Kedvenc filmem

lilli témája a 'Film, színház, tánc' fórumban , 2004 Április 1.

 1. lilli

  lilli Vendég

  Marco Tullio Giordana munkája, a La meglio gioventu
  Olaszország 1966-2000 közötti éveirol szóló, hat órás hosszú film fog Washingtonban nyitni valamikor most nyáron meno meno meno meno meno meno
   
 2. Garfi

  Garfi Állandó Tag

  21 gramm. Az ilyen filmekre ciki aszondani, hogy rossz. Pedig az.
   
 3. mioki

  mioki Állandó Tag

  Már a múlt héten volt, azért ér? :rohog

  Szóval "Az 50 első randi"-t. Nekem való, teccett :rolleyes: Alapjában véve komoly történet, de jó humorral nem kigúnyolva van a probléma, hanem megoldva :) Biztosan vannak benne hibák, én is belekötöttem ebbe-abba :evil , de összességében jó, remek kikapcsolódás volt.
   
  jozsef0204 kedveli ezt.
 4. FagyisSzent

  FagyisSzent Állandó Tag

  Szia Garfi.

  Te láttad a Troy c. filmet? Érdekelne, hogy feltűnik-e valahol is valami Patroklosz és Achillész furcsa-pár jellegű viszonyából, amit Homérosz olyan szépen leirt?
   
 5. dialuna

  dialuna Állandó Tag

  Nekem is azt mondták!
   
 6. FagyisSzent

  FagyisSzent Állandó Tag

  LIKE WATER FOR CHOCOLATE

  Laura Esquivel két könyvéből (Bye Bye Brazil és El Norte) készült ez a csodálatos ballada. Egy narrált családregény a történet alapja, melyben csodás és valós elemek, mint a legendákban, korlátozás nélkül elegyednek. Végtelenül groteszk-humoros, attól a pillanattól kezdve, hogy felismered, nem valódi történetet beszél el.

  191ö körül, egy mexikói kis határvárosban játszódik a film. Tita és Pedro be nem teljesedő szerelme a központi téma, ami körül a család története pereg éveken keresztül. Lányrablás, bübáj, boszorkányság, és erotika mind belekeveredik a "vizes csokoládéba", ami egy tüzijátékban és a szerelmesek tragikus-extatikus egyesülésében csúcsosodik.
   
 7. Garfi

  Garfi Állandó Tag

  A Trójáról írtam már eleget... talán, ha visszaolvasnál..
   
 8. FagyisSzent

  FagyisSzent Állandó Tag

  Bocsáss meg, csupán egy "igen" vagy "nem" szócska leirása erejéig akartalak fárasztani. Nem is hittem volna, hogy egy egész összetett mondatra fogsz méltatni. Nagyon köszönöm figyelmességedet. A válaszért viszont úgy tűnik hasznosabb lesz máshoz fordulnom.
   
 9. Garfi

  Garfi Állandó Tag

  Mi a faxomat kötekedel? Akkor most koncentrálj és fogalmazd meg hogy mit is akarsz elmesélni.. Vagy olvass visszafelé ha kíváncsi vagy valamire a saját monológodon kívül.
   
 10. FagyisSzent

  FagyisSzent Állandó Tag

  Köszönöm a kiigazitást, bár én általában szines szókincsünk valamivel kifinomultabb eszközeit részesitem előnyben, amikor filmekről társalgok. De majdcsak belejövök valahogy...

  Visszaolvastam (reméltem, nem kell megtennem, minthogy sok-sok oldalon volt már szó filmekről, és nem akartam mindet elolvasni...de hát...), és valóban találtam egy utalást az általad Szegő Iván Miklós tollából másolt részben. Azt hiszem erre mondtad, hogy "A Trójáról írtam már eleget". Vagy ezt a káromkodásaidra mondtad? Mindegy. Rád bizom.

  A kérdés arról szólt különben, hogy az Iliász gyönyörűen irja le, ahogy Achilleusz (Achillész) gyászolja elesett barátját Patrokloszt, ami több irodalmárt arra a gondolatra inditott, hogy kettejük viszonya több volt, mint csupán barátság. Amint megtudtam a részletinformációkból, a két hős a film szerint unokatestvéri viszonyban van, nem pedig férfiúi barátságban. Szóval gondolom, valahogy mégiscsak van válasz. Kösz.

  A faxodhoz csupán ennyit: Még annyira sem érdekel, mint egy hangya faxa. Pedig az is igen apró lehet.

  Remélem, a továbbiakban lehetőségünk nyilik majd filmekről is eszmét cserélni.
   
 11. Balyusz47

  Balyusz47 Állandó Tag

  Altalaban napi 2-3 filmet nezek vegig.Ma a Kama szutrat lattam magyar szinkronnal.Elotte az Chicagot szintn szinkronnal..Erdemers megnezni mind ketto jofilm. :hivatalos
   
 12. dialuna

  dialuna Állandó Tag

  Pasolini - Medea cool (ennél jobban már csak az Oidipus tetszik cool cool , az a kedvenc filmeim egyike)
   
 13. Spanky

  Spanky Állandó Tag

  Nekem nagyon tetszett. pironkodo
   
 14. dialuna

  dialuna Állandó Tag

  Tegnap este volt a Dunatv-n: Kakoiannis-Iphigenia, iszonyú jó film volt!
   
 15. lilli

  lilli Vendég

  2 filmet lattam:
  - Jehane Noujaim filmjet: A kontroll szoba (The Control Room), temaja: Al Jezeera es az iraki haboru
  - Bruno Dumont '29 Palms' cimu filmjet [​IMG]
   
 16. Boszi

  Boszi Állandó Tag

  Mi a faxomat kötekedel? Akkor most koncentrálj és fogalmazd meg hogy mit is akarsz elmesélni.. Vagy olvass visszafelé ha kíváncsi vagy valamire a saját monológodon kívül. [/b][/quote]
  Hat en vegig olvastam amit feltettel Garfi de abban nincs valasz a FagyisSzent kerdesere tehat nem tudom hogy miert veszed kotekedesnek. Na mind1 lehet Neked is eppen egy rossz napod...heted...honapod...eved ;)
   
 17. Garfi

  Garfi Állandó Tag

  Boszi! Jó hogy felhoztad a témát. Visszaolvasva megkövetem Fagyisszentet és elismerem, hogy indokolatlanul durva és ráadásul figyelmetlen voltam. Talán rossz napom volt, talán másik topicban heveskedtem... mindegy, nem menti a szitut.
   
 18. Balyusz47

  Balyusz47 Állandó Tag

  a Heten majdnemcsak Nemet filmeket lattam a Viszlat Lenin,a Stalingrad,es a Manitu bocskorat.Mindharom magyar felirattal ill a harmadik szinkronnal.Ajanlommindenkinek akinek modjaban van meghnezni.Megeri. :hivatalos
   
 19. FagyisSzent

  FagyisSzent Állandó Tag

  Fátylat rá! Meg egy kis keritésszaggatót. :iszunk
   
 20. FagyisSzent

  FagyisSzent Állandó Tag

  Ez a film nem éppen ma jött ki, de csodálatos: Fuss, Lola Fuss! (Lauf, Lola Lauf!).

  Rendhagyó, erőteljes, vágtató ritmusú film arról, ahogy sorsunkat saját magunk elhatározásai és külső tényezők befolyásolják; ahogy mi, csupán jelenlétünk is képes mások életét gyökeresen megváltoztatni; meg hogy sorsunk menetébe még az utolsó pillanat "után" is van módunk beleszólni.
   

Megosztás