuffin<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p>

Hozzávalók:
2 csésze finomliszt
3 evőkanál kakaó (nem instant!)
1 teáskanál sütőpor
&frac12; teáskanál szódabikarbóna
&frac14; teáskanál só
4 evőkanál lágy vaj
1 &frac12; csésze cukor
1 tojás
2 teáskanál vanília kivonat vagy aroma
1 csésze kefír vagy joghurt (író)
Díszítéshez:
2 tojásfehérje
2 &frac12; - 3 porcukor
1 teáskanál vanília aroma
2 evőkanál friss narancslé
fekete vagy barna ételfesték

Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 175 °C-ra. A muffinformákat kivajazzuk, vagy papírral kibéleljük.
Egy közepes méretű tálban összekeverjük a lisztet, a kakaót, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót.
Egy nagy tálban elektromos habverővel közepes fokozaton habosra keverjük a vajat a cukorral, majd hozzáadjuk a tojást és a vaníliaaromát, és ezt is jól elkeverjük. A lisztes keveréket három részletben adjuk hozzá a kefírrel felváltva.
A masszát az előkészített muffinformákba kanalazzuk, 2/3-ig töltjük meg őket. 16-20 percig sütjük.(tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e)
Kivesszük a sütőből, a formában hagyjuk hűlni 5 percig, majd rácsra kiszedjük őket, és így hűtjük szobahőmérsékletűre.
A díszítéshez a tojásfehérjéket egy tálba tesszük, elekrtomos habverővel magas fokozaton lágy habot verünk belőle. Hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliát és a narancslevet, és tovább keverjük, amíg sűrű és fényes masszát nem kapunk. (könnyen kenhetőnek kell lennie! ha túl folyós, keverjünk még hozzá cukrot, ha túl sűrű, akkor narancslevet!)
A kapott massza kb. egyharmadát áttesszük egy kis tálkába, hozzákeverjük az ételfestéket. Nyomózsákba tesszük (kis lukúba!), vagy egy nejlonzacskóba, és kiszúrjuk tűvel a sarkát.
A fehér mázat a muffinokra kanalazzuk, és eloszlatjuk a tetejükön egy késsel. A sötét mázzal a muffinok közepéből kiindulva spirális vonalat húzunk egészen a széléig. Egy késsel a spirál közepéből indulva a muffin széle felé vonalat húzunk, majd a kést letöröljük, és most 1-2 centivel odébb kívülről befelé haladva húzunk vonalat a késsel. Ezt addig folytatjuk, míg körbe nem érünk, és az ábra nem formáz pókhálót.
12 muffin lesz egy adagból.<o:p></o:p>
 

kriszti6904

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Hoztam egy sütireceptet:
Tészta:
8 tojás
8 evőkanál porcukor
2 evőkanál kakaó
6 evőkanál liszt
A tojások sárgáit a cukorral jól kikeverjük, hozzáadjuk a kakaót és a lisztet.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük,és óvatosan belekeverjük a lisztes keverékbe.
Zsírozott lisztezett tepsibe sütjük.

Krém:6 dl tejszín
10dkg porcukor
2 vaniliáscukor
3 evőkanál kakaó
1 evőkanál zselatin
0.5 dl tej
csipet só
A tejszínt kemény habbá verjük, a porcukorral,a sóval és a vaniliáscukorral.
Végül a kakaóport is belekeverjük.
Zselatint a tejbe szórjuk,és kis lángon addig melegítjük míg folyósra nem oldódik.Ha kihült beleforgatjuk a krémbe.
A tésztát kettévágjuk, egyikre rákenjük a krémet a másikat csokival vonjuk be. Mielött a csokimáz megdermedne teljesen, kockára vágjuk és a hab tetejére rakjuk. így a kockák szépen szeletelhetőek lesznek.
Jó étvágyat!!!!!!!

3 krinolin, (virslivel is lehet)6 kemény tojás, 3 szál újhagyma zöldjével
együtt, 6-7 db kicsi savanyú uborka.
Mártás: 2 kávéskanál porcukor, 1 csapott mokkáskanál őröltbors, 1 kávéskanál
citromlé,
2 púpozott kávéskanál mustár, 1 nagy tubus majonéz és még kb. 3-4
evőkanálnyi, 3dl tejföl.

Hozzávalók: Spagetti, fokhagyma, 1/2 l főzőtejszín, pici liszt, kevés tej,
25dkg húsos császárszalonna, 25-30dkg füstölt sajt, oregáno, tárkony,
bazsalikom, ételízesítő, olivaolaj. Variálható hozzávaló még: gomba, v.
póréhagyma, v. olivabogyó.

A szalonnát felkockázzuk, a variálható hozzávalót is és lábasban olivaolajon
átpároljuk, átsütjük. Hozzáadjuk a szétnyomott fokhagymát, fűszereket és
kevés liszttel megszórjuk. Elkeverjük, majd beleöntjük a tejszínt. Gyakori
kevergetés mellett felforraljuk, kevés tejjel még higíthatjuk.

Spagettivel kínáljuk, tetejére füstölt sajtot szórunk.

Eredeti recept szerint össze van keverve az egész a tésztával, próbáld ki,
nektek hogyan jobb.

Lehet vöröshagymára feltenni az egészet, úgy is nagyon finom!

Jó étvágyat!
 
Oldal tetejére