Kutyafajtak

Elodie

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok !
Nekem is van egy kutyàm, egy angol spàniel (làny). Most aug.-ban volt 7 éves. Ö is szeret ugralni. Ràm "kevésbé" hallgat de a férjemre semmi gond. Ez azért van (barataink szerint), mivel én kevésbé vagyok következetes vele. Itt talaltok rola egy képet :
 

Elodie

Állandó Tag
Állandó Tag
Szerencsére az én kutyám nem csinálja az ugrálást, de a fő profilja a pacsi :)

Az én kutyusom is szeret pacsit adni ! :)
Ez olyan klassz dolog mikor odajön hozzàd, s pacsit ad. A vacsi elött is odaadja a mancsàt, ezzel köszöni meg, hogy enni adtam neki.
 

balintadam

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok,

nekem volt fajtiszta kutyusom is, keverék is. Ha a szívemre teszem a kezem, azt mondom, hogy menhelyről hozott kutyusok a legédesebbek.
 

Zolka71

Állandó Tag
Állandó Tag
Hát azért néha az a pacsi átmegy kissé csapkódásba nála, az meg nem olyan kellemes :)
na persze nekem kicsit nagyobb kutyusom van, német juhász :)
 

sowi

Állandó Tag
Állandó Tag
koszi az ugralasrol leszoktato tippet, azthiszem en is alkalmazni fogom mert lassan mar nem lehet birni a kutyaval
 

forrásvölgy

Állandó Tag
Állandó Tag
nekem van egy yorksir terier szukám 9 éves koráig 16 kölyköt fialt ma már elmult 14 éves minden reggel 5 orakor ébreszt kaparja a hálószoba ajtaját .Gyogyszert kap és mindig a szokott időben jelentkezik érte a neve Amanda törzskönyvezett és nagyon szeretem.
 

Chböbi

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok !

Nekem van egy 10 éves Spánielem fekete fehér fiú, és egy Yorkim kislány 6 éves mind a két kutyát a gyerekeimből örököltem, nagyon szeretem őket , nem unatkozik az ember mellettük !
 

Dolcezza

Állandó Tag
Állandó Tag
Nekem egy tacskóm és egy németjuhászom van, imádom őket. Először a
Tacskóról írnék:
Eredeti feladata:Vadászkutya a nyúl, a borz, a vaddisznó, a szarvas és a róka vadászatához (föld fölött és föld alatt is).A tacskó eleven, közismerten értelmes, találékony és okos kutya. Nem a legengedelmesebb fajta, az akaratossága néha már komikus. A tacskó csupa ellentét. A terepen igen bátor, szívós és kitartó, odahaza azonban szereti a megszokott kényelmet, nagyon vágyik a figyelemre, és szemmel láthatóan kétségbe esik, ha szigorúan beszélnek vele. Ragaszkodik a gazdájához, és nem szereti, ha magára hagyják, bár hajlamos arra, hogy vadászösztöne hatására magányos felfedezőurakra induljon. A tacskó többnyire energikus és mozgékony, de nem szilaj. Csak akkor ugat, ha ismeretlen zajokat hall, s ha igazán bátor, meg is kísérli megállítani a betolakodót. Kiváló a szimata. Viselkedésére a rendíthetetlen eltökéltség jellemző: ha egyszer elhatároz valamit, rendkívül ügyesen tudja manipulálni a gazdáját a cél elérése érdekében.
Társas viselkedése: A tacskó számára mindig a családja az első, s az idegenekre nem sok időt veszteget. Ez az idegenekkel szembeni tartózkodó viselkedésében is megmutatkozik. Ha hozzászoktatták a gyerekekhez, általában jól kijön velük, de azt nem tűri, hogy játékszerként bánjanak vele. Mivel hiába várnánk, hogy az egészen kicsi gyerekek ezt figyelembe vegyék, a tacskó inkább az olyan családok számára alkalmas, ahol a gyerekek már valamivel idősebbek. A többi kutyával rendszerint békésen megfér, de ha kell, nem riad vissza a harctól sem. Erős vadászösztöne miatt nem célszerű más kis termetű háziállatokkal, például nyulakkal együtt tartani. A macskákkal viszont együtt tud élni, feltéve, hogy kölyökkorától kezdve hozzászokott a jelenlétükhöz.
Tanítása: A tacskó meglehetősen független gondolkozású, akaratos kutya, amelynek vérmérséklete miatt következetes nevelésre van szüksége. Kellő türelemmel és megértéssel sok mindenre meg lehet tanítani, de soha nem fogja szolgai módon követni gazdája parancsát. Ha úgy érzi, hogy igazságtalanul büntették meg, az nagyon felzaklathatja, és ilyenkor hosszabb ideig is duzzoghat. Nem árt már kicsi korában elvinni egy színvonalas kölyöknevelő tanfolyamra, majd utána is néhány szinten tartó foglalkozásra. Sokat segít a tacskó jellemének fejlődésében, ha kölyökként minél többféle emberrel, állattal és helyzettel ismertetik meg.
Mozgásigénye: Noha ez a kutya szívesen kíséri el gazdáját hosszabb sétákra is, általában jól alkalmazkodik a körülményekhez. Ajánlatos gondoskodni arról, hogy sokat mozogjon, mivel ez segít kondíciója megőrzésében. Ha a gazdája engedi, hogy a tacskó póráz nélkül szaladgáljon a szabadban, a kutyából előtörhet a vadászösztön, s megeshet, hogy hirtelen elrohan valamerre. Ugyanezen okból a kutya nem mindig tartja tiszteletben a kert határait sem, így mindenképpen fontos a megbízható kerítés. Általában erős és egészséges kutya, amely hosszú ideig élhet, de hosszú háta miatt lehetőleg kerülnie kell a lépcsőn való járást és a túltáplálást is.
Alkalmazásai: A tacskóval még ma is sok országban vadásznak, és számos vadászati versenyfeladatra is betanítható. Vadászatnál a föld alatt (róka, borz) és föld felett (vízi munka, kajtatás, vaddisznóhajtás, sebzett vad utánkeresése) is egyaránt használható. Ennek ellenére főleg társként tartják. Hosszú háta miatt nem alkalmas a kutyás sportokra, például az ügyességi próbákra vagy a labdázásra (flyball), akaratossága miatt pedig az engedelmességi próbákra való felkészítésben sem tud kellő lelkesedéssel részt venni.
Az itt leírt jellemzés teljes mértékben illik az én kis édeskémre! Nagyon imádnivaló, de a makacssága miatt "szoktunk veszekedni:)" Csak ajánlani tudom mindenkinek!

A németjuhászomat Frakknak hívják ő már 4 éve van velem:) Imádom az okosságát és hűségességét!!


Német juhászkutya

user_9882065_1250586628675_box

Leírása: Tetszetős megjelenésű, enyhén megnyúlt testű, erőteljes, izmos kutya. Feje ék alakú. Orrtükre fekete. Fogai nagyok, harapása ollószerű. Szeme kissé keleties metszésű, sötétbarna színű. Füle feláll. Nyaka izmos lebernyeg nélküli. Törzse téglalap alakú, háta egyenes, izmos, ágyéka széles és feszes, fara hosszú, enyhén lejtős, mellkasa mély, hasa mérsékelten felhúzott. Végtagjai egyenesek, párhuzamosak. Csánk alá érő farka lelóg. Szőrzete sima, félhosszú; a fején és a lábai elülső felületén rövid, sűrű. Színe fekete rajzos, ordas vagy fekete. Eredete: Német fajta. Valamikor a 17. században alakulhatott ki az ónémet juhászkutyából és különféle pásztorkutyákból. Korszerű típusa 1884-re vált véglegessé. Eredeti neve: Deutscher Schäferhund. Tulajdonságai: Intelligens, bátor, hűséges. Alkalmazása: Eredetileg minden bizonnyal nyájőrző kutya volt. Mindenfajta őrző-védő munkára, vakvezetésre, hegyi mentésre, kábítószer-keresésére egyaránt alkalmas.
Profil: mindenes munkakutya. Marmagasság: kan 60-65 cm, szuka 55-60 cm. Testtömeg: 25-40 kg. Táplálékigény: 1700-1800 g/nap. Alomszám: 6-10 kölyök. Várható élettartam: 10-15 év.
Viselkedés, tulajdonságai :Intelligens, bátor, hűséges, megvesztegethetetlen. Eleven, mégis nyugodt, kellemes társ. Olyan tulajdonság-együttest egyesít magában, ami a legtöbb fajtában csak szétszórtan található. Erőteles, mint a bernáthegyi, de annak lomhasága, nehézkessége nélkül. A németjuhász "egyemberes" kutya, nem "mindenki", és nem "akárki" kutyája. Kezdeményezőképessége és munkakedve nagy, akár a jó pásztorkutyáé. Szaglása, hallása egészen rendkívüli, gyakran fejlettebb, mint más kutyáké. Használhatósága : Jó tulajdonságainak bámulatra méltó összekapcsolódása teszi lehetővé, hogy a német juhászkutya - és csakis ez - egyidejűleg lehessen vakvezető-, mentő-, testőr és pásztorkutya a legnépszerűbb, legtöbbre értékelt, legsokoldalúbban használt eb világszerte. Pontos létszámát nehéz megbecsülni, több millió példányról beszélnek. Hazánkban is magasan a legnépszerűbb fajta, egy-egy évben átlagosan 6000 német juhászkölyök születik. Intelligencia, jellem : Magas, gyorsan megért több mint egy tucat parancsot, ezért filmekben is nagyon kedvelt (pl.: Rex felügyelő). Jelleme: Megbízható, nem alamuszi, és életét is képes kockáztatni a gazdájáért.


Teszek fel egy képet a tacsikáról is! így szokott aludni:)

user_9882065_1250586934066_box
 

breferi

Állandó Tag
Állandó Tag
A vizsla gyönyörű és okos állat. Mindig szerettem volna egy drótszőrű vizslát, talán egyszer majd sikerül olyan helyre költöznöm ahol lehet nagyobb testű kutyát is tartani.
 

bkata

Állandó Tag
Állandó Tag
magyar vizsla

A vizsla gyönyörű és okos állat. Mindig szerettem volna egy drótszőrű vizslát, talán egyszer majd sikerül olyan helyre költöznöm ahol lehet nagyobb testű kutyát is tartani.


A magyar vizslát nyugodtan lehet lakásban tartani, ha biztosítani tudod számára a megfelelő mozgásmennyiséget. (minimum napi 2 x 1, 1,5 óra a hétköznapokon, hétvégéken persze sok-sok kirándulás)
Ha ezt megtudod oldani, akkor a vizslád a lakásban is nagyon nyugodt lesz. A köztes időkben szinte végig alszik.
De persze mindenképp szerencsésebb ha lehetőség udvari + lakásbejárásra.
 
Sziasztok!
Teljesen új vagyok itt.És ahogy olvastam a szabályokat be kell írnom párszor,hogy elfogadott tag lehessek.Nekünk agaraink vannak.Angol agarak és pálya versenyzünk velük.Sok szép eredményünk van már.Ha valakit érdekel itt egy web lap címe itt sok mindent lehet találni. www.raba-agar.hu
Legyetek jók
Éva
 
Oldal tetejére