Mennyi gyereket a mai világba?

ujvilageva témája a 'Traccsoljunk!' fórumban , 2008 Július 30.

 1. ujvilageva

  ujvilageva Állandó Tag

  Canadahun will not allow the display of content protected by copyright law, unless they have the necessary legal rights to display or direct traffic to that content.

  A canadahun nem enged, bemutatni, vagy a megtalálásához irányítást adni olyan tartalmú anyagoknak, amelyek a copyright (szerzői jog) által védettek,
  csak akkor ha a szükséges legális engedély megvan rá.  Napjaink divatos témája -legalábbis mMagyarországon biztosan- annak meghatározása, hogy úgy mágis mennyi gyereket lehet szülni a mai világba. Szeretnék topicot indítani erről és az ezzel kapcsolatos témákról pl. véleményetek szerint felelőtlenség-e ma a nagycsalád-s ha igen kinek a kompetenciája ezt meghatározni, Várom hozzászolásaitokat és egyéb ötleteiket a témában
   
 2. Radványa

  Radványa Állandó Tag

  Miért érdekel ez a téma? Mi a motivációd?
   
 3. ujvilageva

  ujvilageva Állandó Tag

  Hát azt hiszem ehhez külön topicot kellene nyitnom, úgyhogy inkább maradjunk a témánál. végül is szerény meglátásom hogy erről a támáról azért mindenkinek van véleménye. Persze néha megalapozottak, néha nem. De mindenképpen független az én motiváciomtól.
   
 4. Kicsi Fecske

  Kicsi Fecske Állandó Tag

  A mi kislégyszámú országunkban szerintem három az ideális.
  Kettő lecseréli a szüleit, egy a szaporulat. A túlnépesedett országokban van ahol bevezették az egy gyereket. Pl. Kína.
  Nékem három gyerekem van. Azért is jó, ha több gyerek van, mert a testvérek ránevelik egymást, hogy ne legyenek önzőek.
  Nagyon sok szeretettel Erzsi.kiss
   
 5. ujvilageva

  ujvilageva Állandó Tag

  Én is nagycsaládos vagyok. Ahogy visszaemlékszem bizony a háromnál én is majdnem megálltam. Mert ugy éreztem iszonyatosan nehéz megadni azt a figyelmet amire igényük van. Aztán mielött sokáig gondolkozhattam volna jött a negyedik. Ma már heten vannak. Sokszor kaptam negatív megjegyzést emiatt. Nem gondolom hogy mindenkinek ennyi gyereket kellene vállalnia. Van akinek az egy az ideális- én biztos megbolondulnék tőle. Ahogy visszaemlékszem bizony nehéz volt nevelési szempontból az eggyel.- van azonban aki ragyogoan elboldogul az eggyel. Van aki a kettő után áll meg és van aki több gyereket vállal. Meg van minden variációnak az előnye is a hátránya is.:)
   
 6. Kicsi Fecske

  Kicsi Fecske Állandó Tag

  Gratulálok a gyereksereghez.kiss
  Az én nézetem szerint, minél több a gyerek a családban, annál gazdagabb az a család. Mert nézzél csak körben a világmindenségben. Mennyi az üres, halott bolygó, a sok élettelen kő. Mennyivel ritkább az élet. Kinél több az élet, annál gazdagabb.
  Kinél egy, vagy két gyerek van, milyen csöndes üres a ház. Nem veri fel a gyerek zsivaly.
  Az én gyerekeim már felnőttek, és egy már el is költözött. Olyan furcsa, mikor teljesen üres a ház, és csönd van. Akkora békét, nyugalmat érzek, mikor mind otthon van a kis unokámmal együtt, aki már három éves.
  Nálad ha mind megházasodik, és családja lesz, jó sokan lesztek. Nagy öröm az.
  Nagyon sok szeretettel Erzsi.kiss
   
 7. Radványa

  Radványa Állandó Tag

  Hogy válaszoljak a feltett kérdésre ami nem könnyű, mert ugye mindenkinek más az igénye.. szerintem annyi gyerek kell egy családban amennyit a szülők felvállalnak jó szivvel.. ki mennyit szeretne.
  A másik pedig, hogy kinek mennyi adatik! Mert hiába szeretne valaki nagycsaládot, ha nem lesz nekik egy sem.. és nagyon szerencsésnek érezheti magát az, akinek legalább egy sikerül..
  Akihez meg sok gyermek születik és mégsem kell nekik, ez megint egy másik nehéz kérdés.. mert hallottam fiatalt az anyját szidni amiért eldobta magától.. ez is világ.. Miért szül valaki 15 gyereket ha mind az intézetbe kerül..
  Igy inkább a továbbiakban csendes olvasó maradok..
  NEked pedig gratulálok a szép nagy családodhoz!! Legyen nagyon sok örömed bennük!
   
 8. Pipcsi

  Pipcsi Állandó Tag

  Röviden: mindenki annyit vállaljon, amennyit tisztességgel fel tud nevelni. (Ld.: anyagiak, foglalkozás/játék, türelem, szeretet... + biológiai adottságok.)
   
 9. fájósmancsú

  fájósmancsú Állandó Tag

  Kedves Kicsifecske!

  Gratulálok a 3 gyermekedhez, magam is 3 gyermeket vállaltam.
  Kijelöltem egy részt a hozzászólásodnál, mert egyet értek Veled, de hozzátenném, hogy az önzőséget - sajnos - maguk a szülők nevelik bele a gyermekeikbe az adott anyagi/erkölcsi helyzettől függően.
  Van olyan barátnője a nagylányomnak /16/ aki fantasztikus jellem - önzőségnek jele sincs az életvitelében egyke gyermekként. Jószívű, jólelkű lány. Kevés az, ha valaki mindent megtesz/megvesz/biztosítja a gyermekének közben pedig elfeledkezik arról, hogy avval adna mégtöbbet, ha elmondaná ezeknek a lélektani hátterét is.

  Puszillak szeretettel
  Kriszti
   
 10. Kicsi Fecske

  Kicsi Fecske Állandó Tag

  Szia Kriszti!
  Egyet értek az okfejtéseddel, magam is tapasztaltam. De a többség mégis önző lesz az egykék közül. Nem mindenért a szülő a felelős. Ha olyan jellemmel született, még rá lesz téve egy lapáttal, ha nincs testvére. Nem tanulja meg az osztozkodást, akár a szülői szereteten, vagy bármi máson. Mikor a gyerekeimet hordtam valamikor az óvodába, sok ilyen tapasztalatot gyűjtöttem be. Ott találkoztak először, hogy nem minden az övék. Otthon nem látta, mivel nem volt szüksége arra, hogy amit kap, esetleg másnak is adjon belőle. Gyerek korunkban anyu úgy próbálta ezt kivédeni, hogy ha akárkitől kaptunk édességet, néki járt az első kóstoló. Én nékem erre nem volt szükség, mert imádok adni, de a húgomnak igen. De így egységesen kellett adni, nem lett ő sem megalázva.
  Sok szeretettel Erzsi.kiss
   
 11. angyalkám

  angyalkám Állandó Tag

  angyalkám

  :pNem csak a mai világban nehéz nevelni gyereket de régen sem volt könnyü! Nekem is 3 gyerekem van / felnötek mind a legkisebb 27 éves/ és bizony nagyon sokat kellet nélkülözni hogy feltujuk nevelni őket / mind a 3 egyetemet végzett/ .A nagyfiamáknál van 3 gyerek és most őnekik olyan nehéz mind nekünk volt akkor! A mai világban bizony meggondolandó a több gyerek, ha tiszteségesen fel akarjuk nevelni őket!kiss
   
 12. JODY

  JODY Állandó Tag

  Max egy gyereket vállalnék ,azt becsülettel fel is nevelném.....
   
 13. gabow

  gabow Állandó Tag

  eggyet se... egy iylen világba nem nagyon, ami bármikor felrobbanhat
   
 14. megyle

  megyle Állandó Tag

  Ha megnézitek, hogy a gazdag, jólétben élő világban, jó ha egy gyerek van. Három-négy villa mellett, és 5-6 autó mellett nehezen bírnának eltartani két gyereket.
  Az úgymond szegény országokban van a sok gyerek.
  Szerintem nem anyagiaktól függ, hogy kinek mennyi gyereke van.
  A világ meg mindig fel akar robbanni, az sosem nyugodt. Főleg nekünk magyaroknak nem.
   
 15. smuku

  smuku Állandó Tag

  Gyerek vagy gyerekek

  Én személy szerint örvedek ennek a topicnak, óvónő vagyok. Én két gyereket nevelek, két fiam van 6 és 9 évesek. Nekem 3 testvérem van, de nagyon rosszul éltünk, anyukám egyedül nevelt becsülettel minket, nagyon sokat dolgozott. Én 2 gyereket szerettem volna, de mivel fiatal vagyok (30) igen igen elfog a sóvárgás még a pici babák iránt. Régen sem volt könnyű több gyereket nevelni, csak mások voltak az igények, a lehetőségek és nem voltak ennyire elkényelmesedve az emberek. Szerintem mindenkinek magának kell eldöntenie érett e arra, hogy felelősséget válaljon valakiért, akit ő maga hoz létre. Én nagyon dícséretesnek tartom, ha valaki több gyereket nevel, azok a családok érzelmileg sokkal gazdagabbak és nagyobb a szeret is (remélhetőleg) és érzelmileg sokkal jobban tudják egymást segíteni. Az én kedvenc együttesem az ír származású The Kelly Family, ahol az apa az édesanya és a 9 gyermek 25 évig zenélt együtt. Közben az édesanya igen fiatalon meghalt, mégis a világon szinte mindenhol ismert zenekarrá váltak és a mai napig tisztességben élnek, pedig mint bevándorlók, utcai zenélésből tartották fenn magukat a '70-es évek közepéig.
  Nagyon nehéz dolog egyébként, mert a mai világban szinte csak az anyagiak a fontosak, a pénz, a pénz és a pénz. Igazából az emberi élet és az életminőség nincs megbecsülve, sajnos igen rossz a helyzet ebben az országban. Se testi, se lelki egészség terén nem vagyunk sehol, sajnos.
   
 16. magyala

  magyala Állandó Tag

  Mindenkinek le kell mondani. Gondold el egy milliomosnak, milyen kellemetlen, ha csak két kocsija van, és nem tud helikoptert venni. És csak tíz szobás a villája.
  A kisebb keresetűek napi dolgokról kell, hogy lemondjanak. Csak vizet iszik, nem üdítőt, üres kiflit zsemlét.
  A még szegényebbek meg egy kajálásról is le kell, hogy mondjanak.
  Nekem öt gyerekem van. És mi is ismerjük a lemondás fogalmát elég rendesen.
  De a gyerekvállalásnál sosem ez a fő szempont.
   
 17. magyala

  magyala Állandó Tag

  Más kívűlről beszélni a gyermekvállalásról, és más, amikor ott van a lehetőség, és az ember csak az édes kisbabát látja maga előtt.
   
 18. vtbea

  vtbea Allando tag

  A férjem és én soha nem a pénz szemszögéből beszéltünk a gyerekvállalásról. Két gyermekünk van. Nem érzem tehernek, nem gondolok arra, mennyibe kerülnek, csak szeretem őket: szeretem, ahogy reggel mellém bújnak, ahogy a kis kezükkel megölelnek, ahogy azt mondják, anya.
  A világ olyan, amilyenné mi tesszük, és olyan lesz, amilyennek a gyerekeinket neveljük. Ne fogjuk a világra, ha nem vállalunk gyereket!
   
  zarabaro és Ajoci kedveli ezt.
 19. magyala

  magyala Állandó Tag

  Már a recepteknél is nagyon egyet értettem Veled, de itt még inkább.
  Aki nem vállal gyereket, az mindig az anyagiakat emlegeti. Aki többet vállal, azt hü...nek nézik.
  De amikor nincs aki megtermelje majd a nyugdíjat, akkor az államot teszik felelőssé, nem saját magukat, aki nem gondoskodott "utánpótlásról"
  A gyerekvállalást nem lehet anyagi alapon nézni, habár ha már megvannak a gyermekek, az igen nagy anyagi vonzattal jár. A szülőnek sok kiadás, az állam meg kap egy más pénzén kiképzett dolgozót. Na jó, ő is ad családi pótlékot, meg egy két apróságot, de az alig valami.
  A gyereket az ember magáért a gyerekért vállalja.
   
 20. távol

  távol Állandó Tag

  Isten ajándéka a gyermek...és mi mégis gondolkodunk.
   

Megosztás