Menekult statusz Canadaban

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
$450.- adnak shelterre azaz lakhatasra, akinek semilyen megelhetese nincs es erre jogosult + elelmiszerre adnak szaz dollar korul.
Pontos osszeget nem tudom en sem.
 

Molnar35

Állandó Tag
Állandó Tag
Köszönöm, hogy válaszoltatok!
A Food Banktól milyen gyakran lehet segítséget kérni?
Van esetleg valamilyen ételosztás szegényeknek, valamiféle népkonyha?
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Van tobb food bank, van amelyik alkalmi segitseget adnak van ahova be lehet menni ebedelni .
Az egyhazak is mukodtetnek sok ilyen segitseget a tagjaiknak.
 

Molnar35

Állandó Tag
Állandó Tag
Tud -e esetleg valaki olyan üzletet ajánlani Torontóban, ahol leveskockát lehet kapni? Olyat, mint nálunk a Knorr, vagy a Maggi. Vagy itt ehhez hasonló nincs az üzletekben?
 

Marie-Anne

Állandó Tag
Állandó Tag
Tud -e esetleg valaki olyan üzletet ajánlani Torontóban, ahol leveskockát lehet kapni? Olyat, mint nálunk a Knorr, vagy a Maggi. Vagy itt ehhez hasonló nincs az üzletekben?

Knorr van minden boltban. Ha mast is szeretnel kiprobalni, a lengyel boltok arulnak Maggit es a bio boltokban van zoldsegleves kocka. Uzlet cimet nem tudok adni, nem Torontobol vagyok.
 

bubu

Állandó Tag
Állandó Tag
Tud -e esetleg valaki olyan üzletet ajánlani Torontóban, ahol leveskockát lehet kapni? Olyat, mint nálunk a Knorr, vagy a Maggi. Vagy itt ehhez hasonló nincs az üzletekben?
A MezesMackoban minden Magyar dolog van, de ott csak
penzert adnak altalaban mindent.
Cim: 249. Sheppard Aveneu East, Tel:416-733-0022.
AZ Angol Neve: Honey Bear.
 

Molnar35

Állandó Tag
Állandó Tag
Szeretnék némi forintot kanadai dollárra váltani itt Torontóban. Ezt probléma nélkül megtehetem itt, vagy ez nem olyan egyszerű itt messze Magyarországtól?
 

moroder65

Állandó Tag
Állandó Tag
menekultek

Ez erdekes mert Torontoban a repteren senkit nem forditanak vissza aki kimodja a menekult szot. Ennek ellenere mindig akad egy par magyar aki nem roma szarmazasu es azt mondja hogy o jott dolgozni es o nem akar az allam nyakan elni , na oket forditjak vissza ! Egyebkent meg jo darabig johetnek a menekultek ugyanis az uj torveny bevezetesebol nem lett semmi amit februarban terveztek bevezetni es juniusra toltak , most a juniusi datumot megint kitoltak decemberig. Egyszeruen azert mert nincs ra apparatus es kivitelezhetetlen es a miniszter probalja elkerulni a zurt. Tehat hacsak nem lesz vizum akkor decemberig semmit nem valtozik a rendszer es az elbiralasi ido sem ami esetenkent kb masfel ev targyalas es aztan a tobbi attol fugg milyen jo az ugyved es mennyi penze van az egyennek.
 

moroder65

Állandó Tag
Állandó Tag
igen, arra. Szerinted aki igy kezdi a kanadai palyafutasat, hogy rogton egy hatarvedelmi tisztnek a szemebe kamuzik, az milyen elbiralasra szamithat? En nem akarok rosszat, nehogy ezt gondold, de ne hidd, hogy ott mindenki total idiota.
Szerintem ezt senki sem fogja tudni, majd ha a kezedben lesz, latni fogod. Angolul tudsz amugy?
egesz canadan belul oda mesz ahova akarsz es ott vallalsz munkat ahol kapsz , az orvosi vizsgalat utan varj 3-4 hetet es utana add be a munka engedelyre a kerelmet ami ingyenes.
 

moroder65

Állandó Tag
Állandó Tag
Nem kotoszkodni szeretnek, DE NINCS SEMMILYEN GYORSITOTT ELJARAS ES NEM IS LESZ LEGALBB 2012 DCEMBER VEGEIG , TERVBE VOLT VEVE DE KITOLTAK A DATUMOT JUNIUSIG ES AZ UJ DATUM MOST MAR DECEMBER ES ABBOL SEM LESZ SEMMI. A VALTOZAS ANNYI HOGY AZ ELSO INTERJU UTAN KB KET HONAPRA RA BE KELL MENNI A 74 VICTORIABA ES ATNEZIK HOGY A LAKCIM ES A PIF BE BEERKEZETT VAGY SEM. ENYI A VALTOZAS . AZ UJ STATISZTIKA SZERINT AZ KERELMEZOK 30% A MEGKAPJA. ELNEZEST NEM KIOKTATASKENT SZANTAM. ES ELNEZEST A CAPS LOCK -ERT.
 

moroder65

Állandó Tag
Állandó Tag
Sokszor leirtuk,mar a menekult ugy foleg mostanaban nagyon nehez,es bizonytalan, ha be is fogadjak a kerelmet, gyorsitott eljarassal targyaljak le ,legalabbis az uj torveny ertelmeben.
Hosszutavon az esetek nagy reszeben elutasitas 90% felett az arany.

Annak erdemes ezt az utat jarni akinek nagyon komoly bizonyitott ugye van.

Termeszetesen az a 10% vagy majd 10% akinek valoban menni kell,annak ez az ut jarhato.
Nincs gyorsitott eljaras es az uj torveny sincs bevezetve es 2012 decemberig szoba sem fog kerulni mert ujra kitoltak a hataridot. Egy interjura kell bemenni kb ket honapra a kerelem utan es ott csak adategyeztetes es a pif benyujtasanak ellenorzese es lakcim ellenorzesre kerul sor ennyi a valtozas aztan jon kb 1 vagy masfel ev varakozas a targyalasra. A mostani statisztika szerint kb 30% az elfogadasi arany.
 

piluapali

Állandó Tag
Állandó Tag
Üdvözlök minden fórumozót!

Arról szeretnék információt kapni,hogy az én helyzetemben milyen úton lenne a legnagyobb esélyem munkát vállalni Kanadában, s ott letelepedni.
Jelenleg Németországban élek a családommal(feleségem,fiam:13 éves,lányom: 4 éves,édesanyám),s úgy határoztunk,hogyha van esélyünk,akkor Kanadában képzelnénk el a jövőnket! Magyarországon egy ekkora családot eltartani manapság szinte lehetetlen,s én nem voltam hajlandó beállni bűnözőnek,ezért úgy döntöttünk másfél éve ,hogy megpróbáljuk újrakezdeni az életünket itt!
Otthon felégettünk mindent magunk körül,s eladtuk mindenünket,hogy itt elég pénzünk az újrakezdéshez.Az igaz,hogy itt nem halunk éhen,de jól sem élünk.
Csak nekem van teljes munkaidős állásom,a feleségem nehezen tanulja a Német nyelvet(pedig igyekszik),ezért nem kap csak pár órás állást,azt is nagyon kevés pénzért! Édesanyám sem tud elhelyezkedni,mert otthon kell maradnia a kislányommal,mert itt éveket kell várni arra,hogy bekerülhessen az óvodába sajnos! Egy szó mint száz,nem érezzük jól magunkat itt,érezteztik velünk,hogy bevándorlók vagyunk,nincsenek barátaink sem,pedig társasági lények vagyunk.
Tehát a kérdés:
Sajnos sem nekem,sem a feleségemnek nincs szakmája,nicsenek dollárezreink sem(legalábbis fejenként 3000 dollárt biztos,hogy nem tudnék felmutatni),viszont becsületesen dolgozunk,mindent megtanulunk amit csak kell.
Az Angol nyelvet én és édesanyám társalgási szinten beszéljük,a feleségem picit kevesebbet tud,viszont a fiam nagyon jól beszéli a nyelvet!
Egyenlőre csak ennyi info jutott az eszembe rólunk.
Tudnának e tanácsot adni abban,hogy milyen úton módon tudnánk a legegyszerűbben új életet kezdeni Kanadában?

Válaszukat előre is köszönöm

Tisztelettel Kurtsits István
 

bubu

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Piulapali! Eloszor is rossz helyre irtal, gondolom te nem "menekultkent' akarnal jonni?! Hat a legnagyobb problema az, hogy nincs
szakmad, nemtudom itt meg e lennel elegedve amennyit itt fizetnek annak
akinek nincs szakmalya, nem hiszem, hogy eleg lenne nekek az a jobb
megelheteshez, 3000$ ahogy irod, az KB: 2 es felhonapos lakber, csak hogy lasad az arakat. Persze en nemakarlak elriasztani, sot inkabb biztatni,
hogy probald meg, gondolom Nemet O. bol talan konnyebb az ide jovetel.
Hat sok szerencset.
 

piluapali

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Bubu!
Ha menekültként tudunk kijutni,hogy új életet kezdjünk,s biztos jövőt tudjak biztositani a gyermekeimnek,akkor megyünk menekültként.
Perpillanat az egész család bevétele 2088 Kanadai dollár(átszámitva),ami itt is nagyon kevés....
Megköszönném ha esetleg picit konkrétabban le tudnád irni,hogy milyen kereset lehetséges szakma nélkül,s mennyi idő alatt lehetne találni állást!
Mi nem segélyből szeretnénk élni,nem akarjuk lenyúzni a bőrt Kanadáról,hanem új életet szeretnénk!Valamilyen szakmát tanulnék az biztos,ha van kint rá lehetőség,sok minden érdekel:)
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Vegig kene olvasnod az egesz bevandorlasi es menekult topicot, es maris kepben lennel.
Itt egy 4 tagu csalad "segelye" kb a fele mint amit te most kapsz.
A menekult statusz eubol szinte lehetetlen.
Bevandorlas szakma nelkul ugy szinten szinte lehetetlen.

Hiaba is szeretnenk segiteni , nincs semmi epkezlab otletem ,hogy tudnank segiteni ezert nem valaszoltunk mert nem tudjuk, hogy tudnank segitsegedre lenni.
 
Oldal tetejére