Fogyókúra....,csak fogyókúrával? dumcsi

JuliG

Állandó Tag
Állandó Tag
76. Kemenyito nap

Reggeli: friss ananasz

Ebed: Zoldborsos rizs, csalamadeval es egy szelet kenyerrel
Vacsora: ua.

Az Edenbeli ebed elhalasztva. :)
 

JuliG

Állandó Tag
Állandó Tag
77. Szenhidrat nap

Reggeli: a tegnapi ananasz maradeka
Ebed: 2 db zsemle
Vacsora: 2 vagy 3 db Szilvalekvaros fank (nem kicsik, hanem nagyok) :) :)

Matol ujra kezdtem az intenziv tornat. Ma reggel masfel oraig tornaztam, ami talajgyakorlatokkal, labdaval, gepekkel, biciklivel, es a gyaloglogepen torteno mindenfele gyakorlat. A biciklin es a futo-, gyaloglogepen sikerult megszabadulnom 175 kaloriatol. :) :) Sajnos nem tudok ugy jarni mint szeretnek, mert annyi idom nincs. Most viszont be fogom iktatni delutan is, mert eddig nem szerettem jarni csak reggel mikor felkeltem. Mivel nem mindig zarok, (szerencsere) igy nem tudok mindig reggel menni. Szoval meglatom igy hogy mozog majd a merleg. Remelem valamit csak erek vele. Ha mast nem, akkor annyit, mint ma. Most annyi energiat erzek magamban, hogy el tudnek huzni egy hegyet. :rohog :rohog :)
 

cini

Állandó Tag
Állandó Tag
Egy kis plusz a fogyizóknak:

Elhízás? Mi a megoldás?
Kezdjük talán azzal, hogy a legújabb kutatási eredmények igazolták: az elhízás nem kizárólag, és nem minden esetben a falánkság egyenes következménye.Ezt állítja Dr. Pierre Nys francia orvoskutató is.

Szerinte, a hízásra való hajlam azt jelenti, hogy szervezetünk homeosztázisa - azaz a belső környezet egyensúlya - könnyen felborul.

Magyarán, testünk általános egyensúlyi állapotában és anyagcseréjében olyan rendellenességek állnak elő, amelyek menthetetlenül túlsúlyhoz vezetnek. Egészségünket, harmonikus létünket pedig jórészt magunk befolyásoljuk, elsősorban életvitelünkkel és azáltal, hogy miből, mikor, mennyit, milyen összetételben és milyen gyakran eszünk.

Dr. Nys három alapvetően különböző, elhízásra hajlamosító típust azonosított:
nevezetesen az inzulin-, a leptin- és a stressz-típust, valamint ezek keverékét. Szerinte ezektől függ, hogy az egyensúlyából kibillent szervezet hogyan reagál a különféle táplálékokra.

Az inzulin-típusnál az a gond, hogy nincs megfelelő egyensúly a cukrokat energiaként hasznosító szövetek és az inzulin termelődése között. Ez azt jelenti, hogy a szövetek nem reagálnak kellőképpen (rezisztensek) az inzulinra. Ez inzulin-túltermelődéshez és a vércukorszint erőteljes ingadozásához vezet, ami miatt az ilyen egyén végignassolja a napot. Megnövekedett éhségérzetével egyre több táplálékot fogyaszt, minek folytán hasnyálmirigyét még erőteljesebben készteti inzulintermelésre. Az inzulin serkenti a zsírfelhalmozás folyamatát, s minél többet eszik valaki, annál több tápanyagot alakít át zsírrá. Itt bezárul a súlygyarapodáshoz vezető bűvös kör.

Az előbbivel ellentétben a leptin-típus fegyelmezetten fogyókúrázik, kihagy néhány étkezést, különösen a reggelit. Mindennek ellenére képtelen lefogyni! A probléma éppen az, hogy egyre kevesebbet eszik, ezért szervezete ezt “életveszélyes” koplalásnak minősíti, és nem termel elég leptint. Ez a hormon ellenőrzi ugyanis a test energiatartalékainak szintjét, és jelzést küld az agynak, ha a testnek táplálékra van szüksége, majd pedig ugyanott a jóllakottság érzését kelti. Ha rendszeresen koplalunk, agyunk “életmentő” irányítása alatt szervezetünk minden egyes falatot elraktároz, mint a púpos teve.

A stressz-típust felpörgetett életvitele lehetetleníti el. Idegi impulzus hatására a mellékvese fokozottan termel adrenalint, illetve kortizolt. Ezek hatására a szervezet gyorsan megéhezik, amit a test koplalásnak minősít, s ennek következményeként kevesebb leptint termel. Mivel agya nem kapja meg a “jóllaktam”–jelzést, a stresszes típus újból eszik, több energiát visz be, mint amennyit eléget, s a végeredmény túlsúly lesz.
Természetesen gyakoriabbak a vegyes, mint a tiszta típusok, így például az inzulin-leptin, inzulin-stressz, leptin-stressz kombinációk. A felsoroltakon kívül meg kell említenünk még néhány fontos tényezőt, melyek szerepet játszhatnak az elhízás folyamatában.

Ezek a vércsoportunknak megfelelő táplálkozás, a testedzés és az érzelmi egyensúly, illetve ezek hiánya.
 

JuliG

Állandó Tag
Állandó Tag
Szerintem en a stesszes tipusba tartozhatok, mert ha ideges vagyok, akkor nalam evesi kenyszer szokott kialakulni. Nagyon irigylem azokat, akik a stressz miatt nem tudnak enni. En epp forditva vagyok, es mivel elegge porog az eletem, igy a stressz se szokott elkerulni. :( :(
 

rena

Állandó Tag
Állandó Tag
Juli akartam kerdezni nalatok ilyenkor jo izu az eper;mert en ittgon akarhanyszor vettem vagy nagyon kemeny vagy izetlen,de sosasem igazan fincsi.
 

JuliG

Állandó Tag
Állandó Tag
79. Feherje nap

Reggeli: 2 db alma

Ebed: 2 szelet sovany sult hus, parolt kaposzta, 1 szelet magos kenyer, 1 csesze ures husle.

Vacsora: ua. leves nelkul

A fogyozasba nem szoktam beiktatni disznohust, de ma erre vagytam, igy egy darab kicsontozott, sovany karajt befuszereztem, (so, bors, Parmezan sajtos fuszerkeverek, szaritott Bazsalikom, Oregano, es Rozmaring) egy tepsibe foliat tettem, picit befujtam Pam Oliva olaj spayvel, bele a hust, foliaval letakarva, be a sutobe. Mikor kesz, folia le, locsolgatni a levevel, amig piros nem lesz. A ferjem is ezt kapja ma. :) :)
 

dialuna

Állandó Tag
Állandó Tag
Olyan ideges lettem pont most hogy nem is tudom mit csinálok mindjárt! Néhány napja elhatároztam hogy fogyni kell és csak úgy lájtosan elkezdtem nem enni kenyeret (cukrot eddig sem) viszont helyette eszem levest iszom rengeteget mivel az ugye még egészséges is- erre mi van, 2 kilóval több vagyok mint 2 napja. Nem érdekel az egész, még hízom 44 kilót és leszek 100 kiló és akkor jó lesz... :evil
 

Sz.Szonja

Állandó Tag
Állandó Tag
Ne mérgelődj, az a plusz 2 kiló biztos, hogy a folyadék.

(Csöndben és szégyenkezve jegyzem meg, hogy már rég abbahagytam a fogyózást, vissza is híztam mindent. A párom bezzeg 12 kiló mínusznál tart :wacko: )
 

JuliG

Állandó Tag
Állandó Tag
Dialuna szerintem is igaza van Szonjanak. Foleg ha nem is szoktal annyit inni, mint amit az elmult ket nap alatt.

Szonja gratula a ferjednek. Neki hogy sikerult ennyitol megszabadulni? Mit csinal? Ez nagyon szep teljesitmeny. meno meno meno
 

JuliG

Állandó Tag
Állandó Tag
80. Kemenyito nap

Reggeli: friss ananasz

Ebed: paprikas krumpli ( kolbasz helyett friss paprikaval, paradicsommal, petrezselyemzolddel) Kaposzta salata, 1 szelet kenyer
Vacsora: ua.
 

dialuna

Állandó Tag
Állandó Tag
Köszönöm szépen a bíztató hozzászólásokat! :) Valóban a sok leves és grapefruitlé lehetett a ludas - ma már ugyanannyi vagyok mint máskor ha nem is kevesebb. Mire jó egy "okos" fogyókúrácska a végén az ember már annak is örül ha ugyanannyi mint előtte!!! :wacko: :rohog
 

JuliG

Állandó Tag
Állandó Tag
81. Szenhidrat nap

Reggeli: a tegnapi maradek ananasz

Ebed: 2 db zsemle
Vacsora: meg nem igazan tudom. :) :) Talan fahejas kalacs, most kicsit arra vagyom.

Ma 12-re megyek dolgozni es reggel mar voltam a Gymben. Ket ora hosszaig intenziven tornaztam, sikerult 420 kaloriat leegetni. :) Na persze ez csak az, amit merni lehet, bike, tradmill, a tobbit nem tudom.
 

karibcsaj

Állandó Tag
Állandó Tag
...emlekeztek h tavaly csinaltam ezt a jo kkis gyogyokurat a kilencven naposat es lement 24 pound?
Aztan persze jott a hurrikan.....stb....mostanaig sikerult tartani is.
 

JuliG

Állandó Tag
Állandó Tag
Originally posted by jullan@Apr 22 2005, 10:25 AM
A pilates-be bele se kezdtél ?  :blink:
[post=184991]Quoted post[/post]​

Nem

Kicsit elijedtem tole, ahogy Gabi mondta, hogy milyen izmomlaza volt. :) :) Inkabb a tavalyi, trener altal osszeallitott tornagyakorlatokat csinalom. Ma is voltam, a heten 4-szer. :) :) :)
 
K

Kika

Vendég
En az elmult hetekben hizokuran vettem reszt, sokkal konnyebb, mint fogyni :D Az egesz eves suti es fagyi adagom benyomtam :D
 

JuliG

Állandó Tag
Állandó Tag
Originally posted by karibcsaj@Apr 22 2005, 02:53 PM
...emlekeztek h tavaly csinaltam ezt a jo kkis gyogyokurat a kilencven naposat es lement 24 pound?
Aztan persze jott a hurrikan.....stb....mostanaig sikerult tartani is.
[post=185037]Quoted post[/post]​

24 pound? En azt hittem sokkal tobbnek le kell menni. Akkor hallgassak, mert annyi nekem is le kellett menjen. Igaz hetek ota nem mertem magam, nem merek raallni a merlegre, mert ha nem vagyok megelegedve, akkor abbahagyom. Most mar a vege kuszoben pedig nem akarom abbahagyni mikor mar csak napok vannak hatra.
 
Oldal tetejére