Kedvenc filmem

mioki

Állandó Tag
Állandó Tag
When Ruo Ma was seventeen (Ruo Ma de shi sui, http://www.imdb.com/title/tt0398388/ - bár itt nincs túl sok fent róla)
Egy Hani lányról szól, aki csodás helyen él és persze a városba vágyódna. De mégsem erről szól. Van benne egy fiú, akivel közösen pénzt keresnek, talán szerelmesek is lettek egymásba. De mégsem erről szól. De akkor miről? Nem tudom. Csak szép.
 

FagyisSzent

Állandó Tag
Állandó Tag
Majd 33 év utan ismét megnéztem a Hahó, Öcsi!-t (1971). Nem vártam, hogy mostani élményem akár csak egy kicsit is megkozeliti ifjukoromet. Nem is igen tette. A film ennek ellénere tudom nagyon jol lett elkészitve a kor es a viszonyok lehetoségei szerint. A szinészi teljesitmények nem voltak az igaziak. Kulonosen a Balog család (Kovács Krisztián, Koncz Gábor, Szakács Eszter) nem tunt kosernek. No meg a király (Kovács István?). Viszont nagyon jol esett Kiss Manyit, Pécsi Sándort, Básti Lajost, Garas Dezsot, Alfonzót ujra latni.

Valoszinuleg ha ma otthon lénnek gyerek, aki nincs elkényeztetve mindenféle gizmoval és a filmtechnika millio uj trukkjével, valoszinuleg most is élveznem. De el vagyok kényeztetve. Sajnos. Viszont Kököjszi és Bobojsza most is elvihetnének egy jo kis kirándulásra az Operencián tulra idot szerezni.
 

Rockboss

Állandó Tag
Állandó Tag
Ünnepi hangulatot akartam magamba csiholni egy kis vígjátékkal,
de azután kiderült,hogy nem azt látom,hanem egy szatírát!
A film címe Bad Santa alias Tapló Télapó.
Humor van benne,de igazából egy jó adag társadalmi szatíra!
 

lyvian

Állandó Tag
Állandó Tag
Mostanában nem nézek filmeket / televíziót, de ma mivel rengeteg vasalnivalóm volt, összekötöttem a jót a hasznossal... :D
Ezt a filmet néztem meg... meno


LESZ EZ MÉG ÍGY SE!
Szívből jövő komédia, mely a torkodon akad. Ne hagy magad Melvin!

(As Good As It Gets, 1997)
Isten mentsen mindenkit Melvintől, a gyerekek és kutyák rémétől, a szomszédok életének megkeserítőjétől, a pincérek mumusától. Melvin (Jack Nicholson) ugyanis kétségtelenül a világ legkiállhatatlanabb alakja.
Talán örökre meg is maradna mogorva magányában, ha szomszédját, a széplelkű festőművészt (Greg Kinnear) ki nem rabolnák, és felismerhetetlenné nem vernék. De Simon kórházba kerül, és bájos kiskutyája - aki korábban Melvin jóvoltából már belülről is megismerkedhetett a szemétledobó rejtelmeivel - egyedül marad. Simon erélyes műkereskedő barátja (Cuba Gooding, Jr.) nyomós érvekkel meggyőzi Melvint, hogy ő az egyetlen, aki gondját viselhetné az ebnek.
Az embergyűlölő férfi steril kis világát másfelől is veszély fenyegeti, Carol, a bájos pincérnő (Helen Hunt) személyében. Melvin kétségbeesetten igyekszik fenntartani jól bevált elviselhetetlenségét, de az egyre kevésbé sikerül neki...
 

Gabizita

Állandó Tag
Állandó Tag
Lyvi, de azert jo film volt ugye ??? nekem tetszett, bar , nem az en stilusom volt . En nem birom Jack Nicholsont eppen ezert a kialhatatlan szerepeiert, de elismerem nagyon jo szinesz, jol adja el az utalotossagat. Sajna ,hogy olvastam, eletben is ugyan ulyen , akkoe csak sajat magat adja elo elethuen ..... Akkor mar nem is annyira nagy szinesz :blink: szerintem .
 

lyvian

Állandó Tag
Állandó Tag
Originally posted by GabiZita@Dec 23 2004, 12:38 AM
Lyvi, de azert jo film volt ugye ??? nekem tetszett, bar , nem az en stilusom volt . En nem birom Jack Nicholsont eppen ezert a kialhatatlan szerepeiert, de elismerem nagyon jo szinesz, jol adja el az utalotossagat. Sajna ,hogy olvastam, eletben is ugyan ulyen , akkoe csak sajat magat adja elo elethuen ..... Akkor mar nem is annyira nagy szinesz :blink: szerintem .
[post=153328]Quoted post[/post]​

Nem akartam a véleményemet a cikk végére biggyeszteni, de ha már így rákérdeztél... :wacko:
Magamban besoroltam az "egyszer meglehet nézni" tipusú filmek közé... ;) Nekem se az ilyen filmek a kedvenceim...nem is igen szoktam nézni. Nicholson... viszont és ezt tényleg el kell ismerni...szerintem nagy szinész! :) (bár nem szeressem... pironkodo )
 

FagyisSzent

Állandó Tag
Állandó Tag
White Zombie.

Arrrgh! Bela Lugosival. Egy evvel a nagy klasszikus horrorfilm Dracula utan keszult 1932-ben. hasonlo a hatas, hasonlo struktura, hangulat, remek kamerabeallitasokkal. Lugosi ebben a filmben hatarozottan jobbat alakit, mint a Draculaban. A szep Madge Bellamy egy ujdonsult feleseget jatszik, akibe egy helyi urasag (Robert Frazer), aki fulig beleszeret a nobe, a haiti zombimesterrel Murder Legendge-el (Lugosi - ki mas?) zombiva valtoztattat, hogy az o kejrabja legyen. Aztan persze kiderul, hogy megsem igy lesz minden...Dr. Bruner (Joseph Cawthorn) a helyi misszionarius az ifju ferj segistsegere siet.

Aki szereti a minosegi horrorfilmeket, meg akkor is ha regiek, meg kell, hogy nezze ezt.

Erdekessege a filmnek, hogy bar mufajaban kifejezetten jol sikerul, Lugosi soha nem birta vegignezni, mert 800 dollaros gazsit kapott csak erte, mig a producerek, a Halperin testverek milliokat kaszaltak. C'est la vie.
 

Sz.Szonja

Állandó Tag
Állandó Tag
Tegnapelőtt láttam a Bridget Jones 2-t, nekem jobban tetszett, mint az első, a zenéje meg kifejezetten jó volt. (Nem vagyok nagy mozibajáró, utoljára kb. 2 éve voltam, úgyhogy már ezért is jó volt)

(Olvastam Rókuci véleményét - több rész télleg nem kéne, de ez még belefért)
 
I

incognito

Vendég
Kb 10 eve nem voltam moziban, de nem reg elmentem, a film, amit vegig szenvedtem az "Alexander" volt.
 

Sz.Szonja

Állandó Tag
Állandó Tag
A Nagy Sándor lett volna a másik film, de akivel voltam, fiú létére azt mondta, hogy inkább Bridget Jones.

Nem tudom, ezek a kosztümös filmek mostanában valahogy olyan igénytelenek, felületesek.
 

jullan

Állandó Tag
Állandó Tag
Látta valaki a Nicolas cage legutobbi filmjét ? Valami kincset vadászik? Vélemény?

A cimé természetesen nem jut most eszembe....
 

jullan

Állandó Tag
Állandó Tag
Bridget JOnes ? Te jo ég....az elsöt végigszenvedtem,de nincs az a pénz amiért megnézném a folytatását...
 
L

lilli

Vendég
1998 TV documentary, Glenn Gould: The Hidden Genius.
+ 29-minute docs, Glenn Gould: Off the Record and Glenn Gould: On the Record.
1959-es kanadai CBC musor rola :meghajolo @ AFI

most majd megakarom nezni:
Thirty two short films about Glenn Gould

ami a konyvtarban meg is van :meghajolo
5372.jpg

http://www.imdb.com/title/tt0108328/
 

FagyisSzent

Állandó Tag
Állandó Tag
Nehany baratunkkal megneztuk a "Meet the Fockers" cimu komediat. Ez a "Meet the parents" folytatasa, es szerintem egyike azon ritka folytatasoknak, amelyek jobbak az elso resznel. Az elso reszben szamomra mar egy ido utan nagyon nyomaszto es faraszto volt, ahogy a szerencsetlen Gaylord (Greg) Fockernek (Ben Stiller) annyira minden csak felresikerul. Remalom lenne a telalo szo ra. A masodik resz ebbol a szempontbol sokkal konnyedebb. Most mar nemcsak Greg, hanem az egesz Focker klan (Dustin Hoffman es Barbara Streisand) blodsegein lehet derulni. Robert de Niro hozza a szokasos formajat. Ezek negyen vegulis egy jo nevettetos matinet alakitanak. A tobbiek (Blythe Danner, Teri Polo, Owen Wilson) csak mellekszereplok.

Remek adalek a Focker csalad kutyaja, ami mindent meghag, ami csak az utjaba kerul, legyen az valakinek a laba vagy eppeb egy macska. Aztan persze o is jol megfurdik.

Ajanlom a filmet mindenkinek, aki ki akar kapcsolodni Bergman- vagy eppen Kuroszawasorozatabol. Ne varjon senki filozofiat, mely gondolatokat. Csak vegtelen rohogest.
 
L

lilli

Vendég
2 filmet lattam:
  • Guerrilla: The Taking of Patty Hearst
    The Rise and Fall of the Symbionese Liberation Army ...
  • Sons and Lovers (1960 :meghajolo )
    (Szülők és szeretők...D. H. Lawrence novellabol)
    http://www.imdb.com/title/tt0054326/
    This movie is currently playing at: Library of Congress
 

szivarvany

Új tag
Sziasztok! En a Legtobb ember Kinaban el c eposzt neztem meg a heten... Fantasztikus.. Ajanlom mindenkinek.. (na jo, aki szeriti a muveszfilmeket...)
Na meg az Ocean's twelve... Nem rossz, bar a Julia Roberts imitatoros jelenetet kihagyhattak volna... :-(
 

lyvian

Állandó Tag
Állandó Tag
Kika ajánlására és jóvoltából ma sikerült megnéznem... :meghajolo :)

A Walk to Remember című amerikai filmet.
Landon (Shane West) egy észak Karolinai kisváros menő társaságának tagja. Mindennapi programjaik közé tartozik a számukra ciki emberekkel történő kiszúrás. Egy ilyen balhé viszont egyszer csak igen komoly következményeket von maga után, és Landon furcsa szerepkörbe kerül. Hogy lerója vétkét, kénytelen a szombati iskolában korrepetálni, résztvenni az iskolai színdarabban, és még pár hasonló - nem túl menő - cselekedetet végrehajtani. Ha pedig már muszáj, akkor renitens hősünk igyekszik megfelelően helytállni. Főleg ami a színdarabot illeti. Ilyen módon kapcsolatba kerül az iskola „csodabogarával”: Jamievel (Mandy Moore), aki a helyi baptista lelkész egyetlen lánya. Váratlan fordulatként a két teljesen ellentétes személyiség lassan szerelemre lobban egymás iránt. Valami azonban mégis boldogságuk útjába áll.
>>>Bővebben itt

A film zenéje pedig egyenesen király meno :meghajolo
Nagyon tetszett a film! cool

„A szeretet mindig türelmes és kedves.
Sosem féltékeny.
A szeretet sosem dicsekvő vagy öntelt.
Sosem durva vagy önző.
Senkit sem bánt meg és sosem haragtartó.
A szeretet nem neveti ki mások bűneit…de dicsőíti a helyeset.
Mindig megbocsát, bízik, remél…és kitart…bármi is jöjjön.”
 
Oldal tetejére