Hírek Orbán: a radikalizmus emeli az ország presztizsét

A kormányfő szerint a radikális hozzáállás a magyar külpolitika soft powere, ami nem rontja, hanem emeli Magyarország megbecsültségét.

„Mit keresek én itt a Külügyi Intézet 50. születésnapi konferenciáján?” Ezt a kérdést tette fel Orbán Viktor a Vigadó Dísztermében a Magyar Külügyi Intézet (MKI) megalakulásának 50. évfordulója alkalmából tartott konferencia záróbeszédében. Mint a Telex idézte, a kormányfőtől elhangzott az is: „Mostantól az a felállás, hogy önök közvetlenül mindannyian a miniszterelnöknek dolgoznak.” Orbán szerint ezzel csak a hagyományokhoz tért vissza Magyarország, amelyeket nem „a szél fújt össze”. A Magyar Külügyi Intézet felettesi körének átrendezésével „visszatérünk a megelőző hagyományhoz” – fogalmazott a miniszterelnök.


„Magyarországot a történelem arra ítéli, de magától is hajlamos arra, hogy maga elé ambiciózusabb célt tűzzön, mint ami méretéből, gazdasági eredményből következne” – fogalmazott a kormányfő. „Az ilyen országokban a külpolitika gyeplőjét szorosan kell fogni, vagyis jó, ha a miniszterelnök fogja” – tette hozzá.

Beszédében Orbán Viktor meglepő módon odaszúrt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszternek is, aki néhány perccel korábbi beszédében azt hangsúlyozta, hogy „legyünk mindenkivel jóban”. A miniszterelnök szerint „ha mindenkivel jóban vagyunk, akkor a nagyok nagyvonalúságából nekünk is hullik le egy ki morzsa az asztalról. Ha így járunk el, akkor valóban nekünk is csurran-cseppen valami, de a számunkra húsbavágó kérdésekben majd mások döntenek a fejünk felett”.

Néha le kell lépni a protokoll ösvényéről​

„Nem most csöppentem a külpolitikába, pontosan tudom, hogy a külkapcsolatok területe a legkifinomultabb, külsőségekre, formaságokra leginkább adó tere a politikának” – nem véletlenül találták ki a diplomáciai protokollt. Orbán szerint ettől még lehet egy ország vezetésének „meghökkentő állítása, kényes kérdései, újszerű javaslatai” – ezzel nem sért normát, „még akkor sem, ha ezzel a diplomáciai protokoll ösvényéről ki kell lépnie.”

Orbán Viktor azt mondta: a nagyhatalmi státuszú országok, amelyeknek megvan a kellő katonai, gazdasági erejük, anélkül is ki tudják vívni a tiszteletet, hogy arra külön figyelmeztetni kellene partnereiket. „Mi magyarok nem vagyunk nagyhatalom, mégis igényt tartunk az önálló külpolitikára, és elvárjuk, hogy mások, nálunk nagyobbak is, ezt az igényünket fogadják el” – közölte.

A legjobb út a radikalizmus a miniszterelnök szerint​

A kormányfő úgy véli, a lényeget kell megragadni a célok megfogalmazásánál. Mint mondta, „ha nem vagyunk elég radikálisak, akkor nem lesz miből engedni a vita során.” Emellett stratégiai célja is van a radikalizmusnak: a kérdések lényegre törő módon való feltevése Orbán szerint „nem rontja, hanem emeli Magyarország presztízsét és megbecsültségét”.

A miniszterelnök visszautasította, hogy elszigetelődött volna Magyarország. „Szívesen hallgatnak minket a nyugatiak”, ha a nyilvános térben nem is, de a tárgyalóasztalok mellett egyre több kombinációs, koalíciós lehetőség tárul fel a nemzetközi téren Magyarország előtt. „A radikális hozzáállás védjegyévé vált a magyar diplomáciának, ez a hozzáállás Magyarország soft powere” – vette elő ismét a jelzőt a kormányfő.

1701833035659.jpeg
 
Igen vannak kisebbségi-komplexusban szenvedő személyek akik értékekkel nem képesek kiemelkedni a sorból, ezért a gonosz szerepét válasszák a feltünéshez.

Orbán egy súlyos eset, nem hiszem, hogy csak ezért renitenskedne, játszaná a kemény fiút.
Mert ügye neki csak azokkal szemben van bátorsága pofátlankodni akikről tudja, hogy nem fognak leereszkedni az ö alpárinivójára.
Diktátorok jelenlétében kussol mint egy nyúl, behúzza a farkát, meg sem mer szólalni, igazgatja a nyakkendőjét, ki- be gombolkozik, fel kínálja magát, a golyóstoll kupakjával, van kalap-nincs kalapot játszik.Ez az ember nem képes méltó módon képviselni a szülő hazánkat.

Orbán Viktor mondja a Magyar Külügyi Intézet 50 éves jubileumi eseményén:
"A külpolitikai stratégiának az irányvonalait a miniszterelnök és stábja alakította ki, és a külügyminisztérium hajtotta végre."
"Ha a legnagyobbakat idézzük föl – Tisza, Bethlen, Teleki –, és megvizsgáljuk, hogy ők hogyan dolgoztak, akkor azt fogjuk látni, hogy a mostani helyzettel visszatérünk a megelőző hagyományhoz.
"

Erről jut eszembe, hogy

Tisza Kálmán 1875 és 1890 között volt miniszterelnök az Osztrák-Magyar monarchia ideje alatt. Márpedig köztudott, hogy
A Habsburg Monarchiában a külpolitikát a császári család, különösen a császár és legközelebbi tanácsadói határozták meg.
A császár központi szerepet játszott a külpolitika alakításában, és ezt gyakran személyes megfontolások, dinasztikus érdekek és geopolitikai megfontolások együttese befolyásolta.

Gróf Bethlen István Romániában született (1874) és Moszkvában (1946) halt meg, 1921 és 1931 között volt magyar miniszterelnök.
Normális esetben a nép, pártokba tömörül és választ egy miniszterelnököt, Bethlent Horthy nevezte ki 1921-ben miniszterelnöknek, és aztán ö 1922-ben alapított egy egységpártot.
A Bethlen kormánynak 1931 nyarán le kellett mondania a gazdasági világválság Magyarországra gyakorolt súlyos következményei miatt.
1944-ben a Német megszállás idején, Bethlehem illegalitásba vonult, az oroszok elfogták és Moszkvába vitték, ahol 1946-ban állítólag meghalt. A budapesti sírja a mai napig üres.

Teleki Pál 1920-tól 1921-ig, valamint 1939. február 16-tól az öngyilkosságáig 1941-ig volt a Magyar Királyság miniszterelnöke.
Telekinek már korán meg kellett küzdenie a szövetséges német-osztrák-magyar jobboldali radikálisokkal.
Horthy birodalmi adminisztrátor lelkes hive volt annak, hogy Magyarországon műhelyeket kell felállitani és hamis rubelekkel kellett támogatni az egyházhoz és a cárhoz hű oroszországi csapatokat, a fehérgárdákat a kommunizmus elleni harcban.
A külügyminisztérium, különösen Teleki akkori miniszter azonban határozottan elutasította a hamis rubel bankjegyek magyarországi nyomtatásának terveit.
A magyar kormány a francia-frankos bankjegy-hamisítási akcióját azonban Teleki támogatta, nem utolsósorban azért, hogy kárt okozzon Franciaországnak, Trianon állítólagos főbűnösének. :)
Az Állami Térképészeti Intézet alagsorában alakították ki a hamisító műhelyt, melynek Teleki volt az igazgatója.
1925 őszére körülbelül 35 000 francia ezerfrankos bankjegy készült el.
A hamis bankjegykötegeket még Zadravetz István katolikus püspök is megáldotta. :) :)
 
Utoljára módosítva:
Orbán Viktor mondja a Magyar Külügyi Intézet 50 éves jubileumi eseményén:
"Hogy ebből az absztrakt magyarázkodásból kivergődjek, mondok Önöknek egy konkrét példát, ami talán megvilágítja, hogy nem egy elméleti jellegű dologról beszélek. Biztosan Önöknek is föltűnt az, hogy mi, magyarok nem vitatkozunk azon, egyetlen ilyen vitában sem vettünk részt, hogy milyen mechanizmussal kellene elosztani és az elosztás után meg integrálni a migránsokat. Számunkra az a kérdés, hogy hogyan kell őket elosztani, és hogyan kell integrálni, nem lényegi, mondhatnám lényegtelen, technikai és önmagukban érdektelen kérdések. A lényegi kérdés egy magyar számára az, hogy vajon jó dolog-e egyáltalán és általában a migráció, vagy nem? Amíg ezt nem ragadtuk meg, amíg ezt nem tisztáztuk, addig nincsen értelme arról beszélni, hogy hogyan osszuk el őket, és hogyan integráljuk. A nyugatiak vitái sosem mennek el odáig, hogy föltegyék azt a kérdést, hogy a migráció maga jó vagy rossz? Viszont most már évek óta csak azzal foglalkoznak, hogy az elosztás elveit, a sikeres vagy sikertelen integráció részletkérdéseit vitassák meg. Na, ez az, amit én radikalizmusnak nevezek."

- Csak buta ember tesz fel olyan kérdést, hogy "jó dolog-e egyáltalán és általában a migráció, vagy nem"?
- Ehhez tessék kérem megkérdezni a Magyarországról elmenekülteket, illetve az öket befogadókat!
- Ön hülyének nézi a magyarokat és értelmetlen kérdéseket tesz fel amivel csak a szellemleg lankadtakat tudja félrevezetni.
- Ha süllyed egy hajó, ha a menekült ott áll a kapu elött akkor nem azt kell kérdezni, hogy "mire jó a migráció", hanem, hogy miként oldjuk meg a problémát emberségesen.
- De ez a szó, "emberiesség" nyilván hiányzik a miniszterelnök repertoárjából, még soha nem halottam az ö szájából.
- Ö fajokban gondolkodik, és ez a rasszizmus megy végig az összes gondolatmenetén.

- Milliárdokat adott ki az ország a kerítésre anélkül, hogy valakinek is megoldotta volna a problémáját.
- Az ezer kilométereket vándorolt migránsok számára ez csak egy akadály, Europa számára pedig pedig egy szégyen.
- Ö minden migrációban levőt kategorikusan terroristának nevez, de korrupció miatt elitélt politikusokat a saját házában melenget
- A Röszkei határnál nincsen iroda, tehát csak illegálisan lehet átjönni rajta.
- Kritizálja az Európai Unió menekülteket humánusan kezelő országait,
- Ugyanakkor hallgat amikor a diktátor barátai repülővel, "one way ticket-tel" szállítják a menekülteket az EU-s határhoz, hogy destabilizálják a rendszerünket.
 
Utoljára módosítva:
- Csak buta ember tesz fel olyan kérdést, hogy "jó dolog-e egyáltalán és általában a migráció, vagy nem"?
nem a migrációval van gond, hanem az ellenőrizetlen, illegális migrációval. Ezért vannak a határőrök.
- Milliárdokat adott ki az ország a kerítésre anélkül, hogy valakinek is megoldotta volna a problémáját.
- Az ezer kilométereket vándorolt migránsok számára ez csak egy akadály, Europa számára pedig pedig egy szégyen.
Lehet, hogy a görög kerítés, jobb, valóban masszívabbnak néz ki
görög.jpg


de a bolgár az csúnyább

bolgár.jpg

a spanyol ceutai határkerítést, vagy az ugyancsak illegális migráció ellenes litván határkerítést már be se tettem, szerintem versenyképes a magyar kerítés is az európai védőkerítés építési versenyben, nem szégyen :)
 
Utoljára módosítva:
Orbán Viktor mondja a Magyar Külügyi Intézet 50 éves jubileumi eseményén:
"Hogy ebből az absztrakt magyarázkodásból kivergődjek, mondok Önöknek egy konkrét példát, ami talán megvilágítja, hogy nem egy elméleti jellegű dologról beszélek. Biztosan Önöknek is föltűnt az, hogy mi, magyarok nem vitatkozunk azon, egyetlen ilyen vitában sem vettünk részt, hogy milyen mechanizmussal kellene elosztani és az elosztás után meg integrálni a migránsokat. Számunkra az a kérdés, hogy hogyan kell őket elosztani, és hogyan kell integrálni, nem lényegi, mondhatnám lényegtelen, technikai és önmagukban érdektelen kérdések. A lényegi kérdés egy magyar számára az, hogy vajon jó dolog-e egyáltalán és általában a migráció, vagy nem? Amíg ezt nem ragadtuk meg, amíg ezt nem tisztáztuk, addig nincsen értelme arról beszélni, hogy hogyan osszuk el őket, és hogyan integráljuk. A nyugatiak vitái sosem mennek el odáig, hogy föltegyék azt a kérdést, hogy a migráció maga jó vagy rossz? Viszont most már évek óta csak azzal foglalkoznak, hogy az elosztás elveit, a sikeres vagy sikertelen integráció részletkérdéseit vitassák meg. Na, ez az, amit én radikalizmusnak nevezek."

- Csak buta ember tesz fel olyan kérdést, hogy "jó dolog-e egyáltalán és általában a migráció, vagy nem"?
- Ehhez tessék kérem megkérdezni a Magyarországról elmenekülteket, illetve az öket befogadókat!
- Ön hülyének nézi a magyarokat és értelmetlen kérdéseket tesz fel amivel csak a szellemleg lankadtakat tudja félrevezetni.
- Ha süllyed egy hajó, ha a menekült ott áll a kapu elött akkor nem azt kell kérdezni, hogy "mire jó a migráció", hanem, hogy miként oldjuk meg a problémát emberségesen.
- De ez a szó, "emberiesség" nyilván hiányzik a miniszterelnök repertoárjából, még soha nem halottam az ö szájából.
- Ö fajokban gondolkodik, és ez a rasszizmus megy végig az összes gondolatmenetén.

- Milliárdokat adott ki az ország a kerítésre anélkül, hogy valakinek is megoldotta volna a problémáját.
- Az ezer kilométereket vándorolt migránsok számára ez csak egy akadály, Europa számára pedig pedig egy szégyen.
- Ö minden migrációban levőt kategorikusan terroristának nevez, de korrupció miatt elitélt politikusokat a saját házában melenget
- A Röszkei határnál nincsen iroda, tehát csak illegálisan lehet átjönni rajta.
- Kritizálja az Európai Unió menekülteket humánusan kezelő országait,
- Ugyanakkor hallgat amikor a diktátor barátai repülővel, "one way ticket-tel" szállítják a menekülteket az EU-s határhoz, hogy destabilizálják a rendszerünket.

..."korrupció miatt elitélt politikusokat a saját házában melenget..."
Hjahh...hasonló hasonlónak örül (similis simili gaudet) ... ;)
 
nem a migrációval van gond, hanem az ellenőrizetlen, illegális migrációval. Ezért vannak a határőrök.

Lehet, hogy a görög kerítés, jobb, valóban masszívabbnak néz ki
Csatolás megtekintése 1969977

de a bolgár az csúnyább

Csatolás megtekintése 1969978
a spanyol ceutai határkerítést, vagy az ugyancsak illegális migráció ellenes litván határkerítést már be se tettem, szerintem versenyképes a magyar kerítés is az európai védőkerítés építési versenyben, nem szégyen :)

Kevés a határőr a "végeken", sokszor férefordítják a fejüket, nem konfrontálódna a csempészekkel (ők csak 2-3-an vannak egy őrjáraton).... és olyat is olvastam, hogy van bizony korrupció is, 800-1000 euróért becsukódnak némely szemek.
 
Kevés a határőr a "végeken", sokszor férefordítják a fejüket, nem konfrontálódna a csempészekkel (ők csak 2-3-an vannak egy őrjáraton).... és olyat is olvastam, hogy van bizony korrupció is, 800-1000 euróért becsukódnak némely szemek.
Ezért nem lesz ott egyhamar kormányváltás. Egyetlen állami alkalmazott, de még a családtagjaik sem fogják a széket a saját seggük alól kiszavazni.
 
Orbán Viktor mondja a Magyar Külügyi Intézet 50 éves jubileumi eseményén:
"Hogy ebből az absztrakt magyarázkodásból kivergődjek, mondok Önöknek egy konkrét példát, ami talán megvilágítja, hogy nem egy elméleti jellegű dologról beszélek. Biztosan Önöknek is föltűnt az, hogy mi, magyarok nem vitatkozunk azon, egyetlen ilyen vitában sem vettünk részt, hogy milyen mechanizmussal kellene elosztani és az elosztás után meg integrálni a migránsokat. Számunkra az a kérdés, hogy hogyan kell őket elosztani, és hogyan kell integrálni, nem lényegi, mondhatnám lényegtelen, technikai és önmagukban érdektelen kérdések. A lényegi kérdés egy magyar számára az, hogy vajon jó dolog-e egyáltalán és általában a migráció, vagy nem? Amíg ezt nem ragadtuk meg, amíg ezt nem tisztáztuk, addig nincsen értelme arról beszélni, hogy hogyan osszuk el őket, és hogyan integráljuk. A nyugatiak vitái sosem mennek el odáig, hogy föltegyék azt a kérdést, hogy a migráció maga jó vagy rossz? Viszont most már évek óta csak azzal foglalkoznak, hogy az elosztás elveit, a sikeres vagy sikertelen integráció részletkérdéseit vitassák meg. Na, ez az, amit én radikalizmusnak nevezek."

- Csak buta ember tesz fel olyan kérdést, hogy "jó dolog-e egyáltalán és általában a migráció, vagy nem"?
- Ehhez tessék kérem megkérdezni a Magyarországról elmenekülteket, illetve az öket befogadókat!
- Ön hülyének nézi a magyarokat és értelmetlen kérdéseket tesz fel amivel csak a szellemleg lankadtakat tudja félrevezetni.
- Ha süllyed egy hajó, ha a menekült ott áll a kapu elött akkor nem azt kell kérdezni, hogy "mire jó a migráció", hanem, hogy miként oldjuk meg a problémát emberségesen.
- De ez a szó, "emberiesség" nyilván hiányzik a miniszterelnök repertoárjából, még soha nem halottam az ö szájából.
- Ö fajokban gondolkodik, és ez a rasszizmus megy végig az összes gondolatmenetén.

- Milliárdokat adott ki az ország a kerítésre anélkül, hogy valakinek is megoldotta volna a problémáját.
- Az ezer kilométereket vándorolt migránsok számára ez csak egy akadály, Europa számára pedig pedig egy szégyen.
- Ö minden migrációban levőt kategorikusan terroristának nevez, de korrupció miatt elitélt politikusokat a saját házában melenget
- A Röszkei határnál nincsen iroda, tehát csak illegálisan lehet átjönni rajta.
- Kritizálja az Európai Unió menekülteket humánusan kezelő országait,
- Ugyanakkor hallgat amikor a diktátor barátai repülővel, "one way ticket-tel" szállítják a menekülteket az EU-s határhoz, hogy destabilizálják a rendszerünket.
Ernő, ha annyira nagy üzlet lenne az illegális migráció (van, akinek persze az) , akkor minden ország foggal-körömmel ragaszkodna az általa megkaparintott migránskhoz, és nem akarná télapó módjára szétosztani őket.
 
nem a migrációval van gond, hanem az ellenőrizetlen, illegális migrációval. Ezért vannak a határőrök.

Lehet, hogy a görög kerítés, jobb, valóban masszívabbnak néz ki
Csatolás megtekintése 1969977

de a bolgár az csúnyább

Csatolás megtekintése 1969978
a spanyol ceutai határkerítést, vagy az ugyancsak illegális migráció ellenes litván határkerítést már be se tettem, szerintem versenyképes a magyar kerítés is az európai védőkerítés építési versenyben, nem szégyen :)
Szégyen ez, mert csak az nem jön át rajta, aki nem akar! A határvadászok korruptak, ezrével jönnek át a határon a migránsok. Ott a sok létra, elhagyott autó. De nagyobb szégyen, hogy a hazaárulók pénzért osztogatják a magyar állampolgárságot bűnözőknek is, még diplomáciai útlevelet is kapnak mellé! A behozott mongol, tatár, Fülöp-szigeteki munkásokról ne is beszéljünk. Itt is tiz busz hordja őket munkába, külön tolmács van nekik. Néha megkéselik egymást De a migráns gettők létrehozása engemet egyre inkább Hitler koncentrációs táboraira emlékeztet, lassan már csak a szögesdrót, őrtorony, és a krematórium hiányzik! Bár ki tudja, lehet azt is építik már!
 
Ernő, ha annyira nagy üzlet lenne az illegális migráció (van, akinek persze az) , akkor minden ország foggal-körömmel ragaszkodna az általa megkaparintott migránskhoz, és nem akarná télapó módjára szétosztani őket.

Majdnem, hogy igazad van, nem anyagi előnyök miatt vagyunk emberségesek.
Ugyanakkor tudjuk az emberiség történelméből, hogy hosszútávon kifizetődő ha tekintettel vagyunk a másikkal szemben.

Az emberi jogok tiszteletben tartása több okból is alapvető fontosságú:
 1. Minden ember méltóságának és tiszteletének védelme:
  Az emberi jogok hangsúlyozzák minden egyes ember alapvető méltóságát, függetlenül származásától, fajától, vallásától, nemétől vagy más jellemzőjétől.
  Az emberi jogok tiszteletben tartása biztosítja, hogy minden embert egyéni jogokkal és értékekkel rendelkező egyéntként tiszteletteljesen kezeljenek.

 2. Béke és biztonság: Az emberi jogok betartása elősegíti a stabil és békés társadalmakat.
  Azokban a társadalmakban, ahol emberek jogait megsértik, gyakran magasabb a konfliktusok és instabilitás kockázata.
  Az emberi jogok védelme hozzájárul a béke és biztonság alapjainak megteremtéséhez.

 3. Igazságosság és egyenlőség: Az emberi jogok az igazságosság és egyenlőség mellett állnak.
  Minden embert azonosan kell kezelni a törvény előtt, függetlenül személyes jellemzőitől.
  Az emberi jogok tiszteletben tartása hozzájárul a diszkrimináció és egyenlőtlenség elleni küzdelemhez.

 4. Fejlődés előmozdítása: Az emberi jogok tiszteletben tartása szorosan kapcsolódik a társadalmi és gazdasági fejlődéshez.
  Azokban a társadalmakban, ahol tiszteletben tartják az emberi jogokat, gyakran jobb oktatási lehetőségek, hozzáférés az egészségügyi ellátáshoz és gazdasági lehetőségek állnak rendelkezésre, ami elősegíti a teljes fejlődést.

 5. Nemzetközi együttműködés: Az emberi jogok univerzálisak, ami azt jelenti, hogy minden emberre érvényesek, függetlenül nemzetiségüktől.
  Az emberi jogok tiszteletben tartása elősegíti a nemzetközi együttműködést és a párbeszédet nemzetek között, mivel közös alapot teremt az emberi értékek számára.

 6. Visszaélések megelőzése: Az emberi jogok tiszteletben tartása védelmet nyújt az államok, intézmények vagy egyének visszaéléseivel szemben. Jogi keretet biztosít a szabadság és biztonság megőrzéséhez.
Az emberi jogok tiszteletben tartása nemcsak etikailag indokolt, hanem döntő fontosságú is a társadalmak jólétéhez, a béke és stabilitás előmozdításához, valamint a globális fejlődéshez.


Igazán sajnálom, hogy a magyar miniszterelnök "radikalizálódott" és igy akar magának "respektust" kiharcolni. :mad2:
 
nem a migrációval van gond, hanem az ellenőrizetlen, illegális migrációval. Ezért vannak a határőrök.

Orbán faji és vallási alapra hivatkozva tagadja meg a nemzetközi jogokat.

Ezt nem a sorok között olvastam, hanem nyíltan ki is mondja:
"nem akarjuk a börünk színét megváltoztatni,; az etnikai homogenitást meg kell őrizni; vallások, kultúrák nem tűrik meg a másikat"

A magyar határon nincs kapu a menedékjog-kérelem leadásához. Tetszik érteni?
Volt egy darabig de ott ugy tartották a migrációban levöket mint az állatokat,
Orbán számos pert veszített az EuGH-val szemben, a helyett, hogy javítót volna a helyzeten bezárta az összes irodát.

Egy arcátlanság azzal jönni, hogy a menekült adja be a kérelmet a saját hazájában.
Majd megtudod, hogy miről beszélek ha a "függetlenségi" - vagy más néven AVO-törvény - életbe lép Magyarországon.

Lehet, hogy a görög kerítés, jobb, valóban masszívabbnak néz ki
Csatolás megtekintése 1969977

Általánosságban elmondható, hogy a határokon általában vannak speciális létesítmények vagy kapcsolattartó pontok,
ahol a migránsok és menekültek elmagyarázhatják helyzetüket, beleértve menedékkérelmi szándékukat.


Lehetnek meghatározott határátkelőhelyek vagy ellenőrző pontok, ahol az emberek jelezhetik menedékjog iránti szándékukat.
Ezeket a görög hatóságok, nemzetközi szervezetek vagy nem kormányzati szervezetek hozhatták létre, hogy megfeleljenek a nemzetközi menekültjogból eredő jogi kötelezettségeknek.

Orbán nem tartja be a nemzetközi menekültjogot, ö "radikalizálódott" és azt képzeli az embertelen viselkedése majd "respektust" fog kiváltani a világban.
Tapsot eddig csak diktátoroknál és jobboldali-szélsöséges nacionalista szervezeteknél szüretelt.

de a bolgár az csúnyább

Csatolás megtekintése 1969978
a spanyol ceutai határkerítést, vagy az ugyancsak illegális migráció ellenes litván határkerítést már be se tettem, szerintem versenyképes a magyar kerítés is az európai védőkerítés építési versenyben, nem szégyen :)

Ezzel az erővel be tehetted volna az US-Mexiko kerítést, ugy tudom az a leg magasabb.

A kerítés építésnek az lesz a vége, hogy benneteket sem fog kiengedni Orbán ha neki ugy tetszik.
 
Majdnem, hogy igazad van, nem anyagi előnyök miatt vagyunk emberségesek.
Ugyanakkor tudjuk az emberiség történelméből, hogy hosszútávon kifizetődő ha tekintettel vagyunk a másikkal szemben.
Unicef oldaláról, 2023 novemberi adat:
"A háború kezdete óta több, mint 39.351 ukrajnai menekült kért ideiglenes védelmet Magyarországon."

Ebből azért nekem nem az jön át, hogy Magyarország elutasító magatartást tanúsítana a menekültekkel szemben.
Az már más kérdés, persze, hogy az ellátás színvonalát tekintve Magyarország nem tud versenyezni Bajorországgal.
 
Ezért nem lesz ott egyhamar kormányváltás. Egyetlen állami alkalmazott, de még a családtagjaik sem fogják a széket a saját seggük alól kiszavazni.
Nem lesz még pénzük sem a választásokra....
most éppen a DK küldött közleményt arról, hogy a párt közel 90 millió forintos bírságra számíthat,
 
Unicef oldaláról, 2023 novemberi adat:
"A háború kezdete óta több, mint 39.351 ukrajnai menekült kért ideiglenes védelmet Magyarországon."

Ebből azért nekem nem az jön át, hogy Magyarország elutasító magatartást tanúsítana a menekültekkel szemben.
Az már más kérdés, persze, hogy az ellátás színvonalát tekintve Magyarország nem tud versenyezni Bajorországgal.
kedves casaloma 5,9 millió ukrán menekült tartózkodik Europába.

"A háború kezdete óta több, mint 39.3511 ukrajnai menekült kért ideiglenes védelmet Magyarországon. Állami, önkormányzati szervek, civil és egyházi szervezetek, valamint a civil lakosság rendkívüli szolidaritásról tettek tanúbizonyságot, és a háború kitörése óta számos módon segítik az Ukrajnából érkezőket."

Szeretném megemlíteni, hogy Magyarországon a statisztikai hivatal (KSH) Rogán propaganda-hivatal alá van rendelve, ami egy röhely.
A magyar kormány rengeteg pénzt kap Brüsszelből, a KSH alapján megadott számok alapján.

A Pro Asyl számomra egy megbízható forrás és ott az áll: "Nicht wirklich willkommen: Ukrainische Geflüchtete in Ungarn"

Kedves Casa Loma, ne feledd el, hogy amig Magyarország még EU tag:
Az átmeneti védelmet automatikusan megítélik, a tartózkodási engedély megkérvényezése az adott országban csak formális.

Nehogy már Orbán érdemének tekintsed ezt. :) :)

Megtoldanám még azzal, hogy az Ukránok szívesen mennének tovább nyugatra de ott nem kapnak segélyt ha magyar útlevelük van.
 
Utoljára módosítva:
Nem lesz még pénzük sem a választásokra....
most éppen a DK küldött közleményt arról, hogy a párt közel 90 millió forintos bírságra számíthat,
Nem tudom, mennyire volt okos dolog a választások után a nagyérdemű előtt firtatni, hogy hová tette MZP a külföldről kapott pénzeket, főleg meg nem nyíltan követelni, hogy számoljon el vele, hogyan, mire költötte.
1. Ha azokat a pénzeket valóban MZP-nek szánták saját népszerűsítésére, akkor a pártoknak vajmi kevés közük van hozzá, hogyan, hová költötte el.
2. Ha meg valójában azokat a pénzeket a párt(ok)nak kampánycélokra dobták össze külföldről, csak így próbálták kicselezni a rendszert, akkor meg amellett, hogy névtelenül feljelentették MZP-t, lapítaniuk kellett volna mint az a bizonyos a magas fűben, tudva hogy tilosban járnak.
 
Nem tudom, mennyire volt okos dolog a választások után a nagyérdemű előtt firtatni, hogy hová tette MZP a külföldről kapott pénzeket, főleg meg nem nyíltan követelni, hogy számoljon el vele, hogyan, mire költötte.
1. Ha azokat a pénzeket valóban MZP-nek szánták saját népszerűsítésére, akkor a pártoknak vajmi kevés közük van hozzá, hogyan, hová költötte el.
2. Ha meg valójában azokat a pénzeket a párt(ok)nak kampánycélokra dobták össze külföldről, csak így próbálták kicselezni a rendszert, akkor meg amellett, hogy névtelenül feljelentették MZP-t, lapítaniuk kellett volna mint az a bizonyos a magas fűben, tudva hogy tilosban járnak.
Látod nem tudnak még politizálni sem...
Először elhitték hogy győznek majd mikor kiderült hogy bukta van egymásnak estek.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

ambrella wrote on lhamo77's profile.
Szia! A Fülelős kalandok-at esetleg el tudnám kérni Tőled? Hálásan köszönöm a válaszodat!
Fodor Ditke wrote on Szélildi's profile.
Kedves Szélildi! Nagyon hálás lennék, ha tudnál segíteni. Unokámmal igyekszünk az olvasást jobbá, szebbé gyakorolni. Ha dr. Gósy Mária és Laczkó Mária a Varázsló - Olvasásfejlesztés című könyvének elérhetőségét szíveskednél ismét megadni, nagy segítség lenne. A link nem működik már, máshogyan nem tudom elérni. Nagyon köszönöm!!!
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,067
Üzenet
4,785,703
Tagok
614,905
Legújabb tagunk
Gabenzaza
Oldal tetejére