Mi volt a mai menü?

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

Merwoman

Állandó Tag
Állandó Tag
Természetesen lencseleves kolbásszal...maradék rétessel... Tudomásom szerint a lencse nem csak pénzessé tesz :rohog: de széppé is!!!! :rohog:

Ja, és a két talajmenti eb rádiót hallgatott, (csapóajtós melléképületben van a kétlakásos ikerházuk) ment a buli náluk, békésen szunyókáltak!


hirtelen azt olvastam, hogy a lencse nem csak penészessé tesz, hanem széppé... nem is értettem elsőre. 110104emot30_astonishe.gif
 

Godzi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Hát lányok-fiúk, nem úsztam meg, ma lencsefőzelék van sertéspörkölttel. Anyu mégsem főzött lencsét, és a férjem akkora szemekkel nézett, mikor mondtam, én sem azt tervezek főzni, hogy muszáj volt. :D Féltem, egész évben minden balszerencsés esetben, anyagi hullámvölgyben hallgathatom, hogy "mert nem ettünk lencsét". :D
 

Sárkányka9

Állandó Tag
Állandó Tag
Életemben először most ettem afrikai harcsát. Azt kell hogy mondjam, hogy szerintem egy-két fokkal finomabb,mint a ponty. Próbáljátok ki.
Nekünk volt egy kedvező árral szállító ismerősünk afrikai harcsa terén... Mindenki kedvence volt a harcsapörkölt túróscsuszával, töpivel a tetején... Az élvezetek netovábbja.. :D Sajnos megszűnt a lehetőség, így csak néha, ünnepnapokon kerül az asztalra...
 

Kaszazsu

Állandó Tag
Állandó Tag
Leves helyett házi paradicsomlét javasoltam,- de egyedül maradtam az ötlettel. Főétel: pulykamell szalonnával tűzdelve, tejföllel bepácolva, egyben sütve, pár krumpli alátéttel.(karácsonyi vésztartalék volt a mélyhűtőben) Köret: rizs vajban pirított mandulával és párolt vöröskáposzta almaszeletekkel, köménnyel ízesitve. A köretet a kosztosaim izlésük szerint variálhatták. A káposztát ezerédessel vagy más cukorpótlóval készítem, így cukrosok is fogyaszthatják! Az íze kifogástalan. Feketekávéval tejjel zártam a maratoni ünnepeket és fellélegeztem. Jó volt.

IMG_1108.JPG
 

Kaszazsu

Állandó Tag
Állandó Tag
Azt a paradicsomlét melyik fajta paradicsomból csináltad?
Éppen azért mert már nincsen Kecskeméti jubileum legalábbis itt.
A férjem többféle fajtát termeszt vegyesen, kizárólag saját használatra. A magokat vetőmagboltból szerezzük be, kb. 4 fajtából nevelek palántát. A kecskemétiek közül mindig választok (nem tudom kihagyni, hogy onnan származom és emlékszem az ottani ízekre)- lényeg, hogy legyen kerek, lédús és lukullusz jellegű is. A paradicsomlé sózva, felforralva,tartósító nélkül kerül a dunsztba. Mindig egyformán finom, hiszen fajtától függetlenül szép érett gyümölcsből készül! Több évtizedes tapasztalatom ez! Üdvözöllek!
 

dipi

Állandó Tag
Állandó Tag
A sok töltött káposzta után jól jöhet ...

Birsalmaleves diógrillázzsal

DSCF2621-600x450.jpg
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére