Hogyan szoktatod a cicát szobatisztaságra?

cirmike1976 témája a 'Háziállatok' fórumban , 2008 Március 11.

 1. Kovaccs

  Kovaccs Állandó Tag

  Volt 4 cicám, de elszöktek.
   
 2. Bági1

  Bági1 Állandó Tag

  Körülbelül 3 hónapig vemhesek.
  Volt egy cicám, amelyiknek az első alkalommal nagyon nehezen indult be a szülés. Már tolófájásai voltak, de valahogy nem akartak kijönni a kiscicák. De végül szerencsére nem kellett álatorvost hívni hozzá, valahogy mégis beindultak az események, és kibújt a négy kiscica. De jól megszenvedte a mamájuk. Utána nagyon fáradt volt.
   
 3. Bági1

  Bági1 Állandó Tag

  Még gyerekkoromban volt egy cicám, Lackónak hívtuk, mert olyan idétlen volt :) Őszi cica volt, és télen szobacica lett belőle. Amikor tavasszal először kiengedtük, egy darabig elvolt kinn, de aztán elkezdett irdatlanul nyávogni az ajtóban. Toporgott, emelgette a lábát, nagyon sírt, mire meghallottuk, és beengedtük. Azonnal rohant a vécéjéhez, és nagyon sokáig ült :))))
  Mai napig emlegetjük.
   
 4. Tifa-chan

  Tifa-chan Állandó Tag

  Sziaztok!
  Én nagyon szeretem a cicákat és szeretnék is de sajnos egy két dolog miat nem lehet...pedig olyan aranyos állatok...imádom őket
   
 5. Dorka30

  Dorka30 Állandó Tag

  Hogyan szoktatod egymáshoz a macskáidat?

  Helló!

  Van egy 7 éves cicánk és három hónapja nálunk van egy kis kb fél éves cica. A nagy folyamatosan püföli a kicsit és fúj rá. Van valakinek valami használható, bevált módszere a kibékítésre?
  Vagy már késő???:(
   
 6. jearsey

  jearsey Állandó Tag

  Nekem egyszer volt egy nagyon okos cicám. Persze a macska olyan mint a gyerek, mindig a saját a legszebb és legokosabb :p
  Ajándék cica volt, aki imádott fogócskázni, bújócskázni. A szoba közepén volt egy nagy fotel és egy asztal, akörül kergetőztünk, de valahogy mindig tudta hol vagyok. Teljesen kifáradva elterültem, és akkor láttam, hogy a macsek a fotel alatt végig szemmel tartott, hogy hol vagyok.
   
 7. taragas

  taragas Új tag

  Neheze de sikerül.
   
 8. StormDragon

  StormDragon Állandó Tag

  Sziasztok!

  Nálunk a négylábú házisárkányt nem kellett szoktatni, letettük neki az almot és ment magától... De gondolom macskája válogatja.
   
 9. StormDragon

  StormDragon Állandó Tag

  A szomszéd cicái meg akkor láttak először macskaalmot életükben, mikor nyáron sikerült belógniuk hozzánk. De ők is rögtön tudták, mire való.

  Persze az is lehet, hogy csak szivatni akartak, ugyanis előtte nap cseréltünk almot..... A cicák már csak ilyenek :)
   
 10. drbeszter

  drbeszter Állandó Tag

  a cvicák eredendően szobatiszták. ha van TISZTA alom, és megmutatod neki, akkor tudni fogja a dolgát
   
 11. kife

  kife Állandó Tag

  Alapvetően szeretem az állatokat, kutyás vagyok, de lakásba be nem engedek semmiféle állatot, így nincs mire szoktatni.
   
 12. borbala50

  borbala50 Állandó Tag

  Nekem ez mindig egyszerűen ment: még mielőtt "megjött" a cicus, előkészítettem az almot egy dobozban, amibe könnyen bemászhatott. Amikor megjött, meg sem kellett mutatni neki, mert megtalálta, belepisilt vagy kakilt, és a hátsó lábaival betakarta a "termést". Szerintem a macskák igénylik a tisztaságot. Persze sokszor csak bemegy az alomba henteregni, kaparászni:)
   
 13. Ilcsi75

  Ilcsi75 Állandó Tag

  Nekem is az a tapasztalatom, hogy a cicák ösztönösen szobatiszták. Természetesen mindenképpen kell egy alomtál. Sosem kellett egy cicámat sem megtanítani arra, hogy használja az alomtálat.
  Akkor nem használta, ha mérges volt, mert féltékeny lett egy másik állatra.
   
 14. karamella

  karamella Állandó Tag

  Berakom a cicát a tepsibe amiben az alom van, ő pedig onnantól tudja, hova kell mennie.
   
 15. Kalapom

  Kalapom Állandó Tag

  Csatlakozom az előttem szólókhoz.
  van 3 cicám és egyiknél sem jelentett kimondott problémát az almozás.
  ezt magukba szívták az anyatejjel....
   
 16. szemikati

  szemikati Állandó Tag

  Sziasztok!
  3 cicám van. A cica egy olyan jófej háziállat, hogy ösztönből szobatiszta. Ha már van olyan erős, hogy el tudja kaparni a piszkát és van is erre alkalmas hely neki, szinte azonnal szobatisztává válik. Nem kell szoktatni. Nekem mind pár nap alatt szobatiszta lett, amikor már kellőképp megerősödtek. A 3. kiscica 2 hetes korában került hozzám, kidobták az utcára. Őt egy nagy dobozban tartottam, ha nem voltam otthon, így védve volt a nagyoktól és nem piszkolta körbe a lakást. is dobozt beraktam neki alommal, hátha... szinte azonnal voltak próbálozások, de olyan 4-5 hetes korára jutott el odáig, hogy már nem piszkolt mellé és ha kiengedtem, megkereste az almot és oda piszkított. Ők ilyen kis igényes állatkák. Ha nincs hol elkaparni, vagy nem tudják még, annyira picik, nyilván nem tudnak szobatiszták lenni. A tisztálkodással voltak gondok, mert ugyan az almot már használta, de folyton nyakig kakis volt. Anyja ugye nem volt, a nagy cicók idegenkedtek még akkor tőle, nedves vattapamaccsal takarítottam. Így szokott rá egyébként a mosdásra :)
   
 17. Belloni

  Belloni Állandó Tag

  Az én cicáim pici koruktól szobatiszták, semmilyen gond nem volt ezzel hál istennek. De hallottam én is olyan ismerőst, akinek a macskája össze- vissza piszkít.
   
 18. *Julietteee*

  *Julietteee* Állandó Tag

  Sztem a cicák ösztönből szobatiszták. Oda mennek az alomba, mert kapargálniuk kell, és ott lehet.
  Én az enyémet pár hónaposan, mikor be lett költöztetve a lakásba, mikor láttam hogy na már keresgél, bújik, beledobtam az alomba, és bele is wczett. azóta csak pár incidens történt, de akkor is a kisasszony finnyáskodott, nem találta elég tisztának az almot, hogy beletegye a mancsát...
   
 19. szklne

  szklne Állandó Tag

  Kertes házunk van , de amikor kicsi volt a cicánk még nem mertük kiengedni. Macskaalmot tettünk egy sekély papírdobozba, és magától rátalált a cicus.
  Ma már a kertben végzi a dolgát.
   
 20. Era1219

  Era1219 Állandó Tag

  Mi ahogy elhoztuk a cicát az első perctől magától szobatiszta volt.
   

Megosztás