Mennyi gyereket a mai világba?

ujvilageva témája a 'Traccsoljunk!' fórumban , 2008 Július 30.

 1. ameszti

  ameszti Állandó Tag

  Az biztos,hogy nehéz döntés.Meg hát néha az elvárások is nagyok.Mi pl azért gondolkodtunk másikon,mert nagyobb lakás kellene.Mindkét gyereknek külön szoba.A lakást nem akarjuk eladni.Lakás vagy gyerek.Pedig régen is elvoltak egy szobában is a gyerekek.
   
 2. lovely1989

  lovely1989 Állandó Tag

  Én két gyerkőcöt szeretnék, de jelenlegi világba örülök, ha egyet is fel bírunk tisztességesen nevelni
   
 3. Bodka

  Bodka Állandó Tag

  A gyermek hatalmas érték. A szeretet, törődés pótolhatja a csekély anyagiakat. Nem kell mindig az asztal körül kergetni,ha nincs rajta drága cucc.
   
  fefe66, Kis Sarkcsillag és Kicsi Fecske kedveli ezt.
 4. akiturelmes

  akiturelmes Állandó Tag

  Nem kell mindig az asztal körül kergetni,ha nincs rajta drága cucc.:)
   
 5. Jaszladany

  Jaszladany Állandó Tag

  De a gyerek élete nem teljes testvér nélkül. Inkább adjatok neki kevesebbet, de legyen testvére. Egy jó testvér egy életre kincs, többet ér, mint bármilyen jó iskola, karrier vagy vagyon.
   
  Bodka és fefe66 kedveli ezt.
 6. CocoSunrise

  CocoSunrise Állandó Tag

  Csak annyit amennyit fel tudnak nevelni úgy, hogy az ne szenvedés legyen. Bele kell számolni az anyagiakat és a szabadidőt is. Az, hogy kinek ez a szám milyen... azt mindenki maga dönti el.
   
 7. Kis Sarkcsillag

  Kis Sarkcsillag Állandó Tag

  Saját véleményem, hogy mindenki annyi gyermek vállaljon amennyit bír és itt elsősorban az érzelmi dolgokra gondolok nem a pénzre! :o)
   
 8. Birdalone

  Birdalone Állandó Tag

  Az érzelmi okok miatt a nejemmel mi 3 gyereket vállaltunk, és nagyon jó a döntés .... Örülök nekik...:p
   
  Bodka kedveli ezt.
 9. andrea022374

  andrea022374 Új tag

  Én mindig nagycsaládot szerettem volna,de másképp alakult.18 évesen férjhez mentem,akkor még nem akartunk babát,aztán meg nem jött.Meddőségi centrum,kiderült az ok,a doki palira vett,elkeseredtem.Örökbefogadásban gondolkodtunk.Nagyon hamar kaptunk egy újszülött kisfiút a Gólyahír Egyesület segítségével,ez 2002-ben volt.Aztán elváltunk és nem azóta ketten vagyunk a fiammal.Bár volt azóta partnerem,de valahogy nem jött olyan férfi aki apa is lehetett volna.De azért nem vagyok ekeseredve,valóra vált egy álmom,van egy gyönyörű 11 éves fiam!:)
   
 10. Lenore_Nevermore

  Lenore_Nevermore Állandó Tag

  Én sokáig voltam egyke. 12 voltam mikor az öcsém született, nagyon szeretem, nem cserélném semmiért se, de nem volt olyan rossz egyedüli gyereknek sem lenni
   
  Kis Sarkcsillag és Jaszladany kedveli ezt.
 11. Jaszladany

  Jaszladany Állandó Tag

  Én sem adnám oda semmiért a húgomat.
  Szerintem a testvér ugyanolyan fontos ahhoz, hogy az ember gyermekkora, sőt, az élete teljes legyen, mint a szülő vagy a nagyszülő. A testvér szükséges az egészséges személyiség kialakulásához, és a későbbi élet során egészen az öregségig olyan kapcsolatot jelenthet, amit semmilyen más kapcsolat nem pótol.

  Szerintem legalább 1 testvért be kéne kalkulálni (ha csak lehetséges), a gyermekek érdekében. A testvér fontosabb minden másnál, amit a szülők megadhatnak.
   
  fefe66 kedveli ezt.
 12. blacker24

  blacker24 Állandó Tag

  1 maximum kettő.
   
 13. fefe66

  fefe66 Új tag

  Édesanyám szokta volt mondgatni: "egy gyerek nem gyerek!"
   
  Kiss Béla kedveli ezt.
 14. fefe66

  fefe66 Új tag

  És most a második után kezdem látni, mennyire igaza volt.
   
 15. Véleményem szerint 1-et vagy 3-at! 'et mert azt még eltudod tartani, tudsz róla gondoskondni. Ha 3 gyermeked születne akkor meg egy rakat kedvezményt kaphatsz, könnyebb a megélhetés. Ha 2 db gyermeked van a legnehezebb mert mindent dupláznod kell és nem kapsz semmi támogatást. Legalábbis itthon :(
   
 16. Mici42

  Mici42 Állandó Tag

  3 alatt kész ráfizetés. Nekem 2 van. 21 és 10 évesek. A nagy főiskolás. Nem jár rá se családi pótlék se családi adókedvezmény. - 23000ft. Ja beszámítják a kicsi családi pótlékjába kemény havi 700 ft- al jár ezért több. a főiskolás ennél kicsi többe kerül havonta.
   
 17. zarabaro

  zarabaro Állandó Tag

  Két húgom van és egy gyermekem. Sajnos! Édesapám még megismerhette , Édesanyám már nem láthatja férjhez menni unokáját. Ha nem lenne a két testvérem, akkor nagyon egyedül lennék a világon. A mai világban a családi köteléket tatom a legfontosabbnak. És igen, nagyon bánom, hogy ezt nem adhattam meg a lányomnak!
   

Megosztás