Hogyan iktassuk ki az egónkat?!

O

oliyboty

Vendég
Most néztem meg ingával a csakráimat, korona csakra nagyon megy, az agyalás, gondolatok végett, 3. szem normálisan forog, torok csakra megállt, szívcsakra fordítva forog, köldök csakra normális, szexcsakra normális, gyökér csakra megállt...

Most már a torok csakrám is fordítva megy, a szívcsakrámnál meg olyan szinten meg van fordulva az energiaáramlás, hogy az inga kirepül kb. a kezemből, olyan erősen forog a másik irányba...
 

robitsas

Állandó Tag
Állandó Tag
Hogy tudok az ellen tenni, hogy kevesebb energiám legyen és ne legyen ijesztő más emberek számára? Kevesebb szeretet kellene bennem legyen és olyan dolgokat csinálni, amik nem töltik a pici kis lelkemet? Nagyon terhesnek érzem, hogy ennyi energiát kaptam onnan fentről, hiába küldöm mindenkinek, próbálok lejjebb adni belőle, bármit teszek, aminek a szeretethez van köze, még több energiát kapok, több lesz belőle... Ha egy 100-as skálán lehetne mérni mennyi energiával rendelkezem, 100-ból/100 jönne ki végeredményül és ha meditálok, vagy bármi olyat csinálok, aminek a szeretethez, segítőkészséghez, jósághoz van köze, még több lesz belőle... Hogyan lehet csökkenteni? Mert akik lejjebb vannak nálam fejlettségben, azoknak szerintem nagyon sok és nem tudom befolyásolni, hogy kevesebb legyen, főleg, mikor sugárzok, ragyogok, akkor még több lesz belőle és eltitkolni, nem mutatni nem tudom, mert látszik, érződik rajtam ez az egész...

Szia.Probald a tudatos almodast.Az lekot es talan talasz mas dolgokat is ami erdekes.De mindenkinek mas az utja ezt tartsd eszben
 
O

oliyboty

Vendég
Az mitől van, hogy belülről, tehát a testemen belül melegem van, talp és tenyér ég még mindig, mintha lázban égnék vagy mi, és kívül meg ráz a hideg kicsit? Belül meleg van, kívül hideg..., nem értem mi a kiváltó oka... ötlet? Miért érzem egyszerre a meleget és a hideget?
 
O

oliyboty

Vendég
Szia.Probald a tudatos almodast.Az lekot es talan talasz mas dolgokat is ami erdekes.De mindenkinek mas az utja ezt tartsd eszben


Tudatos álmodás nem akar menni, ahhoz kéne testkilépés, utána egész éjjelre, alvás alatt olyan tudatossá válnék, hogy aludni nem tudnék tőle, az éberség és jelenlét állapota végett...
 
O

oliyboty

Vendég
Én támogatom a csakrás topicot.Engem is érdekelnek a forgó energiaközpontjaink.Érdekel a csakra tisztítás,a csakrákon keresztül való táplálkozás(párnatáplálkozás)stb.


Akkor nyitok egyet. Alternatív gyógymódba rakom, mert elvileg ott lenne a helye :D
 
O

oliyboty

Vendég
Nem tudom hogy ezeket honna gondolod de kuldok egy linket(en is Ionon-tol kaptam) talan nezzel be mielott lezarod magadban ezt a temat.

http://tudatos-alom.hu/


Nem zárom le a témát, meg jó lenne tudatosan álmodni, de nem tudom, se programozni magam, se azt kivitelezni, hogy álmomban rájöjjek, hogy álmodom és tudjam irányítani tudatosan... Mikor testkilépésem volt, azután olyan éber lettem és olyan szinten jelen voltam, hogy becsuktam a szemem és olyan helyeken ott termettem, hogy azt se tudtam mi van, csak azt tudtam, hogy hiába próbálok normálisan aludni tudattalanul, nem megy, mert tudatos és éber vagyok, ráadásul full jelen... Egész éjjel nem tudtam aludni testkilépés után... Pont emiatt, az éber jelenlét végett..:rolleyes:
 

enneagram

Új tag
Nem zárom le a témát, meg jó lenne tudatosan álmodni, de nem tudom, se programozni magam, se azt kivitelezni, hogy álmomban rájöjjek, hogy álmodom és tudjam irányítani tudatosan... Mikor testkilépésem volt, azután olyan éber lettem és olyan szinten jelen voltam, hogy becsuktam a szemem és olyan helyeken ott termettem, hogy azt se tudtam mi van, csak azt tudtam, hogy hiába próbálok normálisan aludni tudattalanul, nem megy, mert tudatos és éber vagyok, ráadásul full jelen... Egész éjjel nem tudtam aludni testkilépés után... Pont emiatt, az éber jelenlét végett..:rolleyes:

Én mikor tudatára ébredtem álmomban, hogy álmodom, akkor úgy megzavarodtam ez egésztől. Tudtam, hogy én irányítom, de nem gondoltam arra, hogy mire is használhatnám ezt. Furi egy érzés.
 
O

oliyboty

Vendég
Fúúúú skacok..., olyan egós szerepekbe csöppentem, hogy csak lesek mi van...:p De nem hagyom manipulálni magam más által;)

Őszinte, nyílt egós szerep, azt láttatom magamból, amit láttatni szeretnék és még mellette manipulálok is érzelmi téren...
 

Soma77

Állandó Tag
Állandó Tag
anélkül a szándék nélkül, hogy egy újabb koncepciót adjunk az elmének (és a topic-nak ;)) talán érdemes elolvasni az alábbi idézetet, hátha segít felfedezni magunkban ki is irányít kit...;) a megoldás mindazonáltal ugyanaz...engedj el mindent, amit olvastál ...minden koncepciót...és csak légy...a csend a bekezdések között...hallod?...téged hív...önvalód kér fel téged...keringőre...szíved színpadánkiss

"A SZUPER EGO STRATÉGIÁI

Az ego és társa, a szuper ego belső mentális hangok, amelyek meghatározni látszanak, hogy ki vagy te. Ahogyan az én ez a test vagyok (ego) meghatározza egyedi valóságodat, úgy azok a gondolatok, amelyek azt határozzák meg, hogy az ego hogyan működik, hogyan válhat jobbá, vagy miért nem fog soha jobbá válni, csakúgy, mint a hogyan működnek mások, a szuperegód hangjai. Egód szimuláció, az én vagyok virtuális valósága, amelyek alapja észlelés, érzékszervi tapasztalatok és tanulás. Szuperegód egy olyan autoritás szimulációja, amelynek szándéka egód irányítása. Az életed többi szereplőjétől kapott visszacsatoláson alapul.

Mind az ego, mind annak továbbfejlesztése, a szuper ego, csodálatos jelenségek. Semmilyen velejáró baj nincs velük. Mindketten különleges szerepet játszanak az emberi tudatosság színházában. Az ego kifejlődése csodálatos, és a szuper ego keletkezése talán még meglepőbb. A probléma akkor jelentkezik, amikor ők rendelkeznek figyelmed és életerőd többsége fölött. Ekkor az élet spontán és hiteles tapasztalatának lehetőségét felfüggeszti a belső harc figyelése: a hangok azt állítják: „én ez vagy az vagyok”, szemben a „te nem vagy elég ez vagy az” ellenérvvel. Bizonyos hangok azt mondják, te jó, szép, és kedves vagy, míg más hangok szerint borzalmas, csúnya és silány vagy.

Egy egyszerű példa: ha véletlenül beütöd a fejedet, a kezdeti sokk és a fájdalom élménye után milyen mentális hangokat hallasz? Szemrehányó hangokat? Ha igen, téged hibáztat vagy valaki mást, vagy valamilyen tárgyat? Ezeket a hangokat azért adja ki a szuperegód, hogy irányító szerepét megerősítse, rendszerint verbálisan büntet, hogy a fejedet be ne üsd még egyszer. A szuper ego a te belső autoritásod, ahol egód egy része lehasad, és úgy hívja magát, hogy „Isten”, „Anya”, „Apa” vagy „Guru”. Amikor ezt a szakadást felismered, egy nagy belső harc indul, főképpen a „spirituális” küzdőtéren, ahol a szuper ego el akarja tüntetni az egót. Csak a szuper ego meg akar szabadulni az egótól. Az ego eltávolítása a végső irányítást jelenti. Csak szuperegód akar háborúzni. Ezek a háborús gondolatok természetesen kollektív világunkban valamint egyéni világunkban is tükröződnek. Itt azonban, szándékunknak megfelelően, arra fordítsd a figyelmedet, ami egós valóságodban zajlik, nem azért, mert történnie kell vagy nem kell valaminek, hanem egyszerűen azért, hogy felfedezd, mit gondolsz valódinak.

Becsben tarthatjuk a szabadságot, amelyben a család, a kultúra és a hatalom részesít, de ez végül is értelmetlen dolog, ha belsőleg egy szimulált autoritás által vagyunk megkötözve. A szuperegóra való támaszkodást attól való félelmed támasztja alá, hogy mi lennél nélküle. Röviden: általában egy mélyről fakadó bizalmatlanság jellemzi belső énünket. Igazából nem hiszünk az általunk követelt szabadságban.

A kérdés az, fel tudod-e ismerni a hibát (a fej beütése), és tudhatod-e, hogy mi a baj (a tettek lelkiismereti erkölcsi választásokat vonnak maguk után) a hamis autoritás büntetése vagy jutalmazása nélkül? Az ego/szuper ego megfelelő múltbeli funkciói ellenére, ebben a pillanatban hajlandó vagy-e megbízni abban, amit tanultál? Még radikálisabb megfogalmazásban, hajlandó vagy-e megbízni a legbelső teljességében? Az ego nélkülivé válás ambíciójának jelenléte vészjelzést jelent. Kinek van problémája az egóval? A tudatosságnak van problémája az egóval? Csak a szuperegónak van problémája az egóval, és ez hatalmas probléma. A szuper ego akarja irányítani az egót.

Felismerve a szuperegónak az ego fölötti uralkodási hajlamát, szuper-szuper ego teremtése nélkül, egyszerűen üdvözölheted az egót, annak ambícióival és szükségleteivel együtt. Ebben a pillanatban mindezeket – ego, szuper ego, belső és külső illúzió – örömmel tudod üdvözölni a határtalan tudatosságban, ami valójában vagy. Ezután egy korlátozott hajlamokkal rendelkező nagyon korlátozott emberi lényként tudod megtapasztalni önmagadat.

A szuper ego egy másik nagyon gyakori faltörő kosa az „értéktelenség” ideája, különösen olyan spirituális körökben, ahol az önteltségtől való nagy félelem uralkodik. De önteltség és értéktelenség csak két oldala az ego ugyanazon érméjének. Egyik tapasztalatot sem szükséges elkerülni. Mindkettővel képes vagy egyszerűen szembesülni, és azt közvetlenül tanulmányozni. Ha csak egy pillanatra megengeded önmagadnak, hogy teljesen és hiánytalanul öntelt legyél, látni fogod az önteltség abszurditását, színészkedését, ürességét. Ugyanez áll az értéktelenségre. Ha teljesen és hiánytalanul megtapasztalod a valódi, abszolút értéktelenséget, az értéktelenség semmivé válik. A szuperegónak csupán egy másik fegyvereként fogja felfedni magát, aminek semmi köze ahhoz a valósághoz, aki te vagy. Ha elfutsz az önteltség, értéktelenség, vagy bármilyen tapasztalat elől, az életerőt korlátozod. Kétségbeesetten próbálsz azzá válni, amiről azt gondolod, hogy azzá kell válnod, miközben az üldöz, akinek gondolod magad.

Másik érdekes csavar a szuper ego felismerésében az, hogy ha a szuper ego megütközik az egóval, kétségtelenül győzni fog. Azért kell neki győznie, mert „Isten” az ő oldalán áll. Ez az autoritás. Az ego feldobhat akármilyen nyamvadt kis vitát, a szuper ego győztesen fog kikerülni belőle, ügy lezárva. A szuperegóra való hallgatásnak, és az általa való legyőzetésnek az impulzusa hatalmas, de az arra való hajlandóság, hogy megállj és megnézd, mi van alatta, fel fogja fedni a szuper ego arcai nagyságának a realitását. Azután látni fogod, hogy a szuper ego csak hang és szenvedély, ami semmi másnak nem jele, mint kondicionált tanulásnak. Csak mert ez az a mód, amelyet mi emberi állatok szüleinktől, kultúránktól, vallásunktól megtanultunk, akiknek a hangja nagyon mélyen belénk vésődött.

A szuper ego központi stratégiája a jutalmazás és büntetés rendszere. Meglehetősen primitív, de működik. Látnod kell, ahogy önmagadhoz belsőleg beszélsz, és ahogy másokkal beszélsz a jutalmazás és büntetés kifejezéseivel. Máskülönben ez a szuperegónak nevezett gondolatforma, amely azt mondja: „én vagyok a tekintély, én tudom, mi helyes és mi nem”, tudat alatt folytatja működését.

Semmi baj a jutalmakkal és büntetésekkel. Nagyon hatékony tanulási eszközök. Határozottan megfelelők lehetnek gyerekek, ölebek, diákok vagy munkatársak tanítása terén. Számtalan színtéren működhetnek. De amikor az igazság iránti vágyról és sóvárgásról van szó, akkor a jutalmazás és büntetés stratégiája megzavarja az elmét. Az elme még feltételezi az „igazságosztó”, vagy „igazságbíró” kontrollját. De az igazság kívül esik az elme birodalmán. Kontrollálhatatlanul szabad. Nem lehet jutalmazni és büntetni.

Szuper egód elmebeli működésének tanulmányozási módszereként ismételt kérdéseket irányíthatsz közvetlenül befelé, megengedve a válaszok tudatalattiból való szabad felemelkedését. Kérdezd meg önmagadtól a következő két kérdést: Hogyan büntetek? Hogyan jutalmazok? Ne tégy különbséget belső és külső büntetés vagy jutalom között.

Ha megállapítod, hogy valamit jól csináltál, milyen ajándékot adsz önmagadnak? Különleges tárgyakat? Lágy, szerelmes szavakat? És ha úgy határozol, hogy valamit rosszul csináltál, mi a büntetés: Durva szavak? Harag? Gyűlölet?

A válaszok először nyilvánvalóknak látszanak, olyan dolgoknak, amiket már tudsz. De utána valószínűleg meg fogsz lepődni, és valójában ez az önkutatás lényege: elég megnyílni arra, aminek előzőleg nem voltál tudatában, ami ismeretlen vagy ellenőrizetlen volt – ebben az esetben annak felfedezésére, hogy a szuper ego hogyan nyilvánítja meg önmagát saját elmédben. Az, hogy a válaszok szellemiek vagy szóbeliek, megvilágosodottak vagy világiak, teljesen lényegtelen.

Lásd, érezd és tapasztald elmédben, ami ebben a kutatásban feltárult. Lehet, hogy sokkal több jutalmazási stratégiád van, mint a büntetési stratégiád. Lehet, hogy ugyanannyi. Lehet, hogy azért bünteted önmagad most, mert megbüntetted magad ezelőtt. A kulcs az, hogy hajlandó légy rossznak vagy jónak minősítés nélkül látni saját elméd működéseit, anélkül, hogy hatalmat biztosítanál a strategizálásnak. Lásd, van-e belső égés, ami a stratégiák feltárásakor előfordulhat. Ha van belső égés, és nem térsz ki előle, hanem átengeded magad neki, mit fog ez feltárni?

Amikor az elme reaktiválódni kezd, szakíts egy másik pillanatot, hogy elengedj minden stratégiát, hogy teljesen felfedezd, ami ott van mindenek alatt, mindenek előtt, ami mindig itt van, amit nem lehet érvényteleníteni, és amit nem lehet jutalmazni.
"

Gangaji - Gyémánt a zsebedben
 

Progressor

Állandó Tag
Állandó Tag
Nem hiszek ebben, és az egész teremtésben sem..., most már..., hiába "próbálok" úgy teremteni magam köré a kis világomat, ahol szeretet és őszinteség van, boldogság, hiába vonzok be hasonló embereket, nálam ez nem működik...:confused: Úgy látszik, azok akik nem szeretettel vannak mások felé, nekik könnyebben sikerülnek a dolgok... Vagy lehet velem van a baj, nem tudom..., meg ez a fejlett karma egyre inkább úgy érzem, hogy átok, mintsem áldás legyen..., mit csináljak a fene nagy fejlett karmámmal, belső énemmel (gyógyító legteteje), ha nincs olyan fejlettségi szintű ember a környezetemben, a "világban", akivel hasonló szinten vagyunk? Vagy csak kicsi a különbség fejlettségben..., mert hiába vagyok tényleg lelkes, pozitív, segítek mindenkin, sugárzik belőlem a szeretet, megnyilvánul, őszintén adom feltétel nélkül mindenkinek, ha mégsem lehet ezáltal egy olyan világot teremteni, amiben boldog vagy? Van melletted egy olyan társ, akivel boldogok vagytok igazán, akivel mély érzéseket éltek meg, jóban és rosszban egymás támaszai vagytok, lelki társai egymásnak, s egyben nagyon jó barátai, hogy szeretitek egymást tiszta szívből, elfogadjátok egymást, nem akartok a másikon változtatni? Még ha ezek a felsoroltak meg is vannak, mit érek a teremtésemmel, ha mind hiába valók és az élet nem "kegyes" velem? Mit érek az erényekkel, ha gyakorolom és szívből jönnek, ha még sem tudok ezáltal haladni és olyan embert, társat "bevonzani", akivel olyan, mintha egy álomvilágban lennék, a mi közös kis valóságunkban, ha nem oszthatom, nem tudom megosztani senkivel sem? :confused: Ha szívből adsz szeretet és őszinteséget, önmagad adod, zárt falakba ütközik végig... Most akkor változnom kell, hogy ezek ne legyenek? Ne mutassak ki érzelmeket? Húzzak magam köré falakat, zárkózzam be és reménykedjek, hátha majd esetleg...?

Nem vagyok negatív, ne értsetek félre, csak ilyesmi érzetek kavarognak bennem...

Kedves oliyboty! kiss

Szerencsére te egy olyan ember vagy, aki feltétel nélkül segíti a külvilágot, de ÁLLJ!
Ha te feltétel nélkül segítesz a külvilágon, akkor ne a külvilágtól várd el az eredményt, mert ebben az esetben valóban nemfog történni semmi. Vagy is ha te segítesz a világon, akkor önmagadon keresztül kell elvárnod a változásokat (és magadon kell érezned is azokat), nem pedig kívülről, mert lényegében ilyenkor utasítod a világot, hogy történjen már valami (ami viszont már nem feltétel nélküli)! :D Tehát el kell azt döntened, hogy most feltétel nélkül segítesz, de akkor nem hibáztathatod a külvilágot. ŐK NINCSENEK RÁD FELKÉSZÜLVE, mint ahogy te sem. kiss
 

Progressor

Állandó Tag
Állandó Tag
te is, és én is teremtünk egyet-egyet, vagy hogy kell ezt elképzelni? ;) mindenki a saját univerzumában él? ebben lehet valami...mert én magam is azt gondolom, hogy nincs objektív, csak szubjektív, azaz a saját teremtő tudatunk által megélt valóság...de hogy minden teremtés kizárólag a miénk lenne? :confused: ennél azért bonyolultabb a helyzet...szerintem ;) a tudatok különböző egységekbe (Gestaltokba) szerveződve bonyolult teremtő szövetét képezik az univerzumnak...te, én, mások...mind mind részei vagyunk ennek a szövetnek, de az egy (vagy hívhatod Univerzumnak is) több...mint részeinek puszta összessége...;)

Ezt úgy kell elképzelni, hogy bár mindenkinek megvan a saját Jelene (amit úgy használ ki ahogy akar), viszont van egy közös Jelen, amit csak közösen tudunk építeni (jelen esetben a fejlődés).
 
O

oliyboty

Vendég
Jogos Progikiss

Na hogyan szeressem saját magam feltétel nélkül úgy, hogy felfedezzem magamban az örök boldogságot és békességet? Basszus tök nehéz megtalálni a gondolatok közt a hézagocskát..., de őszintén szólva már kedvem sincsen ilyen spirit izékkel foglalkozni, mert elegem van belőle teljesen..., jó azért asztrális látást szeretnék fizikai síkon :D , de erről is letettem, mert nem hinném, hogy megkapom csak úgy, mert kérem szépen...:D Gondolkodom már 2 hete megint a telekinézisen, hogy el kéne kezdeni megint, de olyan nehéz neki ülni és csinálni megint, hogy rávegyem magam... :confused:

Ahh ez az egos dolog egy átok komolyan mondom, meg hogy jöttünk ide le tanulni és elszakadtunk a "Forrástól". Én szabad akaratomból kifolyólag akarok visszamenni és boldogan, békésen, szeretetben éldegélni..., nem kell nekem ez a világ egyáltalán..., ez nem olyan, mint az a világ... :12: Soha nem is lesz olyan...:confused:
 

Progressor

Állandó Tag
Állandó Tag
Az egyik kedves ismerősömnél láttam egy idézetet, amit megosztanék.: "Nem az számít hány év van az életedben, hanem hogy mennyi élet van az éveidben."
 
Oldal tetejére