Hangoskönyvelők

Dr. Gépész témája a 'Dumcsi' fórumban , 2012 Augusztus 30.

Témaállapot:
Not open for further replies.
 1. zsnbm

  zsnbm Állandó Tag

   
  jencuska, emke59 és Zsuzsa62 kedveli ezt.
 2. nemokap

  nemokap Állandó Tag

  Nekem is furcsa néha, hogy olyan könyvet, ami ténylegesen férfitéma, nő olvas fel. Pl. Nyírő József Isten igájában, ahol az író E/1-ben ír magáról...

  Más. Úgy éreztem, hogy picit szégyen, hogy kedvenc MVGYOSZ-os felolvasóink, akik neves színészek is voltak nem találhatóak meg a wikipedián (sem). Éppen ezért ma elkészültem Bodor Tibor szócikkével. https://hu.wikipedia.org/wiki/Bodor_Tibor

  Remélem hamarosan lesz időm Korompai Valira, és Szoboszlai Évára is.
   
 3. nemokap

  nemokap Állandó Tag

  Ma voltam benn a MVGYOSZ Hangoskönyvtárában. Hihetetlen kedves és segítőkész embereket találtam ott. Még a kazettamásoló gépet is megmutatták. Félve kérdeztem, hogy lehet, hogy még nem érkezett vissza a postán a múltkori adag, nem vihetnék-e? Közölték, semmi gond, majd megjön, s vigyek nyugodtan. Így hamarosan új könyvek (Eco, Agatha Christie, Woody Allen, stb.) érkezik. :D
   
 4. teddyted

  teddyted Kitiltott (BANned)

  Kedves Szikráz,

  köszönet az elismerő szavakért, Magda Anyus is biztosan ott bólogat egy felhő szélén pihenve és hallgatva minket (is)... Idő-kedv-hang függvényében magam részéről igyekszem majd ismét érdekes és ritkább anyagokat hozni, remélem, azok is élvezhető élményt közvetítenek majd. Jól látod egyébként: ha egy-egy anyaggal foglalkozom, akkor csak azzal foglalkozom, korlátok-sablonok nélkül. Csak addig készítem ezeket, míg én is jól érzem magam közben, nekem is örömet és kikapcsolódást ad a dolog - hiszen másoknak is csak így tudok bármit is átadni. Kényszerből-kaptafára nem megyen a dolog.

  Nemo,

  ezek a wikis lapok nagyon nagy ötlet volt! Köszönet érte, hogy összehoztad. Ugyszintén a kazettákkal bűvészkedést is, mert rengeteg nagyon értékes anyagot tudsz előszedni így. (Külön kérés, ha esetleg Bástival vagy Gátival megtalálod valahol az Iliászt és az Odüsszeuszt, cserébe Isten bizony elhegedülöm a kedvenc nótádat a magam módján :)))) ) Nincs valami listájuk, mit átnézhetnénk, hátha ráakadunk valamire...?

  Egyébként ez a férfi-női hangos narráció elgondolkoztató - nekem is volt már olyan könyv a kezemben, amit szívesen elmondtam volna, de elég idétlen lenne a dörmögésemmel... Azzal együtt azért nem megoldhatatlan a feladat - illetve korrekt objektív stílussal egy-két írás kiegyensúlyozható lehet, bár ez amolyan kísérleti játék. Mittomén, majd egyszer kipróbálok egy olyat is, mit lehet kihozni belőle.
   
  Utoljára módosítva: 2013 November 21
  Beka Holt, nemokap és Szikráz kedveli ezt.
 5. nemokap

  nemokap Állandó Tag

  Szia! Nos, az Illiász és az Odüsszeusz csak Bodor Tiborral van meg, de katalógus van. http://www.mvgyosz.hu/hangoskonyvtar-katalogus?destination=node/166 címről lehet letölteni. Ha valakinek van konkrét kérése írja meg nekem magánüzenetként igyekszem kihozni. Egyszerre kilenc könyvet lehet igényelni, sok megvan CD-n, de most pl. 5-öt Cd-n, négyet kazettán hoztam ki. S ugyebár a kazettát valós időben lehet csak átírni. Úgyhogy másfél óra múlva van kész Woody Allen egyik könyve. :D Aztán nekiesek Margaret Durell: De mi lett Margóval? c. könyvének (ő Gerald Durell nővére volt.).
   
  sropi és Szikráz kedveli ezt.
 6. ferinyul

  ferinyul Állandó Tag

  Remek csapat, koszonet az aldozatos munkatokert!:)

  A volt sved haztulajdonostol megorokoltunk egy masszazsfotelt. Ha mar van, idonkent hasznalom is, es behunyt szemmel egyutt elvezem a fotel nyujtotta testi, es az innen megismert szellemi oromoket...;)
   
  teddyted kedveli ezt.
 7. nemokap

  nemokap Állandó Tag

 8. nemokap

  nemokap Állandó Tag

  Te jószagú, mire vállalkoztam.
  Szolzsenyicin: A pokol tornáca 49 kazetta (49X60 perc)
  Solohov: Csendes Don I-II-III. 110 kazetta (110X60 perc)
  Most ezt másolom át gépre... Ez nem lesz rövid, de ha meglesz, de jó lesz. :D
   
 9. zsnbm

  zsnbm Állandó Tag

  Nagy munka - nagy hála érte!
   
 10. Vitakrone

  Vitakrone Állandó Tag

  Üdvözlök Mindenkit,

  sajnos gondom támadt a letöltésekel.
  Ezt a feliratot kapom, amikor indítom a data.hu-t;

  500 Internal Server Error

  Valami gyógyírt keresek erre a bajra, segítségetek előre is köszönöm,

  Vitakrone
   
 11. Szikráz

  Szikráz Állandó Tag

  Szép estét!
  Próbálkozz többször a letöltéssel, azok a linkek élnek, csak vacakol a data szervere.
   
 12. smucci

  smucci Tag

 13. teddyted

  teddyted Kitiltott (BANned)

  Szikráznak igaza van - bár én nem tapasztaltam, de sokan és elég gyakran írják mostanában, hogy a data egyes szerverei elég instabilak, össze-vissza dolgoznak. Próbáld pár óra múlva, hátha addigra megemberli magát.

  Más: nem tudok mit kezdeni ezekkel a semmirejó beidézésekkel, lassan több van belőlük, mint az érdemi anyagból... Azonban van még valami. Saját feltöltéseiteknél nem tapasztaljátok néha, hogy több részes anyagból a társaság időnként egyedi módon tölt le össze-vissza? Mi értelme pl. egy három zipes anyagnak zömében csak az első és harmadik részét leszedni? Vagy egy hatrészesből kettőt-hármat, nade nem egymást követő kettő-hármat ám... Nézem a datán a letöltési mutatót, pl egyik új 4 részes Lorre esetén a zipek és letöltésük: 1-27, 2-35, 3-32, 4-29 Na, ennek mi értelme, valaki el tudja magyarázni, mert én nem értem... (hacsak tényleg a letölthetőség akadozik, nade így? Akkor viszont miféle tárhely lenne jó...?)
   
 14. connect

  connect Állandó Tag

  Tiszteletem!

  Elnézést a "rombolásért" (lámaságért) a hangoskönyv feltöltő topikban. Nem állt szándékomban, ennyi szépet és jót még sehol nem kaptam, mint itt.

  Köszönök szépen mindent, remélem a jövőben tudom is viszonozni (ha más nem azzal, hogy a hozzászólással többet nem okozok gondot).

  Haj levág, fejre hamu, ruha megtép és ÖRÖK HÁLA:

  Szandra
   
  teddyted és szgyula kedveli ezt.
 15. szgyula

  szgyula Állandó Tag

  A felesleges beidézéseket én sem értem, de a zipek eltérő letöltési mutatójára van egy ötletem. Hiába javasoljátok mindíg
  az egyenkénti letöltést, sokan próbálkoznak letöltésvezérlővel. /pl. én is JDownloader-rel/ És akkor jön az hogy a négyből
  kettő lejön, kettő pedig hibát jelez. Ráadásul jön a hozzászólás hogy ez meg ez a zip nem működik.
   
 16. Dr. Gépész

  Dr. Gépész Állandó Tag

  Én eddig azt hittem azért van ez mert van az ingyenes és van a fizető letöltés. Azt írja a data,
  hogy csak a többszálon, tehát a fizetős letöltéseket számolják.
  Akkor lehet ez is!
   
 17. teddyted

  teddyted Kitiltott (BANned)

  Nem tudom, Gépész, lehet, hogy igazad van. Eszembe nem jutott volna, hogy csak a többszálas letöltést számolja, bár elképzelhető, mert időnként indokolhat bizonyo irreális dolgokat... Affene, miért nem lehet valamit a létező legegyszerűbben megoldani, mondjuk úgy, hogy egyszerűen csak működjön...

  szgyula,
  na abbizony meglehet. Bár ekkor meg azt nem értem, hogy miért nem szól a jóember? Nekem mezei regem van a datán, azzal töltök fel és látom a számokat a letöltésnél. 60 napig él, ha nem szedik le, törlik - ennyi a szentírás, legalábbis így tudtam. Néha rárévedek a letöltési csodákra és csóválom a fejem. Egy összefüggő anyag élvezhetetlen, hallgathatatlan és nem is érthető féligmeddig leszedegetve. Nekem szinte soha nem szólnak, hogy hát ez lejött az meg nem akar és rossz, mindíg azt hittem, simán műxik az egész rendben. Amikor szóltak, akkor tényleg törölt volt a link, cseréltem is.

  Valahogy tudatosítani kellene bennük ezt a letöltési dolgot- ha igen, akkor igen, vagy nem, és akkor nem - node emitt-amott? A nem prémiumosok miatt a komolyabb anyagokat kénytelen az ember szétszedve feltenni, ráadásul az én data regem is csak százasokkal engedi feltennem. Ha egy nagy könyvet tesz fel az ember, mint Gépész is sokszor, így akkor csak remélni lehet, hogy jé, talán a Népek képesek is lecuccolni, vagy hogyan?
   
  medver38 kedveli ezt.
 18. Szikráz

  Szikráz Állandó Tag

  Hát ez így kedves barátaim nem igaz. A data minden letöltést számol, pontot viszont csak a prémium előfizetők letöltései után ad.
  Az eltérő letöltési szám abból ered, hogy vacakol a data szervere, letöltök egy fájlt, aztán a többit, kicsomagoláskor hibajelzést kapok, nem jött le teljesen valamelyik, így újra nekiiramodok, aztán vagy sikerül vagy nem. Időnként van hogy egy adott feltöltés 2. vagy 5. részletét csak sokadszorra tudom teljes egészében leszedni, emiatt a feltöltő azt látja, hogy eltérő az egyes darabok letöltése, és nem érti miért. Hát ezért.
   
  tornando, Dr. Gépész és teddyted kedveli ezt.
 19. teddyted

  teddyted Kitiltott (BANned)

  Köszönöm, Szikráz - ez végre tisztába tesz dolgokat.

  Tudod, főként felfelé töltőként az ember ritkábban találkozik a lefelé töltés gondjaival. Lehet, hogy én különösen szerencsés alkat vagyok, de mai napig data letöltéskor nem találkoztam ilyesmivel, pedig számos többrészest töltöttem azért le magam is - talán ezért volt furcsa ez egész. Remélem, azért nincs teljesen beragadt anyag - sajnos más, könnyen kezelhető és számolhatós tárhelyet nemigen ismerek már én sem, és a data, ha épp jól működik, kézenfekvő és hasznos masinéria. (Azzal együtt is a többszálas letöltés és a prémium összefüggéseit még majd mondom a feltöltésekkor, nem árt, ha rögzül az is.)
   
  Utoljára módosítva: 2013 December 9
  Szikráz és lumipapa kedveli ezt.
 20. tgizike

  tgizike Állandó Tag

  Kedves Feltöltő!

  Csak szólok: nem szeretek írni, sosem szerettem. Ha a feltöltött anyagot letöltöttem, akkor bizony tetszett és ezáltal meg is köszönöm. Hiánylom a "Köszönöm" gomb eltűnését, de ez ellen nem tehetek semmit. Így, csak a "Tetszik" gomb utal majd a köszönetemre.
  Mindenért, amit valaha is letöltöttem, hálás köszönetemet küldöm: 1) a készítőnek, 2) a feltöltőnek.
  Ez pedig ezentúl is érvényes marad, nem fogom agyon"köszönöm"özni egyik topicot sem.

  Maradok Neked, kedves Feltöltő, mindvégig hálás.
  Gizella
   
Témaállapot:
Not open for further replies.

Megosztás