Fűben fában orvosság

serferi

Állandó Tag
Állandó Tag
Termeszetes emesztesserkentot keresek. Tudna valaki valamit ajanlani?


Jótékonyan befolyásolja az emésztést élő flórás kefír (cukor egyéb adalékoktól mentes).
Rendszeres fogyasztása javasolt.

Emésztést segítő gyógynövények: kakukkfű, édeskömény, ánizsmag, borsmenta, fodormenta.

(Hátrányosan befolyásolja az emésztést a (rendszeres) húsfogyasztás, túlzott fehérjebevitel.)
 

Mary70

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok ha esetleg rosszat kérdezek bocsássatok meg de meg kel kérdezzem mivel magam se hiszem mert sok gyógynövényes könyvet olvastam s nekem is van egy pár de sehol nem olvastam hogy a gyógynövény teák kihajtsák a szerves sókot a szervezetből,mert valakivel beszéltünk róla és ő azt állítsa hogy neki kihajtotta a szervezetéből a szerves sókat.Bocsássatok meg ha netán nem jó a kérdésem ,de én a természet gyógyászatott is elvégezném ha lenne a városunkba,de sajnos nincs ilyesmi.Hálás köszönet érte ,üdvözlettel Maresz
 

Kalin

Állandó Tag
Állandó Tag
....
De először azt kell figyelni, hogy mi és hogyan, mikor megy be,
vagyis mi az, aminek meg kell emésztődni.
Én "a táplálkozás 12 szabályának" betartását már egy
emésztésserkentőnek tartom.
....
.

A természetes életmódnak megfelelő táplálkozás 12 aranyszabálya

1./Támogassuk a szervezet hajnaltól délig tartó tisztulási periódusát bőséges folyadékbevitellel, illetve gyümölcsök fogyasztásával! Ebben az időszakban lehetőleg gyümölcsön kívül más ételféleséget ne fogyasszunk!


2./Egyszerre egyféle gyümölcsöt fogyasszunk, két gyümölcsétkezés között tartsunk legalább fél, de inkább egy óra szünetet!


3./Napi kb. 2 liter folyadék fogyasztása javasolt, kb. 2 óránkénti 2 dl-es elosztásban. Sómentes étrend mellett napi 1-1,5 literes mennyiség is elegendő, illetve a nyers gyümölcsök, zöldségek – magas víztartalmuk-nál fogva – beszámíthatók az elfogyasztott folyadékmennyiségbe. Étkezés előtt fél órával fogyasztott folyadék megalapozza a jó emésztést; az étkezés közben, illetve közvetlenül utána fogyasztott folyadék viszont megzavarja az emésztési folyamatot!


4./Lehetőleg frissen facsart gyümölcs-, illetve zöldségleveket fogyasszunk! Közvetlen fogyasztásra és sütés-főzés céljára is használjunk tiszta vizet: forrásvíz, alacsony ásványi anyag tartalmú ásványvíz, PI-víz, tisztított víz. Gyógynövényekből készített teákat igyunk! (Lehetőleg egyféle gyógynövényből készítve; méz, citromlé stb. hozzáadása nélkül; testmeleg hőmérsékletűen; lassan elkortyolgatva.)


5./Használjunk erjedésgátló fűszereket, melyek segítségével csökkenthető a tökéletlen emésztés során a belekben keletkező mérgező anyagok mennyisége! (A legtöbb embernek mára sajnos nem tökéletes az emésztése.) Ilyen fűszerek pl.: fahéj és szegfűszeg (gyümölcsökhöz), kömény (burgonyához), édeskömény, ánizs és piros paprika (gabonafélékhez).


6./Nagyon fontos az alapos rágás. Rágjuk pépessé, szinte folyékonnyá az ételt! („Lassan rágsz, tovább élsz.")


7./Ügyeljünk a rendszeres széklet meglétére! Ahány főétkezés, legalább annyi alkalommal kell székletnek is a nap folyamán megjelennie.


8./„Nem jóllakni kell, hanem megelégedni!” Jóllakás: tele gyomor. A tökéletes emésztéshez a félig telt gyomor az ideális.

9./Délben a gabona, este a zöldség domináljon étkezésünkben! A gabona táplál, a zöldség tisztít. (A gyümölcs frissít.)

10./Minden étkezésnél fogyasszunk nyers táplálékot is! Teljes táplálékbevitelünk legalább fele friss-élő étel legyen!


11./Étkezések között (kivéve a gyümölcsétkezést) várjunk legalább 4-5 órát!


12./Nyugodt lelkiállapotban együnk, és evés közben az evésre figyeljünk! Kerüljük a sietve, illetve a stressz-állapotban történő étkezést! (Kellemes zene és gyertyafény segítheti a harmonikus étkezést.)

/ Váradi Tibor /
 

angelvictory

Állandó Tag
Állandó Tag
Fokhagymacsepp recept

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni. Láttam már, hogy írtátok, hogy mi is a fokhagymacsepp recept leírása, azonban én nem az alkoholos verziót keresném, hanem amiben van citrom és nincs élesztő.

Előre is köszönöm a segítséget!!!

Üdv: Angel
 

Mary70

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia

Hozzávalók ,30gerezd foghagyma,5 citrom.Elkészítése,a foghagymát lehéjazzuk,aprítjuk.A citromot,héjával együtt apróra vágjuk.Mixerbe összeelegyítjük és 1 liter vízzel a főzőlapra helyezzük,de csak az első buggyanásig hagyjuk a tűzhelyen.Ezután leszűrjük és üvegbe öntjük,hűtőszekrényben tároljuk.Napi kupiac likőrt akár főétkezés előtt vagy vagy után fogyasztható.Ez lenne e amit keresel.
Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni. Láttam már, hogy írtátok, hogy mi is a fokhagymacsepp recept leírása, azonban én nem az alkoholos verziót keresném, hanem amiben van citrom és nincs élesztő.

Előre is köszönöm a segítséget!!!

Üdv: Angel
 

Algieba

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Fórumozók!
Bizonyára mindenki tart otthon ginsenget. :)) Na jó, nem. :) De ha véletlenül kedvetek lenne venni, javaslom azoknak, akik fáradtak, élet untak. a ginseng vitalitást ad, teába és húslevesbe főzve is jó. :)

(Ha valaki nézte a Palota ékköve című sorozatot, akkor tudhatja, hogy a ginseng és a szerencsendió együtt bénulást okozhat. :O Azt sajna nem tudom, hogy ez igaz-e... de mindenki döntsön:
GINSENG
vagy
SZERECSENDIÓ?!
Válasszon! )
 

angelvictory

Állandó Tag
Állandó Tag
Hozzávalók ,30gerezd foghagyma,5 citrom.Elkészítése,a foghagymát lehéjazzuk,aprítjuk.A citromot,héjával együtt apróra vágjuk.Mixerbe összeelegyítjük és 1 liter vízzel a főzőlapra helyezzük,de csak az első buggyanásig hagyjuk a tűzhelyen.Ezután leszűrjük és üvegbe öntjük,hűtőszekrényben tároljuk.Napi kupiac likőrt akár főétkezés előtt vagy vagy után fogyasztható.Ez lenne e amit keresel.

Igen!!! Ez az! Nagyon szépen köszönöm! kiss:D

Üdv: Angel
 

Flora2

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok. Nagyon ritkán nézek kell, ne IDOM Igen van sajnos rá.

Meg szeretném osztani veletek AZ egyik általam nagyra becsült fűszernövény leírását.


Kurkuma
(Kurkuma longa)
A fűszerliliomfélék családjába tartozik. A Gyömbér, a kardamom, ES a vöröshagyma rokona. A Növény megvastagodott gyökerét (rizómáját használjuk fűszerként.) Ize némileg a gyömbérre emlékeztet.Az ételeket Pedig Gyönyörû aranysárgára Festi menta AZ Elég Drága Sáfrány. Ezért gyakran helyettesítik vele. Őshazája Délkelet-Ázsia. Marco Polo Kínában Järva jegyezte Fel ezt a sáfrányt helyettesíthető növényt. Indiai sáfránynak is nevezik.
Egészben, de nálunk gyakoribb, Hogy őrölve kerül forgalomba.
A népi gyógyászat Bél ÉS máj, valamint EPE problémák esetére használja.
AZ Indiai orvoslásban tartózkodás mellett Csák menta emésztést serkentőt ismerik, hanem egyes Belső paraziták Elleni is alkalmazzák. Talan ezek utan tartózkodás mellett csoda Miert van egy curry egyik Fő alkotóeleme. Kellemeset a hasznossal?
Alapja a mustárkeverékeknek, valamint a worchester-nek is.
AZ előkelő helyet ayurvedikus orvoslásban foglal el.Lázak vérhas fertőzések, ízületi panaszok sárgaság ÉS mas májbetegségekre használják.
A kínai orvosok máj, es hólyag megbetegedéseire, vérzések csillapítására, menstruációs panaszok enyhítésére használják.
AZ 1870 es években a vegyészek észrevették, Hogy az AZ őrölt kurkumagyökér színe Lugos vegyületek hatására vörösre változik. Lett ez a kurkumapapír Amit a Lugos kémhatás vizsgálatára fejlesztettek ki. Ennek szerepét Vette a késõbb a lakmusz papír.
Mi is készíthetünk könnyen, kurkuma főzetbe áztassuk a kiszemelt papírcsíkokat, majd szárítsuk MEG. Elvileg működik :D
AZ Amerikai eklektikusok csupán Csák Orvosi kenőcsök segédanyagaként használták. Csák a színező hatását aknázták ki.
hatása: antibakteriális hatású valóban. Akadályozza AZ Ételek megromlását. A bakteriális sebfertőzések elkerülésére a sebet a mosás Bő tisztítás utan, kurkumával hinthetjük kell.
Stimulálja AZ EPE működését, a Nemzetközi Geofizikai Év segítve Zsíros Ételek lebontását.
A protozoonok kórokozók Elleni hatásossága megkérdőjelezhetetlen. Hagyományos kezeléssel gyógyítható kurkumás.
Szamos VIZSGÁLAT kimutatta, Hogy a kurkuma gyulladásgátló hatású. Hagyományos módon alkalmazva is elérhető a kellő hatás.
Csökkenti a koleszterin szintet. Akadályozza a vérrög képződését Belső.
Gátolja a limfómás tumorsejtek képződését.
A menstruációval kapcsolatos orvoslás eredményességét a kísérletek ez idáig tartózkodás mellett támasztották ala.
A textil Ipar kihasználja a szép erőteljes színét.

[Quote = Algieba; 1942969] Kedves Fórumozók!
Bizonyára mindenki savanykás Otthon ginsenget. :)) Na Jo, nem. :) De ha véletlenül lenne kedvetek venni, javaslom azoknak, akik fáradtak, élet untak. A ginseng vitalitást ad, teába ÉS húslevesbe főzve is Jó. :)

(Ha valaki nézte a Palota ékköve című sorozatot, akkor tudhatja, Hogy a ginzeng ÉS a szerencsendió Együtt bénulást okozhat.: O Azt sajna Nem tudom, Hogy ez Igaz-e ... de mindenki döntsön:
Ginszeng
vagy
SZERECSENDIÓ?
Válasszon! ) [/ Quote]

Á de Jó! Te is nézed?
Én a szerecsendiót használom :D
A ginzenget Nem tudom milyen ételben lehetne használni. Hogy tudom Nez ki, de Hát mifelénk lehet kapni tartózkodás mellett.

Vajon mennyi IGAZSÁG van abban filmben?

[Quote = Mary70; 1938043] Sziasztok ha esetleg rosszat kérdezek de bocsássatok MEG MEG Kel kérdezzem mivel magam MERT se hiszem Sok gyógynövényes könyvet olvastam s nekem is van EGY Pár de sehol tartózkodás mellett olvastam Hogy a gyógynövény teak kihajtsák a szerves sókot a szervezetből, MERT valakivel beszéltünk ÉS ROLA o azt állítsa Hogy Neki kihajtotta a szervezetéből a szerves sókat.Bocsássatok MEG ha netán tartózkodás mellett Jó a kérdésem, de en a természet gyógyászatott is elvégezném ha lenne egy városunkba, de sajnos nincs ilyesmi.Hálás köszönet érte, Üdvözlettel Maresz [/ quote ]
Azok a Növények melyek vizelet hajtóak pl Pitypang talan MEG van annak veszélye Hogy a káliumot kihajtják. De tényleg tartózkodás mellett vagyok benne Biztos. Megint mas EGY természetes vizelet Hajtó ÉS EGY Megint mas szintetikus vizelethajtó. Gondolom nektek aztán végképp tartózkodás mellett Kell ecsetelnem Hogy miert. :D

[Quote = phedike; 1876713] NEM Leszek olyan szabatos, menta AZ előttem szőlők, de Régi Családi receptet teszek közzé. (Ha mas Még tartózkodás mellett Írta Volna)
Köhögésre:
Vöröshagyma leszedett Vörös héjából, ES tetszés szerinti (kb. 1 ek) majorannából cumi főzünk. Az egészet összeforraljuk, majd leszűrjük.
Nem tudom hogyan működik, de hatásos. [/ Quote]
Érdekes. Én egész hagymát AZ MEG szoktam főzni. Tartózkodás mellett majorannát, hanem kakukkfüvet szoktam hozzá rakni. Vagy nem. Szigorúan langymelegen mézzel iható.
 

erikaeri

Új tag
egy tipp

Sziasztok! Sajnos én nem vagyok ennyire jártas a gyógynövényekben, de jobban hiszek bennük, mint a gyógyszerekben. A vöröshagyma jótékony hatásával már én is találkoztam. Egyszer külföldön tartózkodtam pár hónapig és megfáztam. Fájt a torkom, alig tudtam nyelni, náthás voltam, de szerencsére nem szoktam lázas lenni. A kinti gyógyszereket nem ismertem, ezért nem is vettem. A nővérem tanácsolta, hogy főzzek hagymateát. Egész egyszerűen csak pár fej vöröshagymát pár percig forralni kell, leszűrni és kész is!:) Amilyen egyszerű volt, olyan hatásos. Remélem másnak is segíteni fog! Hosszú egészséget kívánok mindenkinek!
 

husky79

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Fekete áfonyá-s vitamint keresnék gyerekek részére, nem találok ilyesmit a neten.
Ismer valaki ilyesmit?
 

Flora2

Állandó Tag
Állandó Tag
[Quote = szamoca63; 1976880] Sziasztok!

Valami csodaszert tudtok-e ekcémára?
Nagyon fontos lenne!
Üdv: Erika [/ quote]
ennyit találtam ROLA:
Javasolt élelmiszerek listája

Articsóka
Citrom
Élesztő
Korpa
Narancs
Nyír
Sáfrányos szeklice
Sárgarépa
Tejsavó
Uborka
virágpor

[Quote = husky79; 1978035] Sziasztok!
Fekete Áfonya-s vitamint keresnék gyerekek részére, tartózkodás mellett találok ilyesmit a neten.
Ismer valaki ilyesmit? [/ Quote]
Forever Vision
 

Vera58

Állandó Tag
Állandó Tag
migrén

Sziasztok!
Rég jártam itt, most szükségem van egy kis segítségre.
Évek óta szenvedek a migrénes fejfájástól. orvostól orvosig jártam, de sajnos nem tudnak segíteni.
A napokban szintén előjött, 6 napig tartott 1 napra elmúlt (nagyon sok gyógyszert szedtem be) és tegnap hajnalban szintén fejfájással ébredtem.
Tudtok valami természetes gyógymódot erre a szörnyű erős fejfájásra?
Köszönöm a segítséget.

Üdvözlettel:
Vera
 

serferi

Állandó Tag
Állandó Tag
[Quote = szamoca63; 1976880] Sziasztok!

Valami csodaszert tudtok-e ekcémára?
Nagyon fontos lenne!
Üdv: Erika [/ quote]
[FONT=Courier new, Courier, mono]"A diólevél fertőtlenítő, összehúzó, hámosító hatása külsőleges használatkor is érvényesül. [/FONT]
[FONT=Courier new, Courier, mono]Rácz Gábor ÉS szerzőtársai Gyógynövényismeret című alapművükben 4-5 kávéskanálnyi (Száraz, tört) diólevélből 2,5 dl vízből készített főzetet javallanak külsőleges használatra, alkalmazni borogatásként ekcémák, pattanások, bőrgennyesedés Ellen. A javaslat tartózkodás mellett ujdonsag, Indiában évezredek OTA alkalmazzák Makacs gyulladások Ellen van. [/FONT]
[FONT=Courier new, Courier, mono]A diólevél-főzet külsőleges használatát Negrier professzor találta hatásosnak Angers-ben (Franciaország). Gyerekeket gyógyított Erős főzettel, skrofula (görvélykór) Ellen, továbbá fekélyeket, szemsebeket kezelt, borogatás formájában. Erős főzetet a Használt ÉS szirupot is, Napi 2-5 kezelést alkalmazva. Károsodást, mellékhatást hosszabb használat utan SEM észlelt. [/FONT]
[FONT=Courier new, Courier, mono]AZ erdélyi népi gyógyászatban tartózkodás mellett mentek el addig, ameddig Negrier professzor eljutott. A diólevél-cumi Csák hajhullás ÉS korpásodás esetén alkalmazták. A Gyógyító hatás természetesen azonos. A népi gyógyászat a Hazai alkalmazza a diólevél-borogatást, bőrkiütésekre, fagyásokra, kelésekre, ES ülőfürdőként aranyér-panasz esetén. [/FONT]
[FONT=Courier new, Courier, mono]A német népi gyógyászatban a könnyebb - viszkető, nedvedző ÉS Varas - sebeken, sérüléseken kívül reumát, lábizzadást kúráltak vele. EGY német patika ajánlata szerint Hársfavirág-teával Együtt kezeljük a bőrbántalmakat. [/FONT]
[FONT=Courier new, Courier, mono]A spanyolok Pedig a nehezen gyógyuló sebeket ÉS a fagydaganatokat olyan Meleg diólevél-fürdővel ajánlják gyógyítani, Amit Még a beteg Képes elviselni. "[/FONT]


[Quote = Vera58; 1985301] Sziasztok!
Reg jártam ITT, a legtöbb szükségem van Egy kis segítségre.
As évek OTA a migrénes fejfájástól szenvedek. orvostól orvosig jártam, de sajnos tartózkodás mellett tudnak segíteni.
A napokban szintén előjött, 6 napig tartott 1 Napra elmúlt (nagyon Sok gyógyszert szedtem be) ÉS Tegnap hajnalban szintén fejfájással ébredtem.
Tudtok Valami természetes gyógymódot erre a szörnyű Erős fejfájásra?
Köszönöm a segítséget.

Üdvözlettel:
Vera [/ quote]



Migrén
Valóban Reménytelen fejfájásrohamról van Szó?


Történeti vonatkozások
AZ Első feljegyzéseket a migrénrõl a Régi egyiptomiaknál találjuk Krisztus elõtt 1000-ben.
Hippokratész (Kr.e. 460-370) AZ alábbi tüneteit Írta le a migrénnek:
• A beteg fényjelenséget lat a Jobb szeme elõtt.
• a fényjelenség Amikor alábbhagy, Heves fejfájás kezdõdik a Jobb halántéknál, majd AZ egész fej ÉS a Tarkő területén.
• Amikor hányásra kerül a sor, a fejfájás enyhül.
Gallen görög orvos vezette egy hemigrania, azaz a féloldali fejfájás fogalmát. Ebbõl származik a migrén Szó.

A migrén meghatározása ÉS tünetei
Azt a fejfájást migrénnek nevezzük, amely a fej egyik oldalán jelentkezik, erõssége a Tompa nyomástól a lüktetõ fájdalomig terjed, legalább 4-72 óra hosszan savanykás ÉS minimum Öt alkalommal elõfordult márc.
A migrén tipikus tüneteihez sorolják, Hogy
• A fájdalom a fej hátsó tarkóról egy részére húzódik,
• a fájdalom féloldali, a szem, illetve a halánték régiójába lövellõ,
• a csaknem elviselhetetlen fájdalom néhány órától napokig fanyar,
• rosszulléttel es / vagy hányással jar Együtt,
• egyensúlyzavarok, valamint
• fényérzékenység ÉS látászavarok lépnek Fel.

A migrén keletkezésének útjai
A migrén a koponya területén lévõ véredények izomzatának görcsös állapota miatt alakul ki, AMI késõbb elernyedésbe megy az. Mind a görcsös állapot, az elme AZ Pedig erre Következõ izomzatelernyedés véráramlási zavarokat váltanak ki, amelyek a feltételezettek migrénrohamok keletkezésénél. A véredények görcsös állapotát okozhatják anyagcsere-vagy hormonális tényezõk, de Mechanikai irritáció is. AZ anyagcsereokokra visszavezethetõ kiváltásnál szerepet játszhatnak bizonyos élelmiszerek. Menstruáció elõtt vagy klimaktériumban a szérum relatív Magas ösztrogénszintje a feltételezett kiváltó ok. A NYAK ÉS A tarkóizomzat feszülése által okozott érfal-beidegzési Mechanikus irritáció szintén szoba jöhet migrént kiváltó tényezõként.

AZ okok
A migrén hátterében rejlõ tulajdonképpeni okok tartózkodás mellett ismertek. Megállapítást nyert AZ agytörzs túlzott aktivitása, amelyet AZ agykéregben észlelt Extrém izgalom okoz.
Némelykor úgy tûnik, Hogy a fejfájás "Csák" a felfokozott ingerületi túlérzékenységtõl Valo fájdalmas megszabadulás következménye.
Ezzel lehet magyarázni a migrének halmozott elõfordulását hétvégeken vagy Szabadság ideje alatt, tehát a kikapcsolódás idején.
A szervezet a stressz ÉS túlsavanyodása negatívan befolyásolják a rohamok súlyosságát vagy gyakoriságát. A táplálkozás, valamint a normális vastagbélflóra egyensúlyzavara úgyszintén hatással van a migrénre. Sok betegnél a tiramintartalmú élelmiszerek (például sajt vagy vörösbor) váltanak ki migrénrohamot.

A rohamok gyakorisága
A fejfájások a leggyakoribb közérzeti zavaró tényezõk közé tartoznak. AZ emberek mintegy 50 százaléka panaszkodik alkalmanként vagy gyakran jelentkezõ fejfájásról. De nem Minden fejfájás migrén. A felnõttek mintegy 12 százaléka ÉS a gyermekek kb. 5 százaléka szenved migrénben. Sajnos AZ érintetteknek Csák a Fele keresi Fel AZ orvost, a többiek csendben szenvednek vagy magukat próbálják kezelni.

Nemek közötti megoszlás
A migrén messze nõknél gyakoribb, menta férfiaknál. Mar gyermekkorban elkezdõdhet. Leggyakrabban a 10. ES 20. életév között LEP Fel, de késõbb Néha van. AZ 50. életév feletti kitörés azonban Ritka Igen. Ilyenkor mas okokat Kell keresni a panaszokra.

Terápiás lehetõségek
Elméletileg Két Honvéd irányt lehet megkülönböztetni a migrén terápiájánál: a hivatalos orvoslás, illetve a Komplementer gyógyítás kezelési módozatait. A mindenkori diagnózis ÉS AZ Egyéni adottságok alapján Kell eldönteni AZ egyes esetekben alkalmazandó terápiás módokat.

A hivatalos orvoslás
A hivatalos orvoslás képviselõi a legkülönbözõbb hatású készítményekkel gyógyítják a migrént: hányáscsillapítókat, fájdalomcsillapítókat, szerotonin-anyagcserét befolyásoló gyógyszereket rendelnek. Némelykor magasvérnyomás Elleni szereket (béta-blokkolókat, kalcium-antagonistákat) vagy antidepresszánsokat alkalmaznak.
Ezeknél a hatóanyagoknál figyelembe venni Kell AZ ellenjavallatokat, Alkalmazási korlátozásokat, mellékhatásokat is.

Komplementer Gyógyítás
A Komplementer gyógyászat eszköztárából ismertetjük a vastagbélszanálás ÉS A homeopátia módszereit.

Vastagbélszanálás (Szimbiózis-beállítás)
Egyes betegek tapasztalták maguknál, Hogy bizonyos élelmiszerek elfogyasztása Ételek vagy utan fejfájásos roham LEP Fel. Ebben AZ esetben természetesen segíthet a roham kivédésében, amennyiben ismert, ennek egy meghatározott élelmiszernek AZ elkerülése.
Azonban gyakran tartózkodás mellett egymagában elegendõ a táplálkozás megváltoztatása. Ezekben AZ esetekben olyan kezelés végezhetõ, amelyben elérhetõ a bélflóra stabilizálása. Ezt AZ eljárást nevezték korábban szimbiózisrendezésnek, népiesen bélszanálásnak.
Ennek a beavatkozásnak célja a vizsgálati egyensúlyból kibillent elhárítómechanizmusának újbóli harmonizálása. AZ elhárítómechanizmus túlnyomóan a vastagbél nyálkahártyájára lokalizálódik. Első lépésben a Karos bélbaktériumok számának csökkentését Kell elérni, majd a pH-értékét bélmiliõ stabilizálni, megfelelõ szelektív tápanyagot összeállítani ÉS lehetõvé tenni a betelepítését Belek AZ egészséges flórával. Mar AZ immunfunkciók eme harmonizálása révén is sikerül némelykor a fejfájásos panaszokat befolyásolni.

Homeopátia
A homeopátiában a puszta betegség tünetein vagy bizonyos panaszokon kívül MinDig a beteg életkörülményeit is magában foglaló összképet Kell figyelembe venni. Ezért különösen fontos a szakavatott tanácsadás.
A hasonlósági ELV alapján végzett kezeléseknél olyan Anyagok kerülnek alkalmazásra, amelyek Igen Magas koncentrációban ugyanazokat a panaszokat ÉS tüneteket okozzák, menta amelyeket kezelni szándékoznak. Tehát a fejfájásos panaszok kezeléséhez olyan Anyagok alkalmasak, amelyek kiváltják a Magas koncentrációban migrén olyan tüneteit, menta például a féloldali fejfájás, rosszullét, fényjelenség a szem elõtt stb.
Egy homeopátiás készítményekkel kezelt betegeknek tisztában Kell lenniük azzal, Hogy a homeopátiás Anyagok egy megzavart szabályozásra hatnak. Tehát tartózkodás mellett Szabad Azonnal beálló fájdalommentességet várni, amelynek azonban újból gyorsan lecseng a hatása. Hanem EGY Lassan, Két-Három Hét alatt beálló fájdalommentességgel lehet számolni, AMI viszont hónapokig, gyakran AKAR EGY évig is tartós javulást biztosít. A migrén, illetve a fejfájás terápiájánál olyan szereket használnak, amelyek egészséges környezetben AZ alábbi tüneteket okozzák, ÉS Geofizikai a hasonlósági szabály alapján AZ ilyen jellegû panaszoknál alkalmazandók pl:
Iris versicolor (Különbözõ színû kardliliomok): Homloktáji fejfájás rosszulléttel, fátyolos látással, szédüléssel, Szellemi erõfeszítés utan enyhület állhat kell.
Gelsemium sempervirens (Sárga Jázmin): Halántéktáji fájdalom, amely a fülbe, állba ÉS AZ orrszárnyakba sugárzik. Jellege Tompa, súlyos fájdalom, amelynél a beteg nehéznek érzi a fejét ÉS a szemhéjait. Béklyóérzés a fej körül, érintésre érzékeny, fájdalmas fejbõr.
Ciklámen europaeum (Közönséges Alpesi Ibolya) Féloldali fejfájás. Szédülés, a dolgok Korben mozognak. Reggelenként fájdalom vibrálással a szem elõtt.
Paris quadrifolia: Fájdalmasság a fejtetõn, Furcsa érzés egy üres fej baloldalán. Fájdalom a fej hátsó részén, a fejbõr összehúzódásának érzése.
Asarum europaeum: Összenyomó jellegû fájdalom. Feszültségérzés a fejbõrben. Egy haj mozgatása fájdalmas.
Annak érdekében, Hogy a fenti hatóanyagok ki tudják fejteni Teljesen hatásukat, Pontosan kell Kell tartani a Homeopátiás Gyógyszerkönyv elõírásait. A vizsgálatok azt bizonyítják Legújabb, Hogy méréssel különbségeket állapítottak MEG a normális hígítások ÉS A lege artis elõállított homeopátiás potenciák között.

Tennivalók migrénes roham esetén
A migrénroham kezdetekor Azonnal nyugalomba Kell helyeznie magát a betegnek, lehetõleg EGY elsötétített szobában. Meg Kell keresni, Hogy a fej milyen pozíciója teszi leginkább elviselhetõvé a fájdalmat.
Ne egyen, ne igyon a migrénes beteg, alkohol ÉS AZ a nikotin a Csák fokozzák a szenvedését. A Legújabb kutatások szerint a megfelelõ Képes magnéziumellátás segíteni a roham Bevezető idõszakában ÉS csökkenti a rohamok gyakoriságát. Fájdalomcsillapítót lehetõleg Csák ritkán ÉS mértékkel alkalmazzanak, minthogy ezzel a veséket ÉS a májat megterhelhetik.
AZ alvás, a pihenés ÉS a különbözõ kikapcsolódási Tevékenységek segítségével lehet gondoskodni Az élet ritmusában a szükséges kiegyensúlyozottságról.

Létezik-e a diéta migrénesek számára?
Nem létezik olyan diéta, amely a fejfájást vagy a migrént megszünteti. Mindazonáltal meghatározott élelmiszerek, illetve azok természetes összetevõi jótékony hatásúak lehetnek migrénes rohamokban. Bizonyára Jó tudni, Hogy milyen élelmiszerek jöhetnek ITT szoba annak érdekében, Hogy lehessen figyelni, vajon ténylegesen kapcsolatba hozhatóak-e ezek a fejfájással vagy migrénes történéssel.
Gyakran figyelték MEG, Hogy a tiramintartalmú élelmiszerek rohamok kiváltói lehetnek. Ezek közé tartoznak többek között a csokoládé, a Banán, a citrusfélék, AZ avokádó, a heringfélék, a paradicsom, a vörösbor vagy a sajtok. Tehát mindenképpen kifizetõdik megfigyelni, Hogy vajon ezeknek AZ AZ élelmiszereknek elfogyasztása utan bekövetkezik-e a migrénes roham. Amennyiben Igen, ezeknek AZ élelmiszereket a fogyasztását a jövõben Teljesen el Kell kerülni vagy legalábbis csökkenteni Kell.


(Jelentés Naturheilkunde 1999-1911.)






Régi AZ illatterápia módszer. Eukaliptusz, vagy Levendula Rozmaring párologtatásával a roham kezdetekor megelőzhető a fájdalom fokozódása. (Tausz György) Ilyenkor kerüljünk bizonyos ételeket ÉS AZ főleg alkoholt. EGY Pohár bor vagy pezsgő is elindíthatja a fejfájást. Ne fogyasszunk Zsíros húsokat, tojásételeket, MERT kiválthatják a kellemetlen tüneteket. A feketekávé Néha segít a bajon.
A kínzó fejfájással Járó migrén megszüntetésére ma mar Kivalo Gyógyszerek állnak rendelkezésre. Ezeket többnyire Csák szakorvos írhatja Fel ÉS meglehetősen drágák. A Speciális antimigrén Gyógyszerek elérhetőek tabletta, orrspray, illetve injekció formájában. A migrén kezelésére sokféle módszer Házi van, de azok Csák akkor segíthetnek, ha tudjuk, Hogy Melyik használ. (Tausz György) Vattába csomagolt kámfort a fülünkbe Teve enyhül a migrén.
A migrén megjelenésekor kerüljük AZ Erős fényt, feküdjünk le EGY sötét szobában, tegyünk a fejünkre hidegvizes borogatást.
 

Vera58

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia serferi!

Túl vagyok már minden ilyesmin, jártam orvosnál, természetgyógyásznál, akupunkturával is próbálkoztam, de a probléma csak megmaradt.
Gondoltam hátha van valakinek személyes tapasztalata is amit szívesen megoszt velem. Szoktam mondani, hogy akinek nem volt migrénje, adjon hálát a jó istennek, mert ez egy átok, ami mindeig-mindig visszatér és munkaképtelenné teszi az embert napokra. :sad:

Üdv:
Vera
 

lili2007

Állandó Tag
Állandó Tag
természetes gyógymódok

Ajánlom ezt a könyvet mindenkinek.
Nem tudom, hogy lehet beszerezni, mert én is kaptam.

CÍM: Természetes gyógymódok a mindennapi gyakorlatban.
Reader's Digest


Nagyon sokszor használom, a betegségekre számos természetes gyógymódot ajánl.
Könnyen beszerezhető,természetes gyógyszerek.
 

cutie

Állandó Tag
Állandó Tag
Szerintem a C-vitamin-csodaszer, borsmentatea is.

A kamillát ÉS A Vörös áfonyát, körömvirágot kifelejtettem.
 
Oldal tetejére