Mi volt a mai menü?

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

Beka Holt

Kormányos
Fórumvezető
Kormányos
Barátok kisfia itt alszik nálam ma éjjel, kb. 1 órával ezelőtt felébredt mert olyan nagyon éhes hogy nem tud aludni. És csináljunk paprikás krumplit, nem kell bele kolbász de tegyek bele sok gombát. Megjegyzem, a kiskrapek vacsizott 6-kor otthonról hozott töltött káposztát, nyolc előtt sajtos bundás kenyeret kakaóval, tehát kizárt hogy éhes.
Ráadásul milyen az a gombás paprikás krumpli???? Soha nem főztem még olyat. Na, mindegy lesz amilyen lesz alapon hozzáfogtam.
Most ül az asztalnál és úgy tömi magába, mint aki az éhhalál elől menekült meg, én meg csak nézek a fejemből kifele, hogy egy 6 éves vézna gyerek mennyit eszik.
 

Beka Holt

Kormányos
Fórumvezető
Kormányos
Te egy Angyal vagy. :dr_24:
Nem a, képzelj magad elé, épp elszunyókálok mikor megrázza a kezemet valaki, felriadok, hirtelen azt sem tudom hol vagyok, ki vagyok. Erre megszólal a kiskölök, jujj baj hogy felébresztettelek? Semmi gond, de mi történt? Éhes vagyok! Belapátolt két merőkanál kolompért egy vastag szelet kenyérrel, ivott három nagy pohár rebarbara szörpöt, aranyosan megköszönte a vacsit, és már alszik, mint a tej. Én meg nem tudok visszaaludni, de legalább a gyerek már nem hal éhen reggelig.
 

rencsi007

Állandó Tag
Állandó Tag
Zöldborsó krémleves volt ma mascarponéval focacciával (rozmaringot,paradicsomot és bazsalikomot tettem rá ),sült törpeharcsa és gyümölcsrizs darabos áfonyalekvárral (ez az utolsó amit még a polcon találtam azt hiszem jövőre többet kell főznöm ) .
 

Csatolások

  • zöldborsó krémleves.jpg
    zöldborsó krémleves.jpg
    74 KB · Olvasás: 11
  • törpeharcsa1.jpg
    törpeharcsa1.jpg
    91.7 KB · Olvasás: 11
  • focaccia1.jpg
    focaccia1.jpg
    69.6 KB · Olvasás: 11
  • focaccia2.jpg
    focaccia2.jpg
    138.2 KB · Olvasás: 12
  • gyümölcsrizs.jpg
    gyümölcsrizs.jpg
    61.9 KB · Olvasás: 11
Utoljára módosítva:

Beka Holt

Kormányos
Fórumvezető
Kormányos
Ezt a fajta epres gombócot is prézlibe forgatjátok? Én eddig csak túrógombócot csináltam prézlizés nélkül ,amire eperből és kevés cukorból készítettem az öntetet .. Ez is nagyon finom :) Végül is minden ami epres :hurra:
Azt mondta pitti, olyan, mint a szilvás gombóc. Úgyhogy a bunda prézli.

Bááár, én kicsit másképp készítettem el.
A megfőtt gombóckák beugráltak a forró olajba és kicsit megpirultak benne.
Túrót cukorral, kifacsart citromlével, kikapart vanillin rúd belsejével és egy kanálnyi tejföllel krémszerűvé kevertem, és ezt a krémet tettem a gombóckák mellé.
 

Dabadi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Ha valaki így jobban tudja használni:

Baconnel és vajas morzsával töltött gombafejek

A fokhagymás bacon remek ízt kölcsönöz a ropogós morzsával megtöltött gombának. Előételként vagy sült mellé adhatjuk.
GYORS, EXTRA TAKARÉKOS

Hozzávalók:
8 kisebb vagy 4 nagy fej gomba
1 evőkanál vaj
1 evőkanál növényi olaj
2 szelet bacon, apró darabokra vágva
2 gerezd fokhagyma, összezúzva
8 dkg friss zsemlemorzsa
2 evőkanál apróra vágott kakukkfűlevél

MENNYISÉG 4 ADAG
ELŐKÉSZÍTÉS 15 PERC
FŐZÉS ÉS SÜTÉS 20 PERC


1 Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.

2 Törölgessük tisztára a gombákat konyhai papírtörlővel. Vágjuk apró szeletekre a szárakat.

3 Közepes hőfokon forrósítsuk fel a vajat és az olajat egy serpenyőben. Pirítsuk benne a bacont 5 percig, hogy ropogós legyen. Adjuk hozzá az apóra vágott gombaszárakat és pirítsuk még 1 percig. A fokhagymát hozzáadva folytassuk a pirítást még körülbelül 30 másodpercig.

4 Adjuk hozzá a morzsát és a kakukkfüvet, és pirítsuk a keveréket 3-4 percig. Fűszerezzük frissen őrölt fekete borssal.

5 Tegyük a gombafejeket a tepsibe, és kanalazzuk a morzsás keveréket a kalapok üregébe. Süssük a sütőben 10 percig, amíg a gomba megpuhul, és a töltelék ropogósra sül.

Konyhai praktikák
friss morzsa készítéséhez vágjuk le a szikkadt kenyérszeletek héját és tördeljük őket darabokra. Konyhai robotgépben daráljuk le.
Drága Ladysla! Köszönöm a közreműködést! :dr_24::dr_24::dr_24: Már indulófélben voltunk ezért a szkennelést választottam. Amikor feltöltöttem, akkor láttam, hogy milyen kicsi. :( Így tényleg könnyebb használni és csak most kerültem a gép mellé. Még egyszer köszönöm!!!
 

Dabadi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Szombaton családom megette a maradék lasagnét, egyedül én rakott krumpliztam. Úgyhogy ott maradt a nagy adag! Nem baj: ma azt esznek; nem ússzák meg. Vasárnapra hekket kértek; abból is maradt 2 darab. Hétvégére vendégeket vártunk. Kétféle húsos salátát készítettem; az egyik virslis volt a másik pedig sült csirkehúsos. Sütöttem egy adag kicsi sajtos pogit is; mára csak 2 darab maradt belőle, de már eltüntettem a délelőtt folyamán azokat is. Lapozgatva a receptjeimet megtaláltam nagymamám egyik sütijét. Gyerekkoromba nagyon szerettem és már régen is csináltam - gondoltam jó lesz ez a vendégeknek is. Jártatok már úgy, hogy valamit többször jól elkészítettetek és amikor tökéletesre szeretnétek, akkor kudarcot vallotok? Hát én most így jártam! A süti neve nálunk Nabuk szelet, de a neten Nanuk szeletként találtam meg. A lényeg, hogy egy diós-kávés tészta az alapja, amire vaníliás krém kerül és leöntik csokival. Elkészítettem a krémet, hogy hüljön, utána sütöttem a tésztát, és míg az sült kikevertem a végleges krémet. Amikor megfordítottam a tésztát tele volt a tepsi, de mikor készre sült összeesett; és nem nézett ki jól. Dühömbe a kukába landolt! De mi a frászt csináljak a krémmel, amikor az már készen van? Gyorsan kevertem le egy kakaós piskótát, amire aztán lekentem a krémet. Mire ezzel elkészültem nem volt kedvem még csokiöntetet is készíteni, így csak megszórtam vékonyan kakaóporral. Nagyon ízlett mindenkinek és el is fogyott, csak én duzzogtam egy kicsit, mert nem ilyenre akartam készíteni! Pár napig biztos nem fogok főzni, mert van rendesen maradék. Úgyhogy most úrinő leszek! :D
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére