Fogyizzunk együtt, biztassuk egymást, így sikerülni fog, én tudom.

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

Évicus

Állandó Tag
Állandó Tag
Szép estét kívánok mindenkinek!

0000109831.jpg
 

tájdi

Állandó Tag
Állandó Tag
Felfázások, húgyúti fertőzések kezelése gyógynövényekkel

Sürgető folyóügyek



Élete során számtalan ember (főleg a nők) esik át valamilyen húgyúti fertőzésen. Az ilyen fertőzés könnyen diagnosztizálható és kezelhető, és aránylag hamar gyógyul. De amíg tart, nagyon zavaró a betegség, akár komoly fájdalmakkal is járhat.
Amikor csíp a vizelet, azt jelzi, hogy valami nincs rendben szervezetünkben, tenni kell valamit, hogy a felfázások miatt létrejött hólyaggyulladás ne terjedjen át a húgyvezetéken keresztül a vesékbe.
Ismerünk heveny és krónikus vesegyulladást, de különleges vesegyulladást is, amikor a betegséget nem felfázás vagy baktérium okozza, hanem az emberek közti kapcsolatok megromlása – erre utal szólásunk is: „a vesédbe látok” – vagyis a vesénk valamiféle lelki gerincként működik, s ha valami megzavarja, a legkülönfélébb panaszok jelentkezhetnek.
folyougyek.jpg

Heveny
vesegyulladás

Akkor jön létre, ha nagyon felfázunk, például ha nyáron hosszabb ideig tartózkodunk a hideg vizes medencében, a fürdőruha rajtunk szárad meg, vagy kiülünk egy hideg betonlépcsőre...
A heveny vesegyulladás tünetei: vese környéki fájdalom, magas láz, rosszullét, gyengeség. Az orvos antibiotikumos kezelést alkalmaz, és azt tanácsolja a betegnek, igyon sok folyadékot.
A természetgyógyászok ugyancsak sok folyadékot javasolnak, gyógyteák formájában. Olyan gyógyteát ajánlunk, amely fertőtlenít, egyben gyulladásgátló hatású, és jobb minőségűvé teszi az antibiotikumos kezelést. Erre a célra felhasználhatók az aromatikus illóolajokat tartalmazó gyógynövények, mint például a bazsalikom, édeskömény, kakukkfű, szurokfű, majoránna, porcsinfű és a levendula. Ezeket kiegészítjük olyan gyógynövényekkel, amelyek vizelethajtóként és egyben fertőtlenítőként hatnak.

Recept:
100 g bazsalikom, 100 g kakukkfű, 100 g majoránna, 50 g petrezselyemgyökér vagy tövises iglicegyökér, 100 g nyírfalevél.
1 evőkanálnyi mennyiséget 3 dl vízben forrásba hozunk, majd 15 percig hagyjuk lúgozódni. Leszűrjük, és eleinte naponta 4-5 alkalommal, majd ha a láz és a vesefájdalom elmúlt, naponta 2-3 alkalommal 3 dl teát iszunk – mézzel édesítve – étkezés után.
Ha a beteg irtózik az antibiotikumos kezeléstől, az orvos beleegyezésével ajánlhatunk olyan gyógyteát, amely antibiotikumként hat, de propolisztinktúrát is lehet belsőleg alkalmazni.

Antibiotikumként hat
1. Medveszőlő
Ebben a csodálatos hegyi cserjében, amelynek a levelét használjuk fel, arbutin hatóanyag található, amely hidrokinonná alakulva az üreges szervekben levő fertőzéseket gyógyítja. A teát különleges módon kell elkészíteni: főzés előtt késhegynyi szódabikarbónát teszünk bele.
Heveny vesegyulladás esetén orvosi beleegyezéssel 20 g levelet kell 15 percig főzni 3 dl vízben, majd leszűrni, és minden 3 órában 1 evőkanálnyit inni belőle. Ha kisebb adagot akarunk készíteni, akkor 1-2 g levélből főzünk teát, amelyből a beteg naponta többször ihat. Ha 7-10 napon belül nem múlik el a vesegyulladás, a kúrát nem szabad tovább folytatni.
A medveszőlőtea zöldre festi a vizeletet, és nem mindenkinél fejt ki gyógyhatást.

2. Propolisztinktúra
Óvatosan kell alkalmazni, mivel egyeseknél allergiát okoz.
Azoknak, akik nem tudják, hogy allergiásak-e a propoliszra, 72 órás tesztelést kell végezniük: propolisztinktúrába áztatott vattát teszünk a könyökhajlatba, s ha 72 órán belül nem jön létre allergiás bőrreakció, a beteg bevehet egy kávéskanálnyit belőle, és további 24 órát vár. Ha nem jelentkeznek allergiás tünetek, el lehet kezdeni az adagolást, de jó, ha valamilyen antiallergiás szer (pl. kalcium pezsgőtabletta) kéznél van, hogy ha kell, azonnal lehessen segíteni.

Krónikus
vesegyulladás
Az elhanyagolt, kezeletlen heveny vesegyulladásból jön létre. Idült vesegyulladásnál nincsenek erős fájdalmak, nincs magas láz, csak pici hőemelkedés, és a vesékből kisugárzó fájdalmat legtöbbször derékfájásként könyveljük el. Azonban a kóros folyamat a vesében folytatódik, és elérkezhet egy olyan állapot, hogy az egyik vesét ki kell operálni. Azok, akik a veséikre érzékenyek, az átmeneti időszakokban (ősz–tél, tél–tavasz) mindig többet szenvednek. Nekik azt ajánlom, ne várják meg, hogy a veséjük gyulladásba jöjjön, kerüljék a felfázást, és az átmeneti időszakban egy-két hétig alkalmazzanak gyógytea ivókúrát.
Teakeverék: 60 g nyírfalevél, 100 g bazsalikom, 100 g kakukkfű, 50 g mezei zsurló – ebből 1 evőkanálnyi mennyiséget 5 percig főzünk 3 dl vízben, majd leszűrjük, és napi 2 alkalommal 3 dl-t iszunk belőle mézzel édesítve, étkezés után.

Húgyhólyaggyulladás
Felfázások miatt alakul ki. Azzal jelentkezik, hogy csíp a vizelet, és éjjel gyakrabban kell pisilni. A betegnek fájdalmas vizelési ingere van, akkor is, ha csak pár csepp vizelet távozik. A vizelet zavaros, és a laboratóriumi vizsgálatok kimutatják benne a fehérjét, a baktériumokat, néha nyomokban vért is. Ha magas lázzal jár, akkor szükséges az antibiotikumos kezelés, amit gyógyteákkal egészíthetünk ki. Ha enyhébb a gyulladás, és nincs magas láz, akkor a gyógyteák normalizálják a helyzetet. Ha csak csíp a vizelet, akkor már egyetlen gyógytea is segíthet, kerek repkényből vagy apróbojtorjánból. Egy evőkanálnyi mennyiséget forrásba hozunk 3 dl vízben, 15 percig hagyjuk ázni, leszűrjük, és naponta 3-szor iszunk 3 dl-t édesítés nélkül, étkezés után. Ha enyhe fájdalmat is érzünk az alhasunkban, akkor az a teakeverék használ, amelyet a heveny vesegyulladásnál ismertettünk.

Külső kezelés
A heveny vagy idült vesegyulladásnál és hólyagbántalmaknál felgyorsítja a gyógyulási folyamatot az aromatikus gyógyfürdő. Este lefekvés előtt megtölti a beteg a kádat meleg vízzel, és cseppent bele 3 csepp citromfű és 5 csepp kakukkfű illóolajat. Beleül az aromatikus vízbe, és 15 percig körkörös mozgással masszírozza a vese vagy a húgyhólyag tájékát. A masszírozás által több hatóanyag felszívódik, az illóolajak gyulladásgátlóként hatnak, s a meleg víz is kedvezően befolyásolja a gyulladási folyamatot. A betegnek ráadásul kellemes, megnyugtató érzése van az illatoktól. A fürdő után következhet az „injekció” szúrás nélkül, egy, erre a célra készült biokrémmel, amelyet a beteg szervbe kell bemasszírozni az ujjak begyével. Ezt a kezelést úgy is lehet praktizálni, hogy a páciens egy családtagja a beteg szerv fölé tesz a bőrre egy kevés gyógykrémet, s a két illóolajból
1-1 cseppet rácsepegtetve belemaszszírozza a bőrbe – 15 percig többször ismételve, mert a krém gyorsan felszívódik.

A titokzatos
vesegyulladás
A vesegyulladás különleges fajtája nem felfázás vagy fertőzés miatt jön létre, hanem az emberek közötti kapcsolatok megromlása miatt, ezért nem gyógyítják sem az antibiotiku-mok, sem a gyógynövények. A gyógyulást a lelki bajok orvoslása segíti, a gyógyszer ebben az esetben a kapcsolatok rendeződésében rejlik.


Dr. Nagy Géza fitoterapeuta
 

AndiC

Kormányos
Kormányos
Szép jó reggelt!!!

JOREGGELT-2.jpg


Lesz mit visszaolvassak, tegnap d.u. egyfolytában kidobott a CH, úgy látom, most nem kekeckedik.

Puszika mindenkinek kiss:p
 

babaci72

Állandó Tag
Állandó Tag
0000119464.jpg
0000120015.jpg
Sziasztok.Szép napot mindenkinek.Helma szerint a gyümölcsök rémesek,szerintem viszont finomak és egészségesek.Ízlések és pofonok :D
0000072110.jpg
 

Santane

Állandó Tag
Állandó Tag
Én is nagyon remélem, hogy már jobb a helyzet a betegeink körében! :)

Hoztam érdekes dolgot - szagolgassuk a lábunkat!! :D


<object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/mlbCauUtwqM&hl=en&fs=1&color1=0x2b405b&color2=0x6b8ab6"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/mlbCauUtwqM&hl=en&fs=1&color1=0x2b405b&color2=0x6b8ab6" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>
 

Santane

Állandó Tag
Állandó Tag
A lugosításról:

Rengeteg szert lehet kapni jópénzért, amit beszedve - rágva, szopogatva, lenyelve - elősegíti a lugosítást a szervezetben.

Nekem tavaly nyáron állípították meg, hogy nagyon elsavasodott a szervezetem, lúgosítsak.
Nem mentem sehova költeni a pénzemet, hanem egyszerűen a táplálkozásomra figyeltem jobban oda.
Tavaly év végén már azért szóltak, hogy vigyázzak, mert lassan átbillenek a ló túlsó felére - azaz lúgos lesz a szervezetem. Tehát simán minden különleges szer nélkül elérhető a lúgosítása a szervezetnek.
Most csak arra vigyázok, hogy az egyensúlyt fent tartsam. Ennyi. :)
 

wicus

Állandó Tag
Állandó Tag
Így is lehet.
Van egy kedves ismerősöm, az Ő módszere a következő,délig megeszi azt a nassolni valót, amit eddig este fogyasztott el csoki,süti,stb.Este 6után nem eszik már semmit,eredmény 8kg 3hónap alatt.<O:p
 

Santane

Állandó Tag
Állandó Tag
Így is lehet.
Van egy kedves ismerősöm, az Ő módszere a következő,délig megeszi azt a nassolni valót, amit eddig este fogyasztott el csoki,süti,stb.Este 6után nem eszik már semmit,eredmény 8kg 3hónap alatt.<O:p

Bizony-bizony! Egy egyszerű időátállítással mi el nem érhető!
Sokan utálják Norbit - de azért az időbeosztásait érdemes megkuksizni. ;):D
 

tájdi

Állandó Tag
Állandó Tag
Én is nagyon remélem, hogy már jobb a helyzet a betegeink körében! :)

Hoztam érdekes dolgot - szagolgassuk a lábunkat!! :D


<EMBED src=http://www.youtube.com/v/mlbCauUtwqM&hl=en&fs=1&color1=0x2b405b&color2=0x6b8ab6 width=480 height=385 type=application/x-shockwave-flash allowfullscreen="true" allowscriptaccess="always"></EMBED>

szagolgatás, nézgetés megtörtént, nem büdi.
smiley-uj%20%28185%29.GIF

Én régről úgy tudtam, hogy aki sok szénhidrátot fogyaszt, annak sajtszagú a lába. Vagy arra gondol a savanyú szaggal?:confused:
 

tájdi

Állandó Tag
Állandó Tag
<TABLE align=center><TBODY><TR><TD width=650>C vitamin - Napi C vitamin szükséglet

A C vitamin elsősegélyként kezeli az édesség utáni vágyat!


A C vitamin napjaink csodavitaminjának számít, hiszen mind az egészség megőrzésében, mind a már kialakult betegségek kezelésében valóban csodákat produkál!
</TD></TR></TBODY></TABLE>
<TABLE align=center><TBODY><TR><TD width=450>A C vitamin többek között:
• erősíti az immunrendszert;
• gyorsítja a betegségek utáni felépülést;
• csökkenti a rákos megbetegedések kialakulását;
• megakadályozza a skorbut kialakulását;
• hozzájárul a vér koleszterinszintjének csökkentéséhez;
• természetes hashajtóként működhet;
</TD><TD width=200 border="0">
gyumolcs170x106.jpg
</TD></TR></TBODY></TABLE><TABLE align=center><TBODY><TR><TD width=650>• megelőzi a meghűléses betegségeket, illetve jelentősen csökkenti azok tüneteit;
• csökkenti a szívinfarktus és a koszorúér-betegségek kialakulását;
• fontos szerepet játszik a növekedésben, a fogak és csontok fejlődésében;
• gyorsítja a sebek, égések gyógyulását, illetve megakadályozza a fogíny vérzését.

A vitaminok - C vitamin - hatása a fogyásra és zsírégetésre
Kémiai társadalomban élünk. Rengeteg idegen anyag terheli az emberi szervezetet, amivel nap mint nap valamilyen módon meg kell küzdenünk. Szerencsére testünk egy igen jól „összerakott szerkezet”, s mindent megtesz, hogy megszabaduljon ezektől az idegen vegyi anyagoktól.

A mérgek lebontásához, illetve a folyamatos méregtelenítéséhez azonban igen nagy mennyiségű vitaminra van szüksége. Ha a táplálékból vagy külső kiegészítőkből nem kapja meg a méreganyagok lebontásához szükséges vitamin mennyiséget, hogy meg tudja védeni a szervezet egészségét, a mérgeket a test zsírszövetébe burkolja. Minél több olyan idegen anyag kerül a szervezetbe, aminek lebontásával már nem képes megbirkózni, „kénytelen” lesz újabb és újabb zsírrétegeket biztosítani a mérgek tárolásához.

Így a testben rekedt feldolgozatlan méreganyagok határozottan a hízás egyik okaként jelentkeznek, illetve nagyban gátolják a fogyás folyamatának beindulását!


A vitaminok - C vitamin - jelentősége
Komolyabb tudományos érvelés nélkül is bárki által könnyen belátható, hogy a mai világban fizikai képtelenség kizárólag az élelmiszereken keresztül szervezetünkbe juttatni a létfontosságú összetevőket, s így szükségünk van pótlólagos vitaminok bevitelére. Az elmúlt 20 évben átlagosan 40%-kal csökkent a különböző zöldségek és gyümölcsök vitamintartalma! (A vitaminok kategóriába természetesen beleértjük az ásványi anyagokat és nyomelemeket is.)


A vitaminok együtt hatékonyak
A vitaminok szedésénél nagyon fontos a megfelelő arány betartása! Bármelyik vitamin túladagolása okozhatja egy másik vitamin hiányát, s így a hiánnyal együtt járó tünet-együtteseket. Az arányos mennyiségnél azonban soha nem lehet baj, hiszen „túladagolás” esetén a felesleg egyszerűen kiürül. Az arányosság szabálya alól kivételt képez a C vitamin és E vitamin, melyek mennyiségét a többi vitamintól függetlenül szabadon lehet növelni!

A C vitamin a szénhidrát függőség kezelésére
Szinte hihetetlen, de a C vitamin azonnali elsősegélyként hat a szénhidrát éhség vagy szénhidrát függőség kezelésére, ami első sorban és látványosan az édesség utáni vágyban nyilvánul meg!

Érdemes a C vitamin mennyiséget addig növelni, amíg megszűnik az édesség utáni vágy, s az ember már nem érzi, hogy "bármit" odaadna egy falat sütiért vagy csokiért... (Ez elérheti akár a napi 5-10 grammot is!)

C vitamin hiány - A C vitamin hiány néhány megnyilvánulása
</TD></TR></TBODY></TABLE><TABLE align=center><TBODY><TR><TD width=300>
• gyakori fizikai fáradtság, levertség;

• fogmosás közbeni vérző fogíny;

• gyakori nátha, megfázás;

• erős édesség utáni vágy.
</TD><TD width=250 border="0">
citrom250x141.jpg
</TD></TR></TBODY></TABLE>
<TABLE align=center><TBODY><TR><TD width=650>C vitamin - Egyéb érdekességek

Tudtad, hogy

- a C vitamin felfedezője dr. Szent-Györgyi Albert magyar professzor, akit felfedezéséért 1937-ben Nobel díjjal jutalmaztak?

- a tengerimalac és a majmok kivételével minden állat képes a saját C vitamin szükséglet előállítására?

- az ember nem képes a C vitamin előállítására, s így egyedüli C vitamin forrása a bevitt tápanyagoktól függ?

- a napi C vitamin szükséglet 1000-10000 mg között van?

- tévhit, miszerint a nagy mennyiségű C vitamin vesekövet okoz?

- a C vitamin azon kevés vitaminok egyike, melyet a többi vitamintól függetlenül, önmagában is lehet szedni?

- minden elszívott cigaretta 25-100 mg C vitamint éget el a szervezetünkben?

- 60° fölötti hőmérséklet elpusztítja a C vitamint?

Fogyás info

</TD></TR></TBODY></TABLE>
 

tájdi

Állandó Tag
Állandó Tag
<TABLE align=center><TBODY><TR><TD width=650>Savasodás - a szervezet elsavasodása

Lúgosítás - a pH érték, pH egyensúly helyreállítása, pH mérés

</TD></TR></TBODY></TABLE>
<TABLE align=center><TBODY><TR><TD width=480>Az utóbbi időben egyre többet lehet hallani a pH érték, a sav bázis egyensúly vagy pH egyensúly helyreállításáról. Dr. Robert O. Young (biokémikus, mikrobiológus és tudományos kutató) szerint csak egyetlen megbetegedés létezik: savasodás, a szervezet elsavasodása. Ennek oka elsősorban a természetestől elrugaszkodott életmód, gondolkodásmód és táplálkozás.

A savasodás a mikroorganizmusok túlzott elszaporodásához vezet. Az általuk kibocsátott méreganyagok felelősek mindazokért a tünetegyüttesekért, melyeket összefoglaló néven „betegség”-nek hívunk.

</TD><TD width=10></TD><TD width=150 border="0">
salata150.jpg
</TD></TR></TBODY></TABLE><TABLE align=center><TBODY><TR><TD width=650>A megoldás pedig innentől kezdve kézen fekvő: lúgosítás, vagyis a savasodás folyamatát megfordítva, vissza kell állítani a szervezet optimális pH egyensúlyát, és lúgosítani kell testünket!</TD></TR></TBODY></TABLE>
<TABLE align=center><TBODY><TR><TD width=500>A pH érték, pH kifejezés meghatározása




</TD><TD width=150> </TD></TR></TBODY></TABLE><TABLE align=center><TBODY><TR><TD width=650>A pH megnevezés a francia "p(ouvoir) h(ydrogene)" kifejezés rövidítése, ami szó szerint hidrogén erőt jelent. A pH egy olyan szimbólum, ami egy oldat savas, illetve lúgos jellegére utal. A tiszta desztillált víz sav-lúg szempontból semlegesnek számít, értéke pH7, s ehhez képest lett meghatározva a savas, illetve a lúgos oldat minősége. 0-7-ig terjedő pH érték savasnak, 7-14-ig terjedő pH érték pedig lúgosnak vagy más szóval bázikusnak számít.


A pH érték kiszámításának képlete: pH érték = 1 liter oldatban található hidrogén ion koncentráció (gramm) reciprokának logaritmusa. Példa: 1 liter vízben 0,0000001 grammnyi hidrogén ion található. Ennek reciproka 10000000 (A reciprok az az érték, amivel az eredeti számot megszorozva 1-et kapunk, vagyis 0,0000001 x 10000000 = 1). A 10000000 logaritmusa pedig 7 (10 a 7. hatványon = 10000000). Így lett a desztillált víz pH értéke 7.
Savasodás - a pH érték, sav bázis egyensúly felborulása
Szervezetünk akkor működik a legoptimálisabban, ha a legtöbb testfolyadékban enyhén lúgos állapot uralkodik, tehát a pH érték 7 és 8 között mozog. A savasodás, szervezetünk elsavasodása azt jelenti, hogy a vérplazma pH értéke 7 alá esik. Ilyen esetben számos létfontosságú enzim nem tudja a működését elvégezni.

Étkezésünk során számtalan sav keletkezik, melyeket szervezetünk kiválasztás és légzés útján képes közömbösíteni. A baj akkor kezdődik, amikor a helytelen táplálkozás következtében lehengerlődik a szervezet lúgosító rendszere, s már nem képes a savas hatást kiküszöbölni. Ilyen esetben beszélünk a pH érték vagy a pH egyensúly felborulásáról, melynek következményei nem optimális testi működésben nyilvánulnak meg.

A savasodás, illetve a sav bázis egyensúly felborulásának mértékében tapasztalhatjuk a különböző negatív fizikai kihatásokat, mint például betegségek (csontritkulás, magas vérnyomás, cukorbetegség stb.), felborult anyagcsere (elhízás vagy annak ellenpárja a kóros soványság) vagy rendszeres fáradság érzet. A lúgosítás megerősítése segíthet ezen tünetek kezelésében.

Néhány példa a különböző savasító ételekre:
- hús: emésztése során húgysavat termel;
- kóla: foszforsavban gazdag;
- buborékos italok: szénsavasak;
- cukor és finomlisztből készült tésztafélék: ecetsavat termelnek;
- sajt és a sózott, tartósított felvágottak: salétromsavat termelnek;
- bor: kénsavvá alakul;
- kávé, tea: csersavban gazdagok.
Lúgosítás - a pH érték, sav bázis egyensúly helyreállítása
A fenti adatokból következik, hogyha helyre akarjuk állítani szervezetünk sav bázis vagy pH egyensúlyát érdemes odafigyelnünk a táplálkozásunkra. A hatékonyabb lúgosítás érdekében hasznos lehet kifejezetten lúgosító táplálékkiegészítők használata is.

Néhány példa a lúgosító ételekre:
- zöldségek (bármely zöldség);
- a gyümölcsök inkább savasítanak, kivéve a citrom, grapefruit, meggy, kókusz;
- szója;
- gabonafélék közül a hajdina és tönköly búza;
- magvak közül a tökmag, mandula;
- fűszerek közül a hagyma, fokhagyma, piros-paprika, cayenne bors, gyömbér.
- friss tej.
pH mérés lakmuszpapír segítségével
Lakmuszpapír vagy pH indikátorpapír segítségével bárki könnyen megmérheti szervezetének pH értékét. [A lakmusz zuzmókból készült színezék, melyet kifejezetten a savak és lúgok kimutatására használnak.]

A pH mérés többféle mélységgel és precizitással is végezhető. Az otthoni pH mérés legegyszerűbb formája a vizeleten, illetve a nyálon keresztüli pH érték megállapítása. Mindkettőre a felkelés utáni első mérés a legalkalmasabb. Ez azt jelenti, hogy ébredés után, mielőtt bármit ettünk vagy ittunk volna (beleértve a fogmosást vagy dohányzást is) a lakmuszpapír segítségével ellenőrizzük le a nyál, majd a reggeli első vizelet pH értékét.

Az indikátorpapíron egy színskála segítségével lehet majd megállapítani az aktuális pH értéket. Az optimális pH érték 7 és 8 között található. Amennyiben szervezetünk pH értéke rendszeresen 7 alatt van, tudjuk, hogy egészségünk megőrzésének szempontjából érdemes odafigyelnünk étkezésünkre, és a további savasodás elkerülése érdekében elő kell segítenünk a lúgosítás folyamatának beindítását; tartózkodnunk kell a savas ételektől és italoktól, és el kell kezdenünk bőséges mennyiségben fogyasztani zöld zöldségeket, alacsony cukortartalmú gyümölcsöket, valamint többszörösen telítetlen zsírsavakat.

A lakmuszpapír használatával házilag is kontrollálható a lúgosítás, a pH érték, az optimális pH egyensúly vagy sav bázis egyensúly fenntartása, s rendszeres odafigyeléssel elkerülhető a savasodás, a szervezet elsavasodása. A pH mérés végzéséhez használható lakmuszpapír vagy más néven pH indikátorpapír gyógyszertárakban, valamint gyógynövény- vagy vitaminboltokban kapható.

Fogyás info

ideális testsúly kalkulátor




</TD></TR></TBODY></TABLE>
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére