Hangoskönyvelők

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

balcika

Állandó Tag
Állandó Tag
Harrison Fawcett (Fonyódi Tibor)- A katedrális harcosai

A XXIII. század végén élő Mark Wilson nem hisz az időutazásban és a bukott angyalokban, de idővel mindkét dologgal kapcsolatban arra kényszerítik a különös körülmények, hogy változtasson álláspontján, ugyanúgy, mint szerelme, Tess Gordon, aki illegális utcai harcok bajnokaként él Los Angeles technokrata poklában, miközben élete folytonos menekülés a világot kormányzó Novus Ordo Seclorum egyik hercege elől… Kettejük találkozása után sorsuk összefonódik a Katedrálissal, s így a világtörténelemmel, mert az időutazás monopóliumát birtokló, titokzatos intézmény arra kényszeríti őket, hogy visszatérjenek az ókori Római Birodalom és Nero császár korába, ahol az „Intervenció”-nak nevezett elit kommandó oldalán kell harcolniuk a megtestesült természetfölötti erők, ördögök és démonok pokolbéli légiói ellen… Kerwin ezredes és különleges kiképzett katonai alakulata megérkezik az ókori Pompejibe, ahol döbbenten szembesülnek a tényekkel: mindannyian olyan összeesküvés áldozatai, amelynek kibogozhatatlannak tűnő szálai a katedrális és az 1540-ben alapított jezsuita rend legbefolyásosabb mesterinek kezében futnak össze… Harrison Fawcett töretlen, izgalmas tempóban megírt, hihetetlen fordulatokban gazdag, a klasszikus kalandregényt a miszticizmussal ötvöző science fiction regénye igazi meglepetés a műfaj rajongói számára.
 

ametiszt99

Állandó Tag
Állandó Tag
A katedrális- Ken Follett

Ken Follett egyik leghíresebb könyve egy lebilincselő regény az 1100-as évek Angliájáról. A történet középpontjában az angliai Kingsbridgben épülő katedrális áll, amelyet a derék kőművesmester Tamás kezd el építeni, miután az előző székesegyház rejtélyes körülmények között leégett. A helyi kolostor vezetői mindent megtesznek, hogy felépüljön a nagy mű, de erről nem mindenki gondolja így. Az építkezést és annak kivitelezőit kegyetlenség, árulás és a földesúri önkény fagyos lehelete kísérti. Ken Follett remekművét nem lehet lerakni. Az elképesztő részletességgel kidolgozott középkori világ, elemi erővel szippantja magába az olvasót. Kalandozások az érintetlen középkori erdőkben, földesúri összeesküvés, csaták, az egyház és a hatalmasságok mocskos képmutatása és nem utolsó sorban a szerelem mind-mind ott kavarognak a polgárháború sújtotta Angliában. Ezt a monumentális alkotást azoknak ajánljuk, akik rajonganak a középkorért és szeretik a történelmileg hiteles és akcióban gazdag maratoni hosszúságú komplex regényeket.
Nem vagyok átlagolvasó, szeretek minden könyvet, minden alkotót, amely, aki nem középszerű, nem öncélú és nem felejthető. Így aztán sokat olvasok, több írót-költőt elismerek és szeretek. Ám Ken Folett lenyűgözött... stílusa, szóhasználata olyannyira egyedi, hogy néhány művének elolvasása után, úgy érzem, bármit felismernék, ha azt ő írta. A katedrális című történelmi regénye, igazi gyöngyszeme az egyetemes regényköltészetnek. Cselekményét a középkorba helyezi. Tanárként jól ismeri ezt a történelmi időszakot, a korra jellemző társadalmi viszonyokat, stílusirányzatokat, hiedelemvilágot, és mindezeket olyan hitelesen, színesen, meseszerűen tárja az olvasó elé, hogy nem is vesszük észre, mennyi történelmi tényt, összefüggést tanulunk művéből. A katedrális letehetetlen könyv, minden mondatát "issza" az ember és várja a még több cselekményt, információt és azt az impulzust, amivel a képzeletét szárnyra tudja bírni Ken Folett. Az alkotó izgalmas magánemberként, íróként és ez tükröződik vissza regényeiből is.
Hallgattad az Idők végezetéig-et is?az ennek a regénynek a folytatása.Nekem jobban tetszett
 

balcika

Állandó Tag
Állandó Tag
Harrison Fawcett- A katedrális legendája

A XXII. század csúcsfegyverzetével felszerelt elitkommandó áll az ókori Róma kapui előtt, hogy harcba szálljon a várost megszálló földönkívüli armadával, amely olyan természetfölötti és mentális hatalommal bír, ami alapján Kerwin ezredes és intervenciós csapatának tagjai joggal hihetik, hogy a pokol rettenetes seregeivel kerültek szembe, s a harc tétje nem pusztán az emberiség jövője, hanem tulajdon sorsuk, üdvösség vagy kárhozat…
A Katedrális-ciklus önálló regényként is olvasható második kötetében megelvenedik Néró császár kora, az ókori Róma hétköznapjai, a korahajnalig tartó lakomák, véres gladiátorküzdelmek, a látványos kocsiversenyek színpompás világa, szerelem, gyűlölködés, ármány, s mindaz olyan lebilincselő, érdekes módon, ahogy a szerzőn kívül csak nagyon kevesen tudják megmutatni.
Harrison Fawcett mesteri módon bonyolítja a szálakat, a Katedrális legendája egy elképesztően szövevényes és izgalmas regény. A sztori alighanem az egyik legjobb, amit az utóbb olvashattunk a misztikus-kalandos SF műfajában.
 

ametiszt99

Állandó Tag
Állandó Tag
És,hogy egy negatív kritikát is írjak,van olyan felolvasó(nő) aki sajnos annyira hadar,hogy nem tudtam még egyetlen általa előadott könyvet sem meghallgatni.Pedig nagyon sokat olvas fel.A nevét nem írom ide,mert tudom,hogy ez egy nem könnyű munka és csak hálásak lehetünk azoknak akik ezt beválalják.Köszi
 
Utoljára módosítva:

ametiszt99

Állandó Tag
Állandó Tag
Csatolás megtekintése 1214218
Komlós Róbert; Mester Edit
(Harmadik fiú-Népszínház Józsefvárosi Színháza)


Találtam egy igen hasonlóan jó felolvasót mint Bodor Tibor
Visszafogott színészi játék!! Jó hang
Komlós Róbert a neve
Dold-Mihajlik – Ordasok között című könyvét hallgattam
Itt igen tetszett
Sokat nem tudni
Komlós Róbert-ről
Amit találtam, már ha Ő az



És könyvei
Cím: Csontbrigád
Cím: Csui!
Cím: Előttem az élet
Cím: Holttest a könyvtárszobában
Cím: A kis herceg
Cím: Légy jó mindhalálig
Cím: Nyomkereső
Cím: Szeresd felebarátodat
Cím: Tíz kicsi néger
Cím: Vadölő
No nem csak ennyi van
Mellékletben ideteszem a könyveit
Elkezdem sorban hallgatni mert jól olvas
Legalábbis Ordasok között című könyvben jó volt
1+Ordasok+k%C3%B6z%C3%B6tt+%28Jurij+Dold-Mihajlik+-+Cs+Horv%C3%A1th+Tibor,+Seb%C3%B6k+Imre%29+-+10b.jpg
Szia, nem tudom tudod-e,hogy Verne Gyula Sándor Mátyását is Komlós Róbert olvassa fel.Igaz.hogy van tévésorozat változatban is,de nekem így könyvben jobban tatszett.
 

tornando

Őstag
Ezüst támogató
Állandó Tag
Gépésztől nagyon jó volt a - Kulcs a Manderley házhoz
Többször hallgattam, még kellene Ken Follett tőle
Biztos van még fel nem olvasott
Ken Follett Hárman
Ken Follett Hat nap múlva telihold
Ken Follett: A titánok bukása(bár ezt talán felolvasták???)
 
Utoljára módosítva:

zsnbm

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Ha valakinek megvan Böszörményi Gyulától a Gergő és az álomfogók (vagy bármi más) kérem szépen, hogy tegye fel. Jencuska régen feltette, (nem igazán jó helyre) de már nem él, a privát kérésre nem reagál. Talán már nem "jár" ide, láttam a lapján hogy már jó ideje nem volt ezen a környéken.
Előre is köszönöm.
Gépésznek köszönet a Gulliverért, nagy "hasznát" vettem.
zsnbm
 

lona1224

Állandó Tag
Állandó Tag
Szerintem meg csak köszönet jár azoknak akik, avval hogy feltölti a dolgaikat,megosztja velünk,és nem kritika.
Én nagyon örülök neki és hálásan köszönöm!:dr_24:
 

FLAMINGO

Ne kérj hozzáférést! Ha jár, a rendszer ADJA.
Fórumvezető
Kormányos
A kormányos nekem azt írta, hogy csak az állandó tagoknak jelenik meg az oldal.
Azt ne kérdezd, hogyan lehetsz állandó tag. De ha elolvasod a szabályzatot biztos
megtalálod a választ.
Arra én is kíváncsi lennék, már mint, hogy lehet valakiből állandó tag. Egyszer majd ez is kiderül :)
No akkor ide is beírom:
A CanadaHun nem egy fájlmegosztó, pláne nem torrent oldal.
De mivel elsődleges célja a magyar nyelvű kultúra terjesztése, egy-egy műről örömmel jelentet meg a tagok által információt egészen addig, amíg az nem ütközik a fennálló szabályokba.
Most épp a Google hívta fel a figyelmünket (igaz az e-book-ok területén található) szabálytalanságokra, jelezve, hogy kizár a szolgáltatásaiból, ha nem módosítunk.
Módosítottunk.
Ez azzal járt, hogy több téma is törlésre került. Sajnáljuk.
Mindazonáltal épp ezért vezettük be a hide használatát, hogy a keresőrobotok ne tudjanak belénk kötni.
Azonban, ha azt nem használják a tagok, akkor sajnos ez a vége, illetve az, hogy korlátozzuk az állandó tagokra az ilyen típusú hozzászólások láthatóságát.
A fentiekből én sajnálatosan azt szűröm le és nagyon remélem, hogy tévedek, miszerint a legtöbben a CH-t nem tekintik közösségnek (nem a két beidézettre gondolok ők vették a fáradságot és utánajártak), mivel annyira sem tisztelik meg, hogy a szabályzatát elolvassák.
Abban ugyanis ott van, hogy ki a friss/új/aktív/állandó/ős ... tag.
Még szomorúbb, hogy amikor valaki rájön, akkor nem a direkt erre létrehozott témákban, hanem épp ahol van, ott próbálja meg összeszedni a 20 hozzászólását (megjegyzem sokan több évi tagság után is csak 4-5 hozzászólással rendelkeznek, ami ugye nem kifejezetten a közösségi élet megnyilvánulása). Itt is töröltem pár perce egy tegnapi próbálkozást, ebből le lehet szűrni a reakcióidőnket. Fél tucat moderátor több, mint 300000 regisztráltra. De előbb utóbb odaérünk.
Természetesen a mintegy 32000 témából több tucatnyit direkt a 20 hsz begyűjtésére hoztunk létre, de a rengeteg szójáték és beszélgetős téma is rendelkezésre áll, ugyanis
NEM MINDEN TÉMÁBAN KELL 20-20 HOZZÁSZÓLÁS, HANEM ÖSSZESSÉGÉBEN KELL A 20 ÉS UTÁNA 48 ÓRA VÁRAKOZÁS. HA EZ UTÁN SEM ÉRKEZIK MEG AZ ÁLLANDÓ TAGI STÁTUSZ, AKKOR, LEHET JELEZNI az Állandó tagság kérése DE CSAK 20 hsz-el és 48 óra elteltével. témában.
 

Gemeli

Állandó Tag
Állandó Tag
Franz Werfel: A Musza Dagh 40 napja:
az örmény holokausztról szól az első világháború idejéből. Valós alapja van, a Kemál pasa által vezetett új török államban az örményeket a sivatagba deportálták. Egy örmény falu lakói a biztos halál elől a közelben lévő hegyre menekültek, és 40 napon keresztül védték magukat a támadó török hadsereggel szemben. Döbbenetes a történet, nagyszerűek a figurák, a lélektani helyzetek leírása. Felemelő és katartikus regény.
 

Gemeli

Állandó Tag
Állandó Tag
Stefan Zweig: Marie Antoinette.
Lélektani esszé a franciák kivégzett királynőjéről illetve életéről: aki szereti az Ancien Regime korát, annak kötelező. Nagyon jó korrajz. Szóval jó lenne, ha ezek a könyvek hangoskönyvben is hozzáférhetőek lennének.
 

tornando

Őstag
Ezüst támogató
Állandó Tag
Minden élő az ég alatt

Éppen nekem azaz Herott rajongónak való ez a könyv már 7 éjszaka hallgatom
Feltárulnak szépségei
Nem az a harsány történetek mint az első könyvei
Ám békét, szépséget,emberséget adó olvasmány
Ellenkező vélemény ismeretében is azt mondom kell még Heriott könyv
Ha csak magam nevében mondom akkor is ez a véleményem.Ne hagyd abba, jó a könyv
Éppen csak több alkalmas hangulat és csend kell hozzá

A közelmúltban elhunyt világhírű szerző magyar nyelven megjelenő új könyve a vidéki állatorvosi pálya küzdelmes, de fordulatos, gyakran felettébb derűs élményeinek, buktatóinak újabb gyűjteménye, amely ismét Darrowby környékére, Yorkshire tájaira vezeti el az olvasót, s nemcsak az állatpáciensekről, hanem a vidéki állattartókról, a farmerekről, illetve a gazdikról is mulatságos, szórakoztató portrékat fest. Remek pillanatfelvételei, elbeszélései nyomán hol a kacagástól, hol a meghatottságtól lábad könnybe a szem – Herriot könyve senki sem hagy közömbösen! Herriot nemcsak hivatásának, de a tollnak is avatott mestere: történeteit már jól ismeri a hazai olvasóközönség – annak idején nagy sikert aratott „Állatorvosi pályám kezdetén”, „Egy állatorvos történetei” és „Kutyák a rendelőmben” című munkájával. Az állatorvos újabb történeteinek minden sorából mély humánum, angyali derű, kiváló emberismeret és páratlan ábrázolótehetség sugárzik, ami világszerte bestsellerré tette munkáit.
A repülő állatorvos nem tetszett bár ott írott formában ért az élmény
Nem tetszett mert elhagyta a megszokott helyszínt, kicsit laposabb volt a könyv tartalma.
Majd többszöri élmény és talán hallgatás formában talán tetszeni fog
--------------------

A Musa Dagh 40 napja Bodor Tibor felolvasásában készült el 48 kazetta(MVGYOSZ)
 
Utoljára módosítva:

Dr. Gépész

Kitiltott (BANned)
Szép napot, ( estét ) mindenkinek!
Tornando írása, szerintem, kis kiegészítésre szorul néhány helyen.
Az egész úgy kezdődött, hogy Evila megkért egy Herroit könyv felolvasására,
mondván kellemes, kedves, humoros történetekről van szó.
Nagy tisztelője vagyok Evilának, gondoltam legyen. Ha nem is tetszik, majd
csak túl leszek rajta. Szerencsémre az Egy állatorvos történetei c. könyvet
kezdtem el. Aki meghallgatta, hallhatta az elejétől kezdve élveztem az olvasást.
Példa rá a sok nevetés ami nem mű. Sokszor meg kellett állnom mert nem láttam
a "nevető könnyektől" a betűket.
Tornando ezután írta, hogy kedvencévé lépett elő Herriot.
Evilától kaptam egy virtuális puszit a felolvasásért de megjegyezte, ez a második
könyv, nem e lehetne e az elsőt , az Állatorvosi pályám kezdetén c. könyvet is felolvasni.
Megtörtént.
Az igazsághoz tartozik, főleg Tristánnal történt fejezeteket szerettem nagyon.
Sokban hasonlítok rá.
Persze a többi részen is jól szórakoztam és volt, hogy elcsuklott a hangom és
megkönnyeztem a történetet.
Jöttek a levelek és a következő a Repülő állatorvos.
Beleolvastam és felidéződött bennem a saját katona időm. Ezt főként ezért olvastam fel.
Ekkor már úgy éreztem, hogy a katona részeket kivéve a történetek nagyon hasonlítanak
az előző könyvekben leírtakhoz.
Úgy gondoltam, ez volt az utolsó Herriot könyv amit felolvastam.
Az élet és az ellenállhatatlan kérés felül írta elhatározásomat.
Elkészült a Minden élő az ég alatt c. könyv is.
Tornando priviben írt róla véleményt.
Nem rosszat!
Ekkor válaszoltam, szerintem már nagyon egysíkúak a történetek és bár kedvesek,
meghatóak de úgy gondolom, hogy a többi már csak "ragozása" az előző könyveknek.
No, erre írta a fenti levelet Tornando.
Ennek ellenére egy darabig biztos nem lesz tőlem több Herriot könyv felolvasás.
Itt azért megköszönöm mindenkinek aki kifejezte tetszését és annak is aki nem
de meghallgatta.
És ez vonatkozik minden, ha jól számoltam 89, általam felolvasott könyvre.

Jelenleg, Dr. Kárpáti György - Medencék gólok pofonok c. könyvét olvasom.
Nem könnyű mert nagyon sok humoros rész van benne.
Én meg szeretek röhögni. Sokszor percekig nem tudom folytatni ez okból.
Nincs sok hátra. Hamarosan felteszem.
Addig is, ha valakit érdekel, miért is tart annyi ideig az olvasás ameddig, egy vágatlan rész a
Bécs c. fejezetből.
A feltöltésben már javítva lesz. Úgyhogy tekintsétek kuriózumnak.
[HIDE-THANKS]http://data.hu/dir/x4q365v8o5341717[/HIDE-THANKS]
 
Utoljára módosítva a moderátor által:

Dr. Gépész

Kitiltott (BANned)
Döntésed szabad nem győzködésért írom
Nekem azt a hangulati élményt adja mint Fekete István állat történetei: emberi jellemeket,konfliktusokat, terít elénk,néha mulatságosan
Csak azt mondom el miben mutat újat ez a könyv és nem lapos
Amiket idézel, a 330 oldalból kb 30 - at tesz ki. Én a többiről beszélek.
Valóban, ha csak ezeket nézzük akkor érdemes felolvasni.
De ha a többi 300 oldalt, nekem van igazam.
Ami viszont az egészből jó és ennek nagyon örülök, hogy az én felolvasásom
után vagy által szeretted, szerették meg Herriot könyveit.
Ez a lényeg. Felhívni a figyelmet valamire. -ez jelen esetben sikerült.
Megnéztem, még sok könyve van Herriotnak.
Az alap megvan, a többi nem rajtam múlik.
 

tornando

Őstag
Ezüst támogató
Állandó Tag
Az biztos általad lett ismertebb és kedvelt
Nélküled nem olvastam volna el valószínű

Én azért a 30 oldal miatt is már szeretem mindet
Nekem azt a hangulati élményt adja mint Fekete István állat történetei: emberi jellemeket,konfliktusokat, terít elénk,néha mulatságosan
De nem csak az a két idézet van
A borzos dokiról sok fejezet van.
A vadmacskákról is több
Jó a szomszéd állatorvossal(Mottram) való viszonyuk rendeződése.Miután csoda kitartással megmentették a lovát
Jó a bolhát összeszedő rész is
Jó az öltöny esete ez még mulatságos is
Jó a buta vásárlásai és a Kaszbah szőnyeg esete
Kiválóan érdekes és érzelmes Bob és kutyája a nagy daganattal valamit testvére Adam hozzáállása a dolgokhoz
Szerintem 80%-a kiváló a könyvnek
Mondom hogy rengeteg finom szépség és árnyalt humor van benne
Még volt egy igen tetsző rész a sánta ember Rupe és a sánta kutya választása
Ez csak érzelmes
És döbbentő hogy a kutya a gyógyulása után is tovább sántít a gazdája mellett lépegetve

Több rész is példaeseteket hoz az állat és gazdája egymásra-idomulására
Lásd a cukorkaboltos és macskája esetét
Ezeket nevezem finom szépségeknek
Könnyebb volna felsorolni ami nem volt jó történet és csak ismétlődés
Vagy csak nekem ad ennyi pluszt?
 
Utoljára módosítva:

Dr. Gépész

Kitiltott (BANned)
Szívesen, csak nem tudtam, hogy - mivel nem vagyok "profi" - lehet-e, illetve elfogadják-e.
Légy bátor. Ha úgy érzed, hogy elfogadható, érthető amit felolvastál, bízd magad a fórum íteletére.
Szerintem megnyugtató lesz.
Itt díjazzák a bátor kezdeményezőket.
Tehát ne habozz!!!!!
Ja, én sem vagyok profi, csak lehetőséget kaptam, hogy bizonyítsak.
Ez a lehetőség előtted is nyitva van.
 

Gemeli

Állandó Tag
Állandó Tag
Légy bátor. Ha úgy érzed, hogy elfogadható, érthető amit felolvastál, bízd magad a fórum íteletére.
Szerintem megnyugtató lesz.
Itt díjazzák a bátor kezdeményezőket.
Tehát ne habozz!!!!!
Ja, én sem vagyok profi, csak lehetőséget kaptam, hogy bizonyítsak.
Ez a lehetőség előtted is nyitva van.
Rendben van, megpróbálom közreadni, de még nem vagyok készen. Cao Hszüe Csin: Vörös szoba álma készül. Klasszikus kínai nagyregény.
 

tornando

Őstag
Ezüst támogató
Állandó Tag
Mivel ugyanabban a témában szólalok meg, most kérésre
Ha untatok hát át kell ugorni
De kedvcsinálónak és rejtett könyvérték bemutatására
ideteszem!
---------
Talán nem csak én tartom szemléletes és hangulatos leírásnak.Nagyon szórakoztató képeket fest elém
Aki látott már egy egyszerű epizódot:Mint egy piás ember felülését, a biciklire az jól mulat


50.
Kint, a nyár esti szürkületben a falhoz támasztott kerékpárjához lépett. Én megálltam az
autómnál. Már láttam ezt a szertartást, és lenyűgözőnek találtam.
Bob elhúzta a kerékpárt a faltól, és némi időbe tellett, amíg úgy tudta megállítani,
ahogyan akarta, aztán gumicsizmás lábát megpróbálta átvetni a túloldalra. Az első kísérlet
kudarcba fulladt. Néhány másodpercig csak állt, és szemlátomást mélyeket lélegzett, aztán
nagyon körültekintően beállította a kerékpárt, s újra átlendítette a lábát. Ezúttal is elhibázta, s egy
pillanatra azt hittem, hogy kerékpárostul a földön fog kikötni, ám visszanyerte az egyensúlyát, és
lehajtott fejjel, magába mélyedve álldogált. Ezután határozottan kihúzta magát, végigmérte a
vázat és a kormányt, majd egy hirtelen ugrással ezúttal sikerült a nyeregben landolnia.
Feszült pillanatok következtek. Bob a nyeregben ült; alig néhány hüvelyknyit haladt előre,
holott lábával pedálozott, kezével ide-oda rángatta a kormányt, nehogy elveszítse az egyensúlyát
és lepottyanjon. Aztán végre elindult, és szinte észlelhetetlen lassúsággal araszolni kezdett az
úton. Néhány méterrel arrébb megállt, és másodpercekig meg sem mozdult, miközben, a csuda
tudja, hogyan, függőlegesen tartotta a kerékpárt. Arra gondoltam, nem is először: kár, hogy Bob
soha nem indult a darrowbyi ünnepek évente megrendezett lassúsági kerékpárversenyén. Minden
alkalommal ő vitte volna el az első díjat.
Kocsimhoz támaszkodva figyeltem Bob erőfeszítéseit. A jó öreg Meg, aki nyilvánvalóan
megszokta már a mutatványt, türelmesen lépdelt gazdája mellett, majd lefeküdt a földre,
valahányszor Bob szünetet tartott a haladásban, és a csodával határos módon egyensúlyozott. Bob
faluja vagy egy mérföldnyire volt az úton, és azon töprengtem, vajon mennyi idő alatt ér haza.
Egykori társai a patinás kocsma felújítása előtt váltig állították, hogy még nem esett le a
kerékpárjáról, és jómagam sem láttam soha, hogy valami baj érte volna.
 
Utoljára módosítva:
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére