Mi volt a mai menü?

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

cdurmol

Állandó Tag
Állandó Tag
Tegnap kreatív voltam, egy ajánlott recept szerint, de a rendelkezésre álló hozzávalók alapján átdolgozott zöldséges tésztát csináltam. A leves meg húsleves maradék volt. A zöldségeket szétturmixoltam, némi mustárral, tárkonnyal, tejföllel felismerhetetlenné tettem, és a végén buggyantottam bele tojást. :D
 

tornando

Őstag
Ezüst támogató
Állandó Tag
Utoljára módosítva:

tornando

Őstag
Ezüst támogató
Állandó Tag
Hogy mit machinálok és miért fogalmam sincs.
Részben cdurmol unszolására, tegnap csináltam házi majonézt botmixerrel.
Ellenkezik a csepegtetve az olajat módszerrel.Kételkedtem is erősen.
Most van 2 tojásból és kb. 2 deci olajból majonézem.
Kiválóan sikerült!!
Mit legyen vele?
Hát mahináltam hozzá most krumpli, vajon párolt gyökérzöldség, zeller, zellerlevél, uborka, hagymakarikák és maroknyi zöldborsó,
Sajnos alma nem volt itthon.
Keverékéből salátát.
Most éppen esetes lében hűl ahol tud.
A majonéz is rákerül majd és tovább érik az íz..
De hogy ki és mikor eszi meg nem tudom.(de sejtem)

A botmixeres
De 2 tojásból és kb. 2 deci olajból:

DSCN3436-e1354907856683.jpg
 
Utoljára módosítva:

Kaszazsu

Állandó Tag
Állandó Tag
Ma nem főzök, tegnapról lecsó, tegnapelőttről frankfurti leves és bakonyi sertésborda is maradt penne tésztával. A fiamat vártuk tegnap, de kifutott az időből és hozzánk már nem jutott el. A kaja persze nyakunkon maradt.Reggel végiglocsoltam a kertet, mentem ami menthető.
Igazság szerint leginkább a gyümölcsöket és a dinnyét kívánom! Ma megkóstoltam a szőlőt és szilvát és őszibarackot is eszegetek. Leginkább dekkolok és keresgetem a hűvösebb helyeket. Nagyon úúúúúúúúnom a forróságot!:dr_38:Erről jut eszembe, hogy a lányom tegnap moziba vitt délben. Ott fincsi hűvös volt, ez jó program.
 

1958

Állandó Tag
Állandó Tag
Egyik évben húsvétkor gondoltam meglepem a családot sós kaláccsal. Úgy fontam meg, mint az édeset, úgyhogy mindenki édes ízt várt. Hogy én akkor mit kaptam a családtól!!!!! Mert a férjem a sonkához édes kalácsot eszik, de én úgy nem bírom megenni. Valahogy nekem nem jön össze a két íz. Azóta édes kalácsot készítek húsvétra és én kenyeret eszek a sonkához. :D Kompromisszumot kötöttünk!

A Húsvéti és Karácsonyi fonott kalács nálunk is csak édes tésztából készül! Nagy úr a megszokás és milyen nagyon szeretem ezeket az ünnepeket!

Mai ebédünk.:Lecsó bulgurral.
 

UdAdrienn

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Hétvégén vasalás közben láttam egy guszta ragut, amit tegnap elkészítettem. Vettem marhahúst, savanyú gyöngyhagymát, barna apró champion gombát, bacon kockát.
Lepírítottam a látottak alapján egyesével a gyöngyhagymát vajon, félrerakta. Lepirítottam a bacont, félreraktam. Lepírítottam a gombát, félreraktam. Megpirítottam a felkockázott marhahúst (ami elvileg lehet minden más), amihez hozzáteszem a megpirított vöröshagymát, 2 gerezd fokhagymát, 3 dl bort (jelen esetben vöröset de ha szárnyast csinálsz a műsor elmondása alapján fehéret), 1dl vizet amit folyamatosan pótoltam, mert rengeteg ideig főtt a hús. Mindebbe tettem zöldségcsokrot: petrezselyemzöld, rozmaring, babérlevél, és ízlés szerint paradicsompürét. (Személyes megjegyzés a paradicsompüré után könnyen leragad)
Ha megfőtt akkor 1 evőkanál lisztet tettem bele és a félretett gyöngyhagymát, gombát és bacont. A tv-ben krumplipürével volt, mi rizzsel ettük. v

Nemcsak guszta volt a tv-ben, de tényleg fincsi is volt.
 

rencsi007

Állandó Tag
Állandó Tag
Tegnap vettem egy nem túl ízletes sárgadinnyét . Gondolkoztam ,hogy mit készítsek belőle hideg bazsalikomos sárgadinnye krémlevest készítettem és bazsalikomos-fenyőmagos pesztos tészta volt utána egy kis Pecorinoval (Culinaris-ba vettem ). Csináltam egy adag vanília fagyit ,most a fagyóban pihen kíváncsi vagyok,hogy milyen lesz .
 

rencsi007

Állandó Tag
Állandó Tag
Kész lett a fagyim ! Sok blogban olvastam a házi tökmagolajjal kínált fagyiról ,hogy most eszembe jutott és mivel nekem is van itthon házi tökmagom és olajam ki is próbáltam és ez tényleg fenomenális .Valamelyik nap vettem diófagyit ,de ez a tökmagos változat százszor finomabb, de ahhoz tudnám egy kicsit hasonlítani ízre .
Ajánlom ezt az íz kombinációt mindenkinek !
 

Csatolások

  • P8040533.JPG
    P8040533.JPG
    1.1 MB · Olvasás: 14
  • P8040534.JPG
    P8040534.JPG
    1.1 MB · Olvasás: 13

tornando

Őstag
Ezüst támogató
Állandó Tag
Gumelig , ne énekeld nekem ide ezt a fránya telet ! Elegem van már a gummicsonakkal való közlekedésböl:mad2: ma sem emelkedett a hömérönk 23°C fölé , és majd mindennap esik az esö . Lassan újfulandi lesz belöllem :rohog:.
Komolyan beszélsz?
Itt meg azt javasolták hőség ellen:
Nézegessünk havas képeket.Nem lesz melegünk.
Hogy hőmérsékleti tájékoztatást adjak vissza:
A valaha volt legmelegebb lakáson belül 32 fok celsius
Most tegnap átlépte 33 fok volt
Ugyanakkor kint 39 fok.
Ezt kell nézegetnem mint mondták, de nem lesz hűvösebb
tel3.jpg


Azt nem mondták ne igyak hosszúlépés fröccsöt.Vagy kisházmestert.
Ráadásul Hungarikum
500lead5476.jpg

„Fölfelé megy borban a gyöngy; Jól teszi. Tőle senki e jogát el Nem veszi.”
 
Utoljára módosítva:

cdurmol

Állandó Tag
Állandó Tag
Gumelig , ne énekeld nekem ide ezt a fránya telet ! Elegem van már a gummicsonakkal való közlekedésböl:mad2: ma sem emelkedett a hömérönk 23°C fölé , és majd mindennap esik az esö . Lassan újfulandi lesz belöllem :rohog:.
Megfelezem veled a 23 és az itteni 40 fok közti különbséget. És még úgy is sok lesz! :D De kérem az eső felét is!!

Ma a megúnhatatlan, pillanatok alatt elkészülő lecsó lesz. Ha jó kedvem lesz, teszek bele némi párolt krumpli kockát, az csak emeli a fényét. :) És dinnye lesz utána.
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére