Fogyizzunk együtt, biztassuk egymást, így sikerülni fog, én tudom.

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

sydneygirl

Állandó Tag
Állandó Tag
Nos én kipróbáltam az 1200-1500-at, és három hónap alatt híztam 2,5kg-ot. A szép még az volt benne, hogy tényleg betartottam a dietetikus által létrehozott étrendet. Ezután vittük le 1000-re.
Így sem könnyű a fogyást előidézni.

Igaza van Bettinek, az 1000 kcal nevetseges. Hagyd ott az idiota dietetikust, nem tudom honnan szedte a diplomajat de h nem tud semmit az tuti. Hu de fel tudom huzni magam az ilyeneken :) lefogadom hogy zsirszegeny joghurtokat is ajanlott :)

Na felre a viccet, azert nem fogysz, mert az anyagcsered nullara van allva az "ehezeses" allapot miatt, igy amint ezt emeled kis mennyisegben is, le fog rakodni zsirkent, mert a szervezet azt hiszi majd megint lesz ilyen ehezes es tartalekolnia kell hogy eletben maradj. A test nem tudja hogy azert elsz 1000 kcal-on mert igy dontottel hanem azt hiszi hogy nincs eleg etel a kornyeken (ez a prehisztorikus idokbol megmaradt genetikai kodolas).

Fogyni egyfele keppen lehet: magasabb az elegetett mint a bevitt kaloriak szama. Minel tobb az izomszovet a szervezetben, annal gyorsabb az anyagcsere, ergo annal tobb zsirt egetsz. Ehhez mind aerob- mind anaerob edzest is kell vegezni. Olvass vissza a forumon, probald ugrani a divat-dietas es orult kaposztaleves jellegu beirasokat es keresd az eletmodvaltasrol szolokat. Felejts el a kaloriaszamolast es csinalj egy tervet. Eloszor is eleszd fel a szervezeted, mert most ha csinalnal egy tesztet, garantalom hogy megijednel...Nem az szamit hogy mennyit eszel hanem hogy MIT. Egesz nap ehetsz folyamatosan, es megse hizol ha a megfelelo eteleket eszed. Naponta 5x eszem miota nem "fogyokurazom" es lefogytam. Meg 2 kg van hatra.

Olvass, kerdezz, es hagyd a tudatlan dietetikusokat, akik csak a penzt huzzak le rolad. Fektetsd azt inkabb edzesbe, konyvekbe, infogyujtesre, DVDbe mittudomen. Itt is sok segitseget talalsz. Sok sikert!
 

Mogyoland

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

nállunk férjem már több mint egy éve fogyózik és most jár 27 kilónál de megállt csak egy fél-1 kiló megy le róla egy hónapban!
De mondjuk biztos a 3 műszak miatt !
akkor én is nekiálltam de valahogy lement egy pár kiló és abbahagytam!
most egy hete álltam neki újra!
Nállunk a titok vagy nem titok nyitja , mi reggelizünk,ebédelünk de utánna semmi,max,gyümi vagy sali.

Hát sajnos mi is tapasztaluk ,hogy a sok salátától hányingerünk volt egy idő után!

remélem én is sok hasznos infot olvashatok meg akár adhatok!
 

agica0714

Új tag
Sziasztok! Én még új vagyok itt. De ehhez a téma már születésem óta velem van...Nekem az eddigi legjobb fogyókúra az volt (mai napig ezt csinálom), hogy egész nap nem eszek semmit sem, viszont már este normálisan megvacsorázom. Nekem be vállt. Így ment le rólam 7 kg. És nem is jött vissza. Ezt is kipróbálhatja az, aki bírja...

Üdv mindenkinek.
 

t.bernadette

Állandó Tag
Állandó Tag
Ágica, ez elég érdekes. ellentmond mindennek. Legalábbis a saját tapasztalatomnak biztosan.

Kata, nem bántani akartalak, tényleg, elnézésedet kérem, ha igaztalanul vádaskodtam, de ha visszaolvasol, van, hogy valaki 5-6 oldalon pakolgat be 1 mondatokat, és ez elég bosszantó, és kezelhetetlenné teszi egy idő után a fórumot.

A jelek szerint nem kevés felesleged van. Ami önmagában nem baj (nekem is van még 10-15 kg. EZért ajánlottam a Leslie Sanson tornákat (privátban akár elérhetőséget is adok hozzájuk). Gyakorlatilag séta. De mégis mozogsz, felviszi a pulzusodat. Anyukámnak is ezt ajánlottam, sok hasi műtét, és térdproblémák után. Szereti.
A pulzus ismerős. Alapból volt egy 90-100-as nyugalmi pulzusom. És akkor hol van még az emelés. Már a bemelegítésnél 180-200 volt. Több, mint 4 hónapja heti 5-6x edzek . Mára már elég keményeket. Most éppen ezt. (Szerencsére elég jó mozgásos előéletem van, gyorsan fejlődök). Jelenleg 68-72 körüli a nyugalmi pulzusom. Tudom milyen kemény az eleje. Emellett mindkét térdem kopott és fáj, begyullad. A mozgásokról, ízületvédelemről, legújabb nézetekről írtam a külsős blogomban, az itteni blogomban megtalálod a linkjét. Lehet, hogy vissza kell lapoznod benne picit, mert minden marhaságról írok. (Gyógytornász voltam, ezért mertem belemenni jobban az edzéselméletekbe ott. Csak nem szeretném az egészet bemásolni).

Anyagcsere: 13 éves korom óta küzdök a súlyommal. Illetve azóta tudatosan. Sejted, hány fogyókúrán vagyok túl ésszel és ész nélkül. Az anyagcserémet mindig egy óriáskígyóéhoz hasonlítom. De az első áttörésem akkor volt, amikor rájöttem, hogy a fogyáshoz enni kell. Jelenleg is nagyon lassan fogyok. 4 hónap alatt majdnem 8 kiló. Az utolsó mindig 2-3 hétig ugrál fel és le. Mára a férjemmel is megértettem, hogy ennie kell a fogyáshoz. Legjobb az 1200-1500 kalóriát elosztani 5 étkezésre. Egyébként a férjemnek úgy sikerült jól meghízni, hogy egész nap nem evett, aztán este hűtőkommandót tartott. Most ő -17-nél tart. És még neki is van vagy 13, de lehet, hogy több.
Elkezdeni a legnehezebb. De fontos a fokozatosság. Fel kell gyorsítani az anyagcserédet. Erre egyrészt az izmok a legalkalmasabbak, a másik pedig az 5x étkezés. Ugyanis. Ha akár az 1000 kalóriát (bár ezt elég nehéz) elosztod, és mindig eszel pár falatot, amikor éhes vagy, a szervezetednek nem lesz oka raktározni, hiszen tudja, ha éhes, enni kap. És lassan, akár 100 kalóriánként emelheted mondjuk 1500-ig.

Mindenkinek más a módszere. Ez függ a testétől, habitusától, életvitelétől. De biztosan van valami, ami működik. Egy dolog biztos. Aki hízékony, soha nem hagyhatja abba a sportot, és az ellenőrzött étkezést. Ez főleg minőségi ellenőrzést jelent.
Tényleg segíteni szeretnék, szeretnénk, ha igényled.
 

kata909

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Hát tényleg elég sok van még hátra, 13-15kg-tól kellene még megszabadulnom. Az egészben az a legborzasztóbb, hogy a felhalmozódott zsír nagy része a hasamon van, és nem kívül, hanem a hasüregben. Szóval úgy nézek ki mint egy hordó.:( Öt éve hastáncolok, de ez csak arra jó, hogy kikapcsolódjak. Igaz egy picit alakított a külsőmön, de a lényegen nem változtatott. Hetente 4 nap táncolok 1-1 órát. Van elég nagy kertünk, ahol naponta több órát dolgozom, kapálás, gyomlálás stb. Tehát azt nem lehet mondani hogy nem mozgok eleget.
Igen, érdekel az edzés amiről írtál, de nem tudom hogy a privát mit takar. Adjam meg az email címemet?

Kata
 

kata909

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Bernadett köszönöm a válaszodat, nem győzöm nézni az oldalakat. Ezek nagyon szuper dolgok, le is töltöttem már néhány edzésprogramot. Ma már próbálkozom az egyikkel, remélem bírni fogom.
 

Daisy1970

Kitiltott (BANned)
Az akupunktúrással nekem 3 hónap alatt lement 12 kg. Ez 2 éve volt, azóta tartom, illetve 3 kg le-föl mozog. A tűk ellenére én éhes voltam. Talán azért tudtam betartani, mert hetente kellett a dokihoz vissza menni és neki akaram megfelelni. De mikor én boldog voltam, hogy lement egy pár kiló, ő elégedetlenkedett, hogy az kevés. Aztán elment 2 hét szabira, és a tűk nélkül is fogytam tovább, úgyhogy utána már nem mentem vissza, és persze hamarosan abba is hagytam.
A 90 naposból 60 napot birtam, 6 kg ment le, és a sok gyümölcs kikezdte a fogzománcomat, és érzékenyek lettek a fogaim. Persze lehet, hogy nem a gyümölcssavtól, hanem valmi mástól. Azóta már vissza is jött az a 6 kg.
 

Zoeybird

Állandó Tag
Állandó Tag
Én éppen csinálom a Candida diétát.
Amellett, hogy jót tesz a szervezetnek hosszú távon, lassan lejjebb mennek a kilók.
És persze mozgás nélkül semmi sem megy...
 

bsze

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Mindenki!
Most találtam erre az oldalra, és csak bámulok. Nagyon jó kis csapat van itt, szeretnék én is csatlakozni hozzátok ha befogadtok. Nekem is van 13 kg plusz és jó lenne leadni, de kellene egy kis segítség, és itt úgy érzem hogy meg is kapnám. Jó lenne valamilyen torna gyakorlat is amit itthon tudnék tornázni, van valamilyen ötletetek? Előre is köszönöm a segítségeteket
zsóka
 

vagiregina

Állandó Tag
Állandó Tag
Én is súlyos kilókkal küzdök, és az étvágyam bizony nem kicsi. A megoldást én abban találtam meg, hogy a hagyományos köreteket lecseréltem zöldségekre. A sertést pedig szárnyasokra. Öt kiló után ugyan megállt a csökkenés, de aztán egy hónap múlva ismét kevesebbet kezdett mutatni a mérleg. Mellette persze a mozgás nem elhanyagolható! Én ennyit tudok tanácsolni.
Sok sikert mindannyiunknak!
 

bsze

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves vagiregina!
Köszönöm a válaszodat, igen, biztos hogy a zöldség az egészségesebb mint bármelyik köret, nagyon jó a tanács, meg is fogadom holnaptól azt fogok enni, remélem kifogom bírni, hogy a többiek mást esznek. Ha neked ilyen szépen lement 5 kiló, az csodálatos, bár én is ezt írhatnám egyszer. Na de rá hajtok.
jó éjt mindenkinek
zsóka
 

minaora

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Még új vagyok itt, de nagyon tetszik ez az oldal. :)
Sajnos nekem is van egy 8 kiló feleslegem.
Én a Candida diétáról szeretnék érdeklődni, hogy azt csak orvosi felügyelettel lehet csinálni, vagy némi utánaolvasással egyedül is?
 

t.bernadette

Állandó Tag
Állandó Tag
Üdv :)

Kedves Mindenki!
Most találtam erre az oldalra, és csak bámulok. Nagyon jó kis csapat van itt, szeretnék én is csatlakozni hozzátok ha befogadtok. Nekem is van 13 kg plusz és jó lenne leadni, de kellene egy kis segítség, és itt úgy érzem hogy meg is kapnám. Jó lenne valamilyen torna gyakorlat is amit itthon tudnék tornázni, van valamilyen ötletetek? Előre is köszönöm a segítségeteket
zsóka

Örülünk neked :). Néhány hozzászólással előrébb rejtegetve tettem be linkeket, ahol találsz otthoni mozgásanyagot, de itt is van olyasmi topik, ahol fittnes anyagokat találsz.

A candida diétáról csak nagyvonalakban vannak ismereteim, mert számomra betarthatatlan, de nem gondolom, hogy csak orvosi ellenőrzés mellett lehetne. Annyira nem szigorú, csak pont azokat az ételféleségeket iktatja ki, amiket szeretek, és amikkel üzemelek. :)

És, hogy kicsit dicsekedjek is, most jó passzban vagyok, nem nassolok esténként, így elindultak megint a kilóim. Szokás szerint a nagy stagnálás után hirtelen, az elmúlt másfél hét hozott -2,5 kg-t. Teljesen meglepő, mert eddig heti átlagban a fél kg sem volt meg. Így összesen 9,5 kg. Ami nem tűnik soknak, de nagyon látványos, és imáááádom :). 6 lyukkal van beljebb az övem, ami olyan 15-17 cm-t jelent. Yeeeesssss ;)
 

bsze

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves t.bernadette!
Köszönöm a tanácsokat, nagyon szuper amit Te teljesítesz, az a 9,5 kg az egy csúcs, nekem is látványos lenne azt hiszem, de sajna nekem alig akar megindulni. Lehet hogy türelmetlen vagyok, sőt biztos.


más: valaki szedi közületek a szűztea kapszulát? és ha igen, nektek mi a tapasztalatotok, mert nekem nagyon ajánlották.
üdv zsóka
 

t.bernadette

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves t.bernadette!
Köszönöm a tanácsokat, nagyon szuper amit Te teljesítesz, az a 9,5 kg az egy csúcs, nekem is látványos lenne azt hiszem, de sajna nekem alig akar megindulni. Lehet hogy türelmetlen vagyok, sőt biztos.


más: valaki szedi közületek a szűztea kapszulát? és ha igen, nektek mi a tapasztalatotok, mert nekem nagyon ajánlották.
üdv zsóka

Mint mondtam, már minden sz.......t kipróbáltam. Többek között ezt is. Elolvastam 2millió tanulmányt, cikket stb.
Szerintem kizárólag hashajtásra alkalmas. AMitől lehet, hogy fogysz, bár én nem tettem, de nem az a cél, hogy semmi hasznos tápanyag ne szívódhasson fel. És az összes ilyen cuccnak akkor van értelme, ha mozogsz és figyelsz az étkezésre, de ha ezt betartod, akkor meg sokat nem dob rajta. Az okosok szerint a zsírégetőknek is csak akkor van értelme, amikor már csak az utolsó 2-3 kg-val küzdünk. Amíg bőven van miből fogyni, nem profitálsz belőle annyit.
A türelem nekem se erősségem, főleg az elején. De mióta nem görcsölök rajta, jobban megy. Bár én is úgy fogytam eddig, hogy 1-et le, kettőt fel. Aztán kettőt le. Majd kicsit le, majd megint fel. A z esti nassolás mindig bűnbe visz, így még véletlenül se tudtam tartani a heti 1 kg-t egyenletesen.
Ne add fel.
 

sydneygirl

Állandó Tag
Állandó Tag
Szerintem kizárólag hashajtásra alkalmas. AMitől lehet, hogy fogysz, bár én nem tettem, de nem az a cél, hogy semmi hasznos tápanyag ne szívódhasson fel. És az összes ilyen cuccnak akkor van értelme, ha mozogsz és figyelsz az étkezésre, de ha ezt betartod, akkor meg sokat nem dob rajta. Az okosok szerint a zsírégetőknek is csak akkor van értelme, amikor már csak az utolsó 2-3 kg-val küzdünk. Amíg bőven van miből fogyni, nem profitálsz belőle annyit.
A türelem nekem se erősségem, főleg az elején. De mióta nem görcsölök rajta, jobban megy. Bár én is úgy fogytam eddig, hogy 1-et le, kettőt fel. Aztán kettőt le. Majd kicsit le, majd megint fel. A z esti nassolás mindig bűnbe visz, így még véletlenül se tudtam tartani a heti 1 kg-t egyenletesen.
Ne add fel.

Sziasztok,

kicsit el voltam havazva de visszaolvastalak benneteket :)

Betti, megint egyet kell ertsek veled :) vigyazni kell a "csoda" kapszulakkal, tenyleg csak az etelt meg foleg a vizet "hajtjak ki" beloled aztan a zsir marad...raadasul a legtobb fogyokuras kapszula fuggoseget okoz es amint abbahagyjuk a szedeset, azonnal dupajaval jonnek vissza a kilok.

Szeritnem ha fogyni akarunk - tartosan, nem hirtelen, akkor el kene mar felejteni a "gyorsfixek" kereseset. Tolem is megkerdezte fel eve az orvos hogy miert akarok 3 honap alatt lefogyni ha 2.5 ev alatt jottek fel a kilok :D Es vegulis igaza van. Kb fel eve talaltam meg azt ami nekem bejott, es meg hatravan kb 2 kilo amivel mondjuk szenvedek mar egy ideje :) De azt mondta az edzom, hogy szamitsak ra hogy 200-300 grammokat fogok csak leadni es azt is hosszu ido alatt. De mivel mar igy is azokat a ruhaimat hordom, amik 3 eve nem voltak rajtam, igen boldog vagyok :)

A masik: nem epp fogyokuras, inkabb pszicho de szerintem legalabb annyira fontos. Az agyunkban is rendet kell tenni. Tegnap rajottem, hogy tele a szekreny felesleges ruhakkal, amik nem voltak rajtam evek ota mert vagy tul kicsi vagy tul nagy. A remeny hogy majd egyszer belefogyok....Tegnap igy felprobaltam a kicsiket, es rajottem hogy minek van ez itt, hiszen 20 evesen meg baromi szexi volt de 30 evesen mar rohejes lenne akkor is ha belefernek :) A hasam kilog ebben a korban mar akkor is ciki ha nem hajas :) Na meg a fenekvillantos miniszoknya is :) Na jo, van hogy sikerul - irtam en is hogy talaltam olyan ruhat amit nem hordtam 3 eve, de realisan kell felmerni, ezt meg felvehetem-e majd, nem lesz-e divatjamult stb. A ruha amirol beszeltem az a klasszikus fekete ruha amit barhova barmikor fel lehet venni, es sosem fog kimenni a divatbol.

A masik kategoria: ami mar tul nagy. Azokat is kiszedtem a szekrenybol es eldontottem, hogy nincs rajuk szuksegem, hiszen nem all szandekomban visszahizni olyanra amilyen voltam. Ez szerintem egy nagyon nagy lepes volt reszemrol, es mikor a zsak ruhat belevagtam a hajlektalan nok es lanyoknak fenntartott kontenerbe, akkora ko esett le a szivemrol hogy csak na. Furcsa erzes volt, de tenyleg megkonnyebbultem.

Szoval ne tartogassatok semmit, hogy majd belefogytok: majd veszunk szep uj ruhat az uj egeszseges alakunkra, hiszen nagyon meg fogjuk erdemelni :) A nagy ruhak pedig visszafognak, hiszen ha felsz kidobni mert mi van ha szukseg lesz ra, akkor tenyleg ugy fog alakulni, hogy lassan visszakusznak a kilok es tenyleg szukseged lesz ra! Ha kihajitod, akkor viszont jelezted az agyadnak es a testednek, hogy nincs mar nagy ruha, nem lehet ugy meghizni mert nem lesz mit felvenni! :D

Szoval ennek csak elonye van: elkotelezettseg az egeszseg fele, adakozas es megint van hely a szekrenyben :) KI a regit, es johetnek az ujak :D Hajra csajok!
 

Katalin/Anyoka

Kitiltott (BANned)
Sziasztokk!

Olvasgatlak titeket, és ismét megerősítést nyert számomra,hogy a fogyás kizárólag egyéni.

Az tény, hogy a mozgás talán az egyetlen, és a legolcsóbb fogyókúra.

Nem mindegy az sem, hogy mi után,-és micélból akarunk fogyni.

Szülés után, én azt vallom, hogy 9 hónap alatt kaptuk fel a plussz kilókat akkor miért akarunk "azonnal" eredeti méretüek lenni. Azért azt sem szabad elfelejteni, hogy a gyerek elveszi a szervezetünkből a magáét, amit aztán szülés után visszakiván a szervezetünk. Arra is figyelemmel kell lenni, hogy a hormonháztartás visszaállása a tejelválasztás (szoptatás) vége után jóval, fejeződik be.

Én a magam és a baba érdekében a mozgást tartottam csak meg. Persze a lurkó is gondoskodik arról, hogy mozgásba legyünk éjjel-nappal :D

Az idős haladtával a kilók máshová rakódnak át. Lehetünk ugyanannyi kilók 40 felett, ha annak jelentős része az úszógumi és tájéka.

A modernkori ételekről úgy vélem és ez a tapasztalatom is, hogy kizárólag arról szól a fáma, hogy mit akarnak eladni. Lehet hangzatos az a zöldség, vagy késztermék, ha tele van "mellékhatást" okozóval. Mára már végképp véget ért a magyar élemíszerek megbízható biztonságos fogyasztása.

Pl a zsírról elhíresztelték, hogy milyen ártalmas. Az egyedüli üdvözitő a napraforgó olaj. Aztán ma már az is ártalmas, mert a kókusz és hasonló olajok a megváltok.

Szerintem ha megtehetjük azt együk meg amit megkívánunk, de mértéktartóan. Túlzás semmiben sem jó.

Én így vélem.
 

t.bernadette

Állandó Tag
Állandó Tag
Sydney, épp most kezdtem el a szekrények válogatását. :). Igaz, a gyerekekével kezdtem, hogy pontosan lássam mire van szükségük. De én is gyűjtögetős vagyok :). Fél szekrénnyi roggyant ruhám van, ami majd jó lesz kertészkedni, meg festeni :). Nem mintha szobafestő lennék, de szerintem még nekik sincs ennyire szükségük :)
Szerencsére ruhákban is az egyszerű, mindig divatosat szeretem, így simán hordhatóak a 10-15 évvel ezelőtti ruháim is :). Legalább 10 éve voltam ennyi kiló, mint most. :)(a seggvillogtatósok már rég nincsenek meg, és nem is volt túl sok :)). És a héten is találtam egy csini farmert, amiről elfelejtkeztem. És már övet kellett bele tennem, mert bő a dereka. Pedig amikor vettem, csak nekifutásból pajszerral fértem bele, de megvettem majd belefogyok címszóval. Persze nem gondoltam, hogy ez ennyi idő múlva lesz, de megcsináltam :).
A nagy ruhákban lehet valami :). Nem tettem ki őket, szépen bele is híztam újra. Aztán azon gondolkodtam, milyen jó, hogy nem tettem ki, most van mit felvennem (mármint akkor, amikor legutóbb visszahíztam mindent). De most ki fogom tenni őket.

Kicsit off, de ruha és nagyon nyomja a bögyömet:
Sajnos Magyarország nem változik. Említetted a konténert. Elvittem egy nagy zsák gyerekruhát egy bevásárló kp. előtti konténerbe. Majd megjelent egy alkoholista, szutykos cigányasszony, hogy ne dobjam be, adjam neki. Félre ne értsetek. Nem azzal van a bajom, hogy roma. Hanem, hogy messziről látszott rajta, hogy részeges, dolgatlan. És ott cirkuszolt velem. Persze senki nem akart beszállni a vitába, én meg egyedül voltam, és nem akartam egy zsák ruháért megkéseltetni magam. Odaadtam. De a szivem szakad meg, hogy a gyerekeim gyönyörű ruhái hol végzik. Amikor vagy 4-5 szegény családnak elegendő lett volna.
 

szélfútta

Állandó Tag
Állandó Tag
Üdv!
Nálam fél év alatt 6kg tűnt el azóta is tartom a súlyomat szisztematikusan csökkentettem a savasságra hajlamos élelmiszerek bevitelét.
A fizikai aktivitásomhoz megfelelő kalória bevitel megválasztása mellett,
 

bvberenike

Állandó Tag
Állandó Tag
sziasztok!
Én két éve fogytam 13kg-ot a szétválasztó diétával. Nem is jött vissza azóta egy kg sem. Most újra neki akarok állni, hisz nyáron jobb a gyümölcsválaszték és könnyebb így a gyümölcsnap.
Olvastam egy üzenetet itt a káros hatásokról nem tudom mennyire radikális ez a dolog, hisz amikor normálisan étkezem sem eszek mindennap húst. igaz 4nap azért nem marad ki... Meg hogy a második alkalomnál visszajön a leadott kiló.
Ebben szeretném kikérni véleményeteket, bemerjem vállalni az újabb 3hónapot? 172cm-hez most 80kg vagyok és hetente úszom de akármit csinálok nem billen át a mérleg első számjegye 7-re.
előre is köszi a válaszokat :)
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére