Hogyan szoktatod a cicát szobatisztaságra?

cirmike1976 témája a 'Háziállatok' fórumban , 2008 Március 11.

 1. olgigirl

  olgigirl Állandó Tag

  kormi cicaa
   
 2. sacicica

  sacicica Állandó Tag

  5perce lehet,hogy írtam Mirmóról.El kell mesélnem,mi történt.Arra figyeltem fel,hogy Mirmó mindig felém fordítja a fenekét és keservesen nyávog.Úgy nézett ki, mintha el lenne törve a gerince.Megijedtem,kihívtam az állatorvost és elmondtam neki aggályaimat.Akkorát nevetett,hogy majd' leesett a székről!Felvilágosított, hogy a cicám egyszerűen férjhez akar menni!El is hoztuk hozzá a lakótelep hatalmas, fess kandúrját.A cicafiú azonban csak nekünk tetszett.Mirmó az első percben felzavarta az ablakpárkányra és 3 napig le sem engedte!Pécsre költöztem azon a nyáron bútorostul akváriumostul, macskástul.Cicáim kertes házba kerültek, ahol hűségesen megmaradtak nálam .Mirmó viszont már az első este "férjhezment" az első útjába kerülő félszemű, háromlábú kandúrhoz!Ki érti a macskák szerelmi életét?!
   
  mohacsiga55 kedveli ezt.
 3. zsuzsi61

  zsuzsi61 Állandó Tag

  Sziasztok. Nálunk a családban is a cica nagy családtag , mindenki nagyon szereti. Majd teszek fel képeket rolla. zsuzsi61
   
 4. diki89

  diki89 Állandó Tag

  bárcsak lenne kismacskám .. :(
   
 5. goth

  goth Állandó Tag

  Igen, ez az orrbeledugós dolog , akármilyen "drasztikus", be szokott jönni...de még picikorban el kell kezdeni...
   
 6. goth

  goth Állandó Tag

  Én is kiscicát keresek.
  ...érdekes máskor százszámra születnek, most meg...sehol semmi!!
  Amúgy, ha valaki tud Veszprém környékén fekete kandúr cicust(picit), akkor szóljon!!!Köszönöm
   
 7. kogamester

  kogamester Állandó Tag

 8. mohacsiga55

  mohacsiga55 Állandó Tag

  Sziasztok!
  Nekem egy közönséges házicicám van, Maszat a neve és három éves, ivartalanított kandúrka. Három hétig kórházban voltam, addig csak a fiamat és anyukámat látta. Amikor hazajöttem, szinte rám sem nézett, csak messziről lesett néha. Már kezdtem elkeseredni, hogy elfelejtett. Este azonban - és azóta minden este -, amikor lefekvéshez készülődöm, felugrik az ágyamra és nagyon-nagyon szeretjük egymást. Dorizik, bújik, törleszkedik, nózipuszit ad. Így hát megnyugodtam, hogy mégsem felejtett el.
  Íme Őmacskasága :p, akit nagyon szeretek. A harmadik képen a mosogatóban ül, mert ő olyan cica, aki nagyon szeret pancsolni és vagy a mosogatóba mászik be inni, vagy a mosdókagylóba. Ilyenkor meg kell engedni neki a vizet, csurog a nyakára, de ez cseppet sem zavarja.
   

  Csatolt fájlok:

 9. Jaszladany

  Jaszladany Állandó Tag

  Segítség!

  SOS, Cicabarátok!

  A szomszédomban már 10-re szaporodott a szerencsétlen, gazdátlan cicák száma, 2 felnőtt és 8 kiscica, akik még szopnak.
  Kérek minden cicakedvelőt, aki tud valahogy segíteni az elhelyezésükben, vagy be tudna fogadni közülük, az segítsen!
  A szomszéd eteti a mamákat, de retteg attól, hogy a cicák száma gyarapszik, és a többi, kevésbé emberséges szomszéd a cicák megmérgezését tervezi.
  Odaadtam a cicabarát szomszédnak a macskamentők számát, meg néhány menhely számát, de azok is mind tele vannak.
  Ha valakinek van ötlete, tanácsa a cicák megmentésére, azt is hálásan fogadom a cicák nevében is! :-(
   
 10. esoerdo

  esoerdo Állandó Tag

  Próbáld meg ezt a tel.számot,hátha segítenek 06 20 9643025
   
  Jaszladany kedveli ezt.
 11. EBelyus

  EBelyus Állandó Tag

  Sziasztok!

  Új kertes házba költöztünk, és szeretnénk cicusokat és kutyust is költöztetni az új birtokra. De aggódom, hogy hogyan fognak egymással kijönni. Milyen tapasztalatotok van ezzel kapcsolatban?
   
 12. mohacsiga55

  mohacsiga55 Állandó Tag


  Szia!
  Nekünk volt régen egy német juhászunk, már két éves volt, amikor kaptam egy 7 hetes cicust. Soha nem bántotta, sőt annyira szerette, hogy csöpögősre nyalta a cicát :) A kis vakarcs macska meg nekitámadt, megkapaszkodott a kutya mellszőribe, az meg tűrte mozdulatlanul. Volt, hogy a kutya feküdt, a macska - már akkor néhány hónapos volt - ráfeküdt a hátára, belefúrta az orrát a kutya bundájába és úgy aludtak. De sorolhatnám még, mert tüneményesek voltak együtt.
  Szerintem ha mindegyik kicsi, amikor összekerülnek, akkor remekül össze lehet őket szoktatni és nem bántják egymást. Vagy ha a kutya nagyobb és a cica pici, akkor is össze tudnak szokni.
  Remélem sikerül a terved :) Jó cica-kutyatartást :)
  Üdv: mohacsiga55
   
 13. Tiffany13

  Tiffany13 Állandó Tag

  Nekunk nem volt ezzel problemank mert az anyukajuk is szobacica volt, es tole tanultak meg egybol. Sot, amikor levittuk a cicainkat a telekre, nem voltak hajlandoak a kertben pisilni, bejottek a hazba es ugyanugy az alomba pisiltek...:D
   
 14. gemva

  gemva Állandó Tag

  Az első cicám, Macsi néha bizony a virágcserépbe piszkított-- erről nem sikerült leszoktatni. Idősebb korára pedig sajnos néha a szőnyegre-- valószínűleg olyankor, amikor úgy érzete, hogy az akkori rohanó életünkben nem babusgattuk eleget. De ezzel együtt nagyon szerettük és 16 évig boldog társunk volt.
   
 15. Jaszladany

  Jaszladany Állandó Tag

  Szia!

  Én is azt javaslom, hogy legyen a kutya is és a cica is kicsi. Akkor semmi gond nincs az összeszoktatással.
  De ha ez nem lehetséges, akkor könnyebb a dolog, ha a kutya felnőtt, és a cica kölyök. Nálam is az öreg német juhászom gond nélkül összeszokott a kismacskánkkal. A cica imádta, dörgölődzött hozzá, mellette aludt, és a kutyának eszébe se jutott bántani.

  Fordítva nehezebb volt a dolog. Ha a kutyus fiatal, és a macska felnőtt, azzal több a gond.
  Mikor az öreg kutya mellé szereztünk egy másik kutyát, azt a cica nagyon nehezen viselte. Hetekbe tellett, amíg megszokta, de egy kicsit a mai napig bizalmatlan közöttük a viszony.
  Ilyenkor fontos, hogy a kutya szót fogadjon, ha rászólsz, hogy nem szabad kergetnie a cicát. Akkor a cica hamarabb megszokja, ha látja, hogy nem kell félnie a jövevénytől. Mert a macskának hiába beszélsz. Régen volt egy ír szetterünk, soha nem bántotta a macskát, de a felnőtt cicusunk 12 éven át sem volt képes hozzászokni. Egész életében utálta. :(

  Szóval az a tuti, ha a macsek mindenképpen kicsi.
   
 16. KATADOLO

  KATADOLO Állandó Tag

  Nekem szerencsén volt a cicáimmal!az első bepisilés után betettem az alomba és utánna már oda végezte a dolgát
   
 17. rebika

  rebika Állandó Tag

  cicu

  Szeretnék egy cicát, a kislányom is de allergiás vagyok a macskaszőrre.
   
 18. hajmasii

  hajmasii Állandó Tag

  Nekünk is van két cicánk: 6 és 7 évesek , ivartalanítottak. Bent laknak, de kijárnak. Szobatisztaságra soha nem kellett őket szoktatni, magukól tudták, hogyan kell. Micó (az öregebb) egyszer csinált csak műsort, három ládányi földet túrt ki. Persze én raktam az orra etlé. Meg az anyósnyelvet rágta végig, de úgy szerette, hogy fröcsögött a növény a fogai alatt. A mi cicáink a víz hangjától is rosszul vannak
   
  mohacsiga55 kedveli ezt.
 19. katebene

  katebene Állandó Tag

  Cicát szeretnék!

  Sziasztok!
  Kérlek segítsetek, hogy milyen szempontokat vegyek figyelembe, ha cicát szeretnék otthonra? Sajnos nincsen kertem, így szobacica lesz.
  A segítségeteket előre is köszönöm!
   
 20. subwoofer

  subwoofer Állandó Tag

  a kutyámnak semmi baja a cicákkal, lehet hogy ezt csak egy rossz nézet, hogy haragudniuk kell egymásra?:99:
   

Megosztás